Go to Top

Wethouder wil snel in gesprek met NAC

Wethouder wil snel in gesprek met NAC

Een nieuwe dag en dus nieuwe berichten over de financiële situatie bij NAC:

Wethouder Alfred Arbouw wil zo snel mogelijk in gesprek met NAC over de financiële situatie van de club. Arbouw is als wethouder ondermeer verantwoordelijk voor Gebiedsontwikkeling en daarmee ook voor de ontwikkeling van het stadion. In de raadscommissie Ruimte liet hij weten graag inzicht in de problemen bij de Parel van het Zuiden te krijgen. De leden van de raadscommissie vroegen zich overigens openlijk af of NAC nog wel in staat is aan de huurverplichtingen te voldoen.

Arbouw: “Ik ga zo snel mogelijk met het NAC-bestuur in gesprek. We moeten eerst inventariseren of het bericht waar is dat er een tekort van drie miljoen euro dreigt bij de voetbalclub. Van een huurachterstand heb ik nog niet gehoord.

Bron: B-Side Rats, BredaVandaag.nl

13 Reacties op "Wethouder wil snel in gesprek met NAC"

 • okee
  19 mei, 2010 - 00:39

  nou laten we maar duimen op goede afloop..

  Echter bij hoeveel handtekeningen van supporters zou het NAC bestuur opstappen? Ben toch wel van mening dat er namelijk een nieuw bestuur moet komen…

  0

  0
 • Da Pope
  19 mei, 2010 - 00:42

  @okee

  Prima, maar leg mij dan uit wie dat nieuwe bestuur moeten vormen, waarom het dan beter wordt en geef dan ook onderbouwd aan waarom het huidige bestuur op moet stappen.

  0

  0
 • Zatte P
  19 mei, 2010 - 02:18

  Het zal allemaal wel meevallen, 1 jaartje verlies draaien kan gebeuren en al helemaal in deze tijden.

  Feit blijft dat er inderdaad een hoop fout is gegaan waarvan een hoop is terug te leiden naar het Europees succes van afgelopen jaar.
  Vraag me af wie er van ons rekening had gehouden dat we daadwerkelijk Europees zouden halen met concurrenten als grunn en feyedinges, ik niet iig en kennelijk het NAC Bestuur ook niet. Ze hebben het risico genomen dat de uitbreiding niet een jaar uitgesteld mocht worden maar om dan wel de wedstrijden in eigen stadion af te werken.

  Dat betekende 3 keer de hele bouw stop zetten voor een aantal dagen waarbij het hele stadion speelklaar gemaakt moest worden met bij Villareal zelfs het terugplaatsen van stoeltjes op de staantribunes voor meer capaciteit. Het spelen in eigen stadion met volledige capaciteit was de wens van elke NAC supporter maar bracht dus wel veel financiële tegenvallers die eventueel opgevangen konden worden door de inkomsten van de Europa League, maar die voor NAC (net als voor de overige NLse clubs) ontzettend tegen zijn gevallen.

  Tja mede daardoor was het stadion niet speelklaar op de 1e competitiedag met weer een hoop negatieve gevolgen en kan me goed voorstellen dat het budget voor de verbouwing als sneeuw voor de zon aan het verdwijnen was door dit alles.

  Kortom: door een ongelukkige samenloop van omstandigheden en de wil van het bestuur om de NAC-supporters een waardig Europees avontuur + een upgrade van het stadion te geven in hetzelfde jaar heeft een deel financiële problemen veroorzaakt.

  Bij deze adviseer ik de verantwoordelijken een cursus project management….

  0

  0
 • marco
  19 mei, 2010 - 07:24

  hahaha toch een leuk gesprek om te lezen

  0

  0
 • papaedje
  19 mei, 2010 - 07:31

  Einde van NAC komt ook dichterbij. Dit kan niet lang goed blijven gaan.

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  19 mei, 2010 - 07:57

  @ marco

  Verklaar je nader?

  Snelle ÉN duidelijke communicatie is nu gewenst. Laten we hopen dat het allemaal meevalt en we de komende 5 jaar rustig wat geld kunnen gaan trekken uit het gebied waar ooit Gilze-Oost speelde. (ER IS MAAR ÉÉN ECHTE JEKA! De enige club die waardig de 3 kleur draagt en die na 2 kampioenschappen op rij, samen met Baronie binnen 5 jaar een Sparta/Excelsior van Breda zullen zijn)

  0

  0
 • scouting nederland
  19 mei, 2010 - 09:03

  Eergisteren was al onthuld dat het helemaal fout zat bij ons NAC.

  0

  0
 • BreDaN
  19 mei, 2010 - 09:20

  Hebben we ook te weinig gezopen afgelopen seizoen? het klopt gewoon voor geen meter dus snel duidelijkheid mag best. Waarom is het fout en wie is waar verantwoordelijk voor?..

  0

  0
 • Eljé
  19 mei, 2010 - 09:27

  Ongelooflijk wat je met een beetje normale communicatie al wel niet kan voorkomen. Zeker als je (mogelijk) slecht nieuws hebt, weet je toch dat je dat snel moet communiceren. Zeker met een bezorgde/kritische achterban (met enkele backstabbers)en hijgende media in je nek.

  0

  0
 • scouting nederland
  19 mei, 2010 - 12:22

  NAC heeft een fulltime communicatie manager in dienst. Uit het feit dat deze meneer de basisregels van de communicatieleer keer op keer weer overtreedt of negeert blijkt dat we met een non-valeur van doen hebben.

  Les 1 in de communicatieleer bij slecht nieuws: kom er snel mee en zeg wat je er aan gaat doen.

  Kom je er niet snel mee, dan roep je processen over je af die je niet meer in de hand hebt.

  0

  0
 • Stp076
  19 mei, 2010 - 15:33

  wat een stelletje druilers in dat bestuur van ons clubje… ongelofelijk!

  0

  0
 • Flappy
  19 mei, 2010 - 16:04

  @ scouting Nederland

  True!

  0

  0
 • john f.
  19 mei, 2010 - 16:23

  Inderdaad Hansje, geen speld tussen te krijgen, maar de boodschapper die dit (ware) cliché uitspreekt is nu juist de laatste die een oordeel over 'de juiste communicatietechniek' mag uitspreken. Was jouw persoonlijke techniek niet gebaseerd op het uitschelden, uitkafferen en op de persoon beledigen van NAC-mensen? Dat heeft niets met gefundeerde kritiek te maken en zeker niet met de best mogelijke vorm van communicatie, maar louter met het neerhalen van mensen ten faveure van jezelf.

  0

  0