Go to Top

BSR Morning After Poll: Vier uit twee

BSR Morning After Poll: Vier uit twee

Een puntendeling in Kralingen. Op carnavalszondag speelden NAC en Excelsior gelijk: 0-0. Op voorhand had NAC één doel: minimaal vier punten halen uit de duels tegen Excelsior en Heracles Almelo. Die missie is in ieder geval geslaagd, maar na de 6-1 winst hadden we stiekem eigenlijk allemaal gehoopt op meer.

Het antwoord op de vraag of Nigel Bertrams na zijn schorsing onder de lat bij NAC terug zou keren was voor iedere supporter wel duidelijk. Totdat Mark Birighitti afgelopen woensdag zijn sterkste wedstrijd van het seizoen keepte. De Australische doelman hield met een handvol fraaie en broodnodige reddingen zijn ploeg op de been en zorgde mede voor de drie punten. Het vertrouwen deed hem zichtbaar goed. Vanaf donderdag was het geen uitgemaakte zaak meer wie er nou zou keepen tegen Excelsior. Birighitti, die een dijk van een wedstrijd speelde, of Bertrams, die voor zijn schorsing ook had laten zien dat hij niet misstaat. De meningen waren verdeeld, maar niet voor Stijn Vreven. Hij heeft zijn keuze gemaakt op basis wat het beste is voor het team: “in eer en geweten”. Zo vindt hij dat Bertrams meer rust uit straalt, en dat hij ‘minder het gevoel heeft dat Nigel zomaar een fout kan maken’. Ook opbouwend is hij sterker, zo vervolgt de oefenmeester. Een duidelijk signaal naar Mark en Nigel. Laatstgenoemde is de onbetwiste nummer één voor de rest van het seizoen.

Bart Meijers keerde terug bij NAC, die tegen Heracles Almelo nog geschorst was. Toch kreeg Karol Mets de voorkeur als rechtercentrale verdediger. Meijers moest het doen met een plekje op de bank. Toch zal Bart zeer waarschijnlijk terugkeren in de basis tegen AZ. Aanvoerder Pablo Mari pakte namelijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen, wat hem een schorsing van één duel oplevert. Mets zal daarom een plekje opschuiven en het duo vormen met Meijers. Meijers rechts, Mets links. Schoofs kreeg opnieuw de voorkeur boven Nijholt, die slechts één helft speelde tegen Heracles Almelo. De jonge Belg lijkt een plaatsje in het basiselftal veroverd te hebben bij Stijn Vreven. Verder zag de opstelling er het zelfde uit. Te Vrede dus weer in de spits, Ambrose op rechts.

NAC begon in Kralingen sterk aan de wedstrijd. De eerste vijf minuten had NAC al twee grote kansen. Daarna was het Excelsior dat meer en meer in de wedstrijd kwam en kansen creëerde. Beide ploegen hadden grote kansen gedurende het duel. De kansen van NAC werden veelal geblokt door de Rotterdamse defensie, terwijl Bertrams zijn rol opeiste bij de tegenstoten van de thuisploeg. Al met al een wedstrijd die sterk in evenwicht was, hoewel Excelsior aan het kortste eind trok. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kwam in de tweede helft op voorsprong, maar het doelpunt van Van Duinen werd onterecht afgekeurd. Het zit een keertje mee voor NAC, dat mag ook wel eens. Ambrose kwam een aantal keer goed door op rechts, maar het centrale duo van Excelsior speelde een zeer goede wedstrijd. Faes en Mattheij zaten bij iedere voorzet er goed tussen en maakte zo drie à vier veelbelovende aanvallen van NAC onschadelijk. Vier punten uit twee wedstrijden dus. Op voorhand zou je er voor tekenen. Inmiddels staat NAC gedeeld op de veertiende plaats en is er een klein gat met de degradatiezone. De toekomst ziet er rooskleuriger uit dan een aantal weken geleden. Het belooft een spannend slot van de competitie te worden.

Nigel Bertrams de voorkeur geven boven Mark Birighitti was een goede en terechte beslissing.

Laden ... Laden ...

Bron: B-Side Rats

17 Reacties op "BSR Morning After Poll: Vier uit twee"

 • Arie
  12 februari, 2018 - 13:35

  Meijers moet er natuurlijk ook gewoon terug in, los van de schorsing van Mari was Mets ook niet je van het. Nijholt gewoon weer op et plekkie van Schoofs en Agyepong voor Allouchi.

  26

  7
 • Noad
  12 februari, 2018 - 13:35

  Tuurlijk terecht, woensdag was Mark goed ja maar dat was ook wel een makkelijke wedstrijd. De wedstrijden daarvoor was het niks. 1 goede wedstrijd betekent niet gelijk basis natuurlijk.

  11

  9
 • JanvG
  12 februari, 2018 - 13:46

  snap de keuze voor Schoofs niet,
  vind hem onrustig en allesbehalve overtuigen,
  hij is bijna net zo slecht als Vloet

  ik zie liever Nijholt

  21

  7
 • tripomatic
  12 februari, 2018 - 13:56

  Vier punten uit twee cruciale wedstrijden, het had veel slechter uit kunnen pakken (zeker als de assistent van Makkelie niet stekeblind zou zijn).

  Vreesde er eigenlijk voor dat de nieuwe keeperswissel weleens netelig uit had kunnen pakken, ook dat viel dus mee (ja ja ja, die blinde assistent van Makkelie). Betrams keepte mijn inziens een hele degelijke wedstrijd.

  Nee, het was niet sprankelend, flitsend, kolkend, laat staan om aan te gluren. Excelsior had goed door hoe ze Garcia en Angelino konden neutraliseren. Desalniettemin nemen we wel gewoon een punt mee van Woudestein.

  Alleen mag van mij Vloet weleens een wedstrijdje op de bank starten. Was gistermiddag weer matig. Zet desnoods Mounir op zijn plek naast Garcia en breng je i.p.v. Vloet Nijholt weer in. Maar da’s mijn mening.

  Zaterdag tegen AZ gewoon NOAD op de mat leggen. HUP NAC!

  21

  0
 • Kees
  12 februari, 2018 - 13:58

  Laten we hopen dat we zaterdag met Agyepong beginnen. Het spel van el Balfoetsie wordt met de week minder. Zoveel knullig balverlies…

  23

  8
 • NAC4Ever
  12 februari, 2018 - 14:12

  Ik had na de wedstrijd toch wel een dubbel gevoel.
  Had in gezet op 6 punten tegen Heracles en vandaag. Dan pak je er 4, wat niet slecht is.
  Beide kregen kansen. Op het eind pakt Bertrams een moeilijk bal. Vond hem redelijk tot goed keepen!
  Bij die onterecht afgekeurde goal kwamen we goed weg. Maar het heeft ons ook vaak tegen gezeten!

  We zijn er nog lang niet, maar staan er wel redelijk voor.
  Tegen AZ gewoon voor de 3 punten gaan! Of dat haalbaar is zien we na 90 minuten (+) wel weer.
  Come on NAC!

  7

  0
 • Martinus
  12 februari, 2018 - 14:58

  Het is een groot compliment voor NAC dat een tegenstander zijn hele speelwijze aan die van NAC aanpast, want dat is wat gisteren gebeurde. Ze neutraliseerden bewust enkele spelers van NAC en deden dat redelijk goed. Ik kan me van de afgelopen jaren weinig tegenstanders herinneren die in eigen stadion hun tactiek aanpasten omdat NAC langskwam, hoor.

  13

  1
 • JN
  12 februari, 2018 - 15:08

  Bertrams goed gekeept. Knap, want het brengt toch wel wat druk met zich mee als je concurrent vlak voor jouw terugkeer zo’n dijk van een wedstrijd keept.

  Bertrams is jong en gaat zich nog veel ontwikkelen. Hopelijk hebben we met hem een stabiele keeper voor de komende jaren.

  9

  1
 • Bart
  12 februari, 2018 - 15:35

  Achteraf gezien blij met 4 punten maar vooraf roep je toch dat je 6 punten wilt zien maar eerlijk is eerlijk Excelsior verdiende eerder 3 punten dan wij dus ben blij met t puntje en misschien ook wel goed meteen voeten weer aan de grond na die geweldige 6-1! Az thuis gaan we weer vlammen!!!

  3

  0
 • BredaParel
  12 februari, 2018 - 15:46

  Birrighitti had waarschijnlijk ook deze reddingen gemaakt. Straks zitten we met twee keepers in vorm. Nu al zin in volgend seizoen!

  3

  1
 • NAC4Ever
  12 februari, 2018 - 17:18

  @BredaParel
  Het gaat niet alleen om die redding. Maar ook om de rust die Bertrams uitstraalt.

  9

  1
 • peterke
  12 februari, 2018 - 18:23

  Az heeft moeite met ploegen die de bus parkeren (Roda, VVV). Tactiek voor NAC aanstaand weekend?

  5

  2
 • Dutchbird
  12 februari, 2018 - 18:26

  Prima van Vreven, Bartje op scherp zetten voor de wedstrijd tegen AZ. Gemakzucht kunnen we niet gebruiken.

  2

  3
 • Hans de Weert
  12 februari, 2018 - 22:14

  @NAC4Ever
  Je hebt gelijk, straalt rust uit, brengt de bal weer snel en goed in het spel, coaching is goed

  4

  0
 • G van Genis
  13 februari, 2018 - 00:23

  Raar niemand geeft reacties om streepjes code pak

  6

  0
 • Maarten
  13 februari, 2018 - 10:51

  Schoofs heeft tegen Excelsior praktisch alles fout gedaan. Waarom zet je Ambrose niet op de plek van Schoofs en Sadiq op de plek van Ambrose? El Allouchi wederom ook enorm zwak.

  2

  0
 • DeWaarheid
  13 februari, 2018 - 11:34

  El Allouchi is zeer zwak en heeft weinig rendement, haalt tevens ook alle snelheid uit het spel.

  Opstelling als volgt:

  Bertrams
  Mets Mari(c)
  Sprokslede Angelino
  Nijholt
  Schoofs Garcia
  Ambrose Vloet/Abyepong
  TeVrede/Sadiq

  Gewoon een duidelijke keuze maken of het 4-4-2 of 4-3-3 is! geen hangende al allouchi op links, die daar 0 rendement uithaalt! Het oude avondje NAC terug met aanvallend voetbal en risico’s! CMON

  0

  2