Go to Top

Ex-NAC: Barker verhuurd aan Preston North End

Ex-NAC: Barker verhuurd aan Preston North End

Ex-NACer Brandon Barker vervolgt zijn carrière in het Championship. De aanvaller wordt door Manchester City voor één seizoen verhuurd aan Preston North End.

Er was veel interesse in de aanvaller van City, die afgelopen jaar een goed seizoen kende bij het Schotse Hibernian. De Schotten wilden de huurperiode graag verlengen, terwijl ook Rangers FC en Hull City belangstelling toonden. Barker, die bij City nog een contract voor één seizoen heeft, ziet echter meer in een overgang naar Preston.

Barker kan niet wachten om aan de slag te gaan: “Ik ben ontzettend blij dat de deal nu rond is. Vanaf het moment dat Preston ging spelen, was dit wat ik wilde. Ik heb een paar succesvolle verhuurperiodes achter de rug en wil daarop voortborduren. Afgelopen jaar deed ik het heel behoorlijk in Schotland en hopelijk wordt dit jaar niet anders. Ik hoop dat ik tijdens wedstrijden mijn kwaliteiten kan laten zien en ik hoop dat ik het team zoveel mogelijk kan helpen. Ik ga hard werken en probeer de fans te geven wat ze willen. In de gesprekken met de manager werd ik enthousiast over het verhaal van de club. Ik denk dat ik mezelf onder deze manager kan verbeteren. Hij heeft een jong elftal met een paar ervaren krachten. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

Bron: B-Side Rats, Preston North End

43 Reacties op "Ex-NAC: Barker verhuurd aan Preston North End"

 • Johan o
  8 augustus, 2018 - 08:21

  Mooi voor die gast… kan hij weer lekker voetballen.

  14

  0
 • GinnekenGabber
  8 augustus, 2018 - 08:28

  Mooi!
  Next!

  12

  0
 • MickJ
  8 augustus, 2018 - 08:47

  Als je alle huurlingen van MC blijft volgen
  kun je daar een bundel van 2 delen van schrijven.

  42

  6
 • Becherovka
  8 augustus, 2018 - 09:35

  @MickJ

  Klopt als een bus. Toch vind ik het wel interessant om te weten waar die gasten terecht komen. Lossen ze echt het talent in dat City in ze zag of niet?

  43

  1
 • Semsi
  8 augustus, 2018 - 09:41

  Er was eerst sprake van dat hij verkocht zou worden. Dat had ik liever gezien, levert NAC weer wat centen op.

  6

  19
 • GinnekenGabber
  8 augustus, 2018 - 09:56

  Zo zie je maar dat de topjeugd van City altijd weer bij een topclub uitkomt zoals Barca, real, preston north end

  16

  9
 • Uit je Naaht
  8 augustus, 2018 - 10:33

  Over Preston moeten we niet kinderachtig doen. Mooie club met een mooie historie; één van de stichters van de Football League, twee keer landskampioen. Stadion voor ruim 22000 mensen.

  De Championship vind ik misschien wel de mooiste competitie ter wereld. Nog niet zo hard door de commercie geraakt als de Premier League, 24 clubs die net wat groter zijn dan NAC, toeschouwersaantallen die ruim boven de Eredivisie liggen en héél veel historie. Een droomcompetitie.

  63

  3
 • Bash
  8 augustus, 2018 - 10:48

  Hele mooie kans voor Barker! Als je zijn seizoen bij NAC bekijkt heeft ie er mogelijk toch niet helemaal uitgehaald wat er in zat.

  6

  1
 • Wanny
  8 augustus, 2018 - 10:49

  Van de spelers die NAC leent, zullen er weinig zijn die hun belofte inlossen, als daarmee bedoeld wordt het eerste van City halen. Zelfs Angelino, die iedereen hier van de buitencategorie vond, wordt gewoon verkocht en krijgt geen kans bij City 1.

  12

  0
 • GinnekenGabber
  8 augustus, 2018 - 11:11

  FF wat anders……….is die lift al gemaakt??
  Geen zin om weer een heel seizoen mn schoonvader op mn rug naar benen en boven te sjouwen.

  37

  0
 • GinnekenGabber
  8 augustus, 2018 - 11:12

  Of mogen ze over die lift ook niet communiceren.

  41

  3
 • SjorsNaC
  8 augustus, 2018 - 11:18

  Nee de lift is nog steeds niet gemaakt en ik vind het echt belachelijk. Ook hier een schoonvader die de trappen niet meer op kan, te slecht ter been en wil toch nog een keer een wedstrijdje kijken.

  16

  0
 • GinnekenGabber
  8 augustus, 2018 - 11:34

  Schoonvader en ik hebben besloten dat als de lift niet werkt, wij onze scc doorknippen en de beleidsmakers door hun enkels mogen gaan.
  Echt schande nac!!!!!

  33

  3
 • Da Pope
  8 augustus, 2018 - 11:34

  @GinnekenGabber

  Ik heb het nagevraagd bij NAC. Zodra ik een antwoord heb, bak ik er een berichtje van.

  32

  0
 • Bundy Geeren Noord
  8 augustus, 2018 - 11:49

  Kan toch niet jongens, ding mot het gewoon doen.

  10

  0
 • Da Pope
  8 augustus, 2018 - 11:51

  @GinnekenGabber

  Net met NAC gesproken. Er wordt een bericht voor op de clubsite voorbereid, waarin alles wordt toegelicht. Even geduld dus.

  7

  4
 • Geel/Zwart
  8 augustus, 2018 - 11:55

  Ex-NAC altijd leuk om te lezen waar die oud spelers tegenwoordig hun brood verdienen, maar als we alle city-huurlingen moeten blijven volgen.. die huurperiodes en stallingen bij andere clubs volgen elkaar sneller op dan hete dagen in NL

  3

  5
 • Uit je Naaht
  8 augustus, 2018 - 12:06

  Ik weet dat ik on-topic moet blijven, maar dat lap ik even aan mijn laars omdat ik graag het volgende wil zeggen:

  Als we “de beste supporters van het land” willen zijn moeten we misschien eens overwegen om op Birighitti te reageren zoals ze in Liverpool met Karius deden: http://nos.nl/l/2245119

  34

  4
 • Ronald
  8 augustus, 2018 - 12:07

  Nog steeds jammer dat die ene hakbal van hem op de lat ging en niet in het doel. Zou 1 van de mooiste doelpunten sinds jaren zijn geweest (wat mij betreft). Hup NAC!

  16

  1
 • scheppioni
  8 augustus, 2018 - 12:45

  Succes Barker, ik tel er verder vier van city nu bij ons NAC, dus komt er voor zondag nog wat ??
  Een spitske ?

  2

  0
 • Allenballenopwannie
  8 augustus, 2018 - 12:49

  Ik heb een weddenschap lopen met Sjoerd Mossou om een glaske bier mbt Brandon. Barker. Ik vond hem zeer talentvol en Sjoerd vond hem helemaal niks. Ik heb gezegd dat hij ooit Premier League zou spelen. Hij wist zeker van niet. Nog niks gewonnen dus maar hij komt dichterbij …. en overigens ik blijf gewoon doorzuipen hoor

  22

  0
 • Sjef de gevulde koek@Uit je Naaht
  8 augustus, 2018 - 13:23

  Uiteraard is natuurlijk gewoon een NAC speler en heb hem nog nooit rare dingen horen zeggen over NAC of dat hij weg wil. Tevens ook een zeer sympathieke gast die buiten wat fouten ook zeker goeie wedstrijden heeft gekeept.

  6

  0
 • Pep
  8 augustus, 2018 - 14:04

  Dringend verzoek aan NAC
  Maak de lift niet meer maar koop meteen een nieuwe desnoods een speler op de bank minder.

  Het kan niet zo zijn dat onze medemens die helaas deze ligt nodig heeft op een mensonterende manier op zijn plek moet zien te komen.

  21

  2
 • GinnekenGabber
  8 augustus, 2018 - 14:48

  @Da Pope

  Bedankt voor je inzet.
  Schoonvader is er klaar mee heeft zn scc huilend doorgeknipt.
  Werkelijk een triest hoopje mens in een rolstoel momenteel.
  Pak nog 50k Smullie en wees trots op jezelf.
  Je ware aard zien we nu.

  9

  22
 • MickJ
  8 augustus, 2018 - 14:56

  @ Pep
  Goed idee, of de bank de mensen naar boven helpen.
  Was vroeger alles beter ? Deze wel., Peter v d Merwe haalde voor de wedstrijd altijd een Pater op
  die hulpbehoevend was, en bracht hem ook weer terug naar het klooster in de schorsmolenstraat in Breda .
  Deze mannen kregen een ijstaart van Schraven bij een goede prestatie en nu ????????

  7

  0
 • Chris W.M.
  8 augustus, 2018 - 15:10

  Wat ik ook probeer, ik kan niets verzinnen om op GinnekenGabber zijn reactie te zeggen zonder Smulders te verdedigen. Want Smulders heeft natuurlijk niets te maken met een lift. Daarvoor moet je bij Goetzee zijn.

  Maar goed, ik ga er vanuit dat NAC straks in het bericht wat Da Pope aanhaalt gaat melden dat er een oplossing is verzonnen. Volgens onderstaand artikel zou het in ieder geval voor aanvang van het nieuwe seizoen opgelost zijn;

  https://www.bndestem.nl/breda/nac-zit-in-de-maag-met-onherstelbare-invalidenlift-volgend-seizoen-pas-een-oplossing~a673ba28/

  Brandon Barker; typisch zo’n voetballer die het buiten Engeland nooit gaat maken. Is op zijn plek in het Championship bij een mooie club. Maar denk wel dat dit zijn plafond is.

  12

  4
 • Robert Oom van Flieger
  8 augustus, 2018 - 15:18

  Alleen Angelino heeft ons NAC geld opgeleverd. Hoeveel dat weigeren zij te zeggen. Bedragen van 2.5 tot 5 ton doen de ronde. Op de achtergrond loert een nog veel grotere blamage namelijk de causa Vloet.

  Met dit elftal de competitie in durven gaan is zelfmoord en een belediging voor de achterban.

  ps – hebben de Justin dancers de lift nog niet gemaakt? Echt niet?

  6

  30
 • Ki Utsuri
  8 augustus, 2018 - 15:47

  ‘Alleen Angelino heeft ons NAC geld opgeleverd. Hoeveel dat weigeren zij te zeggen. Bedragen van 2.5 tot 5 ton doen de ronde.’

  Als je met andere clubs in onderhandeling bent, bijvoorbeeld voor een extra spits, wil je als kopende partij niet in je kaarten laten kijken. Kijk maar naar Heerenveen. Die vroegen eerst 4-5 ton voor Veerman maar toen ADO 2,5 miljoen ontving (Johnsen), en meerdere partijen interesse toonde, werd de vraagprijs opgeschroefd naar 6,5 ton. Smulders zou gek zijn als hij tijdens de onderhandelingen verteld (in de media) hoeveel geld hij op zak heeft.

  ‘Op de achtergrond loert een nog veel grotere blamage namelijk de causa Vloet.’
  Als de deal op papier rond is maar de Zwitserse bankgarantie komt niet rond dan is dit allereerst vooral een blamage voor Allesio, dan voor Vloet en dan komt NAC. Althans, een grote teleurstelling is een betere woordkeuze.

  ‘Met dit elftal de competitie in durven gaan is zelfmoord en een belediging voor de achterban.’
  Dit is natuurlijk volstrekte onzin en stemmingmakerij. Geen enkele concurrent is momenteel klaar voor de competitie. Kijk bijvoorbeeld eens naar clubs als ADO, Willem II en Excelsior. Iedereen houd namelijk ruimte in zijn budget om richting de transferdeadline ‘koopjes’ te scoren: spelers die bij ‘grotere clubs’ in deze fase buiten de boot gaan vallen.
  De deadline loopt tot 31 augustus dus je kan nog 23 dagen het argument van een onvolledige selectie misbruiken.

  ‘ps – hebben de Justin dancers de lift nog niet gemaakt? Echt niet?’
  Ik denk ook niet dat zij de lift gaan maken. Daar zijn ze ook niet voor aangenomen en hebben ze ook de technische kennis voor.

  Ik denk dat ze ze daarvoor een externe partij zullen inschakelen. Die brengt het probleem in kaart, zet het op kosten. Met dat budget zal men enkele offertes opvragen en de beste partij de werkzaamheden laten verrichten. Laten we even het bericht van NAC afwachten of dit ook daadwerkelijk volgens planning zal worden opgelost voor 18 augustus.
  Die datum zal je waarschijnlijk niks zeggen maar dat is de eerste thuiswedstrijd van NAC tegen De Graafschap.

  23

  1
 • Chris W.M.
  8 augustus, 2018 - 15:54

  @Ki Utsuri

  Ik wil er nog even aan toevoegen dat als het verhaal van die 250K – 500K klopt ik wel heel verrast ben.

  Volgens mij ging iedereen hier een beetje uit van een percentage van 2,5% – 3%, maar als Hans gelijk heeft is dit dus 5% – 10%. Wat de deal met City natuurlijk veel interessanter maakt.

  5

  1
 • Becherovka
  8 augustus, 2018 - 15:55

  @GinnekenGabber

  Dat je dit op Smulders zijn conto schrijft slaat werkelijk waar nergens op! Hij is de Technisch Directeur, je weet wel verantwoordelijk voor het voetbal? Je reactie is pure (begrijpelijke) emotie, maar roep er dan wel de juiste naam bij! ;-)

  Dus als je boos op iemand zou moeten worden, dan is het Goetzee. Als Algemeen Directeur niet doorpakken na de eerdere ophef is te triest voor woorden. Bijzonder balen voor je schoonvader en dat die er helemaal klaar mee is. Hopelijk weet NAC een goed alternatief te vinden voor hem.

  14

  1
 • Fan uit Zevenbergen
  8 augustus, 2018 - 15:57

  Voor de lift moet je bij de gemeente Breda zijn !!!

  8

  5
 • West ham
  8 augustus, 2018 - 16:00

  Wat lees ik nou??? Lift nog steeds niet gemaakt?? Mischien de aandacht is wat meer op de minder valide medemens richten i.p.v. randzaken!!! Blammage!!!!

  10

  4
 • Steentje
  8 augustus, 2018 - 16:08

  @Becherovka

  Misschien denkt hij dat de Technisch directeur ook verantwoordelijk is voor alle technische dingen rond het stadion..

  14

  0
 • Luusje
  8 augustus, 2018 - 16:17

  Tweet naar Justin gestuurd en die bevestigd deze week meer info.

  4

  2
 • Rubenac
  8 augustus, 2018 - 16:22

  Ik pleit voor pasveer of veldhuizen.
  ervaring in de goal!

  3

  18
 • Chris W.M.
  8 augustus, 2018 - 16:37

  Even een vraagje mbt de Development Fee;

  Geldt dat nu alleen voor spelers die meteen na hun uitleenbeurt aan NAC verkocht worden/opgenomen worden in de selectie van City, of geldt dat voor alle spelers van City die ooit bij NAC gespeeld hebben?
  M.a.w.; stel Barker haalt een goed niveau dit jaar en Preston koopt hem over van City, krijgt NAC daar dan ook nog voor betaald?

  Ik geloof dat het de laatste optie is dat ik laatst gelezen heb n.a.v. de verkoop van Ahsley Smith-Brown, maar kan het niet meer terugvinden…

  In het laatste geval, en zeker met de percentages die Hans ons weet te vertellen in het achterhoofd, zou NAC natuurlijk gek zijn als ze niet jaarlijks de maximale 6 spelers lenen van City. Zelfs als het min. 5% is voor een speler die af en toe speelt en max 10% voor een speler die altijd in de basis staat is die 5% nog zeer interessant en welkom.

  2

  6
 • Ki Utsuri
  8 augustus, 2018 - 16:54

  @Rubenac, 8 augustus, 2018 – 16:22:

  ‘Ik pleit voor pasveer of veldhuizen.’

  Pasveer? Heb jij vorige seizoen geen samenvattingen gekeken? Check anders even Omroep Gelderland, daar staat een artikel (12 maart 2018) met de elf grootste blunders van Pasveer bij Vitesse. Gemaakt in een periode van 8-9 maanden.
  Piet Veldhuizen kan ik niet beoordelen maar die zit niet voor niks al vanaf januari zonder club.

  9

  0
 • tripomatic
  8 augustus, 2018 - 18:40

  @Becherovka

  “Dat je dit op Smulders zijn conto schrijft slaat werkelijk waar nergens op! Hij is de Technisch Directeur”

  Waaaat? Een Technisch Directeur heeft geen verstand van techniek? Ronduit bespottelijk! ;-)

  @Rubenac:

  “Ik pleit voor pasveer of veldhuizen.”

  Ik niet. Pasveer is een nog grotere garantie voor tegengoals, pak een willekeurige wedstrijd van Vitesse van vorig jaar. En Velthuizen zit al sinds januari werkloos alg en dode blaadjes uit z’n koi-vijver te vissen.

  7

  2
 • Robert Oom van Flieger
  8 augustus, 2018 - 19:54

  Het is pas stemmingmakerij en volksverlakkerij om na de allerslechste voorbereiding sinds jaren en een ernstig verzwakte selectie net te doen alsof er niks aan de hand is en Smulders plus Goetzee helden zijn. Om te kotsen gewoon. Wat is het excuus dit keer?

  5

  13
 • Ki Utsuri
  8 augustus, 2018 - 20:30

  @Robert Oom van Flieger, 8 augustus, 2018 – 19:54:

  Oude wijn in nieuwe kruiken. Altijd hetzelfde riedeltje. Fijne avond.

  7

  1
 • tripomatic
  8 augustus, 2018 - 21:21

  @Ki Utsuri:

  “Oude wijn in nieuwe kruiken.”

  Bewaard in een kruik zonder kurk in een erg muffige, vochtige en tochtige kelder…… het heeft de smaak geen goed gedaan.

  Ohwja:

  @GinnekenGabber:

  Ik wil hierbij nog even vermelden dat het natuurlijk erg rot (eufemistisch uitgedrukt) is voor je schoonvader dat hij door die stomme kapotte lift de wedstrijden van z’n cluppie niet meer kan bezoeken. Heel veel sterkte voor ‘m!

  7

  1
 • Breda
  8 augustus, 2018 - 22:58

  Die lift valt onder onderhoud volgens de gemeente en is het onderdeel vsn het stadion volgens NAC. Wie moet het dan betalen? Wat ik begrepen heb gaat NAC die lift betalen omdat zij het ook niet vinden kunnen en dan daarna proberen te verhalen op de gemeente. Maar die zullen repareren van een lift ook wel weer staatsteun vinden.

  6

  0
 • G00Ser
  9 augustus, 2018 - 09:30

  @Robert Oom van Flieger ,

  “…na de allerslechste voorbereiding sinds jaren en een ernstig verzwakte selectie net te doen alsof er niks aan de hand is…”

  Wat is het verband tussen een slechte voorbereiding en de prestaties in de competitie? In 2014/2015 zijn we gedegradeerd na een goede voorbereiding.

  Er valt werkelijk niets te zeggen over hoe een club gaat presteren, terwijl het seizoen nog niet is begonnen. Daarom krijg je de stempel ‘stemmingmakerij’ , veel plezier ermee.

  3

  2