Go to Top

..Wat over beloften en de wedstrijd van maandag in Rappappa… Rappappa…

..Wat over beloften en de wedstrijd van maandag in Rappappa… Rappappa…

Almere! Het hoge woord is eruit hoor: Jong Ajax is klaarblijkelijk nergens welkom en wordt de Flevopolder in gebonjourd om daar hun wedstrijd te spelen als NAC op bezoek komt.

Ik zou zweren (and correct me if I´m wrong along the way..) dat de topclubs van Nederland die ´de eer, de mogelijkheid en het privilege hebben een beloftenelftal aan de Jupiler League mee te laten doen´zelf ook niet helemaal weten wat ze met hun beloftenelftalletje moeten (zo gauw er een tegenstander van formaat op bezoek komt) of hebben ook allemaal geen zin in de rompslomp rond de beloftes.. We beginnen met PSV. Die hebben zo´n beloftenelftal in de Jupiler League spelen. In eerste instantie zou de wedstrijd op 3 december 2015 gespeeld worden in het Philips Stadion. Dat werd hem uiteindelijk niet, en zouden we naar trainingscomplex De Herdgang gaan. Ook daar bleek men niet op de wedstrijd van Jong PSV te zitten wachten, en met een noodgang daarom werd uitgeweken naar het stadion van kleine broer FC Eindhoven; het Jan Louwers-heel-de-sportschool-kijkt-mee Stadion.

Die geschiedenis lijkt zich te herhalen. Bij aanvang van de competitie zou de uitwedstrijd tegen Jong Ajax eerst gespeeld worden in de ArenA. Dat ging aanvankelijk ook niet door, en dus kwam naar verluidt het Olympisch Stadion in zicht. Dat zicht raakte vertroebeld en door de vertroebeling heen kwam het definitieve antwoord: de wedstrijd wordt op De Toekomst gespeeld, het trainingscomplex van jong én middle-aged Ajax. Daar bleek het uitvak de afmeting te hebben van een dixie. Er wordt om die reden uitgeweken naar de oostzijde van Amsterdam (sorry Henk voor de fout in een vorig bericht, #GeografischDyslect) waar het stadion van Almere City als toneel dient voor de wedstrijd Jong Ajax-NAC.

Je zou kunnen zeggen dat beide clubs dus niet willen dat hun eigen jeugdelftal op eigen grond speelt (in Eindhoven is dat ondertussen gemeentegrond, maar dat terzijde) of zelfs in de eigen stad. Zo promoten ze hun eigen jeugd nou ook niet bepaald. De bezoekende supporter is helemaal de sjaak en moet zich in allerlei wrange bochten wringen om een dergelijk wedstrijdje bij te wonen. Zotte combi’s op (toevallig allebei?) een maandagavond en er is onderhand net zoveel interesse (vooral vanuit de eigen aanhang ván de beloftenelftallen) in deze wedstrijden als het wel en wee van die stakkers in Utopia. In Eindhoven zat er die 3 december op de lange zijde ruim 100 man uit Breda zonder enige wanklank (behalve die van ToeterJan), wat aan het einde van de wedstrijd mooie plaatjes opleverde. Hoe dat aanstaande maandag zal zijn, gaan we (weer) zien.

Jong Ajax staat bovenaan in de ranglijst voor de derde periode. Dat wordt maandag dus een wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer…1. Want in de reglementen van de KNVB valt te lezen: ´Indien een beloftenteam of Achilles´’29 periodekampioen wordt dan zal de plaats in de play-offwedstrijden om promotie/degradatie in eerste instantie worden ingenomen door de nummer twee op de ranglijst van die periode.´ Je broek zakt ervan af.. Fox en de KNVB zien er brood in om deze elftallen mee te laten doen (spanning, sensatie en topclubs in de Jupiler League (haha, braaksel en tranen wisselen elkaar af..)) maar de werkelijkheid is dat het armoedig en bedroevend is. Behalve supporters van een andere club komt er geen hond op af, wil ernaar kijken of interesseert zich ervoor.

Maar… dat is nu eenmaal zoals het is en daar doen we geen flikker aan. Wie weet zien de wijze heren ooit het licht eens en trappen ze de beloftenelftallen eruit om eventueel plek te maken voor clubs die wél serieus mee willen en mogen doen. NAC gaat in ieder geval voor het echie op bezoek. Met de recente twee overwinningen op Volendam en Eindhoven is de jacht geopend en moet er flink in de nek gehegen worden. Pedro gaf een heel belangrijk punt aan bij zijn rode kaart gisteren: de concentratie was minder. De ploeg van Dijkhuizen moet dus niet verslappen. Zeker niet op bezoek bij een beloftenelftal, met twee overwinningen op zak en even denken dit kunstje ook zo maar even te flikken. Scherp met maar één doel: winnen en op jacht blijven!

Uit het Korps der Scheidsrechters wordt de heer Christian Bax uitgezonden naar Almere om de wedstrijd in goede banen te leiden. Zijn companen zijn de heren Roy Nas en Freek Vandeursen. De vierde official van de avond is Clay Ruperti.

Het positieve aan het verhaal is dat nu in ieder geval meer supporters ontvangen kunnen worden. Voor geïnteresseerden om te gaan volgende week maandag, hieronder een rechtstreeks en extra bericht omtrent tickets, overgenomen van NAC:

“In totaal zijn er 350 kaarten voor het uitvak beschikbaar gesteld: 180 voor de autocombi en 170 voor de buscombi. Uitkaart+ houders hebben vanaf dinsdagmiddag 17:00 tot woensdagochtend 09:00 uur voorrang op het aanschaffen van tickets voor de autocombi (tegen het gereduceerde tarief van €6,50), Club van 1912-leden kunnen kaarten aanschaffen vanaf woensdag 09:00 uur. Reguliere seizoen- en clubkaarthouders hebben vanaf donderdag 09:00 tot vrijdagmiddag 17:00 uur de kans om tickets aan te schaffen. Kaarten voor dit duel kosten €8,50 per stuk. Een kaart voor de buscombi is zoals altijd verkrijgbaar via de Supportersvereniging.

Omdat de verkoopperiode door het late besluit flink is ingekort, heeft NAC besloten eenmalig de optie ‘Zelf printen’ beschikbaar te maken voor een uitwedstrijd. Normaal gesproken ontvangen supporters kaarten voor een uitwedstrijd automatisch via de post, maar deze manier van verzending kan nu problemen opleveren vanwege het korte tijdsbestek. Let op: zorg dat je ten alle tijden je identificatie bij je hebt die correspondeert met de naam op je (uitgeprinte) ticket. Omwisselen gebeurt tussen 18:45 en 19:15 uur bij parkeerplaats Eemakker (Eemnes) bij hectometerpaal 101.5 langs de A27.

Kaarten voor de autocombi naar Jong Ajax-NAC koop je zoals altijd via www.NACtickets.nl en de Service- & Informatiedesk. Steun NAC in Almere tegen Jong Ajax! ”

Bron: B-Side Rats, NAC, knvb

33 Reacties op "..Wat over beloften en de wedstrijd van maandag in Rappappa… Rappappa…"

 • Rijen
  19 januari, 2016 - 12:47

  Ik word hier zo moeee van, kut knvb!

  0

  0
 • kinderkaartje
  19 januari, 2016 - 12:52

  Please, please, please, zo snel mogelijk weg uit deze nietszeggende kut competitie.
  Wat een tristesse.

  Wilde gisteren nog even de samenvattingen van NAC zien op SBS6.

  Begint goedverdoemme maandagnacht om 12 uur uur ofzo, Na Shownieuws en Utopia.
  Daar kijkt dus echt helemaal niemand naar.

  0

  0
 • nacman
  19 januari, 2016 - 12:55

  KNVB geef ze een sanseveria

  0

  0
 • D'n Beuk
  19 januari, 2016 - 12:56

  Ik probeer deze idioterie over het bezoeken van uitwedstrijd wel eens uit te leggen aan m’n collega’s en die snappen er werkelijk de rambam niet van waarom dat het allemaal zo moeilijk en omslachtig moet allemaal, denk dat ik ze dit effekes ga laten lezen dan krijgen ze misschien een kleine indruk

  0

  0
 • scheppioni
  19 januari, 2016 - 13:01

  Gewoon weer lekkere drie punten en gauw weg uit deze juup !!! HUP NAC we follow !

  0

  0
 • Mafkees
  19 januari, 2016 - 13:30

  Mensen, mensen, dit is de uitkomst van een overleg tussen NAC, Ajax, Almere en de KNVB. Dit is bedoeld om meer NAC-supporters te kunnen ontvangen dan de 75 die naar de Toekomst mochten komen.

  Het was 00.20 voor het begon, Kinderkaartje. Ik was ook zo dom om te blijven zitten. Zelfs die uitzending is totaal ruk, met slecht commentaar. slecht geluid, etc.

  0

  0
 • Ouwe Jos
  19 januari, 2016 - 13:31

  En een combi….. We zijn de enigen in dat stadion!?

  0

  0
 • Barry
  19 januari, 2016 - 13:39

  Een combi? Wtf.

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  19 januari, 2016 - 13:43

  Met zn allen gaan! Hoppa.
  Zij krijgen die lach niet van mijn gezicht ;)

  0

  0
 • oosterhout3
  19 januari, 2016 - 13:43

  waar ik van opkijk.. wedstrijd is pas maandag…. maar de voorverkoop stopt al 3 dagen eerder……

  wasdah voor een actie??

  0

  0
 • Toffe_peder
  19 januari, 2016 - 14:16

  Misschien een rare vraag, maar kon het niet gewoon in Breda? In in Breda is er altijd wel volk dat komt kijken…. daar alleen gloryhunters op zondagmiddag als de zon schijnt.

  0

  0
 • H.K.
  19 januari, 2016 - 14:37

  De die hards gaan toch wel. Respect!
  En juist ff opletten wel 3 punten mee terug nemen aub.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  19 januari, 2016 - 14:44

  Luis Pedro gelukkig maar voor één wedstrijd geschorst. Was ook een onterechte rode kaart.

  0

  0
 • since1912
  19 januari, 2016 - 14:45

  Waarom in hemelsnaam een combi naar almere dan??

  Als student wil ik gewoon af en toe een uitwedstrijd meepakken, maar simpel met de trein vanuit Utrecht (naar bijv Almere) kan dan weer niet. En om nou naar Breda te gaan om vervolgens via utrecht naar almere, weer via utrecht naar breda, en dan weer naar utrecht te moeten gaan…. Wat een gezeik.

  0

  0
 • Fonzy
  19 januari, 2016 - 14:51

  Maar vast wel kaarten daar aan de kassa toch? Lekker middagje het pittoreske Almere bezichtigen.

  0

  0
 • Eljé
  19 januari, 2016 - 15:06

  Als het dan toch niet in Amsterdam, de speelstad van Ajax is, niet eens in de de provincie. Waarom dan niet lekker weer in Roosendaal?

  Goed voor de toeschouwersaantallen, is dat CED met hun ‘voorbeeldclub’ ook weer blij.

  0

  0
 • JPVakG
  19 januari, 2016 - 15:30

  Maximeeee!

  0

  0
 • Dave
  19 januari, 2016 - 15:52

  Since1912, ik ken het maar al te goed. Woon zelf in Den Bosch en bezit geen auto. Als het niet combivrij is dan is het meestal ver omreizen met de bus en zeker in de avond is dan geen optie, ik kom simpelweg niet meer thuis. Het wordt er allemaal gewoon niet leuker op. Wat is het doel van een combi? Het uit elkaar houden van thuis en uit supporters toch? Maar er zijn geen thuis supporters, er komt in Amsterdam al bijna niemand naar die wedstrijden kijken…Waar gaat dit nou toch over?

  0

  0
 • Den Hoge
  19 januari, 2016 - 16:00

  Verdomme, hadden ze dit niet combi vrij kunnen maken? Had ik mooi vanuit Utrecht met mijn ov-kaart naar Almere op en neer kunnen reizen… Wat een gedoe zeg. Amateuristische klote bond.

  0

  0
 • Toontje
  19 januari, 2016 - 17:38

  @S.HB.Breda

  Kaart van Pedro was wel terecht…gewoon dom, was niet nodig

  0

  0
 • Toontje
  19 januari, 2016 - 17:40

  wij zijn daar de enigste supporters…… is dit al een gevolg van Volendam dat we niet vrij mogen reizen en staan/ zitten waar we willen.???

  0

  0
 • Henk Tank
  19 januari, 2016 - 17:48

  Trainer Frank de Boer stak daar een stokje voor. De koploper van de Eredivisie heeft zelf op zaterdag 23 januari (Vitesse) en dinsdag 26 januari (Heracles) al twee thuiswedstrijden staan. De Boer wil grasmat van de Arena op maandag niet belasten met een wedstrijd van Jong Ajax. 

  0

  0
 • ome cor
  19 januari, 2016 - 18:39

  Competitievervalsing, maar die neuzen krijgen alles voor elkaar.
  De bond zit vol neuzen

  0

  0
 • EP
  19 januari, 2016 - 19:20

  Gewoon lekker op de thuistribune zitten. Valt altijd wel iets te regelen.

  0

  0
 • Cor Taxi
  19 januari, 2016 - 19:57

  Mijn ome Cor heeft weer gelijk hey! Als je maar een grote neus hebt,komt alles goed man.

  0

  0
 • badeend
  19 januari, 2016 - 23:54

  Waardeloos. Ik had op de fiets gekund – en gewild. Nu zou ik naar dat godvergeten kut oord Almere moeten. Dat wordt dus weer thuis voor de buis. Klotezooi.

  0

  0
 • 10Dora
  20 januari, 2016 - 11:34

  @badeend Amsterdam – Almere is half uurtje met de trein. Lijn 1 vanaf CS, uitstappen bij sportpark, paar minuutjes lopen en je bent er.

  0

  0
 • heksenketel
  20 januari, 2016 - 12:22

  Naar mijn mening is dit arrogantie en minachting vanuit Ajax! Als je dan zo graag je beloftenelftal in de Juup wilt laten spelen, neem dan ook je verantwoordelijkheid! 020 heeft altijd zo’n grote mond over alles en iedereen, maar klaarblijkelijk leren we ze nu echt kennen.

  Eigenlijk zouden wij er één grote thuiswedstrijd van moeten maken door er massaal heen te gaan.

  0

  0
 • Blue
  20 januari, 2016 - 13:00

  Op diverse ajax websites staat dat je een clubkaart nodig hebt om kaarten te kopen voor het thuisvak. Wil graag op de thuistribune zitten met een paar maten, maar vind het risico dat ik daar straks niet binnenkom na een lange reis vanuit het zuiden wel groot…. iemand ervaring hiermee?

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  20 januari, 2016 - 16:23

  @blue bij Almere – NAC zaten wij ook op thuisvak.
  Was toen ‘geen probleem’

  0

  0
 • Hugo
  21 januari, 2016 - 11:36

  In rotterdam wordt bij onze ‘vrienden’ van sparta huiliehuilie gedaan omdat ze het daar ‘competitievervalsing’ vinden. Dat de KNVB NAC helpt…..Of dat NAC het een feest vind om in dat godvergeten almere op een fucking maandag een wedstrijd te spelen. Manman. Vind dat sparta een steeds vervelendere club te vinden.

  HUP NAC.

  0

  0
 • Zlatan
  21 januari, 2016 - 11:59

  iemand een idee hoe het met kaartverkoop loopt?

  0

  0
 • Tram
  21 januari, 2016 - 14:19

  Autocombi +1 ! Hup NAC!

  0

  0