Go to Top

Fernandes: ” Ik denk gewoon dat ik veel pech heb gehad de afgelopen tijd”

Fernandes: ” Ik denk gewoon dat ik veel pech heb gehad de afgelopen tijd”

Paolo Fernandes keerde afgelopen zomer terug bij NAC in de hoop dit seizoen een belangrijke rol in het elftal te kunnen spelen. Halverwege het seizoen moet de Spanjaard concluderen dat dat nog niet gelukt is. Als gevolg van blessures speelde Fernandes pas zes wedstrijden. Hij hoopt vurig, dat hij na de winter wel zijn stempel kan drukken.

Voormalig technisch directeur Hans Smulders stelde dat veel van de Manchester City-huurlingen fysiek niet klaar zijn voor de Eredivisie, wanneer ze bij NAC binnenkomen. Als je naar Fernandes kijkt, lijkt dat geen vreemde gedachte. De aanvaller sukkelde vorig seizoen al met zijn fysieke gesteldheid en miste ook dit jaar een groot aantal wedstrijden. In gesprek met BN DeStem bestrijdt Fernandes dat hij fysiek tekortkomt: “Misschien denken mensen: hij is te klein, fysiek kan hij het niet aan. Zelf zie ik dat niet zo. Ik denk gewoon dat ik veel pech heb gehad de afgelopen tijd. Ik eet gezond, slaap prima, verzorg mezelf goed; daar ligt het niet aan.”

In september liep Fernandes een scheurtje in zijn kruisband op. Eenmaal hersteld volgde in december direct een dijbeenblessure. In de Spaanse zon werkt Fernandes nu aan zijn herstel. Hij hoopt snel na de hervatting van de competitie zijn rentree te maken: “Eerst kijken hoe ik deze dagen verteer. Als dat goed gaat, kan ik misschien begin volgende week in aanloop naar Willem II de groepstraining hervatten. Dat is het idee. En anders hoop ik de week erop bij de wedstrijdselectie te zitten.”

Het komend halfjaar wil Fernandes zich bewijzen bij NAC: “Ik wil hier slagen. Vorig seizoen heb ik minder gespeeld dan ik wilde, mede door de blessures. Ik ben naar NAC teruggekomen met het idee om zo veel mogelijk te spelen. En dan ben ik door een blessure drie maanden kwijt. Ik hoop dat 2019 mij goedgezind is en dat ik de blessures achter me kan laten. Als ik fit ben, wil ik genieten van het spelletje, want voetballen is waar ik het meeste van houd.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

23 Reacties op "Fernandes: ” Ik denk gewoon dat ik veel pech heb gehad de afgelopen tijd”"

 • RC
  10 januari, 2019 - 08:24

  Hij is te klein, fysiek kan hij het niet aan.

  18

  47
 • Ed
  10 januari, 2019 - 08:39

  Gewoon te vaak geblesseerd

  13

  10
 • ome cor
  10 januari, 2019 - 08:46

  Een goede, scherpe en fitte Fernandes is een zege voor NAC.
  Alleen jammer voor hem, maar ook voor de club en aanhang dat we daar nog te weinig van hebben kunnen genieten.

  Ik hoop met hem mee dat 2019 inderdaad een beter jaar wordt. En dan vooral de eerste 4-5 maanden.

  66

  -1
 • Maarten
  10 januari, 2019 - 09:08

  Na 60 minuten was de pijp ook leeg bij hem. Hoezo geen fysieke achterstand?

  17

  6
 • Koraalnac
  10 januari, 2019 - 09:10

  Misschien wat minder focus op je instagram..
  Dat zelfde geld voor die andere geblesseerde, onze vriend Ilic.. Al zolang geblesseerd maar zit heel de dag zichzelf te showen en het gaat om alles behalve voetbal..

  Dit soort gasten zijn te verwend en vinden t geweldig om de aandacht te krijgen maat presteren ho maar..

  Werken voor je geld.
  De centen van de baas zijn niet van blik!

  24

  29
 • BVV
  10 januari, 2019 - 09:12

  Best wel keuzestress wat betreft die 3de plek voorin naast Te Vrede/Rosheuvel. Korte/Kastaneer/Fernandes/Muhren zijn nu eigenlijk de opties. Uiteindelijk zou je de voorkeur van Te Vrede ook moeten meewegen, denk dat hij toch uit komt op de techniek van Fernandes. Een nieuwe LB staat op mijn lijstje ergens onderaan, eerst nieuwe CV en het verlengen van het contract van Te Vrede met 2 jaar.

  8

  1
 • Die ne gast
  10 januari, 2019 - 09:13

  Technisch zeer begaafd, maar hij wordt te makkelijk van de bal gezet en verdedigt maar heel slap tot niet mee.
  Onder de streep heb je dan te weinig asn hem. In het team dat er nu staat, valt hij uit de toon. We hebben spelers nodig die kunnen bikkelen, een vechtmachine. Dat past Fernandes niet. Wordt een speler van 5 clubs in 4 jaar en telkens een stapje lager / exotischer.

  13

  2
 • Ivo
  10 januari, 2019 - 09:25

  Fernandes past niet bij NAC. Als je in het rechterrijtje van de eredivisie speelt moet er om iedere bal geknokt worden. Punten pak je met inzet en hard werken, niet met een fluwelen techniek. Alle 11 de spelers moeten aan de bak, Fernandes draagt op dat gebied veel te weinig bij.

  Vreemd, want dit werd in de vorige huurperiode al duidelijk. Dat Smulders hem terughaalde vond ik een vreemde keuze. Zeker op de “10” positie komt Fernandes heel veel tekort. Als linksbuiten heeft hij potentie, Maar als we met 2 aanvallers spelen (Rosheuvel/Te Vrede) dan heb je Fernandes al helemaal niet nodig. Ook niet om dat hij aanvallend te weinig afdwingt.

  Ik vraag me af of we hem nog in actie gaan zien.

  7

  4
 • willem 4,5
  10 januari, 2019 - 09:30

  ‘Hij is te klein’, wat een slap gelul, dat zijn Sneijder, Robben, Tahamata en Overmars ook en die hebben toch een hele mooie cariere gehad. Die jongen heeft gewoon pech en dat vind ik erg voor hem, hij kan héél goed voetballen!

  35

  1
 • Baosje
  10 januari, 2019 - 09:56

  Manu is óók klein en licht
  Maar die maakte WEL het verschil

  Dus gewogen en té licht bevonden voor het spel van NAC

  5

  1
 • Molenschot Loco
  10 januari, 2019 - 10:10

  Aangezien het een speler van City betreft had hij gewoon in Manchester moeten revalideren….daar de medische staf daar beter is op ingesteld…..

  4

  1
 • Jvdp
  10 januari, 2019 - 10:28

  Zaalvoetballer

  9

  4
 • 210853
  10 januari, 2019 - 10:59

  De klasse in balbezit straalt er vanaf, maar bij NAC is balbezit helaas niet iets waarin we uitblinken.

  Met twee poetsers om hem heen is hij wel de creatieve speler die ons wat extra’s kan geven.

  10

  3
 • Geel/Zwart
  10 januari, 2019 - 11:36

  Tjonge jonge, we hebben deze speler alweer door de keuring gehaald en afgeschreven hoor. Deze jongen heeft nog niet kunnen overtuigen, klopt. Maar zoals hij zegt heeft hij veel pech gehad met blessures. Het is logisch dat je dan steeds een achterstand oploopt en niet ik wedstrijdritme komt. Deze jongen kan zeker wel voetballen. Hij heeft het alleen nog niet 100% kunnen laten zien. Hopelijk kan hij zich komend half jaar bewijzen

  8

  1
 • nacfan
  10 januari, 2019 - 11:55

  ja want wij zijn nac en wij blijven in de eredivisie wij staan met zijn alle achter nac laat je nac hart spreken dus stem duim omhoog of duim omlaag

  2

  5
 • Pizzabakker
  10 januari, 2019 - 11:56

  Deze jongen heeft bij vlagen zeker laten zien dat hij kan voetballen. Ik zag in hem wel een waardige opvolger voor Manu, maar dat het blessureleed roet in het eten gooit kun je hem niet aanrekenen.
  Blijkbaar heeft hij het ondanks alle perikelen toch erg naar zijn zin in Breda, anders was hij na de zomer echt niet teruggekeerd. Geef hem het voordeel van de twijfel. Als hij aan voetballen gaat toekomen is hij echt een versterking voor ons.

  12

  1
 • scheppioni
  10 januari, 2019 - 12:46

  Fernandes kan echt wel voetballen, maar zijn fitte gesteldheid is zijn plaag !
  Te klein heeft er niet veel mee te maken, MG was ook niet groot, je moet er ook een beetje geluk mee hebben !
  Je mist nu een fitte Fernandes en Ilic, dan had het er heel wat anders uitgezien bij ons NAC, ben ik van overtuigt ! Hopelijk blijft Paolo nu wel fit, maar ik hou er mee een slag om de arm helaas !
  Misschien iemand in de staf voor het doseren op basis van fysieke gesteldheid ? HUP NAC, met FERNANDES !

  5

  1
 • Buurman
  10 januari, 2019 - 13:16

  Ik kijk nooit op instagram of Facebook. Dus die ergernis heb ik niet en ik heb niet de indruk iets te missen. Fernandez had ik meer van verwacht. Heeft me niet overtuigd. Fysiek helaas erg zwak. Net als Kali zal hij het nu moeten laten zien.

  1

  0
 • Davy Schollen
  10 januari, 2019 - 13:19

  @Koraalnac

  Die sociale media is inderdaad de boosdoener. Vroeger werd er tenminste nog lekker getoept…..

  Ohja en ze moeten werken voor hun geld… Goeie man!….

  3

  0
 • Badeend
  10 januari, 2019 - 13:42

  Ik heb een hekel aan spelers afvallen maar ik doe het in dit geval toch. Ik heb zelf namelijk nog geen enkele aanleiding om te denken dat Fernandes van (grote) meerwaarde is of gaat zijn voor NAC. Heb hem dat in anderhalf seizoen nog niet zien etaleren. Helaas, moet ik daarbij zeggen.

  Pech is natuurlijk lullig, ik hoop dat het geen excuus is en dat hij mijn ongelijk in de tweede seizoenshelft keihard bewijst!!

  2

  0
 • Robert
  10 januari, 2019 - 14:32

  Ik vraag me af of Ilic en Fernandes, voordat zij bij NAC, kwamen ook zo vaak geblesseerd waren. Ilic bij

  Rode Ster volgens mij ook niet altijd fit. Fernandes was vorig jaar bij ons ook reeds vaak niet fit.

  Wat hier over Instagram etc geschreven wordt heb ik ook reeds eerder aangestipt.

  Veel jonge voetballers vinden hun poses, schoentjes tatoes etc. belangrijker dan een echte voetbalprof te

  zijn.

  0

  0
 • Bieritieti
  10 januari, 2019 - 17:31

  Weinig rendement, als hij een actie maakt voert hij het vaak te ver door, geen oog voor medespelers en voila balverlies…
  En dan niet zsm terugveroveren maar er achteraan sukkelen. Niet mijn favoriete type speler.

  1

  1
 • Otjes
  10 januari, 2019 - 17:42

  Man van glas met oogkleppen. Jammer

  1

  3