Go to Top

Arno Verschueren: ‘Ik geloof in dit project.’

Arno Verschueren: ‘Ik geloof in dit project.’

Naast Mounir El Allouchi verlengde Arno Verschueren ook zijn contract bij NAC. De verdedigende middenvelder heeft inmiddels meer dan zestig duels in de benen voor NAC en wil in Breda graag de volgende stap maken.

De Belg ziet bij NAC de kans om door te groeien als speler. Kansen die hij in België niet heeft gehad en waar hij dankbaar voor is. “Er wordt bij NAC veel en hard getraind en de individuele coaches besteden veel aandacht aan de spelers. Voor mij zijn dat perfecte omstandigheden, ik geloof in dit project. In België grijpen de clubs sneller terug naar meer ervaren jongens. Meestal buitenlandse spelers, van die stevige Oostblokkers. In Nederland gaat men uit van voetballende kwaliteiten, daarom komen veel jonge voetballers hierheen.”

Met het verlengen van zijn contract hoopt Arno en ook iets terug te doen voor NAC. “Mijn bedoeling is om de club iets terug te geven als ik op termijn vertrek, omdat ze veel in mij geïnvesteerd hebben.”

Bron:B-Side Rats, BN DeStem

42 Reacties op "Arno Verschueren: ‘Ik geloof in dit project.’"

 • Ratkopff
  14 juni, 2018 - 01:50

  Geef mij maar een stevige oostblokker, het spijt me maar het vertrouwen is niet wederzijds. Gehaald als cv, voldeed niet daarna doorgeschoven naar het middenveld waar hij onvoorwaardelijk mocht blijven staan totdat hij geblesseerd raakte. Werd vervolgens meteen weer de basis in gewerkt als rechtsback (het middenveld stond veel beter door zijn absentie) koste van sporkslede. Er zit geur nog smaak aan deze speler, leuk dat hij af en toe een bal verovert hij doet er echter zelden iets nuttigs mee. Er staat bij mij iig geen scherpe pass op mijn netvlies maar wel 600 ballen breed en terug. Vertraagt het spel vaak onnodig en komt op alle vlakken tekort.

  22

  148
 • Replay Gold
  14 juni, 2018 - 03:41

  @ Ratkopff

  Geur noch smaak*
  Doe ns nie zo negatief nie, duidelijk toe aan n vakantie.

  Arno gaat knallen op 6 dit jaar!

  Is N.A.C. aan de bal ja dan hoor je overal!

  57

  7
 • Eddy W
  14 juni, 2018 - 05:45

  @Ratkopff
  “Leuk dat hij af en toe een bal verovert hij doet er echter zelden iets nuttigs mee.”
  Zo iets zei men ook over Tim Gilissen. Toch wonnen we met Tim meer punten dan zonder hem.

  Arno is geen speler die risico moet nemen, maar een speler die balans moet brengen. Een bal af pakt/onderschept en ervoor moet zorgen dat een aanvallende middenvelder in zijn kracht kan spelen.

  Als rechtsback en centrale verdediger is hij inderdaad niet goed genoeg, maar als middenvelder is hij in mijn ogen zeker een toevoeging.

  51

  7
 • JGAW?
  14 juni, 2018 - 06:08

  Project Jupiler league? Waar blijven de eredivisie waardige spelers?

  15

  83
 • JGAW?
  14 juni, 2018 - 06:55

  Fernandez is de volgende net niet speler. Vorig jaar zijn we er maar net ingebleven met toppers als García en Angelino. Dat betekent dat de rest van het elftal niet bijzonder was…

  6

  48
 • Ibio
  14 juni, 2018 - 07:06

  Hoppa Fernandes blijft!

  Goed nieuws!

  35

  2
 • Ibio
  14 juni, 2018 - 07:19

  Arno Verschueren heeft een paar aardige wedstrijden gespeeld, maar ook een paar hele slechte. Laten we hopen dat hij komend jaar zich met een paar procent kan verbeteren zodat hij een eredivisie waardige speler word. Dat geldt ook voor spelers als Koch, Vloet, Horsfield Sporkslede, El Allouchi, Bertrams, Birri en Korte.

  Alleen de aanwinsten Mets, Te Vrede en Sadiq bleken eredivisie waardig te zijn.

  8

  12
 • AJ
  14 juni, 2018 - 07:35

  @Ibio, ben ik niet helemaal met jou eens… Mounier, Fabian, Menno voldoen ook en zijn talenten. De rest was indd te licht….

  Nigel groeit dit jaar net als Nac verder naar een hoog niveau.

  En bij Rai hoop ik dat het er dit jaar uitkomt.

  15

  4
 • Chris W.M.
  14 juni, 2018 - 07:42

  Verschueren is prima als nummer 6. Vraag me alleen af waarom sommige mensen van hem een splijtende pass verwachten. Dat is zijn taak helemaal niet. Arno moest de bal afpakken en de verdedigende balans bewaken als García weer eens aan de wandel ging. Net zoals El Allouchi de balans moest bewaken als Angelino naar voren ging. Als je dát niet ziet, ga dan aub niet over de kwaliteiten van een speler oordelen….

  Verschueren dus prima als CVM. Vergis je niet he, Arno zat al vanaf de O15 bij de Belgische selectie, heeft daarna interlands gespeeld in de O17, O18 én O19 waar hij sommige wedstrijden zelfs aanvoerder was. Dat die jongen wat tijd nodig heeft gehad om zijn draai te vinden, zowel in de JL als de ere vind ik niet zo gek, is nog altijd maar 21. Die gaan we volgend seizoen gewoon voor een mooi bedrag verkopen aan een Belgische club.

  Het elftal is nu ervaren in het spelen van Eredivisievoetbal. Weet wat er gevraagd wordt, zowel voetbaltechnisch als fysiek. Daarbij hebben we nu een trainer die al wat meer jaren op het hoogste niveau getraind heeft en gaan we de spelers individueel trainen zodat ze overall beter worden. Spelers die het dán nog niet waarmaken zullen vervangen (moeten) worden. Maar ik garandeer je, daar zit Verschueren niet bij…

  39

  30
 • Henkie
  14 juni, 2018 - 07:48

  Een controllerende middenvelder moet inderdaad alleen een balletje onderscheppen en daar moet volledig niet van verwacht worden dat hij kan voetballen. Groot gelijk chris! Vraag me af waarom bij een heerenveen ze daar dan toch een schaars zetten bijvoorbeeld en bij ajax een schone.. Voetballend vermogen op t middenveld in die nummer 6 rol is namelijk compleet irrelevant toch?

  Ik denk niet bij welke club dan ook die op positie 9-12 gaat eindigen op de ranglijst, dat die zo een beperkte speler midden in de as op het veld zouden plaatsen.

  7

  20
 • Daan
  14 juni, 2018 - 07:52

  Zeer beperkte speler . Levert zo ongelofelijk veel ballen in waardoor het voor mij een raadsel is waarom deze speler zo gepusht wordt.
  Voor de breedte oké maar zeer zeker niet als vaste waarde willen we als club echt voorruit .

  8

  28
 • Chris W.M.
  14 juni, 2018 - 07:57

  @Henkie

  Ow serieus, we gaan nu NAC al vergelijken met Heerenveen en Ajax? Je weet dat die selecties veel meer kwaliteit hebben he, dat zij met die kwaliteiten vooruit kunnen voetballen. NAC is daar (nog) niet, op dat niveau. Wij proberen wat meer in de omschakeling te spelen, niet dominant zoals die twee clubs. Dat kunnen we ook helemaal niet, zoals je aan de wedstrijden tegen alle directe concurrenten kan zien. Voor het niveau en de speelwijze die we op dit moment hebben/hadden is Arno een prima speler

  20

  4
 • Sjef de gevulde koek
  14 juni, 2018 - 07:58

  Speelde de laatste weken zeer goed. Deze man is geen back trouwens daar zal hij ook niet meer spelen. Verder prima speler voor NAC. Ik snap dat de meeste hier iniesta hadden willen zien en dat snap ik maar wij zijn NAC al hebben sommige het idee dat ze suporter van Barcelona zijn bah word eens wakker aub

  22

  2
 • Henkie
  14 juni, 2018 - 08:03

  Als nac wil doorgroeien naar een middenmoder dan wel een lage subtopper, moeten we ons eerst meten aan clubs als ado, heracles enz.. Die hebben een middenveld met bv : bakker, el khayati, immers.

  Nee, we moeten goede voetballers op t middenveld, logisch toch: goede voetballers. Van een nummer 6 mag je best af en toe een mooie pass verwachten. Die zag ik soms van gilessen of van de leegte vroeger ook. En die betere voetballers pakken ook best wel eens n balletje af hoor.

  Maar goed, de ambitie is degradatiekandidaat blijven schijnbaar.

  Ondanks ambrose, sadiq, angelino, garcia zijn we net niet gedegradeerd. De rest is dus ver onder de maat van de eigen basisspelers, dat is de enige conclusie.

  Allouchi, vloet, verschueren, koch, sporkslede, bertrams. Hebben voor een groot gedeelte dus het niveau niet.

  Zou t dan allemaal alleen aan vloet hebben gelegen chris? Kom op zeg. Ik daag je uit om deze vragen te beantwoorden:

  – We hadden 4 echte toppers in de basis maar zijn toch maar net veilig geeindigd. Dus de bassispelers van nac zelf zijn (voor een groot gedeelte) ondermaats. Eens of oneens?
  – Als verschueren zo goed is, waarom passeerde stijn hem dan voor schoofs? Ook geen geweldenaar lijkt me?
  – En tot slot:
  ik daag je uit 4, nee doe maar 3, bassisspelers uit het hierbovengenoemde lijstje te noemen die niet goed genoeg zijn en waarop doorgeselecteerd moet worden. Neem namelijk aan dat je het met de eerste stelling eens bent toch?

  Zelfs bertrams durft de chris-goodnews-show niet af te vallen dus ben benieuwd.

  Doorselecteren : iedereen roept ja ja!
  En vervolgens komen ze niet verder dan vloet afvallen. Sorry hoor.

  10

  22
 • Henkie
  14 juni, 2018 - 08:19

  Nog 1 vraag extra:

  Noem mij eens een bassisspeler op t middenveld van een excelsior, groningen, ado, willem 2 , heracles die slechter aan de bal is dan verschueren? Ben erg benieuwd. Toch echt geen wereldclubs.

  14

  18
 • die ne gast
  14 juni, 2018 - 08:22

  @Henkie
  Je hebt ook nog zoiets als talent: er zit nog groei en rek in de spelers. De spelers die jij wil zijn de ervaren volwaardige Eredivisie-spelers van 26-27 jaar, die NAC (nog) niet kan betalen.
  De spelers die Smulders haalt zijn dus de spelers die wellicht niet meteen Eredvisie-waardig zijn, maar wel duidelijke (door)groei-potentie hebben. Zo heb ik El Allouchi het afgelopen jaar duidelijk stappen zien maken en als hij die lijn doorzet, dan is hij volgend jaar echt wel een volwaardige Eredivisie-speler.
  Juist het feit dat we vorig jaar een het jongste en minst ervaren team hadden, heeft ons vaak punten gekost, niet eens zo zeer het (door jouw) vermeende gebrek aan goede voetballers. We hebben niet voor niets de meeste punten gepakt tegen de beter voetballende ploegen ipv de degradatie-kandidaten.
  Ik heb er vertrouwen in dat El Allouchi, Verschueren, Koch en Sporkslede voldoende niveau hebben.
  Vloet is vorig jaar steeds slechter gaan spelen, in hoeverre het eigen NAC-publiek daar aan bijgedragen heeft, durf ik niet te zeggen, maar als hij niet beter wordt, kan hij inderdaad beter vertrekken.
  Ook bij Bertrams staat bij mij nog wel een vraagteken, juist omdat een doelman zo’n cruciale positie is.

  14

  2
 • Wanny
  14 juni, 2018 - 08:26

  Gaan we nou ook al het woord project gebruiken? We zijn een voetbalclub.

  11

  1
 • Kinderkaartje
  14 juni, 2018 - 08:33

  @Wanny

  Project en proces. De twee meest misbruikte woorden binnen de voetballerij, denk ik.
  En inderdaad; woorden om te kotsen.

  En verder; prima dat Arno blijft.

  6

  2
 • Ivo
  14 juni, 2018 - 08:33

  @Ratkopff
  He ja, laten we nog meer oostblokkers en gelukszoekers halen. Niet dus.

  Het Nederlands voetbal staat er belabberd voor, onze talenten en spelers krijgen in de eredivisie geen kans meer. Door de toetreding van de beloftenteams spelen de grootste talenten in de jupiler league: een schande is het.

  Voor NAC snap ik de deal met Man City,zeker in deze situatie, maar dit zou iets tijdelijks moeten zijn en de komende jaren moet dit worden afgebouwd. Eigen spelers uit eigen jeugd of anders van eigen bodem moeten in de eredivisie weer de overhand krijgen, en dus ook bij NAC.

  En ja, ik weet dat Verschueren een Belg is, maar dat is geografisch allemaal goed uit te leggen.
  Spelers als Verschueren en El Allouchi zijn zeer nodig en welkom. Als je waterdragers of “werkers” op het veld al van ver moet halen is het eind zoek. Dan kan je die jeugdafdeling ook wel opdoeken.

  6

  1
 • Becherovka
  14 juni, 2018 - 08:35

  Van de selectie vertegenwoordigt Verschueren de grootste potentiële transferwaarde. Afgelopen seizoen was het leren en komend seizoen moet die er staan. Ik heb hem over het seizoen stappen zien maken, zeker richting het einde. Kan hij die lijn doorzetten, dan houdt NAC er een leuk zakcentje aan over.

  11

  2
 • nacman
  14 juni, 2018 - 08:39

  volgens voetbalzone heeft nac 4 van de vijf gewenste aanwinsten van city binnen

  3

  4
 • Breda
  14 juni, 2018 - 08:42

  Verschueren was vorig jaar onmisbaar en is het grootste eigen talent van NAC. Had nu ook al verkocht kunnen worden, maar heel bij dat hij blijft. Die gaat zeker nog beter worden. (En daar gaat NAC veel aan verdienen over 2 jaar ofzo).

  13

  5
 • AJ
  14 juni, 2018 - 08:54

  Manman kan nac leuk geld aan verdienen…. zou niet goed zijn… Wat ik niet gelezen heb is dat het binnen ennnn buiten de lijnen een top gozer is!

  5

  0
 • Stefan
  14 juni, 2018 - 08:55

  @Nacman

  Als je goed leest hebben ze die niet binnen maar zijn ze daar mee bezig..

  – Centrale verdediger (Tosin Aberdadyo?)
  – Middevelder met Power (Rodney Kongolo?)
  – Vleugel speler (Diaz?)
  – Spits
  – Fernandez

  7

  2
 • GinnekenGabber
  14 juni, 2018 - 09:00

  Dat “project” is deze “fase” is wel onze Club!!
  Laat dat project en fase maar achterwege en laten we zeggen dat we gaan knallen.

  3

  1
 • jvt
  14 juni, 2018 - 09:01

  Al dat gelul over we worden beter na een jaar ere; en de concurrentie wordt niet beter?
  We hebben echt geluk dat De Graafschap, Emmen en Fortuna erbij komen zodat je rechtstreekse degradatie kunt en moet ontlopen. Die hebben geen 5 gratis spelers en 17.000 bezoekers.

  Maar dat heeft niets met bouwen te maken. We zijn volledig afhankelijk van MC waar we een boodschappenlijstje aan mogen geven. De as is niet van ons. De verdienste van deze deal ligt niet bij onze TD.

  Spelers als Verschueren, El All en Fernandez zijn niet de spelers die je in de ere houden of op een hoger plan zetten, ondanks hun ambitie en inzet. Tikkie terug, iel van postuur en gaan niet voorop in de strijd. Iets wat de supporters juist graag zien. Één voordeel; Van der Gaag zal niet zoals Vreven van die idiote ideeën hebben door je spelbepaler op links te zetten omdat de tegenstander dan niet meeloopt bij het naar binnen trekken. Waar veel ‘kenners’ het destijds met Vreven eens waren heeft de praktijk jvt’s gelijk maar weer eens aangetoond. Een fijne dag.

  6

  21
 • GinnekenGabber
  14 juni, 2018 - 09:08

  Dat is nog eens met terugwerkende kracht je gelijk halen?
  Mag hoor, hup nac!

  9

  1
 • Jetpaction
  14 juni, 2018 - 09:11

  Iemand die over zichzelf in 3e persoonsvorm praat moeten we hier sowieso al niet serieus gaan nemen. En Fernandez speelt al een paar jaar niet meer bij ons dus volgens mij heeft ie ze ook niet helemaal op een rijtje.

  Guess what: De Graafschap, Emmen en Fortuna doorlopen nu inderdaad hetzelfde traject als wij afgelopen seizoen. Wennen aan voetballen op Eredivisie niveau. Die voorsprong hebben wij nu dus op die clubs. Niet meer dan logisch.

  7

  3
 • Chris W.M.
  14 juni, 2018 - 09:12

  @Henkie

  Lees eerst de reactie van die ne gast eens goed door, die slaat de spijker op de kop.

  Mbt je vragen, daar gaat ie;

  – We hadden 4 echte toppers in de basis maar zijn toch maar net veilig geeindigd. Dus de bassispelers van nac zelf zijn (voor een groot gedeelte) ondermaats. Eens of oneens?
  – Als verschueren zo goed is, waarom passeerde stijn hem dan voor schoofs? Ook geen geweldenaar lijkt me?
  – En tot slot:
  ik daag je uit 4, nee doe maar 3, bassisspelers uit het hierbovengenoemde lijstje te noemen die niet goed genoeg zijn en waarop doorgeselecteerd moet worden. Neem namelijk aan dat je het met de eerste stelling eens bent toch?

  1

  4
 • Jf
  14 juni, 2018 - 09:23

  Vorig jaar hebben we veel punten laten liggen door ervaring en tactiek. Verschueren is een belangrijke speler die weer meer ervaring krijgt en ik meen dat Vd Gaag tactisch sterk is.

  Een tweede seizoen met een vaste basis zorgt voor meer rust en beter voetbal. Ik zie Manu ook nog we terugkomen aangezien hij voor zijn kans wil gaan bij City.

  1

  1
 • Chris W.M.
  14 juni, 2018 - 09:25

  Oeps, ging niet goed. Hier mijn antwoorden;

  – We hadden 4 echte toppers in de basis maar zijn toch maar net veilig geeindigd. Dus de bassispelers van nac zelf zijn (voor een groot gedeelte) ondermaats. Eens of oneens?

  Eens aan het begin van het seizoen, oneens aan het einde. Het punt wat die ne gast ook al aangaf is dat de spelers die aan het begin van het seizoen aan de aftrap stonden jongetje waren, zo groen als gras. Ze hebben allemaal gedurende het seizoen een ontwikkeling doorgemaakt, zowel fysiek als mentaal. Dat het nog niet allemaal stabiel was is ook inherent aan de gemiddelde leeftijd. Vandaar dat ik voor dit seizoen een stabieler NAC verwacht.

  – Als Verschueren zo goed is, waarom passeerde stijn hem dan voor schoofs? Ook geen geweldenaar lijkt me?

  Vreven heeft exact hetzelfde gedaan met Dessers vorig seizoen. Omdat hij hem wilde prikkelen vervangen door Jari Oosterwijk. Nu Verschueren dus vervangen door Schoofs, in de hoop dat Verschueren bang was zijn plekje kwijt te raken en daardoor een stapje harder ging werken. Oosterwijk was niet beter dan Dessers, net zo min als Schoofs beter was dan Verschueren. Maar in beide gevallen werkte het wel, beiden gingen na deze “publieke vernedering” beter presteren.

  – En tot slot:
  ik daag je uit 4, nee doe maar 3, bassisspelers uit het hierbovengenoemde lijstje te noemen die niet goed genoeg zijn en waarop doorgeselecteerd moet worden. Neem namelijk aan dat je het met de eerste stelling eens bent toch?

  Ik kom eerlijk gezegd niet verder dan 1 speler. Over de keeper zijn en blijven we het oneens; ja hij heeft blunders begaan maar die gaan eruit hoe meer wedstrijden hij speelt. Daar ben ik van overtuigd. Heb Pasveer en Boer ook genoeg blunders zien maken dit seizoen en dit waren in eerste instantie de ervaren keepers waar ook hier op deze site om gevraagd werden. Vloet moet op dezelfde plek neergezet worden als dat hij bij Eindhoven speelde, dan wil ik het nog wel zien. Koch moet eerst eens een volledig seizoen draaien voordat ik hem kan beoordelen, ook hier wil ik hem niet te vroeg afschrijven. Je kunt hem echt niet op die paar potjes van vorig seizoen afrekenen. Verschueren en El Allouchi hebben zich in mijn ogen ontwikkeld gedurende het seizoen tot prima eredivisie spelers. Inderdaad niet van het niveau Heerenveen en Ajax zoals jij dit al zo graag zou willen, maar als ze zich zo spectaculair ontwikkeld hadden waren we ze nu al kwijt geweest. Dus nog een jaartje extra ervaring opdoen vind ik prima. De enige waar ik me zorgen om maak is Sporkslede. Die vind ik niet gegroeid het afgelopen seizoen. Verdedigend te zwak, altijd op 2 meter dekken, nooit eens een duel inklappen. Niet voor niets dat op zijn positie meerdere andere opties uitgeprobeerd zijn.

  Nogmaals, het elftal wat na de winterstop op het veld stond was 2 klasses beter dan voor de winterstop. En dat heeft puur te maken met ervaring. Vandaar dat NAC zich met deze zelfde spelers gewoon gaat melden in het gevecht om plek 9 – 12.

  5

  5
 • Braze
  14 juni, 2018 - 09:27

  Past. Precies goed als verdedigende middenvelder, mits García met zijn aanvallende kwaliteiten goed vervangen wordt

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek@jvt
  14 juni, 2018 - 09:28

  Ben jij wel een NAC suporter ? Je komt namelijk over als een idioot en alles wat je zegt slaat nergens op. Je heb voetbalverstand van een mongool en altijd negatief. Het ergste is nog dat je denkt zelf gelijk te hebben. Ik vind je een enge man hopelijk snel een ban voor deze nepsuporter en idioot

  12

  4
 • Breda4
  14 juni, 2018 - 10:26

  Wat zijn we weer lief voor elkaar. En dan moet het seizoen nog beginnen, haha.
  Ein Bisschen Friede, ein bisschen Sonne :)

  3

  0
 • Belgique est Fantastique
  14 juni, 2018 - 10:52

  @Stefan

  Adarabioyo is realistisch denk ik, moet dringend aan speelminuten komen.
  Kongolo na een jaar in League one (Doncaster Rovers) zou ook zeker een optie zijn.
  Diaz, nee lijkt me niet realistisch. Pellegrini zou hem bijvoorbeeld bij West Ham op huurbasis willen. Misschien kan Ilic op de flank maar dat weet ik eigenlijk niet.
  Als spits lijkt Nmecha de ideale kandidaat. Groot, sterk en topschutter in de PL2 ondanks een langdurige blessure.

  1

  1
 • D'n Klaagmuur
  14 juni, 2018 - 10:57

  Spreek alleen over een project, als je ervoor naar Hornbach gaat ;)

  Nu weer beetje aardig tegen elkaar doen mensjes. Hup NAC!

  5

  1
 • Wanny
  14 juni, 2018 - 11:18

  Welke 4 echte toppers hadden we dan? Bij Angelino en Manu houdt het wel op.

  2

  0
 • Badeend
  14 juni, 2018 - 11:59

  Henkie, jij hebt echt geen flauw benul, is het wel? Niet zo erg, alleen niet de hele tijd anderen mee lastig vallen aub.

  7

  1
 • tsjonge tsjonge0
  14 juni, 2018 - 12:33

  het geleuter is weer begonnen.
  jaja de beste stuurlui vindt je bij de B siderats.
  heb toch geduld brandt nit alles gelijk af!!!!!!!!

  1

  0
 • scheppioni
  14 juni, 2018 - 12:48

  Wat er al veel beamen, als stofzuiger voor de verdediging een prima NAC speler !
  Succes bij ons NAC Arno !

  5

  0
 • Robert
  14 juni, 2018 - 13:02

  Inderdaad, met spelers als Garcia, Angelino, Ambrosio, Fernandes, Sadiq, Mets, nipt aan de na-competitie ontsnapt.
  Wat we nu als eigen basis hebben is gewoon niveau 1e-divisie. Ik denk wel, dat we nu een fatsoenlijke trainer hebben. Dat zal toch ook schelen.

  3

  1
 • Castle
  14 juni, 2018 - 13:06

  Is helemaal niets…beter naar de belgische 5e klasse…die vent ken niets maar ook helemaal niets oja hij werkt hard dat doen we allemaal….

  7

  7