Go to Top

Ex-NAC: Glenn Helder: ‘Ik kan dit niemand verwijten.’

Ex-NAC: Glenn Helder: ‘Ik kan dit niemand verwijten.’

Glenn Helder, oud aanvaller van onder andere Vitesse, Arsenal en NAC doet in Helden een boekje open over het dieptepunt in zijn leven. Tijdens zijn periode in Breda had de aanvaller schulden en een gokverslaving. Glenn zag op een avond geen uitweg meer en besloot een poging tot zelfmoord te doen.

Na 20 jaar weet Helder dat het een schreeuw om hulp was. “Achteraf was dat echt een hulpkreet. Ik zat bij NAC en alles kwam tegelijk naar buiten. De gokverslaving, de schulden; alles. Toen keek ik in de spiegel, maar daarin zag ik niet wat ik al die tijd eerder mezelf had wijsgemaakt.”

De voormalig aanvaller legt de schuld bij zichzelf. Ondanks dat er mensen wisten dat hij al tijden niet lekker in zijn vel zat. “Mijn familie wist dat het niet goed met me ging, maar ik kan dit niemand verwijten. Ik was geblesseerd, kreeg slaappillen van de arts en had om heel sterke gevraagd. Ik mocht er niet meer dan twee innemen. Ik besloot er achttien in te nemen op de parkeerplaats bij een wegrestaurant.”

Gelukkig dacht Helder er niet goed over na. “Ik dacht: lekker onopvallend, want de vrachtwagenchauffeurs rusten daar ook. Maar ik had een BMW 8-serie met kenteken M8GLN, dus dat viel wel op. De politie heeft mijn ruit ingeslagen en mijn maag is leeggepompt, maar het heeft niet veel gescheeld.”

Bron: B-Side Rats, Helden

19 Reacties op "Ex-NAC: Glenn Helder: ‘Ik kan dit niemand verwijten.’"

 • Kinderkaartje
  12 juni, 2018 - 19:31

  Zag dit vandaag voorbij komen op diverse voetbal sites.

  Niks nieuws toch?
  Stond allemaal al in zijn boekje te lezen, een jaar of 5 geleden.

  5

  14
 • willem 4,5
  12 juni, 2018 - 19:57

  Hebben we niks beters te doen dan deze lulverhalen!

  12

  30
 • Enjoy
  12 juni, 2018 - 20:02

  @ Willem 4,5
  Helemaal eens , tis de moeite niet waard alles
  aan zichzelf te danken , geen medelijden.
  En nu vind ik het onbegrijpelijk en getuigen van
  onkunde dat de man in praatprogramma ‘zit
  als deskundige.

  33

  34
 • Wolfmanjack
  12 juni, 2018 - 20:24

  Glen Helder pfff.

  6

  11
 • The Don
  12 juni, 2018 - 20:56

  Halen!

  73

  0
 • Mike076
  12 juni, 2018 - 21:02

  @enjoy, gedeeltelijk met je eens hoor, maar zulke dingen als gokverslaving kan het gevolg zijn van, blessures, de druk om te presteren (bv bij Arsenal) waardoor je niet goed in je vel komt te zitten dat sluipt er dan langzaam in (net een sluipmoordenaar), daar kies je niet voor dat overkomt je. Daarbij is profvoetbal soms een bizar wereldje (als je o.a bij een Arsenal heb gespeeld) de een kan beter met tegenslagen omgaan dan de andere, de een heb overal het schijt aan terwijl de andere zn eigen van alles aantrekt)
  Daarbij vind ik het altijd wel leuk om te lezen hoe het met ex naccers gaat!

  32

  1
 • Uit je Naaht
  12 juni, 2018 - 22:36

  Helemaal met Mike076 eens. Een gokverslaving is afschuwelijk voor iedereen die het treft. Ik vind het gebrek aan empathie hier dan ook schaamteloos.

  32

  1
 • Wanny
  12 juni, 2018 - 22:38

  Blijft wel lekker in de picture zo.

  0

  0
 • PatjeR
  12 juni, 2018 - 22:40

  Ik vind het verhaal van Glenn Helder :)

  17

  0
 • Babosje
  12 juni, 2018 - 22:50

  Weet nog goed dat hij naar ons kwam!
  Speler van Arsenal die bij ons komt ballen!
  Hoezo dan?
  Viel uiteindelijk tegen uiteraard, je hoort de verhalen waarom!
  Maar toch zag je af en toe in bepaalde bewegingen en acties dat het een top speler was geweest!
  Ik heb respect voor Glenn!

  9

  1
 • Uit je Naaht
  12 juni, 2018 - 22:54

  Overigens is er dan weer niets mis met een beetje (zelf)spot. Hier speelt Glenn een mooie rol in een vrij geestig filmpje. “Gewonnen in het casino”.

  https://youtu.be/3KW2XCxl70Q

  3

  1
 • willem 4,5
  12 juni, 2018 - 23:01

  Aan ieder die het G. Helder verhaal willen proberen goed te praten, net alsof er in ‘normale leven’ geen stress en druk is. Mijn God: druk, het sluipt er langzaam in, het is een bizar wereldje en meer van dat slap gezeik, sorry hoor maar hier moet ik even van overgeven. Natuurlijk geeft voetbal druk, maar ook een man die elke dag op zijn fiets naar het werk gaat en het minimum loon verdient met een paar kinderen thuis heeft ook druk en zorgen Voetballers zijn geen God, dus voor mij gezeik alles over G. Helder, bovendien ook nog een k.. drummer! Ik kijk meer op tegen iemand die het minimum loon verdiend en ook zijn vreselijke best doet i.p.v. een loser met een grote bek, arme Glen!

  14

  21
 • zagge
  12 juni, 2018 - 23:14

  Om de 2 jaar komt Glenn wel weer in de publiciteit met dit verhaal en zie je hem weer zonder enige rede op tv in quizprogramma’s en weet ik het wat al dan niet meer.. let op over een half jaar gaat het weer over dat hij goed kan drummer en is hij daar weer mee op tv.. krijg er altijd een goedele liekens gevoel bij.. duikt ook steeds op terwijl er niemand meer op wil duiken

  11

  0
 • Fritske d'n Olifant
  12 juni, 2018 - 23:46

  @ Willem 4,5: Ik denk dat hier niemand een gokverslaving of een zelfmoordpoging goed praat of opkijkt tegen een figuur als Glenn H. Het is natuurlijk wel ontzettend tragisch dat dit gebeurd is. Dat een jonge voetballer ineens multimiljonair wordt, daar niet mee om kan gaan en door gebrek aan begeleiding zich tot allerlei slechte zaken laat verleiden zien we wel vaker. En natuurlijk, de halve wereld smult van zijn verhaal en die van Wim Kieft of Andy van der Meyde waardoor Glenn H. steeds een podium krijgt. Dat maakt het niet minder sneu.

  8

  1
 • Corretje Bloks
  12 juni, 2018 - 23:47

  Hi lLelijke Willem 4.5,

  Vorige week Denaaier de maat nemen omdat jij het ongepast vind omdat hij dat graag naast Vreven op de Tribune wil zitten bij Beerschot Wilrijk

  En dan nu een pijnlijk moment van een ex-NAC speler af te doen als Lulverhaal, dan kan je niets anders zijn dan een waardeloze kwal van een vent !

  9

  2
 • Badeend
  13 juni, 2018 - 06:15

  Willem 4,5

  Rustig aan hè. Jij bent de eerste die de vergelijking trekt met iemand uit “het gewone leven”. Natuurlijk kan iedereen stress hebben, daar gaat het toch niet om? Het is gewoon een vreselijk naar verhaal als iets als dit je overkomt. Dát is het punt. Of je nou voetballer of metaalbewerker bent.

  Maar gelukkig heb je nog wel een sterk argument om mee af te sluiten, Glenn Helder is namelijk een “k… drummer”. Bah bah. Over respect gesproken.

  7

  1
 • willem 4,5
  13 juni, 2018 - 10:26

  Sorry hoor heren, wat jullie over mij denken interesseert me geen zak, jullie kunnen nu verder gaan met het neersabelen van Vloet en Smulder, dat is wél normaal toch? , vind het nog steeds een lulverhaal en Helder ook!

  7

  5
 • Enjoy
  13 juni, 2018 - 14:18

  @ Willem 4,5
  Mag voor mij een 10 zijn nogmaals helemaal eens,
  @ Corretje Bloks,
  Als het Cor is met de opmerking kwal enz.
  Zal hij zelf wel voor de spiegel gestaan hebben ,
  met deze opmerking .

  9

  0
 • Dave
  13 juni, 2018 - 18:56

  Zure reacties hier. Ik vind het moedig dat Glenn dit bespreekt. Voetbal is zo’n macho cultuur, uit de kast komen of over je persoonlijke problemen praten wordt op neer gekeken, ook hier blijkbaar. Dat vind ik jammer. Iemand die 18 slaappillen achterover mept heeft hulp nodig, en wat zeker niet helpt is vervolgens neergesabeld te worden door je omgeving met ‘stop met zeiken watje’. Die reacties zag ik ook niet toen de zanger van Linkin Park of Robin Williams zelfmoord pleegde. Ook succesvolle mensen die geliefd waren en toch met zichzelf in de knoop zaten. Het kan iedereen overkomen, en het zou je sieren om daar meer begrip voor op te brengen.

  1

  1