Wij gaan niet opzij

FC Utrecht plukt Van Butselaar weg bij NAC

Tommy van Butselaar maakt de overstap van NAC naar FC Utrecht. Na zes seizoenen in de jeugd van NAC te hebben gespeeld, maakt de aanvaller bekend dat hij vanaf volgend seizoen voor FC Utrecht uitkomt. Ondanks dat zowel NAC als FC Utrecht geen melding maken van de overstap, meldt de 16-jarige spits de overstap op zijn Instagram account.

Van Butselaar kwam in het seizoen 2013/2014 over van Baronie, waarna hij verschillende jeugdelftallen doorliep. Na zes jaar kiest de aanvaller er nu voor om zijn carrière in Utrecht voort te zetten.

Bron: B-Side Rats, Tommy van Butselaar

 

Volgend bericht
NAC strikt nieuwe rugsponsor 26 reacties
51 Reacties
0   0  
Nacbeest

Ok doei

0   0  
Scheids!

Is er nou echt niémand binnen onze club, die dit soort gasten kan overtuigen om te blijven!
Langs alle kanten heeft NAC verloren, niéts gewonnen!
Dank je Belg en Fries !??

0   0  
ome cor

Tja........

0   0  
Marti

En daar vraagt NAC een bijdrage voor via je seizoenkaart ,dit heb ik dus gelukkig niet gedaan , 2 weken geleden een jeugd speler naar Feijenoord , nu weer een naar Utrecht ik ga echt geen geld steken om fijenoord of Utrecht of welke club dan ook te steunen

0   0  
Arie

Ik pak ook lekker die korting. De jeugdopleiding is een farce en we staan weer voor lul.

0   0  
Vliegende hollander

@marti
Inderdaad,goed gezien.
Extra geld zou in de jeugdopleiding gestoken worden,maar als de spelers in opleiding nu al zo gemakkelijk weg kunnen gaan.
Is toch bedenkelijk....

0   0  
Brabo F1

Istie zo goed?

0   0  
DunErwt

De beste supporters van Nederland gunnen een ventje van 16 een overgang naar FC Utrecht niet.
Toch fijn zon jeugdopleiding................

0   0  
Pietjebel

Nac heeft na het vertrek van gillissen niemand bij de jeugd lopen die iets regel drm vertrekken deze spelers
Nac is zwaar aant verliezen op ieder terein we lopen steeds meer Achter de feiten aan
Alles wat redelijk tot goed opgebouwd is os in 1 seizoen afgebroken

BEDANKT

0   0  
Jan

Volgens mij wordt daar nu ook verplicht voor betaald tegenwoordig en krijg je ook opleidingsvergoeding als hij doorbreekt. Jeugdopleiding is verder verplicht geworden. Eis van de knvb. En daarom zitten er hogere kosten aan om iemand weg te halen als ik mij niet vergis.

0   0  
Bart12345

Brabo f1,

Ja dit is echt een hele goeie spits. Die gaat NAC zeker missen. Ga je nog veel van horen

0   0  
Castle

Zo gaat het al jaren,daarom heb je niets aan die jeugd opleiding alleen 3e keus blijft over en dat moet er dit jaar in wat ze kunnen niets fatsoenlijl halen zo simpel is het en zo ver zijn we gezonken..

0   0  
Tombola Breda

@Scheids!, wat kort door de bocht om onze "belg en fries" hier op af te rekenen, is het niet? Verder is dit gewoon het gevolg van marktwerking binnen het voetbal. Dat zijn krachten waar je als club weinig aan kunt doen. Behalve dan een graantje meepikken bij doorverkoop.

0   0  
Wanny

Of je er ooit nog wat van hoort is altijd af te wachten. Al die jeugdopleidingen zitten vol met jongens die ontzettend goed kunnen voetballen. Daarvan haalt uiteindelijk ook maar een paar procent het betaalde voetbal.

Zou wel interessant zijn om te weten waarom zo'n jongen naar FC Utrecht gaat. Klassieke top 3 kan ik me goed voorstellen, maar waarom gaat een jongen uit de regio Breda naar Utrecht.

0   0  
Sjef de gevulde koek

Als je een speler aan Ajax Feyenoord of PSV verliest is logisch. Maar aan Utrecht dan is er wel wat mis en ook met die jongen raar verhaal. Als hij echt zo goed is dan ga je toch voor een kans bij NAC. Iets aan dit verhaal klopt niet.

0   0  
Sp1

84K opleidingskosten.

0   0  
NACdeClub??@Sp

Wat bedoel je? Opleidingskosten? Of vergoeding?

0   0  
Keesje

Misschien gaat hij wel in Utrecht studeren .

0   0  
Rubenac

Wij vinden ons zelf gelijkwaardig aan kutrecht?!
Die hebben helaas al de trein wat eerder gepakt dan ons en zijn vele haltes verder.
Dat is de realiteit,maar met de jeugdopleiding doen we het gewoon super hoor.
Ik ben er vaak tot bijna elke week te vinden en het is vaak genieten VH vertoonde spel en de drive van die mannen.

0   0  
Wanny

Utrecht is wel wat haltes verder, maar het is wel zo dat de onder 19 van NAC de kampioenspoule heeft gehaald dit seizoen en die van Utrecht niet.

Dus qua niveau is het verschil in de categorie waar deze jongen kan uitkomen niet zo groot.

Waar het bij NAC met name mis gaat is het doorbreken vanuit de jeugd naar het eerste. Alle goeie ontwikkelingen ten spijt breekt er al jarenlang helemaal niks door naar NAC1.

0   0  
Geelzwartwit

Daarom je samenwerking met ManCity vooral op de jeugdopleiding inzetten. Nederlandse spelers voor NAC en city en city weet talenten wel binnen te houden

0   0  
Sp1

Utrecht betaald NAC 84k aan opleidingsvergoeding.

0   0  
PetöVI

Wat een gegil steeds als er een jeugdspeler vertrekt. Zelfs bij degene die amper iemand zelf heeft zien spelen. Het is toch niet meer dan normaal dat ook op dat niveau jongens van club wisselen?

Als de opleiding het goed doet krijgen we steeds vaker te maken met jongens die een stap omhoog maken. Maar de kans wordt dus ook groter dat er andere jongens wél het eerste elftal halen.

0   0  
NAC 70

Wat een negatieve reacties op een bericht van een jeugdspeler die vertrekt...zonder al ins en outs te kennen hebben de meeste hun mening nu alweer klaar...
Omdenken is ook een gave...een compliment aan onze jeugdopleiding is eerder op zijn plaats...
Wat als de amateurvereinigingen in onze regio zo zouden denken zoals de meeste hier dan komt er geen fatsoenlijke speler naar onze parel van het zuiden. Hup NAC ?

0   0  
Manu Garcia

Ik ken deze jongen van naam net zoals hij mij kent van naam, maar oh wat jammer dat hij weg gaat naar Fc Utrecht. Tommy was namelijk makkelijk in Nac 1 gekomen.

0   0  
Flieger prins van ut kielegat

Ben benieuwd wanneer Loshi volgt
Ook nog steeds geen aanbieding gehad van NAC

0   0  
Henkie

Gewoon stoppen met geld steken in de jeugdopleiding. Die tonnen per jaar is die ene die eens een keer in het eerste komt per 10 jaar niet waard. De laatste met waarde was gudelj?

0   0  
scheppioni

Tsjonge, ook ik voel me zo wel gepiepeld door NAC, het beleid zal zelden van goed niveau zijn bij ons NAC helaas !?

0   0  
Tjet

Geen NAC1 materiaal

0   0  
Henri

Ik zag van de week in De Stem nog een artikel met foto over de 19 jarige zoon van Martijn van Galen die als veel scorende spits van Groen Wit naar Baronie gaat. Een gast met een enorm fysiek sterk lichaam zo te zien. Misschien een aanrader om volgend seizoen intensief te volgen bij de Baronie. Zo hoorde ik ook dat een jonge 11-jarige telg van de Zusschen familie die bij PSV voetbalde daar bij het doorselecteren het niet heeft gered en nu in Etten-Leur bij ik dacht Internos voetbalt, maar inmiddels al flink wordt gescout door Willem II. Hoeveel talenten haalt NAC ieder seizoen op in de regio Tilburg?

0   0  
Hupnac

Deze spits was helemaal geen hoogvlieger. Was bang dat hij bij NAC O19 geen basisplek zou hebben en gaat het bij Utrecht O19 een niveautje lager proberen. Geef hem eens ongelijk.;)

0   0  
Dutchbird

Geef die jongen eens ongelijk. Met zo’n TD zou ik ook snel pleiten zijn.

0   0  
@Dutchbird

Intelligente opmerking. Straalt er vanaf.
Vreselijk leven moet jij hebben.

0   0  
NACdeClub??@sp1

Dat is een goed bedrag voor iemand van onder 17

0   0  
Jamack

Als een jeugdspeler van ons verkast, staan er velen op hun achterste benen. Meestal (toevallig?)
ook diegenen die als wij er van elders een jeugdspeler halen die zelfs al meer (op een hoger niveau) iets bewezen hebben, moord en brand schreeuwen wat voor stelletje achterlijke imbicielen bij NAC aan het roer staan. Als iemand het snapt, mag die het mij uitleggen.

0   0  
Nacdictive

@Henri: je kunt niet alles 'behelzen' maar je hebt zeker een punt. Ik heb zelf eerder dit seizoen NAC getipt over een paar spelers net over de grens spelen (in Bels), nooit reactie op gehad maar sommigen spelen nu wel bij een Belgische bvo..

0   0  
SpongeBob

@henri, w2 begint pas bij O13 dus.....

0   0  
Nachoreca1

Als we de laatste 5 jaar de poen van die opleiding in de selectie hadden gestoken waren we wellicht een stabiele middenmotor geweest in de eredivisie... roep het al jaren ; komt te weinig door, worden weg geplukt en kost klauwen vol met geld... meteen kappen met die onzin.

0   0  
Kriest

De reden dat hij weg is: het veld van Boeimeer.
Al 2 jaar het slechtste kunstgrasveld van Breda.
En daar traint onze jeugd en spelen ze hun thuiswedstrijden op.
Je kan beter een sliding nemen op die tennisvelden daar dan op het hoofdveld.

0   0  
NB

Heel veel succes in Utrecht. Blijkbaar niet goed genoeg voor City.

NAC: Onderneem eens stappen met Loshi zodat die niet gratis vertrekt?!

Zin in komend seizoen!
#HUPNAC

0   0  
Badeend

En al jaren, Nachoreca1, wordt aan jou terecht verteld dat het hebben van een jeugdopleiding een EIS is van de KNVB. Zonder jeugdopleiding dus geen BVO, en al helemáál geen 'stabiele middenmoter'.

Maar roep gerust door hoor. Weten we ook hoe serieus we jou moeten nemen.

0   0  
D'n Klaagmuur

@ Henkie: De laatste was inderdaad Nemaja en de enige reden dat die toen nog bij NAC speelde was omdat papa Gudelj destijds bij NAC werkte, anders was ook hij allang vertrokken destijds net zoals later met Dragi is gebeurd.

Ook Ronnie Stam werd destijds al door Feyenoord weggeplukt, waarna ze hem later niet voldoende achtten en terugkeerde, anders hadden we ook daar nooit een cent voor gehad.

Die hele jeugdopleiding is een grote geldverslindende farce.

0   0  
Klundert

@Badeend

Laat I'm voorop stellen dat ik voor een jeugdopleiding ben. Al is het maar om binding te hebben met je achterland. Wat er mooier dan als klein kind kunnen dromen van een opleiding bij je favoriete club.

Maar is het echt zo dat het verplicht is om er één te hebben? Volgens mij heeft Heracles die ook niet. Vroeger samen met Twente maar ik vraag me af of die samenwerking er nog steeds is aangezien het nu de FC Twente voetbalacademie heet.

0   0  
van Flieger

Je mag een jeugdopleiding ook combineren met die van een andere BVO. Maar dit model werkt alleen een beetje bij TOP Oss en NEC en de kruiken hebben hun kosten er ook uit gehaald door Frenkie de Jong.

Bij NAC zijn de geesten niet rijp voor een samenwerkingsverband met bijvoorbeeld een grote club uit het westen van Brabant. Dat Ernie Stewart overigens achter de rug van de achterban een samenwerking met de kruiken al min of meer afgekaart had is 1 van de grofste schandalen uit de jeugdopleiding van ons NAC geweest.

En zo moddert men voort. Zichzelf voortdurend op de schouders slaand over al die sterren en complimenten.

0   0  
Michel

WII snuffelt al tijden onze regio af, geen nieuws. Wat wil je ook met Midden-Brabant als regio? Alles dat hier goed is in Tilburg wordt genomen door PSV in de angst iets te missen. FCDB scout ook hier, ons NAC ook.

0   0  
Van "taajlaand

Dom-, dom-, dom-, dom-, ....toren!

0   0  
Vakkie GG

Kappen met die jeugdopleiding, en snel!!! Zonde van het geld.

0   0  
Nachoreca1

@ badeend... ik denk dat in die eisen van de KNVB de smalste vorm van jeugd en toekomst nu aangepakt gaat worden door onze td. Dus niet de uitvoerige vorm die we nu hebben. En misschien thuis en op je werk afsluiten met dat denigrerende toontje... niet tegen mij aub. Kneus.

0   0  
willem 4,5

Ik snap niet dat sommigen alleen negatieve reacties kunnen plaatsen over bestuursleden die nog moeten beginnen en zich nog moeten bewijzen. Al dit negatief gelul past precies bij het elftal wat gedegradeerd is, dat was ook negativiteit troef, jullie hebben daar veel van opgestoken blijkt. Butselaar who the hell is Butselaar?, zielepoten!

0   0  
Nac hart

Krijgen we er geld voor?

En is er een doorverkoopregeling?

Dan zeg ik... doei doei.
Want links of rechts, er moet geld verdient worden.

0   0  
Kees F7

En zo voorts, en zo voorts. Kinderen van 12 worden zelfs weggehaald door de topclubs. Zo wordt het dus nooit wat met de clubs die onder de Top-5 staan

Laad alle berichten na dit bericht in