Go to Top

Zwaanswijk: “NAC zal altijd mijn club blijven”

Zwaanswijk: “NAC zal altijd mijn club blijven”

Afgelopen zondag nam Patrick Zwaanswijk (voorlopig) afscheid van NAC. De blonde verdediger krijgt, zoals het er nu naar uitziet, geen nieuw contract en speelt daarom komend seizoen niet meer voor de Parel van het Zuiden.

Na vijf seizoenen voelt Zwaanswijk zich een echte NAC’er: “Ik heb hier genoten van elke minuut. Ik ben ook nog niet naar klaar met NAC Breda. Het zal altijd mijn club blijven en in de toekomst ook weer mijn club zijn.

Zijn laatste seizoen in Bredase dienst was geen onverdeeld succes: “Het was een heel raar seizoen, maar we hebben wel een strijdbaar seizoen gehad. We hebben altijd het publiek achter ons gehad en mooie wedstrijden afgewisseld met minderen. Maar ik denk wel altijd met de NAC-mentaliteit en NAC-strijd, hoe NAC is.

Zwaanswijk hoopt snel duidelijkheid over zijn toekomst te hebben: “Ik ben volop bezig en hoop snel op duidelijkheid. Voor mezelf, voor mijn vrouw en kinderen, en ook voor de pers. Elke week mensen te woord staan over hoe het staat, daar heb ik niet zo’n zin in.

29 Reacties op "Zwaanswijk: “NAC zal altijd mijn club blijven”"

 • Blubke
  4 mei, 2010 - 09:57

  Ik zou zeggen de opvolger van Mommers, hij weet wel wat er leeft. Patje succes

  0

  0
 • PJ
  4 mei, 2010 - 09:57

  Ben in principe voor verjonging maar een speler die elke wedstrijd heeft gespeeld en daarin ook nog eens goed heeft gepresteerd kun je in mijn ogen beter behouden. Maar het heeft misschien te maken met de financiele situatie, denk dat Zwaanswijk wel een van de grootverdieners is.

  0

  0
 • JD
  4 mei, 2010 - 09:58

  Patrick moet blijven!

  0

  0
 • Da Pope
  4 mei, 2010 - 09:59

  NAC heeft met Luijckx al een vervanger aangetrokken. Zwaanswijk verdient een mooie bos bloemen en een waardig afscheid, maar een nieuw contract is misschien wat te veel van het goede. NAC zal op enig moment aan een ander centrum moeten gaan sleutelen. Je kunt niet uit sentimentele overwegingen Zwaanswijks contract maar blijven vernieuwen.

  0

  0
 • Stekel
  4 mei, 2010 - 10:00

  Als Patrick bouwmaterialen kan bestellen, dan zie ik wel een functie voor hem…

  0

  0
 • toon
  4 mei, 2010 - 10:02

  Ik denk dat veel supporters er een groter probleem van maken dan dat Zwaanswijk zelf doet, hij begrijpt de beslissing van NAC helemaal, en heeft ook 0,0 bad feelings.

  Ik vind het ook jammer, maar vind verjonging op dit moment veel belangrijker, NAC moet keuzes maken bij wie te starten, zwaanswijk zijn contract liep af en lagen waarschijnlijk net als vorig jaar de salariseisen iets te ver uit elkaar….. tja dan kan ik alleen maar zeggen dat NAC de juiste beslissing heeft genomen.

  0

  0
 • Reptile
  4 mei, 2010 - 10:22

  Da Pope, je hebt helemaal gelijk. De reden dat zijn contract niet verlengt word, is omdat ze nu verjonging in het centrum van de verdediging willen.
  Wat zou er gebeuren als je het contract verlengt, en je vervolgens tegelijkertijd van Penders en Zwaanswijk afscheid moet nemen? Dan valt de verdediging sowieso als een kaartenhuis in elkaar. Jammer maar helaas voor Zwaanswijk, zo staan de zaken er nu eenmaal voor.
  Ik ben echter wel benieuwd, wie ze willen aantrekken met nul komma nul budget.

  0

  0
 • Roberto
  4 mei, 2010 - 10:23

  Patrick als geldschieter?

  Wat verdienen die gasten trouwens een waardig afscheid. Dit hebben ze absoluut nog niet gehad.

  0

  0
 • laura
  4 mei, 2010 - 10:23

  PATRICK MOET BLIJVEN!!!!!

  schijt aan verjonging, reuser- van de leegte- cairo- elshot gaan al weg dan zijn ze toch al aan het verjongen! Patrick is echt één van de beste hoor! heeft bijna nooit een slechte wedstrijd!

  PATRICK MOET BLIJVEN!!!!! ANDERS IS NAC NIX MEER

  0

  0
 • stephan_nac
  4 mei, 2010 - 10:24

  ze moeten niet moeilijk doen en hem gewoon een nieuw contract voor een jaar aanbieden, en daarna gewoon iets bij de club laten doen.
  PATRICK MOET BLIJVEN!!!

  0

  0
 • Dave
  4 mei, 2010 - 10:33

  Je kan Luickx er niet zomaar in smijten en verwachten dat hij 30 wedstrijden in de basis tot een goed einde brengt.

  Wat is er mis mee PZ nog 1 seizoen aan te houden en Luickx af en toe de kans te geven?

  0

  0
 • eric
  4 mei, 2010 - 10:39

  Ik heb het al eens eerder gezegd, verjongen om te verjongen is niet de juiste wijze. Zwaanswijk kan wel degelijk nog steeds van grote waarde zijn voor NAC. Da Pope zegt terecht dat sentimenten niet mee mogen spelen, maar in dit geval is dat ook niet zo. Hij heeft grotendeels het seizoen gespeeld en is nog steeds in topconditie, dat wij hem allemaal graag zien spelen is geen sentiment, maar omdat hij steeds meer dan voldoet. Een ander verhaal is bijvoorbeeld Tommie van der Leegte, die zelf al aangaf "dat hij voetbalop" was. Hij zal misschien wel zijn salaris eisen bij moeten stellen, maar als NAC hem zonder slag of stoot laat gaan vindt ik dat ze een grote fout begaan. Luijckx kan ook op het middenveld uit de voeten, daarbij een coaching van een, met alle respect, oude rot als Zwaanswijk, zeer belangrijk voor de nieuwe jonge garde.

  0

  0
 • eric
  4 mei, 2010 - 10:43

  ps: over sentimenten gesproken en ik zal wel tegen het zere been schoppen. Met Amoah is het al een half jaar niks meer, zijn contract wordt met 3 jaar verlengd, op basis van wat? Uit het verleden behaalde resultaten? Of dan toch sentiment?

  0

  0
 • Snorkel
  4 mei, 2010 - 10:47

  @dave

  Luijckx ooit zien spelen bij ADOOW? Ik denk dat hij direct een versterking is met een prima NOAD-mentaliteit

  0

  0
 • Da Pope
  4 mei, 2010 - 10:47

  Luijckx heeft het na de winterstop helemaal niet slecht gedaan bij ADO als centrale verdediger. Hij is al 24 en heeft 78 wedstrijden Eredivisie in de benen.

  Penders was 25 toen hij in het centrum van de verdediging werd geposteerd en had daarvoor alleen maar wedstrijden in de Eerste Divisie gespeeld.

  Ik zie niet in waarom je Luijckx langzaam zou moeten brengen. Als hij nou 18 was geweest, had me dat logisch geleken, maar Luijkcx is echt geen talent meer.

  0

  0
 • Da Pope
  4 mei, 2010 - 10:48

  @eric

  Het verlengen van het contract van Amoah is gewoon logisch. NAC weet precies wat ze aan hem hebben en een betere vervanger is niet gratis ergens op te halen.

  Toegegeven, Amoah speelde niet best na de winterstop, maar hij loopt nog altijd 1 op 2 in het shirt van NAC en dat kunnen weinig spitsen uit de laatste tien seizoenen hem nazeggen.

  0

  0
 • wolfmanjack
  4 mei, 2010 - 10:52

  Luijckx is rechtsbenig dus geen logische vervanger van Zwaanswijk, dat zal Kwakman worden.
  En amoah, ik zeg het maar weer eens, is een wereldspits voor NAC. Maar als je geen voorzetten krijgt kan niemand scoren, ook Amoah niet.

  0

  0
 • eric
  4 mei, 2010 - 11:01

  Ik hoop dat ik er naast zit betreffende Amoah en zal de eerste zijn om dit toe te geven als hij weer gaat scoren.

  0

  0
 • F1
  4 mei, 2010 - 11:13

  Hij heeft zijn verdiende afscheid nog niet gehad.
  Wordt dit begin volgend seizoen gedaan, of was dit het?

  0

  0
 • michel
  4 mei, 2010 - 11:34

  patrick moet echt blijven is echt een NACCER
  verjongen oke snap ik best maar is wel een slecht excuus als je dan wel andere oudjes hun contract verlengt
  als ik eerlijk ben is penders minder in het veld dan patrick
  dus ook die keuze snap ik dan niet dat ze hem wel houden en patrick laten gaan maar wie zijn wij als het bestuur liegt over alles en al lang geen geel zwart hart meer heeft

  patrick bedankt man voor wat je heb laten zien bij NAC !!!

  0

  0
 • danielb
  4 mei, 2010 - 11:38

  en jij zal altijd onze speler blijven!

  0

  0
 • scheppioni
  4 mei, 2010 - 12:12

  Voor ons zal ons NAC ook altijd de club blijven Patje, enne vooral voor mijn dochterje blijf je haar grootste idool !
  Nu weer de negatieve financiele perikelen is niet goed voor mijn hoge bloeddruk, nog geen twee maanden terug was het nog allemaal rooskleurig, ik denk dat NAC (het bestuur) eens goed moet nadenken voordat ze iets zeggen/uitlaten, want dit is echt shit voor iemand met NAC bloed in zijn lijf !

  0

  0
 • toon
  4 mei, 2010 - 12:36

  NAC zal ook best willen verlengen alleen waarschijnlijk liggen de eisen wederom te ver uit elkaar, zelfde liedje als vorige keer of zijn we dat vergeten?? Toen kwamen beide partijen ook pas heel laat nader tot elkaar.

  Als dat nu niet lukt gewoon afscheid van nemen. We moeten door, en luijckx is denk ik een prima vervanger.

  0

  0
 • Snake
  4 mei, 2010 - 16:39

  De Zwaan gaat blijven let maar op.

  0

  0
 • John
  4 mei, 2010 - 16:57

  Hallo ,

  Iedereen roept wel Patrick moet blijven en daar ben ik het HELEMAAL me eens.
  Maar niemand onderneemt een actie .
  En alleen hier roepen van Partick moet blijven , dan zal er zeker niet veel gebeuren.
  Heeft iemand een idee om iets te ondernemen?

  0

  0
 • hedu
  4 mei, 2010 - 17:03

  Patrick de nieuwe opvolger over 2 jaar van E. Stewart, erst nog een jaar ballen. Hij misstaat helemaal niet in het nieuwe NAC.

  PATRICK MOET BLIJVEN

  0

  0
 • I Kiss Football
  4 mei, 2010 - 17:41

  Patrick moet blijven!!

  0

  0
 • Teun
  4 mei, 2010 - 20:56

  Tuurlijk moeten zwaanswijk nog een contract voor een jaar krijgen, 1 van de betere! Als je die lange pases soms ziet komt erg veel dreiging vanaf!! Laat patrick aub verlengen.

  0

  0
 • Naxioma
  5 mei, 2010 - 11:26

  Net als veel anderen ben ik van mening dat Zwaanswijk contractverlenging verdient. Niet zozeer vanuit sentimentele overwegingen, maar vooral omdat NAC dit keihard nodig heeft. Afgelopen seizoen was Zwaanswijk steeds een van de beste spelers. Hij heeft veel beter en constanter gepresteerd dan Penders. En eerlijk gezegd denk ik niet dat Penders nog veel en goed zal spelen komend seizoen. Daarom doet NAC er verstandig aan nog een jaar met Zwaanswijk door te gaan.

  0

  0