Go to Top

Ex-NAC: Perry Hendriks naar Almere City

Ex-NAC: Perry Hendriks naar Almere City

Niet alleen voetballers wisselen geregeld van club. Ook voor het personeel achter de schermen geldt dat er transfers gemaakt worden. Zo verruilde Hans Poppelaars (ex-BSR, ex-De Rat en voormalig manager marketing) PSV enige tijd geleden voor een dierentuin en nu staat ook voormalig corporate communications manager Perry Hendriks aan de vooravond van een nieuwe job. Hij gaat naar Almere City.

Hendriks kwam in 2012 bij NAC binnen als ‘het vriendje van Stefaan Eskes’ en kreeg in zijn eerste maanden veel kritiek. Hij stond bekend als ‘part-time Perry’ en crewmember Praatpapegaai leende een andere, weinig vleiende bijnaam van de communicatieman. Gaandeweg bleek Perry toch best mee te vallen en uiteindelijk verliet hij NAC in 2016 via de voordeur voor FC Utrecht.

Er werd de afgelopen maanden meer dan eens gesuggereerd dat hij terug zou keren bij NAC, maar die verhalen kunnen de prullenbak in. Hendriks gaat namelijk op 1 juni aan de slag bij Almere City. Hij mag de club, samen met o.a. ex-NAC-trainer Robert Maaskant (die nu technisch directeur in Almere is), klaar gaan maken voor de gewenste stap naar de Eredivisie.

Bij Almere zijn ze blij met Hendriks. John Bes, algemeen directeur: “Voor onze club is een belangrijke nieuwe fase aangebroken. Wij hebben een gezonde ambitie en willen verder professionaliseren, ook op het gebied van marketing en media. Perry heeft in zijn vorige twee voetbalfuncties laten zien dat hij de kunst van het merken bouwen verstaat en krijgt goede recensies van zowel voetbalsupporters als vakmensen om hem heen. Wij zien graag dat hij zijn tanden in Almere City FC zet.”

Hendriks zelf is uiteraard ook content met zijn stap: “Almere City FC vormt op alle vlakken een mooie uitdaging. Ik was meteen geboeid door de huidige activiteiten van de club en de heldere ambitieuze toekomstvisie. Met het achterland en de huidige structuur is de potentie van de club enorm. Het geschiedenisboek van Almere City FC is nog dunnetjes, maar ik hoop daar samen met mijn nieuwe collega’s een aantal mooie hoofdstukken aan toe te voegen.”

Bron: B-Side Rats, Almere City

 

22 Reacties op "Ex-NAC: Perry Hendriks naar Almere City"

 • Benn076
  10 mei, 2018 - 11:12

  Wie? ;)

  Succes Perry!

  5

  2
 • Uit je Naaht
  10 mei, 2018 - 11:29

  Onderschat de stad Almere niet. Het broeit daar al enkele jaren en de tijd dat ze zich definitief niet meer laten weg zetten als het lelijke eendje van Nederland komt eraan. Als ik city-marketeer was zou ik het wel weten: nergens is de komende tijd zoveel winst te halen als in Almere.

  Zou me niks verbazen als hetzelfde geldt voor de club Almere City. Ben benieuwd. Succes Perry!

  17

  1
 • Twan
  10 mei, 2018 - 11:29

  Hendriks zelf is uiteraard ook content met zijn stap:

  Content met een stap achteruit?

  4

  6
 • Sia
  10 mei, 2018 - 11:33

  Almere is een stad met meer dan 200,000 inwoners. Er ligt daar een enorm achterland voor een club die makkelijk kan groeien naar het niveau Heerenveen, Groningen of Utrecht. Geef het een paar jaar. Ambitie is goed, mooi dat Maaskant en Hendriks daar aan de slag kunnen. Ik wens beiden veel succes.

  En al eerder gezegd: we willen best een keer op bezoek komen maar dan moet Almere City wel promoveren naar de Eredivisie, anders komen we niet langs!

  3

  1
 • Da Pope
  10 mei, 2018 - 11:35

  Almere City is verlost van het verschrikkelijke FC Omniworld-imago en dat scheelt best een hoop. Mooie uitdaging om daar nu een nieuw imago te gaan bouwen, dus ik snap Perry wel.

  Ik weet niet of ze nu al iets in de Eredivisie te zoeken hebben, maar ik gun ze alle goeds in de play-offs. Niet in de laatste plaats omdat daarmee Roda naar de Jupiler League gestuurd wordt.

  11

  1
 • Uit je Naaht
  10 mei, 2018 - 11:38

  @Twan:

  Stap achteruit? Omdat het een kleinere club is? Je weet toch niet welke functie het precies is, met wat voor mogelijkheden, arbeidsvoorwaarden, salaris, afspraken, uitdagingen en zekerheden?

  Als voetballer is een stap omhoog/omlaag altijd direct verbonden aan de club waar je voor speelt, maar voor bijvoorbeeld Willem Weijs was de overstap van Ajax naar NAC ook een verbetering, omdat hij bij ons een mooiere functie met meer mogelijkheden krijgt.

  14

  2
 • Ouwe Spionkop
  10 mei, 2018 - 11:45

  Als het lukt van Almere City een stabiele eredivisieclub te maken dan mag NAC die ambities ook zeker hebben. Ik wil als streven voor volgend seizoen alleen ‘niet degraderen’ absoluut niet horen!

  8

  2
 • tripomatic
  10 mei, 2018 - 11:53

  Ja ach, Almere City gaat volgend seizoen op gras spelen, dus dat is t.o.v. veel Juup-clubs een stap vooruit. ;-)

  Succes Perry!

  8

  0
 • HenriJ84
  10 mei, 2018 - 12:09

  Hij was al een tijdje weg bij Utrecht. Maar succes Perry!

  @Ouwe Spionkop uh, is dat Almere City al gelukt dan? NAC mag de ambities hebben maar we moeten ook realistisch zijn. Het tweede jaar is vaak nog veel lastiger na de promotie. Ergens komen is makkelijker dan blijven. Wat mij betreft is de doelstelling zeker nog niet degraderen. We hebben weer een half nieuw elftal in te bouwen, inclusief nieuwe trainer, hebben een jong team. Verwachtingenmanagement is bij NAC altijd belangrijk want gaan we die (wat mij betreft onterecht hoog opvoeren) ontstaat er weer teveel onrust. Iets wat bij NAC zelden iets goed brengt.

  Vergeet niet waar we vandaan komen, onze situatie. Na twee jaar Jupiler League is 2 jaar overleven in de Eredivisie cruciaal om verder te kunnen bouwen. Dan pas kan de -nu- broze fundering meer aan. Dit jaar overleven en dan verder met de ambitie om naar boven te kijken!

  5

  0
 • Arie
  10 mei, 2018 - 12:35

  Almere is gewoon een afvoerputje van Amsterdam. Een stabiele eredivisieclub gaat lastig worden, omdat de hele stad voor Ajax is. Met sponsoren zal het daarentegen wel goed zitten en dat trekt toch geld aan. De successupporters volgen dan vanzelf.
  Zou wel meteen City uit de naam halen, ziet er niet voor een Nederlandse club.

  3

  3
 • Nacman
  10 mei, 2018 - 12:55

  Lekker belangrijk die man was niks een nobody sucses

  4

  22
 • Breda-Loyal
  10 mei, 2018 - 13:03

  @Ouwe Spionkop

  Smulders en Maaskant doen samen handje klap

  Over paar jaar stoten NAC en Almere , Utrecht en Vitesse uit de subtop :p

  Zonder geintjes. Almere speelt al een tijdje best leuk voetbal eigenlijk.

  Loopt echt zeker een leuk spelertje rond daar voor ons momenteel.

  Kom ff niet op zijn naam maar die maakten tegen MVV een hattrick en vm scoorde die ook niet al te lang geleden met een zuivere omhaal

  0

  1
 • Dirk
  10 mei, 2018 - 13:10

  Zit ff telstar-graafschap te kijken, ex-naccer Van Diermen gruwelijk in de fout bij de 0-1 van Platje en staat nu op punt gewisseld te worden. Weet trouwens iemand waar Luis Pedro is gebleven, was toch een paar seizoenen geleden een talent als centrale verdediger. Vertrok bij degradatie NAC, maar nu volledig uit beeld !!!

  0

  0
 • WW
  10 mei, 2018 - 13:20

  In iets maken van weinig zit ook uitdaging.
  De tijd dat er een heftruck aan de buitenkant van de kantine hing die achter 1 der doelen stond is voorbij.

  En helemaal als ze per ongeluk promoveren, dan ligt er een mooi avontuur. En waarom zou dat niet kunnen tegen Roda? Doen het na de winterstop weliswaar een stuk beter dan daarvoor, maar van die Jurjus in de goal zou ik het als Roda supporter toch Spaans benauwd krijgen. Kijk die 0-1 van ADO van zondag jl. nog maar eens terug: dan kan je dus écht van iédereen verliezen.

  1

  0
 • TpT
  10 mei, 2018 - 13:53

  Qua marketing/communicatie moet ik zeggen dat NAC er de laatste jaren goed op vooruit is gegaan. Goed aanwezig op Social media, gave content en de operatie eredivisie. Dit draagt zeker ook bij aan de positieve flow rond NAC.

  Niets ten nadele van deze man, want ik ken hem verder niet, maar NAC is op dit vlak goed bezig.

  5

  0
 • van Flieger
  10 mei, 2018 - 14:46

  Hanzz is pandaoppasser.

  5 jaar na de coup is er sportieve kaalslag zichtbaar. De halve opstelling bestaat uit huurlingen met zeer wisselend prestatieniveau.

  3

  16
 • Pieripieri
  10 mei, 2018 - 16:43

  Pffff Perry. Ik was hem bijna vergeten. Bedankt hè bsr ????

  2

  1
 • tripomatic
  10 mei, 2018 - 18:18

  @van Flieger:

  Ja man, want een jaar of 4 á 5 geleden waren we met al die half mislukte spitsen en op basis van Youtube-filmpjes gehaalde verdedigers STÚK-KEN beter af. Je hebt helemaal gelijk! B)

  5

  2
 • BredaBeatrix
  10 mei, 2018 - 20:37

  Perry heeft bij NAC de basis gelegd voor goede communicatie. Hij begon wat stroef, maar heeft het goed afgesloten bij NAC. Veel succes at Almere fc

  1

  0
 • RV
  10 mei, 2018 - 21:48

  Zeker potentie maar wat een draak van een stad en er valt niet te voetballen met dat kunstgras. Blij dat we niet in de situatie van Roda zitten dat je daar naartoe moet voor zulke belangrijke wedstrijden, echt dramatische omstandigheden voor een profvoetballer.

  1

  1
 • Maotje
  10 mei, 2018 - 23:13

  @ Dirk, ex-NACcer van Diermen?????

  0

  0
 • Dirk
  11 mei, 2018 - 14:12

  @mailtje, idd ec NAC, vormde een cv duo met luis pedro

  0

  0