Go to Top

Column: NAC maakt de verkeerde keuzes

Column: NAC maakt de verkeerde keuzes

Het gaat niet goed met NAC en dat is vooral te wijten aan verkeerde keuzes, zo vindt crewmember LarsW. Hij schreef onderstaande column. Zoals altijd geldt dat de mening van de schrijver niet de mening van B-Side Rats hoeft te zijn.

Een kleine twee maanden geleden: vol euforie vanwege het feit dat NAC twee competitiewedstrijden op rij wist te winnen. Achtereenvolgens werden er drie punten gepakt thuis tegen FC Groningen en historie geschreven op bezoek bij Feyenoord. Ik was trots op NAC, zeer trots. Ik zag progressie in dit team en hoe NAC zich ontwikkelde tot volwaardig Eredivisionist. NAC zou NAC niet zijn als de club niet weer volledig omsloeg en onze clubliefde opnieuw op de proef stelde.

Inmiddels zijn we dus een ruim aantal speelronden verder. Ironisch genoeg wist NAC geen duel meer te winnen sinds die memorabele 0-2 overwinning in De Kuip. NAC hield de nul, scoorde zelf twee maal en leek echt de goede kant op te gaan. Leek, vooral. Na de onterechte thuisnederlaag tegen ADO Den Haag wist NAC geen duel meer overtuigend te spelen, laat staan in de buurt te komen van het woord NOAD. Wedstrijden werden verloren, er werd niet gescoord en er werden vooral verkeerde keuzes gemaakt.

Laten we beginnen bij het begin, op 29 mei 2017. De dag na die fantastische, onverwachte promotie. Vanaf dat moment wist NAC heel goed waar het aan toe was. Hans Smulders stelde rekening te hebben gehouden met de promotie, constant met twee lijstjes te hebben gewerkt. Eigenlijk had vrijwel iedereen vertrouwen in Smulders, die koos voor een jong gretig team, met transferwaarde. We zouden weer spelers kunnen verkopen. Wie afgelopen zondag (of eerder) de NAC docu ‘Wij zijn NAC, wij zijn terug’ heeft gezien, zal ook de heer Smulders voorbij hebben zien komen. Eén ding viel mij enorm op, de sneer die hij uitdeelde aan Robert Maaskant. Maaskant, die verantwoordelijk was voor de samenstelling van de selectie in het jaar dat NAC degradeerde. Smulders verbaasde zich over het feit hoe Maaskant dit heeft gedaan. Naar zijn mening werden er te veel gevestigde namen gehaald. Spelers die er al een hele carrière op hadden zitten. Ondanks dat wist de selectie van Maaskant onder zowel hemzelf als Marinus Dijkhuizen derde te worden met een doelsaldo van +42 en de finale van de play-offs te bereiken. Ik weet nog goed dat NAC gefopt werd door ene Daniel Lucas Segovia. De Spaanse spits zou worden gehuurd van St Pölten, destijds actief in de hoogste competitie van Oostenrijk. Toch kwam Segovia niet, omdat hij later kwam met aanvullende eisen toen de deal zo goed als rond was. NAC begon daarom de eerste twee wedstrijden van het seizoen zonder echte spits. Mede daarom werd er verloren van FC Volendam (1-4) en FC Eindhoven (2-1).  Terug naar dat seizoen. NAC haalde Sjoerd Ars, won wedstrijden vaak zéér overtuigend. Voorbeelden zijn FC Dordrecht (7-0), FC Oss (1-6) en Fortuna Sittard (5-0). Wedstrijden waarin NAC compleet domineerde. In het daaropvolgende jaar waren deze wedstrijden schaars. Het jaar dat Smulders de volledige selectie mocht samenstellen met nog steeds één van, al dan niet dé hoogste spelersbegroting van de competitie, werd de eerste seizoenhelft afgesloten op de achtste plaats en eindigde NAC als vijfde met een doelsaldo van +15. De grootste winst die NAC boekte in het reguliere seizoen was uit bij VVV-Venlo, waar er met 0-4 gewonnen werd. NAC wist het hele seizoen niet vaker te scoren dan vier maal in één wedstrijd. Ziet u het verschil? Natuurlijk kun je niet verwachten van een compleet nieuw elftal dat het meteen fantastisch draait en natuurlijk ging de begroting omlaag, maar de grootste club van de Jupiler League had gewoon beter moeten presteren. Ook neemt dit niet weg dat we gewoon gepromoveerd zijn en de doelstelling behaald is. Al dan niet met enig geluk.

Hans Smulders en Stijn Vreven hadden beide een verklaring waarom NAC zo slecht draaide. De ploeg miste ervaring en echte leiders op het veld. Vanaf 29 mei 2017 had NAC de tijd om ervaring te halen. Mij kun je niet wijsmaken dat het voor iedere club in de Eredivisie mogelijk is dit te doen, behalve voor NAC. Toch koos de directie ervoor om alleen maar jong talent te binden aan de club. Smulders, die zo bekend stond om zijn goede Belgische netwerk, haalde Rai Vloet en Menno Koch als twee van zijn nieuwe basiskrachten. Op zich niets mis mee, maar waarom koos Smulders niet voor ervaring in de as van het veld? Hij had toch niet voor niets kenbaar gemaakt dat de ploeg leiderschap en ervaring miste in het veld? Koch en Marí moesten het nieuwe centrale duo gaan vormen. Marí, die door Girona te licht werd bevonden voor de tweede Spaanse competitie, werd tot aanvoerder gebombardeerd. Net 24 jaren jong en nooit eerder op het hoogste niveau gespeeld. De centrumverdediger speelde in Spanje het gehele seizoen slechts acht wedstrijden. Ook Menno Koch speelde nauwelijks. Hij kwam niet verder dan Jong PSV en Jong FC Utrecht sinds de blessure die hij opliep bij Feyenoord als huurling in dienst van NAC. Manchester City heeft een scoutnetwerk zo groot als morgen heel de dag, waar Smulders gratis en voor niets gebruik van mag maken. Waarom wilde hij niet een ervaren centrumverdediger halen? Waarom moet alles maar in het teken van jong staan? Waarom kies je niet voor zekerheid in een seizoen dat NAC moet overleven? NAC mist gewoonweg ook een type die maling heeft aan alles. Een type Joeri de Kamps. Een over mijn lijk mentaliteit, die onze hoofdtrainer juist wél heeft. Stijn Vreven zei na de historische overwinning bij Feyenoord het volgende: “We gaan zeker nog negen keer vallen, maar ook weer tien keer opstaan.” Tot nu toe is zijn ploeg negen keer gevallen, maar nog nauwelijks opgestaan. Het is zorgwekkend en ik hoop zó dat mijn ongelijk bewezen wordt. Het is niet leuk om over je eigen club, waar je emotioneel aan verbonden bent negatief te schrijven.

En hoe kan het in hemelsnaam dat het keepersprobleem zo gelopen is? Medio maart van dit jaar wist NAC al dat Jorn Brondeel zou vertrekken naar FC Twente. Vanaf dat moment kon, en laat ik hopen ging, NAC op zoek naar een nieuwe eerste doelman. De club kwam uit bij Nigel Bertrams, wat helemaal geen verkeerde keuze was. Deze jongen heeft wat pech gehad in zijn carrière en was klaar om eindelijk eerste doelman te worden. Jelle ten Rouwelaar koos desondanks toch voor Noppert. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Prima, er wordt een fout gemaakt, maar er is nog geen man overboord. Geef Bertrams het vertrouwen tot de winterstop en als blijkt dat hij het ook niet kan, kan er ingegrepen worden. Toch koos Smulders ervoor om een keeper te halen die degelijk kan keepen, maar al een jaar niet actief is geweest bij het eerste team en nauwelijks bij het tweede. En als je dat dan toch doet, kies dan voor zekerheid. Joris Delle lag bij NEC voor het oprapen. De ploeg die wij er nog uit knikkerden had als enig lichtpuntje de Franse doelman. In het algemeen klassement scoorde hij het hoogste van alle NEC-spelers. Een simpel belletje aan NEC leerde ons en menig journalist dat de Nijmegenaren graag mee wilde werken aan het vertrek van Delle. De club uit Gelderland wilde jeugdproduct Smits de kans geven in de Jupiler League. Delle drukte aardig op de begroting van NEC en tóch kiest NAC ervoor om een doelman te halen die nota bene bij Willem II werd afgetest. Birighitti is met alle respect een degelijke keeper en een fantastisch persoon, maar er waren simpelweg betere alternatieven volgens mij. Verkeerde keuze.

De speelwijze van NAC is sinds de terugkeer van Vloet in het elftal drastisch veranderd. De beste wedstrijden van dit seizoen speel je uit bij Feyenoord en thuis tegen ADO Den Haag. Niet geheel ontoevallig was Vloet die wedstrijden geschorst. Vloet is zeer zeker geen slechte speler, maar wordt simpelweg verkeerd gebruikt naar mijn mening. Vloet kan een doelpunt maken en is fysiek sterk. Waarom staat hij dan nu hangende linksbuiten? De positie die nota bene door Garcia ingevuld moest worden omdat hij fysiek te kort kwam? De positie waar je als fysiek mindere speler beter tot je recht zou komen. Vloet beleefde zijn doorbraak als tweede middenvelder met dreiging naar het doel. Zeg maar de positie die El Allouchi nu invult. Diezelfde El Allouchi is fysiek minder dan Vloet, en heeft ook nog eens laten zien dat hij prima kan voetballen vanaf links. 1+1=2, maar nog niet bij iedereen. Opnieuw een verkeerde keuze. Spits Thierry Ambrose staat al elf duels op een eiland. De aansluiting is er niet, al helemaal niet meer sinds Vloet niet meer achter Ambrose opgesteld staat. Manu Garcia wil zo graag dat hij zich continu laat zakken en de bal komt halen. Met Vloet en Korte aan de zijkanten is het veld enorm groot en moet Ambrose letterlijk alles alleen doen. Al weken is duidelijk dat dáár niet zijn kracht ligt, maar bij aansluiting van het team. Toen El Allouchi de combinatie zocht met Ambrose in de wedstrijd tegen FC Utrecht liep het wel goed. Waarom? Omdat El Allouchi wél meteen aansloot, nota bene vanaf links.

Het is ongekend hoe pijnlijk en vernederend de 0-8 op eigen veld was. Verliezen mag, maar alleen als de wasmachine na de wedstrijd overuren draait. Daar was ook weinig van te zien tegen Ajax. Iedere tegenstander heeft inmiddels door hoe dit NAC speelt. Vreven zal iets nieuws moeten verzinnen als antwoord op de blamage van zaterdag. En wat hoop ik enorm dat dat lukt. Hoe lastig het soms ook is NAC-supporter te zijn, toch zullen we dat altijd blijven.

Bron: B-Side Rats

82 Reacties op "Column: NAC maakt de verkeerde keuzes"

 • El loco
  21 november, 2017 - 19:00

  Heb je ook een samenvatting vd column?

  2

  1
 • Yup
  21 november, 2017 - 19:01

  Amen

  1

  0
 • Ouwe Spionkop
  21 november, 2017 - 19:09

  Samenvatting: Smulders heeft gefaald.

  3

  0
 • Columnist
  21 november, 2017 - 19:10

  Geen speld tussen te krijgen. Erg pijnlijk optreden van de heer Smulders in de docu. Overigens kwam ook Goetzee er bekaaid vanaf. De beste man wilde geen verantwoordelijkheid voor de degradatie nemen, maar wel geëerd worden voor de promotie. Overigens, kippenvel in elke porie gehad tijdens het kijken. Supporters hebben het gevoel NAC perfect omschreven.

  2

  0
 • Bart
  21 november, 2017 - 19:15

  Deze tekst is het zelfde als: water is nat…

  0

  0
 • Klaver6
  21 november, 2017 - 19:17

  Niet Smulders maar Vreven maakt de verkeerde keuzes.
  Leer werken met de middelen die je hebt, hoe beperkt ook.
  De spelers zijn tactisch slecht voor bereid, bij het minste of geringste aan druk ( vaak laatste 20 minuten of zoals tegen Ajax vanaf minuut 1) valt het gehele middenveld en de verdediging door de mand. Is er geen aanpassing: het is ze niet geleerd, ze hebben er niet op getraind, het onbreekt aan fysiek.
  Wanneer Heracles vanaf het begin hoog verdedigt/ onze verdediging opjaagt, gaan we er daar ook met een nulletje of 4 aan. En langzaam aan heeft iedere tegenstander het in de gaten.

  1

  1
 • nachoreca1
  21 november, 2017 - 19:17

  Goede column. Komt er gewoon keihard op neer dat smulders niet voldoet en zeker niet onder doet voor graeme rutjes. Wel haalde hij dessers, en door diens opleving promoveerde we knap. Maar nu? Oh mijn God wat een misère.

  2

  0
 • Kees
  21 november, 2017 - 19:18

  Waarom worden deze vragen niet aan Vreven gesteld in de interviews na de wedstrijd? Na die 0-8 ziet iedereen ineens hoe slecht het wel niet is. Maar ook tegen Zwolle, Utrecht en VVV was het gewoon erg slecht. Het zegt genoeg over de eredivisie dat je die laatste 2 wedstrijden nog had kunnen winnen ook. Maar ook toen was het voetballend dramatisch met een open linkerkant die voor geen meter liep.

  1

  0
 • 1 van de 2
  21 november, 2017 - 19:24

  Niets aan toe te voegen, uitstekend geschreven en het is ook niet te geloven. Jelle zal best een aardige man zijn maar heeft ons degradatie bezorgd en ook nu weer zat ie er helemaal naast met Noppert.

  0

  0
 • Breda
  21 november, 2017 - 19:29

  Vreven is hoofdverantwoordelijk voor de instorting van dit team, niet Smulders. Smulders heeft natuurlijk wel te weinig evenwicht gehaald maar deze selectie kan echt wel beter. Pas als NAC logisch speelt met juiste spelers op de juiste plek en met normale mandekking etc kunnen we zien of het genoeg is.

  0

  1
 • Breda
  21 november, 2017 - 19:31

  En NOAD kan ik echt niet meer horen. Voetballen graag. Rennen als een kip zonder kop kunnen ze echt wel.

  1

  0
 • Theoden King
  21 november, 2017 - 19:38

  Mooie column van LarsW, Hulde.

  De frustratie zit diep, zoals bij ons allemaal. De voortekenen zijn slecht, want eerdere seizoenen met zo’n slechte start degradeerden we.

  Vanuit NAC is het opvallende stil de drie dagen na de blamage. Hopelijk is het een stilte voor de storm en zal de ploeg zich niet alleen revancheren tegen heracles, maar gaat er ook echt iets gebeuren in de speelwijze en de versterkingen in iedere linie die we nog steeds nodig hebben.

  We gaan met open ogen op de betonnen muur af, maar er is nog tijd om te remmen en bij te sturen. Gebruik die tijd, Smulders, Vreven en Goetzee!

  1

  0
 • 076*R
  21 november, 2017 - 19:39

  Mag van mij best aan Vreven gevraagd worden waarom:

  – Vloet op links speelt
  – Birighitti keept
  – We 4/3/3 spelen tegen ajax
  – Sowieso 4/3/3 spelen met 2 buitenspelers die niet goed genoeg zijn
  – Waarom Fernandes neit speelt
  – Wat er mis is met Nijholt ( Ervaring ) op het middenveld

  Etc

  0

  0
 • Kees
  21 november, 2017 - 19:40

  @breda

  De spijker op dun kop. Vreven moet nu laten zien dat hij meer kan dan volharden in een speelwijze die niet werkt.

  1

  0
 • scheppioni
  21 november, 2017 - 19:57

  Zo ontiegelijk herkenbaar LarsW !!!
  Prima column !! Vreven lees je even mee en gooi je koppigheid overboord anders gaat het rap einde verhaal worden, kan niet anders. Want dit NAC heeft idd al laten zien wel te kunnen voetballen, maar willen ze nog voor Vreven door het vuur !?!?

  1

  0
 • S.Carmiggelt
  21 november, 2017 - 19:57

  Tip: Eerste zin moet al pakkend zijn en…..korter mn beste!

  Lezen is luisteren

  0

  0
 • jvt
  21 november, 2017 - 20:00

  Geweldige analyse! Helaas waar. Smulders, Goetzee én Vreven hebben ieder op hun beurt enorm gefaald waarbij Smulders wel eindverantwoordelijk is voor het technische beleid. Het is zoals met een minister en haar ministerie die een paar fouten maakt. De minister moet weg. Smulders heeft alleen maar geld gekost en is misschien prima voor het pappen en nathouden van een clubje in de JUUP maar niet voor ons NAC.
  Dat heeft hij inderdaad allang bewezen.

  1

  0
 • Ouwe Spionkop
  21 november, 2017 - 20:05

  Lees vandaag en gisteren de vlijmscherpe analyse van Yardan Blanco in BndeStem. Vreven en Goetzee zijn veel te verwijten maar de man die deze onevenwichtige selectie zonder enige ervaring heeft samengesteld is Smulders.
  Zonder ervaring in de eredivisie is vragen om degradatie. Geen ontkomen aan, of er moet ervaring aangetrokken worden.

  2

  0
 • a
  21 november, 2017 - 20:07

  Vreeven heeft in het begin gezegd dat deze jonge groep spelers wat tijd nodig had om naar het niveau eredivisie te groeien. Hij zag in deze groep voldoende potentie om dit te bereiken.
  Probleem is nu dat de spelers niet beter gaan voetballen maar steeds slechter. Je hoeft toch geen groot deskundige te zijn om te zien dat de opstelling van onze trainer niet bepaald logisch is. Ook de door hem opgelegde zone-dekking werkt voor geen meter, niemand weet wie en wanneer hij iemand moet dekken.
  Bij corners worden de twee doelpalen vrijgelaten, resultaat is bekend!!!
  Ik denk ook dat de kwaliteit van veel spelers te wensen overlaat en dat ook dit verkeerd is ingeschat.
  Al met al geen leuk vooruitzicht.

  1

  0
 • jvt
  21 november, 2017 - 20:11

  Je mag het niet hopen maar het zou me niet verbazen als er iets anders achter de transfersommen van Koch en Vloet zit. Hoe is het mogelijk dat je voor in de ere onbewezen voetballers, reservespeler bij Utrecht, geld betaalt. En dan nog die andere drama’s als Ntoko (bij Cambuur al niet goed genoeg), Sporkslede, drie jarig contract Horsfield, Mets op basis van video, Enevoldsen schijnbaar niet wedstrijdfit na paar maanden of niet goed genoeg. Hou toch op met dat doorselecteren als excuus voor falen. Het is een bodemloze put. We selecteren onszelf linea recta naar de JUUP.

  Smulders mag na zo’n nederlaag best een verklaring afleggen en het zou hem sieren de eer aan zichzelf te houden. In ieder geval die 50k snel inleveren. Jammer voor de mens Smulders maar in het bedrijfsleven werkt het nu eenmaal zo.

  1

  0
 • Breda
  21 november, 2017 - 20:17

  @ jvt

  Niet doorslaan nu oke? Er is trouwens nauwelijks iets betaald voor die 2 van Psv. En Mets is een aanwinst.

  0

  0
 • Ibio
  21 november, 2017 - 20:52

  eens, ik riep ook al vanaf het begin dat we een ervaren keeper en ervaren centrale verdediger missen.

  (bijna lgratis af te halen waren:
  Couthino
  Theo Zwarthoed
  Sander Fisher
  Kees Kwakman
  Kees Luijckx
  Hernrico Drost

  NEE we betalen wel even 3 ton voor
  Rai Vloet, Menno Koch en Karol Mets

  1

  0
 • Berto
  21 november, 2017 - 20:52

  Nauwelijks iets betaald voor die 2 van PSV???
  De volledige opbrengst van Dessers is naar de transfer van die 2 richting PSV gegaan. Noem het maar niks, zeker voor NAC is dat een klein vermogen.

  0

  0
 • Nr 14
  21 november, 2017 - 20:54

  Ajax wint 3 dagen later van de nr 4 Bundesliga …

  0

  0
 • Toontje
  21 november, 2017 - 20:56

  Hadden we van As en Maaskant nog maar!! Goetsee en Smulders kunnen leuk praten maar ze bakken er niets van. Tijd genoeg gehad om een selectie te maken, maar je vraagt om degradatie als je denkt dat je dat met tieners kunt doen. Zelfs Garcia wordt op het veld gewoon “weggeblazen”
  Al wedstrijden geen fatsoenlijke aanval gezien. Het zijn elf eilandjes.
  Er staat geen team en de onzekerheid zal met iedere wedstrijd toenemen.
  Reken er maar op dat we zaterdag flink worden afgedroogd in Almelo.
  Komen er weer niet aan te pas.

  1

  0
 • Wanny
  21 november, 2017 - 20:58

  Hoe weet je wat er betaald is voor die spelers? Staat dat ergens?

  0

  0
 • Fred
  21 november, 2017 - 21:00

  Met die 8-0 hebben we veel meer verloren dan alleen de wedstrijd en 3 punten , aanzien , prestige zelfvertrouwen en waarschijnlijk het hele seizoen en alle opgebouwde credits .
  Het is gewoon hopeloos !
  We zijn het lachertje van de eredivisie en Derksen en Gijp laten geen moment onbenut om in hun programma NAC belachelijk te maken , het is de meest hilarische programmavulling .
  Ook ik vind dat juist nu Smulders en Goetzee naar buiten moeten komen om de boel gerust te stellen en een statement af te geven , hoe kunnen we nu aan de koop van het stadion denken als we volgend seizoen weer eerste divisie spelen .
  Er wordt veel te veel op van alles vooruit gelopen , salarissen worden verhoogd terwijl er eigenlijk nog niets is gepresteerd , men wil het stadion kopen , maar wat als we degraderen ?
  Er moet van een trainer geeist worden dat er punten gehaald worden hoe dan ook , er is totaal geen lijn en vastigheid in het team te zien , er wordt geëxperimenteerd met systemen die je nooit eerder hebt gezien , spelers worden genegeerd en e4 worden spelers opgesteld die het niveau niet of nauwelijks aankunnen .
  Zo slecht als er nu collectief wordt gepresteerd is bijna een zekerheid dat het niet goed gaat komen .
  Ik zie zoveel paralellen me5 het laatste jaar Eredivisie waar we door Heracles afgedroogd werden , Ten Rouwelaar de ene na de andere blunder maakte , Perica onterecht rood kreeg en we ons lieten provoceren door die Weghorst .
  Aanstaande weekeinde staat weer dat vreselijke Heracles op het programma , ik heb nu al een dejavue gevoel en ik houdt mijn hart vast , ik vrees het ergste en dan is het hek van de dam .
  Ik weet bijna zeker , hoe erg ik het ook vind voor de persoon , dat na de wedstrijd tegen Excelsior ( als er geen resultaat is behaald ) het exit Vreven is , maar ook dan is het lek niet boven , deze spelers zijn blijkbaar niet te coachen .
  Ik heb die goal van Huntelaar diverse keren terug zitten kijken en je weet werkelijk niet wat je ziet , echt alles maar dan ook alles gaat daar fout , ik denk spdat Huntelaar nog nooit zo gemakkelijk een goal heeft gemaakt.
  Deze wijze van verdedigen heb ik op dit niveau nog nooit gezien .
  Ik ben nog steeds niet anti Smulders , maar ik haal uit mijn “ netwerk “ in België en uit de eerste klasse amateurs betere verdedigers dan Koch en Mari en dan breng ik ook nog een betere keeper mee dan Biergietertje , overigens is dat geen verdienste hoor , ik denk dat bijna iedereen die een beetje kijk op het spelletje heeft dat zou lukken .
  Er loopt zoveel talent rond op de amateurvelden , het goud ligt echt op straat maar je moet wel willen bukken om het op te rapen , wat ik wel een nadeel van Smulders vind is dat de Nederlandse amateurvelden nagenoeg niet in zijn scoutingsgebied zitten , ik ben daar nog steeds regelmatig in actief en er loopt echt wel wat rond hoor en zelfs nog heel dichtbij ook .
  Ik weet niet hoe het met de meeste van jullie is , maar bij mij is bijna alle hoop vervlogen als sneeuw voor de zon en van de euforie die de promotie me heeft verschaft is niks meer over .
  Die wedstrijd tegen AA Gent hadden ze nooit in moeten lassen , hiermee heb je het risico genomen het goede gevoel van VVV uit te wissen en dat is gebeurd , zeker bij zo’n labiele selectie was dit een veel te groot risico.
  Er is helemaal niks mis met een oefenwedstrijd tussen het eerste en het tweede team hoor .
  Dus oefenwedstrijden doen meer dan men denkt dat hebben we nu kunnen zien .
  Daarbij had Stijn ook nooit Mari terug moeten zetten in de basis , never change a winning team !!

  1

  0
 • Breda
  21 november, 2017 - 21:01

  Wie zegt dat er 3 ton is betaald? Ik heb gehoord dat er een doorverkooppercentage is maar geen transfersommen zijn betaald. Behalve 1 ton voor Mets.

  0

  0
 • BJ
  21 november, 2017 - 21:05

  Het is geen topselectie maar zeker niet minder dan Sparta, Roda of VVV. Grootste probleem op korte termijn zit bij de technische staf. Vast houden aan een kansloos systeem met deels de verkeerde spelers. De trainer is tactisch niet heel sterk, leest de wedstrijden niet goed en wisselt dan standaard ook nog eens veel te laat. Keeper wisselen, minimaal Vloet en Verschueren eruit en afstappen van 433. Moet komende wedstrijden gebeuren. Mentaal wordt het ook steeds lastiger, dit is geen groep voor degradatievoetbal.

  0

  0
 • Badeend
  21 november, 2017 - 21:08

  Oei oei oei, iemand vraagt om ‘Van As en Maaskant’. Zijn we echt ZO diep gezonken?? Ik mag hopen van niet, dan is het een kwestie van opdoeken.

  Lars, je bent nogal lang van stof (niet dat ik daar iets over mag zeggen) maar je weet je punten wel goed naar voren te brengen, en we zijn het grotendeels eens. Alleen het ophemelen van Dijkhuizen en Maaskant raakt natuurlijk kant noch wal. Die hebben allebei echt helemaal niets voor elkaar gekregen. NAC speelde tegen Volendam en Eindhoven a-bo-mi-na-bel slecht, dat had niks te maken met het ontbreken van een spits.

  Ik vermoed nog steeds dat NAC mikte op nog een extra jaar Jupiler League, met bouwen aan jeugd voor de iets langere termijn. Wat op zich goed is, alleen had Smulders dus helemaal geen plan B, wat hij wel pretendeerde. Vandaar ook de paniekaankopen Mets, Birighitti en Enevoldsen.

  Ik ben benieuwd hoe nu verder.

  1

  0
 • Wolfmanjack
  21 november, 2017 - 21:14

  Waardeloze column. Achteraf is het makkelijk praten. Zeker over Smulders. Aardige spelers. Vreven bepaalt de opstelling niet hij
  En ook over Delle. A. Matige keeper. B. Hij mocht niet weg van NEC. Over fake nieuws gesproken.

  0

  0
 • Henri
  21 november, 2017 - 21:16

  Och mensen, ik schrijf al jaren dat Goetzee een leider van niets is. Het is gewoon geen leider. Leiders staan op, communiceren als het nodig is. Zwakkelingen verstoppen zich. Maar zolang er aan de top niet de juiste personen zitten met visie, charisma en netwerk, zal het ook niets worden. Ieder project wordt van bovenaf aangestuurd. Tegenwoordig worden de verantwoordelijken van NAC in de voetbalwereld ook niet serieus genomen. Vroeger had je nog mensen als Maarten Snoek, Jack Visschers, Eugene Lemmens die op wat voor manier dan ook bestuurlijk actief waren binnen de hogere regionen van de voetbalwereld. Degenen die nu bij NAC aan het bewind zijn, zitten ook meteen aan hun top, daar zit verdere niemand op te wachten.

  0

  0
 • TpT
  21 november, 2017 - 21:30

  NAC (met name Smulders) heeft het zichzelf gewoon te makkelijk gemaakt door teveel te leunen op de City deal. Ik vind dit een goede deal en de City huurlingen doen het goed, maar we hebben meer nodig dan dat. De basis van het elftal moet, zoals vooraf ook gecommuniceerd werd gewoon bestaan uit contractspelers, maar de situatie is nu andersom.

  Verder vind ik dat Smulders op zijn minst uitleg verschuldigd is over Stans, Nijholt, Haemhouts, N’Toko en de keeperskwestie. we spreken hier misschien wel over een miljoen euro van de begroting in de doofpot.

  Wat beteft Vreven, die zou er goed aan doen eens te proberen zonder Vloet en misschien Korte, zoals tegen Feyenoord en ADO.

  Goetzee doet het volgens mij prima.

  1

  0
 • Carlo
  21 november, 2017 - 21:30

  Smulders heeft gegokt met de club en verloren. Vreven vliegt er na excelsior nieuw debakel uit en dan ja dan zitten we met hele matige selectie. Spelers die niemand wil hebben en geen geld voor versterkingen. Smulders geeft leiding zoals in casino.

  1

  0
 • scheppioni
  21 november, 2017 - 21:35

  En Fred !!
  Jong NAC is ook als een mak schaap aan het acteren, dus haal je terecht aan dat het bij ons NAC weer eens heel diep zit dat dal !! Hoe is het toch mogelijk zo’n extreme wisselvalligheid in weken tijd !?!

  1

  0
 • Calimero
  21 november, 2017 - 21:35

  Misschien kan iemand Justin weghalen van zijn twitter PC. Laat hem even tekst en uitleg geven over de huidige situatie. Wellicht heeft dokter Smulders ook even tijd om wat uitleg te geven. Ongelooflijk dat de directie schittert door afwezigheid. Dit typeert de huidige stand van zaken bij onze club. Wederom de verkeerde mensen op de verkeerde plaats! Justin de lachende praatpop en Smulders de koude tegendraadse…wat een mooie combi zeg!! Wie neemt nu de verantwoordelijkheid voor deze malaise? De huidige directie heeft het afgelopen seizoen een ton salaris verhoging gekregen….waarvoor vraag je je af? Hoe kan het toch zijn dat het bij NAC al jaren chaos is en dat kleine clubs zoals Excelsior moeiteloos organisatorisch en technisch meekomen in de eredivisie. Kritiek geven op NAC is al jaren verboden maar het lijkt me tijd dat de club eens open gaat staan voor critici. Mensen die de club beter willen maken. Maar ja heilige huisjes en ego’s binnen de club laten dat niet toe.
  Hopelijk gaat er snel een lichtje branden bij de heren en gaan ze de boel omgooien. Technisch gezien faalt de club behoorlijk en moet er een nieuwe koers gevaren worden. Graag scouten in de regio en geef NAC weer terug aan de mensen. Weg met dat vreemdenlingen legioen dat niks presteert. Gewoon terug naar een gezellig avondje NAC met nederlandse jongens die met vuile broeken en gele kaarten van het veld af komen. Geen roze schoentjes maar NOAD!!

  0

  0
 • Sanseveria
  21 november, 2017 - 21:46

  Och Henri, dit artikel gaat helemaal niet over Goetzee. En hij gaat helemaal niet over het technische gedeelte…

  0

  0
 • Henri
  21 november, 2017 - 21:47

  Ik las een poos geleden nog een twitterbericht van JG dat hij een fantastische en leerzame brainstormsessie had gehad met…………….. een delegatie van georganiseerde armlastige huisvrouwen. Je kunt als club natuurlijk sociaal betrokken zijn, maar dit sloeg voor mij echt alles. Ga eens aan tafel zitten met een paar CEO’s hier in de omgeving, is belangrijker voor NAC.

  0

  0
 • Rat uit Rijen
  21 november, 2017 - 21:49

  Het is te makkelijk om dit nu alleen Smulders in de schoenen te schuiven. Het is nu aan Vreven om te laten zien dat hij kan switchen en de juiste spelers op de juiste plek kan zetten, binnen het beste systeem. En die zone verdediging moet ook maar op de schop. En in hemels naam Meijers erin! De periode tot aan de winterstop moeten er echt punten gepakt gaan worden. Ik denk dat dat nog steeds mogelijk is als Vreven wat met de pionnen gaat schuiven! De analyse van Blanco in de Stem van vandaag sprak mij daarin erg aan.

  0

  0
 • Maarten
  21 november, 2017 - 21:53

  Over keeper gesproken. Vanaf Maart wisten we dat Brondeel weg ging.
  In de zomerstop waren deze keepers de mogelijke alternatieven,
  Hahn, Mulder, De Ruiter, Pasveer, Jurjus, Room.

  Vreven maakt inderdaad keer op keer de verkeerde opstelling. Garcia, Korte, Mounir, Angelino. Mannen die gevangen zitten in een kinderlichaam. Korte en Mounir komt op alle fronten tekort. Garcia is zijn glans totaal kwijt en Angelino is aanvallend leuk, maar verdedigend matig.
  Mijn grootste ergernissen is Mari en Birghitti. Wat zijn dat kwaliteitsarme spelers zeg. En dan is Mari nog aanvoerder ook. Koch ook zo’n geval. Heeft mij na zijn blessure nooit meer kunnen overtuigen.

  Nee, ik zie geen progressie. NAC en een opleidingscentrum, YEAH WRIGHT. We hebben maar een etiket erop geplakt alleen de voetbal knowhow blijft enorm achterwege.
  Is Jelle nu ook overtuigt dat Noppert maar beter een stapje lager moet proberen? Bedankt Jelle, alleen wat zat je finaal ernaast zeg.

  Birghitti halen olv de 40 koppige scouts van CIty. Weten we ook gelijk dat het geen reet voorstelt. Mets scoort dan nog een heel krappe voldoende. Geeft ook al aan dat NAC nog steeds niet bij machten is om zelf te scouten. Vloet, Koch, Horsfield…. goh fantastisch joh.

  Smulders, Vreven en staf verzuipt in haar eigen geloof en dat trekt NAC ook verder de afgrond in.
  Het waant al jaren, tientalle jaren als een vloek door de club.

  1

  0
 • Breda
  21 november, 2017 - 22:04

  Met of zonder Goetzee, zelfs met of zonder Smulders wordt NAC nu niet beter. Met een andere opstelling en opdrachten wel. Dat weet ik zeker. Het liefst van Vreven en anders van een andere trainer.

  0

  0
 • RV
  21 november, 2017 - 22:05

  Het vervelende is dat Vreven zoveel krediet had opgebouwd. Begon echt een goed gevoel te krijgen bij zijn presentatie voor de camera en zijn keuze voor García in een vrije rol op links en Vloet kort achter García. Vloet is namelijk de enige op het middenveld met drive naar de goal.

  Maar als ik dan nu zie dat hij Vloet doodongelukkig maakt op die positie, blijft kiezen voor Verschueren op een cruciale positie, een slappe keeper blijft opstellen en dan ook nog eens clown Mari blijft zien als zijn aanvoerder… Dan zakt bij mij ook het lood in de schoenen.

  Voor veel posities zijn veel betere alternatieven en veel betere keuzes te maken.
  Voor veel posities heeft hij niet beter.

  En daar blijf ik bij hetzelfde standpunt dat Smulders niet geschikt is om met zoveel geld en verantwoordelijkheid om te gaan. Heb ik vanaf het begin van het seizoen al gezegd terwijl iedereen de polonaise liep (zelfs na de dikke nederlagen) omdat we zulk leuk voetbal spelen.

  Ik zal je vertellen.
  Als er niemand geld bijschiet om Smulders zijn grove fouten te corrigeren dan loopt het verkeerd af. We praten niet over kleine bedragen hoor die verprutst zijn, het gaat om miljoenen.

  – 30 selectiespelers
  – Dikke salarissen en meerjarige contracten voor Nijholt, Stans en Haemhouts.
  – Flink salaris voor een geblesseerde N toko.
  – Kleine Transfersom voor Vloet en Koch.
  – Flinke transfersom voor Mets die het opzich prima doet maar dit is nu precies het type speler die iedere TD uit de Eredivisie gewoon in Nederland of België haalt. Gewoon Nederlandse gasten op cruciale posities die goed kunnen communiceren.
  – Enevoldsen is nog wel het grootste raadsel waarom die gehaald werd, echt bij gebrek aan netwerk.
  – Zelf nog een leuke verhoging voor zichzelf in petto gehad. Enigzins te begrijpen, anderzijds nergens op gebaseerd.

  De promotie reken ik echt toe aan Vreven, geluk, een keihard werkend elftal en supporters. Dat hele zaad seizoen met een vijfde plaats reken ik wel toe aan Smulders. Heb hem dit seizoen weer een kans gegeven maar het is een TD met een kleuter netwerk voor de Jupiler league of Belgische tweede klasser.

  Mensen nu ontslaan?
  Hoeft niet van mij, maar er moeten wel 2 gerichte aankopen gedaan worden. Neem aan dat er nog budget is ingecalculeerd.

  0

  0
 • H.V.M.
  21 november, 2017 - 22:07

  Keurig geschreven LarsW!

  Zondag docu ‘Wij zijn NAC’ gezien.

  Smulders; Ik ben in december ingestroomd en ik verbaasde me over de manier hoe het team was samengesteld.
  Nou Hans, wij verbazen ons óók!
  Maar dan over de manier waarop JIJ deze onmogelijke selectie heb samengesteld.
  De brutaliteit van deze man kent geen grenzen.
  Nog even snel z’n voorganger schofferen en er zelf nóg minder van bakken.
  Je moet het lef maar hebben!!

  Als er iemand binnen NAC gefaald heeft dan is dat Smulders wel.
  Okay, onze Stijn is, zacht uitgedrukt, géén tactisch wonder.
  Maar van deze volledig foutief bij elkaar geraapte selectie, valt zelfs voor een toptrainer uitermate weinig succes te behalen.
  Deze selectie is van amateur niveau.
  Op dat niveau presteert Smulders eveneens.

  De schandalige monsterlijke thuisnederlaag zal hoogstwaarschijnlijk nog lang doorwerken.
  Smulders zegt altijd te selecteren op spelers die in zichzelf willen investeren, die dagelijks keihard willen werken om betér te worden!!!
  Uiteraard mag NOAD niet ontbreken!
  Zaterdag krijgen de spelers (opnieuw) de kans om dit te bewijzen!
  In de incapabele Smulders ben ik in ieder geval het vertrouwen kwijt geraakt.
  De man heeft inmiddels busladingen aan spelers gehaald, waar alles bij elkaar, dramatisch weinig kwaliteit bij zit.

  0

  0
 • NAC4Ever
  21 november, 2017 - 22:13

  Met delen ben ik het eens, maar ook met delen oneens.

  LarsW vond dus het elftal van het eerste JL jaar beter dan het tweede JL jaar.
  Het elftal van het eerste JL jaar heb ik anders toch aardig vaak zien ploeteren rond de 16. Ik vind liever 5 keer met 1-0, dan 1 keer met 5-0 en dat dan die andere wedstrijden gelijk worden gespeeld.

  Ook benoemt hij dat we met geluk zijn gepromoveerd. Dit lees ik vaker op deze site (onder de comments).
  Ik ga zeker niet ontkennen dat we vorige jaar een hoop slechte wedstrijden voorgeschoteld hebben gekregen. Maar er zijn (maximaal) 3 promotie plekken. We eindigen de in de top 3 van alle eerste elftallen en waren (naar mijn mening) ruimschoots de beste van de Play-offs (in ieder geval aan onze kant van het Play-off schema).
  Dus hoezo geluk?

  Veder heb ik El Allouchi in de JL ook een aantal slechte wedstrijden op links zien spelen. Ook genoeg goede, maar ik vind het niet perse een verkeerde keuze van Vreven. Wat mij betreft is El Allouchi een optie op links, maar niet perse een must.

  Ik ben het wel met LarsW eens dat Bertrams een kans verdiend. Hij deed het prima tegen Utrecht en Birighitti blijft over het algemeen toch twijfelachtig ogen. Ik weet dat als je hem nu passeerd (na de afslachtig tegen Ajax) je hem op kunt vegen. Maar de punten zijn nu wel erg hard nodig om weer uit het moeras te komen.

  Veder kan ik ook zat dingen opnoemen die Smulders wel goed doet.
  (Geef maar aan als dat nodig is).

  0

  0
 • Arie
  21 november, 2017 - 22:26

  Zo Smulders, kom daar maar eens met een tegenreactie om de boel te ontkrachten.
  Deze column legt precies uit dat het met Smulders alleen maar slechter is geworden, en we op goed geluk zijn gepromoveerd door een opleving in de uitwedstrijd tegen NEC. Thuis win je met geluk en uit tegen Volendam was het ook al billenknijpen en mazzelen met onder andere de handsgoal van Dessers.

  0

  0
 • H.V.M.
  21 november, 2017 - 22:28

  RV, maak er maar 36 van.
  Zover ik weet zijn er vijf elders ondergebracht.
  We beschikken nu dus over 31 spelers, waarvan er een groot aantal op de tribune zit.
  Smulders heeft het weinige geld volledig verkwanseld.
  Een beetje T.D. zorgt ervoor dat de eerste 14 á 15 spelers ruimschoots Eredivisiewaardig zijn, aangevuld met wat eigen (jeugd)spelers.
  Natuurlijk krijg je later in een seizoen te maken met wat schorsingen en blessures!
  Minstens de helft van alle Eredivisieclubs beschikken over een vrij krappe selectie, maar zorg in ieder geval dat er een goede basis staat.

  0

  0
 • RV
  21 november, 2017 - 22:43

  Moet je nagaan als dit NAC te maken krijgt met blessures! Als Ambrose niet kan spelen dan wordt het niet alleen maar droevig maar zelfs lachwekkend. Die wedstrijd met Enevoldsen in de spits, dat heb ik zelden gezien.

  Vreven kan van de meer dan 30 spelers niet eens een spits opstellen, niet eens een speler brengen als breekijzer voor de laatste vijf minuten.

  Dat is echt triest hoor.
  En daar kan Vreven echt niets aan doen.

  Zoveel selectiespelers, een deal met City en dan haal je met een behoorlijk budget dit kleuter elftal bij elkaar? Ik snap het niet, Smulders (en met name Goetzee) zijn niet te vertrouwen en er zitten met zekerheid veel lijken in de kasten van het Rat Verlegh stadion.

  Het klopt gewoon niet.

  0

  0
 • Christ
  21 november, 2017 - 22:48

  Jos luhukay

  0

  0
 • Ibio
  21 november, 2017 - 22:53

  voor Vloet en Koch is gezamenlijk iets minder dan 2 ton betaald, psv heeft hierbij een doorverkooppercentage

  voor Karol Mets is ook een ton betaald

  ff alle nieuws berichten van transferperiode teruglezen

  0

  0
 • Otjes
  21 november, 2017 - 23:25

  Trainer is taktisch ongeschikt en plaatst/ wisselt poppetjes niet goed. Wie spart en corrigeert hem eigenlijk?

  0

  0
 • Breda
  22 november, 2017 - 00:04

  @ lbio

  Dat staat nergens vanuit NAC. NAC zal dat nooit communiceren en psv al helemaal niet. Al klopt die ton van Mets wel.

  0

  0
 • gvd
  22 november, 2017 - 00:20

  Analyses van Lars W en Blanco lijken veel op elkaar maar aanvullend, ze zijn overbodig. Heb zoveel soortgelijke reacties voorbij zien komen.
  Er wordt ook vaak naar het verdedigen in de zone verwezen. Waarom eigenlijk? Is er een interview of statement van heren technische staf dat dit onderdeel van het tactisch plan is? Ik kan het mij niet herinneren.

  Ik kan mij nog wel een interview herinneren waarbij onze zo opgehemelde linksback aan durft te geven dat verdedigen zijn sterkste punt niet is en zijn eigen wedstrijd speelt… voila. De linkerkant is en blijft zwak zo lang er niet als team wordt gespeeld.

  0

  0
 • Willem
  22 november, 2017 - 00:57

  @gvd Jij denkt dat de zoneverdediging géén onderdeel van het tactisch plan is?

  Wat is het dan? Iets dat de spelers bedenken? Wordt er een muntje opgegooid voor de wedstrijd?

  0

  0
 • Dutchbird
  22 november, 2017 - 01:08

  Prima column @Larsw waar ik het deels mee eens ben. Maar El Allouchi is vooral een aardige jongen die het prima kan vinden met Manu Garcia. Hij is nog niet rijp voor een basisplaats in de eredivisie. Waarschijnlijk een prima invaller naast Garcia in wedstrijden waarin Manu zijn draai kan vinden. In andere wedstrijden hebben we echt niets aan Mounir. Ook Korte is zo’n speler die nog niet rijp is voor een basisplaats in de eredivisie. Prima breekijzer voor het laatste half uur in wedstrijden tegen stug verdedigende ploegen.

  Die ervaren centrale verdediger heeft Smulders wel degelijk gehaald via de MC scouting database. Hij heet Karol Mets maar die hebben we ook hard nodig op het middenveld om te voorkomen dat Pablo Mari te vaak onder druk komt staan. Ik vrees dat de analyse van Mari door Larsw aardig klopt maar gelukkig hebben we Meijers nog. Met Mets voor zich en Meijers naast zich denk ik dat Mari het wel gaat redden maar van belangstelling bij premier league clubs kan ik niets begrijpen.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  22 november, 2017 - 01:38

  Ondanks dat de column van Lars W en de analyse van Blanco al eens naar voren zijn gehaald hier, schrik ik toch nog wel even van de wedstrijden ie Lars hierboven weer even boven water haalt.
  We hebben al te vele jaren naar énorme slechte wedstrijden zitten kijken en gelukkig ook naar enkele redelijke goede.
  Maar mogen we dat niet als NAC supporter verwachten…?
  Na twee/drie seizoenen van billenknijpen en enkele schitterende acties van m.n. Anthony Lurling, een speler die ik hier regelmatig wegzette als zijnde “wegloper”, die slecht tegen kritiek kon, konden we nog een jaartje ére blijven spelen, maar wat was het spel vaak niet des NAC’S.
  Lars haalt uitgebreid deze meer dan matige wedstrijden naar boven, zelfs dat levert hier nog kritiek op, maar hij heeft verdomme wél vaak een punt.
  Ook ik ben nooit kort van stof en begrijp dankzij deze uitgebreide column weer even al te goed dat we nog steeds in een verdomt moeilijke fase zitten….
  Ontslaan van Vreven zal weinig oplossen, zo door blijven aanmodderen evenmin, maar op zéér korte termijn moeten er punten gehaald worden, anders zal het (financiële} leed weer niet te overzien zijn.
  En het kan nog mensen, natuurlijk wel.
  Sparta, Roda en Excelsior, hoe hoog die ook staan, mogen nooit angstgegners worden dit seizoen!
  Maar hoe…..?

  Gelukkig zit ik ver aan de zijkant….

  0

  0
 • Pieter-024
  22 november, 2017 - 02:07

  Hehe als enig lichtpuntje Delle bij NEC …. Blij dat we die gehouden hebben! En ik denk met grote talenten als Kadioglu, Groeneveld, Rayhi, Braken en wat sterkhouders (Breinburg, Golla, vd Pavert) er bij NEC nu een kwalitatief veel beter elftal staat dan bij NAC op dit moment. Sorry.

  Jullie zijn denk ik te snel gepromoveerd, en per ongeluk wellicht, omdat NEC een gruwelijk slechte tweede seizoenshelft had.

  Op een promotie moet je je echt voorbereiden, dat hebben wij in 2014/2015 ook niet goed gedaan. De club was bijna failliet, cat.1, met als gevolg een slechte selectie in 2016/2017 wat genoemd werd als vreemdelingenlegioen. Verder een Duitse trainer die een beperkte houdbaarheidsdatums had (Hyballa). Het gevolg is bekend van een tweede degradatie.

  Daar is grondig van geleerd. De club is in al zijn facetten vernieuwd (gehele directie en technische staf weg) met een stabiel beleid, ervaren directie, voornamelijk Nederlandse spelers, veel eigen jeugdtalent (NEC was hofleverancier aan Oranje O19). Wel natuurlijk een fortuinlijke hoofdsponsor (Boekhoorn, eigenaar van Ouwehands).

  Dat wens ik NAC toe (sympathie voor de club, KMA), hiervan leren en goed beleid naar de toekomst! Degradatie is dan echt geen ramp. Goed en stabiel beleid naar de toekomst is veel belangrijker.

  Ik verheug op de topper NAC-NEC in de eredivisie!

  0

  0
 • Made uit altijd lastig
  22 november, 2017 - 06:11

  Ach als we weer winnen tegen Heracles is t weer hosanna en zijn we uit t dal

  En maar zeiken en zeuren. Lever je seizoenskaart dan in.

  0

  0
 • misterbean
  22 november, 2017 - 06:50

  @Pieter-024
  helemaal mee eens, maar helaas hebben we het hier over NAC, onze geliefde kut-club waar er NOOIT iets geleerd wordt, en er continue koekenbakkers en prutser aan het roer blijven staan, die weer andere koekenbakkers en prutsers aanstellen.
  Ik hoop dat jullie er boven op komen, alleen hopelijk net ten koste van ons (wat zo maar eens zou kunnen).
  PS: als jullie die eerste wedstrijd van de playoffs tegen ons niet op wonderbaarlijke wijze met 1-0 verloren hadden, maar gewoon met 3-0 gewonnen, dan was het allemaal heel anders gelopen.

  0

  0
 • Castle
  22 november, 2017 - 07:08

  Het probleem is de leiding,ze dachten we promoveren nooit dan ben je te laat is ook moeilijk als je via de na competitie promoveerd..alles is al weg of heegt getekend ergens..en wat erover was is niet goed genoeg hebben we vorige seizoen wel gezien…alleen een opleving in de na competitie ..wat mis ik lurling zeg…….

  0

  0
 • Balletje
  22 november, 2017 - 07:19

  Laat een vrouw er eens naar kijken. Ik hoor van een vriendin van mij heel logisch en nuttige dingen.
  Trouwens de gifbeker zal nu toch wel leeg zijn?

  0

  0
 • Breda
  22 november, 2017 - 07:54

  024 die praat over stabiel beleid. Dat is echt de grap van het jaar.

  0

  0
 • Breda
  22 november, 2017 - 07:59

  Overigens is die Hyvalla wel vergelijkbaar met Vreven. Populair bij de achterban, bloedfanatiek, hard werken, NOAD, vreemde opstellingen, geen punten, degradatie?

  0

  0
 • Sharkskin
  22 november, 2017 - 08:16

  Praat me niet over Blanco. Wat een judas is dat!
  Selectie is meer dan goed genoeg om te kunnen concurreren met 7/8 andere ploegen.
  Grootste probleem ligt bij de beperkte kwaliteiten van Vreven.
  Veel schreeuwen weinig inhoud.
  Voor de rest allemaal makkelijk lullen en goedkoop scoren vanaf de zijlijn.

  0

  0
 • FVBreda
  22 november, 2017 - 08:38

  Zolang dat Pablo Mari speelt kijk ik met samengeknepen billen. De onrust van de keepers waar iedereen het over heeft is naar mijn mening volledig te danken aan Mari. Ook Betrams gaat het met hem centraal achterin niet redden. Dat Noppert op andere vlakken te kort komt tel ik daarin niet mee.
  Kan me niet voorstellen dat de technische staf dit niet ziet, die vriendelijke man kan totaal niet verdedigen. Snap met de blessure van Koch dat je iets moet maar dan nog beter Mets-Meijers of zelfs verschueren dan Mari.

  0

  0
 • Ivo
  22 november, 2017 - 09:10

  Mets moet je voor de centrale verdedigers zetten als controlerende middenvelder. En daar weer 3 middenvelders voor. El Allouchi op links, Nijholt of Verschueren op rechts en onze Spaanse vriend als aanvallende middenvelder. Dat geeft al veel meer rust.

  Accepteer dat je een degradatiekandidaat bent en stel je daarop in. 4-3-3 is leuk als je spelers 2x zo goed zijn als de tegenstander. Lekker 1 op 1 spelen. Dit is voor NAC nu niet haalbaar.

  Ook moet Vreven meer gaan rouleren. De basisplaatsen lijken verdeeld en dan kakt een team in. Geef mannen als N’Toko,, Horsfield, Nijholt en Fernandes en Agyepong speelminuten, daarmee zet je andere jongens weer op scherp. Ook Haemhouts en Koch als die weer fit zijn.

  Als Vreven zaterdag weer nat gaat met 4-3-3 is hij niet geloofwaardig meer.

  0

  0
 • F7-Top
  22 november, 2017 - 09:21

  Alles staat of valt met de kwaliteit van de spelers. Ik ben absoluut geen TD maar zelfs ik weet dat je moet beginnen met een as die kwaliteit en ervaring heeft, dus 4 man (keeper, CV, CM, spits). Ik begrijp dus absoluut niet waarom het elftal niet rondom zo’n basis is gebouwd. En nee dit is geen achteraf gepraat, ik heb dit altijd al geroepen (kijk maar na). Dus volgens mij is de enige oplossing z.s.m. komen tot deze sterke as met ervaring & kwaliteit. HUP NAC !

  0

  0
 • F4
  22 november, 2017 - 09:22

  Van mij mag de heer Smulders wel eens openheid van zaken gaan tonen. De beste man zit beter verstopt en lijkt Goetzee en Vreven als twee marionetten naar voren te hebben geschoven. Enkel voor een quote voor een documentaire of video voor onze Engelse vrienden leent de beste man zich nog. Lijkt me sterk dat Smullie bezig is de buitenlandse velden af te struinen. Mets, Horsfield en Birighitti werden geschonken door zijn compagnon uit Manchester, naast de zes huurlingen. Verder werden Bertrams, Koch en Vloet gehaald vanuit zijn Eindhovense connectie. Enevoldsen had al drie weken geen gras geroken voor hij in Breda neerstreek en was een noodoplossing, die faliekant mislukt. NAC transformeert zich tot Noord-Korea aan de Mark, geregeerd door Kim Jong Smullie.

  Simpele rekensom biedt de uitkomst dat voorlopig enkel Mets een directe versterking is, op het middenveld, niet de positie waar hij voor gehaald is.

  0

  0
 • Kut
  22 november, 2017 - 09:29

  Eerste start de supportersvereniging verkoop onaangekondigd op zondag. Dan maar 09;00 vanochtend klaar zitten voor bilburg uit, al uitverkocht. Dat ze dan ff een berichtje plaatsen voor iedereen die voor niks klaar heeft gezeten… Weer lekker geregeld NAC….

  0

  0
 • Ivo
  22 november, 2017 - 09:42

  @F4
  Zet Enevoldsen eens naast Ambrose.
  Ambrose is geen verkeerde voetballer maar staat op een eiland tussen verdedigers. Kan de bal niet kwijt, hij is vaak de enige in de 16. Gewoon met 2 spitsen spelen, met Manu Garcia erachter. Opbokken met die vleugelspelers, rendement daarvan is 0.

  0

  0
 • Kipiani
  22 november, 2017 - 09:58

  Maar een juiste keuze: niet degraderen, dus: de bus parkeren !!!! Meer mogelijkheden zijn er niet.

  0

  0
 • Bredafun
  22 november, 2017 - 10:08

  100 punten Ivo!

  0

  0
 • Sander P
  22 november, 2017 - 10:24

  @LarsW en Bsiderats,

  Ik vind het een zeer sterke column.

  Ik ben erg benieuwd naar het repliek van de trainer Vreven en de Td Smulders op de ene laatste alinea mbt de opstelling en het ‘verkeerd’ gebruik van spelers. Ik vind dat je met deze alinea de spijker op zijn kop slaat.

  Het zou mooi zijn als jullie deze vraag aan genoemde heren zou kunnen stellen en hier publiceren.

  0

  0
 • Bside gaucho
  22 november, 2017 - 10:37

  Typisch NAC, gebeurd datgene wat iedereen al lang bij de start van dit seizoen had verwacht… Gaan we allemaal op alles en iedereen janken.
  Accepteer gewoon eens dat het is zoals het is, het gaat echt niet beter worden. Zeker niet door het gejank van de supporters, die allemaal wel weten wat er moet gebeuren.
  Mijn oplossing is rust in de tent en hopen dat we puntjes bij elkaar sprokkelen voor de nacompetitie te bereiken. Directe degradatie is ook gewoon mogelijk. We waren vijfde in de juup.. Wat verwacht je dan…

  Hup NAC

  0

  0
 • Dutchbird
  22 november, 2017 - 10:53

  Tjonge vandaag weer sportjournalistiek van de bovenste plank in BN DeStem. Een artikel van Yadran Blanco over Stans, Nijholt, Haemhouts en N’toko zonder ook maar één zin uit de mond van betrokkenen (deze spelers en de technische leiding). Enkel historische feitjes die al lang en breed bekend waren en iets wat op een mening van die flapdrol lijkt. Ik moet die ellende nog een dikke maand aanzien, daarna geen BN DeStem meer in de bus. Opgezegd vanwege de onzin over NAC.

  0

  0
 • H. Smulders
  22 november, 2017 - 12:06

  Het komt allemaal goed!

  0

  0
 • buurman
  22 november, 2017 - 12:08

  Over het algemeen goede column waar veel werk in zit. Compliment.
  We zijn zaterdag allemaal hardhandig wakker geschut, ook ik.

  Het probleem zit niet in een of twee spelers of medewerkers. Het is een structureel probleem. Omdat er geen geld voor spelersbudget is mag Smulders voor niks gaan winkelen bij MC. Hij krijgt zelfs nog het wisselgeld en een fooi mee. Onze financiers vinden het allemaal prima.
  1 of 2 of 3 huurlingen zou best kunnen, zeker als daar een Angelino tussen zit. Maar 6 huurlingen van MC in de basis zal nooit gaan werken, dat zag ik zaterdag haarscherp. Die jongens hebben het geel/zwart niet tussen de oren en ze zijn gemiddeld veel te jong.
  Wat er naast de spelers van MC is gehaald heeft gemiddeld veel te weinig kwaliteit met de keeper voorop.

  Vreven werkt zodoende met een gemankeerde selectie. etc. Het is een cirkel waar we zo nooit uit gaan geraken, ook niet als je Vreven en/of Smulders ontslaat.

  Vreemd vind ik dat er wel miljoenen kunnen worden vrij gemaakt voor een stuk grond, waarom is er geen geld voor behoorlijke spelers op ere niveau? Uiteindelijk is dit , m.i., de hamvraag.

  1

  0
 • Phage
  22 november, 2017 - 15:04

  Ut blijft toch NAC he…

  0

  0
 • onzenan
  22 november, 2017 - 15:25

  @buurman: de aandeelhouders van NAC zouden – als ze de kans kregen – hun inleg vast graag willen terughalen. Ze zijn er denk ik ooit met andere verwachtingen ingestapt. En nu zien ze blijkbaar meer rendement in het investeren in vastgoed dan in spelers. Ze zullen vooral wat rond het stadion willen bouwen want met 17.000 stoeltjes, een open dak en een kwetsbaar veld kun je niet zoveel. De goeie kant van het verhaal is dat de kosten voor NAC omlaag gaan, de slechte kant is dat de huidige machthebbers dan wel een idee moeten hebben wat ze met de vrijkomende middelen gaan doen. Ik zou zeggen: koop wat contracten af en koop een meer ervaren as in.

  0

  0
 • buurman
  22 november, 2017 - 15:30

  Beste onzenan,
  Goed gezien ! Maar het heeft dus niks te maken om met visie aan een stabiele subtopper te gaan bouwen.
  Eerst geld naar het spelersbudget, dan de grond kopen. Niet andersom.

  0

  0
 • Fritske d'n Olifant
  22 november, 2017 - 15:52

  Veel aannames in dit stuk. Ik kan daar niet zoveel mee. Ik ben het er wel mee eens dat NAC moet afstappen van 4-3-3. Zeker nu punten pakken de hoogste prioriteit heeft. Maar dat staat los van mijn mening over Vreven en Smulders. Met mijn bescheiden voetbalinzicht dacht ik aan de 5-3-2 variant van Van Gaal, waarin Angelino en Sporkslede de hele wedstrijd kunnen opstomen. Een centrum met Meijers, Mets en Koch. Het middenveld met Verschueren, El Allouchi en García. En voorin Ambrose met daarachter Vloet.

  0

  0
 • Bredaaaa
  22 november, 2017 - 18:24

  Goede column! Mooi verwoord! Ik moet lachen om de haters van dit stukje. Smulders en Vreven hebben beide gefaald. Smulders moet zijn mondje houden over Robert Maaskant. Robert heeft goede dingen voor NAC gedaan. Zijn nek uitgestoken in een moeilijke periode.

  0

  0
 • GinnekenGabber
  22 november, 2017 - 19:57

  Super column!!! De woorden worden uit m’n smoel getrokken.
  Geef deze man een contract als adviseur bij NAC.
  O nee je moet vriendjes bij NAC hebben om daar terecht te kunnen.
  SMULDERS PANNEKOEK!!!!!

  0

  0