Go to Top

Ex-NAC: Van der Weg keert terug bij oude club

Ex-NAC: Van der Weg keert terug bij oude club

Kenny van der Weg is terug in Schotland. De linksback is wederom speler geworden van Ross County. Dat heeft de club vandaag bekend gemaakt. 

Van der Weg is een jaartje weggeweest bij de club. Hij vertrok vorig jaar naar Hamilton Academical FC, om vervolgens na een half jaar voor het Belgische KSV Roeselare te gaan spelen. Daar was hij echter ongelukkig en in overleg met de clubleiding werd het contract ontbonden.

Eind vorig jaar gaf de jongen die niet opzij gaat nog aan dat hij een terugkeer naar NAC wel zag zitten. “Ik mis NAC. Ik krijg van de supporters nog altijd veel berichtjes via social media, die vragen dan vaak of ik terug wil komen”, zei hij toen.

Bron: B-Side Rats, Ross County

15 Reacties op "Ex-NAC: Van der Weg keert terug bij oude club"

 • Mascleta
  10 januari, 2019 - 17:30

  “Van der Weg keert terug bij oude club”

  Ik schrok even….

  67

  11
 • ibio
  10 januari, 2019 - 17:36

  sodeju, was al bang dat hij bij ons zou terugkomen
  nee, Kenny is een te slechte voetballer voor ons NAC

  Ik ben verder erg benieuwd waar ons technisch hart mee gaat komen.

  20

  12
 • Kinderkaartje
  10 januari, 2019 - 17:37

  Kom maar lekker naar NAc jongen!

  Gezellig met de supporters een biertje pakken en naar de wedstrijd kijken. Altijd goed.

  19

  9
 • Sia
  10 januari, 2019 - 17:47

  Maar FC Update komt met de kop “NAC grijpt naast Kenny van der Weg”. Lijkt me misplaatst want hoe goed zijn karakter ook is (NOAD and what not) is hij niet van het niveau waarmee wij in de Eredivisie blijven. In 2015 degradeerden we ook met hem als basisspeler. Kan me nog goed herinneren hoe hij in de do or die pot tegen Heracles aan alle kanten voorbij gelopen werd.

  Succes bij Ross County, Kenny!

  22

  4
 • Breda
  10 januari, 2019 - 18:21

  Met die geweldige selectie aantal jaar terug liep het halve elftal broodvoetvallers te zeiken met kleine pijntjes zodat de trainer een beroep moest doen op de echt geblesseerde KvdW. Die twijfelde niet en zette een paar spuiten omdat NAC hem nodig had. En speelde niet goed. Maar gaf alles.

  Niet goed genoeg, maar iets meer respect graag. Is een speler waar veel moderne voetballers een voorbeeld aan zouden moeten nemen.

  60

  2
 • Amarilla Negra
  10 januari, 2019 - 18:37

  Uiteraard veel succes gewenst aan Kenny maar ben wel blij dat hij niet naar ons komt. In de Jupiler League zou het wel leuk zijn maar in de Eredivisie moeten we wel hoger mikken.

  Kreeg overigens een signaal dat NAC bezig is met Terell Ondaan, schijnt Telstar in de winter te willen verlaten en Telstar wil ook wel meewerken aan een transfer, hij zou de speler moeten worden die achter Te Vrede als 2e spits dient maar ook aan beide zijkanten kan spelen. Weet niet in hoeverre hij klaar is voor de Eredivisie maar heeft wel eerder met Van der Gaag gewerkt dus die zal het wel weten.

  5

  6
 • scheppioni
  10 januari, 2019 - 18:57

  Succes Kenny !! Over een tijdje met nog meer ervaring, tot ziens bij ons NAC !!!

  5

  1
 • Mike Zonneveld
  10 januari, 2019 - 20:18

  @ Sia

  Las het ook inderdaad, is inmiddels aangepast naar: Van der Weg niet naar NAC: verdediger terug naar Schotland.

  Beter :)

  2

  0
 • WW
  10 januari, 2019 - 22:24

  Ben in 2017 met Pasen naar Ross County – Celtic geweest. Van der Weg speelde een uitstekende partij. Die was in Schotland echt gegroeid als voetballer.

  Na afloop van de pot sprak ik hem in het supportershome van Ross County. Zijn vriendin was er ook. Hij had het niet helemaal naar zijn zin want in Dingwall, zeg maar het Teteringen van Schotland, was weinig te beleven. Ik zei hem dat ik dacht dat hij bij Ross hardstikke goed zat en dat juist die rust hem de noodzakelijke focus op voetbal bracht waardoor hij een stuk beter was geworden. Ik kreeg ook een beetje de indruk dat het eerder zijn vriendin was die zich in het idd ietwat desolate noorden van Schotland wat eenzaam voelde.

  Anyway, ik denk dat Van der Weg bij Ross prima op zijn plek zit. Leuk clubke, aardige supporters en zijn vriendin moet misschien wat meer socializen in de lokale community. Wat vrijwilligerswerk gaan doen, of een baan vinden.

  Ik zou het wel weten: schitterende natuur, Inverness (de grootste gemeente van de regio, qua grootte vergelijkbaar met Etten-Leur) is vlakbij en daar is echt wel wat te doen (restaurantjes, bioscoop, pubs).

  Ik zou er totaal geen moeite mee hebben daar een aangenaam (woon)verblijf te hebben. Als Van der Weg en zijn vriendin dat ook gaan inzien, hun zegeningen tellen, dan zitten ze daar echt goed.

  Sowieso wens ik ze veel succes daar.

  7

  3
 • Peter13
  11 januari, 2019 - 06:31

  In aansluiting op het verhaal van WW: ik was van plan om een keer naar Ross County te gaan, maar het was er nog niet van gekomen toen Kenny daar vertrok. Leuk dat hij terug gaat. Nu toch maar eens een bezoekje plannen. Prachtige omgeving en een voetbalpotje meepakken. Mooie invulling van een tussendoor-tripje…

  0

  0
 • J.ae
  11 januari, 2019 - 09:55

  Staan op moment eerste, op het tweede niveau. Misschien kan hij een mooi feestje meepakken!

  0

  0
 • Nac till i die
  11 januari, 2019 - 12:48

  @Sia klopt maar hij was ook degene die voor de schot ging liggen tegen excelsior waardoor ze niet scoorde en nac de punten pakte! Zie hem graag terug bij nac ol tribune vak G

  0

  0
 • since1912
  11 januari, 2019 - 13:55

  Ik vind het echt schrijnend hoe er de laatste tijd over échte NAC spelers wordt gesproken. Nee niet alle spelers van ons aller NAC zijn pareltjes, maar wanneer een speler inzet toont en zich professioneel gedraagt verdient hij gewoon respect. Zeker mannen die daadwerkelijk verbonden zijn met de club. Kenny, het ga je goed!

  3

  0
 • Breda-mike
  11 januari, 2019 - 15:57

  Since1912

  Helemaal mee eens!

  1

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  11 januari, 2019 - 20:00

  Mooi dat Kenny weer een club gevonden heeft. Succes in Schotland

  0

  0