Go to Top

BSR Morning After Poll: Gelukkig geen berusting

BSR Morning After Poll: Gelukkig geen berusting

NAC heeft gisteren zichzelf een hele slechte dienst bewezen door te verliezen van Willem II in eigen huis. Voor de aftrap leek het publiek te laten zien aan de jongens die nog nooit zo’n derby beleefd hebben hoe je zo’n wedstrijd moet aanvliegen. Het Rat Verlegh stadion was klaar om er een heksenketel van te maken om 12:30, alleen voor de meesten zakte de moed alweer in de schoenen om 12:34, Bertrams die er voor kiest om de bal uit de stuit te pakken en een belabberde uitvoering daarvan liet zien. Ja… als dit seizoen niet de boeken ingaat als het seizoen van de keepers en de rare bonuspunten in wedstrijden die je met potlood als nul punten duels beschouwd dan weet ik het ook niet meer. 

Persoonlijk ben ik niet verbaasd dat we verloren hebben. Willem II heeft een ploeg die kan knokken en wij een ploeg die beter kan voetballen, een derby win je door te knokken, een tegenstander met gestrekt been doormidden schoppen als de wedstrijd een beetje inkakt, een bal onsportief de dug out van de tegenstander injagen en roepen dat het echt niet anders kon. Dit en meer zit naar mijn inziens totaal niet in deze ploeg. Een ploeg vol stylisten maar geen enkelbijter die in de stijl van Tommie van der Leegte zomaar iemand doormidden zaagt en dat randje opzoekt (wat mis ik die man). De enige die dat in zich heeft is al lang en breed gestopt met voetballen en is trainer van ons elftal.

Ik vind daarom ook dat NAC het meeste rukke programma heeft van de onderste ploegen, want als onze ploeg ergens niet voor gemaakt is is het voetballen tegen een ploeg die helemaal niet kan voetballen. Dan komt er druk op en dan moet er een heel ander spelletje gespeeld worden dan tegen teams die wel kunnen voetballen. Het enige nadeel is dat we een selectie vol met spelers hebben die dat andere spelletje niet kunnen spelen. Een tijd terug heb ik een voorspelling gedaan voor NAC naar deze zienswijze en tot nu toe is deze nog 100% uitgekomen. Verliezen van Roda en Willem II en gewoon eventjes doodleuk winnen van Vitesse. Zelf ben ik bang dat we alleen nog tegen Heerenveen winnen (wat waarschijnlijk gewoon meer dan voldoende is om er in te blijven) en Sparta en Twente nog twee keer een reden geven om te juichen.

In Enschede zie je iets heel engs gebeuren, een grote club staat op het punt van degraderen maar ze lijken daar al lang en breed vrede mee te hebben. Gisteren zie ik gelukkig bij bijna alle NAC-supporters dat ze verschrikkelijk boos zijn. Terwijl we allemaal weten dat dit een te verwachten uitslag is als je naar heel het seizoen kijkt, maar je moet te pas en te onpas gewoon altijd verschrikkelijk boos blijven, berusting op de tribune slaat over naar een elftal. Als ik dan kijk naar dat lamlendige wat Twente nu over zich heen heeft dan vind ik het heerlijk om te zien dat een hele stad boos is op NAC, op de ploeg, op de keuzes, op hoe de wedstrijd aangevlogen is, we zien dit gelukkig niet als normaal!

Ok, NAC is ontzettend wisselvallig en je weet van tevoren niet wat je kan verwachten, maar wat hadden we dan verwacht? NAC dat een seizoen speelt zonder spanning tot de laatste speelrondes? Dat lijkt in de geschiedenis van NAC praktisch onmogelijk. De liefde voor de club is ook ontstaan door de contrasten van hele hoge pieken die zich kort daarop weer laten inhalen door een diep dal. Maar heel eerlijk, ik zie het nog steeds niet misgaan, Groningen wint van Roda waardoor het gat nog steeds vier is, winnen bij Sparta en hopen dat PSV ook kan winnen met een kater en dan heb je alleen nog Heerenveen en Twente om het seizoen uit te ballen. Maar vandaag ben ik nog een dagje boos om morgen weer fris te gaan kijken naar de wedstrijd tegen Sparta. Wat ons bij de poll van vandaag brengt: Hoe spannend gaat dit seizoen nog worden?

Hoe spannend gaat dit seizoen nog worden?

Bekijk de resultaten

Laden ... Laden ...

34 Reacties op "BSR Morning After Poll: Gelukkig geen berusting"

 • Breda
  16 april, 2018 - 12:13

  Garcia en Allouchi tikken samen best ok ZIJWAARTS. Misschien eens voorwaarts proberen met Allouchi op 10 en Nijholt op zijn plek??

  9

  8
 • tripomatic
  16 april, 2018 - 12:20

  (boosheid die omslaat in meligheid:)
  Het is allemaal potver de schuld van Davy Schollen! *balt vuist*

  Voorlaatste alinea verwoordt het inderdaad perfect: je ziet de onmacht en berusting van de supporters van die club uit Hengelo-Oost overslaan op het efltal.

  Dan kun je inderdaad net zoals bij ons beter boos en giftig worden op de spelers…… zie het als een (apart) soort van motivatie.

  Eerst de wedstrijd van woensdag maar eens overleven, dan zien we precies waar we staan voor de resterende 2 wedstrijden. Hopelijk zijn die dan minder belangrijk.

  7

  0
 • D’n opletter
  16 april, 2018 - 12:21

  Ik wil niks meer proberen! Ik wil MANNEN! Die het snot voor hun ogen lopen, en werken voor hun geld! Ik wil een trainer die tactisch sterk is en de juiste mensen op de juiste plastsen neerzet! Te vaak heb ik stoere praat gehoord, dat we inzet moeten tonen waarom zie ik daar niets van terug?!? Woensdag mag er absoluut niet verloren worden, ik denk dat Vreven Vloet als eerste op het bord heeft geschreven….

  27

  2
 • Mem akkermans
  16 april, 2018 - 12:22

  Nijholt, Horsfield en alle andere knokkers hebben we tegen Sparta nodig; laat de zaalvoetballers maar thuis!

  38

  1
 • Mem akkermans
  16 april, 2018 - 12:24

  En Vloet naar ……..Boeimeer als beloning voor het gebruik van hun velden

  24

  8
 • Peer
  16 april, 2018 - 12:33

  Er moet wel gewonnen worden bij Sparta.
  Roda wint wel van die nog niet nuchtere PSV’ers. Die vinden het wel goed is de verwachting.
  Ik ga steeds meer vrezen.
  P5 alvast reserveren of zelfs dat niet nodig?

  14

  0
 • Breda-Loyal
  16 april, 2018 - 12:34

  @Mem akkermans

  Lijkt mij sterk als je Sporkslede eruit haalt voor Horsfield want eerlijk gezegd was Fabian het beste op het veld

  53

  -9
 • Greensolve
  16 april, 2018 - 12:47

  NIJHOLT ERIN. El allouchi eruit

  26

  4
 • Zooike
  16 april, 2018 - 12:50

  @ breda:

  Of garcia en El allouchi allebei een kwartslag om eigen as draaien. Tegen de klok in. Een ongeziene tactiek.

  @ poll:

  Ik reken maar erop dat het de laatste wedstrijd zal moeten gebeuren, maar wat zal ik blij zijn als komende woensdagavond blijkt dat het reeds beslecht is.

  4

  0
 • misterbean
  16 april, 2018 - 12:52

  Kan iemand Vreven een enorme schop onder zijn kont geven zodat ie eindelijk Nijholt eens opstel?

  31

  1
 • Otjes
  16 april, 2018 - 12:52

  Het feit dat Vreven, Michel niet brengt in plaats van Sadiq en Nijholt ipv Fernandez (kramp) vind ik getuigen van zoveel onkunde. Kan er nog niet bij, dit zag echt iedereen.

  Nijholt is de olie op het middenveld. Toen wonnen we wedstrijden.

  Ook die laatste 10 minuten, tenenkrommend. Laat Angelino linksbuiten spelen of zet Mari extra in de spits en ga pompen, maar doe iets.

  Vreven heeft geen inhoud, duidelijk.

  45

  4
 • Eskape
  16 april, 2018 - 12:53

  Vloet en te Vrede NOOIT meer opstellen!!!

  Hebben absoluut geen toegevoegde waarde gehad.
  Zet er dan iemand in die wel wil en kan!!

  1

  30
 • BraboF1
  16 april, 2018 - 13:05

  NIJHOLT voor VLOET. Leest er iemand van de TD deze Site?

  29

  2
 • scheppioni
  16 april, 2018 - 13:07

  Tis heel simpel, sparta heeft na zaterdag een duwtje nodig, mocht dat nog niet lukken NAC dan zijn we het heel eerlijk ook echt niet waard !! Maar ja, we blijven NAC nondeju !!!

  11

  0
 • Gvd
  16 april, 2018 - 13:15

  Stop nu eens met de keeper aan te vallen en kijk een stapje verder. Centraal staat het verschrikkelijk onzeker en dat werkt door op Bertrams, zoals dat ook het geval was bij Noppert en bij Birigitti.

  3

  26
 • Judge M.
  16 april, 2018 - 13:20

  “een derby win je door te knokken, een tegenstander met gestrekt been doormidden schoppen als de wedstrijd een beetje inkakt, een bal onsportief de dug out van de tegenstander injagen en roepen dat het echt niet anders kon. Dit en meer zit naar mijn inziens totaal niet in deze ploeg.”

  Toch typisch dat het ze in de heenwedstrijd wel lukten.. Oh wacht, toen speelden Nijholt en Meijers mee…

  26

  1
 • Ki Utsuri
  16 april, 2018 - 13:23

  Over de wedstrijd van gisteren is genoeg gezegd. Dat zullen ze bij Sparta trouwens ook zeggen over de pot tegen Vitesse.
  Woensdag staan er 2 ploegen die iets recht te zetten hebben.

  Met nog een Rotterdamse derby in de Kuip (en het kwaliteitsverschil daarin) ga ik er vanuit dat Sparta geen 7 punten meer gaat halen (6 punten plus doelsaldo van -19 tov NAC).
  Qua programma hebben we daarmee alleen nog wat te vrezen van Roda.

  Roda zal nog 5 punten moeten behalen, doordat het doelsaldo van NAC beter is (+11). Dat doelsaldo lopen ze niet meer in tegen stugge ploegen: PSV, VVV en ADO. Ondanks dat zal het krap worden. Klein geluk: Schain en Avdijaj zijn de komende wedstrijd tegen PSV geschorst, dat verkleint de kans op een stunt in ons voordeel. We kunnen alleen maar duimen dat PSV hun werk doet en Roda dus in de laatste 2 wedstrijden de 5 benodigde punten moet halen.

  Het worden nog 3 zenuwslopende wedstrijden waarna we na elke pot weer opnieuw kunnen gaan rekenen.

  Voor woensdag heb ik wederom goede hoop: NAC verloor dit seizoen namelijk nog geen enkele wedstrijd tegen een Rotterdamse ploeg

  De wedstrijd tegen Willem II wederom bloot gelegd waarom we het tegen de ploegen onderin zo moeilijk hebben: vooral fysiek komen we te kort op het middenveld. Als de tegenstander lange ballen gaat pompen valt de bal vaak (na duel Mets/Mari met de spits) tussen de defensie en middenveld.
  Juist in die zone verliezen we veel te veel duels of luchtduel om de tweede bal. En dat was precies de zone waar Rienstra kon uitblinken.

  Daar móet de volgende wedstrijden een extra stofzuiger worde nneergezet, Nijholt of desnoods Mets (en Meijers of Koch achterin erbij).

  18

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  16 april, 2018 - 13:28

  De fout van Bertrams is vervelend, maar dat kan gebeuren.

  Wat mij irriteerde was het spel van NAC: duels werden verloren, te traag en onvoldoende direct spelen (de verdediging van WII kreeg alle tijd om zich weer goed op te stellen).

  Met name Garcia was te balverliefd en dat gaat ten koste van het elftal. Bovendien werd er teveel via links gespeeld, waar Angelino ook niet echt goed in de wedstrijd zat.

  Ik heb het niet graag over spelers, maar Vloet past toch echt niet in het elftal, helaas.

  NAC zal er moeten staan tegen Sparta!!!

  6

  4
 • Ron
  16 april, 2018 - 13:30

  @Gvd:
  Je kunt het ook omdraaien:
  Met zo’n onzekere ballenvanger in het doel is het iedere keer weer klam tussen de billen als verdediger zijnde.
  Ze waren alle 3 ( de keepers dus ) zeer weifelend in hun optreden. Niet balvast. Hoge ballen zeer onzeker en de spelhervattingen van bertrams zijn matig tot slecht.
  Als hij aangespeeld wordt achterin, dan is het iedere keer weer bidden dat het goed gaat.
  Gisteren toen Willem 2 ons NAC een paar keer onder druk zette wisten ze er achterin ook geen raad mee.
  Peer die kutbal gvd een keer naar voren ipv risico te lopen door m terug te spelen op bertrams.
  De as in het veld zou veel meer moeten bestaan uit wat ervaren spelers. Te beginnen bij de keeper. En daar gaat het al mis.

  12

  0
 • BREDA1965
  16 april, 2018 - 13:44

  als vreven gewoon de juiste 11 opgesteld had,vanaf december ofzo,hadden we nooit in deze ellende gezeten.Men heeft hem zijn gang maar laten gaan.De punten tegen fnoord zijn geen bonuspunten,we waren gewoon beter,of kijk tegen heracles,vreven had toen het ideale elftal bij mekaar.Bepaalde spelers waren ziek geblesseerd of geschorst,ik heb genoten van NAC toen,van die 11.Mijnheer Vreven echter heeft het verziekt met zijn 11,ik had hem gisteren om half 3 buitengezet evenals nog een paar zg betaald voetballers cq trainers,o ja vloet en bertrams zijn niet voor NAC hoor…

  11

  5
 • Flieger dun irste
  16 april, 2018 - 13:55

  Je had eigenlijk de Derby niet moeten beginnen met 3 van die frivole middenvelders
  Maar goed
  Niet dat ik graag Garcia el allouchi en Fernandes op de bank zou zetten maar op dit moment hebben we power nodig
  Ik weet niet hoever Koch op de weg terug is anders zou ik hem naast Mari zetten Mets een linie naar voren samen met Verschueren Vloet op 10 hopelijk valt de blessure van ambrose mee
  Anders Fernandes op de flank
  Ik vond hem op 10 minder uit de verf komen dan vanaf de flank nijholt op de plek van el allouchi

  1

  2
 • Joost
  16 april, 2018 - 14:25

  Het is natuurlijk kut dat we hebben verloren, maar ik heb nog geen paniek mbt nacompetitie. PSV is weliswaar al kampioen en zal niet 100% gefocust zijn woensdag, alsnog moeten ze van dit Roda zonder Schahin en Avdijaj gewoon kunnen winnen. Als wij dan van Sparta winnen die zonder Kramer spelen zijn we gewoon veilig en kunnen we nog 2 potjes rustig uitballen. Gaat gewoon goed komen

  1

  5
 • naxioma
  16 april, 2018 - 14:37

  Deze 11 moeten het woensdag gaan doen…
  B…..
  Sporkslede – Meijers – Mari – Angelino
  Verschueren – García – Nijholt
  Fernandes
  Ambrose/Te Vrede – Umar

  6

  6
 • Fritske d'n Olifant
  16 april, 2018 - 14:53

  Er wordt nu wel gezeken over NOAD en dat Nijholt er in had moeten staan, maar ik vond NAC juist de eerste helft stukken dreigender met Fernandez en El Allouchi. Je zag dat die kruiken in paniek waren (onbegrijpelijk spaarde de scheids W2 bij de tweede overtreding van Dankerlui) omdat ze geen antwoord hadden op de linkerkant van NAC. De wissel van Vloet voor Ambrose begreep ik wel. Je gaat geen aanvaller voor een verdedigende middenvelder (Nijholt) wisselen als je nog aan de bak moet. Dat Te Vrede voor Fernandez gebracht werd snapte ik dan weer niet. Toen had je Nijholt moeten brengen en García achter de spitsen moeten plaatsen. Vanaf het moment dat Fernandez er af ging was het voetbal uit de ploeg verdwenen en lukte er niets meer. Sadiq had totaal zijn dag niet. Heel jammer.

  1

  10
 • Castle
  16 april, 2018 - 15:15

  Tuurlijk moet nijholt altijd spelen . vloet en verscheuren mogen zijn schoenen nog niet poetsen…vreven is gewoon een eigenwijs donder..

  5

  2
 • Dikke boktor
  16 april, 2018 - 15:39

  Hoe is het met ambrose. Kwam erg lelijk terecht. Hoop dat het goed zit maar ik denk het niet

  6

  0
 • Theoden King
  16 april, 2018 - 15:57

  Schelden op Vloet of Fernandes heeft geen zin, er zaten meer spelers onder hun niveau. Sadiq raakte geen bal fatsoenlijk. Allouchi, Garcia, Angelino allemaal onder de maat. Alleen achterin (Verschueren, Mari, Sporkslede) werden voldoendes gehaald.

  Maar NAC heeft vooral verloren van een volwassen st2 dat goed stond en wist hoe NAC te neutraliseren. Angelino kon regelmatig de bal niet kwijt omdat iedereen goed werd bewaakt. Dáár gaat het om: je tegenstander analyseren en je daarop aanpassen. Onze technische staf heeft dat (weer) nagelaten. Zo gaan we het dus niet redden.

  Woensdag tegen de kasteelheren, ook een ploeg in doodsnood. Ik houd mijn hart vast.

  7

  1
 • WW
  16 april, 2018 - 17:18

  Deels eens met Praatpapegaai, maar na een nachtje slapen is de zienswijze dat wij alleen nog van Heerenveen gaan winnen mij te defaitistisch.

  En we moeten eens van dat kleinzerige afstappen.

  We spelen godverdomme nog tegen de nummer laatst en eennalaatst.
  Bij iedere club gaat dan de vlag uit.
  Als dat geen 6 punten worden, hebben we ook niets in de eredivisie te zoeken.

  10

  0
 • Zagge
  16 april, 2018 - 17:53

  Gewoon tactisch net anders spelen en daarmee verrassen (manu op middenveld vrij hebben ipv hem laten afschermen) en je pakt de punten mee naar Breda

  0

  3
 • Rijen
  16 april, 2018 - 18:00

  Wat moet Vreven doen? Als hij dit hier allemaal leest wordt die stapelgek.
  Tientallen opstellingen. Zondag snel vergeten. Willem 2 was gewoon veel beter.
  Tegen Sparta gas erop en 3 punten mee naar huis. Want ik denk echt dat Roda wint van PSV.

  4

  1
 • Tweedering
  16 april, 2018 - 19:05

  Even opgezocht: toen PSV kampioen werd in 2014/2015 speelden ze nog drie wedstrijden (Excelsior, Heracles en ADO) en won het ze alledrie. Ze hebben wel een beetje eergevoel daar toch?

  4

  1
 • scheppioni
  16 april, 2018 - 19:31

  Wij NAC moeten woensdag gewoon zelf winnen dan is het klaar met nog twee wedstrijden en vijf punten(vier met doelsaldo) !!

  3

  0
 • Tonneke
  17 april, 2018 - 00:29

  We moeten en mogen het niet af laten hangen van een nog dronken PSV!! Gras opvreten in Rotterdam heren NACcers!! En Stijn heeft al wat hier boven is beschreven, gelezen en bestudeerd en is nu druk in beraad met zijn technische staf, welke 11 hij woensdag tegen Sparta het veld in stuurt, kunnen we echt goed aan hen overlaten hoor :-(((

  1

  1
 • Mmm
  17 april, 2018 - 10:07

  Wij moeten gewoon.3.wedstrijden winnen. Moet lukken tegen losers. Kom op Nac.ga ervoor.

  0

  0