Go to Top

De scheidsrechter van komende vrijdag

De scheidsrechter van komende vrijdag

Op naar het altijd gastvrije Volendam om daar de plaatselijke FC van repliek te dienen op de 1-4 nederlaag aan het begin van dit seizoen. Toen gingen de onze ten onder, maar wel pas nadat Divine Naah met rood van het veld werd gestuurd. Tot die tijd werd Volendam volslagen van het veld getikt.

Het was tevens het moment waarop alle NAC-supporters even met de voetjes terug op de vloer werden gezet en waarbij de koppen uit de wolken werden getrokken. Ineens bleek het kampioensfeestje helemaal niet zo dichtbij als iedereen wel dacht. Na een aantal wedstrijden stond FC Volendam fier bovenaan en NAC lag op 12 punten achterstand op de wijdbroeken.

Dat het in het voetbal kan verkeren (en zeker in de Jupiler League), dat is inmiddels wel gebleken. Het onverslaanbaar geachte Volendam begon te verliezen, waar NAC zich langzaam begon te herpakken. Inmiddels staan de onzen op plaats 3 in de competitie met “nog maar” 9 punten achterstand op de nummer 1: Sparta. FC Volendam staat nu 5e, op 2 punten achterstand op NAC.

En dus zijn er kansen om een gaatje te slaan komende vrijdag. Bij winst sta je ineens 5 punten voor, maar de kans is ook aanwezig dat de oranje heren uit het noorden ineens ons eigen NAC weer voorbijhobbelen. De competitie ligt wat dat betreft nog aardig open en het is aan Marinus Dijkhuizen en zijn team om er voor te zorgen dat we in het kielzog van Sparta blijven (uiteraard met het doel er dan op het allerlaatst gewoon keihard voorbij te gaan :-P ).
De wedstrijd is buiten de lijnen tevens gepromoot vanwege het altijd gezellige karakter en de daarbijbehorende verplichte combi. We willen niks promoten of zo, maar het schijnt altijd erg gezellig te zijn bij Café ‘t Gat van Nederland op vrijdagmiddagen 15 januari’s 2016’s.

Anyway, buiten dat al zal er ook gewerkt moeten worden. De beurt om dat te doen is deze keer aan het team der Richards. Richard Liesveld zal de fluit hanteren, terwijl Richard Brondijk de vlag fier mag doen zwaaien. Aan de andere kant van het veld valt die eer te beurt aan Jan de Vries. Joey Kooij mag de noppen van de invallers keuren.

Bron: B-side Rats, KNVB

6 Reacties op "De scheidsrechter van komende vrijdag"

 • H.K.
  14 januari, 2016 - 04:36

  De scheids en vlaggers was door uw collega al vermeld op 12 januari beste Mafkees. ;-)

  0

  0
 • Mafkees
  14 januari, 2016 - 05:35

  Je kunt het niet vaak genoeg herhalen.

  0

  0
 • BreDaN
  14 januari, 2016 - 06:44

  @H.K.

  Vergeef het hem maar. Mafkees zit in een andere tijdzone momenteel. Hij krijgt zaken normaliter al wat langzamer mee, laat staan hoe dat nu dan het geval is… ????

  0

  0
 • nacman
  14 januari, 2016 - 09:47

  waar verblijft onze mafkees dan toch niet op de alp

  0

  0
 • scheppioni
  14 januari, 2016 - 12:56

  volenndam binnen tien minuten uitgeteld olv deze liesveld !! HUP NAC

  0

  0
 • Mafkees
  14 januari, 2016 - 14:23

  O jee, BreDaN is in zijn kuif gepikt… o nee, die heeft ie niet.

  0

  0