Go to Top

BSR Morning After Poll: Welke verdediging?

BSR Morning After Poll: Welke verdediging?

NAC verloor gisteren met dezelfde cijfers als vorige week tegen De Graafschap. AZ bleek een duidelijk maatje te groot. Ondanks dat de inzet al iets beter was (kon haast ook niet slechter), was het spel zeker nog niet om over naar huis te schrijven. Vooral de verdediging liet bij vlagen zien echt zonder vertrouwen te spelen. 

Mitchell van der Gaag koos voor twee nieuwe namen in de basisopstelling ten opzichte van vorige week. Kaikai stond aan de linkerkant in plaats van Korte. Mühren kreeg de voorkeur op het middenveld. Dit had ten gevolge dat Lundqvist een linie terug speelde. Kali was grieperig en Verschueren geblesseerd. Zij waren niet inzetbaar. Achterin hield de trainer vast aan het duo Koch en Mets.

De eerste tien minuten waren nog hoopvol voor de NAC-supporter. NAC begon erg fel en had het overwicht. In deze tien minuten kreeg NAC één hele grote kans. Mühren had dé kans op 1-0, maar faalde oog in oog met keeper Bizot. Achteraf zei Mühren dat hij hem in de lange hoek wilde schuiven maar dit niet lukte, dat die tussen de benen van Bizot bleef hangen was pech volgens de aanvallende middenvelder.

Na deze tien minuten kreeg AZ (zoals op voorhand verwacht) het overwicht. Tot echt hele grote kansen kwam de ploeg uit Alkmaar nog niet. Een paar schoten van afstand waren de enige keren dat AZ Van Leer testte. Tot in de 33e minuut Guus Til helemaal vrij stond voor de keeper. Op de rand van de vijf meter kon de middenvelder heel eenvoudig de bal in het doel schieten. Wat vooral opviel aan dit doelpunt, was de vrijheid die Til had zo dichtbij het doel.

Na deze goal was NAC de weg helemaal kwijt. Alles leek te mislukken en er was totaal geen organisatie. NAC kwam in deze fase goed weg dat AZ niet profiteerde van de grote fouten achterin. Het was natuurlijk niet de eerste keer dat NAC aan het schutteren was achterin.

Na de rust was de wedstrijd al snel gespeeld. AZ speelde goed onder de druk van NAC vandaan en dankzij een splijtende pass van Stengs kon Til eenvoudig de bal langs Van Leer schieten. Ondanks dat de pass van Stengs schitterend was, leek Mets hier niet vrijuit te gaan. De centrale verdediger die dit jaar hoogstwaarschijnlijk nog tegen het Nederlands Elftal speelt, speelde sowieso een ongelukkig wedstrijd. Vooral in de beginfase leek elke bal van de verdediger in de tribune te verdwijnen.

Na de 0-2 was de wedstrijd gespeeld. NAC probeerde het wel maar kon het niet en AZ deed het rustig aan. Zelfs terwijl AZ het rustig aan deed kregen ze nog grote kansen. Zo schoot Johnsen via de vingertoppen van Van Leer tegen de lat en schoof Idrissi de bal vlak langs de goal. Ook bij deze twee kansen viel op hoe vrij de aanvallers van AZ stonden. Uiteindelijk zorgde Gudmundsson voor de 0-3 wat tevens de einduitslag was.

Zoals al vaak werd geconcludeerd ging de verdediging bij alle goals niet vrijuit. Vooral het spel van Mets gisteren was niet best. Desondanks bleef aanwinst Dervite op de bank. De centrale verdediger heeft dit jaar nog maar 134 minuten gespeeld en is nog niet wedstrijdfit. Toch zullen vele NAC-supporters afvragen of een niet wedstrijdfitte Dervite echt slechter is dan de spelers die er nu staan.

Ook Daan Klomp is weer verdwenen uit de basiself. Hij was het slachtoffer van de omschakeling van vijf verdedigers naar vier verdedigers. Daan Klomp is natuurlijk ook nog jong maar zal je nooit betrappen op het niet tonen van inzet. Tot slot zit bij NAC ook nog Palmer-Brown. De verdediger lijkt (zeker met de komst van Dervite) niet meer in de plannen van de trainer voor te komen.

NAC zal snel een vaste basiself moeten vinden waarmee resultaat gehaald moet worden. De verdediging is de achilleshiel van dit NAC gebleken. Het zal de trainer dan ook flink bezig houden met het vinden van een oplossing. Misschien dat wij hem als supporters wat kunnen helpen. De vraag die wij jullie willen stellen is met welke centrale verdedigers NAC in de resterende dertien wedstrijden moet gaan spelen.

Met welke centrale verdedigers moet NAC de komende dertien wedstrijden spelen?

Bekijk de resultaten

Laden ... Laden ...

Bron: B-Side Rats

92 Reacties op "BSR Morning After Poll: Welke verdediging?"

 • F4
  9 februari, 2019 - 11:43

  Niet om het een of ander, maar het feit dat Til vrij stond lag meer aan de middenvelders dan aan Koch en Mets (die er verder als vanouds niks van bakten, maar toch).

  53

  6
 • Bart
  9 februari, 2019 - 11:44

  Kan moeilijk op derevite stemmen als k m nog nooit heb zien spelen

  37

  3
 • Bart
  9 februari, 2019 - 11:44

  1-0 lag aan mijn ogen 100 procent aan karami

  21

  6
 • Geeltje
  9 februari, 2019 - 11:45

  Lood om oud ijzers. Hopen op een wonder, berusten in Eem degradatie. Met zijn alle er toch nog een paar memorabele avondjes van te maken, dat is wat ons rest.

  55

  1
 • Gman
  9 februari, 2019 - 11:46

  Vooral Karami eruit!!! En zeker nu ook eens mets eruit.. En wat mij betreft leigh er weer in op links!

  Wat een gekut van al die huurlingen.. Zet je eigen kapitaal op het veld!

  38

  3
 • Jf
  9 februari, 2019 - 11:46

  Van Anholt Koch Dervite Leigh
  Lundqvist Mets El Allouchi
  Rosheuvel Kasteneer Kaikai

  13

  32
 • Gman
  9 februari, 2019 - 11:47

  @ F4 en vooral daarna was het karami zijn fout. Die stapte als enige niet door, wat de rest van de defensie wel goed deed. Die koekenbakker bleef lekker zijn buitenspeler dekken en liet til lekker doorlopen.

  4

  1
 • Gman
  9 februari, 2019 - 11:48

  @jf zo zou ik het op dit moment ook willen zien!

  0

  7
 • Bart
  9 februari, 2019 - 11:49

  Zon karami interesseert t ook niks om hier te zijn. Die dacht het verschil wel te gaan maken maar kwam er achter dat hij eigenlijk niet zo goed is als hij zelf dacht. Komt 0 emotie van die man af bij die tegengoal! Doe mij maar van anholt op rechts! En vind die gersbech best een goede linksback voor nac!

  26

  1
 • VAK G
  9 februari, 2019 - 11:52

  Bart Meijers terug halen!!!

  Onze beste verdediger voetbal ergens anders.

  60

  34
 • ibio
  9 februari, 2019 - 12:03

  Bij de 1-0 laat Lundqvist zijn man lopen, Koch of Karami neemt niet over
  Bij de 2-0 laat Nijholt zijn man lopen en staan Koch en Mets te slapen
  Dit is gewoon gebrek aan kwaliteit,
  Is Bart Meijers echt zoveel slechter?ik geloof er niks van

  En die backs? Karami en Gersbach, wat een onnodige, zinloze aankopen! Met Leigh, Mashart en Anholt heb je genoeg backs.
  had deze 2 spelers niet gehaald en had voor dat geld 1 goede CV gehaald, zoals bijvoorbeeld Tapia.
  en had naast Tapia Meijers teruggehaald. dan was er meteen een gezonde concurrentie.
  En waarom is er geen spits bijgekomen? waarom heeft het th besloten dat er geen spits bij moet komen? ik vrees dat Pi-air dit vanuit eigenbelang heeft tegengehouden, nu heeft Sidney meer kans op speeltijd.

  Degene die dit technisch hart heeft bedacht mag nooit meer bij een bvo werken.

  Wat een fck wanbeleid, wanbeleid en nog eens wanbeleid

  Wanbeleid !

  99

  7
 • Hb.naccer.Hb
  9 februari, 2019 - 12:05

  Mensen aub doe het voor je eigen gemoedstoestand en begin nu alvast met de voor bereiding op de degradatie!! Onvermijdelijk dat dat gaat gebeuren, ik zie het Twente van vorig seizoen in ons terug helaas maar waar voor ons mooie NAC is het klaar..

  17

  -2
 • Henri
  9 februari, 2019 - 12:07

  Jongens houdt toch op met die idiote polls. Is alleen maar bladvulling. Als er alleen brandhout is valt er in welke samenstelling dan ook niets van te bakken. Bovendien hebben we een veel groter probleem en dat is dat we een TS hebben die liever de club ten gronde richten dan dat ze hun visie wijzigen. Twee jaar geleden werd er op dit forum door velen, maar vooral door Fred1 gewezen op het feit dat als Ten Rouwelaar niet zou worden vervangen we zouden degraderen. Ieder behoorlijk schot op doel was een goal. Maaskant bleef trouw aan Ten Rouwelaar en NAC dgradeerde zoals verwacht. Nu zitten we met een trainer en TS die trouw blijven aan een centrum Metz/Koch terwijl er op dit forum door dezelfde personen wordt gewezen op het failliet van dit duo.Maar de verantwoordelijken blijven doorgaan hoewel we gemiddel meer dan 2 goals per wedstrijd tegen krijgen. Ook nu geldt weer eigenwijsheid komt ten val. De praktijk is dat ook nu weer degradatie een kwestie van tijd is. NAC de club waar men maar niet van het verleden wil leren.

  13

  4
 • Joke
  9 februari, 2019 - 12:11

  In ieder geval geen Mets! Wat is die slecht zeg

  24

  0
 • Breda1965
  9 februari, 2019 - 12:14

  We winnen nog maar 1 wedstrijd als de trainers allemaal mogen blijven.Dat zal de wedstrijd tegen fnoord zijn.Ik zou eric hellemons en wat trainers van de jeugd in de dugout zetten,gegarandeerd dat het beter loopt.En mochten we dan nog degraderen,aan hun heeft het niet gelegen,wel aan de huidige ts die geen speler gemotiveerd heeft gekregen,vanaf juli.Ik fluit ze allemaal uit,en ik pak keer op keer een zakdoek…om mijn tranen te drogen…..man man man wat zijn ze toch bezig om deze mooie club kapot te maken

  10

  9
 • Eucalypta ..
  9 februari, 2019 - 12:15

  Hele verdediging wijzigen! Koch en Mets falen al t hele jaar! Echt ongelofelijk dat die 2 er nog steeds staan. De gehaalde backs zijn eerder minder dan wat er al was,Anholt en Leigh zijn echt beter dan Karami en Gersbach. Koch en Mets bewijzen keer op keer het niet met zn tweeen te bolwerken achterin. En gaan t echt niet meer beter doen dan wat ze nu laten zien. Doe maar Klomp met die Fransman of Palmer Brown. Verwacht eerlijk gezegd van Dervite ook niet teveel,was vaste wissel in België tenslotte

  13

  5
 • Eucalypta ..
  9 februari, 2019 - 12:17

  En Zearthoed maar eens op doel!!!

  13

  13
 • PetöVI
  9 februari, 2019 - 12:17

  Laten we gewoon lekker de komende 13 wedstrijden steeds weer met een ander basiselftal beginnen. Het maakt toch geen donder uit.

  Er is in dit elftal geen speler die in de spiegel durft te kijken, het ligt steeds aan een ander. Niemand die zichzelf wakker schud en de schouders eronder zet na een tegenslag.

  Degradatie met deze gasten is echt onafwendbaar. Stelletje slappe lullen!

  17

  0
 • Jeffrey
  9 februari, 2019 - 12:20

  Pi-air heeft inderdaad voor zijn zoontje gekozen. Een aanvaller contracteren was heel belangrijk geweest. De zusjes halen 2 grieken uif de hoge hoed!. Die er direct staan ook nog met optie tot koop. Technisch hart is een mislukking.

  46

  1
 • 7Hills
  9 februari, 2019 - 12:25

  @Eucalypta

  Niet om het een of ander, maar van Leer heeft gisteren een paar cruciale reddingen verricht. Goals kon hij niks aan doen.

  25

  3
 • Kaketoe
  9 februari, 2019 - 12:31

  Iedereen die betrokken is geweest bij het binnenhalen van onze 1e “versterking” Karami zou een levenslang Rat Verlegh stadion verbod moeten krijgen. Ik heb begrepen dat van der Gaag mag blijven? Kunnen we dan niet iemand inhuren die de opstelling maakt en de wissels doet?

  9

  4
 • Ouwe Spionkop
  9 februari, 2019 - 12:31

  Mets moet echt tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Elke wedstrijd is hij steeds weer slechter. Gisteren was een dieptepunt.
  Voor iedereen die maar om Leigh blijft roepen. Die gast is geblesseerd!!!

  10

  1
 • Richard
  9 februari, 2019 - 12:32

  De aandeelhouders zijn TOTAAL ONGESCHIKT voor een BVO!

  ZIJ FALEN KEER OP KEER! DAAROM IS HET ZO’N GROTE PUINHOOP!

  ZE ZIJN ALLEEN GOED IN EGOTRIPPERIJ!

  23

  5
 • J nac
  9 februari, 2019 - 12:34

  Je gaat toch geen nieuwe centrale verdediger halen om hem op de bank te zetten.
  Of de technische staf heeft op de training al gezien dat hij het niveau niet aan kan.
  Hulde aan het technisch hart.
  5 nieuwe spelers gehaald en niemand kan iets extra’s brengen.
  Karami en Gersbach zijn een drama.
  Echt wat voor beleid nac nu voert is zeer slecht.
  Op naar de kk divisie maar dan zit ik ook weer op de tribune hoor.
  Want de supporters hebben iets met nac maar de meeste spelers helemaal niet.

  13

  1
 • Martinus
  9 februari, 2019 - 12:34

  Ik lees net een interview met Koch waarin hij zegt dat het beter was dan vorige wedstrijd, maar ze dan toch met lege handen staan.

  Hoezo beter? Zelfs met vijf verdedigers krijgen we de doelpunten om de oren. Natuurlijk blijven we altijd achter de club staan en proberen we ze naar de zege te schreeuwen, maar ik zie niet waar de ommekeer moet komen. Ik vrees ervoor dat we opnieuw moeten beginnen.

  Dat betekent dat je Te Vrede kwijtraakt, die is te goed voor de KKD. Dat betekent echter ook dat je de selectie moet halveren. Prima. Mochten we er uit vliegen, en die kans is groter dan 90%, dan volgend jaar door met jongens die wel willen. Spelers uit eigen jeugd vooral. Klinkt sentimenteel, maar die hebben meer binding met de club dan de passanten.

  Spelers als Meijers, Klomp, Sporkslede, Van Hooijdonk, Reuvers, Mashart. En de spelers die nog wél iets kunnen toevoegen zoals Rosheuvel, Verschueren, Van Anholt, eventueel Sporkslede, Koch (mits zonder aanvoerdersband met een echte centrumverdediger naast hem). Opnieuw beginnen. Alweer. Het vooruitzicht is ook niet goed, maar dat is dit ook niet…

  14

  0
 • Hugo
  9 februari, 2019 - 12:35

  Ons centrale duo is een parodie op betaald voetbal. De enorme onrust, gebrek aan inzicht, doortastendheid en een gebrek een Killers-mentaliteit heeft al de gehele competitie z’n weerslag op het toch al broze elftal dat een ruggengraat heeft van een slak. Het zou werkelijk een godswonder zijn als er aankomende zondag een resultaat wordt behaald in de arena. Hup NAC

  12

  0
 • van Flieger
  9 februari, 2019 - 12:36

  De One Tier Clowns bakken het op dit moment wel heel erg bruin.

  Van Flieg onthulde nog niet zo lang geleden de uitspraak van een bijna wanhopig klinkend RvC lid die zich beklaagde over het Technisch Hart. Deze Vier zou nog niet eens het al zo weinige ter beschikking gestelde geld (schande aandeelhouders!) hebben op willen maken vanwege de “balans” en het “groepsproces”. Echt waar mensen, dat geloof je toch niet ? Iedereen zit zichzelf maar af te grenzen van de ander, de aandeelhouders weigerden de 2 miljoen ter beschikking te stellen die Smulders had verkloot en het Technisch Hart nam alle tijd voor tweederangs spelers (Lundqvist eventueel ok). Het maakt op dit moment weinig uit wie er in de verdediging staat, verdedigen kunnen ze geen van allen.

  De problemen beginnen echter aan de top. Velen vragen zich al tijden af waarom de feitelijk leidinggevende, Wim van Aalst, al 5 jaar lang niet in de pers is verschenen. Niet in het openbaar zijn plannen met de club wil verdedigen. Wie hem weleens gezien heeft begrijpt dat overigens meteen. Je schiet onmiddellijk in de lach. Alsof hij zo is weggelopen uit Circus Renz. Zo’n postuur leidt enorm af en voor je het weet neem je hem al niet meer serieus. Daarom kan zo’n type ook alleen in een eigen zaak werken, verder nergens. Dus moet hij de meerderheid hebben, tezamen met Burema (weinig Interesse) en van Weelde (idem dito). En dan nog maakte hij er een puinhoop van. De laatste jaren alleen nog maar vasthouden aan zijn belang en dat keer op keer uitspelen. Eisen stellen. Anderen moeten dit en dat en zelf hoeft meneer niets. Echt walgelijk.

  We zijn het slachtoffer geworden van een constructie die ontzettend veel ruimte laat voor rolverwarring, verschuilen, wegkijken en schuldtoewijzing aan anderen. Daarnaast zijn mensen als Gielen, de Kort en van Mierlo volstrekt ongeschikt gebleken om hard te managen. Om snoeiharde maatregelen te nemen in het belang van de club. Het is ze gewoon niet gegeven, het zijn zwakkebroeders.

  We hebben de verkeerde aandeelhouders, de verkeerde mensen in de RvC, we hebben geen TD, geen AD (dat vrouwtje dat uurtjes schrijft telt van Flieg niet) maar wel een radeloze technische staf.

  Degradatie is onafwendbaar, dat is al min of meer besloten, het gaat nu om de toekomst van ons NAC na dit seizoen. De eerste divisie kan de achterban krijgen, met Kastaneer en Lundqvist. Goedemiddag.

  56

  15
 • Theoden King
  9 februari, 2019 - 12:37

  Kunnen we niet gewoon stoppen met dit wekelijkse toneelspel?

  Spelers die doen alsof ze voetballen, een trainer die doet alsof hij coacht en supporters die doen alsof ze er nog in geloven.

  Alle tijd, geld en energie op volgend jaar richten. Nu actie om een echt goede kkd-selectie samen te stellen. Hoe langer je in ontkenning blijft, hoe moeilijker dat wordt. Of zijn we straks vijf wedstrijden voor het eind weer “stomverbaasd” en “verslagen” dat we degraderen?

  Wat een lachertje.

  15

  1
 • rudy
  9 februari, 2019 - 12:38

  3 kadootjes weggegeven dus 3 doelpunten. Wat een loser elftal is dit niet normaal!!

  4

  2
 • Habe
  9 februari, 2019 - 12:38

  Grootste aandachtspunt blijft naar mijn mening echt centraal achterin. We krijgen 2-3 doelpunten per wedstrijd tegen. Kunnen we wel een nieuwe spits halen maar 3-4 doelpunten gaan we echt niet maken. Houdt je achterin een paar wedstrijden de 0 of krijg je er slechts eentje tegen, dan kan je eventueel eens aan een overwinning gaan denken. Verder zijn de gehaalde backs in mijn ogen niet beter als wat er al liep. Ook Nijholt en Kaikai gisteren zeer slecht. Maar wie zijn hier verantwoordelijk voor, waar was het toezicht van de RvC?? Grondige reorganisatie is hard nodig op gebied van technische staf en bestuurlijk/eigenaren!!!

  2

  2
 • Wessel
  9 februari, 2019 - 12:39

  @7hills: van leer heeft iedere wedstrijd al van die ongelooflijke reddingen laten zien.
  Maar wel steeds na dat hij een houdbare bal door heeft laten gaan ( ok vooruit, dan tel ik die van gister daar niet bij dat was de schuld van de verdediging.).
  Voor mij had zwarthoed al lang een kans gehad .

  Verder was al vanaf de voorbereiding duidelijk dat dit centrale duo niet ging werken.
  Dat was voor mij de achilleshiel van Smulders.
  Maar ook het nieuwe technisch hart heeft hier niet op ingegrepen.

  Kostbare fout!!

  Ik ben altijd positief ingesteld.
  Zolang het in theorie nog kan, blijven werken aan de ommekeer.
  Alleen wordt het nu per week wel lastiger.

  6

  1
 • Eucalypta ..
  9 februari, 2019 - 12:40

  @7Hills
  Klopt helemaal,mag ook wel een keer. Verder heeft ie nog niks laten zien,mist nogal een beetje de uitstraling,zeker bij corners en voorzetten

  0

  2
 • since1912
  9 februari, 2019 - 12:41

  Het blijft genant hoeveel mensen om Bart Meijers roepen. Die jongen weet in de kelder van de KKD niet eens het verschil te maken, maar in de kelder van de Eredivisie ineens dan wel?! En ook de roep om een niet wedstrijdfitte speler die niemand ooit heeft zien spelen laat de wanhoop van de meesten hier zien. Je kunt vd Gaag van alles verwijten maar de keus voor Koch/Mets/Klomp is hartstikke logisch.

  18

  8
 • Pedr0
  9 februari, 2019 - 12:42

  Wie kan mij vertellen waarom ik me zo irriteer aan koch? En dan heb ik t niet eens over zn spel daar wil ik niet eens over beginnen. Maar puur zn uitstraling…?

  6

  6
 • Grote Smurf Zonder Baard
  9 februari, 2019 - 12:54

  Accepteren dat je in feite al gedegradeerd bent. Uithuilen de komende 3 maanden. Voorzichtig wennen aan het idee kkd. Elftal met alleen maar welwillende gasten bij elkaar zoeken. En helemaal opnieuw beginnen. Dat is het in mijn ogen. Maakt echt niks meer uit wie je nu nog in het centrum gaat zetten. Het is nu toch te laat. Hadden eerder moeten reageren op de situatie, je bent nu te laat. Puur realisme wat er komt kijken. Dus deze “verkiezing” maakt echt geen donder uit. Ik denk dat iedereen wel weet welke kant het op gaat als we allemaal eerlijk zijn, toch?

  4

  3
 • Wolfmanjack
  9 februari, 2019 - 12:57

  Een poll om de poll. Wat moet je hiermee? Hoe kun je oordelen over een speler die we nog nooit gezien hebben.

  6

  0
 • Martinus
  9 februari, 2019 - 12:59

  Ik heb te doen met Mets. Wat moet dit voor hem een frustrerend seizoen zijn.

  Hij is van nature middenvelder, maar moet steeds als centrumverdediger fungeren. Hij speelt dus altijd noodgedwongen op een andere positie.

  Naast hem staat dan Koch, de zogenaamde leider en aanvoerder van de groep. Die zich wel wat ontwikkeld heeft, maar geen leider is en nog altijd niet bovengemiddeld presteert. Een speler die nog niet de helft van de ervaring van Mets heeft, maar toch de boel moet aansturen. Een speler die een echte centrumverdediger naast zich nodig heeft.

  En dit zo nu en dan aangevuld met een derde centrumverdediger in de vorm van een totaal onervaren Klomp. Die niet eerder op dit niveau speelde en weinig toevoegt aan het geheel.

  Voor hem op het middenveld ligt de andere helft van het probleem. Een Nijholt die elke vorm van snelheid en inzicht ontbeert. Die verliest zoveel duels en levert zo veel ballen in, dat de druk achterin onnodig groot wordt. Kali is de overtrefferende trap daarvan, helemaal een drama. En dan spelers als El Allouchi die zichzelf zo creatief vinden dat meeverdedigen niet nodig is. Die liever van 20 meter kansloos op doel schieten dan medespelers te zoeken, waardoor je ook de bal weer kwijtraakt. Buitenspelers als Rosheuvel die totaal niet meeverdedigen waardoor de backs ook onder druk staan. Het middenveld, waar Mets zelf zou kunnen renderen, zorgt dus ervoor dat de verdediging nog verder onder druk staat.

  Daar sta je dan als Karol Mets. De supporters kijken je massaal aan op je slechte vorm. En het klopt dat hij slecht speelt, maar ik weet zeker dat hij beter kan en wil. Mets is niet het probleem van dit elftal. Waar hij speelt en wat er om hem heen gebeurt is een veel groter probleem.

  24

  5
 • Brat
  9 februari, 2019 - 13:00

  Wauw… Flieger heeft een nieuw dieptepunt bereikt in zijn commentaar. Iemand aanvallen op zijn fysieke eigenschappen.

  Ja, de aandeelhouders moeten actiever naar buiten treden. Dat is volstrekt zonneklaar. Maar iemand vanwege zijn lengte als incapabel te omschrijven is ronduit triest.

  Het feit dat jij structureel met een veel te grote sigaar in je mond staat, komt dat voort uit je latente behoefte om graag structureel iets groots en hard in je mond te hebben?

  16

  11
 • Zwampie
  9 februari, 2019 - 13:02

  Wat MvdG betreft,verwacht ik niet dat hij nog iets in werking krijgt, zelfs zijn TS nog niet eens.
  Maar als je 17 a 18 wedstrijden ver bent en je merkt dat het centrale duo het grootste probleem van je elftal is, je past er zelf je opstelling voor aan, hoe kan je dan als 1e 2 backs binnen halen.
  En dan te weten dat hij zelf mee in het technisch hart zit om spelers mee aan te stellen.

  Op basis van wat zijn deze 2 backs dan gehaald, met de aandacht dat ze er meteen staan werd er gezegd.
  Gersbach, 2 wedstrijden nu gezien maar zag gisteren weinig verbeter punten als vorige week.

  Karami, deze is nog veel erger,heb ik tijdens de wedstrijd tegen de buren al gezegd, wat is deze men een verslechtering voor je elftal, terwijl ik toen nog negatieve reacties terug kreeg dat hij hij het zo geweldig deed.
  En wat nog erger is dat hij de dag daarna in de media roept dat hij weet waar het aan ligt en wat er op de trainingen gebeurt en afgesproken wordt ,niet nagekomen wordt tijdens de wedstrijd. Welke afspraken worden dan met hem gemaakt als je hem al die 3 wedstrijden over het veld heb zien lopen. Een vrijbriefje van doe maar wat je wilt, als je er maar voor zorgt dat je niet moe en vuil wordt!

  Normaal zou ik zeggen dat spelers niet op 1 of 2 wedstrijden afgeschoten dienen te worden,maar als je in deze fase dit soort spelers haalt en vindt dat ze toegevoegde waarde moeten zijn er er meteen moeten staan,dan vallen deze 2 er zeker er niet in.
  Laat dan lekker v Aanholt en Leigh staan , ook geen 2 top voetballers ,maar brengen meer dan deze 2. En als je als trainer al maanden aan het zoeken ben naar de juiste poppetjes en net voor de winterstop loopt het een beetje(Wat overigens ook niet allemaal zo geweldig was ,als het leek,maar de punten werden in ieder geval gehaald), laat het dan zo staan.

  En wat doet hij aan zijn centrale duo,niks. Terwijl je 2 vervangers hebt zitten. Klomp is echt niet slechter als Mets(ook deze speler wordt eigenlijk door de trainer verneukt,want vorig seizoen op het middenveld deed hij het in ieder geval beter.) En zoals gezegd zouden er alleen spelers gehaald worden die er meteen stonden, dus waarom geen Dervite?
  Echter is het de vraag wat kan hij, valt hij in het rijtje Karami,verwacht of lunqvist en zit er wel voetbal in.

  Dus op de poll val weinig antwoord te geven, en is deze poll deze keer een misplaatste van de BSR, die weten zelf ook wel dat je eerst iemand moet zien spelen om te kunnen beoordelen,toch?

  6

  2
 • Martinus
  9 februari, 2019 - 13:04

  Wat is dus de opstelling volgens ondergetekende? Ik zou kiezen voor Dervite-Koch (eventueel Klomp erbij). Mets en Verschueren, zodra die fit is, op dat middenveld zetten met Ljungqvist als verbindende speler ervoor. Geen Nijholt, Kali of Allouchi als het even kan. Als je Mühren opstelt, dan alleen als diepe spits en niet als middenvelder.

  3

  3
 • van Flieger
  9 februari, 2019 - 13:15

  Even nog over de beslissende 0-1, die als een mokerslag binnenkwam.

  Dit was nou typisch een geval waarbij het probleem tussen de linies naar voren kwam. Dus niet alleen de schuld van Mets, Koch of Karami, maar het ging hier fout in samenwerking met het middenveld. En dat is niet zo makkelijk. De middenvelder moet mee tot en met het moment dat hij hem over moet/mag geven aan de verdediger. Dat gebeurde hier dus niet. Daar ging het over tussen Koch en Mets, die duidelijk in discussie gingen met elkaar na de goal. Een van die gasten had met Lundqvist of Nijholt de overname moeten organiseren. Een organisatorische fout. Dat zal MvdG zeker gezien hebben, maar toen was het al te laat.

  Van Flieg heeft op La Manga een aantal trainingen tot in het detail bestudeerd (Blanco niet, die reed weg in zijn grijze huurtoyotaatje en schreef dan weer een obligaat interviewtje). Maar dit specifieke aspect werd niet getraind. Het ging nog teveel om basisdingetjes zoals afronden door de buitenspelers (rampzalig) en (wel/niet) uitstappen door de verdedigers, alhoewel die oefening in de buurt kwam bij het probleem van gisteravond. Ze zitten nog teveel op basisniveau en zodra ze dit soort problemen/uitdagingen op zich afkrijgen wordt het ze allemaal snel teveel, dan gaat het boven hun pet. Dat is enerzijds kwaliteit, anderzijds moeten ze dit aangereikt krijgen en oppikken.En trainen tot ze erbij neervallen.

  Binnen de One Tier Board zal niemand zo’n analyse ook maar bij benadering kunnen uitleggen. Zij hebben dus geen benul waar ze mee bezig zijn. En weten ook niet waar ze moeten sturen en welke maatregelen ze moeten nehmen. Ze doen gewoon maar wat.

  34

  0
 • am
  9 februari, 2019 - 13:16

  Ik heb het al vaker gezegd. Ze hadden ipv 2 backs beter2 scorende spelers kunnen halen. Daar ligt het probleem.

  3

  6
 • Vak GG achter NAC
  9 februari, 2019 - 13:25

  Middenveld is het grootste probleem. Stengs en Til hadden vrij spel

  11

  1
 • Badeend
  9 februari, 2019 - 13:31

  Mets speelt totaal zonder vertrouwen, dat zie je aan alles. Of die beter kan of niet, dat is in dit team helemaal niet relevant. En of hij “misbruikt” wordt omdat hij “eigenlijk een verdedigende middenvelder is”, dat is helemààl totale lulkoek. Op dit positie moet je méér brengen dan als CV, als je dat nu dus niet op kunt brengen, moeten we helemaal niet met Mets op het middenveld gaan spelen.

  Koch speelde gisteren helemaal niet verkeerd, moest alleen teveel ellende van Mets, Karami, Nijholt én Lundqvist oplossen. Over Mühren hoeven we het niet te hebben. Nooit meer, wat mij betreft. Die man is een schandaal in geelzwart. Daar zijn de zakkenvullers Bosz en Zwijnenberg niets bij.

  6

  3
 • Thekhe
  9 februari, 2019 - 13:34

  Ik denk dat de laatste 13 wedstrijden met een vast team en vast systeem gespeeld moet worden waarbij het opstellen van huurlingen in mijn ogen minimaal moet zijn. Er zijn tijdens de winterstop een aantal jongere spelers vastgelegd, dus laat ze maar ervaring op doen in de Ere zolang dat nog kan. Je kan wel roepen dat ze er ook niks van kunnen, maar aan wie moeten zij zich in godsnaam optrekken in de groep. Al zou bij je bij wijze van spreken Messi halen, zelfs die zou verzuipen en gillend gek worden.

  Zwarthoed
  Van Anholt, Koch, Dervite, Gersbach
  Nijholt, Lundqvist, Verschueren
  Rosheuvel, Te Vrede, Kaikai

  aangevuld met Leigh, Klomp, Mashart, Mets, El Allouchi, Kastaneer en Korte om uit te wisselen bij blessures. Mochten Zwarthoed en Dervite gezien hun ervaring iets toevoegen gelijk vastleggen voor volgend seizoen.

  5

  8
 • Arie
  9 februari, 2019 - 13:52

  F4, welk middenveld?
  We speelden met 1 of andere kamikaze opstelling, waarbij Nijholt de enige middenvelder was. Een verkapte 4-1-5. En AZ wandelde er rustig doorheen. Als die een goede dag zouden hebben gehad was het 0-76 geworden.

  3

  6
 • NAC4Ever
  9 februari, 2019 - 13:53

  @van Flieger

  Je bent wel erg tevreden met je zelf zeg.

  6

  12
 • Fred1
  9 februari, 2019 - 14:04

  Jammer dat je alleen uit hopeloze figuren naast Dervite kunt kiezen, dus moet de keuze naar de minst slechte optie gaan, in ieder geval niet samen met Mets die is definitief exit.
  In principe zouden al die genoemde opties niet meer op een voetbalveld op het hoogste niveau mogen staan , het is gewoon een schande.
  Karami schande
  Koch schande
  Mets grove schande
  Dat was wat ik gisteren waarnam en Gersbach is echt gewoon minder dan Leigh , ik vraag me af waar die technische staf mee bezig is decwanorde en de rommel wordt steeds erger, het is gewoon niet te stoppen.
  Vreven was tactisch niet best had de pech dat hij te maken had met onderkruipsel Penders maar was wel de ideale trainer voor NAC voor jaren als ze daar gewoon een assistent naast gezet hadden die wel tactisch onderlegd was.
  Flieger heeft volkomen gelijk, ik weet niet wie weleens trainingen heeft gevolgd maar de trainingen van Vreven waren van hoger niveau dan van V d Gaag en véél meer specifiek gericht op de zwakke punten.
  Ik heb ooit mijn Tc coach cios gehaald waarmee ik de op een na hoogste klasse in België mocht trainen en nu gelijkstaand aan ass trainer of trainen van een tweede divisie club, je hebt daar regelmatig bijscholing voor nodig om in het actuele voetbal mee te kunnen, tot 4 jaar terug heb ik dat nog wel een beetje bijgehouden maar de jaren gaan tellen , maar moet eerlijk zeggen dat ik soms met kromme tenen in mijn schoenen sta als ik oefenstof zie bij trainers op niveau. Ze bereiden trainen blijkbaar weken op voorhand voor maar als je serieus met je vak bezig bent dan kan dat niet omdat je altijd moet inspelen op je laatst gespeelde wedstrijden.
  Met alle moderne hulpmiddelen van de tegenwoordige tijd moet toch te analyseren zijn waar het fout gaat, als je dat allemaal goed doet en serieus bezig bent met je werk dan kom je tot de logische conclusie dat een centrum met de combinatie Mets, Koch en Klomp nooit maar dan ook nooit tot enig succes kan leiden dat weten we allemaal behalve 3 kneuzen die zich trainer noemen. Het wordt onze ondergang.
  Baardemans werd destijds ook belachelijk gemaakt maar hij was wel de enige die wist dat er zo snel mogelijk van Penders afscheid genomen moest worden, ik denk dat Flieger dit wel kan beamen.
  Voetbal is geen hogere wiskunde degene die dat er van maken maken het voetbal kapot.

  17

  2
 • Fred1
  9 februari, 2019 - 14:09

  @ Nac4ever als er ooit een tijd was om Flieger niet af te vallen is het nu zijn verhaal klopt en er is geen enkele reden degenen die onze club naar de kloten helpen nog het hand boven het hoofd te houden.
  Wie nu nog de boel verdedigd is geen NAC supporter.
  Je kunt van Flieger zeggen wat je wilt hij is wel een NAC man !
  En dan mag je best tevreden met jezelf zijn, want een lolletje is het niet om NAccer te zijn, de makkelijkste weg is om met zijn allen de rug om te keren en van onze weekenden te genieten.

  13

  5
 • ibio
  9 februari, 2019 - 14:11

  Maar er is hoop!

  Ik hoop dat MTV, ilic, Fernandes en Verschueren zsm fit worden!
  Als zij fit zijn + heel veel mazzel, dan kunnen we erin blijven.

  Maar eigenlijk verdienen we dit niet vanwege het gigantische wanbeleid van de aandeelhouders, rvc, rvb.
  Wat een schandalige prutser zijn dat

  15

  4
 • Zwampie
  9 februari, 2019 - 14:37

  Er zit maar 1 ding op, en dat is de focus leggen op de voorbereiding nacompetitie.
  Ondanks alle gemaakte wissels en keuzes van spelers, ga een vast team maken( wel met de juiste spelers) probeer ondertussen wat punten te smokkelen om van de onderste plek af te komen en zorg dat je dan gereed bent om die play offs winnend af te sluiten.

  Met of zonder MvdG, maar wel met een aantal andere spelers dan die er nu staan.
  Hetzelfde wat Vreven 2 jaar geleden deed,pieken wanneer het moet.

  11

  1
 • NAC4Ever
  9 februari, 2019 - 14:39

  @Fred1
  Ik geloof best dat van Flieger voor NAC is. Maar hij gaat mensen nu beoordelen op hun uiterlijk (gewoon triest) en weet het zelf allemaal zo goed. Dat is lekker makkelijk, roepen vanaf de zij-lijn.

  Wat hij zegt over dat van Aalst al 5 jaar niet in de media komt is ook gewoon niet waar. BSR heeft een tijdje geleden nog een interview van hem geplaatst, volgens mij een half jaar tot een jaar geleden.

  Wat NAC (en dan bedoel ik nu even de selectie) nu nodig heeft is steun (Dus inderdaad zeker niet NAC de rug toe keren). Dat bier gooien zorgt er alleen maar voor dat ze nog minder zelf vetrouwen krijgen.

  8

  10
 • Zagge
  9 februari, 2019 - 14:40

  In november al gezegd. Heeft wedstrijdritme. Is CV met engeland en eredivisie ervaring. Heeft de uitstraling en het postuur. Kan mannetjes in de verdediging wegzetten en kan het verlengstuk van de coach in het veld zijn.

  https://www.transfermarkt.nl/jonas-olsson/profil/spieler/25248

  Gratis thuis op te halen.

  Als je hem nou gehaald had op basis van:
  – moet wedstijdritme hebben
  – bekend zijn met eredivisie
  – er meteen staan/ervaring hebben
  – strijd/noad/inzet hebben

  dan had ik dat wel begrepen.
  Wat er nu gehaald is.. is niet beter, is passief, heeft geen wedstrijdritme, is te slecht voor andere clubs enz enz.. en dat begrijp ik niet.

  Wederom heeft NAC zich tegengesproken. We zeggen en willen dit en doen het andere.

  Tegen Ajax zullen ze het wellicht weer 8 minuten laten zien en dan met maar 4 – 0 verliezen omdat Ajax het wel prima vindt zo tussen de championsleague wedstrijden in. Of je wordt van de mat geveegd door wisselspelers die wat willen laten zien. NAC een carnavalsclub? Ik denk dat ze bij Ajax nu al in feeststemming naar de wedstrijd tegen NAC uitkijken. Lekker voor het doelgemiddelde zullen ze denken.

  11

  2
 • van Flieger
  9 februari, 2019 - 14:45

  Het interview was met Rob van Weelde, laten we hier niet gaan lopen liegen, dat heeft deze site niet nodig. Van Weelde is de buikspreekpop van die kleine, die zich niet laat zien.

  7

  5
 • Zagge
  9 februari, 2019 - 14:51

  @Van Flieger

  Ben je voorstander van:
  – een club overname?
  – aankoop stadion door huidige partijen?
  – tijdelijke trainer naast Vd Gaag?
  – andere trainer?
  – zelf positie nemen in de RVC?

  5

  5
 • NAC4Ever
  9 februari, 2019 - 14:59

  @van Flieger
  Nou zet je mij ook nog weg als een leugenaar, als ik iets niet ben is het dat.
  Ik vind je maar een zeikerd. Of het nou goed of slecht gaat met NAC, jij benoemt nooit het positieve. Zelfs na de promotie was je negatief.

  6

  9
 • Ratkopf
  9 februari, 2019 - 15:10

  Dervite en palmer brown

  1

  6
 • Dutchbird
  9 februari, 2019 - 15:12

  Die Flieger helpt op zijn werk waarschijnlijk ook regelmatig een goed eigen verhaal om zeep met de verkeerde argumenten. Al zou van Aalst er uit zien als Quasimodo dan kan hij nog steeds een prima aandeelhouder zijn.

  Van Aalst is overigens geen prima aandeelhouder en dat geldt ook voor van Weelde en Burema. Langs slinkse weg hebben ze het meerderheidsbelang in NAC verworven. Ook slinkse transacties kunnen echter nog steeds legaal zijn. Daar moet Flieger met zijn Deutsche Bank achtergrond alles van weten, want zijn bank ligt momenteel zwaar onder vuur in die Heimat.

  Blijkbaar zijn de grote drie te armlastig, of te krenterig, om nog enkele miljoenen extra in NAC te steken zodat de club de gezondheid krijgt om langdurig in het linker rijtje te bivakkeren. Moeilijk is dat niet, kijk maar naar Utrecht en van Seumeren. Als je echter geen aandeelhouder van het kaliber van Seumeren bent, hoor je de leiding van de club in handen te geven van professionals die passen bij de club en goed voor jouw investering zorgen. Dan hoor je als aandeelhouder zelf uiterst passief op de achtergrond te blijven.

  Daar wringt de schoen het meest. Ze hebben de meest zwakke broeder van Breda e.o. aangesteld als voorzitter van de RvC. De plek die we bij andere clubs de bestuursvoorzitter noemen. Doorgaans sterke ervaren bestuurders, vaak ook nog met veel passie voor het Nederlandse voetbal. Bij NAC hebben de grote drie daar Joost Gielen neergezet. Die doet het gratis want hij geilt op het bijbehorende visitekaartje en wentelt zich graag in het pluche. Hij is verantwoordelijk voor het aanstellen van krachtig management (de directie die de club technisch en commercieel runt). Hij is verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van dat management, zodat de BVO in zowel sportief als financieel opzicht een vast waarde is en blijft in de eredivisie.

  Daar bakt Gielen helemaal niks van. Hij is verantwoordelijk voor de chaos die nu heerst bij onze mooie club. Zelfs als puntje bij paaltje komt laat hij zich over de schoenen pissen door de drie aandeelhouders onder aanvoering van de kleine generaal van Aalst uit Teteringen. In de besluitvorming rond het vertrek van Smulders en Goetzee bleek dat de grote drie het stuur even overnamen van Gielen en ook bij het zoeken naar een nieuwe AD stroomde hun urine rijkelijk de sokken in van ons gesjeesde wethoudertje. Als het een echte vent was had hij de handdoek al lang geworpen. En als de grote drie consequent zouden zijn in het wegsturen van mislukkelingen, had Gielen maanden geleden al bij het grof vuil moeten staan.

  Blijkbaar hebben de drie machthebbers en het voorzittertje met de slappe knietjes elkaar gevonden en vinden ze het samen prima zo. Is het dan vreemd dat de club steeds rotter wordt en er steeds beroerder voor komt staan. Net als bij een vis begint het rotten van NAC bij de kop. Hopelijk lukt het onze supportersafvaardiging om dit duidelijk te maken en belooft die verrotte kop er direct iets aan te gaan doen. Te beginnen met de vervanging van Gielen want die wordt in ieder geval nooit beter dan hij nu is. Ook niet slechter want dat is onmogelijk.

  17

  3
 • van Flieger
  9 februari, 2019 - 15:22

  Op korte termijn is er nu nog maar 1 optie overgebleven, hoe erg, hoe onterecht en hoe hard het ook is voor MvdG zelf: een andere trainer.

  Om in ieder geval de laatste 10% kans op overleven nog te pakken. Groter zal die kans niet zijn, dat leert de ervaring in de markt en ook het feit dat we een vrij groot kwalitatief probleem hebben in de selectie.
  Doen zij niets, dan is het lot bezegeld. Bij NAC zijn trainers voor veel en veel minder weggestuurd, Maar dat kwam altijd als de spelers gingen klagen bij de leiding. Volgens goed gebruik moest dan de trainer weg (denk aan Lokhoff vlak voor de Kerst). Van deze spelersgroep klaagt overigens niemand openlijk over de trainer en dat is logisch ook want ze weten donders goed dat ze het zelf verkloot hebben. Aan de andere kant lijkt ook niemand een stapje extra te willen zetten voor de trainer, voor hem door het vuur te gaan. En dat is nu wel nodig.

  De structuurwijziging die de Kort en van Mierlo hebben meegetekend heeft er toe geleid dat de club in handen is van (private) bezitters. Dat was vroeger nooit zo. We waren tenminste nog iets van een vereniging met stichtinggeur.
  Zodra je begint met eigendom kom je daar moeilijk weer vanaf. Dat hadden zij natuurlijk meten bedenken, Maar dat deden zij niet, ook verzwegen zij de nadelen te benoemen onder de dooddoener dat het dit of de dood was. Weer dat Reddersyndroom. Een gekozen voorzitter en een breed socios/aandelensysteem zou mooi zijn. In geval dat niet haalbaar is dan toch tenminste andere aandeelhouders, want deze kunnen/willen/gaan het niet doen.

  PS:
  Penders en Ten Rouwelaar hebben helaas niets laten zien, in tegendeel zelfs, en zullen aan het eind van het seizoen echt weg moeten.

  20

  4
 • Jvb23
  9 februari, 2019 - 15:28

  Affelay gespot in het centrum met zijn zaakwaarnemer, het zal toch niet?

  5

  5
 • Badeend
  9 februari, 2019 - 16:00

  “… onder de dooddoener dat het dit of de dood was.”

  En dan anderen van leugens betichten. Terug in je verderfelijke werkomgeving, bankier.

  3

  5
 • Wijnkunst
  9 februari, 2019 - 16:16

  Laten we niet vergeten dat AZ gewoon een erg goede ploeg is. Ik heb gisteren een NAC gezien dat ongelooflijk hard gewerkt heeft. Maar we komen dus kwaliteit tekort. Komende wedstrijden zou ik gaan voor een vast strijdplan voor de laatste fase van de competitie in te gaan vanaf de wedstrijd tegen FC Utrecht. Duidelijkheid en spelen met vaste spelers, indien mogelijk en dan gokken op de nacompetitie. Tegen die tijd zijn de nieuwelingen ingespeeld. Slechter dan nu kan het niet, dus er is nog enige verbetering mogelijk. Overigens denk ik dat Leigh om te turnen is tot CV. Hij is onverzettelijk, kopsterk en heeft NOAD.

  2

  5
 • ome cor
  9 februari, 2019 - 16:20

  Komend seizoen eerste divisie dus spelen met jongens als Meijers en Klomp !

  Als we dan toch gaan degraderen laat dan onze eigen jongens de ervaring op doen op dit niveau. Dat zal ze alleen maar sterker maken voor volgend seizoen in de eerste divisie. Spelers die straks gratis de deur uitlopen vanwege een clausule in hun contract of omdat ze gehuurd zijn hoeven wij niet te pleasen. Ze pleasen de club én supporters immers ook niet !

  6

  5
 • Dutchbird
  9 februari, 2019 - 16:35

  @jvb23 Affelay zou zo maar eens de speler kunnen zijn die de rest meetrekt. Op de plek van Garcia / Frenkie oftewel voorzichtig met zijn blessuregevoelige onderstel. Lekkere ballen geven op Rosheuvel, Kasteneer en Te Vrede. Mühren kan zich dan nuttig maken door de tas van Affelay te dragen, zijn schoenen te poetsen en als chauffeur.

  7

  1
 • Peppie&kokkie
  9 februari, 2019 - 17:01

  Tja ik ben gewoon te moe en murw gebeukt door de situatie om nog iets te posten. Mbt de tactiek vh elftal laat ik het graag hier over op dit forum door de kenners.
  @Dutchman helemaal waar !!! Daarnaast lach ik vanaf het begin mbt “ technisch hart”.

  Gaat er niets gebeuren binnen deze week dan voorzie ik donkere dagen voor ons NAC.

  @flieger, tja dan moet het maar zo zijn met onze trainer maar Penders erook uit dan!

  2

  2
 • Zagge
  9 februari, 2019 - 17:05

  Toch vreemd. Stel je een aantal open vragen aan Van Flieger om eens zijn oplossingen te horen en krijg je meer duimpjes omlaag dan omhoog. Blijft een raar iets die duimpjes.

  Anyway @VanFlieger dank je voor het beantwoorden van een gedeelte van mijn vragen. Er is mij een stukje van je visie en oplossingen duidelijker geworden.

  Hup NAC hup duimpjes

  4

  3
 • naxioma
  9 februari, 2019 - 17:12

  Palmer-Brown, Dervite, Koch

  0

  5
 • Fred1
  9 februari, 2019 - 17:18

  Ik snap niet waarom sommige mensen te vuur en te zwaard alles wat er mis gaat verdedigen en bij 0-3 liedjes zitten te zingen.
  Je kunt ook overdrijven natuurlijk , het individu is nooit belangrijker dan de club .
  Mocht je zo gefascineerd van zijn van eenlingen in de voetbalsport wordt dan fan van een turner, wielrenner of hardloper.
  En zie eindelijk eens in welke mensen het goed voorhebben met de club en welke mensen alleen het eigenbelang zien en wellicht helpt een verhaaltje 2x lezen ook weleens om het te begrijpen.
  Elkaar hier afzeiken om een andere mening is precies hoe NAC in veld staat , precies de afspiegeling van de realiteit, dit is NAC 2.0 .

  10

  5
 • WW
  9 februari, 2019 - 17:34

  Een ontslag van MvdG heeft slechts zin als het helpt. Maar gaat een ander iets van deze selectie maken? Ik denk het niet. Dus is het enige netto effect dat je een bak geld kwijt bent. Weer.

  Dat deze ploeg nog 10% kans heeft degradatie te ontlopen is m.i. schromelijk overdreven, te hoog geschat, waarschijnlijk ingegeven door wishfull thinking en niks anders. Geen realisme in elk geval.

  Dat serietje van 7 uit 3 heeft ons zand in de ogen gestrooid. Heerenveen schoot zichzelf in de voet door tegen 2 terechte rode kaarten aan te lopen, bij Zwolle zat Van ‘t Schip al duidelijk op de schopstoel en Vitesse had een offday, hebben ze wel vaker.

  Als je Van der Gaag ontslaat met het oog op een minieme (imo imaginaire) kans om degrafatie te ontlopen, dan:
  1. Moet je dat heel snel doen en
  2. Vervangen door een type Jaap Stam, dat had bij Zwolle zin.

  Snelheid en doortastendheid zijn dan van evident belang. Ik vrees echter dat onze selectie echt zwakker is dan Zwolle.

  5

  0
 • van Flieger
  9 februari, 2019 - 17:56

  Berusting, niks doen kan ook geen optie zijn. Of je haalt een voormalige topper, een liefhebber die nog wil voetballen en op dit moment nog beschikbaar is of je vervangt de trainer.

  10

  2
 • Pannelap
  9 februari, 2019 - 18:07

  Mets en Koch… strik erom… weg ermee. Stuur Penders meteen mee… die zit ook maar als een zak zout op de bank en laat de toch al verzuipende Van der Gaag verder kopje onder gaan.

  Technisch hart…. kloppend? Eerder dood en in zeer ernstige mate behoeft het een defibrillator. Zie Van Hooijdonk elke week lachen op de tribune…. vraag me af waarom? Niet om dit NAC en het dieptrieste zooitje broodvoetballers dat met dank aan smullie ons wekelijks laat lijden en te kakken zet.

  Waardeloze voetballers zonder eer en ruggengraad…. daar wist Vreven wel raad mee…. in de Singel d’r mee!!!

  8

  3
 • 4lantijntje
  9 februari, 2019 - 18:10

  Ik snap niet dat Mühren de voorkeur heeft. Zowel gisteten als vorige week een natte krant. Vanaf nu alleen nog maar gemotiveerde spelers erin… Degraderen doen we op deze manier zeker, dan maar omgooien en alleen maar gemotiveerde spelers… Baat het niet, verder zal hrt ook niet schaden!!

  5

  0
 • scheppioni
  9 februari, 2019 - 19:07

  Eens met VAK G 11.52u, ondanks zijn mindere fase nu bij hs nog altijd vijf klasses beter dan het trieste cvd nu !!!

  3

  1
 • Zagge
  9 februari, 2019 - 19:23

  Ondertussen gaan heracles en pec lekker verder met voetballen. Tussenstanden zullen nog wel veranderen maar goed leuk is anders

  1

  1
 • Moppernac
  9 februari, 2019 - 22:23

  Een geluk dat ook Ajax na de winterstop in een dipje zitten en we nu een kans maken tegen Ajax aanstaande zondag in de Arena.
  Dan bedoel ik natuurlijk met een kans hebben dat het geen 10-0 word maar 9-0

  5

  2
 • Tosti 076
  9 februari, 2019 - 22:25

  Ik ben benieuwd wanneer vd Gaag nu eens helder gaat denken als hij de namen doorgeeft..

  Muhren? Geef El Allouchi weer eens de kans
  Karami???? Terug sturen met een kaart, foutje bedankt.
  Koch? Maak een statement haal hem eruit en zet Klomp erin.
  Gersbach? Leigh wilt tenminste.. die geeft dat zetje noad.

  4

  4
 • Los Pollos Hermanos
  10 februari, 2019 - 00:12

  Tosti

  Leigh is geblesseerd. Los daarvan, is het een waardeloze voetballer. Met alleen NOAD red je het niet. Sterker nog, dat domme NOAD gelul is onze ondergang geworden.

  En El all voor muhren? Doe maar niet. Die kan er namelijk al helemaal niks van. Misschien, samen met korte, wel de slechtste speler uit de selectie.

  En dan Koch en Mets. Zet die Fransman er maar in. Kan nooit slechter zijn. En houd aub op over Meijers, want die bakt er aan de andere kant van Brabant ook helemaal niks van en is ook gewoon een hele matige verdediger.

  Slaap lekker

  3

  6
 • Harrie
  10 februari, 2019 - 01:20

  Laten we Klomp – Dervite eens doen, want slechter dan Koch-Mets kan echt niet. Liever nog die Zeeuwse jongen van O19!

  6

  6
 • De straaljager
  10 februari, 2019 - 01:59

  Leigh.

  0

  2
 • Koekoek
  10 februari, 2019 - 09:26

  Het is allang duidelijk dat mets muhren en nijholt niet mee kunnen in de eredivisie, toch worden ze week na week weer opgesteld, degraderen word het zowiezo met dit elftal’ dan de bezem er maar doorheen en volle bak gaan voor promotie met een elftal wat wel NAC waardig is

  5

  0
 • Trouwe NAC suporter
  10 februari, 2019 - 15:15

  Ik word een beetje ziek van trainer
  Uitspraken op tv iedere week hetzelfde
  Word het niet tijd voor andere trainer wetend dat het gat nu wel erg groot word
  Volgens mij willen ze dat NAC degradeerd
  Worden ze nog wakker daar
  Als NAC degradeerd dan is het gedaan dan worden we net het niveau van Helmond Almere Dordrecht enz nee daar zitten we op te wachten

  2

  3
 • Fred1
  10 februari, 2019 - 15:55

  Buurman reageerde gisteren onder een ander topic op een zeer realistische post van Flieger met de vrij vertaalde opmerking dat NAC zeker nog wel het geld waard was vanwege goodwill, de stad Breda, de club NAC en dat er wekelijks 18.500 mensen zitten. Maar helaas daar hebben geldschieters niks mee te maken die kijken uitsluitend naar rendement en die zien ook dat er te veel mensen binnen NAC rondlopen die blijkbaar niet weg te branden zijn en blijven zitten waar ze zitten.
  Op dit moment is er niemand die hier 3 miljoen voor neertelt, die kans hebben se meerdere malen laten lopen, nu is het een zinkend schip wat speelt in een gedateerd stadion wat niet meer voldoet aan de huidige eisen om topvoetbal te spelen , vooral met dank aan dat geweldige Bourgondische en tegendraadse. ( lees kleinzielig gedrag van dommeriken die niet vooruit kunnen kijken )
  Van Flieger haalde aan dat we allang bezig hadden moeten zijn met een stadion van 25000 mensen maar daar is het nooit van gekomen omdat er sportief steeds voor de verkeerde mensen is gekozen en er nooit vooruitgang is geboekt op sportief gebied.
  Iedereen heeft zich allang neergelegd bij degradatie.
  Als ik die Penders op de bank zie zitten dan krijg ik braakneigingen en dan die Rouwelaar er languit naast het is niet te geloven wat een negatieve uitstraling deze mensen hebben , deze attitude maakt de club kapot en geeft een volkomen verkeerd beeld aan de lamstralen in het veld want die voeren op het veld precies uit wat deze lamzakken op de bank uitstralen.
  En hoe kan van de Gaag denken dat het op een dag wel gaat lukken met de mietjes Koch, Mets , klomp ( geen juiste mentaliteit ) ?
  Dat gaat niet meer gebeuren die kan en moet je allemaal afschrijven het wordt tijd voor een geheel nieuwe staf en dat moet met gang want met de week wordt onze club minder waard en is degradatie steeds dichterbij.
  En sportief gezien blijven we ook met zoveel vragen zitten :
  Waarom komen er twee nieuwe backs terwijl daar het probleem niet lag ? ( bovendien zijn ze niet beter )
  Wat heeft de enige met NOAD ( Leigh ) misdaan ?
  Waarom is er niet ingezet op 2 centrale verdedigers en een spits?
  Waarom Zwarthoed geen kans geven?
  Waarom zijn de wissels en de momenten waarop zo ontzettend voorspelbaar en wordt er nooit in de geest van de wedstrijd gewisseld.
  Waarom wordt er geen gebruik van v Hooijdonk gemaakt zeker bij een achterstand zoals de laatste 2 wedstrijden ?
  Wat brengt Korte extra als je met 2-0 achter staat?
  En zo kunnen we er nog wel vijf uit de mouw schudden.
  Ondertussen staat Emmen ook weer met 2-0 voor en heeft Fortuna gewonnen het wordt er niet beter op .

  11

  1
 • willem 4,5
  10 februari, 2019 - 16:35

  @ Fred. Grotendeels mee eens. Waarom inderdaad geen twee andere centrale verdedigers. Ja, wachten op Van Aken tot dicht voor de sluiting van de tr. markt en dan te horen krijgen dat ie niet weg mag. Inderdaad 2 nieuwe backs, waarvan de een er geen ruk van kan, Karami, en de andere, Gersbach, ook nog niet heeft laten zien of ie kan voetballen. Zie het steeds somberder in, Emmen en Groningen zijn nu ook voorgoed uit het zicht verdwenen, winnen allebei. De Graafschap in de gaten houden zeggen ze dan, als dat het laatste redmiddel is kunnen we nu al inpakken en wegwezen. Niet dat het zal helpen denk ik, maar het zou mij verbazen als vd Gaag het seizoen afmaakt.

  2

  1
 • scheppioni
  10 februari, 2019 - 16:38

  Vd gaag samen met Brood zou al heel veel ons NAC beter kunnen doen !

  2

  1
 • F4
  10 februari, 2019 - 17:59

  Willem 4,5 ik begrijp dat ook niet 2 centrale verdedigers als trainer met hun ogen in de zak. Ze hadden trouwens jaren geleden al afscheid van die misselijke Penders moeten nemen die helemaal niks toevoegt.
  Ik ga vaak trainingen kijken en dan geloof je niet wat je ziet , zo inspiratieloos en zo moedeloos. Daar wordt je als speler echt beter van en v d Gaag hoeft van die pias ook niks te verwachten.
  Ik heb ze vaak zien trainen en heb nog niet een keer een andere variant gezien dan een van die 3 centrale verdedigers, Leigh en Palmer Brown probeert hij niet eens.

  3

  1
 • willem 4,5
  10 februari, 2019 - 17:59

  @ Scheppioni. Noem mij één reden waarom Brood nu hierin zou stappen en ook nog samen met vd Gaag, geloof je het zelf? Dat gaat Brood niet doen en vd Gaag al helemaal niet.

  1

  1
 • scheppioni
  10 februari, 2019 - 19:19

  @ Willem4,5
  Dat denk ik ook niet, ik begreep al dat Ruud sowieso al geen trek heeft, maar ik denk dat het voor ons NAC een boost zou kunnen zijn, met deze staf nu is het echt einde verhaal !
  Dubbele cijfers kan volgende week zo maar met deze staf !

  2

  0
 • Boei
  10 februari, 2019 - 19:35

  Geen crisistrainer die hierin wil stappen. Van dit stelletjes inspiratieloze houthakkers valt niks meer te maken. Van der Gaag zal ook stevig balen van zijn gezichtsverlies en smet op zijn CV. Je laat je gewoon wegzetten door Emmen Fortuna en zelfs de Graafschap. Zusjes zijn jaren vooruit, wat een doffe ellende. Komende jaren weer eerste divisie. Hakken tegen Telstar.

  2

  0
 • The Cosmic Gate
  10 februari, 2019 - 19:45

  De verdediging , welke idd want heb hier weer eens NIKS van gezien.
  Karami doet niks of kan niks , welke pannenkoek vh technische hart hem heeft aangeraden ..snap wel dat hij bij de fietstassen geen minuten krijgt !
  GVD wat een K*T gevoel om ze je clubje naar de kloten te zien gaan door een zooitje weggooiers / zakkenvullers.

  2

  0
 • The Cosmic Gate
  10 februari, 2019 - 20:19

  Waar zijn eigenlijk de mannen gebleven van Breda loco’s?
  Of hebben die zich terecht even “on hold” gezet ?

  1

  0
 • Sia
  11 februari, 2019 - 08:21

  Vond Koch niet eens zo slecht. Alle drie de goals leken te maken te hebben met slecht dekken/uit positie staan van Karol Mets. Bij de 1-0 dekt hij Johnsen niet waardoor Koch die taak overneemt waardoor Til vrij komt (had Mets Johnsen gevolgd dan had Koch bij Til kunnen blijven staan en staat die niet zo vrij).

  De 2-0 is een geweldige pass van Stengs maar Mets is te traag om met Til mee te lopen en die maakte het mooi af.

  De 3-0 is als gevolg van dekken op 3 meter door Mets waardoor de AZ spits (Gudmondsson?) vrij kan in schuiven.

  2

  1
 • Mark Bieritieti
  11 februari, 2019 - 08:22

  Ik ga hier niet eens op antwoorden, wie haalt er nou een verdediger die niet wedstrijdfit is als het water aan de lippen staat?

  3

  0