Go to Top

Waarom is Duarte gehaald?

Waarom is Duarte gehaald?

Lerin Duarte, de man die bij Heracles het elftal droeg en met zijn aanvallende impulsen en heerlijke balcontrole meerdere mannen liet kwijlen. Kwam een stap hogerop, bij Ajax, bijna niet aan spelen toe. Toen hij aangeboden werd aan NAC moesten Hans Smulders en de rest van de technische staf niet lang na te denken. 

Maar ook bij NAC speelt de middenvelder tot nu toe nog niet veel. Volgens BN deStem is de winteraanwinst nog niet fit genoeg en vragen ze zich bij NAC af wat hij nog zou kunnen betekenen voor het elftal. De vraag onder de supporters kwam al snel, waarom is hij dan gehaald? Dijkhuizen legt het voor het gemak maar even uit. “Wij hebben hem voor nul euro gehaald. Het was een gokje. Voetballen kan hij. Dat schept automatisch verwachtingen. Hij is echter zo lang weggeweest dat hij van ver moet moet komen.”

Dat is dus pijnlijk, een 25 jarige voetballer die bij Ajax vandaan komt maar minder fit is dan de gemiddelde jeugdspeler. Dat komt deels door het niet spelen van wedstrijden, maar ook deels door ziekte. Afgelopen donderdag moest de middenvelder zich ziek melden waardoor hij de training miste en dat is volgens het lokale dagblad zeker niet de eerste keer. Tegen jong Excelsior mocht Lerin weer eens laten zien wat hij kon, maar was na het laatste fluitsignaal zo kapot dat de technische staf hem geen basisplaats ziet krijgen de komende tijd.

Bron: B-Side Rats, BN deStem

33 Reacties op "Waarom is Duarte gehaald?"

 • Joop NAC
  4 maart, 2016 - 10:28

  Met een beetje geluk van waarde in de nacompetitie…

  0

  0
 • G00ser
  4 maart, 2016 - 10:31

  Toch bizar dat een talentvolle speler van pas 25 jaar nu al op een zijspoor zit, zeker als je nagaat dat hij in 2013/2014 voor 3 miljoen(!) gekocht is van Heracles.

  0

  0
 • Buddha
  4 maart, 2016 - 10:33

  Zelfde verhaal als Fernández alleen die speelde wel.

  0

  0
 • HenkTank
  4 maart, 2016 - 10:48

  En de medische staf kon geen inschatting maken wat betreft zijn conditionele gesteldheid?

  Klinkt alsof er nu al geen vertrouwen meer is vanuit de staf in Duarte.
  Hij is voor nul euro gehaald… Word er al snel recht gelult.
  ik geloof dat we al 4 ja geen transfersom voor een speler hebben betaald.
  Zijn salaris bedraagt volgens mij ook geen nul euro.
  Of draait ajax voor het gehele plaatje op?
  Lijkt me niet toch?

  0

  0
 • Rbull
  4 maart, 2016 - 10:56

  Als hij inderdaad 0 euro kost dan kun je er natuurlijk geen bult aan vallen. Het is te hopen dat hi toch binnen 3 weken op niveau zit, want dan kan hij in april in aanloop naar de nacompetitie nog wedstrijdritme opdoen.

  0

  0
 • Eddy W
  4 maart, 2016 - 10:58

  HenkTank,
  Hij kost niks, dus ook geen salaris. Althans dat zeggen ze bij NAC.
  Kan me het ergens ook wel voorstellen, een fitte Duarte kunnen ze sneller van de hand doen dan een niet fitte Duarte.

  0

  0
 • HenkTank
  4 maart, 2016 - 11:04

  @Eddy W

  Dan heb ik niets gezegd..😐

  0

  0
 • zwampie
  4 maart, 2016 - 11:12

  Ongeacht wel of niet fit blijft het raar dat je een speler op naambekendheid binnen haalt,men had minimaal zijn gesteldheid moeten checken.
  Ook al komt deze speler voor niks,hij draait met je team mee en als de speler niet fit is geeft dit geen stimulans voor de rest van het team.
  Men moet alleen nieuwe spelers toevoegen die meerwaarde hebben en uiteraard checken of dit zo is.
  Kan je Maradona ook wel halen,want die was ook goed.

  0

  0
 • ennoajseejer
  4 maart, 2016 - 11:16

  Het lijkt erop of alle creativiteit momenteel ongewenst is. Kijk maar eens bij de genoemde opstelling bij “met-of-zonder-mats”. Wordt postbode-voetbal zo…

  0

  0
 • Kip
  4 maart, 2016 - 11:18

  Goeie speler alleen totaal niet fit. Voor nul euro kun je die gok nemen.
  NAC was in de winterstop ook bijna rond met Clint Leemans van jong PSV. Sterke middenvelder ook. Zal misschien komend seizoen erbij komen!

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  4 maart, 2016 - 11:19

  Is toch schandalig , ook van meneer Duarte zelf. Je bent 25 , en wil een grote / bekende voetballer worden…. Wat doe je dan ookal speel je niet: trainen kei hard trainen ! Maar nee hoor deze vedette krijgt zijn €s toch wel denkt hij waarschijnlijk , sjonge jonge wat triest !

  0

  0
 • Ouwe Jos
  4 maart, 2016 - 11:20

  Al aangehaald in een ander topic: dat ie niets kost en in het verleden wat heeft laten zien, mag geen reden zijn om hem te halen. NAC wortelt gigantisch met de balans in de selectie en weer halen we iemand die het voetbal niet al te serieus lijkt te nemen en eerder de balans meer gaat verstoren dan herstelen. We hadden het juist niet moeten doen.

  Dit is ondoordacht opportunistisch handelen. En dat hebben we al eerder gezien….

  0

  0
 • Sjef gevulde koek
  4 maart, 2016 - 11:21

  Net weer de opstelling gezien in de krant. Ik weet zeker dat dit de slechtste opstelling en spelers zijn die ik de laatste 15 jaar bij NAC heb gezien. Dingsdag op die plek haha trage zak stront pakt vanavond al rood omdat hij jet totaal niet kan belopen. En dan de uitleg van seuntjes is toch wel echt te gek. Deze jongen kan in de subtop van Nederland mee maar weet je wat we stellen hem tegen Achilles vanavond niet op en zetten er lazic in die z’n laatst doelpunt in 2001 heeft gemaakt haha nogmaals het is dat ze bier schenken vanavond meer redenen zie ik niet om die kant op te gaan

  0

  0
 • Kipiani
  4 maart, 2016 - 11:22

  Dit is triest voor alle partijen. Waarbij we de echte waarheid niet willen, hoeven of mogen weten. En dat is terecht !!! Misschien komt het nog goed: heerlijke speler, waardevol en effectief ook.

  0

  0
 • Sjef gevulde koek
  4 maart, 2016 - 11:24

  En over duarte als je zo oud bent en nog een cariere kan hebben want deze jongen kan echt goed voetballen. Dan ben je echt een grote flapdrol zeg net als Fernandez want een mentaliteit. Waardeloze gasten en wij blij en er in trappen

  0

  0
 • Eljé
  4 maart, 2016 - 11:42

  Zonder nuance; zulke spelers moeten zich echt helemaal kapot schamen. Je het het talent én de mogelijkheid om je binnen 10-12 jaar financieel onafhankelijk te hobbieën, want dat zal de sport voor hen in essentie moeten zijn.
  Dan kom je op een zijspoor, (nog steeds met een dik salaris!) maar ben je niet fit om ergens anders je opnieuw te bewijzen.

  0

  0
 • ab
  4 maart, 2016 - 12:16

  Beter steken we tijd en geld in eigen jeugd en niet in luie huurling van 020.
  Gelijk gratis terug sturen.

  0

  0
 • GAOPERD
  4 maart, 2016 - 12:20

  iemand nog vertrouwen in een eventuele nacompetitie ?

  ik inmiddels al niet bijster veel meer……

  gutte gut , wat n droevenis bij ons NAC

  0

  0
 • H.K.
  4 maart, 2016 - 12:21

  Eens met ab. Geen waarde voor elftal. Geen waarde op training. Daaag duarte.

  0

  0
 • Johan o
  4 maart, 2016 - 12:32

  En dat noemt men profvoetballers…..pfff

  0

  0
 • scheppioni
  4 maart, 2016 - 12:32

  Net wat Joop NAC zegt, hopelijk gaat hij ons wel redden in de nacompetitie in tegenstelde van de helden van vorig jaar mei, dan vind ik het al meer dan prima en kan Duarte bij mij niet meer stuk, maar wel eerst zien natuurlijk en eerst vanavond maar eens drie punten bijschrijven ! HUP NAC, bloed aan de palen !

  0

  0
 • Toontje
  4 maart, 2016 - 12:41

  Opstelling kan idd veel beter.Naah en Lazic horen er niet in thuis…Stam staat eindelijk waar hij hoort…jammer dat Duarte niet fit is hij zou perfekt passen met Seuntjes en Brands, Matic op het viermansmiddenveld

  0

  0
 • jvt
  4 maart, 2016 - 13:21

  In BN De Stem zegt onze toptrainer dat ie al weken een ander systeem in z’n hoofd had maar kon schijnbaar best wel wachten, nu weer het gokje Duarte; tegen een zwakke tegenstander thuis met twee spitsen spelen en je kanonnen die er nog een paar inschieten niet opstellen. Ik had al geen vertrouwen in onze leerling trainer maar dat is nu tot onder het 0punt gedaald. Nac heeft nogal tijd voor gokjes en experimenten. Vaste patronen, zekerheden inbouwen, een vaste kern van 13 spelers vertrouwen geven.

  Nee we blijven aanklooien. Tegen Archilles zal het thuis nog wel lukken maar het is droevenis allemaal

  0

  0
 • H.V.M.
  4 maart, 2016 - 13:31

  Gisteren gaf Smulders nog aan dat hij altijd eerst zelf een speler in actie wil zien voordat hij deze wil aantrekken.
  Nu blijkt dat Duarte amper vooruit kan komen.
  De eerste misser van Smulders dus!
  Dat Duarte niets koste doet daar helemaal niets aan af.
  Je zal op deze basis maar een stuk of vier, vijf ‘gratis’ spelers halen en dan achteraf zeggen, ach het maakt gelukkig niet uit, want ze hebben ons tóch niets gekost! Op deze manier komen we dus geen steek verder.
  Hans Smulders gaf gisteren nog aan dat hij vrijwel dagelijks op de Nederlandse en Belgische velden is te vinden om jonge talenten te strikken.
  Blijft de grote vraag waarom hij juist nu met een haast kreupele Duarte aan komt zetten.
  Snap best dat niet alles en iedereen tijdens de winterstop beschikbaar is.
  Feit blijft dat dit geen beste start is van Smulders.
  Hopelijk blijft het bij dit eerste beginnersfoutje en is zijn agenda beter gevuld met mogelijke versterkingen dan bij een aantal van zijn voorgangers!

  0

  0
 • 10diego
  4 maart, 2016 - 13:49

  Waarom is Brands gehaald? Ideale nr 10 in 4-4-2, productief, scorend vermogen, maar wordt door onze trainer volledig genegeerd. Denk bij Naah weg dat hij van Man City is en je ziet een talentvolle inproductieve draver.

  0

  0
 • HenkTank
  4 maart, 2016 - 13:59

  Jullie hebben gelijk. Hij is zeer effectief. Geen Kut doen en toch het meeste verdienen. Effectiever kan niet.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  4 maart, 2016 - 14:37

  Smulders maakt echt verre van een fout. Als deze gast nagenoeg gratis is kan je er geen enkele bult aan vallen. Kan anderzijds een zeer waardevolle speler zijn of iig nog worden. Mensen hebben echt een plaat voor hun kop hier, niet te geloven.

  0

  0
 • THE Don
  4 maart, 2016 - 15:16

  Hij werd toch echt gepresenteerd als een versterking. Toch weer een zoethoudertje geweest voor de domme achterban?

  0

  0
 • Ojee
  4 maart, 2016 - 15:23

  Onverwachte tegenvaller misschien, THE Don? Kan ook he.

  0

  0
 • Ouwe Jos
  4 maart, 2016 - 16:06

  @ S.HB.NAC
  Valt wel mee met die plaat voor mijn kop, hoor…
  Wat jij stelt is in mijn ogen veel te kort door de bocht. ‘Wie weet gaat het wat worden, en anders was hij toch gratis’. Dan vergeet je voor de volledigheid even snel dat deze jongen, zeker met zijn staat van dienst, ook een behoorlijke invloed heeft binnen een spelersgroep. We hebben een spelersgroep die niet in balans is, mentaal onstabiel en een aantal mennekes die niet brengen wat een prof zou moeten doen (vandaar de disciplinaire straffen aan de lopende band). En dan gaan we een speler halen die bij Ajax er met de pet naar gegooid heeft omdat hij niet speelde. Dat geeft nog meer risico’s wat betreft de spelersgroep, en dat had de reden mogen zijn om Duarte te weigeren.

  0

  0
 • jan bakker
  4 maart, 2016 - 16:41

  Dit bedoel ik nou supporters zoet houden hij koste ons 0 euro…maar vergeten wel te melden dat we een gedeelte van zijn salaris moeten betalen wat hem tot de topverdieners zet in onze selectie…….
  pfff zo moedeloos van al die zoethoudertjes

  0

  0
 • Jozef Klaploper
  4 maart, 2016 - 18:31

  Schitterende reacties hier… nog even en iedereen begint weer te papagaaien dat Smulders moet oprotten.

  Natuurlijk wisten ze wel dat hij niet fit was, maar in hoeverre zijn fitheid zou ontwikkelen wist niemand. Opmerkingen als waarom testen ze dat niet of hij (smulders) is niet eens wezen kijken dienen natuurlijk genuanceerd te worden. Het was immers een uur voor het sluiten van de transfermarkt dat hij aangeboden werd. Je bent natuurlijk gek als je als NAC in de huidige situatie de gok, zonder financieel risico, niet zou nemen.

  Het feit is dat we momenteel geen enkele middenvelder hebben die een normale pas in de voeten heeft en die het spel simpel houd. Eigenlijk kan ik er de afgelopen paar jaar maar 2 noemen, de Zeeuw en Gudelj.
  Juist daarom speel je vaak draken van wedstrijden. Er zit geen voetbal in de ploeg, iedereen loopt maar een beetje te draaien en rommelen met die bal. Goeie aanval is spaarzaam…. .
  Ik hoop ook van harte dat Lerin nog fit genoeg wordt om in ieder geval in de play-offs nog te kunnen spelen want ik ben er van overtuigd dat hij wel eens de sleutel kan zijn voor promotie.

  0

  0
 • WW
  4 maart, 2016 - 18:56

  @HenkTank

  je veronderstelling m.b.t. salaris is onjuist.
  Ik heb van iemand die ik zeer serieus neem dat Duarte bij de lunch een boterham mee eet, en dat dat de enige kosten zijn die NAC aan hem heeft. Ik maak geen grapje. Er waren op voorhand inderdaad twijfels over Duartes fitheid, maar omdat hij letterlijk niets kost, hebben ze het gokje gewaagd.

  Ik denk wel dat je Duarte ondanks 0 kosten gewoon weg moet sturen als hij niet snel fit wordt. Want dan is het gewoon ballast, een stoorzender (resources vanuit NAC zullen zich immers met hem moeten bezighouden; fysiotherapeuten en trainers om hem fit te krijgen etc. Dat kan dan beter ingezet worden).

  0

  0