Go to Top

We zijn er klaar voor

We zijn er klaar voor

Als het aan het technische deel van de NAC staf ligt zijn we klaar voor de dubbele confrontatie met FC Eindhoven. Groot voordeel dat we hebben: Hans Smulders. Hij bouwde het team van de tegenstanderop  en stelde zelfs hun (nu alweer bijna vertrekkende) coach aan.  Smulders heeft er zin in, vertelt hij op NAC.nl

“Wij zitten op de goede weg en ik ben ervan overtuigd dat wij Eindhoven op de juiste fase in de competitie treffen. Die jongens daar hebben een topprestatie geleverd: periodekampioen, vierde plaats in de Jupiler League. Dat is uitzonderlijk voor FC Eindhoven. Ik heb daar wel een mooi gevoel bij. Ik weet precies waar de zwakke plekken zitten en waar ze goed in zijn. Ken je vijand en ken jezelf, dan hoef je nooit bang te zijn voor het resultaat. NAC zou dit tweeluik normaal gesproken moeten winnen. Dit zijn de wedstrijden om naar uit te kijken.”

Dat mag dan zo zijn, Marinus Dijkhuizen blijft wat voorzichtiger. “In de nacompetitie is iedere wedstrijd lastig en we moeten iedere keer onze borst natmaken. De ploegen hebben laten zien over de koers van een seizoen dat ze daar thuishoren. We moeten goed beginnen.”

Dijkhuizen heeft de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (4-1 verlies) nog scherp op het netvlies.  “We hebben tijdens de laatste wedstrijd gezien dat er een aantal zaken heel goed zijn gegaan, maar ook een aantal zaken minder goed. Tijdens de trip naar Manchester hebben we daar aan gewerkt en wij zijn klaar voor de play-offs. Ik vind het heerlijke wedstrijden, wedstrijden op het scherpst van de snede. Ik heb er zin in. De beloning ligt op de Grote Markt.” (leest u mee, Bredase lokale driehoek? DE GROTE MARKT! Daar huldigen wij onze teams namelijk volgens niet te doorbreken traditie).

Ook Hans Smulders behoudt zich het recht voor om niet 100% zeker te zijn van zijn zaak. “Ik heb geen twijfel, maar het blijft voetbal. Als Eindhoven twee superavonden heeft, dan kunnen ook zij in hun missie slagen. Het is zaak dat wij onszelf niet van de wijs laten brengen. Ironisch genoeg: als Eindhoven doorstoot naar de volgende ronde, dan heb ik bewezen dat je met een klein en onbeduidend budget kunt strijden om promotie. Ik wil daarmee zeggen dat Breda niet bevreesd moet zijn. Het gaat ons lukken deze ploeg terug te brengen naar de Eredivisie. Wij hebben een plan dat hierbij past. De mindset om met elkaar tot mooie prestaties te komen was er al een tijd, maar is in Manchester nog eens extra aangezet. Het heeft ons in Engeland aan niets ontbroken. Iedereen kijkt er naar uit om tegen mijn oude team te vlammen.”

Klopt. Gevlamd zal er worden. Ook vanuit het uitverkochte uitvak. #VollebakachterNAC #Bredagelooft en #NACopwegnaardegrotemarkt

Bron: B-side Rats, NAC

13 Reacties op "We zijn er klaar voor"

 • mmm
  12 mei, 2016 - 15:22

  Succes Nac en gewoon lekker winnen!! Wij hebben wel zin in een feestje!!

  0

  0
 • Spionkop
  12 mei, 2016 - 15:30

  Ik heb nog een vraag.

  Las de regeling mbt twente, als die er uit worden gezet. Stel willem 2 verlist van almere. En twente wordt eruit gezet.

  Dan is het zo dat willem 2 alsnog in de ere blijft he?

  Dat vind ik al belachelijk, maar ok, tot zover snap ik het.

  Maar waar spelen Almere – NAC/EIndhoven dan nog voor? Is dat voor spek en bonen?

  Dat zal toch niet he?

  0

  0
 • Kipiani
  12 mei, 2016 - 15:34

  Het wordt dit seizoen een kansloze missie. Het team is niet goed genoeg op een aantal belangrijke punten.
  Geen cohesie, chemie in het team. Geen snelle, degelijke backs.Te weinig voetbal en echte diepgang op middenveld. Te veel ego’s met een nu al goed gevulde beurs. Te weinig NAC Breda mannen. Als het echt moet en ook kan, is het team te licht en niet goed genoeg gebleken.
  Dat krijgt niemand er uit in een paar maanden of weken.
  Hopelijk volgend seizoen wel snel resultaat en een goed, leuk team waar de vonken vanaf vliegen.
  Na 5 of 6 wedstrijdjes weet je dat al.

  0

  0
 • Broodwinner
  12 mei, 2016 - 15:39

  @spionkop
  Nac en almere spelen niet voor spek en bonen.
  Stel w2 verliest van almere dan zal de winnaar van nac-almere nogsteeds promoveren, alleen omdat mogelijk twent eruit geknikkert wordt zal dan de nr16 (w2) van de eredivisie ranglijst in de eredivisie blijven. Stel (en ik ga hier niet van uit natuurlijk!!) W2 wint de playoffs dan zal de nr 17(graafschap) in de ere blijven. Stel en graafschap en w2 promoveren dan heeft cambiur geluk en mogen zij dr in blijven.
  Dit alles natuurlijk als twente het loodje legt, wat ik niet verwacht om eerijk te zijn

  0

  0
 • Broodwinner
  12 mei, 2016 - 15:41

  *w2 en de graafschap kunnen niet promoveren natuurlijk..

  0

  0
 • Mafkees
  12 mei, 2016 - 16:05

  Inderdaad een erg zieke regeling, waartegen NAC ook geageerd heeft. Het werd echter pas bekend gemaakt aan de clubs toen het besluit al genomen was. Ook Go Ahead en VVV zijn boos en dat is terecht.

  0

  0
 • Braze
  12 mei, 2016 - 16:06

  Op de website van Eindhoven en in het Eindhovens Dagblad kun je lezen dat ze er in Eindhoven ook helemaal klaar voor zijn. Stijf uitverkocht, supporters op scherp en dat de spelers kunnen voetballen weet NAC intussen.
  Het worden 2 moordende partijen

  0

  0
 • Spionkop
  12 mei, 2016 - 16:32

  Dankjewel broodwinner. Ik had even over het hoofd gezien dat er voor twente ook een plek vrij komt natuurlijk.

  Duidelijk nu. (2 zure minnetjes dik verdiend haha)

  0

  0
 • the observer
  12 mei, 2016 - 16:56

  Eindhoven moet te doen zijn voor NAC.
  Ben meer bevreest voor het team in vorm, almere shitty. De beste ploeg uit de laatste periode en tijdens de wedstrijd pas geleden in Breda speelde de ploeg ook erg goed waar NAC grote moeite mee had.
  Ja, jullie lezen het goed. Almere shitty wordt de tegenstander in de finale ipv stillem2.

  0

  0
 • sr 1888
  12 mei, 2016 - 19:27

  Willem 11 en almere mogen het probleem niet zijn. Almere is gewoon een hele matige ploeg die toevallig een goede periode doormaken en W11 is zeker niet beter dan NAC. Ik heb veel wedstrijden van jullie gevolgt maar individueel was NAC de beste selectie van de Jup en als hier een collectief met visie van gesmeedt kan worden verwacht ik dat NAC minder labiel blijkt dan dat de Tilbo ’s inspiratieloos en angstig zijn. Van W 11 ook veel gezien dit seizoen. NAC zal goed voor de dag moeten komen maar dan kan het zowel almere als Tilburg hebben. Eindhoven vind ik echt een goede ploeg waar best veel voetbal in zit maar ook veel individuele kwaliteit. Daar krijg je het nog lastig zat mee. Hoe dan ook ik vind dat NAC net als sparta in de ere hoort en daarom HUP NAC!!!

  0

  0
 • scheppioni
  12 mei, 2016 - 19:41

  Sorry mede NaCCer’s, ik wil niet azijnpissen, het zullen ook wel flink wat zenuwen zijn, maar woorden raken me door NAC echt helemaal niet meer, nu denk je ergens in te geloven en morgen staan we ongeveer rond deze tijd al misschien met 2-0 achter, nou ja twintig minuten erbij dan en dan zie ik alweer de intervieuws na de wedstrijd, ‘het vertrouwen was echt goed, alleen we kwamen niet aan voetballen toe’ !?!
  goh is alweer een tijdje geleden dat we door ons NAC ineens positief verrast werden !
  Op hoop van zege maar !

  0

  0
 • Dutchbird
  13 mei, 2016 - 02:24

  ééj Smulders wat je zegt zijn wij niet blij mee: “als je wint heb je het gelijk van een succesvolle nieuwe TD bij NAC en als je verliest het gelijk van een succesvolle oud TD bij Eindhoven.”

  0

  0
 • Oosterhout3
  13 mei, 2016 - 10:43

  Dutchbird, hij geeft daarmee wel aan dat nac met een veel kleiner budget ook goed kan werken.

  0

  0