Go to Top

‘Chelsea volgt verrichtingen Sadiq Umar’

‘Chelsea volgt verrichtingen Sadiq Umar’

Sadiq Umar maakt de laatste weken snel naam in Nederland. De Nigeriaan was zowel tegen Feyenoord als tegen ADO Den Haag van doorslaggevend belang voor de Parel van het Zuiden en toont zich een absolute versterking. In het geruchtencircuit wordt hij inmiddels aan Chelsea gelinkt.

NAC huurde Umar afgelopen transferperiode voor een half jaar van AS Roma. Beide partijen spraken, zo meldde NAC direct, de intentie uit de samenwerking komende zomer met een jaar te verlengen. Mogelijk gooit Chelsea roet in het eten. Volgens Kick Off zouden de Engelsen de verrichtingen van de Nigeriaanse spits met meer dan gemiddelde belangstelling volgen.

Nigeria is komende zomer op het WK actief. Hoewel Umar niet in de laatste selectie werd opgenomen, wordt hij als een potentiële kandidaat voor komende zomer gezien. Als Umar de lijn van zijn huidige prestaties vasthoudt, is het niet ondenkbaar dat de jonge spits mee mag naar Rusland. Het is afwachten of NAC zich handhaaft en hoe hard de afspraken met Roma zijn, maar een zomers vertrek lijkt op dit moment niet uit te sluiten.

Bron: B-Side Rats, Kick Off

38 Reacties op "‘Chelsea volgt verrichtingen Sadiq Umar’"

 • MLbredaaa
  12 maart, 2018 - 09:20

  Als deze jongen nog een jaar zou blijven zou dat geweldig zijn!

  105

  1
 • heksenketel
  12 maart, 2018 - 09:24

  Wat een kerel, uitvinder van het gezegde “Het is niet zoals het lijkt!”. Het ziet er misschien allemaal niet uit, maar ondertussen….. Als verdediger het ergste waar je tegen moet spelen, zo onvoorspelbaar.

  45

  0
 • Arie
  12 maart, 2018 - 09:27

  Als Chelsea de portemonnee wil trekken kan Roma mooi een deel naar ons overmaken.

  11

  21
 • Kerelman
  12 maart, 2018 - 09:31

  Mooi om ook weer even terug te denken aan al die reacties op deze site toen Sadiq werd aangetrokken. Hij zou er niks van kunnen en Smulders kreeg er ook weer is goed van langs. Amper twee maanden later is hij de held van Breda en gaat hij mogelijk naar het WK. Ik ben oprecht blij dat we een TD hebben die zich niks aantrekt van de meningen van de achterban en spelers haalt waarvan hij vindt dat ze de potentie hebben om een vaste waarde te worden bij NAC. Niet iedereen is een voltreffer, maar de gehuurde spelers van dit seizoen hebben allemaal een flinke bijdrage geleverd!

  124

  8
 • Die ne gast
  12 maart, 2018 - 09:43

  Maar van 7 huurspelers in de basis tegen Feyenoord word ik – beleidsmatig – niet blij. Zo maak je nooit een financiële klapper qua transfers. De Man City huurlingen zullen nooit meer dan 2 ton opleveren, en je weet niet wat je volgend jaar ‘krijgt’. Ambrose, García en Angelino zijn top, maar met 6 Paolo Fernandessen en Brandon Barker degradeer je volgend jaar gewoon.

  46

  33
 • willem 4.5
  12 maart, 2018 - 09:56

  Hier kunnen we weer eens positief op reageren. Moest gisteren nog even denken aan Pasveer , nu de keeper van de fietstassen, heb je die prutser bezig gezien?,moord en brand werd er geschreeuwd toen we hem NIET aantrokken, zo zie je maar! Ben blij met Bertrams, moet nog wel wat bijgespijkerd worden, maar dat komt welgoed!!!

  42

  4
 • De muzikant
  12 maart, 2018 - 09:56

  @Kerelman:is geen verdienste van Smulders, maar van het scoutingnetwerk van MC, die hebben NAC getipt.

  118

  26
 • henk
  12 maart, 2018 - 09:57

  @Die ne gast
  Ik zie die constructie als tijdelijk noodzakelijk kwaad. Als er hier over 3 jaar nog steeds 7 huurlingen rondlopen doet NAC iets gigantisch fout. Op dit moment is dat mi anders. We moeten er ten koste van alles in blijven en een basis leggen voor de komende seizoenen. Spelers die te kort komen voor de eredivisie niet verlengen of wegsturen en doorselecteren. Als er over 2 jaar nog maximaal 3 jongens van ManC rondlopen van het kaliber Ambrose, Sadiq, Angelino of Garcia dan hoor je mij niet klagen. Verder lijkt het me onwaarschijnlijk dat de constructie zo in elkaar zit dat de huurlingen pp 2 ton kunnen opleveren.

  93

  1
 • Die ne gast
  12 maart, 2018 - 09:59

  On topic: Chelsea lijkt mij nog wat te hoog gegrepen voor Sadiq.

  23

  0
 • Arie
  12 maart, 2018 - 10:07

  Volgens mij krijgt NAC een percentage van de opbrengsten van de MC spelers. Garcia en Angelino zie ik zo voor 10 miljoen of meer verkocht worden. Dan is 5% samen een mooi miljoen.

  8

  7
 • Jp
  12 maart, 2018 - 10:11

  Opleidingsfee was 5% toch?

  1

  8
 • Joepel
  12 maart, 2018 - 10:13

  Leuk dat mensen TD Smulders een veer in de reet willen steken.

  Jammer dat alle huurlingen die presteren uit de koker van City komen en zo aangereikt zijn aan Smullie. Dat een Koch en Vloet, waar NAC na jaren geen cent uitgegeven heeft voor spelers uitgerekend voor deze 2 geld weggelegd heeft, absoluut te licht bevonden zijn. Schoofs fantastische longen heeft maar voetballend tekort komt, Horsfield voor 3 jaar vastgelegd is maar in de eredivisie weinig te zoeken heeft enz enz.

  Nee Smullie doet het fantastisch inderdaad…

  138

  27
 • Kale rakker
  12 maart, 2018 - 10:16

  Heeft iemand rondo gezien over dat ze naar supporters hun oren laten hangen maar denk is verder kijk eens bij ons sponsoren en aandeelhouders zijn ook supporters van de club toch

  1

  10
 • henk
  12 maart, 2018 - 10:17

  Die 5% heb ik nog niet bevestigt gezien. Lijkt me volledig uit de lucht gegrepen. Het zal meer in de lijn van de opleidingsvergoeding liggen.

  8

  0
 • willem 4.5
  12 maart, 2018 - 10:31

  @ muzikant,joepel. Laten we vooral negatief blijven doen over Smulders, en vooral ook precies weten wie wie getipt heeft, lekker belangrijk allemaal. Als je naar ander clubs kijkt wat voor een pijnhoop het daar is, Ajax, FN, Stillem 2, Groningen, Roda, mogen we blij zijn met zo,n staf! Oké, Vreven zit af toe op de tribune, maar dat maakt weinig uit. Penders, die er volgens velen ook geen ruk van kan wint weer, de zoveelste keer dat hij op de bank zit. Dus ook met een rustige coach op de bank kun je winnen. Dus allemaal slap gelul over Smulders en Penders, positief zijn, daar win je wedstrijden mee!

  25

  7
 • Blafzak
  12 maart, 2018 - 10:59

  Misschien heeft city ook wel interesse en kunnen we hem volgend seizoen gratis huren. Ze hebben NAC waarschijnlijk niet voor niks getipt.

  22

  0
 • Flieger Vanger
  12 maart, 2018 - 11:04

  Ik volg de verrichtingen van Umar ook. Niks bijzonders dus.

  29

  0
 • Martinus
  12 maart, 2018 - 11:26

  Ja, NAC heeft geld uitgegeven aan Koch en Vloet en daar viel destijds ook best wat van te zeggen. Niet elke transfer kan een voltreffer zijn, maar als je niet wilt zien dat het aantrekken van Te Vrede en Umar er voor heeft gezorgd dat NAC op een andere manier kan spelen en hierdoor ineens een stuk meer punten over de streep trekt… Tja, dan weet ik het ook niet meer.

  Ik ben blij met de TD. Die haalt niet allemaal ervaren spelers ‘met een deukje’ maar durft het aan om een jonge selectie op te stellen, waarmee we kunnen doorselecteren. Dat is juist denken op lange termijn. NAC heeft genoeg eigen spelers die zich alleen maar verder kunnen ontwikkelen (Meijers, El Allouchi, Sporkslede). Er zullen altijd namen afvallen, maar dat is het hele idee van doorselecteren.

  We zijn afgelopen zomer gepromoveerd, we hebben de op 1 na jongste selectie in Europa en we lijken ons geen zorgen te hoeven maken over degradatie. We hebben de titelverdediger twee keer verslagen, een unicum in ons land. We halen punten in slotfases in wedstrijden waar we die vroeger zouden hebben laten liggen (Groningen-uit). We zien een herkenbaar NAC, met spelers die bij de club passen en daar vallen ook zeker de huurlingen onder. Ik zie liever Angelino en Garcia spelen dan menig andere speler van de voorbije jaren. We zien een trainer met bezieling, die alles geeft voor de club. Net zo tegendraads als NAC is, de prachtige voksclub die het is. NAC is weer NAC aan het worden en kan voorzichtig naar boven kijken.

  Ik snap dus echt niet dat er nog steeds zo veel kritische noten te vinden zijn onder elk topic. Er is volgens mij volop reden om juist positief te zijn en de club te steunen!

  57

  6
 • De muzikant
  12 maart, 2018 - 11:49

  @Willem4,5. Verrichtingen omtrent het beleid mogen en moeten nauwgezet gevolgd worden. Het betreft hier de toekomst van onze club. Hoe denk je dat wij gestaan hadden met alleen de spelers die door onze TD gescout waren? Niet al te best volgens mij! Beleid Goetzee is (m.i.) goed, met dat van Vreven kan ik leven, maar de invulling van onze TD laat te wensen over. Sinds de jaren zeventig hebben we het bij NAC vaker (te vaak?) positief bekeken, maar dat bleek achteraf niets waard te zijn, omdat er geen beleid gevoerd werd.

  6

  14
 • Dutchbird
  12 maart, 2018 - 11:51

  Ga er maar van uit dat City Umar ook op de voet volgt. Zij kunnen echt in de keuken kijken dat kan Chelsea ook maar dan bij de fietstassen. Umar heeft een paar dodelijke wapens in zijn bagage, maar moet ook nog heel veel (af)leren). Hopelijk mag hij nog een jaartje bij NAC rijpen.

  22

  0
 • Robert
  12 maart, 2018 - 12:03

  @Martinus. Een jonge selectie met spelers zonder deukje: Haemhouts, N’Toko, Stans, Nijholt, Koch, Vloet.
  “Genoeg eigen spelers”, je noemt er drie. Doorselecteren betekent dus in feite deze 3 alweer vervangen voor betere spelers!
  De hele selectie bestaat uit huurlingen, die deze zomer weer weg zijn. Hebben we volgend seizoen ook weer zoveel geluk met de kwaliteit van de MC spelers?
  Na 3 jaar Smulders staat er nog geen cent aan eigen kapitaal op het veld!
  De bezielde de trainer zit meer op de tribune dan krijsend langs het veld. De punten worden gehaald met de assistent! En door een paar bovenmatig goede huurspelers uit het MC-apparaat, inclusief Sadiq.
  “Tegendraads”. Op welke punten eigenlijk? Omdat er geen videoscherm op het veld mag komen. Ik kom al tientallen jaren bij NAC, kan er niets tegendraads aan vinden. Stom gelul.

  12

  35
 • Theoden King
  12 maart, 2018 - 12:04

  @dutchbird: Dat denk ik ook idd. City kan een dergelijke speler ook verder ontwikkelen. Als hij goed genoeg is voor Chelsea dan ook voor City lijkt me. Ik hoop met je mee dat hij nog een jaar bij ons blijft.

  Ook ik wil een compliment maken aan Smulders. De spelers die onder hem gehaald/gehuurd zijn hebben in meerderheid iets toegevoegd. Nu nog een contractverlenging voor Stijn en hij kan niet meer kapot.

  9

  5
 • henk
  12 maart, 2018 - 12:21

  @Robert
  Dan moet je een keer bij een andere club gaan kijken. Dan zie je direct waarin NAC tegendraads is. Dat draagt ook bij aan de hoge bezettingsgraad.

  9

  2
 • Granada CF
  12 maart, 2018 - 12:30

  @Robert,

  Ben jij toevallig Waldorf, 1 van die 2 mopperende Muppet-mannetjes?

  Hup NAC en hala Breda

  9

  3
 • scheppioni
  12 maart, 2018 - 12:54

  Afblijven van Sadiqske !!

  5

  0
 • Martinus
  12 maart, 2018 - 13:28

  Robert, ik ga er graag op in, want ik vind dat je geen enkele discussie uit de weg moet gaan.

  Haemhouts is (net als Stans) gehaald als de ervaren man en dat heeft inderdaad voor geen van beide spelers de gewenste uitwerking gehad. Vooral bij Stans had toch niemand dat zien aankomen. You win some, you lose some.
  Vloet en Koch noem ik geen spelers met een deukje, maar spelers met potentie. Die kan er uit komen of niet, maar de kans is toch groter bij relatief jonge spelers dat ze zich ontwikkelen dan bij oudere spelers (De Zeeuw, Stam, om maar eens wat te noemen). Vloet kon mij aanvankelijk overigens best bekoren, een gifkikker die er boven op zat, maar helaas zit hij nu al een tijdje in een vormdip (en hij kreeg al – te – snel veel kritiek te verduren).

  De selectie bevat inderdaad de nodige huurlingen. Zijn het er te veel? Wellicht. Enkelen zijn echter voor een langere periode gehuurd (zoals Schoofs) en anderen komen voort vanuit een verlopende samenwerking met City. Ja, we hebben volgend seizoen waarschijnlijk wat andere namen rondlopen, maar als ik zie hoe snel Angelino zich hier aanpaste… Zo’n scenario sluit ik zeker niet uit. Ook hebben we onze waarde voor City bewezen dit seizoen, die gasten spelen zich in de kijker. City gaat echt niet volgend jaar ineens brandhout sturen. Bovendien wijzen ze ons op spelers via hun scoutingapparaat die hier iets kunnen toevoegen.

  Dat jij de goede resultaten op het conto van Penders schuift, vind ik eigenlijk nog het ergste. De hele voorbereiding wordt natuurlijk gewoon door Vreven geleid en die maakt daarover afspraken met Penders. Die aansturing vanaf de zijlijn, die invloed is nihil. Geloof mij maar dat Vreven ook het succes toekomt als hij vanaf de tribune toekijkt. Ik ben wel blij met een trainer die voor NAC in de bres springt, al kan het altijd beter.

  Als je niet ziet dat NAC tegendraads is… We lijken het altijd te moeten ontgelden bij de KNVB, dat is geen toeval volgens mij.

  Ik zie ook niet alleen maar positieve punten, er is absoluut werk aan de winkel. We moeten doorselecteren, dat moet altijd, maar we hebben eindelijk een richting en een visie hierachter. De selectie is momenteel te groot.

  Maar: Ontwikkeling is een proces. Dat is er niet ineens. Als je kijkt waar we vandaan komen, gepromoveerd via de nacompetitie na jaren van schulden en achteruitgang en als je dan kijkt waar we nu staan… Petje af, meen ik echt. Dat overdreven kritische is mij een doorn in het oog, want we presteren boven verwachting. Op alle slakken zout leggen is juist wat we niet nodig hebben. Ik ben blij dat wij geen bestuur hebben dat zich laat leiden door de waan van de dag, op de soms ongefundeerde kritiek van de stuurlui aan wal.

  Dat we kunnen lachen om de soaps bij Roda, Twente (en mindere mate Sparta, Groningen) zonder dat we met gepaste schaamte naar ons eigen beleid hoeven te kijken. Dat we weer meetellen in de eredivisie. Dat we weer eens echte avondjes NAC hebben kunnen beleven. Dat is al een enorme winst. We moeten niet té positief worden, maar positiviteit mag wel overheersen als je naar NAC kijkt.

  27

  1
 • buurman
  12 maart, 2018 - 17:31

  Wat ik heb begrepen komt Umar uit het netwerk van Smulders, die hem al enkele jaren volgde bij o.a. Nigeria onder de 19.
  Belangrijkste; hij speelt bij ons en maakt een prima indruk. Sadiq is de afgelopen weken echt beslissend geweest. Nog een driepunter tegen roda en dan zijn we heel ver.

  6

  2
 • Kale rakker
  12 maart, 2018 - 18:59

  Dus ik heb geen gelijk schijnbaar, ik dacht dat de sponsoren supporters van NAC waren van ons clubje, dan wil ik graag weten waar het geld vandaan komt dan, als ik zelf geld zou hebben ,dan stop ik het niet in een andere club, dat snap toch iedereen wel en dat is bij meer clubs toch

  1

  1
 • ben
  12 maart, 2018 - 20:31

  laten we met zijn alle genieten.van.Dit nac en er .van uit gaan dat iedereen zijn uiterste best doet voor nac voorbeeld voor heel de eredivisie . zeker wij als supporters. hup nac

  1

  0
 • De Muzikant
  12 maart, 2018 - 22:52

  Gelul buurman, dat weet jij en dat weet ik. Aardig dat je hem probeert te beschermen. NAC doet het goed, laten we daar blij om zijn, maar het verval ligt op de loer. In dit geval is de TD onze achilleshiel.

  2

  2
 • Sharkskin
  12 maart, 2018 - 23:48

  Wat een bullshit weer van onze Muzikant.
  De spelers die het heel aardig doen komen uit de keuken van City en de spelers die falen zijn de spelers die Smulders heeft aangetrokken . Slaap lekker verder!
  Ooit van samenwerken gehoord?
  NAC, heeft gezien het spelers budget een prima selectie met natuurlijk nog verbeterpunten.

  3

  2
 • Bommetje
  12 maart, 2018 - 23:52

  Sadiq fantastische jongen voor NAC maar Chelsea is natuurlijk veel te hoog gegrepen op dit moment.
  Mensen die het over kapitaal op het veld hebben moeten bedenken:
  -zonder city nu ergens in de juup subtop, hoeveel kapitaal dan op het veld?
  -hoeveel spelers hebben we in het verleden dan duur verkocht? Eens in de 8 jaar een uitschieter van 2mln
  -kapitaal staat nu juist wel op het veld: Garcia, Angelino enz. Die 6 zijn voor NAC per jaar min. 1,5mln waard
  -juist de aanwezigheid en kwaliteit van deze jongens zorgt dat we geld over hebben voor jeugdopleiding
  -idem zorgt juist voor mogelijkheid om geduldig spelers op te leiden ipv te moeten overleven.
  Van mij mag de samenwerking nu al 5 jaar verlengd worden. Heb me zelden zo vermaakt.

  2

  0
 • De Muzikant
  12 maart, 2018 - 23:57

  @sharky, bijna 45 spelers op 2, 5 jaar tijd. kijk even naar de kosten, welke spelers zijn doorgebroken, hoeveel ze “opbrachten”, en wat er nu van ons zelf rondloopt wat eredivisie waardig is. Ik ben blij met deze samenwerking, sterker, ik dank MC op mijn blote knieën, anders waren we nu al officieel gedegradeerd.

  4

  0
 • Dennis
  13 maart, 2018 - 00:04

  Leuk dat je zulke spelers kan huren, maar als het hele team erop draait, dan graaf je dus je eigen graf

  2

  1
 • Los Pollos Hermanos
  13 maart, 2018 - 01:48

  @die ne gast.

  Jij snapt er volgens mij echt vrij weinig van, serieus. Met 6 Paolo fernadessen wordt je kampioen ipv degraderen. Paolo fernandes wordt gezien als 1 van de grootste talenten van City. Door supporters en staf bewierookt, maar jij ziet dat hij er niets van kan? Honderden miljoenen pompen ze daar in het scoutingsapparaat. Het beste van het beste loopt er rond, zowel spelers, trainers, verzorgers en voedingscoaches. Niets is daar onmogelijk. Geld speelt geen rol. En tussen die +-100 contractspelers wordt hij gezien als 1 van de ruwe diamanten. Geloof mij, dan ben je voor iedere ere divisie club een aanwinst. Maar met 6 van zulke gaan we degraderen. gelukkig sta jij iig niet aan het roer of maak je beslissingen omtrent het beleid. Lachwekkend hoe sommige denken het beter te weten dan Manchester City met al haar eindeloze faciliteiten, professionals en financiële mogelijkheden. Met 6 van zulke, worden we kampioen. Zijn tijd komt nog wel. Let jij maar eens goed op de aankomende weken.

  Even over Umar. Geweldige spits. Handenbindertje. fantastisch dat we in Breda zulke spelers, die normaliter onhaalbaar zijn voor NAC, kunnen aanschouwen. Ik geniet ervan. Umar, Garcia, angelino. Wat een spelers zeg! Genieten !!

  6

  0
 • RaRa
  13 maart, 2018 - 08:23

  Ik ben pas echt gerustgesteld als we definitief veilig zijn!! Daarna ‘veren in ieders kont’……

  0

  0
 • N.a.c.
  13 maart, 2018 - 10:03

  En iedereen maar zeggen…wat n lange klummel dat word niks….

  Hopelijk blijft hij nog even …!

  Deze lange “klummel” zorgt wel voor irritatie en verwarring bij de tegenstander…
  En dan moeten wij knallen en blijven knallen
  en met zuhn onschuldige blik naar de scheids…zorgt voor leuke situaties!!

  Deze jongen gaat ons nog vaak verassen!

  2

  0
 • Belgische Naccer
  13 maart, 2018 - 22:59

  Sadiq is TOP! Doet iedere tegenstander PIJN! vraag maar eens in Rotterdam…en Den Haag….;-)

  0

  0