Go to Top

‘Bordeaux bereidt bod op Ambrose voor’

‘Bordeaux bereidt bod op Ambrose voor’

Thierry Ambrose vervolgt zijn carrière mogelijk in zijn vaderland. De spits van Manchester City staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bordeaux, zo meldt LEquipe. Ook het Belgische Anderlecht houdt de spits in de gaten.

Ambrose kende afgelopen seizoen bij NAC een uitstekend debuutjaar als profvoetballer en dat is niet onopgemerkt gebleven. Bordeaux ziet toekomst in de jonge aanvaller en bereidt naar verluidt een stevig bod voor. Insteek is Ambrose definitief van City over te nemen. De Fransen ondervinden daarbij concurrentie van Anderlecht, dat ook interesse heeft.

Ook hier geldt dat een definitieve transfer goed nieuws voor NAC zou zijn. NAC ontvangt, zoals bekend, bij een verkoop een vergoeding van Manchester City.

Bron: B-Side Rats, L’Equipe

37 Reacties op "‘Bordeaux bereidt bod op Ambrose voor’"

 • Ibio
  13 juni, 2018 - 08:59

  Stevig bod? Boven 5 miljoen?
  Nice, dan gaat er weer minstens een ton naar NAC

  15

  4
 • Mitchelangelo van der Gaga
  13 juni, 2018 - 08:59

  Zou een mooie stap voor deze jongen zijn, al zou een jaartje extra rijpen bij ons in de Eredivisie ook niet verkeerd zijn. Gun deze jongen het beste, heeft het afgelopen seizoen geknokt voor de ploeg en was belangrijk met zijn doelpunten. Succes Thierry!

  56

  3
 • 7Hills
  13 juni, 2018 - 09:04

  Voor City blijkt de constructie met NAC dus prima te werken. Van de 6 spelers die naar NAC zijn gekomen, zullen er in ieder geval 2 ( Ambrose, Angelino) op zeker verkocht worden terwijl er voor Garcia en Mari genoeg belangstelling was. Je mag dan bijna gaan hopen dat City bereid is een hogere categorie spelers naar Breda te sturen in de hoop dat ze zich net zo goed ontwikkelen en wellicht voor een mooie prijs verkocht kunnen gaan worden.

  De naam Douglas Luiz begint bijvoorbeeld steeds meer rond te zingen op Twitter, die hebben ze toch voor € 12.000.000 gekocht. Is niet uit de verf gekomen bij Girona, dus het lijkt erop dat ze bereid zijn hem een stapje lager, dus bij NAC, willen stallen. Komt dan weer goed uit dat het een Braziliaan is, en wij een trainer die perfect Portugees spreekt, dat zal ook meehelpen denk ik. Maar dan hebben wij dus gewoon een speler van 12 miljoen rondlopen. Iedereen die dan nog zeurt over de City deal is gek, zo’n speler zouden wij in nog geen 100 jaar kunnen betalen.

  102

  3
 • BVV
  13 juni, 2018 - 09:04

  Zal toch wat zijn als een aantal van die city spelers verkocht worden en de kassa gaat rinkelen.
  Dan mag ik hopen dat er eindelijk duidelijkheid komt over het zo vaak gespeculeerde percentage.
  Voor nu is het vooral leuk voor de harde werken Ambrose.

  22

  0
 • nacman
  13 juni, 2018 - 09:26

  volgens het ad is het al rond en is Ambrose naar bordoux

  8

  0
 • Naardennac
  13 juni, 2018 - 09:32

  Ambrose is een hele harde werker en een goed aanspeelpunt. Positieve vent waar ik van genoten heb afgelopen seizoen. NAC moet proberen om hem nog een extra jaartje te houden. Als al die jongens van MC steeds na 1 seizoen weggaan, bekruipt je toch wel een beetje ‘doorgangshuis’ gevoel. Als publiek weet je dat dat nou eenmaal inherent is aan die MC deal, en niet te vergeten de Nederlandse competitie, maar allemaal die gasten weg na 1 seizoen, is toch moeilijk te verkroppen. Overigens; het is die jongen persoonlijk van harte gegund.

  7

  5
 • Belgique est Fantastique
  13 juni, 2018 - 09:34

  Douglas Luiz is idd een naam die genoemd wordt, ik zou hem zeker niet afschrijven na het mislukte seizoen bij Girona. Hij is een Braziliaans jeugdinternationaal, nog piepjong (1998), in de minuten die hij kreeg liet hij toch wat zien oa tegen Barcelona, ook Manu (Alaves) en Angelino (Girona) mislukte in Spanje maar lieten in Breda toch mooie dingen zien.

  23

  1
 • Bertus076
  13 juni, 2018 - 09:46

  City zal zeker blij zijn hoe de samenwerking nu verloopt. Spelers die 1 a 2 jaar bij NAC uitblinken worden prima verkocht en voor bedragen die we zelf nooit hebben gehad voor een speler.
  Ik denk alleen niet dat er een hogere categorie is dan wat we nu hebben gehad. Al die gasten zijn nog piepjong, wat we vorig jaar hebben gehad is de beste categorie uit de EDS. En niemand zal ooit 20miljoen waard zijn na een jaartje NAC.

  10

  1
 • 7Hills
  13 juni, 2018 - 09:51

  @Bertus076

  Pablo Mari behoord ook niet tot de EDS, en die hebben we desondanks toch gekregen. Dus vandaar dat ik me kan voorstellen dat we, buiten de EDS spelers, ook nog 1 a 2 spelers mogen lenen die in de leeftijdscategorie vallen van de EDS spelers maar die door City net aangetrokken zijn. Een Luka Ilic en Douglas Luiz voldoen aan dat profiel…

  7

  1
 • Ouwe Spionkop
  13 juni, 2018 - 09:52

  Nogmaals we krijgen 1% voor elk jaar dat ze bij ons hebben gespeeld. Geen bedragen dus om je rijk te rekenen.

  3

  35
 • 7Hills
  13 juni, 2018 - 09:55

  @Ouwe Spionkop

  Aangezien jij dit vast niet van Smulders, Goetzee of iemand van City hebt gehoord houd ik vast aan mijn eigen idee; 2%- 2.5% doorverkooppercentage en € 250.000 bonus voor elke speler die in het eerste van City terecht komt. Heb deze getallen iets te veel gehoord, al vanaf het begin dat men van het bestaan afwist, om dit af te doen als onzin.

  7

  5
 • Arie
  13 juni, 2018 - 10:07

  Ik gok dat die pas daar heen verhuist als Malcolm verkocht is.

  1

  2
 • Sup
  13 juni, 2018 - 10:18

  @7Hills

  Inderdaad heb het ook voorbij zien komen van luiz en er is nog een naam voorbij gekomen García die vorig seizoen bij Girona zat meer op de bank gezeten dan gespeeld moest het doen met invalbeurten.

  1

  1
 • Robert
  13 juni, 2018 - 10:44

  @7Hills. De kritiek op de MC-deal is op deze site niet zozeer geuit over de deal zelf, maar over de uitwerking.
  Deze spelers zouden een kwalitatieve aanvulling moeten zijn op een basis van Nac-spelers. Dus geen 5 MC-spelers als basis van ons elftal met verder zeer matige eigen spelers, zoals afgelopen seizoen.
  En dat zou niets met geld te maken hoeven te hebben, indien er minder miskleunen zouden worden gemaakt.
  Ook nu nog wordt een niet onaanzienlijk deel van de spelersbegroting (25%) verspild aan afgeschreven spelers, waar NAC blijkbaar niet vanaf komt.
  En dan Lammers proberen te huren. Het blijft dus gewoon doorgaan!

  11

  20
 • 7Hills
  13 juni, 2018 - 11:09

  @Robert

  Je kan niet van NAC verwachten een eredivisiewaardig basiselftal neer te zetten meteen nadat het gepromoveerd is. Vandaar dat we vorig jaar, en waarschijnlijk dit jaar, zwaar moeten leunen op de City spelers.

  Dit jaar zullen we zien wie er bij komen aan eigen spelers, en welke spelers laten zien afgelopen jaar geleerd te hebben en gegroeid in hun rol als Eredivisiewaardige speler van NAC. Spelers die op hetzelfde niveau blijven hangen als vorig seizoen zal afgescheid van genomen (moeten) worden. Het echte doorselecteren zal volgend seizoen gaan gebeuren. Daarna pas zullen we sterk genoeg zijn om een eigen basiself op te kunnen stellen en de City spelers als aanvulling op de eigen selectie te verwelkomen.

  Hoe kom jij aan 25% salaris aan afgeschreven spelers? En over wie heb jij het dan? Ik kom aan Birighitti en Haemhouts. N’Toko is weg, en Korte en Horsfield zitten onderin de salarisschaal. Dus waar jij dit percentage vandaan haalt is mij een raadsel.

  9

  2
 • Rechtsback
  13 juni, 2018 - 11:09

  Was toch wel blij met deze jongen. Harde werker, behoorlijke voetballer. Stond 1e seizoenshelft te vaak op ‘n eiland. Na winterstop ook als buitenspeler zeker van toegevoegde waarde. Plus pikte toch z’n doelpuntjes mee. Ga ‘m stiekem toch missen.

  17

  0
 • Arie
  13 juni, 2018 - 11:35

  7Hills

  Met de 5 spelers die jij noemt zit je al gauw aan de 25% als je halve basiselftal niet van jou en gratis is.
  Smulders moet met de besparingen van dat halve gratis elftal eens laten zien of hij iets kan. Niet mispeer na mispeer maken waardoor de besparingen alsneeuw voor de zon ook weer verdwijnen.

  4

  17
 • 7Hills
  13 juni, 2018 - 11:54

  @Arie

  Ben blij dat jij mijn boekhouding niet doet.

  We hebben het over 5 wisselspelers op een totale selectie van 31 man, geen 11.

  Spelersbudget vorig jaar was € 2.5 miljoen, ik kom dan ongeveer op een percentage van 15% op basis van de salarissen die NAC betaalde in de eerste divisie. (Schatting: Korte en Horsfield beiden ± 50K, N’Toko 75K, Haemhouts 100K en Birighitti 125K )

  We weten ook allemaal dat het grootste deel van die besparing naar de jeugd is gegaan, laten we nu niet net doen of Smulders dat volledige bedrag in mislukt spelers heeft gestopt.

  Kritiek op Smulders, prima, heb ik zelf ook genoeg, maar dingen verzinnen om hem maar zwart te kunnen maken houd ik niet zo van.

  28

  2
 • J.ae
  13 juni, 2018 - 13:03

  Vandaag het seizoen van Fernandez op de NAC twitter pagina…. later vandaag het nieuws dat ie blijf? Van mij mag ie nog een jaar, speelde de laatste wedstrijden goed

  20

  2
 • scheppioni
  13 juni, 2018 - 13:12

  Gun het Thierry van harte !!
  Maar had echt de hoop op nog een jaartje in ons BREDA !!
  Ga je goed Ambrose !

  3

  0
 • Chris W.M.
  13 juni, 2018 - 13:39

  Volg Ambrose op Instagram, zie dat hij net de trein heeft gepakt. Waarschijnlijk op weg naar Bordeaux. Wat me verder opviel is dat NAC een reactie geretweet heeft van Paolo Fernandes, wat ze normaal nooit doen, en dat Ambrose 3 dagen geleden op een foto van Fernandes gereageerd heeft dat Paolo zijn NAC shirt aan moet doen.

  Weet de achtergrond niet, maar het zou mij niets verbazen als Fernandes nog een jaartje blijft.

  15

  3
 • Jf
  13 juni, 2018 - 13:47

  Fernandes zeker doen kan de nieuwe Manu worden

  8

  2
 • die ne gast
  13 juni, 2018 - 13:50

  @J.ae
  Wat mij betreft mag Fernandes wegblijven. Technisch een zeer goede voetballer, maar hij gaat geen enkel duel vol aan en zelfs dan had hij (aan het einde van het seizoen!) al na 65-70 minuten last van kramp.
  Als je, zelfs als Stijn Vreven je trainer is, na een seizoen nog steeds niet snapt dat voetballen meer is dan alleen maar een leuke actie maken, heb je in mijn ogen de verkeerde mentaliteit.

  Als je de inzet van Ambrose vergelijkt met die van Fernandes is dat een wereld van verschil. En Ambrose kan ook wel wat met een bal.
  Jammer als Ambrose niet nog een jaartje komt. Heerlijk positieve gast, harde werker én goede voetballer (penalties zijn een zekerheidje) en nu hij gewend is aan de Eredivisie, zou hij zo maar rond de 20 doelpunten kunnen eindigen.
  Maar goed, het geld is ook mooi meegenomen.

  Huurspeler of eigen speler maakt eigenlijk niet veel uit: na een goed seizoen zijn ze weg, zie Dessers, zie Brondeel. Alleen vang je voor een eigen speler net iets meer geld.

  2

  38
 • 076 Breda
  13 juni, 2018 - 13:56

  Fernandes blijft ook nog een jaartje, zijn familie woont hier ook in de omgeving.

  13

  1
 • Kinderkaartje
  13 juni, 2018 - 14:16

  Chris W.M.

  Reken er inderdaad maar op dat Fernandes nog een jaartje blijft. NAC zette vandaag ook al een filmpje op Twitter met de hoogtepunten van Fernandes .

  Gaan ze imho niet doen als de man net heeft aangegeven niet meer terug te willen komen of als NAC heeft aangegeven niet met hem door te willen.

  En ik vind het dikke prima. Laat maar komen. Kwam de laatste wedstrijden steeds beter uit de verf. Daarnaast is het wel fijn om een aantal jongens te hebben die al een jaar met elkaar hebben gespeeld en eredivisie ervaring hebben. Anders begin je weer vanaf nul.

  13

  1
 • Amarilla Negra
  13 juni, 2018 - 14:36

  @Chris W.M.

  Intern bij de spelers is het al bekend dat Fernandes komend weer in Breda speelt. Hij is de enige die terugkomt van de City spelers van afgelopen seizoen.

  13

  0
 • Robert
  13 juni, 2018 - 14:44

  @7Hills. Horsfield 50.000 euro? Daar stapt een Engelse speler niet voor op de boot! Ik reken de nauwelijks spelende Nijholt ook tot de afgeschreven spelers. Over Damen en Schoofs maar niet te spreken.
  Bij jouw selectie van 31 spelers zitten ook amateurcontracten en denk je dat Helmond de salarissen van de Nac-spelers betaalt?
  Ik blijf erbij, dat een substantieel deel van het spelersbudget over de balk gegooid wordt met een lijstje afgeschreven spelers.
  Ik zou Nijholt, nog maar een contract van 1 jaar, en Horsfield niet afgeschreven hebben. Was een indianenstreek.

  1

  13
 • Elektrische vanFliegermepper.
  13 juni, 2018 - 15:21

  076 Breda…. Fernandez woont altijd met zn familie, die volgen hem namenlijk gewoon.

  3

  1
 • 076 Breda
  13 juni, 2018 - 15:37

  @Elektrische vanFliegermepper: Heb een keer in een interview gehoord dat familie van hem in Rotterdam woont. Naast zijn familie hier in omgeving Breda die hem idd volgen.

  2

  1
 • 7Hills
  13 juni, 2018 - 15:40

  @Robert

  Dan hebben wij een andere definitie van afgeschreven spelers. Met afgeschreven bedoel ik; komt niet meer in aamerking voor speelminuten.

  Nijholt, Damen en Schoofs vallen daar dus niet onder imo, die gaan gewoon minuten maken komend seizoen.

  Mbt Horsfield; Die hoefde niet op de boot te stappen, die was hier al. Heeft niet eens echt overtuigd in de JL, dus NAC betaalt hem een laag basissalaris waarschijnlijk excl. bonussen. Anders zouden ze dat risico niet nemen, vonden het wel lekker “hem erbij te hebben”.

  Trouwens, alleen Bradley Vliet was nog amateur bij de selectie. De rest (als laatste Snepvangers maar die heeft nu een profcontract) verdienen allemaal een (minimaal) salaris.

  Ik blijf erbij dat het wel meevalt met dat over de balk gooien. Zitten er spelers bij die niks bij NAC te zoeken hebben? Jazeker, van een N’Toko hadden we meer mogen verwachten, Haemhouts snap ik nog steeds niets van, Korte valt tegen, Vloet valt tegen etc. Maar goed, onze TD heet dan ook Hans Smulders en geen Jomanda he….kan niet alles weten.

  10

  0
 • Chapuisat
  13 juni, 2018 - 17:07

  Als er geld over de balk gegooid zou worden, zouden we dan ooit in categorie 1 terecht gekomen zijn?
  Ik geloof in het huidige beleid!

  10

  1
 • YellowBlack
  13 juni, 2018 - 18:15

  Ambrose is op dit moment in Bordeaux.

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  13 juni, 2018 - 19:50

  Niks lekkerder dan een litertje azijn … toch Robert?

  2

  0
 • Han Mulders
  13 juni, 2018 - 19:54

  @Elektrische vanFliegermepper: namelijk is de juiste spelling, namenlijk is fout

  3

  0
 • Dirk
  13 juni, 2018 - 21:16

  Manu en Mari, wat gaat daar mee gebeuren. Staan ze nog ergens in de belangstelling ?? Blijft het daarom zo angstvallig stil rond nieuwe namen. Mari zou zomaar gewoon kunnen blijven en volgens Stijn Vreven op de 1912-avond is er voor Manu geen interesse !!!

  1

  1
 • Hugo
  14 juni, 2018 - 02:58

  Mij bekruipt ook het gevoel dat Garcia er nog een jaartje aanplakt. Het zou fenomenaal zijn! Hup NAC

  1

  0
 • GinnekenGabber
  14 juni, 2018 - 09:04

  Ambrose, il est bon!

  0

  0