Go to Top

Directeur ProProf: “Toestroom spelers van Manchester City loopt uit de hand”

Directeur ProProf: “Toestroom spelers van Manchester City loopt uit de hand”

ProProf-directeur Ko Andriessen wil een limiet op het aantal huurspelers bij clubs. Volgens de baas van de spelersvakbond gaat het huren van buitenlanders ten koste van de eigen jeugdopleiding van Nederlandse clubs. NAC is wat de bestuurder betreft één van de voorbeelden van clubs, waarbij het uit de hand is gelopen. 

Volgens Andriessen is er sprake van een serieus probleem: “De toestroom van spelers van Chelsea en Manchester City loopt uit de hand. We kunnen niet inzetten op jeugdopleidingen als tegelijk de eerste elftallen steeds meer plaatsen inruimen voor jeugd van buitenlandse clubs. We dreigen een satellietcompetitie te worden en er moeten heel snel een paar strategische keuzes worden gemaakt.”

De directeur schrijft de problemen onder meer toe aan het feit dat clubs in private handen zijn gevallen: “Persoonlijk zou ik voor het Duitse model zijn waarbij clubs maximaal 49 procent van de aandelen mogen verkopen. Dan is duidelijker voor wie je opleidt en waarom. ADO Den Haag heeft een Chinese spits gehaald, Vitesse haalt spelers van Chelsea, NAC van City en bij Fortuna Sittard komt ook van alles van buitenaf binnen.”

Om de problemen op te lossen, moet allereerst begonnen worden met een huurlimiet: “Met een huurlimiet van bijvoorbeeld vijf in totaal en drie van dezelfde club, voorkom je dat het doorslaat. Het gaat om de balans. Ik snap dat toptalenten zoals Mason Mount en Angeliño echt wat hebben toegevoegd. Alleen moet het niet zo zijn dat hier lukraak hele legers worden gedropt.”

Wat vinden jullie? Heeft Andriessen een punt of niet?

Bron: B-Side Rats, Voetbal International

72 Reacties op "Directeur ProProf: “Toestroom spelers van Manchester City loopt uit de hand”"

 • BredaParel
  11 juli, 2018 - 18:52

  De afspraak was toch al dat NAC max 6 city huurlingen mag inzetten? Daarbij onderkennen Goetzee en Smulders dat het kapitaalvernietiging is als de jeugd van NAC niet speelt en op de langere termijn onverkoopbaar wordt

  34

  4
 • Han Mulders
  11 juli, 2018 - 18:52

  Andriessen heeft zeer zeker een punt. De vraag is echter wat beter is, allerlei spelers huren van allerlei ploegen (zoals de stillems) of kwaliteit huren van 1 club. Hierdoor zien we wel wekelijks spelers die de competitie echt aantrekkelijker maken. En of je nu koopt of huurt, het gaat beiden ten koste van een potentiële jeugdspeler. Misschien is het een goed idee om verplicht te gaan speler met een minimum aantal Nederlanders per team? Maar dat zal ook wel op allerlei wetgeving stuiten.

  34

  6
 • Owen
  11 juli, 2018 - 18:53

  Complete bulllshit. Clubs uit bijvoorbeeld het linkerrijtje hebben het nou eenmaal niet zo breed om te kunnen kopen en zullen daarom moeten lenen. Eigen jeugd is voor zulke clubs ook een probleem omdat grootmachten veel spelers wegkapen. Ik denk dat het niveau van de competitie vele malen wordt vergroot omdat we anders nooit spelers als bijvoorbeeld Garcia en Angeliño gekend zouden hebben.

  70

  4
 • Owen
  11 juli, 2018 - 18:53

  Ik bedoel natuurlijk rechter rijtje.

  10

  1
 • LemmingS
  11 juli, 2018 - 18:54

  Ik heb juist het idee dat de jeugd bij NAC de laatste jaren meer kansen krijgt en zich ook optrekt aan de, in mijn ogen, professioneler ingestelde city jeugd.

  83

  3
 • StefW
  11 juli, 2018 - 18:56

  Volgens mij geeft NAC de jeugd juist kans momenteel en is dat een onzinargument. We kunnen er niet om heen dat we in Nederland niet kunnen wat in het buitenland financieel wel kan. Tel daarbij dan nog de grootste onbalans in tv gelden tussen top 3 in Nederland en de rest in vergelijking met andere competities en het is logisch dat je hierop uitkomt

  34

  3
 • "TisniX"
  11 juli, 2018 - 18:57

  Zoals elk verhaal heeft ook deze story 2 kanten want wat is de jeugopleiding waard als de zogenaamde topclubs jeugd voor een appel en een ei weghaalt bij clubs als NAC. Voor NAC was en is het MCFC verhaar een kwestie van overleven zoals dat ook ooit begon bij Vitesse en waar naar alle waarschijnlijkheid ook een club als Fc Twente toe veroordeeld gaat worden. nzetten op jeugdopleidingen is alleen mogelijk als de kleinere clubs beschermd gaan worden tegen het “voor een dubbeltje op de eerste rang” beleid van de grotere jongens in de NL competitie en in andere competities.
  Persoonlijk heb ik afgelopen jaar genoten van de MC inbreng en ook gezien dat spelers als Garcia en Angelino de eigen spelers naar een hoger niveau tilde. Elk nadeel heb zijn voordeel zei een wijs man ooit.

  38

  3
 • Criticaster
  11 juli, 2018 - 18:58

  Honderd procent een punt. De verhalen zijn mooi, maar NAC is in de praktijk natuurlijk een handelshuis van City. Sterker, hier werd jarenlang afgegeven op Vitesse. Wat hetzelfde doet met Chelsea. Nu predikt men echter voor eigen parochie en worden de dubieuze banden met de sjeiks uiteraard gedoogd. City neemt ondertussen steeds meer grote happen uit de Europese markt en speelt een soort VoetbalRisk. Daarnaast zijn de spelers niet meer dan handelswaar. NAC is, sorry voor de trap tegen het zere been, slechts een speelhol van de ‘Engelsen’. Maar goed, zolang er elk jaar een Manu García deze kant op komt verstomt het gedrom. En dat snappen ook de beleidsbepalers, die maar wat genieten van hun snoepreisjes. Van een eigen identiteit is op termijn enkel geen sprake meer. Dat wordt hooggehouden door de fanatieke en hondstrouwe achterban. Niet door Manchester City, de hoge heren van NAC of de spelersgroep.

  39

  31
 • Nacdictive
  11 juli, 2018 - 18:59

  Dat ze eerst eens wat andere problemen oplossen o.a. Jupiler League met 2e elftallen met wisselende selecties..

  43

  4
 • Breda-Loyal
  11 juli, 2018 - 19:01

  Idd , ploegen buiten de grote 3 hebben het gwn minder breed.

  Maar als er een oplossing zoals televisie gelden eerlijker verdelen zodat alle clubs meer geld kunnen spenderen aan spelers aantrekken en NIET huren zijn “de grote 3” op hun pikies getrapt en schreeuwen ze moord en brand

  Zolang er geen oplossing is waar alle clubs profijt van hebben ( maar dat alleen clubs zoals wij erdoor genaait worden ) kunnen ze hier heel lang over door praten maar een oplossing komt er niet van

  20

  2
 • Da Pope
  11 juli, 2018 - 19:03

  Ik sta hier zelf nogal dubbel in. Aan de ene kant heeft Andriessen natuurlijk een punt. Clubs als NAC houden het systeem van voetbalfabrieken als Manchester City natuurlijk mede in stand. Teams als NAC maken het mede mogelijk dat City eindeloos spelers kan blijven halen, omdat ze naast een dik salaris ook uitzicht op speeltijd hebben. Ze kunnen namelijk toch wel tijdelijk ergens ondergebracht worden. NAC maakt het verhaal van City zelfs aantrekkelijker, aangezien de club één van de ontwikkelstappen in het traject van talenten van City is.

  Aan de andere kant is het nogal makkelijk om NAC sec als onderdeel van het probleem te zien. De club toont zich de afgelopen jaren realistisch en maakt gewoon heel verstandig gebruik van de mogelijkheden die het huidige transfersysteem biedt. Door de deal met City bespaart NAC substantieel op de salariskosten én is er een hele wereld van kennis en expertise beschikbaar. Hierdoor heeft NAC meer geld beschikbaar om in de jeugdopleiding te steken en kan het ervoor zorgen dat die jeugd ook nog eens professioneler ondersteund wordt. De deal met City maakt het daardoor juist mogelijk dat een club in Nederland steviger op de jeugdopleiding inzet.

  Mannen als Andriessen benaderen het probleem wat mij betreft van de verkeerde kant. Ze doen aan symptoombestrijding. De oplossing ligt niet bij een maximum aantal huurspelers of het inperken van privaat clubbezit. De oplossing ligt wat mij betreft in het herzien van het transfersysteem. Als clubs als City slechts 25 of 30 spelers onder contract mogen nemen of opleidende clubs meer en beter beschermd worden, valt de hele basis onder het huidige talentenslurpen weg. Dan haalt City geen spelers meer op bij clubs als Ajax/PSV/Feyenoord en halen die clubs de jeugdopleidingen van clubs als NAC niet meer leeg. Dan wordt het ook meteen een stuk aantrekkelijker voor kleine clubs om écht te investeren in de jeugd.

  95

  2
 • 076Mike
  11 juli, 2018 - 19:08

  * Jeugdopleiding – het door NAC gekozen pad.. Is denk ik het juiste..
  Vanaf komend seizoen een extra elftal op de been brengen druist een beetje in tegen wat deze meneer roept..
  Tevens, denk ik.. Dat de constructie met helmond een goede zet is.. Jongens die net onder de basis hangen verhuren om zo in een divisie lager veel wedstrijden te kunnen spelen.. En zo, “verder” terug te kunnen komen..

  * Private handen – Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe het er in NAC situatie uit ziet, maar ik denk toch echt dat in ieder geval 51% van de aandelen in eigen bezit is zeker?

  * Toegevoegde waarde – Hierin noemt ie mijn inziens te weinig namen die iets hebben toegevoegd..
  De eerst 2 jaar was het bij NAC inderdaad niet alles.. Hoewel dat te maken had met de JL..
  Maar afgelopen jaar hebben we, niet alleen bij NAC, maar over de gehele competitie toch echt wel wat jongens gezien die wat toe te voegen hadden..
  En als alles gaat lopen zoals ik verwacht dat het gaat lopen, dan is dat in het nieuwe seizoen misschien nog wel meer het geval!

  8

  1
 • Cambridge
  11 juli, 2018 - 19:09

  Probleem is dat de clubs veels te weinig geld hebben om te kunnen concurreren met de top of zelfs het Championship. Gaat ook niet meer gebeuren. Wat gaat er gebeuren als je de huurspelers gaat weghalen? Wordt dan de competitie sterker? Nee.

  Het zijn juist spelers als Mount en Manu Garcia die nu wat meer weerstand bieden in de eredivisie. Alles wat een beetje kan voetballen wordt weggekocht. Kijk maar naar die de Wijs. Waarom kiest zo’n speler voor Championship? Vanwege de uitdaging? Nee, omdat die 5x zoveel kan verdienen dan bij Excelsior. Ik geef hem groot gelijk.

  Idealiter blijft een de Wijs bij Excelsior of gaat naar een andere eredivisieclub maar dat gebeurt simpelweg niet.

  Iedere keer komt er weer een helder licht met de zogenaamde oplossing voor het Nederlands voetbal. Dan is het weer kunstgras, dan de competitieopzet, dan huurspelers, dan een pyramide, dan moeten we meer fysieke spelers hebben.

  Het gaat maar om een ding in het hedendaagse voetbal: geld. De eredivisie moet zich beter vermarkten.

  15

  3
 • PetoVI
  11 juli, 2018 - 19:12

  Zorg er liever voor dat de grote clubs een maximum krijgen aan wat ze mogen verhuren. Zo kan een City of Chelsea niet heel de zee leegvissen voor eigen winst.

  11

  1
 • Bou
  11 juli, 2018 - 19:16

  @PetoVI je hebt bij het juiste eind. Daar ligt dit ‘probleem’ in eerste instantie.

  4

  1
 • Ivo
  11 juli, 2018 - 19:16

  Ondertussen leggen Ajax, Feyenoord en PSV karrevrachten aan spelers vast die worden niet verhuurd maar mogen vervolgens in de keuken kampioen competitie spelen.

  Onze grootste talenten spelen niet op het joogste niveau.

  Gek he, dat andere clubs creatieve oplossingen zoeken?

  31

  1
 • Braze
  11 juli, 2018 - 19:19

  Dan moet er niet alleen een huurlimiet komen maar ook een beperkt aantal buitenlandse spelers. De grote clubs kunnen makkelijk buitenlands talent aantrekken. Kijk maar eens hoeveel buitenlanders de grote drie hebben en dat begint ook al bij jeugdsplelers. Bovendien kapen Ajax, Feyenoord,PSV en AZ de toptalenten bij o.a. NAC etc, weg. Moet ook verboden worden dan

  11

  1
 • Oldskool
  11 juli, 2018 - 19:27

  Natuurlijk heeft ie een punt alleen dan wel ook kunstgras afschaffen en tv gelden eerlijk verdelen. En huurlingen maximeren, maar niet per club, dat slaat nergens op.

  En de jong teams afschaffen.

  15

  1
 • NAC4Ever
  11 juli, 2018 - 19:28

  NAC zet ook in op de jeugd. Anders waren we nooit met Helmond samen gaan werken.

  Bij NAC zie ik het probleem niet. Wat zijn nou 6 spelers op een selectie van 20-25 man?

  7

  4
 • vergane glorie
  11 juli, 2018 - 19:39

  Wat is de opzet van K.A.?
  Roomser dan de paus zijn. Is het fair play wat gespeeld wordt door Ajax, F’noord en PSV op de transfermarkt? Nee toch! Meest vreemde constructies met Zuid Amerikaanse landen. Niet te controleren door wie dan ook. We praten inmiddels niet meer over voetbalSPORT maar over de bedrijfstak voetbal,
  Maar nu heeft NAC een prachtig aantal wedstrijden gespeeld en ja de MC spelers waren daarin leidend.
  Anders hadden we ze hier ook nooit op de velden gezien.
  Dat er een limiet van b.v. 5 spelers in een spelend elftal mogen staan, daar heb ik vrede mee.
  Maar wat moet Ajax met de meest lovende opleiding met Schuurs van promovendus Fortuna 54, sorry Fortuna Sittard?
  Zo worden kleintjes heel klein gehouden.
  Laat meneer KA zich maar bezig houden met sollicitatietrainingen en aanvragen van WW uitkeringen voor de knulletjes die zich te groot voelen om echt te gaan werken en niet aan voetballen toekomen. .

  9

  1
 • Wanny
  11 juli, 2018 - 19:41

  Dan ook het weghalen van talentvolle jeugdspelers stoppen. NAC huurt ook spelers omdat de jeugdopleiding steeds wordt leeggeroofd door de topclubs.

  22

  1
 • Eljé
  11 juli, 2018 - 19:46

  De grotere clubs uit eigen competitie plegen ook roofbouw in eigen land. Zij het in beperktere mate, ook zij werken als talentenstofzuiger (by DaPope) bij de kleinere clubs. Die verdwijnen of door een achterdeur van het podium of staan met peperdure buitenlandse talenten het in de KK divisie te verkloten voor nog kleinere clubs.
  En als de begrotingsverschillen in de ere nog groter gaan worden, wordt dat alleen maar meer.

  Hij heeft naruurlijk een punt maar anoniem naar City wijzen die nog nooit van hem gehoord heeft, heeft geen zin om een evt probleem op te lossen.

  En hoeveel tieners hebben nlse clubs wel niet uit Scandinavië geroofd de afgelopen decennia?

  6

  1
 • Brutes
  11 juli, 2018 - 19:47

  Als wij wat talenten hebben staan de top 3 aan de deur want diw hwbbwn meer poen als ons dan zijn ze weg
  Dus houden we zelf niet veel over
  Spelertjes van uit mijn buurt tuinzicht worden op 6/7 jaar al na feyenoord psv getrokken
  Wat kunnen wij daar aan doen als kleinere clubs

  Los eerst dit probleem maar op en ga dan verder kijken

  13

  1
 • Dik Tevreden
  11 juli, 2018 - 19:48

  Ko huurt ook geen flatje of heeft ook geen hypotheek op zn huis. Gewoon max van 6 huurspelers… waar ze vandaan komen zou niets uit moeten maken.

  0

  1
 • Babosje
  11 juli, 2018 - 19:56

  Ik snap wel dat andere clubs hier met een schuin oog naartoe kijken dat is gewoon jaloezie maar een proprof zou toch verder kijken zul je denken!

  4

  4
 • J Breda
  11 juli, 2018 - 19:57

  Pleur op man. Moeten die grootste 3 van Nederland niet alle spelers wegkopen bij de kleine clubs.

  12

  0
 • scheppioni
  11 juli, 2018 - 20:07

  Wat Wanny zegt !!!!

  0

  0
 • Ojee
  11 juli, 2018 - 20:10

  Begin eerst de willekeur bij de KNVB maar eens aan te pakken. Komt het over 15 of 20 jaar weer goed.

  Wij hebben Tim en Eric die dwars tegen alles in gaan en straks 1 van de beste jeugdopleiddiingen van Nederland hebben neergezet. Ook dankzij City die er geld in steken en 5 jaar lang ons eerste met ralent kunnen voeden.
  Over 3 of 4 jaar weer op eigen benen. Dan piept ProProf niet meer.. Er wordt nu al steeds meer tslent doorgeschoven of vie Helmond voorbereid. Kwestie nu is ervoor te zorgen dat doir de KNVB ondersteunde clubs niet steeds onze talenten weghalen. Ga daar maar eens aan werken, ProProf en KNVB.

  6

  2
 • Hoolie
  11 juli, 2018 - 20:14

  Fuck modern football!!!!!

  11

  0
 • Swiffer
  11 juli, 2018 - 20:15

  Het probleem ligt bij City niet bij NAC! Zij mogen een handelshuis houden! Overigens is een geconstrueerde lange termijn relatie beter dan zo maar overal te huren.

  Volgens mij heeft de Eredivisie grotere problemen op te lossen dan wat huurspelertjes…

  6

  2
 • AJ
  11 juli, 2018 - 20:44

  Symptoombestrijding….!

  3

  0
 • Arie
  11 juli, 2018 - 20:45

  Hij heeft een punt, maar het probleem ervan ligt bij de grotere clubs en de Fifa. Succes met met dit verhaal daar naartoe gaan. Die lachen je vierkant uit. Daarnaast is dit zolang Engeland nog niet officieel uit de EU is totaal niet door te voeren met een unie die staat voor vrije handel in kapitaal, goederen en mensen.

  2

  0
 • GinnekenGabber
  11 juli, 2018 - 20:46

  Als deze constructies er niet zouden zijn waren er nog maar 12 bvos in de Nederlandse competitie.
  Maar het is wel vreemd dat je een half elftal kan huren.

  2

  2
 • Bart
  11 juli, 2018 - 20:50

  Alles draait in Nederland om de top 3.. als er iets is of gebeurt wat in hun nadeel is moet het stoppen maar als Ajax of PSV dit soort constructies zouden hebben zou het geen probleem zijn!

  20

  0
 • Dun Diëe
  11 juli, 2018 - 21:10

  Hij heeft gelijk maar benoemd het symptoom. Niet de oorzaak. De oorzaak is clubs zoals City die alle jeugd wegkapen. Maar dat doen de nationale topclubs ook al. Maar goed, ik denk dat iedereen hier dat wel weet.

  2

  0
 • hansiehansie
  11 juli, 2018 - 22:21

  Zoiets werkt alleen als je het in alle competities oppakt en niet als Nederland weer het braafste jongentje van de klas gaat uithangen. Het eventuele gevolg: Nederlandse talenten blijven naar het buitenland gaan en worden vervolgens verhuurt aan clubs uit pak m weg Frankrijk of Belgie. B-garnituur is te behouden maar gaat naar de topclubs in Nederland. Overige clubs moet het doen met C, D etc. garnituur spelers omdat er simpelweg schaarste gaat optreden. De clubs in Nederland zijn namelijk financieel al zo aan allerlei regels gebonden dat spelers kopen niet mogelijk is o.a. buiten EU spelers 1,5 x Nederlands salaris.

  Leuk hoor die vakbondjes, maar ze maken uiteindelijk gewoon de eigen competities kapot en de Nederlandse talenten gaan nog eerder naar het buitenland.

  Kortzichtig geroep van iemand die puur aan eigen belang denkt.

  2

  0
 • Rijen
  11 juli, 2018 - 22:22

  Hij heeft een punt.
  NAC verliest zijn identiteit
  Eigen jeugd heeft veel.minder kans om door te stromen
  Elk jaar ander huurlegioen
  We bouwen geen kapitaal op
  Ik ben er altijd op tegen geweest. Bij Vitesse en nu helaas bij NAC

  9

  30
 • Ere
  11 juli, 2018 - 22:22

  Knvb heeft hier zeker ook een aandeel in, door jong ploegen toe te voegen in de juliler leauge. Ajax&Psv gaan hun beste jeugd spelers niet verhuren aan clubs zoals; Nac, zwolle, willem 2 Heracles enz.. want die willen dat hun jong team zo hoog mogelijk eindig.
  Wat gaat het rechter rijtje doen, het buitenland zoeken en daar spelers huren.

  7

  0
 • Hugo
  11 juli, 2018 - 22:24

  En ondertussen weten we komend jaar voor 99% zeker wie er in de kwartfinale staan van de cl. Kijken we weer voor de 23ste keer naar barca real. Geen hol aan. Feit is gewoon dat nederlandse talenten binnen no time worden weggebietst voor een grijpstuiver door de ‘grote’ clubs. Nagenoeg nooit wordt er door een kleinere club een transferklapper gemaakt. Er valt niks op te bouwen als het systeem van bovenaf niet wordt veranderd. Dit heeft niks met talenten stallen en handelshuisverhalen te maken. Het probleem ligt namelijk niet bij de kleine clubs. Die willen niet, maar moeten wel. Om de kop boven water te houden. Eindig je een keer leuk op de ranglijst, moet je beginnen in de achtste voorronde van de europaleague. Het voetbal is kapot. Met die kut CL als grootste gedrocht . hup NAC

  13

  0
 • ome cor
  11 juli, 2018 - 22:32

  Niet janken, lul

  3

  6
 • SjorsNAC
  11 juli, 2018 - 22:36

  Ze moeten niet zo zeiken, zorg maar eens voor een betere verdeling van de tv gelden.

  Het begint allemaal in de top, pak die maar eens aan dan praten we verder. Dit is puur het gevolg van een ziek verdeling van geld en macht. In mijn ogen onmogelijk om aan te pakken, zolang iedere bobo ook lekker mee kan profiteren veranderd er geen zak.

  Kleine clubs zullen wel creatief moeten zijn, zeker als de beste talenten elke keer verttrekken.

  6

  0
 • Nachoreca1
  11 juli, 2018 - 22:53

  Laat gaan die zeikerd. Come on nac!

  1

  0
 • Chris W.M.
  11 juli, 2018 - 22:59

  @Rijen

  Je zit op de verkeerde site kul, jij moet de afslag precies de andere kant op hebben.

  Als je jezelf NAC supporter noemt en je komt met deze onzin aan, dan heb je óf onder een steen geleefd óf je zit te hopen een record aan duimpjes naar beneden te scoren.

  4

  10
 • Spar
  11 juli, 2018 - 23:02

  Zomaar een heel andere gedachte. Moet je het als speler wel willen om opgeslokt te worden door zo’n handelshuis als Manchester City?

  Je wordt lang en constant in onzekerheid gelaten en van club naar club verkast zonder veel eigen invloed.

  Ik kan me namelijk niet voorstellen dat een speler als Garcia heel gelukkig wordt daar in Toulouse.

  5

  1
 • Ed
  11 juli, 2018 - 23:04

  Als de jeugd van oa NAC niet weggekaapt wordt door de grote jongens, waren we ook al een heel eind. Moet je eens kijken wat PSV al weghaalde afgelopen seizoen. Over een paar jaar pronken met deze gasten

  6

  0
 • Bzzz
  11 juli, 2018 - 23:05

  Eens met verschillende mensen hier. Andriessen heeft een punt, maar dit probleem moet wel met combinatie van maatregelen aangpakt worden.
  – Minder huur
  – Maar vooral ook (FIFA breed) limiet op verhuur door een club
  – Binnen Eredivisie een evenwichtigere verdeling van de televisiegelden

  0

  0
 • Rotterdammert
  11 juli, 2018 - 23:12

  Het is een Tilburger.

  Dat is de enige reden dat hij dit nu roept, want er zijn tal van zaken die meer prioriteit hebben. Daarnaast wil iedereen het niveau in NL omhoog krijgen, maar als je dan groot talent kan huren is het weer niet correct. Elke club mag zijn eigen visie bepalen. Daarbij vinden clubs toch weer een andere manier om het te bereiken (transfervrij overstappen en weer gratis terug bijvoorbeeld) of de grote clubs huren de grote talenten aan andere competities en NL raakt nog verder achter.

  Niet lullen, maar voetballen.

  7

  1
 • Rijen
  11 juli, 2018 - 23:16

  @ Chris W.M welke afslag? Mag toch gewoon een mening geven. Waarheid kan soms hard zijn. Ben jij altijd voor de Vitesse constructie geweest dan?

  7

  0
 • 10diego
  11 juli, 2018 - 23:23

  Hoe wil hij dat bereiken? Wettelijk kan het niet en de clubs krijg je niet op 1 lijn. Zij die veel (ver)huren gaan er voor liggen. Zelfde probleem als bij kunstgras verwijderen. Een storm in een glas water.

  0

  0
 • Rooie Jo
  11 juli, 2018 - 23:27

  Niet al te serieus nemen dit proefballonnetje… 100% eend met 10diego,

  0

  0
 • Peer11
  11 juli, 2018 - 23:38

  @Spar

  De huidige generatie voetballers zijn pure broodvoetballers. Het enige dat telt is hoeveel knaken er iedere maand binnenkomen. Welke kleur shirt om de schouders hangt maakt ze geen reet uit. De keuze voor City zal daarom snel zijn gemaakt.

  3

  0
 • Zooike
  11 juli, 2018 - 23:52

  Een aantal hebben echt al de vinger gelegd op de zere plek. Die zit niet in nl, niet bij knvb, niet bij de nl clubs. Dat is allemaal gerommel in de marge veroorzaakt door de geldfabrieken en de (in z’n geheel niet onpartijdige) toezichthouders. De fifa, noch uefa kunnen betrapt worden op het streven te willen komen tot gelijkwaardigere competities.

  Het grootste manco is dat de restricties voor maximaal aantal buitenlanders in een selectie er niet meer is binnen internationale context. Daarmee was het voor NL talent vaak aantrekkelijker om nog een of twee seizoenen langer te blijven hangen bij NL club, bovendien was internationale vraag daardoor kleiner dan nu. Doordat talent bleef, nam kwaliteit van competitie toe (en was de kwaliteitstoename van buitenlandse clubs evenredig; kwaliteitstoename werd in ieder geval niet vergroot door het onbeperkt wegkapen van kwaliteit ergens anders). Oftewel, kwaliteit was eerlijker verdeeld over x
  de competities, als het dan tot een transfer kwam was de klapper des te groter en daarmee loonde het om op te leiden. Oftewel de ideale voetbalwereld, waarin geld net zoals eer slechts een drijvende kracht was. Nu is geld bepalend.

  Helaas, wat is geweest, is geweest. Voorstellen van deze meneer leiden totaal nergens toe. De oplossing zou in internationale context moeten worden gevonden: het weer opnieuw invoeren van restricties, waardoor kwaliteit gerichter wordt opgekocht en daarmee eerlijker verdeeld blijft over alle competities en dat ook binnen de competenties het stofzuiger gedrag vermindert, omdat er minder noodzaak toe is.

  Ain’t gonna happen.

  If you can’t beat them, join them. Dus moet er vooral worden nagedacht over mogelijkheden om in ieder geval Nederlands talent langer te kunnen behouden om de kwaliteit te bevorderen en internationaal van betekenis te kunnen zijn. We moeten geld maken door kwaliteit.

  Of gewoon calimero blijven.

  1

  0
 • Peer11
  11 juli, 2018 - 23:54

  “We dreigen een satellietcompetitie te worden en er moeten heel snel een paar strategische keuzes worden gemaakt.”

  Haha Nederland is lang geleden al afgehaakt. We kunnen op geen enkele manier concurreren met de grote Europese competities. Net als Oranje zich niet meer voor een eindtoernooi weet te plaatsen.

  De top 3 haalt overal de beste jeugdspelers weg.
  De top 3 geeft het beschikbare geld uit in het buitenland.
  Oneerlijke verdeling tv gelden
  Jong teams verzieken de eerste divisie, spelers worden niet meer verhuurd.
  Kunstgras.

  Dit figuur probeert wat zieltjes te winnen ten koste van o.a. NAC. Kom eerst maar eens met fatsoenlijke alternatieven. NAC roeit met de riemen die het heeft en houdt vooralsnog maar net het hoofd boven water.

  13

  2
 • Fritske d'n Olifant
  11 juli, 2018 - 23:57

  Echt je reinste onzin wat deze man roept. Een eigen product als El Allouchi is aantoonbaar beter geworden van spelen met Manu García en Angeliño. Door een quotum in te stellen benadeel je bovendien alleen de clubs met kleine budgetten zoals NAC.

  3

  4
 • zagge
  12 juli, 2018 - 00:59

  Als je angelino leent/huurt van City is het niet goed maar als PSV hem koopt voor 5 miljoen is het wel goed..???

  6

  2
 • zagge
  12 juli, 2018 - 01:03

  Start in Europa dan maar eens met maximaal 6 buitenlandse spelers per selectie… dan geef je eigen opleiding overal ook echt het belang. Ook bij de chelseas en cities.

  1

  2
 • Dutchbird
  12 juli, 2018 - 01:32

  Achterhoedegevecht van ProProf meneer Ko Andriessen. De leden van zijn vakbond willen het beste salaris en dat wordt in andere landen betaald dus gaan ze daar heen.De opengevallen plaatsen worden ingevuld met huurlingen. Niet alleen bij NAC maar bij elke ploeg die niet stevig in de slappe was zit.

  2

  1
 • BREDA1965
  12 juli, 2018 - 04:17

  voetbal is al jaren verpest,en al jaren geen fuck meer aan of enigzins serieus te nemen.kijk naar die keepers van ons,ze kunnen niks maar vinden gewoon weer een club die ze salaris geeft.20 jr geleden hadden noppert aussie en bertrams,gewoon langs het GAK gekunnen.Ik wordt oud,maar vroeger was het echt beter en leuker.Fuck het hedendaagse voetbal.

  8

  3
 • Betweter
  12 juli, 2018 - 07:02

  Wanneer meneertje Ko Andriessen het voor elkaar krijgt dat alle geldelijke en sportieve verhoudingen tussen de topteams en de rest van alle betaald voetbalclubs wordt gladgestreken, dan mag hij erover nadenken. Maar zolang de topclubs hun spelers in de eerste divisie mogen laten rijpen en dus daar hun voordeel uithalen qua opleiding, moet deze meneer gewoon zijn muiltje houden.

  3

  0
 • Harrie
  12 juli, 2018 - 07:24

  Laat Andriessen eerst per club eens bekijken hoe het zit door met ze te praten en te kijken naar totale feiten in plaats 1 gedeelte en een subjectieve nadelige mening over het huren van spelers de wereld in te slingeren via de pers.

  Als na goed onderzoek blijkt dat er problemen ontstaan een goed plan maken samen met de clubs om het op te lossen. Wanneer dat is gelukt kan hij ook meteen met de clubs de opleidingsvergoedingen verhogen als clubs jeugdspelers weghalen bij andere betaald voetbal opleidingen. Dan word de noodzaak voor de (inter)nationale topclubs om zelf goed op te leiden ook groter. Dit zal er echter nooit van komen want dat is nadelig voor de topclubs en die bepalen omdat geld macht is.

  2

  0
 • No Worries
  12 juli, 2018 - 08:30

  Vergeet ff niet dat bv een fc twente ook 72! spelers onder contract had

  0

  0
 • a
  12 juli, 2018 - 09:47

  Andriessen heeft volgens mij geen punt. Heel veel jonge talentvolle Nederlandse voetballers worden al vroeg door buitenlandse clubs gehaald, dat is het probleem. Er vind bij echte talenten nauwelijks doorstroming naar de eredivisie plaats want dan zijn ze al weg. Bovendien kun je het volgens mij ook wettelijk niet tegenhouden want voor de inwoners van de EU is vrij woon-en werkverkeer van kracht.
  Kortom het geld of het gebrek hier aan is het probleem , zelfs de tweede garnituur van Nederland verdient in bepaalde Europese landen al veel meer dan in ons land. Dit probleem zal op Europees niveau moeten worden opgelost.

  0

  0
 • Peerke
  12 juli, 2018 - 10:00

  De samenwerking met MC heeft voor zowel NAC als de eredivisie toegevoegde waarde. Probleem jeugdopleiding ondervangen we door de samenwerking met Helmond Sport. Als dat toegevoegde waarde heeft voor zowel Helmond als de KK divisie , praat dhr. Andriesse dus uitsluitend voor eigen parochie.

  1

  0
 • tripomatic
  12 juli, 2018 - 11:09

  De beste man heeft absoluut wel een punt, maar hij maakt er alleen een ontiegelijk zwart/wit-verhaal van.

  Zoals @Peer11 treffend samenvat:

  “-De top 3 haalt overal de beste jeugdspelers weg.
  -De top 3 geeft het beschikbare geld uit in het buitenland.
  -Oneerlijke verdeling tv gelden
  -Jong teams verzieken de eerste divisie, spelers worden niet meer verhuurd.
  -Kunstgras.”

  Lekker makkelijk om dan te wijzen naar clubs met een smaller budget die dan veroordeeld zijn tot het huren van spelers. En met het instellen van een huurlimit verdwijnt het probleem echt niet als sneeuw voor de zon.

  3

  0
 • AndersBreda
  12 juli, 2018 - 11:38

  Kunnen ze dan niet eerst eens kijken naar de belachelijke prijzen die tegenwoordig betaald worden voor spelers. Het is gewoon bijna niet te doen voor een Nederlandse middenmoter om te concurreren tegen een Engelse club uit de League One. En als je dan eens een leuke speler hebt (gekocht of uit eigen kweekvijver) ben je hem binnen een half jaar weer kwijt omdat er ergens een clubbaas is die zijn olie sjeik een keer verliefd aankijkt en meteen een half miljoen dinero handje contantje krijgt.

  Kleinere clubs ontkomen er bijna niet meer aan om flink te huren bij de grotere teams, want eredivisie waardige spelers, waarmee je met de grote drie kunt concurreren zijn niet te krijgen!

  3

  0
 • Yup
  12 juli, 2018 - 12:19

  Totdat Ajax het doet en dan is het ineens wel goed…

  3

  0
 • misterbean
  12 juli, 2018 - 13:16

  Helemaal mee eens. En ook meteen al die grote clubs met 100 contractspelers als handelswaar aanpakken!

  1

  2
 • Colin
  12 juli, 2018 - 13:43

  Ik ben ook nooit een voorstander van veel huren geweest, maar altijd nog beter dan het alternatief.
  Want zonder die huurlingen had NAC nog in de Keuken divisie gespeeld, dus mijn zegen hebben ze, zeker na de smaakmakers van afgelopen seizoen!

  2

  0
 • Betweter
  12 juli, 2018 - 19:28

  Die Andriessen moet zijn muil houden, want het is gewoon een kruik !!

  3

  0
 • buurman
  13 juli, 2018 - 19:08

  Hmmmmm…………..
  De tijd dat ik seizoenen achtereen stond te kijken naar Theo Dierckx – Bertus Quaars – Frans Bouwmeester jr. op het NAC middenveld is voorbij. (Ook een heerlijke en meer eerlijke tijd !!)

  Van de andere kant stoot NAC nu ook weer spelers door naar Helmond Sport om daar ervaring op te doen.
  Daarnaast als je echt een talentvolle jeugdspeler hebt opgeleid dan wordt hij als de wiedeweerga gekocht door een club met veel meer geld.

  Natuurlijk heeft Ko Andriessen een punt maar gelijktijdig is het een open deur. Leg dan ook uit hoe kleinere clubs met een beperkter budget toch een waardige selectie op de been kunnen brengen waarmee ze zich kunnen handhaven en dus kunnen voortbestaan !

  Dat een club als NAC zijn toevlucht zoek door spelers van MC te huren is zeer slim. Als NAC dat huren van MC spelers niet mag worden ze gedwongen binnen de kortst mogelijke tijd wederom onverantwoorde financiële uitgaven te doen. Kortom; de puinhoop is door dit bedrijfsmodel (huren bij een topclub) veel kleiner geworden. Het komt de tegenwoordige totale voetbalbranche ten goede.

  1

  0
 • buurman
  13 juli, 2018 - 19:09

  zoekt

  0

  0