Go to Top

Ex-NAC: Buijs kan binnenlandse transfer maken

Ex-NAC: Buijs kan binnenlandse transfer maken

Jordy Buijs kan zijn carrière in Australië een nieuw hoofdstuk geven. Western Sydney Wanderers heeft zich officieel gemeld voor de verdediger/middenvelder van Sydney FC.

Buijs beschikt over een aflopend contract bij de club van coach Graham Arnold en dus is hij over een half jaar transfervrij op te pikken. Voor Sydney FC zou het vertrek van Buijs een aderlating zijn. Sinds zijn komst begin dit jaar is Buijs een absolute sterkhouder bij The Sky Blues. Stadgenoot Western Sydney Wanderers wil gebruikmaken van het feit dat Buijs’ contract afloopt en meldde zich deze week. Bij Western Sydney Wanderers zou Buijs oud-ploeggenoot en ex-NAC’er Roly Bonevacia tegenkomen.

Een transfer naar een rivaal is sowieso beladen, maar extra pikant is het feit dat uitgerekend aanstaande zaterdag de Sydney Derby tussen de twee clubs op het programma staat. Het nieuws had dus niet op een beter moment naar buiten kunnen komen.

Bron: B-Side Rats, Perth Now

14 Reacties op "Ex-NAC: Buijs kan binnenlandse transfer maken"

 • 7hills
  7 december, 2017 - 08:45

  Smullie, vandaag nog bellen! Vastleggen die hap. Brengt ervaring en beleving wat we op dit moment missen! Prima alternatief voor Verschueren!

  16

  12
 • Hupnac
  7 december, 2017 - 08:51

  Dit is een speler waar een NAC suppoter mee kan identificeren!
  Geen idee of hij haalbaar is en of dat hij het niveau van de eredisivie aan kan.
  Maar dit soort spelers horen bij nac te spelen

  29

  2
 • Arie
  7 december, 2017 - 09:00

  Zou hier absoluut niet misstaan op de plek van Verschueren, want laten we eerlijk zijn centraal achterin was Jordy geen hoogvlieger.
  Wat verlang ik ook naar De Kamps als ik Verschueren al 1,5 zie ploeteren.

  12

  8
 • Victor
  7 december, 2017 - 09:28

  Omdat ik voor werk in Sydney woon zit ik bijna elke thuiswedstrijd met m’n geel zwarte hart bij FC Sydney op de tribune. Jordy is inderdaad een vaste en belangrijke kracht in de verdediging van de lokale FC. Omdat hij met Sydney FC prijzen kan winnen – afgelopen seizoen de triple bijvoorbeeld, en ze zijn nu weer op koers voor het kampioenschap zie ik hem niet snel naar Western Sydney Wanderers gaan. Deze interesse geeft hem alleen een betere positie om een nieuw contract met Sydney FC te onderhandelen.

  Hij zou inderdaad een goede voor NAC zijn, maar vergeet niet dat het niveau in de Hyundai League niet veel hoger ligt als de Jupiter League in Nederland…

  17

  2
 • BredaParel
  7 december, 2017 - 09:48

  Buijs was toen bij NAC één van de spelers met scorend vermogen en een redelijke tackle. Toch was hij pas in zijn laatste jaar ‘goed’ en was hij ook gelijk weg.

  4

  3
 • Dutchbird
  7 december, 2017 - 09:59

  Ik vond het jammer dat hij weg ging maar ik zou hem niet halen (als hij al weg wil downunder) omdat er een Stans risico aan kleeft.

  3

  2
 • Judge M.
  7 december, 2017 - 10:52

  Mooi hoor, die sfeermakerij voorafgaand aan een derby :-). In dat kader ook hulde aan het Facebook bericht van BSR gisteren! Ik kwam niet meer bij! :D

  4

  0
 • NAC
  7 december, 2017 - 11:16

  Heb altijd zeer kunnen genieten van de speelstijl van Jordy en ook van De Kamps zoals hierboven ook al wordt gezegd. Maar waarom allemaal zo negatief over Verschueren? Ik vind Arno echt geen onverdienstelijke speler hoor!

  6

  3
 • Ouwe Spionkop
  7 december, 2017 - 11:57

  Kijk dit is nou net het type wat we nodig hebben. Ervaring, fysiek en vechtlust.
  Smulders kom eens uit je eindhovense comfortzone en actie! Werken voor je riante salaris!

  4

  4
 • ome cor
  7 december, 2017 - 12:47

  Jordy werd in zijn NAC periode ook regelmatig afgeze…eh…. kritisch bejegend op dit forum.
  Ik vind het dan weer wat hypocriet staan om zo’n speler al optie voor NAC te noemen terwijl dat niet eens “im frage” is.

  Het zal het lange termijn geheugen van menigeen zijn, misschien. Persoonlijk vond ik het wel een aardige speler voor NAC.

  5

  2
 • scheppioni
  7 december, 2017 - 12:50

  Jordy Buijs was bij NAC oke, maar ik zou dan toch nog gaan op de plek van Arno voor een type ole Francois/Jantje Gaasbeek, zeker tegen de stillems, ga je zo’n spelers missen, daarom zou ik morgen altijd Nijholt opstellen, die weet wel wat er gevraagd wordt, dat zag je al toen ie bij vvv voetbalde !!
  Juist op die plek, zal morgenavond de sleutel van winst of verlies liggen !!
  Hopen maar weer op een sneakly 0-1, ging afgelopen zondag ook goed !! COME ON NAC !

  5

  2
 • D’n dieje van d’n dieje
  7 december, 2017 - 18:50

  Elk nieuwsitem over een ex naccer wordt hier beantwoord met: ‘halen!’????. Welke betekent…we zien deze selectie het niet redden.

  2

  0
 • ome cor
  7 december, 2017 - 19:58

  @D’n dieje van d’n dieje
  Of…. laten we maar iets roepen, misschien klinkt het intellectueel. ????

  0

  0
 • Dennis
  8 december, 2017 - 05:23

  @hupnac: hoe zou Jordy het nivo van NAC nou weer niet aankunnen?!

  0

  0