Go to Top

Ten Rouwelaar: “Ik denk dat mijn theorie klopte”

Ten Rouwelaar: “Ik denk dat mijn theorie klopte”

Woensdagavond 11 oktober 2017 gaat de geschiedenisboeken in. FC Lisse en Hoek strijden namelijk, opnieuw, tegen elkaar voor de KNVB Beker. Met als bijzonderheid dat vanavond alleen de penalty’s overnieuw genomen hoeven te worden. PZC dacht dat het wel aardig zou zijn om een van de beste penalty-killers van Nederland te vragen hoe hij hier zo goed in is geworden. Aangezien Jelle ten Rouwelaar niet de flauwste is wil hij best een aantal tips geven.

Ten Rouwelaar is namelijk de keeper die de meeste strafschoppen heeft gestopt in de Eredivisie. Omdat de keeper nog steeds gedreven is om het beste uit zichzelf te halen zit hij vanavond met zijn notitieblokje klaar. Iedere strafschop die hij ziet noteert en analyseert de oud-keeper. Onder andere door zijn toewijding wist hij achttien spelers van scoren te houden. Maar het is niet alleen de strafschop analyseren aldus Ten Rouwelaar. “Het is lastig om uit te leggen hoe dat zo is gekomen. Het is namelijk niet één ding. Natuurlijk komt er ook een dosis geluk bij kijken, maar je kunt ook veel winnen door je goed voor te bereiden.”

Maar wat is een goede voorbereiding volgens Jelle. “Het is voor mij makkelijk praten, nu we het al over dat record hebben gehad, maar ik denk dat mijn theorie klopte. Ik was persoonlijk niet bezig met het standbeen van de nemer. Ik zocht de speler ook niet op, om hem uit zijn concentratie te halen of zo. Nee, ik was volledig met mezelf bezig. Ik moest ook bedenken wat ik ook alweer van die speler wist. Want ik wil niet zeggen dat ik er een hele studie van maakte, maar ik was er wel serieus mee bezig. Ik probeerde me bijvoorbeeld echt te verplaatsen in de speler.’’

Tijdens die paar seconden schoten er altijd een aantal dingen door zijn hoofd. “In welke situatie zit hij? Hoe oud is hij? Ik kan nu natuurlijk niet alles weggeven, omdat ik ook nog keeperstrainer bij NAC ben en dan misschien de komende tegenstanders slimmer maak, maar onze keeper (Mark Birighitti) stopte laatst inderdaad de strafschop van Michiel Kramer. Hij had er diezelfde week al eentje genomen, is eigenlijk tweede spits, dat kun je allemaal meenemen in je analyse. En natuurlijk, een goed genomen penalty zit er altijd in en je zou kunnen zeggen dat het fifty-fifty is, maar als je er als keeper een beetje mee bezig bent heb je echt al een voordeel.”

Bron: B-Side Rats, PZC

6 Reacties op "Ten Rouwelaar: “Ik denk dat mijn theorie klopte”"

 • Dutchbird
  11 oktober, 2017 - 12:50

  Lekker mee doorgaan Jelle en zorgen dat Birighitti de nieuwe penalty killer van de eredivisie wordt.

  29

  0
 • scheppioni
  11 oktober, 2017 - 12:58

  Met de hollandse vogel eens !! HUP NAC met Jelle !

  3

  1
 • Pedro
  11 oktober, 2017 - 13:41

  Wat is PZC? Ik ken die afkorting alleen van pijpen zonder condoom:-)

  17

  0
 • JohnFe
  11 oktober, 2017 - 13:57

  Volgens mij is het een Zeeuwse krant Pedro? ( ik weet het net eens zeker, maar dacht dat Hoek uit die provincie komt….

  0

  0
 • Eddy W
  11 oktober, 2017 - 14:46

  Pedro, wij begrijpen de verwarring. We moesten namelijk zelf ook even drie keer kijken, maar volgens het zusterbedrijf van ons lokaal krantje is het: De Provinciale Zeeuwse Courant: dé krant voor Zeeland. Afgekort PZC.

  Wat ons betreft wel de lekkerste krant.

  3

  0
 • Judge M.
  12 oktober, 2017 - 17:54

  In Jelle we trust!!

  0

  0