Go to Top

Clubraad: Stel je vragen aan Gielen en Van Aalst

Clubraad: Stel je vragen aan Gielen en Van Aalst

Aanstaande donderdag schuiven Joost Gielen (voorzitter Raad van Commissarissen) en Wim van Aalst (aandeelhouder) bij de Clubraad aan. De Clubraad biedt supporters de gelegenheid om gespreksonderwerpen in te sturen, zodat Gielen en Van Aalst stevig aan de tand worden gevoeld.

Wil jij eigenlijk wel eens van Gielen weten wat de toekomstplannen van NAC zijn? Of zijn er andere onderwerpen waar de Clubraad het eens met Gielen en Van Aalst over moeten hebben? Reageer hieronder of stuur voor morgen je onderwerp naar info@clubraadnac.nl. De Clubraad doet na afloop uiteraard uitgebreid verslag van de vergadering.

Bron: B-Side Rats, Clubraad

42 Reacties op "Clubraad: Stel je vragen aan Gielen en Van Aalst"

 • Geel/Zwart
  14 november, 2017 - 08:43

  Nou Flieger, jvt en alle raspessimisten.. uitgelezen kans om je woorden een keer om te zetten in daden. Nu kun je ze met open vizier tegemoet gaan ipv op internet steeds in een monoloog je gal op hun te spuien. Ik zou zeggen, nu opstaan en je zegje doen of voor altijd zwijgen.

  Ontopic, mooi dat de club dergelijke bijeenkomsten organiseert omwille van de transparantie. Goed bezig!

  47

  5
 • die ne gast
  14 november, 2017 - 09:21

  Hoe actief wordt er gezocht naar een koper van de aandelen en moet de koper affiniteit met NAC hebben of kan iedere rijke patjepeeër uit elk willekeurig land (bijv. Moldavië) NAC gewoon kopen?
  Hoe grondig gaat een toekomstig koper gescreend worden op zijn antecedenten?
  Is er een kans dat één van de huidige aandeelhouders alleen meerderheids-aandeelhouder wordt.

  6

  4
 • die ne gast
  14 november, 2017 - 09:22

  En als laatste: hoe worden Goetzee en Smulders beoordeeld? Wat zijn hun targets / key performance indicators?

  16

  3
 • Steefl
  14 november, 2017 - 10:04

  Dankzij Wim(en de andere investeerders) bestaat de club nog. Het lijkt mij goed hem eerst eens uitvoerig te bedanken.

  Dan kan daarna iedereen weer goedkope kritiek uiten over hoe hij ZIJN geld moet besteden.
  Hopelijk verkopen ze niet aan een Rus o.i.d., hoe reëel dat is dat zou mijn enige vraag zijn.

  32

  4
 • Arie
  14 november, 2017 - 10:09

  Gaan in navolging van Goetzee en Smulders ook de andere medewerkers omhoog in salaris door de promotie?

  En op basis waarvan hebben Goetzee en Smulders deze verhoging überhaupt verdiend? Promotie was immers meer geluk dan wijsheid na een 5e(!) plaats in de Jupiler League.

  Is het niet logischer om de ontwikkelingen van dit seizoen af te wachten of gaan de heren bij eventuele degradatie weer een ton inleveren?

  Had het geld voor Birighitti, op basis waarvan is hij uberhaupt gehaald?, niet beter op andere posities kunnen worden geinvesteerd en Bertrams of Noppert het vertrouwen geven. Brondeel kreeg vorig jaar immers ook maanden het vertrouwen, terwijl die minstens net zo moeizaam op gang kwam als Noppert, maar niet werd geslachtofferd en Andries wel.

  16

  19
 • Enjoy
  14 november, 2017 - 10:52

  De commerciële activiteiten gaan die veder
  als de slager op de hoek , en de koekjesfabiek
  op het spinveld ?
  Multinationals ??? Hebben de heren en misschien
  wel dames daar de kwaliteiten voor ??

  25

  0
 • G00Ser
  14 november, 2017 - 10:58

  @Arie,

  Ter verduidelijking, Goetzee en Smulders hebben samen 100.000 meer beloning gekregen (bonus & salaris). Dit hebben zij gekregen om het beloningspakket weer marktconform te maken, te samen met een promotiebonus. Ik vind het niet meer dan terecht dat zij tegen een marktconform salaris werken, en laten we wel wezen, 300.000euro voor 2 directieleden bij een Eredivisieclub is niet uitzonderlijk.

  Vervolgens vraag je je af of dat deze heren ook salaris gaan inleveren bij een eventuele degradatie, dat antwoord is waarschijnlijk “Ja”. Na de degradatie in 2015 heeft Goetzee 12,5% salaris ingeleverd, zie:

  http://www.omroepbrabant.nl/?news/230440442/NAC-personeel+moet+salaris+inleveren,+directeur+Justin+Goetzee+blijft+en+levert+ook+in.aspx

  Betreft het geld van Birighitti, dit was een duidelijke noodaankoop aangezien zowel Betrams als Noppert te licht werden bevonden. Het is achteraf makkelijk oordelen dat het geld anders gebruikt had moeten worden, op het moment van de transfer was iedereen blij dat er een ervaren keeper werd aangetrokken. Daarnaast zijn er meer dan 10 nieuwe spelers aangetrokken, het is nog nooit voorgekomen dat alle 10 de spelers exact voldoen aan de verwachting.

  16

  12
 • die ne gast
  14 november, 2017 - 11:17

  @G00ser
  Ik krijg die dropbox-documenten op een of andere manier nooit geopend op mijn iPad.
  Wellicht een goed idee om de notulen gewoon in PDF-format te verspreiden?

  1

  4
 • Frederick
  14 november, 2017 - 11:30

  GOOSer,

  wat de keepers betreft, Noppert was te licht bevonden maar niet een echte kans gekregen zoals Birighitti nu krijgt, Birighitti is inderdaad een paniekaankoop geweest op aandringen van Vreven, is alleen beoordeeld op video en verhalen van derde, Bertrams heeft geen kans gekregen van Vreven maar pakt zijn kans direct tegen Utrecht uit, zit potentie in deze keeper, laat hem maar eens 10 wedstrijden staan. Birighitti heeft tot nu toe nog niet echt kunnen overtuigen bij mij en bij veel supporters ook niet, gezien de commentaren hier op dit forum, hij heeft tot nu toe 1 wedstrijd goed gespeeld en dat was Zwolle, dat is een matig resultaat.
  Vreven is een beperkte trainer, is een trainer zoals hij zelf was als voetballer, hard werken, veel rennen, overtredingen, dit verwacht hij ook van zijn team, geen balans tussen hard werken, goed voetbal en technisch voetbal

  6

  9
 • Arie
  14 november, 2017 - 11:37

  G00Ser
  Noem me een pessimist, maar getuigt het niet ongelofelijk van scorebordjournalistiek om blind te staren op de promotie, terwijl met een magere 5e plaats en minimaal budget voor het lopende seizoen meteen salarisverhogingen en bonussen uit te keren?
  Daarnaast ga je voorbij aan mijn vraag of de overige medewerkers, die hebben moeten inleveren om te mogen blijven, ook substantieel zijn meegegaan in de salarisverhogingen?

  Betreffende Birighitti, is deze überhaupt gescout/bekeken? En waarom is Bertrams aangetrokken als men er na een maand achter komt dat hij toch te licht is? Worden spelers wel bekeken voor ze worden vastgelegd?
  Ntoko zit bijvoorbeeld ook 95% van zijn contracttijd in de lappenmand.

  Nog een aanvullende vraag.
  Waarom worden spelers die eredivisie-ervaring hebben als Stans en Nijholt systematisch genegeerd in een team wat de afgelopen weken aantoonbaar kwetsbaar en fragiel is door de jeugdigheid?

  13

  8
 • Badeend
  14 november, 2017 - 11:55

  Arie

  Even je andere prietpraat negerend: vind je dat laatste écht een vraag voor Gielen en Van Aalst? Of zit je gewoon te zieken?

  10

  9
 • Ki Utsuri
  14 november, 2017 - 12:03

  @Arie:
  De hele keeperskwestie en de daarin gemaakte keuzes zijn door Vreven en Smulders tijdens de klankbordavond toegelicht. Dit is nog geen maand geleden. Volgens mij wil je het ook gewoon niet begrijpen.

  9

  6
 • Badeend
  14 november, 2017 - 12:03

  Verder lijken me de vragen over de toekomst van NAC (en daaraan gelieerd de aandelen) relevant. Elke vraag waar de naam van een speler in voorkomt, moeten de heren niet eens willen beantwoorden.

  Komt nog bij wat de rol van NAC zelf is in de discussie rondom stadionverkoop. Ik begreep dat er bij verkoop geen huurverlaging in het vat zit, wat logisch is gezien de beperkte commerciële waarde en achterhaalde bouwkundige staat van het stadion, maar hoe zit het met huurverhoging? Ligt dat contractueel vast?

  Sowieso ben ik benieuwd waarom iemand een stadion koopt met vrijwel nul commerciële waarde. Dat kan toch alleen maar clubliefde of grondspeculatie zijn?

  7

  1
 • Geel/Zwart
  14 november, 2017 - 12:05

  @ Arie, je vraag over het keepersbeleid had je beter op de forumavond in kunnen brengen. Lijkt me een vraag voor de technisch directeur, die gaat over het aankoopbeleid.

  Waarom Stans en Nijholt volgens jou ‘stelselmatig worden genegeerd’, lijkt me ook niet echt een vraag voor hun. Ga eens zelf op onderzoek uit.. een keer in Zundert of Heksenwiel kijken leert dat ze geen deuk in een pak boter schieten

  11

  4
 • Lamington
  14 november, 2017 - 12:07

  Een volgende keer zou ik dit eerder communiceren. Buiten dat benieuwd naar de lange(re) termijn visie van de aandeelhouders mbt de richting van NAC en hun eigen posities daarin. Zowel bij handhaving als een ander, niet uit te spreken donkerder scenario.

  2

  1
 • Oosterhout3
  14 november, 2017 - 12:26

  Zou @JoostGielen1 of nac zelf nu toch de staatsloterij hebben gewonnen gister, zodat nac idd het stadion 1december had kunnen kopen?!

  Zijn er ook andere opties doorgenomen door nac en/of eigenaren I.v. m koop stadion?
  Scheelt toch; zelf 5ton betalen aan hypotheek, of 9 ton aan een gemeente?

  Goetzee heeft dus het salaris terug gehad van de eredivisie, terwijl nac nog in de jupiler league zat?!
  Zijn daarop de ontslagen medewerkers ook al vorig seizoen terug in dienst, zo nee… waarom niet??
  (Lijkt er op dat ondanks we jupiler league speelden, goetzee&t.d. gewoon geld kreeg als nac in de ere speelde)

  3

  2
 • Dutchbird
  14 november, 2017 - 12:56

  Enkele vragen voor Dhr. Van Aalst:
  1) U heeft uw aandelen enkele jaren terug verkregen door het omzetten van een schuld in aandelen. Bent u bereid om uw aandelen voor het bedrag van die toenmalige schuld te verkopen?
  2) Spelen in de eredivisie betekent een hogere waarde voor uw aandelen dan in de eerste divisie. Zijn de aandeelhouders bereid om tijdens de winsterstop het kapitaal uit te breiden ten behoeve van enkele spelers die de kans op degradatie verder terugdringen?
  3)Als u uw aandelen gaat verkopen welke eisen stelt u dan aan de aandeelhouder naast de prijs die hij u moet betalen?

  Twee vragen voor Dhr. Gielen:
  4)Justin Goetzee beweert dat er in de regio te weinig grote bedrijven zitten om een stevige groei van de sponsorinkomsten mogelijk te maken. In hoeverre stelt de RvC dan doelen die hij moet realiseren door middel van innovatieve vormen van sponsoring die veel meer kleine bedrijven aanspreken dan nu het geval is?
  5) Justin Goetzee heeft blijkbaar net als Hans Smulders een bonus ontvangen vanwege promotie maar hij is niet verantwoordelijk voor de sportieve prestaties. In hoeverre is het variabel inkomen van Goetzee afhankelijk van groei van sponsorinkomsten?

  6

  1
 • Dutchbird
  14 november, 2017 - 13:07

  Hoewel die verduidelijking wellicht een taak is van de gemeente nog twee vragen over het stadion voor Dhr. Gielen. Het huidige stadion bestaat deels uit kantoorruimte en winkelruimte die wordt verhuurd aan bedrijven.

  1) Wie verhuurt die ruimte? Is Dat NAC als hoofdhuurder of verhuurt de gemeente rechtstreeks aan die bedrijven?

  2) In hoeverre is de gemeente als eigenaar van het stadion ook verantwoordelijk voor het veld en voorzieningen zoals het scorebord en de geluidsinstallatie? Wat voor eisen mag NAC op dat gebied aan de gemeente stellen?

  5

  0
 • Joost
  14 november, 2017 - 13:55

  Ik heb het idee dat sommigen hier de rol van Gielen en Van Aalst niet helemaal begrijpen. Je kunt hen wel gaan vragen over de keeperskwestie en waarom Nijholt en Stans nooit spelen, maar daar gaan zij natuurlijk niet over. Daarvoor zul je echt bij Smulders en Vreven moeten zijn.

  Verder ben ik wel benieuwd hoe deze mannen denken over de verkoop van het stadion (wie daar de beste partij voor is) en hoe zij staan tegenover een eventuele verkoop van de club.

  6

  0
 • Zagge
  14 november, 2017 - 14:18

  @g00ser

  Mbt
  Vragen omtrent de beoordeling/evaluatie van Smulders zijn terug te vinden in de notulen van de vorige clubraad (december 2016):

  Het lijkt mij niet logisch dat evaluatie en beoordeling gelijk getrokken kan worden aan een jaar eerder?
  Ondertussen andere begroting. andere spelers. Een jaar extra uitvoering van beleid en samenwerking met City. En ook nog eens gepromoveerd.

  Dan kan je toch niet copy pasten naar 2016???

  1

  1
 • Steefl
  14 november, 2017 - 15:09

  Wellicht is voor sommigen nog niet alles helder.
  De aandeelhouders hebben hun schuld ooit in aandelen omgezet.
  Daarna hebben ze later ook nog bij gestort om NAC overeind te houden.

  Op de vraag of ze voor de prijs van de toenmalige uitstaande schuld hun aandelen terugverkopen zal het antwoord dus nee zijn. Dan missen ze het bijgestorte kapitaal, de misgelopen intrest of rendement als ze het geld anders hadden weggezet.

  Ik ben wel benieuwd of ze de aandelen zouden verkopen en onder welke voorwaarden.
  Maar liever heb ik dat ze ze gewoon lekker in bezit houden.

  2

  2
 • Gvd
  14 november, 2017 - 15:19

  Met name toch interesse voor beleid op sportief gebied;
  – Het begint duidelijk te worden dat het inpassen van steeds maar weer nieuwe spelers (mede een gevolg van de MC deal) ten koste gaat van samenhang en stabiliteit en uiteindeljk van het resultaat, zeker in de Eredivisie. Hoe gaat NAC hier beleidsmatig mee om, heeft deze situatie invloed op de plannen voor het seizoen 18-19 en verder (wederom een compleet nieuwe groep?)

  – de rijkdom van zeer jonge MC spelers en de voorkeursbehandeling die ze krijgen. Heeft men inzage of is men überhaupt geïnteresseerd op de impact die dit heeft op de overige spelers? De verhoudingen zijn namelijk zeer scheef.

  Uit interesse en niet om te zieken!

  4

  1
 • Oldskool
  14 november, 2017 - 15:26

  @ Gooser

  Het is niet zo dat Smulders en Goetzee een ton omhoog gegaan zijn. Smulders zat niet volledig in kosten van het jaar daarvoor, want is halverwege ingestroomd en NAC had geen TD voor hem. (Maaskant deed dat er bij). De kosten zijn met ton gestegen, maar daar zijn ook meer maanden voor gewerkt zeg maar.

  Verder eens.

  300K (incl lasten en wellicht ook nog auto’s etc is echt heel laag in de ere, dat weet ik wel zeker. (Van Halst van het failliete twente pakt in zijn eentje > 500K volgens de snor)
  Ik vind het in ieder geval een heel laag salaris met zo veel gezeik, enorm afbreukrisico (zeker bij NAC) en een bijna 24/7 job. Dan doe je het echt niet (alleen) voor het geld.

  11

  7
 • buurman
  14 november, 2017 - 16:25

  300.000 salaris voor de TD EN AD is inderdaad niet veel. Van de andere kant is de verhoging natuurlijk relatief erg veel.
  Heb ik ook geen bezwaar tegen maar verstandiger was wellicht geweest het einde van dit seizoen af te wachten omdat juist dit seizoen de sleutel wordt naar beter of terug naar af (of nog erger.)

  Vraag:
  Kan op een gegeven moment MC niet een van de belangrijke aandeelhouders worden ? Omdat we in de huidige setting toch erg van hun afhankelijk zijn geworden. Of wil NAC trachten deze afhankelijkheid af te bouwen en de vraag is dan hoe?

  3

  5
 • die ne gast
  14 november, 2017 - 17:03

  300.000 salaris is voor deze functies niet overdreven veel, maar als het Eigen Vermogen van min 1 ton naar min 6 ton stijgt, lijkt mij een extra kostenpost van 1 ton toch fors.

  Wellicht nog een vraag aan Van Aalst / Gielen: als we 6 ton negatief Eigen Vermogen hebben en dit jaar maar een mager tonnetje winst begroten, zijn dan de transfergelden voor Koch, Vloet en Mets dan wel verantwoord geweest?

  8

  1
 • Zagge
  14 november, 2017 - 17:32

  Is het mogelijk dat:

  ManCity NAC koopt (in een eigenaarsconstructie omdat je geen 2 clubs mag bezitten), De grote aandeelhouders mede aandeelhouder blijven omdat de toekomst er dan florissanter/stabieler uit gaat zien en er meer kans is op terugverdienen tzt van geïnvesteerd vermogen.
  ManCity dan lak aan Gemeente Breda heeft en voor haar satellietclub een nieuw stadion op Suikerfabriek terrein bouwt met accommodatie voor de jeugd. Gemeente Breda/koper NAC stadion met lege handen (leeg stadion) staat.
  NAC op die manier logischerwijs opleidingsclub voor ManCity is maar daardoor geen financieel gezeik heeft, nieuw stadion, grotere kans op vaste top 10 klassering, meer aantrekkingskracht op grotere sponsoren. En de supporters nog steeds kut mogen roepen en bier zuipen.

  Ik zal wel weer te ruim denken of er zullen dingen contractueel niet mogelijk zijn.. ik zou me rot lachen als het allemaal kon en het zeker toejuichen!

  4

  7
 • Wanny
  14 november, 2017 - 17:38

  Ik zou vooral willen weten wat dhr Van Aalst drijft om grootaandeelhouder van NAC te willen zijn? En of ie er plannen mee heeft, of dat het hem is overkomen en hij de huidige situatie prima vindt.

  Verder is het in ieder geval belangrijk dat ie met gepast respect benaderd wordt en niet weggezet als een Simon van Collem look alike, die zo maar even een deel van zijn bezittingen moet afschrijven of geld bijstorten.

  4

  1
 • NAC4Ever
  14 november, 2017 - 17:43

  @Arie
  Laat ik beginnen met dat ik Brondeel niet zo matig als Noppert vond starten (al begon hij inderdaad ook niet sterk).
  Maar waarom ga je daarna appels met peren vergelijken? Brondeel begon onder een andere trainer (Dijkhuizen) dan Noppert (Vreven). (Bij Noppert bedoel ik dat uiteraad dat Vreven de eerste was die met Noppert als eerste keeper begon).

  Twee verschillende trainers kunnen ook twee verschillende beoordelingen opleveren.

  3

  2
 • Dutchbird
  14 november, 2017 - 18:10

  Nog geen vragen van @van Flieger, zelfs niet over Simon van Collem en ook @jvt is akelig stil.

  6

  5
 • a
  14 november, 2017 - 19:09

  Nee geen vragen van Flieger , we hebben aan die briljante vragen en opmerkingenvan Dutchbird meer dan genoeg!

  8

  1
 • Henk
  14 november, 2017 - 20:16

  @Zagge
  Hoe mooi die droom ook is, dat gaat niet gebeuren. Daar zijn tig redenen voor. Oa: die grond is peperduur, NAC heeft een huurcontract wat niet kan worden opgezegt zonder goedvinden van de eigenaar (lees dat kost een grote zak geld), er is geen meerwaarde voor ManC om dit te doen, etc.

  Overigens, welke gemeente denk je dat een van de vergunningsverlenende instanties is als je in Breda iets gaat bouwen? Wie denk je dat de infrastructuur moet aanleggen? Je bent bij zo’n project keihard afhankelijk vd gemeente. Die maken je het leven onmogelijk als je ze eerst naait.

  4

  0
 • Zagge
  14 november, 2017 - 20:37

  @henk een aantal van je argumenten waren me ook bekend.. zat wat te dagdromen.. eigenlijk blijkt uit dit dagdromen ook wel heel duidelijk dat NAC hoe dan ook altijd overgeleverd is aan anderen.

  3

  0
 • Henk
  14 november, 2017 - 21:26

  @Zagge
  Daar heb je gelijk in. Wel een mooie droom btw.

  3

  0
 • Oldskool
  14 november, 2017 - 21:27

  @ die ne gast

  Die transfers zijn toch binnen begroting. Negatief eigen vermogen is niet persee verkeerd als het ingecalculeerd is en liquiditeit niet in gevaar komt.

  Aandeelhouders zullen garant (moeten) staan. Ik denk dat het goed is dat er vorig jaar geen 500K extra is bezuinigd (dan was je waarschijnlijk niet gepromoveerd) en dat er nu kapitaal gaat naar spelers (zodat je kunt handhaven) ipv aflossen schuld.

  Je moet wel dekking hebben maar dat heeft NAC echt wel voor dit soort bedragen en deze aandeelhouders.

  2

  0
 • Oldskool
  14 november, 2017 - 21:34

  @ buurman

  Het is niet toegestaan voor MC of City group om aandeelhouder te worden. Ook een RedBull ofzo mag dat niet in NL. (Eigenaren van) Clubs mogen geen aandelen bezitten in andere clubs. (In NL in ieder geval).

  Dan zou het via een stroman moeten (zoals bij vitesse).

  4

  1
 • 10diego
  15 november, 2017 - 06:03

  Praatclub NAC.

  1

  1
 • 10diego
  15 november, 2017 - 06:07

  Wanny, het is hem overkomen. NAC (periode Mommers) kwam afspraken richting geldverstrekkers niet na, leningen zijn omgezet in aandelen en er is volgens mij later nog bijgestort.

  2

  0
 • Baske
  15 november, 2017 - 12:01

  Heel de organisatie heeft een professionaliseringsslag ondergaan. Met name op technisch vlak is dit het geval geweest. Waarom is er geen toezicht vanuit de RvC op dit technische beleid en laat men alles aan Smulders over? Met andere woorden: waarom zit er nog steeds geen voetbal know how op bestuurlijk vlak die als klankbord fungeert en Smulders controleert en zijn afspraken in Manchester?

  1

  2
 • 10diego
  15 november, 2017 - 14:45

  @Baske, laten we Hubert B weer van stal halen. Ex voetballer en goed opgeleid. Heeft ons veel gebracht.

  Wie is de voetbalman bij Feyenoord die Van Geel controleert en wie is de voetbalman bij PSV die Brands controleert vanuit bestuur of RVC? En wie ontroleert Max Huiberts bij AZ ?

  Zou het kunnen zijn dat cruciale beslissingen en contracten vooraf worden voorgelegd aan de RVC?

  1

  0
 • buurman
  16 november, 2017 - 17:45

  Beste oldskool,
  Zijn constructies voor te bedenken inderdaad.

  0

  0