Go to Top

We zijn allemaal jong geweest.

We zijn allemaal jong geweest.

Onderstaand vindt u een schrijfsel uit de pen van Benn076. De mening van Benn076 hoeft niet per definitie de mening van de gehele B-Side Rats crew zijn.

Vanochtend las ik weer een bijzonder nieuwsbericht op de site van RTV Utrecht, want ja wij houden alles voor jullie in de gaten, jongens en meisjes. FC Utrecht heeft besloten dat de Jong Utrecht ploeg dit jaar maar liefst zes thuiswedstrijden zal spelen op het terrein van IJsselmeervogels.

Zoals jullie hebben gelezen in mijn introductie door BreDaN (een ware held van Roger Ramjet-achtige proporties ;-) heb ik het niet zo op de jong-elftallen binnen onze -spijtig genoeg- competitie. En blijkbaar neem ik deze clubs niet minder serieus dan dat hun grote broers dit doen. Zo verplaats je als Jong Utrecht eenvoudig een wedstrijd tegen FC Eindhoven van maart 2017. Dit met het oog op de kwaliteit van het veld voor de wedstrijden waarbij het echt ergens om draait. Neem bijvoorbeeld het EK Vrouwenvoetbal in de zomer van 2017.

foto; FC Utrecht

Foto; FC Utrecht

Waar Jong FC Twente regelmatig in Emmen speelde, deed Ajax dit afgelopen jaar in Almere, PSV week (wijkt?) uit naar FC Eindhoven en Utrecht gaat nu dus spelen op het terrein van IJsselmeervogels. Enige gedupeerde; ‘slechts’ de supporters van de bezoekende clubs. Bij zo’n  thuiswedstrijd zit je met grote regelmaat tegen een leeg uitvak aan te kijken en bij wat een leuke awayday had moeten zijn worden clubs nu weggestopt op de velden van amateurverenigingen.

Deze Jong elftallen spelen aan het einde van het seizoen nergens om mee, zorgen ervoor dat wij op de meest belachelijke tijden (lees; maandagavond) spelen en brengen zelden ook maar enige vorm van sfeer met zich mee als het gaat om de supporters. Geregeld wisselen de opstellingen in deze teams en worden de jong-elftallen gebruikt om spelers laten herstellen voor het eerste.

Wat mij betreft morgen nog stoppen met deze onzin.

Bron: B-Side Rats

30 Reacties op "We zijn allemaal jong geweest."

 • Martinus
  28 juli, 2016 - 17:36

  Tja, ik zie het ook niet, hoor. Die meerwaarde van de Jong-elftallen. En als je ze dan al ertussen zet, dan moeten zij ook werken met een vast team. Continu wisselende samenstellingen resulteren slechts in competitievervalsing. Of dat nu voor ons nadelig of voordelig is, dat kán gewoon niet…

  0

  0
 • Mafkees
  28 juli, 2016 - 17:36

  duimpje omhoog voor Benn076.

  0

  0
 • [pierre
  28 juli, 2016 - 17:37

  Gewoon schande dat deze elftallen meespelen in yup Ook nog eens de reinste competiete vervalsing

  0

  0
 • Broodwinner
  28 juli, 2016 - 17:43

  Zo jong zijn ze nou ook weer niet…hahaha
  Maar zonder te grappen is dit dus wel even kut hè.
  Van dat hele jong ajax jong psv gedoe snap ik sowieso niet dat t nog steeds wordt toegelaten (en zelfs meer jong teams bij komen na hevig protest van andere clubs!!)
  Als de doorstroming maar goed in naar de eredivisie, geven geen moer om de jupiler league competitive.

  0

  0
 • JM
  28 juli, 2016 - 17:44

  Tja, hoe door ons en door andere supporters wordt aangekeken tegen deze Jong-elftallen wisten we al langer, wat dat betreft brengt dit artikel niks nieuws. Ook ik zie ze liever snel verdwijnen uit de Jupiler League.
  Zorg maar gewoon dat we er van winnen.

  0

  0
 • Helter
  28 juli, 2016 - 17:54

  @Broodwinner
  De clubs hebben in meerderheid gewoon voor gestemd hoor.

  0

  0
 • Fred
  28 juli, 2016 - 17:56

  Naar de tweede of derde divisie met dat zootje , ik erger er me ook mateloos aan .
  Ze kosten je soms punten ( want je kunt je er moeilijker tegen motiveren ) , geen toeschouwers , knollenvelden , geen sfeer en ze wil,en zich allemaal bewijzen tegen het grote NAC dus ze schoppen vaak ook nog naar alles wat beweegt .
  Totaal geen meerwaarde en het dient niemand .

  0

  0
 • Guuske
  28 juli, 2016 - 18:11

  Ach ja eigelijk zijn we zelf nu een jong Nac met dit nieuwe team

  0

  0
 • Hokuspokus
  28 juli, 2016 - 18:24

  Goed bezig benn076!

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  28 juli, 2016 - 18:56

  Het streven van de KNVB is om steeds meer beloften elftallen in de Juup te dumpen. Over een paar jaar zal je zien dat er zeker 6 van die beloften teams meedoen. Feyenoord gaat er volgend seizoen al bijkomen. Slechte ontwikkeling, geeft aan dat de KNVB de Juup niet serieus neemt. Eigenlijk doet niemand dat natuurlijk. Hard voor ons, maar als je in de Juup speelt doe je gewoon eigenlijk niet mee.
  Trouwens vertegenwoordigers van Twente en NEC zijn nu in Manchester om nog wat spelers daar weg te halen. Wij krijgen de kruimels die overblijven. Op Twitter hoor je ook al een week niks meer van de altijd positieve Hans Smulders. Het zal hem ook allemaal zwaar tegenvallen dat City NAC niet meer serieus neemt.

  0

  0
 • scheppioni
  28 juli, 2016 - 19:18

  Ik kan me net als de meeste hioer er ook helemaal in vinden, kappen met dat jon grut, het is een totaal verkeerd plaatje maar ja gezien de bond en het gevalletje fc bedrog van twee maanden geleden, zal dadelijk de d -jeugd er ook nog wel aan worden toegevoegd aan de jupiler divisie, want met walt Disney Knvb weet je het maar nooit met bertje Berlusconi voorop ! HUP NAC

  0

  0
 • 7
  28 juli, 2016 - 20:07

  Het zal blijken of de city deal slecht is voor NAC of niet, de tijd zal het leren kun je nu nog niks over zeggen

  0

  0
 • Jamie
  28 juli, 2016 - 20:40

  Zolang wij uit bij Jong Ajax met 2-1 op onze kloten krijgen kunnen we klagen wat we willen. Maar we winnen dus niet altijd van deze ‘klote ploegjes’. Eerst maar eens naar onszelf kijken voordat we ons gaan irriteren aan andere factoren..

  0

  0
 • Jamie
  28 juli, 2016 - 20:42

  Daarbij hoop ik dat de heren motivatie halen uit het spelen tegen dit soort elftallen. Laat ze maar eens proeven aan deze verschrikkelijke ambiance en laat ze maar eens heel erg bewust worden van het feit dat ook zij dit niet nog een jaar willen!

  0

  0
 • buurman
  28 juli, 2016 - 20:58

  Geheel mee eens. Goed stukje !!

  0

  0
 • buurman
  28 juli, 2016 - 21:07

  Beste Jamie,
  Tegen dit soort ploegen valt er voor NAC niets te winnen. Die mannekes van ajax waren (al een paar weken) super gemotiveerd het grote NAC (voor juup begrippen) met een nederlaag naar huis te sturen. Op de ajax bank was er louter leedvermaak.

  Win je zo’n wedstrijd dan doe je niet meer dan je plicht. Verlies je dat sta je gigantisch voor lul. En zelf hebben die ploegen niks te verliezen. Puur competitie vervalsing.

  0

  0
 • scheppioni
  28 juli, 2016 - 21:33

  volkomen mee eens buurman, maar Jamie heeft wel een punt betreft de motivatie vanuit ons eigen, een echt voetballend NAC zorgt er gewoon voor dat er geen gram te halen valt, dit deed ons NAC in de thuiswedstrijd namelijk prima en uit daar waren we weer eens afwachtend en een speelbal voor dat jong grut uit mokum en dat is nog het meest frustrerend !!

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  28 juli, 2016 - 21:45

  Het meespelen van de Jong-elftallen is slecht voor een eerlijke competitie tussen de clubs in de JL. Feitelijk een schande dat daartoe is beslist.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  28 juli, 2016 - 21:54

  Helemaal mee eens.
  Weg met de ‘Jong’ ploegen!

  0

  0
 • 7
  28 juli, 2016 - 22:13

  Puur bladvulling, mij part speel je 2 x uit en 2 x thuis tegen dezelfde ploeg

  0

  0
 • Nac
  28 juli, 2016 - 22:45

  Het zou nie erg zijn als die jong ploegen er in zitten maar dan moeten ze wel heel het seizoen met een vast team spelen.

  0

  0
 • Nakkie
  28 juli, 2016 - 23:19

  Die juup is een triest gebeuren van bijna failliete clubs en junioren die voor spek en bonen spelen. De sfeerloze wedstrijden zijn niet om aan te zien. We moeten hier heel snel uit zien te komen.

  0

  0
 • Nakkie
  28 juli, 2016 - 23:22

  Laat de vrouwen in de Juup meedoen, dan wordt het weer gezellig. Kans is groot dat ze promoveren.

  0

  0
 • Wijnkunst
  29 juli, 2016 - 00:02

  Als het mee zit, kunnen er zelf volgend jaar of het jaar daarop een beloftenelftal in de Jupiler League inschrijven. Kunnen de MC’ ers daar hun beloften stallen om onze talenten beter te maken. Laten we het hopen.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  29 juli, 2016 - 00:49

  Werkelijk, tranen in mijn ogen bij het lezen van dit stuk en het mezelf realiseren in wat voor kut situatie we eigenlijk terecht zijn gekomen.

  Kom al 35 jaar bij NAC, dus de eerste divisie is niets nieuws, zeg maar.

  Maar…., vroeger was de eerste divisie gewoon een echte competitie, gewoon leuk voetbal, maar met de mindere goden. Elke week werd er wel 1 of 2 wedstrijden uigezonden bij Studio Sport en stond er op maandag nog een verslagje in de landelijke ochtendbladen.

  Gewezen grootheden speelde hun nadagen in de eerste divisie. Zo hadden wij ineens de beschikking over Ruudje Geels en Johnny Dusbaba (met een kilo of 25 overgewicht ;-)

  Herinner me nog een away day bij Vitesse op Monikkenhuizen (toen dus ook Eerste Divisie!!) waarbij ik als manneke van 15 verbaal ruzie kreeg met Frans Thijssen (ex-international, verloor met NEC de beker tegen NAC) omdat ik riep dat hij te oud was en twee jaar eerder echt had moeten stoppen. Hij daagde mij uit om na de wedstrijd naar de kleedkamer te komen om mijn mening kracht bi te zetten. Waarbij ik maar naar hem spuugde vanachter het hek en verder vriendelijk bedankte…. (Sorry Frans!)

  Those were the days…..

  En nu? Godvergeten amateurclubs (Achilles, RKC). clubs uit steden die 35 jaar geleden niet eens bestonden (Almere) en een hoop competitie vervalsers. (Jong PSV, jong Ajax, jong Utrecht), die niets te verliezen en dus alles te winnen hebben.

  Man, man, man. Wat is het eigenlijk triest met ons gesteld.

  Maar dan het mooie; gewoon weer 10.000 seizoenskaarten verkopen en iedere wedstrijd weer vol achter NAC. Clubliefde kent geen divisie. Gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt.

  De mooiste kutclub van Nederland.

  0

  0
 • nachoreca
  29 juli, 2016 - 08:53

  @ kinderkaartje…. amen!

  0

  0
 • Van "taajlaand
  29 juli, 2016 - 09:25

  Net als Benno76 zet ook kinderkaartje hierboven mijn gevoel van het huidige Juup voetbal hier sterk neer.

  Alleen vergeet kinderkaartje de verdomt klote speelavonden nog even erbij te vermelden.
  NAC is en blijft ZATERDAG, waarbij een enkele keer vanwege omstandigheden naar de zondag uit geweken kan worden.
  Niemand kan deze competitievervalsing nog serieus nemen.
  O.K. wij, de supporters discussiëren hierover, maar verder maakt niemand zich druk bij wat er in het seizoen gebeurd.
  Haast geen krantenverslagen, teletext, (jawel ik kijk nog…;-), op meerdere bladzijden per hoofdstuk, VI die je niet meer hoeft te lezen en te T.V. verslagen…..pffff, al net zo amateuristisch en totaal ongeschikt tijdstip.

  Elke dag droom ik weer van de, zeer noodzakelijke terugkeer.
  Maar hoe lang moet ik nog blijven dromen…..?

  0

  0
 • buurman
  29 juli, 2016 - 09:41

  Nikt toe te voegen aan Kinderkaartje en taajland. Zo ist (helaas.)

  0

  0
 • De Lange
  29 juli, 2016 - 09:46

  @kinderkaartje , prachtig geschreven,kunt wel zien dat je uit Dongen komt haha👍👍,en gezien je omschrijving zijn we zowat uit t zelfde bouwjaar,heel herkenbaar.

  0

  0
 • Braze
  29 juli, 2016 - 10:42

  Laat ons eigen NAC er maar voor zorgen dat het van al die kutclubjes wint. Hopelijk promoveren we dan naar de echte competitie waar we uitgezonderd zijn en niet terug wistente keren mee door die kutclubjes

  0

  0

Privacy Voorkeuren

Necessary

Advertising

Analytics

Other