Go to Top

El Allouchi: ‘Nu moet ik de ploeg bij de hand nemen.’

El Allouchi: ‘Nu moet ik de ploeg bij de hand nemen.’

Nog niet zo lang geleden mocht Mounir El Allouchi vertrekken bij NAC. De middenvelder besloot echter te blijven en te vechten voor zijn kans. Hij knokte zichzelf in de basis en pakte zijn kans met beide handen aan. Door zijn ontwikkeling bood NAC hem een nieuw contract aan, waardoor Mounir nog twee seizoenen langer aan NAC is verbonden. Reden genoeg voor BN deStem om de 23-jarige middenvelder te spreken over zijn contractverlenging.

El Allouchi kreeg wat hij het liefste wilde, een nieuw contract bij de club waar hij in de Eredivisie debuteerde. “Ik kom uit de buurt; NAC kent mij en ik ken NAC. Ik heb geen zin in iets nieuws. Ik ben jong en zie bij NAC veel mogelijkheden om een betere en completere voetballer te worden. Vorig jaar heb ik een mooie eerste stap gezet door alles te spelen, die lijn wil ik doortrekken.”

Mounir weet wat er van hem verwacht gaat worden volgend seizoen. Afgelopen jaar miste NAC wel eens de ervaring om een wedstrijd te doen kantelen, komend seizoen hebben de spelers die blijven een seizoen Eredivisie erop zitten waardoor ze niet dezelfde fouten mogen maken.”Ik kom nu in een andere situatie terecht, omdat er meer van mij verwacht wordt. Vorig jaar was er twijfel en moest ik laten zien dat ik kon meekomen in de eredivisie. Nu moet ik de ploeg bij de hand nemen, dat is het volgende doel.”

Bron:B-Side Rats, BN deStem

22 Reacties op "El Allouchi: ‘Nu moet ik de ploeg bij de hand nemen.’"

 • Denaaier
  13 juni, 2018 - 23:13

  Geweldig persoon, geweldige doorzetter, ligt prima in de groep.
  Geweldig dat hij heeft bijgetekend.

  83

  1
 • Henri
  13 juni, 2018 - 23:27

  Laat ik voorop stellen dat ik veel respect heb voor de mens en voetballer El Allouchi. Hij heeft het tegendeel bewezen door zich terug te knokken toen TD Smulders hem eigenlijk al had afgeserveerd. Chapeau wat dat betreft. Maar als ik nu lees dat hij het team bij de hand moet nemen schiet ik toch lichtelijk in de lach omdat hij als speler nog lang niet zo ver is, als hij er überhaupt al de kwaliteiten voor heeft. Ik denk dat El A een beetje aan zelfoverschatting lijdt. Tegen Heerenveen viel mij al op dat hij veel de bal opeiste en dan met de bal aan de voet Cruijffiaans naar zijn medespelers ging wijzen om vervolgens niets bijzonders met het balbezit te doen. Als hij dan nu al denkt de leider van het team te kunnen worden vrees ik met grote vrezen. De carriere van spelers wordt grotendeel bepaald door het vertrouwen dat een trainer/manager al dan niet in de speler heeft en daar heeft El A het afgelopen seizoen met Stijn Vreven geen klagen over gehad. Laten we eerlijk zijn, op een enkele uitzondering na kwam hij niet veel verder dan een balletje breed of terug. Blij te lezen dat hij initiatief en leiderschap wil tonen, maar ik zeg laat het eerst maar eens zien door een grote vooruitgang in je veldspel. Dan komt de rest vanzelf wel, anders wordt het lachwekkend en zal het op termijn wrevel wekken bij supporters, maar zeker ook bij medespelers want alles wordt uiteindelijk bepaald door de prestaties op het veld.

  28

  36
 • Zagge
  13 juni, 2018 - 23:54

  Volgens mij stelde Vreven hem vanwege zijn risicoloze spel vooral op. Ik verwacht dat hij onder Van der Gaag bepalender gaat zijn en dynamsicher zal spelen. Meer duef naar voren maar vooral de combinatie zoeken en aangaan. Ik verwacht echt dat de spelers met.contractverlenging nu onder nieuwe trainer stappen gaan maken

  Fijn dat hij langer vastligt en daarmee een herkenbaar gezicbt van de club blijft.

  13

  5
 • BredaParel
  14 juni, 2018 - 00:06

  Goede speler met drive en talent. Wordt steeds meer volwassen. Mag nog zeker een paar jaar bij NAC blijven, ik gun hem wel over een jaar of 2, 3 als hij zo blijft groeien een mooie volgende stap en een plekje in het Marokkaande elftal (of Oranje natuurlijk!)

  8

  3
 • Van "taajlaand
  14 juni, 2018 - 00:36

  Zal hopelijk nog wat kunen groeien als (basis) speler, maar je teamgenoten en medespelers “bij de hand nemen”, mwao…..dat doen ze maar ergens daar in dat stadionneke in r-dam zuid.

  6

  3
 • Peer11
  14 juni, 2018 - 00:54

  Pff matige speler die het nu wel erg hoog in zn bol heeft. Probeer onder de nieuwe trainer eerst maar eens een basisplek af te dwingen voordat je jezelf een leidersrol toedicht. Balletje breed en terug kan iedereen in de eredivisie.

  10

  28
 • Jf
  14 juni, 2018 - 00:58

  Zwaar onderschatte speler. Krijgt veel overtredingen tegen vanwege zijn goede spel. Heeft Angelino ook in zijn krach gezet. Dit wordt vaak vergeten door enkele verdedigende fouten maar ik zie een mooie speler voor Nac met de juiste mentaliteit en daar schort het nogal eens aan in Nederland. Een van mijn favorieten en ik hoop op een mooi jaar

  47

  3
 • Edjenac
  14 juni, 2018 - 01:07

  Vorig jaar de NAC speler die de meeste duels won en de speler die de meeste overtredingen mee kreeg, dan doe je iets goed. goede gast die hopelijk nog wel wat jaartjes bij NAC blijft. Hoop dat hij volgend jaar bepalender kan zijn dan dit afgelopen jaar.

  17

  1
 • made uit altijd lastig
  14 juni, 2018 - 06:47

  Ik ben het eens met Henri.
  Toen ik het las dat hij Nac bij de hand moest nemen, moest ik inderdaad ook een beetje lachen,.

  Het is een prima speler, maar zeker niet meer dan dat. Maar uiteraard kan hij op mijn support rekenen.

  7

  7
 • Johan Apeldoorn
  14 juni, 2018 - 06:48

  De ploeg bij de hand nemen, toe maar…ambitieus! Fantastisch dat hij zijn contract heeft verlengd. Graag wel wat power erbij vanaf het middenveld, dan komt het goed.

  4

  1
 • Nacman
  14 juni, 2018 - 07:30

  Grote woorden voor een wisselspeler was vorig seizoen maar net aan het Nivo hopelijk verbetering doe seizoen betwijfel het denk dat het zijn Max is

  5

  8
 • BijnaWeekend!
  14 juni, 2018 - 07:53

  Als je geen ambitie hebt, ontwikkel je niet. Mounir heeft vaker bewezen zich terug te knokken dus ik geloof in hem. Succes Mounir!

  16

  0
 • Rechtsback
  14 juni, 2018 - 08:37

  Net als de meesten hier heb ik er een beetje dubbel gevoel bij. Vorig seizoen goede wedstrijden gespeeld maar ook had je vaak het idee dat het allemaal net niet was. Ook voor mounir was het echter z’n eerste seizoen eredivisie. Denk dat hij toch nog wel kan groeien. En hij eist/claimt ook niets. Geeft zelf aan dat het zijn “doel” is om de ploeg bij de hand te nemen. Laten we hopen dat hij slaagt, daar worden we allemaal beter van. Wat karakter betreft zit t wel goed bij hem. Honderd keer liever mounir dat zo’n Amsterdams kluivertje. Succes mounir.

  4

  0
 • Vriendjespolitiek
  14 juni, 2018 - 08:38

  Zet hem maar op de plek van garcia,deze jongen heeft meer in zijn mars dan sommige denken\zien.
  Heeft in mijn ogen iets weg van lokhoff destijds.

  3

  5
 • Vinnie Jones
  14 juni, 2018 - 08:48

  Zo’n interview is altijd groter dan dat er gepubliceerd wordt, en een verslaggever zal altijd op zoek zijn naar “prikkelende” teksten. Is het bij de hand nemen niet een uit zijn verband getrokken zin waarin hij zegt dat hij volwassener moet gaan spelen oid? Om het ventje nou op één zinnetje aan te pakken is ook zo wat he.

  7

  0
 • GinnekenGabber
  14 juni, 2018 - 09:02

  Er is niks verkeerd aan ambitie!

  7

  0
 • Braze
  14 juni, 2018 - 09:23

  Goede eigenschap, een speler met zelfvertrouwen, wilskracht en ambitie

  6

  0
 • scheppioni
  14 juni, 2018 - 12:47

  Prima op zich, frivool is primair, dragend bij de hand nemen moet ik zien of dat lukt !
  Lijkt mij niet helemaal het type, maar goed laat me verrassen ! HUP NAC MET MOUNIR !

  4

  1
 • Robert
  14 juni, 2018 - 12:57

  @Peer11. Met je eens. Ambitie is goed, teveel praatjes hebben niet. Oppassen manneke Allouchi ! Hoogmoed komt……..

  1

  4
 • AJ
  14 juni, 2018 - 14:58

  Als er iemand geen hoogmoed of arrogantie heeft is het Mounir wel… wat een praat weer….

  3

  0
 • Belgische Naccer
  14 juni, 2018 - 15:36

  ho ho allocchi, niet overmoedig worden. Je was vorig seizoen echt wel bij de zwakke schakels…maar je hebt wel progressie gemaakt in tegenstelling tot een paar van jouw ploeggenoten, waar ik de naam maar niet meer van noem, want dan is het weer bashen.

  Hopelijk kun je dit seizoen de stijgende lijn doortrekken, en wie weet kun je dan over 2 a 3 jaar de ploeg wel bij de hand nemen. Maar is nu nog te vroeg voor dit soort uitspraken. Daar moet je echt mee uitkijken.

  1

  3
 • Ad B uit Roosendaal
  14 juni, 2018 - 17:45

  Fantastisch dat Mounir bijgetekend heeft.

  Een belangrijke vaste basisspeler die wellicht het elftal vaak op sleeptouw zal nemen

  2

  1