Go to Top

Bertrams: “Ik mocht in die tijd nog geen oefenwedstrijd spelen”

Bertrams: “Ik mocht in die tijd nog geen oefenwedstrijd spelen”

Nigel Bertrams is terug in het elftal van NAC. De sluitpost kende een moeilijke periode tussen zijn schorsing en zijn rentree. Maar, Jelle ten Rouwelaar heeft hem goed geholpen, zo zegt hij. In gesprek met BN DeStem laten beide heren van zich horen.

Geen wedstrijd in de Eredivisie, reservecompetitie én zelfs geen oefenpot. Nigel moest twee maanden lang toekijken en kon zich alleen laten zien in Zundert. “Ik mocht in die tijd nog geen oefenwedstrijd spelen, Jelle gaf daarom aan dat ik op de training ieder partijtje moest benaderen als een wedstrijd.” En dat deed hij. Toewerken naar het moment dat hij weer onder de lat mocht staan. Excelsior was voor hem het doel om naartoe te werken, en dat is gelukt. Desondanks kende de doelman een flinke dosis schuldgevoel. Maar hoe loost leermeester Ten Rouwelaar zijn pupil door deze tijd? “Voor de mentale begeleiding is uiteindelijk weinig tijd. De volgende keer laat hij een doorgebroken speler lopen als de wedstrijd al gespeeld is. Dat hij het nu niet deed, is normaal voor een onervaren keeper. Ik heb zelf ook dingen gedaan, die ik daarna nooit meer deed.”

Is het verstandig om Nigel na zes duels schorsing opnieuw in het diepe te gooien? Want ook voor Bertrams is dit zijn eerste seizoen in de Eredivisie. Het blijft een gok. Ten Rouwelaar: “Ook weer omdat je niet weet hoe een onervaren keeper er mee omgaat. Gelukkig zagen we zondag dat hij dat goed kan. We hebben onszelf in een onrustige fase gebracht door al zo snel van keeper te wisselen. We moeten er echter ook weer niet al te spastisch mee omgaan. We willen graag een stabiele nummer één hebben. Iemand ook die rust geeft aan het elftal. Op dit moment voldoet Nigel daar volgens ons aan. En hopelijk blijft hij de komende elf wedstrijden de stabiele factor die we nodig hebben.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

7 Reacties op "Bertrams: “Ik mocht in die tijd nog geen oefenwedstrijd spelen”"

 • Bart
  13 februari, 2018 - 12:20

  Laat t zaterdag maar zien onder grote druk van az en veel publiek want daar ging het vorige x ook mis! Nu kan je je bewiisen

  33

  0
 • Kerelman
  13 februari, 2018 - 12:31

  Keepte een prima pot tegen Excelsior. Is zeker qua hoge ballen en traptechniek een verbetering tov Birighitti.

  21

  2
 • kopspion
  13 februari, 2018 - 13:13

  zijn niet echt overtuigende woorden van Jelle….

  1

  17
 • tripomatic
  13 februari, 2018 - 13:48

  We gaan het zien zaterdag. Kom op Nigel!

  8

  1
 • De rijdende coach
  13 februari, 2018 - 14:50

  Bertrams is mentaal heel erg sterk, heeft al veel meegemaakt in zijn voetbalcarrière en iedere keer na een tegenslag zichzelf teruggeknokt. Deze jongen gaat zijn doelen wel bereiken.

  10

  1
 • Dutchbird
  13 februari, 2018 - 15:16

  Het kan verkeren. Een paar weken geleden nog keepersmalaise en nu een goede eerste en een prima tweede doelman. Als Nigel zich zaterdag in het elftal van de week keept staat het wat dat betreft ook weer 1-1-. Met dit elftal moet je Sparta, Twente, Roda, Willem II, Groningen, Excelsior en Heracles achter je kunnen houden.

  3

  1
 • Judge M.
  13 februari, 2018 - 17:43

  In Jelle we trust!

  Heeft weliswaar geen goede keuzes gemaakt met het vastleggen van de keepers maar wat er onder de lat staat dat wordt onder hem wel significant beter! Onze jonge Pool zie ik ook nog wel de nodige stappen gaan maken.

  Maar voor nu: Come on Nigel, COME ON NAC!!

  4

  2