Go to Top

“Wat denk je zelf? Ik ben Londen gewend.”

“Wat denk je zelf? Ik ben Londen gewend.”

Waar we al een aantal dagen de wedstrijd van voor de winterstop lopen te hypen zijn ze bij NAC vooral bezig met bier inslaan. Want waar NAC slecht begon aan het seizoen, kunnen we bij gelijkspel of winst vanavond de grote winnaar van de tweede periode zijn. 

Als coach Marinus Dijkhuizen en zijn selectie een goed resultaat kunnen neerzetten tegen mede degradant Go Ahead, zal dit ook voor de spelers reden zijn voor een klein feestje. “Als we ‘m winnen, gaan we dat met z’n allen op gepaste wijze vieren.” Klinkt het uit de mond van Dijkhuizen. Een gepaste wijze met meer dan 17.000 mensen, iets wat nog nooit eerder is gebeurt in de kelder van het betaalde voetbal in Nederland.

Zowel NAC als de Breda Loco’s verwachten een kolkend vol met geel zwarte gekken op de tribune. Reden genoeg om alvast te denken dat de wedstrijd al zo goed als gewonnen is. Marinus Dijkhuizen weet echter beter: “Nee, rustig aan. Eerst maar eens een goed resultaat neerzetten. Ik verwacht een schitterende pot in dat volle stadion, en kijk er enorm naar uit. Het zou voor de hele club mooi zijn als we vanavond ons eerste prijsje pakken.”

Voor Dijkhuizen zelf zal deze prijs een extra lading hebben. Eerder dit jaar werd hij namelijk ontslagen bij Brentford. Na ruim twee maanden kan hij zijn eerste prijs pakken als coach van NAC. Iets waardoor de zo verlangde promotie een stapje dichterbij kan komen. “Het is voor mij een heel hectisch, maar leuk en leerzaam jaar geweest, ondanks het dieptepunt bij Brentford. Het was niet makkelijk om midden in het seizoen in te stappen bij een vreemde club, waar ook nog eens het nodige is gebeurd. Maar ik ben achteraf ontzettend blij dat ik bij NAC aan de slag ben gegaan.”

Dijkhuizen is wel realistisch, hij wist niet hij kon verwachten bij NAC. “Ik niet wist wat ik zou aantreffen. Wat ik inmiddels heb gemerkt, is dat we over veel impulsieve spelers beschikken. Daardoor is het spel soms écht fantastisch, maar kan het ook ineens heel matig kan zijn. Om daar een balans in te vinden, hanteer ik een heel duidelijke manier van leidinggeven en steek ik veel energie in het individu. Dat pakt vooralsnog goed uit. De sfeer is uitstekend en we hebben de juiste lijn inderdaad al snel te pakken.”

Waar onze coach een aantal weken geleden, na FC Oss, heeft gemeld dat een biertje mag maar dat dit vooral voor de supporters was. Leeft natuurlijk ook de vraag of de spelers de, mochten ze winnen, periodetitel gaan vieren op z’n NACs of op z’n Dijkhuizens. “Dan gaan we dat op gepaste wijze vieren met een bijbehorend biertje. En dan doe ik zelf net zo hard mee.”

Mocht je je dan nog afvragen of Dijkhuizen de gemiddelde supporter van NAC bij kan houden, dan heeft hij ook daar een antwoord op. “Wat denk je zelf? Ik ben Londen gewend.”

Bron: B-Side Rats, Telegraaf

19 Reacties op "“Wat denk je zelf? Ik ben Londen gewend.”"

 • nacman
  11 december, 2015 - 08:55

  kom maar op marinus we zullen kijken wie het eerst onder tafel ligt jij of de supporters ik biertje

  0

  0
 • S.HB.NAC
  11 december, 2015 - 09:23

  Dijkhuizen wordt een held!

  0

  0
 • maarten
  11 december, 2015 - 09:43

  Ik ben nu al fan van Dijkhuizen. Hij heeft echt dezelfde gedachtegang die ik verlang van een trainer. Dijkhuizen zou zomaar een grote kunnen zijn als een Ron Jans.

  0

  0
 • RV
  11 december, 2015 - 10:18

  Het is nog steeds een hele onevenwichtige selectie met te weinig (levens) ervaring, intelligentie, doorzettingsvermogen en karakter.

  Ik zou het eerlijk gezegd heel knap vinden als Dijkhuizen met deze selectie kampioen wordt.
  Ondanks dat we op papier de meeste kwaliteiten hebben zijn er teveel spelers die niet kunnen brengen wat we toch van ze hadden verwacht (Pedro, Gorter, Verbeek).

  Daarentegen pakken Matic en Suk het fantastisch op en dat terwijl ik op gevoel eerder voor de Kamps en Naah zou kiezen. Het is toch wel opvallend dat ook Ten Rouwelaar weer goed staat te keepen.

  Pas nu komt bij mij eigenlijk het besef dat Maaskant gewoon totaal geen binding (meer) had met deze groep.
  Ik bleef maar positief over Maaskant vorig seizoen maar eigenlijk was dat ongegrond.

  0

  0
 • Bertus-89
  11 december, 2015 - 10:23

  Als marinus straks Breda gewend is snapt hij dat Londen peanuts is vergeleken met Breda.

  0

  0
 • heksenketel
  11 december, 2015 - 10:53

  @Maarten…. met dien verstande dat Dijkhuizen qua leiderschap veel breder lijkt dan Ron Jans. Jans komt flamboyant over en het is ook een leuke vent, maar als leider toch vrij dominant en beetje old school. Marinus ken ik minder, maar hij komt over als iemand die datgene wil brengen wat nodig is. Hij is er voor de spelers en niet andersom, waarbij hij ook de vinger op de zere plek durft te leggen.

  0

  0
 • Combi-ontduiker
  11 december, 2015 - 10:54

  Wacht nog steeds op kaart voor G, tijd dringt………40,- voor de gulle gever

  0

  0
 • Martijn
  11 december, 2015 - 10:55

  En hoe zou het nou toch komen dat de buitenwereld denkt dat het bij ons alleen maar om bier gaat ?
  Het komt in elk onderwerp wel een keer voor, vraag me wel af of dat nu echt nodig is , je zou bijna een hekel aan bier krijgen . 😉🍺 ( ik zeg bijna )
  Zuipen doen we toch wel dat hoeven we er toch niet elke keer bij te zeggen .

  0

  0
 • Den86
  11 december, 2015 - 11:37

  @Heksenketel

  Daarnaast vind ik ook dat Dijkhuizen een wat strengere uitstraling heeft, meer een gevoel van autoriteit bij hem dan bij Jans.

  @combi-ontduiker
  Probeer voor de wedstrijd even voor bij de Bea en/of Fanshop, misschien dat iemand nog een kaart over heeft.
  Ben benieuwd of je het met een euro voor ieder jaar dat het avondje NAC bestaat gaat redden ;-)
  Succes in ieder geval!

  0

  0
 • heksenketel
  11 december, 2015 - 11:51

  @Den86 Ik begrijp wat je bedoelt, ik zou het senioriteit/autoriteit willen noemen. Daarom krijgt hij de rol als leider in plaats van dat hij hem claimt.

  0

  0
 • Den Hoge
  11 december, 2015 - 12:36

  Haha mooie uitspraak van Dijkhuizen. Ik ben het overigens wel met hem eens dat we moeten uitkijken dat we de deksel niet op de neus krijgen. Schitterend dat we een uitverkocht stadion hebben in de Jupiler League, maar aan het eind van de avond tellen nog steeds de punten. Ik vertrouw Dijkhuizen er overigens wel op dat hij de mannen goed op scherp heeft gezet.

  Zometeen maar eens de trein naar het zuiden pakken en alvast wat moed indrinken bij onze Henk. HUP NAC!

  0

  0
 • Andre
  11 december, 2015 - 13:14

  Dordrecht winnen wij winnen VVV gelijk . Wat een avond…

  0

  0
 • Mafkees
  11 december, 2015 - 13:51

  Londen? Nee, dat haalt het niet bij Breda.

  0

  0
 • kees4
  11 december, 2015 - 14:35

  andre of we verliezen he

  0

  0
 • Mafkees
  11 december, 2015 - 15:12

  Dat hoop ik meestal wel, kees4, dat Willem II verliest.

  0

  0
 • Dun Diëe
  11 december, 2015 - 15:29

  Is hij londen gewend? Hij is daar toch maar een paar maanden geweest?

  0

  0
 • Peerke
  11 december, 2015 - 16:42

  Succes 4 _ 0

  0

  0
 • Jon
  11 december, 2015 - 17:58

  Dijkhuizen HELD!

  0

  0
 • Bibber
  11 december, 2015 - 19:53

  Londen ? Ik was er vorig jaar en bestelde bij het ontbijt een pilsje. Keken ze wel raar van op
  Dus Rinus…..kom maar op. Overigens Rinus een Dijk van een vent!!!

  0

  0