Go to Top

Over contracten met clausules

Over contracten met clausules

The morning after a week ago.. Nog steeds kut, nog steeds boos, nog steeds verdrietig. En nog steeds NACCER, dat blijft ook als een hardnekkig virus plakken.. De afgelopen week was er eentje met veel nieuws. Een week waarin publiekslieveling Van der Weg een kilt aantrok, Dingsdag zich (financieel) wil revancheren, Mulder, Matic, Kazanci, Noppert sowieso exit zijn en verschillende andere spelers zich hardop afvragen of ze nog in Breda zullen of willen spelen komend seizoen (en heeft Van Diermen nu al getekend? en wat gaat Mats doen?).

Er is een ieder geval een hoop te doen geweest en er komt nog maar zat aan, ongetwijfeld. Op de burelen van NAC zou afgelopen woensdag aan het personeel verteld zijn wat het niet-promoveren voor consequenties voor ze zou hebben. tot op heden is daar nog maar weinig over bekend gemaakt. We willen ook niet ramptoeristen, maar hopen op het best mogelijke voor iedereen op kantoor en verder bij NAC.  Tussendoor hebben de spelers nog gelukkig niet met 0-13 de laatste oefenwedstrijd bij Boeimeer gewonnen en is de vakantie begonnen. Ronnie Stam gebruikt deze periode bijvoorbeeld om een beslissing te maken of hij weg wilt of niet.

Want Stam kan -onder andere- zelf dat besluit maken. Hij heeft een contract wat hij eenzijdig op kan zeggen omdat NAC niet gepromoveerd is. Naast Stam zijn er nog eens vijf heren die hetzelfde kunnen en mogen doen. Dat zijn: Donny Gorter, Michael Dingsdag, Luis Pedro, Kevin Brands en Sjoerd Ars. En dat is toch wat apart, want dergelijke contracten zou NAC niet meer afsluiten was ooit wel eens verteld. Een volledige verrassing was het echter niet omdat dit al wel bekend was, maar hoeveel spelers dit privilege genoten was dan weer wat minder duidelijk.
Of de ander vijf spelers ook deze periode gebruiken om te bepalen of ze komend seizoen bij NAC voetballen (/hun kansen bekijken op meer salaris bij een andere club) is niet duidelijk. Ars blijft waarschijnlijk maar denkt stiekem ook aan meer exotische oorden, Brands wilt per sé een basisspeler zijn en schijnt er een adelaars-oog op hem te loeren, Dingsdag gaf al aan ‘gewoon te starten’ na het zomerreces en van Gorter en Pedro is niet bekend hoe zij tegen een langer verblijf in Breda aankijken of ondertussen al zijn gescout door Juventus.

Het is Robert Maaskant die via verschillende kanalen hiervan de schuld krijgt. Hij was immers de technisch directeur en heeft alle bovenstaande spelers (en daarnaast Danny Verbeek, Vlatko Lazic en Dustley Mulder) binnengehaald met het oog op zijn selectie waarmee hij promotie zou gaan bewerkstelligen. Een erfenis heet dat dan. Maaskant vind dit echter een te-kort-door-de-bocht conclusie: “Blijkbaar heeft geluk een kort geheugen”, zei Maaskant dit weekend tegen BN DeStem. “Dat mag je letterlijk opschrijven. Daar wil ik het eigenlijk bij laten.” De regionale krant meldt verder dat de zes clausule-spelers samen goed zijn voor een salarispost van tussen de zes en zeven ton. En dat is aanzienlijk; zo’n 40-45% van het totale spelersbudget van 1,5 miljoen. Het budget waar NAC het komend seizoen mee mag/moet werken. De bepaaldatum van ‘al deze contracten’ zou staan op 15 juni, maar enkel Luis Pedro wordt hierbij bij naam genoemd.

Maaskant vertelt toch een klein stukje door: “Bewust is een datum gehangen aan die eenzijdige opties om vroeg duidelijkheid te hebben. Daar is niets vreemd aan. De contracten zijn aan de knvb voorgelegd. Justin Goetzee heeft vervolgens zijn handtekening onder de spelerscontracten gezet. Hij was tekenbevoegd. Ik heb nooit ergens op gereageerd, maar het is te makkelijk om alles op mij af te schuiven.” Hij vervolgt: “Honderd procent dat iedereen binnen de club op de hoogte was van de contracten. De directie, de raad van commissarissen en een deel van de aandeelhouders. Iedereen ging ermee akkoord. Sterker nog, ik was bewust niet tekenbevoegd voor de contracten omdat ik wilde voorkomen dat het beeld van alleenheerser zou ontstaan. Ik stelde de selectie samen. Daar neem ik alle verantwoordelijkheid voor. Daar ben ik hard voor gestraft aangezien ik ben weggestuurd. Terecht.”

Justin Goetzee stond erbij, luisterde ernaar en vond er wat van. Waar Dijkhuizen deze week nog aangaf dat het wat lastig ging worden qua selectie komend seizoen, ziet Goetzee niet zoveel problemen omtrent de spelerscontracten. Sterker nog, Goetzee is het daar “helemaal niet mee eens” en neemt het in deze ook op voor Robert Maaskant. “Ik vind niet dat wij klem zitten, omdat we nu niet gepromoveerd zijn. Ik begrijp alle consternatie en heisa ook niet. Binnen NAC is hier goed over gecommuniceerd. Het is niet terecht dat Maaskant overal de schuld van krijgt. Hij is netjes binnen het budget gebleven. De contracten zijn een stuk lager dan in de eredivisie. Het klopt dat ik mijn handtekening onder de contracten heb gezet. Ik teken mee. Daar loop ik niet voor weg. In overleg met de controller Edgar Mol is dit gebeurd. In sommige situaties moet je flexibel zijn om bepaalde spelers te kunnen halen. Vandaar de contracten met clausules erin waarin we bewust een einddatum hebben opgenomen.”

Wie moet blijven?

Bekijk de resultaten

Laden ... Laden ...

 

Eens kijken wat voor nieuws we deze week allemaal kunnen brengen..

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

32 Reacties op "Over contracten met clausules"

 • Bredaaaa
  30 mei, 2016 - 08:48

  Goed stuk.
  Robert is niet de eindverantwoordelijke.
  Maar toch onze onaantastbare Justin goetzee.
  Robert is een uitstekende coach. Maar bij gebrek aan voetbaltechnisch kennis binnen de club hebben ze Robert 2 taken gegeven. Dat was te veel.

  0

  0
 • Wanny
  30 mei, 2016 - 08:57

  Vervelend dat NAC nu even klem zit, maar de meeste van dit soort spelers waren niet gekomen als er niet dit soort bepalingen in contracten zouden staan. Dan kun je stellen dat we bij de meeste van die gasten beter af waren geweest als ze weg waren gebleven, maar dat is achteraf makkelijk praten.

  Wat dan wel weer vaag is, is de vraag of nu bij iedereen die 15 juni erin staat of niet.

  0

  0
 • Jamie
  30 mei, 2016 - 09:12

  NAC heeft gewoon erg hoog ingezet, gegokt en helaas verloren. Waar we vroeger een patent hadden op spelers met een scheurtje, heeft dit afgelopen seizoen helemaal verkeerd uitgepakt. Echter vind ik wel dat de heren zich bewust moeten zijn van hun eigen fouten; Bij het scouten van een selectie houd je namelijk met meerdere aspecten rekening. Een van deze aspecten is ook karakter. Dat deze heren voetballend allemaal het niveau aan hadden moeten kunnen was duidelijk, maar dat deze karakters zouden botsen als het even niet zou lopen, hadden ze ook kunnen en moeten voorzien! Een misflater van jewelste, blijkt achteraf. Als je dan roept dat je de onrust van de achterban niet begrijpt, dan sla je de plank ook redelijk mis als directeur; Want beste Justin, wij zien al jaren spelers die ‘geen zin hebben in degradatievoetbal of nog een jaar Jupiler League’ en die gewoon weg kunnen lopen. Maar wij hebben daar ook geen zin meer in, meneer Justin!

  0

  0
 • Wim
  30 mei, 2016 - 09:24

  Met slecht management gaat ieder bedrijf naar de kloten………..

  0

  0
 • Wanny
  30 mei, 2016 - 09:34

  De NAC achterban is altijd onrustig in deze tijd van het jaar. Kijk de nieuwsberichten er maar op terug, van mei tm augustus is het altijd volop discussie waar de versterkingen nou blijven en of er wel 18 man op de eerste training zullen staan.
  Komt nu nog bovenop dat de resultaten al een aantal jaar slecht zijn. Dan sta je als clubleiding behoorlijk onder druk.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  30 mei, 2016 - 09:37

  Die jongen kan best wel ballen. Maar als je een pure linkspoot als trainer altijd op rechts zet snap je er niet veel van. Danny succes jongen!
  Dat is nummer 8 die vertrekt. Waar blijven de versterkingen???

  0

  0
 • jimmynonose
  30 mei, 2016 - 09:37

  ja ja, daar gaan we weer, Weer lijken uit de kast? Waarvan we nu toch allemaal hoopte dat ze zo langzamerhand allemaal vergaan waren? Of een storm in een glas water?
  We zijn nu weer een goede week verder, ik zie namen van spelers die verdwijnen en die hun heil ergens anders gaan zoeken. Wat mij betreft nog steeds geen speler waarvan ik echt een traan in de oog krijg.
  We zullen zien wat de voorlopige selectie is bij het eerste oefenpotje.

  Mijn gezond verstand zegt dit jaar de kaart niet verlengen, de omgeving verklaart mij voor gek dat ik weer zou verlengen. Moet zeggen, heb er ook wel een keer zin in, om een keer niet met lood in de schoenen de tred te maken naar het stadion om te kijken naar een stel lamzakken die niet in de gaten hebben (uitzonderingen bevestigen de regel) in wat voor unieke situatie ze zitten. Hobby uitoefenen en nog voor betaald krijgen waar een gemiddelde arbeider nog steeds heel jaloers op is.

  Maar ja, gezond verstand, ik heb nu eenmaal niet vooraan in de rij gestaan toen ze dit uit deelden.
  Kut roepen en pinten pakken met je maten, het weegt nu eenmaal zwaarder, ik heb die verdomde knop weer ingedrukt en ben volgende jaar alweer voor de 31e keer seizoenkaarthouder en toch……………………………………………. Ik heb er weer zin in NOAD HUGODVER.

  0

  0
 • enjoy.
  30 mei, 2016 - 09:37

  Er was teveel ego en zelfkennis ( dacht men ) in de groep.
  Toen deze soldaten het voor het zeggen kregen , was de oorlog
  verloren.

  0

  0
 • zwampie
  30 mei, 2016 - 09:39

  Wim,
  ligt niet alleen aan het management.
  Ook deze speler heeft niet gebracht wat hij kan,en als het seizoen afgelopen is beseft hij dat hij er meer uit en mnoet kunnen halen.
  Speler met potentie,maar niet op de manier hoe hij bij NAC heeft gevoetbald.
  Dat de spelers makkelijk weg kunnen is niet best,van de andere kant wie gaat er nu transfer geld betalen voor deze jongens die weinig extra brengen. Dus is de constructie weer goed geweest en hopelijk zsm weg.

  En DOOOOOOORRRRR

  0

  0
 • george
  30 mei, 2016 - 09:45

  Terugkeer naar de eredivisie binnen een jaar was van levensbelang, want bij een langer verblijf zouden de financiële gevolgen immers niet te overzien zijn. Dan neem je als clubleiding met dit soort clausules behoorlijk onverantwoorde risico’s. Bovendien merkwaardig dat bij falen de toekomst van de spelers zwaarder weegt. Zij mogen rustig onderzoeken of ze hun positie elders kunnen verbeteren. Is die mogelijkheid er niet, dan worden ze altijd nog gered door de zekerheid van een langer verblijf bij NAC. Het lijkt de bankensector wel…

  0

  0
 • Oldskool
  30 mei, 2016 - 09:55

  Welke lijken? Dat een speler als Dingsdag blijft is niet best, maar geen lijk uit de kast. Gewoon binnen budget. De meeste van deze spelers verdienen veeel minder dan ze gewend waren en zullen hun heil ergens anders zoeken. Ik kan er echt niet mee zitten. Pedro, Stam en Ars is prima als ze blijven, maar zijn ook vervangbaar.

  0

  0
 • nachoreca
  30 mei, 2016 - 09:57

  allemaal leuk en aardig elkaars handje boven het hoofd houden, maar de werkelijke conclusie is nog altijd dat het nog bagger is ook wat er is aangetrokken… man man man… wie krijgt dat verzonnen; dingsdag, gorter, verbeek…. allemaal zwakke broeders waar je van tevoren al weet dat het bagger is. maar gelukkig zijn wij niet alleen gek en informeren er ook andere clubs naar bijvoorbeeld verbeek (ikbenalgeblesseerdalsikeen veldzie.nl)…sparta, excelsior…hebben ze daar geen fox of sbs?….pffff

  0

  0
 • Oldskool
  30 mei, 2016 - 09:57

  Of misschien zijn er supporters die denken dat er clubs waren geweest die iets wilde betalen voor 1 van deze spelers……… Ik weet wel zeker van niet.

  0

  0
 • Barry
  30 mei, 2016 - 10:13

  Over korte termijn beleid gesproken….

  Voor vorig seizoen riepen een hoop mensen al terecht, dat degradatie het moment was om schoon schip te maken. In plaats daarvan werden er dure namen binnen gehaald in de hoop dat we daar wel mee gingen promoveren. Stam werd gehaald als middenvelder waar hij voorheen nooit speelde; Mulder, Verbeek, Dingsdag en Gorter hadden ooit een naam in de voetballerij maar waren de laatste jaren meestal geblesseerd of bankzitter in een vreemd land. Had je vorig jaar al geïnvesteerd in goedkopere talentvolle spelers had je misschien ook niet gepromoveerd, maar je had de playoffs echt wel gehaald. En dan had je nu een stuk verder geweest met diezelfde spelers.
  Nu moeten we weer opnieuw beginnen, met minder middelen vanwege een aantal dure contracten waar je nooit zomaar van afkomt. Er is gewoon weer geen beleid gevoerd maar is gegokt. Overigens moeten we Goetzee niets kwalijk te nemen want iedereen weet dat dit soort beslissingen niet door hem worden genomen.

  0

  0
 • Wanny
  30 mei, 2016 - 10:16

  @ Barry

  Natuurlijk kunnen we dit Goetzee ook kwalijk nemen. Die zat er ook gewoon bij en heeft handtekeningen gezet. Je moet je wel afvragen of je hem dan vervolgens maar weg moet sturen vanwege het sportieve fiasco van afgelopen seizoen. Wordt het daar beter van?

  0

  0
 • signase
  30 mei, 2016 - 10:20

  NAC zit dus tot 15 juni in de wachtkamer, begrijp ik uit de ‘bepaaldatum’. Is dat echt zo erg? Ik snap dat NAC (en Smulders in het bijzonder) graag aan de slag wil met de selectie voor volgend seizoen, maar de mogelijke en haalbare alternatieven staan vast allemaal al op de radar. Een deel van die potentiele NAC-spelers zal ook vast al benaderd en gepolst zijn, zo gewiekst en ambitieus lijkt Smulders me wel. Is deze periode dan niet gewoon een vrij normale afwikkeling van weer een (teleurstellend) seizoen? Het is toch wat Maaskant aangeeft: die bepaaldatum geeft voldoende ruimte voor volgend seizoen, what’s the fuss?
  En dan die clausules: ja, je kunt zeggen: niet doen, laat ook de spelers maar verantwoordelijk zijn voor hun presteren. Maar wat als NAC die clausules niet gehad had? Hoe was de club dan van enkele faalhazen afgekomen? Je moet er niet aan denken weer een seizoen naar deze selectie (minus aflopende contracten van Matic en Mats, stoppen Jelle) te moeten kijken. Dan hing er financieel en sportief. Een club loopt altijd risico’s. Zekerheid is niet te koop, ook Barcelona wint niet ieder jaar de CL.

  0

  0
 • Kipiani
  30 mei, 2016 - 10:24

  In de positie waarin wij als NAC Breda terecht waren gekomen waren er vorig jaar twee opties. Voor de optie snel terugkeren met Maaskant (waarvoor toen werd gekozen) was er maar een mogelijkheid. Contracten afsluiten tegen wil en dank, met de macht aan de spelers en hun makelaars. Slimme jongens die hun positie op markt gebruiken, uitbuiten. Vervolgens als NAC hopen op punten, wat geluk en promotie. Zekerheid heb je nooit. De beste maar tevens de moeilijkste optie vorig jaar rond deze tijd was geweest: compleet schoon schip en opnieuw beginnen. Dat doen we nu met Smulders. De kritiek op Maaskant en Goetzee is niet helemaal terecht in de situatie en de emotie van mei/juni 2015. Snel terug of bouwen. Die keuze is toen op het eerste gevallen, dat is niet goed gedaan (selectie uit balans, geen team, Ars te laat aangesloten etc.) en fout afgelopen. Maar achteraf is het allemaal heel makkelijk. Ik meer vertrouwen in de Bezem die er nu hopelijk wel door gaat en de mietjes, de prima donna’s, naar hun dagelijkse kapper stuurt, waarna ze bij NAC Breda niet meer terug keren. Welke kapper Ronnie Stam laat invliegen weet ik trouwens niet. NAC gaat nooit verloren. Wij komen terug op het hoogste niveau als de Bezem zijn werk gedaan heeft !!!!

  0

  0
 • henk
  30 mei, 2016 - 11:20

  @signase
  NAC moet werken met clausules. Daar is iedereen het over eens, maar ze hadden ook anders ingestoken kunnen worden. Op dat punt heeft Goetzee steken laten vallen. Als ik goed geïnformeerd ben dan zijn er ook spelers die niet voor 15 juni hoeven te beslissen. Die kunnen eind augustus nog vertrekken.

  0

  0
 • buurman
  30 mei, 2016 - 11:22

  Een mooie naam voor een controller ; Mol….. Haha

  Contracten van 1 ton stelt voor betreffende spelers niets voor in de voetballerij. Dus stellen spelers eisen verwoord in clausule’s.
  En inhoudelijk komt die clausule erop neer dat “wie niet presteert wordt beloond”
  NAC nam een gevaarlijke gok, “we gaan met deze spelers echt wel direct promoveren………”
  En dat is een behoorlijke inschattingsfout geweest. En ook een klein beetje pech.

  Nu ben je gedwongen schoon schip te maken en dat is een voordeel. Echter moet De Bezem, waar Kipiane terecht over spreekt, nog in de kast blijven staan tot we weten wat genoemde speulers gaan doen.
  Die speulers bepalen wanneer er geveegd mag worden !!

  NAC komt normaal gesproken wel terug, maar het gaat wel even duren.

  0

  0
 • Badeend
  30 mei, 2016 - 11:36

  Wat mij betreft is er niet zo veel aan de hand. Als er inderdaad, zoals Maaskant zegt, een datum aan die opties is gehangen, weet je dus over een goede twee weken waar je aan toe bent. Als de spelers inderdaad binnen het budget passen, is er ook niet zoveel aan de hand.

  Het enige waar je wat mij betreft over kunt twisten, is of bepaalde spelers daadwerkelijk miskopen zijn geweest of niet. Ik heb het gevoel dat er onder Maaskant meer slechte aankopen zijn gedaan dan goede (of meer in potentie goede aankopen slecht hebben uitgepakt). Dat is helaas, maar dat kan.onder iedere trainer en TD gebeuren, en als je nog 3 jaar vast zit aan contracten, is dat een stuk vervelender.

  Wat hierboven terecht wordt gesteld, dat je bij aankopen (ook) naar karakter en mentaliteit kijkt, is iets waar ik met het huidige technisch management aanzienlijk meer vertrouwen in heb dan hiervoor. Het voelt gewoon meer solide, meer doordacht. En dat is mooi.

  0

  0
 • JK
  30 mei, 2016 - 11:38

  Wat is dit nou allemaal voor gehuil!? Zelfs ik wist dat er een aantal spelers bij NAC gecontracteerd werden met de ontsnappingsclausule als NAC niet zou promoveren. Goed voor de spelers en goed voor de club anders zit je opgescheept met een aantal grootverdieners waardoor je een tekort op het spelersbudget krijgt. Jammer dat Matic weggaat maar Verbeek, Gorter, Dingsdag zal ik niet missen: hebben geen van allen het verschil kunnen maken afgelopen seizoen.

  0

  0
 • signase
  30 mei, 2016 - 11:46

  @Henk:

  Ik ben niet goed ingevoerd, moet afgaan op die melding in de media van 15 juni. En 15 juni lijkt me dan geen reden voor paniek. Als het echter klopt wat je zegt over eind augustus, dan is die betreffende clausule een ongelooflijke blunder geweest, waarmee NAC zich te weinig heeft ingedekt en (alweer…) veel te afhankelijk van spelers heeft gemaakt.

  0

  0
 • Toontje
  30 mei, 2016 - 12:13

  Let op het is allemaal heel logisch. Als NAC een goede complete selectie wil hebben zal men uiteindelijk toch terecht komen bij spelers die overblijven of spelers die idd een clausule in hun contract willen.
  Dan kan NAC heel stoer zijn en zeggen doen we niet, maar dan komen niet de spelers die je zou willen of alleen diegenen die “overblijven”
  Dat is de situatie bij een club als je niets hebt te bieden op dit moment maar wel hogerop wil…en wil je niet verder weg zakken in die kolk naar beneden…minder geld…minder spelers…mindere selectie…zul je toch mee moeten doen. Maaskant heeft dat goed gedaan, hij kon niet anders…heeft gegokt en verloren..
  Dat zullen ze nu weer moeten doen.

  0

  0
 • nacdictive
  30 mei, 2016 - 12:36

  Een aantal mensen (oa Kipiani en signase) slaan de spijker op de kop.. Met het beleid van Maadkant een riskant maar niet onverantwoord beleid. We weten idd 15/06 meer.
  @Toontje: Je hebt een klein beetje gelijk maar de clubs die de afgelopen jaren promoveerden (vooral via playoffs) waren ook selecties met ‘onbekende’ namen.. Dus zo erg is het niet en ik heb zeker vertrouwen in Smulders. En geloof me maar elke talentvolle speler uit de Juup die nog niet rijp is voor de ere of nog niet op de radar wil voor NAC spelen, daar ben ik van overtuigd.
  Het is nu gewoon uithuilen en bouwen!!
  Over het functioneren van JG etc doe ik geen uitspraken maar ik heb al eerder gezegd de RvC en CvA bij onze club zijn een stel dodo’s..

  0

  0
 • scheppioni
  30 mei, 2016 - 12:45

  Prima verwoord BreDaN, zo is’t en niet anders wat ook ik er uit kan halen, dus zal het voorlopig op vele vlakken binnen NAC BREDA onzekerheid troef, of er zou een hele vermogende iemand op moeten staan zonder luchtkastelen en die ons NAC als een ‘dijk’ van een club weg wil zetten !
  Maar tis allemaal eerst zien en dan geloven, we zitten op dit moment door twee keer een niet doorvoetballende nacompetitie diep in het moeras, maar gelukkig nog net niet verstikt omdat ons NAC altijd leeft grotendeels door de achterban !!!

  0

  0
 • Freqderat
  30 mei, 2016 - 13:32

  Ik vraag me af hoe hard die datum van 15 juni is. Zeg je vooraf ik ga weg, prima: zijn beide partijen tevreden want een grote salarispost is verdwenen en de speler in kwestie heeft dan (waarschijnlijk) een of meerdere opties voor een vergelijkbaar contract. Echter, als een speler als Dingsdag zegt ik blijf (wat hij al heeft gedaan) dan mag hij waarschijnlijk nog steeds weg als er eind augustus zich een club voor hem meldt met een symbolisch bedrag van 1 euro, NAC wil namelijk van hem af vanwege zijn salaris en toch wel behoorlijk teleurstellend seizoen. En hij zal niet de enige speler zijn waar dit zo bij is. Dus zelfs als overal al een datum is staat in het contract van de heren in kwestie, is het maar de vraag of die datum echt wat waard is bij een aantal spelers waar NAC niet alleen vanwege salaris maar ook vanwege kwaliteiten vanaf wil.

  Ik verwacht persoonlijk dat het niet bij alle spelers zo zal gaan: Als bijvoorbeeld Brands, Stam of Ars voor de 15e niet aangeven weg te willen, zullen zij niet gratis op te halen zijn in augustus omdat ze heel waardevol kunnen zijn voor het team van volgend jaar.

  0

  0
 • Tom
  30 mei, 2016 - 14:35

  Het zou me niks verbazen als Smulders een leger jonge Belgen optrommeld zoals bij Eindhoven. Ben erg benieuwd. Dan zal ik begin Augustus weer een voorspelling doen net als vorig jaar. Jonge gehuurde talenten van topclubs in combi met een paar oudere spelers zal het wel worden.

  Volgend jaar terug naar de Eredivisie, zodat we elkaar weer normaal verrot kunnen schelden op het hoogste niveau.
  Succes NAC!

  0

  0
 • IZHNW
  30 mei, 2016 - 15:55

  Clausules of geen clausules het doet er niet toe.Het gaat om het herkennen van kwaliteit. Er word bij ons NAC teveel gescout op naam en resultaten in het verleden. En iedereen kent de slogan…….

  0

  0
 • kopspion
  30 mei, 2016 - 20:35

  toch wel ontmoedigend dat zowat iedereen weg is/gaat/wil behalve de twee die ik het liefst wel zou zien vertrekken (Dingsdag en Verbeek)………….

  0

  0
 • ennoajseejer
  31 mei, 2016 - 09:41

  Hier ook nog steeds verdrietig, k*t terneergeslagen om de laatste wedstrijd. Je kunt het scorebord-journalistiek noemen, maar we waren er toch bijna, 1 doelpunt en je was gepromoveerd, verdiend of niet. Ik had echt gedacht dat ze het zouden halen. Zoals de NOS in een understatement schrijft: NAC komt net tekort!
  Met nog een radio-interview met Dijkhuizen na de wedstrijd………….

  http://nos.nl/artikel/2106622-handhaving-willem-ii-nac-mist-promotie.html

  En als ik dit lees, dan wou ik dat Hans de Koning hier was gekomen:
  “De ervaren coach merkt dat zijn ploeg steeds beter begrijpt wat er gevraagd wordt. De wedstrijd in Deventer was bij vlagen bikkelhard. ‘De sfeer was fantastisch en beide ploegen hebben er een fantastische wedstrijd van gemaakt. Op het randje, maar in Engeland gebeurt dat altijd. Het was echt een Engelse wedstrijd. We willen graag spektakel leveren en vooruit voetballen. Het is soms misschien opportunistisch, maar wel met een gedachte. ”

  http://www.vi.nl/nieuws/de-koning-ziet-eigen-handtekening-op-spel-go-ahead.htm

  0

  0
 • tzgvakg
  31 mei, 2016 - 09:52

  Akinfenwa moet komen, transfervrij en beresterk. Noad tot de met!

  0

  0
 • Sikorsky
  31 mei, 2016 - 14:40

  Als Maaskant was gebleven ipv ons ‘hangijzer’ (leunt alleen tegen zijn dug-out) Dijkhuizen waren we waarschijnlijk gewoon gepromoveerd!

  0

  0