Go to Top

El Allouchi: “Ik wilde hem bekeken schoppen”

El Allouchi: “Ik wilde hem bekeken schoppen”

Mounir El Allouchi was in Den Haag belangrijk voor NAC. De middenvelder annex aanvaller miste het duel met Feyenoord, maar kreeg zijn basisplaats terug voor het treffen met ADO. Met de openingstreffer had hij een groot aandeel in de winstpartij.

“Als het publiek gaat fluiten, dan weet je dat je het goed doet”, aldus Mounir El Allouchi in gesprek met BN DeStem. Zeer tevreden was hij, zowel over zijn eigen spel als met het resultaat. Dat laatste was voor Mounir nog wel het belangrijkste. “Dat we gewonnen hebben, vind ik nog veel mooier.”

Vorige week moest hij het duel met Feyenoord aan zich voorbij laten gaan. Een hamstringblessure gooide roet in het eten. “Toen was ik misschien nog wel blijer”, aldus El Allouchi, die het fijn vond om te horen dat trainer Stijn Vreven vertrouwen in hem heeft. “Ik heb het gelezen ja. De trainer is niet zo van de complimentjes, dus dit is lekker.” Dat vertrouwen verzilverde hij met een doelpunt. “Scoren is lekker, maar ik leg mezelf vooral geen druk op. Ik wil vooral lekker genieten. En scoren en assists geven, wil elke speler.” Via een afgeslagen corner wist hij het net te vinden. “Ik zag dat de hoek vrij was en dat de keeper hem niet zou zien aankomen. Ik wilde hem bekeken schoppen. Als je hem vol neemt, vliegt de bal terug naar Breda. Dus nam ik hem met de binnenkant van de voet. De volgende keer vliegt hij misschien over, maar nu knal ik hem met een effectje in de verre hoek. Lekker man.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

13 Reacties op "El Allouchi: “Ik wilde hem bekeken schoppen”"

 • Jurist
  11 maart, 2018 - 15:26

  Zo’n aparte voetballer. Soms zie je hem aan de bal maar wat aankloten en totaal niks nuttigs doen. En soms komt hij met van die vlagen als gisteren, tegen Heracles en zoals vorig seizoen tegen RKC. Wordt hij geremd door het een en ander of zou hij gewoon echt een middelmatige voetballer met enorme piekmomenten zijn?

  21

  1
 • scheppioni
  11 maart, 2018 - 15:27

  Technisch een zeer knap doelpunt Mounir !! Trek de lijn nu door, dus geen fletse wedstrijden meer dat is funest vooral op jou positie !!!! Come on Mounir !

  21

  1
 • Arie
  11 maart, 2018 - 16:20

  Als Angelino zoals gisteravond zn rushes meer doseert, krijgt Mounir meer de kans om aanvallend bij te dragen en dan zie je dat het een speler is met een fijne techniek en een nog steeds stijgende lijn in zn potentie. Speelt bij vlagen heel volwassen.

  26

  1
 • Martinus
  11 maart, 2018 - 18:10

  Een speler als Mounir verdient ons respect. Hij werd afgeschreven en heeft zich geweldig teruggeknokt. Nog niet altijd van het gewenste niveau, maar wel de nodige uitschieters waarin hij laat zien dat er nog wel wat marge in zit. Hij komt over als een verstandige professionele kerel, die weet wat NOAD inhoudt. Ik hoop dat we nog jaren van hem kunnen genieten en dat hij zijn positieve ontwikkeling weet door te trekken. En dat doelpunt was echt uitstekend, daar mag hij zeker tevreden over zijn.

  58

  0
 • NAC Oirschot
  11 maart, 2018 - 19:41

  Speler vd club die zich goed aan het ontwikkelen is. Hoort altijd in de basis ????????????

  16

  4
 • Die ne gast
  11 maart, 2018 - 20:08

  Een vechtersmentaliteit in de juiste zin van het woord, zeker eredivisie waardig en er zit nog steeds rek in. Daarnaast zijn zijn interviews zijn tenminste spontaan en eerlijk. Hij is oprecht blij om voor NAC te mogen spelen en dat is mooi om te zien.

  18

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  11 maart, 2018 - 21:42

  Mounir is een prima speler en de schitterende goal is een bekroning voor zijn inzet. Hij is belangrijk voor NAC

  10

  0
 • Dutchbird
  12 maart, 2018 - 00:22

  Knap zoals Mounir zich naar boven heeft geknokt. Hopelijk neemt Bart Meijers wat dat betreft een voorbeeld aan Mounir. Maar verdedigend kan het nog stukken beter bij Mounir. Blijft op te grote afstand van de man aan de bal, die daardoor onnodig meer tijd en afspeelmogelijkheden heeft.

  2

  0
 • Barry
  12 maart, 2018 - 07:20

  @arie,

  Zijn rushes doseert? Wij vonden dat Angelino eigenlijk een draak van een wedstrijd speelde. Vooral verdedigend werd hij steeds voorbij gelopen. Die zit wel in een dipje hoor!

  3

  0
 • kennerbreda
  12 maart, 2018 - 08:04

  De tegenstanders zijn ook niet gek en hebben geleerd hoe Angelino te bespelen. Door hem in de verdediging te drukken wordt Angelino kwetsbaar want dat kan ie eigenlijk niet zo goed. Geen zorgen. Komt wel weer zeker tegen mindere tegenstanders als Roda as zondag. Wat Mounir betreft. Die heeft zich idd prima ontwikkeld en snoert met zijn doelpunt alle azijnpissers de mond. Moet zorgen dat ie uit de duels blijft op het middenveld. Dan is ie goud waard voor NAC!

  1

  2
 • Arie
  12 maart, 2018 - 11:04

  @ Barry

  Dat hij minder speelt is ook mij niet ontgaan, maar hij stormt ook niet meer 100x per wedstrijd blind naar voren, enorme gaten achterlatend.
  Het staat een stuk beter nu hij niet zo aanvallend meer is, maar dan blijkt ook wel dat het verdedigend nog niet overhoudt bij hem.
  Mounir is daarnaast ook totaal geen verdedigende speler, die moet net als Garcia uit de duels blijven en naar voren voetballen, en niet het verdedigende werk van Angelino willen opknappen en zover terugzakken.

  0

  0
 • Arie
  12 maart, 2018 - 11:05

  Wel knap als Angelino dus continu voorbij werd gelopen door onze voormalig brommer Elson die rechtsbuiten stond, die voetballend gelukkig na een sprint vaak niks bruikbaars aflevert.

  0

  1