Go to Top

Ex-NAC: Van der Weg naar Hamilton Academical FC

Ex-NAC: Van der Weg naar Hamilton Academical FC

Ex-NACer Kenny van der Weg heeft een nieuwe club. De verdediger tekende gisteren een contract, dat hem tot het einde van het seizoen aan Hamilton Academical FC verbindt. Van der Weg blijft daarmee in Schotland actief.

Van der Weg liet tijdens de afgelopen transferperiode zijn contract bij Ross County ontbinden. De verdediger vertrok bij de Schotse nummer laatst en maakt nu promotie, want Hamilton Academical staat één na laatste in de Schotse Premier League. De club heeft nog wel twee wedstrijden tegoed en kan daarom nog wat plaatsen stijgen.

Bron: B-Side Rats, Hamilton Academical

 

17 Reacties op "Ex-NAC: Van der Weg naar Hamilton Academical FC"

 • Henk
  13 februari, 2018 - 16:06

  Gelukkig komt die niet terug naar ons

  29

  83
 • willem 4.5
  13 februari, 2018 - 17:02

  @ Henk. Het zou je sieren als je die jongen succes wenst i.p.v. weer zo’n super-negatieve kutopmerking. Kenny hoeft niet terug naar NAC en komt ook niet terug, we hebben inderdaad op dit moment betere, maar een oud NACcer verdient altijd succes bij een andere club. Ga je mond dus spoelen of ga naar W2, daar hebben ze graag van zulke zoals jij!

  72

  17
 • Overal
  13 februari, 2018 - 17:54

  Dat soort pannenkoeken als die Henk zou je toch gelijk een Ban moeten geven

  16

  20
 • Bierdrinken
  13 februari, 2018 - 18:00

  Succes Kenny, aan je instelling zal het niet liggen in ieder geval!

  22

  1
 • Buddha
  13 februari, 2018 - 18:02

  Het laatste jaar van Kenny bij ons de juup-league was hij week in week uit de beste. Dat zegt welicht meer over de rest maar deze jongen verzaakt nooit en dat is ook een kwaliteit. Hem afzeiken op zn voetballend vermogen vind ik zo makkelijk.

  13

  3
 • tripomatic
  13 februari, 2018 - 18:08

  @Buddha

  Definieer “de beste”. Als je daarmee doelt op werklust dan geef ik je helemaal gelijk.

  On-topic:

  Succes Kenny!

  9

  2
 • R.Aar
  13 februari, 2018 - 19:15

  Wat Henk betreft: mag toch wel zijn mening geven? Hij scheldt toch niemand uit?

  16

  4
 • Ibio
  13 februari, 2018 - 19:24

  @henk

  inderdaad, gelukkig komt ie niet naar NAC,

  KVDW= de slechtste linksback van de afgelopen 15 jaar

  10

  17
 • Lamington
  13 februari, 2018 - 20:57

  Succes!

  2

  1
 • Niek
  13 februari, 2018 - 21:15

  Waarom gaat die jongen niet opzij? Tis Kenny van der weg, van der weg, Kenny van der we[hu]g! Blijf et een mooi vent vinden.

  6

  0
 • GinnekenGabber
  13 februari, 2018 - 22:03

  Mooi voor die vent!!! Succes Kenny

  1

  0
 • Uit je Naaht
  14 februari, 2018 - 00:46

  @R.Aar

  Hij mag op zich best zijn mening geven, maar dan mogen anderen ook zeggen dat ze hem een onsympathieke lul vinden. Zo werkt dat. Want het is buitengewoon respectloos om juist dit te zeggen over iemand die zich met ziel en zaligheid voor de club heeft ingezet.

  Dat hele mening-gezeur. Natuurlijk mág iedereen van alles zeggen, maar dat betekent toch ook dat ik (en anderen) van mening mag zijn dat jouw mening absurd, onsympathiek of ongefundeerd is? Vrijheid van meningsuiting is een mooi principe, maar nóóit een reden om iets te zeggen.

  8

  4
 • Dutchbird
  14 februari, 2018 - 01:17

  Succes Kenny, blijven werken aan je draaicirkel jongen.

  1

  2
 • Geeltje
  14 februari, 2018 - 06:20

  Als er iemand hard geweekt heeft voor waar hij nu zit, dan is het Kenny. Succes!

  4

  0
 • WW
  14 februari, 2018 - 09:56

  De ietwat zure reacties van sommigen zijn m.i. onterecht want inmiddels ingehaald door de realiteit. Dat beeld is op basis van oude ideeen en waarnemingen van uit zijn NAC tijd.

  Vorig jaar in het Paasweekend ben ik met wat collega-NAC-supporters naar Dingwall getogen voor Ross County-Celtic, uiteraard met name om de 2 ex NAC’ers Schalk en Vd Weg aan het werk te zien.

  Wat me onmiddellijk opviel was hoe sterk Vd Weg gegroeid was t.o.v. zijn NAC-tijd. Speelde een zeer degelijke pot tegen Celtic, zijn directe tegenstander kwam er niet aan te pas. De algemene teneur bij de Schotten was ook dat Vd Weg een hele degelijke back was, ook bij supporters van andere clubs (er lopen nogal wat Rangers of Celtic supporters rond buiten Glasgow).

  Ik dacht altijd en denk nog steeds dat Vd Weg daar zo gegroeid is vanwege het totale gebrek aan afleiding. Dingwall is hooguit even groot als pakweg Teteringen, redelijk in de buurt ligt Inverness en dat is pakweg Etten-Leur. Geen afleidingen waarin jonge voetballers mogelijk aan ten prooi kunnen vallen, dus de focus moet wel op voetbal. Bovendien: als je eens verliest, kan je daar nog rustig een restaurant opzoeken of een biertje drinken in 1 van de 2 of 3 pubs, niemand die je lastig valt dus die relatieve rust kan op meerdere manieren een zegen zijn: als je bij Real Madrid zit, hoef je na een nederlaag niet te denken dat je de deur uit kan. Ik vond het dan ook een goeie zet van Vd Weg toen hij alsnog verlengde bij Ross County: voetballend nog een jaartje groeien, en dan de stap maken naar een wat grotere club. Ik keek dan ook raar op toen ik hoorde van zijn vertrek, ik hoop dat hij zeker is van zijn zaak.

  Mensen kunnen veranderen. Groeien. Ze blijven lang niet altijd de twijfelende verdediger.

  Anyway: veel succes bij je nieuwe club!

  7

  2
 • henk
  14 februari, 2018 - 11:57

  Henk spreekt iig niet namens mij. KvdW is een topvent en ik had hem er graag weer bij gehad. Hij heeft een aantal eigenschappen waar het in onze groep hard aan ontbreekt.

  5

  0
 • Robert
  14 februari, 2018 - 14:00

  @Geeltje. Vast een aardige jongen, maar spelen in de kelder van de Schotse eredivisie is zelfs geen verbetering ten opzichte van waar NAC nu staat.
  Hij zal ongetwijfeld wel veel meer geld verdienen. In dit land mag dat nu eenmaal niet.

  1

  4