Go to Top

Ex-NAC: Enevoldsen in team van het jaar

Ex-NAC: Enevoldsen in team van het jaar

Thomas Enevoldsen heeft het na zijn vertrek bij NAC prima gedaan bij zijn nieuwe club Orange County SC. Dat heeft er zelfs voor gezorgd dat hij een plekje heeft gekregen in het team van het jaar van de Amerikaanse Eerste Divisie. 

De spits scoorde in totaal twintig keer van zijn ploeg en begon alle wedstrijden in de basis. Orange County strandde uiteindelijk in de halve finale van de play-offs.

Enevoldsen maakt ook nog kans op een persoonlijke prijs. Hij is genomineerd voor de titel Most Valuable Player.

Bron: B-Side Rats, USL

16 Reacties op "Ex-NAC: Enevoldsen in team van het jaar"

 • Tombola Breda
  8 november, 2018 - 11:44

  Ik gun die jongen al het succes van de wereld hoor. Maar zegt deze nominatie iets over Enevoldsen of over de competitie waarin hij speelt?

  18

  5
 • J Breda
  8 november, 2018 - 12:07

  @tombola:Iets over de competitie. Waar je als club zijnde 150 mil moet betalen en niet eens kan degraderen… denk van zijn 20 goals daar, de mooiste toch in rotterdam gemaakt is.

  7

  5
 • Denzz
  8 november, 2018 - 12:11

  @J Breda

  “(…) Waar je als club zijnde 150 mil moet betalen”

  ????

  4

  0
 • J Breda
  8 november, 2018 - 12:21

  Excuses dat is voor de clubs uit de MLS.

  4

  1
 • Breda1965
  8 november, 2018 - 12:22

  Ik blijf t zeggen..ENEVOLDSEN..gewoon n goeie voetballer..met een normale trainer had ie nog bij NAC gezeten.En had NAC en wij er veel plezier aan beleefd,en punten.Wat een voorhoede samen met Tevrede,en Rosheuvel.Negatieve reacties over hem vind ik zwak,heeft geen kans gehad van vreven

  29

  5
 • scheppioni
  8 november, 2018 - 12:56

  Sluit me volkomen bij Breda 1965 aan !!
  Daarbij heeft Thomas een historisch NAC moment mooi mee beleefd !!
  Ik gun hem echt het allerbeste !! Tot ziens nog ooit bij ons NAC dan wel op de tribune !

  10

  1
 • Scarface
  8 november, 2018 - 13:17

  @ J Breda:
  Zegt niet alles over het niveau hoor! Ik heb al een aantal malen MLS wedstrijden zitten kijken (op Eurosport volgens mij) en moet zeggen dat het mij qua niveau zeker niet tegenviel. En de entourage is ook niet tegenvallend overigens. MLS leeft mijns inziens veel meer en is vele malen beter bezocht dan onze eigen ere en eerste divisie…

  4

  7
 • Denzz
  8 november, 2018 - 14:54

  @scarface

  Welnee, het stadion van LA Galaxy (stub hub center) heeft bijv maar 28.000 plaatsen. Dat is tegenvallend voor een van de grootste clubs in MLS.

  Het niveau zal (in de mls) best aardig zijn maar qua sfeer is het echt op z’n Amerikaans (gemaakt dus) met hier en daar een uitzondering die er wat van probeert te maken.

  Het voetbal zit daar zeker in de lift maar qua clubbeleving kunnen ze zich echt nog niet meten met Europa. Wie weet over een aantal jaren wel.
  Daarnaast is voetbal een relatief verdedigende sport en de Amerikanen houden meer van aanvallende sporten (basketball honkbal american football).

  Voor enevoldsen natuurlijk supertof en het is hem gegund maar die prestaties moeten wel in het juiste perspectief worden geplaatst.

  4

  3
 • Heksenketel
  8 november, 2018 - 15:50

  Natuurlijk zegt het iets over het niveau van de competitie. Maar het gehalte “wat vinden we onszelf toch geweldig” is mij in bovenstaande posts toch echt te hoog. Het is niet de eerste voetballer, die het bij ons niet redt en ergens anders wel. Enevoldsen speelt dan in een “verweg” competitie, maar er zijn er ook genoeg in de Eredivisie te vinden.

  3

  1
 • Robert
  8 november, 2018 - 16:15

  @Dennz. Sfeer bij sportwedstrijden in de US gemaakt? Hoe kom je daarbij? Zit j er wekelijks?

  Honkbal een aanvalllende sport? Volgens mij beginnend vanaf de werper bij uitstek een verdedigende sport.

  Amerikanen houden inderdaad van fysieke spektakelsporten en daar hoort de voetballerij met z;n gekleurde

  voetbalschoentjes, schwalbes, matennaaierij e.d. in het algemeen niet bij.

  2

  4
 • Jeroen Remie
  8 november, 2018 - 16:17

  Bovenstaande reacties hebben het blijkbaar nog niet allemaal door: Enevoldsen speelt niet in de MLS, maar een niveautje lager.

  9

  1
 • Denzz
  8 november, 2018 - 16:36

  @Robert

  Ja

  0

  0
 • Breda-Loyal
  8 november, 2018 - 18:06

  De sfeer in de amerikaanse competities is to much overgenomen en afgekeken van clubs uit duitsland , engeland , italië en spanje

  Laats keek ik een filmpje op Copa90 over supporters van Los Angeles FC die aan de ultras van BVB vroegen ofdat ze een kijkje mochten komen nemen hoe hun supporterscultuur in elkaar steekt. Groepje van 20 man ongeveer kwam vanuit amerika en hebben die o zo identieke identiteit van 1 club na lopen apen

  Die nieuwe ploeg van ook David Beckham heeft zelfs in haar logo expres een zuid-amerikaans , zuid-europa thema opgezet. Het draait allemaal om de commercie daar , alleen laat de commercie niet in de buurt komen van clubcultuur , etc op zo’n dominante manier !!!

  On-topic:

  Enevoldsen , top dat het die jongen zo lekker afgaat daar in states.
  Had bij NAC pech met zijn fitheid , maar is zo te zien gelukkig momenteel en dat gun ik hem zeker na die matchwinner in de kuip

  Ga zo door zal ik zeggen

  2

  2
 • B
  8 november, 2018 - 21:49

  Gun hem het beste!

  Maar mensen de match winner kwam echt van Gio in de kuip. Enevoldsen zorgde voor het slot door een mooi cadeau van de keeper uit te pakken.

  Maak hem ajb niet beter dan hij was. Het was namelijk soms erg triest om hem over dat veld te zien rennen.

  Een van de vele top aankopen van Smulders…..

  2

  5
 • Dutchbird
  9 november, 2018 - 03:00

  Lekker belangrijk dat verhaal over Enevoldsen. Helaas drukt het de drie delen van het interview met Rob van Weelde weg. Dat is jammer want daar lezen we wetenswaardigheden over de afschuwelijke bestuursstructuur van onze mooie club.

  We zitten in een diepe crisis die had kunnen/moeten worden voorkomen door Joost Gielen. De voorzitter van een adviesraad voor de aandeelhouders, die zich Raad van Commissarissen durft te noemen en daarmee iedereen op het verkeerde been zet. Van KNVB tot gemeente, supporters en pers.

  Meneer Gielen heeft zijn taken niet uitgevoerd. Hij had moeten voorkomen dat Smulders de verkeerde keuzes maakte. Dat was zijn taak! Vervolgens stond hij er bij en keek er naar toen de aandeelhouders (vooral van Aalst) enkele kritische vragen stelden aan Smulders. Vragen die Smulders niet goed beantwoordde, waarna de aandeelhouders de scalp van Smulders eisten. Daar hadden ze die slapjanus van Gielen niet voor nodig. Gielen, die wist dat Goetzee dan ook zijn ontslag zou nemen, had niet de ballen om dat te voorkomen door zelf zijn ontslag te nemen.

  Nu zitten we met de gebakken peren. Geen technisch directeur, ook niet voor het afhandelen van de dagelijkse gang van zaken. Een algemeen directeur die zich solidair verklaarde met de ontslagen TD en dus ook zijn ontslag nam. Omdat de grote drie (aandeelhouders) hun privé tijd liever ergens anders aan besteden dan aan NAC, moet diezelfde Gielen nu in de markt een nieuwe Algemeen Directeur gaan zoeken als opvolger van Goetzee. Pas daarna moet er een opvolger voor Smulders worden gezocht die in ieder geval niet benoemd zal worden als statutair directeur (zegt van Weelde).

  Ik snap de aandeelhouders niet. Wederom leggen ze de toekomst van NAC (en dus ook hun eigen lot) in handen van Gielen die inmiddels op alle fronten heeft gefaald. Smulders ontslagen, Goetzee daarom ontslag genomen, en Gielen mag lekker in het bestuurlijke pluche blijven zitten.

  Mijn boodschap aan de aandeelhouders: Blijf lekker muziek en wijn maken. Blijf lekker genieten van het Teteringse landschap en de Rotterdamse haven. Maar neem wel je verantwoordelijkheid t.o.v. NAC door middel van het ontslag op staande voet van Joost Gielen. Laat deze nono onze mooie club niet langer besturen als een “paling in een emmer snot”.

  1

  1
 • Dutchbird
  9 november, 2018 - 03:06

  p.s. Na de BSR interviews met Smulders en van Weelde is het de hoogste tijd voor een BSR interview met Gielen waarbij hem het vuur aan de schenen wordt gelegd.

  3

  1