Go to Top

Depla regelt extra blauw op straat

Depla regelt extra blauw op straat

Waar burgemeester Depla eerder had besloten uitsupporters te weren, kiest hij toch voor extra politieinzet. Ondanks dat er wel bier wordt geschonken vanavond(!!!) is dit nog steeds een risicowedstrijd voor de burgemeester. 

Namens de politie neemt Willem van Hooydonk het woord. “Wij benaderen deze wedstrijd als een risicowedstrijd in de eredivisie. We kennen de historie als het gaat om de wedstrijden tussen beide clubs. We houden met alles rekening, we kunnen niet zeggen hoeveel agenten er vanavond op de been zijn, maar wel hebben we ME achter de hand.”

Het had vanavond een écht avondje NAC moeten worden, inclusief supporters van Willem II. Dat dat niet kan, ligt volgens de burgemeester aan de NAC-supporters zelf. Een deel van deze supporters heeft het in het verleden namelijk verpest voor de rest, wat natuurlijk een kulargument is. Waar is je dadergerichte aanpak, Paul? Een deel van de supporters (onder deze supporters zitten o.a. de crews van de Rat, BSR en de Breda Loco’s) verzet zich dan ook tegen de recente beslissingen van de burgemeester omtrent deze wedstrijden. Daarnaast is Depla van plan de eventuele huldiging de nek om te draaien. Depla reageert rustig. “We praten pas over de huldiging na de wedstrijd van donderdag. Iedereen buitelt over elkaar heen en de burgemeester krijgt overal de schuld van.(Omdat die ook de beslissing maakt -BSR)”

Toch hoopt Depla dat de supporters gelijk hebben, dat het een voetbalfeest wordt en dat iedereen zat en gelukkig naar huis gaat. “Ik wil dat mensen op een normale manier naar een wedstrijd kunnen in plaats van een paar pelotons ME achter de hand te moeten hebben. Ik ben op dit moment meer bezig met de veiligheid dan met de wedstrijd.”

Daarnaast wil hij ook nog even reageren op al het commentaar van de afgelopen dagen. “Daar moet je tegen kunnen als burgemeester.”

Bron:B-Side Rats, BN deStem

19 Reacties op "Depla regelt extra blauw op straat"

 • heksenketel
  19 mei, 2016 - 11:05

  Ik vind het wel helder en realistisch inclusief de laatste opmerking!

  0

  0
 • H.V.M.
  19 mei, 2016 - 11:10

  Deze baantjesjager moet bij de KNVB gaan solliciteren.
  Komt binnenkort gegarandeerd ‘n plekje vrij!

  0

  0
 • H.V.M.
  19 mei, 2016 - 11:12

  We hebben in Breda een burgemeester met een kort (stijf) lontje.
  Prettige wedstrijd allemaal!

  0

  0
 • Arie
  19 mei, 2016 - 11:23

  Er was toch niet genoeg politie beschikbaar om alles in goede banen te leiden, door vele reusachtig grote evenementen deze dagen en miljoenen wilde, doorgesnoven voetbalsupporters uit wereldmetropolen Tilburg en Breda. Of draaien we maar voor de 15e keer 180 graden om naar een ander inzicht.
  Het is werkelijk waar niet te geloven met deze breimutsen.
  Eigen straatje schoon, eigen straatje komt toch in het gedrang, straatje andere kant op schoon vegen om dan toch maar weer de andere kant op te vegen, zodat iedereen een beetje naar de pijpen wordt gedanst.
  Nee Depla en politie-consorten, jullie staan voor lul!

  0

  0
 • Arie
  19 mei, 2016 - 11:25

  Daarnaast pretendeert hij dat de wedstrijd hem normaal wel zou interesseren, maar nu de veiligheid dus hevig in het gedrang is wat minder.
  ONZIN, want hij slaapt onder een PSV-dekbed.
  En daar was bij de huldiging geen ME en politie-inzet nodig, toch meneer Depla?

  0

  0
 • Brutes
  19 mei, 2016 - 11:27

  Op social media gaan de geruchten rond dat Willem II-supporters toch willen afreizen naar Breda. “We nemen maatregelen om te voorkomen dat Tilburgers naar het stadion komen”, reageert burgemeester Depla, die pleit voor een veilige wedstrijd. “Ik wil dat ouders met jonge kinderen veilig naar de wedstrijd kunnen gaan kijken.”

  Waar is dit stukje gebleven????

  Waarom eerst de eigen supporters de schuld geven ??

  0

  0
 • Eddy W
  19 mei, 2016 - 11:37

  @Brutes
  Ik heb hier op mijn werk alleen de internet versie van de krant, gewoon de website dus. Hier staat dat niet in dus kan dat ook niet overgenomen worden. Dit is de stemming die ze er bij deStem aan het artikel op internet geven dus neem ik die, met een iets andere draai eraan, over.

  0

  0
 • Brutes
  19 mei, 2016 - 11:41

  @Eddy ja dat klopt
  Ik zag dit stukje op nacfans drm zet ik dit erbij ik bedoel dit niet tegen de bsr
  ????

  0

  0
 • Boz
  19 mei, 2016 - 11:46

  Dat een burgervader schaamteloos kan zeggen dat een aantal raddraaiers het voor de rest verpest heeft. Een burgervader hoort op te komen voor de wel willende en niet zijn oren laten hangen naar een aantal probleem gevallen.

  0

  0
 • Hanssie
  19 mei, 2016 - 11:46

  Snap het besluit tot extra inzet wel, hebben een aantal “supporters” het vorig jaar na de degradatie tegen roda het hier niet naar gemaakt. Ik snap het besluit tot uit support NIET.

  0

  0
 • Nacir
  19 mei, 2016 - 12:02

  Hadden we maar een burgemeester als Aboutaleb, één van de weinige uitzonderingen bij de PvdA die wel pit heeft en iemand die nog ergens voor staat, in plaats van alleen op baantjes jaagt.

  Hoe kan dit vieze ventje nou burgemeester worden van een stad als Breda. Natuurlijk kan niet iedere stad een natuurlijk leider hebben als Churchill of Obama (vergezocht i know), maar toch dit is gewoon een zwak kereltje dat zie je aan heel zijn houding. Vertrouwen in de politiek is er niet meer door figuren als jij De-(broek)-pla-(sser).

  0

  0
 • RV
  19 mei, 2016 - 12:10

  Ik begrijp het ook wel dat er dit soort maatregelen getroffen worden.
  De kleine groep die het voor de rest verpest hebben we helaas ook bij NAC.
  Natuurlijk is het allemaal veel minder geworden in de loop der jaren maar het is wel gebleken dat het bij wedstrijden waar het om gaat (ik herinner me even Roda vorig jaar en GAE voor de beker een paar jaar terug) ook incidenteel mis kan lopen. Dat wil men koste wat het kost voorkomen.

  Of dit de manier is betwijfel ik.
  Het zou mooi zijn als de regels versoepelt worden (was er ooit geen bonus-malus regeling in werking getreden?) maar dat er harder gestraft wordt bij het niet naleven van die regels. De simpele zielen krijgen dan na verloop van tijd een stadionverbod of gaan mee in de positieve vibe en komen tot inzicht dat gezelligheid met supporters van de tegenstander veel meer biedt dan gezeik.

  0

  0
 • nacman
  19 mei, 2016 - 13:06

  na de wedstrijd is er genoegd blauw op straat als iedereen de overwinning viert dan is heel Breda blauw

  0

  0
 • Nicky
  19 mei, 2016 - 13:16

  Liever met zijn alle op de Bredase grote markt om te juichen
  dan me in een Nijmeegse fietsenstalling laten afzuigen

  0

  0
 • Bloedpaal
  19 mei, 2016 - 13:59

  Verander het woord NAC-supporters in een willekeurige bevolkingsgroep en je hebt de poppen aan het dansen en bent stigmatiserend en polariserend bezig…

  0

  0
 • Babossa
  19 mei, 2016 - 14:44

  Ik hoor dat mensen die nog iemand zoeken met SCC. Wij hebben er hier twee die niet gebruikt worden (ivm de absurde aanvangstijd, moeten uit het Noorden van het land komen). Mocht iemand nog kaartjes willen, dan kan dat op onze seizoenskaarten.Laat maar wat weten.

  0

  0
 • Johan o
  19 mei, 2016 - 14:47

  Paul je bent een LUL!!!

  0

  0
 • Johan o
  19 mei, 2016 - 14:47

  COME ON NAC! !!!????

  0

  0
 • Dun Diëe
  19 mei, 2016 - 16:04

  Vorig jaar toen degradatie een feit was is er wat afgereld rond het stadion. Dat is helaas een feit en daar wordt nu naar gekeken. Daarnaast spelen we ook nog eens tegen onze oosterburen dus je kan er van op aan er bij de verliezende partij een paar debielen zitten die dit als een goed excuus zien de confrontatie op te zoeken, in het minst erge geval. Het weren van uit supporters kan ik dus nog wel volgen, ondanks dat ik het er niet mee eens ben.

  Dat een huldiging niet op de grote markt gehouden zou worden is echt ongelofelijke onzin. Volgens mij zijn alle voorgaande huldigingen gewoon prima verlopen. Depla moet zich wel herinneren dat hij nu burgervader van Breda is, en niet meer van Nijmegen waar hij met de bosjesmannen te maken had.

  0

  0