Go to Top

‘Financiële problemen veroorzaakt door Mommers’

‘Financiële problemen veroorzaakt door Mommers’

De financiële moeilijkheden van NAC zijn voor een groot deel veroorzaakt door Theo Mommers, zo meldt BN/De Stem. De algemeen directeur zou in het afgelopen half jaar beslissingen hebben genomen, die de club klauwen vol geld gekost hebben. Deze beslissingen omvatten ondermeer het aantrekken van Leonardo, die een flink salaris verdient en tegen de verwachting in niet verkocht werd. Daarnaast zijn er ‘belastingperikelen’, heeft NAC de wedstrijdpremies nog niet (volledig) uitbetaald en levert de verbouwing (te) weinig op, zo weet de krant.

NAC wil niet op de aantijgingen reageren, maar geeft bij monde van Willem Reijn wel aan volgende week openheid over de cijfers te geven.

Bron: B-Side Rats, BN/De Stem, pcp

35 Reacties op "‘Financiële problemen veroorzaakt door Mommers’"

 • D'n Reem
  27 mei, 2010 - 00:05

  Daar gaan we weer…

  0

  0
 • Van 'taajlaand
  27 mei, 2010 - 00:07

  Lekkere start van de donderdag!
  Ik denk dat wij supporters strak flink schrikken van de cijfers die onze 'bedrijfsvoerders' volgende week naar buiten brengen.

  0

  0
 • geelzucht
  27 mei, 2010 - 04:45

  Sta ik niet van te kijken. Dat ziekteverhaal lijkt eerder weglopen van de zelfgemaakte problemen. Amateurisme brengt immers stress met zich mee.

  0

  0
 • dunco
  27 mei, 2010 - 06:02

  Zoooo wat een nieuws zeg jammer dat ik tooch weer gelijk krijg

  0

  0
 • Helsie
  27 mei, 2010 - 06:55

  Het zou vooral raar zijn als financiële zaken buiten de directeur om fout gegaan zouden zijn…;)

  Verder is dit geheel conform de verwachtingen die ik heb van iemand die als directeur in een korte broek wedstrijden durft te bezoeken. Dan straal je gewoon amateurisme uit. Gelukkig kunnen wij nu lekker Bavaria drinken in het stadion en heeft Theo een uithuil vakantiehuisje aan een of andere deal overgehouden. Je zou bijna het woord ‘bokhond’ gebruiken..

  0

  0
 • Zatte P
  27 mei, 2010 - 07:37

  Dus Leo is alleen gehaald om hem zo snel mogelijk weer te verkopen?

  Dan loop je toch wel een te groot risico voor zo'n wisselvallige en blessure gevoelige speler!

  Ben toch wel benieuwd wat hij verdiend maar dat zal wel nooit officieel naar buiten gebracht worden…

  0

  0
 • Jasper
  27 mei, 2010 - 07:45

  3.8miljoen en dit kan echt niet meer zo verder

  0

  0
 • A. ZIJN
  27 mei, 2010 - 07:46

  Mommers zal ongetwijfeld meer weten van de financiele malaise en ik hoop dat hij het lef heeft om de waarheid naar buiten te brengen en niet 1 of ander vaag flutverhaal, zoals we de laatste tijd wel meer gehoord hebben.

  Wat me nog het meest verbaasde( eigenlijk verontrustte ) is dat N.A.C. blijkbaar in de begroting had opgenomen dat er inde winterstop spelers verkocht moesten worden.
  Ander vreemd punt is dat de verbouwing door de gemeente Breda betaald zou worden, maar nu de kosten hoger uitvallen moet N.A.C. bijbetalen. Lekker geregeld !

  0

  0
 • Graham Arnold
  27 mei, 2010 - 08:19

  Jammer

  N.A.C. heeft zijn schuld ( weet niet meer hoeveel dat was, maar ik dacht een miljoen of 10 ) bijna weg gewerkt en nu in een keer weer verhoogd met enkele miljoenen door een paar foute beslissingen van 1 man ?
  Wil niet negatief zijn, maar wat een organisatie heb je dan als dit mogelijk is. Word echt weer eens tijd dat er mensen aan de macht komen die weten hoe je een voetbalbedrijf runt, want dit lijkt nergens op.

  0

  0
 • ßred@
  27 mei, 2010 - 08:21

  belachelijk dat ze leo als een pak melk zien. kopen, maar meteen weer verkopen me veel winst. winst maken geen probleem. maar je je gaat toch niet een prima speler kopen om meteen weer weg te doen.. het is een voetbal club, geen winkel.

  0

  0
 • Toke
  27 mei, 2010 - 08:22

  Nogal logisch dit ‘nieuws’, het ging echt niet helemaal goed met Theo, maar dat kwam juist doordat steeds meer aan het licht kwam hoe hij het had verpest. En ja, hem ontslaan kost weer bakken met geld, en daarom maar deze oplossing..
  Ik hoop alleen maar dat Theo niet echt terugkomt, het lijkt me vrij sterk.. want iemand die de club financieel opnieuw in zwaar weer brengt heeft hier niks meer te zoeken, dat lijkt mij duidelijk!

  0

  0
 • Wanny
  27 mei, 2010 - 08:48

  Zo zijn er nog meer zaken te noemen. Mommers mocht het contract van Maaskant verlengen voor max 2,5 ton. Uiteindelijk heeft Mommers zonder overleg met de Raad v Bestuur een contract van 3,5 ton afgesloten. Om nog maar te zwijgen van de zaak Van Eenennaam.

  Mommers heeft voor NAC duidelijk een aantal zaken goed op de rit gekregen, maar in het laatste jaar is ie doorgeslagen en is bijna alles wat was opgebouwd weer afgebroken. En nu kan de club van voor af aan beginnen. Wat wel duidelijk is, is dat je als organisatie nog wat stappen te gaan hebt als 1 man je zo in problemen kan brengen.

  0

  0
 • Mnac
  27 mei, 2010 - 08:50

  Voor de meesten hier geen verrassing maar ik ben wel benieuwd wat onze hondstrouwe Tejo-aanhangers hier op te zeggen hebben. Waarschijnlijk iets in de trend van stemmingmakerij…
  Leonardo die om de haverklap geblesseerd is en zowel bij Ajax als bij Feyenoord niet uit de verf is gekomen kopen om snel met winst door te verkopen? Heel logsich? Btw hij zal dit toch wel gedaan hebben in goed overleg met onze vertrekkende TD.

  0

  0
 • Rattack
  27 mei, 2010 - 09:07

  @MNAC

  Het hele verhaal is prachtig. Er zijn alleen IETS meer mensen betrokken. De structuur van NAC is dat alleen Mommers geen beslissingen alleen KAN nemen. Er gaan er meer mee naar beneden als alleen Theo. Ook de heren van der hoeve, van bavel enz zijn schuldig als dit klopt. Maar we weten dat BN de Stem verhalen opklopt. Maar waar rook is is ook vuur.

  0

  0
 • Helsie
  27 mei, 2010 - 09:18

  Tsja, dat NAC bij de verbouwing moet bijbetalen was al van begin af aan duidelijk: Gemeenteraad had benadrukt dat het bedrag dat ze wilden bijdragen een vast bedrag was en dat daar niet aan getrokken mocht worden. Dus NAC heeft zelf dat risico genomen om het toch door te zetten.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  27 mei, 2010 - 09:19

  Ik vind het allemaal wel erg HELDHAFTIG van onze "vrienden" van BN de Stem om nu alles wat er niet goed ging de laatste 6 maanden op het bordje van 1 man te schuiven.

  Is Theo een dictator die in z'n eentje alles beslist ? Waar zijn vd Hoeven en de andere wijze mannen in dit verhaal ?

  Ik wil TM niet heilig verklaren, maar de man die overspannen thuis zit nu af willen maken getuigd idd van stemmingmakerij.
  Misschien kan de krant zich omdopen in BN De Stem van Hans Deelen. (Hoewel… die zeikt dan nog het hele bestuur af.)

  0

  0
 • Statler and Waldorf
  27 mei, 2010 - 09:36

  @ Dun Nakkenist
  Helemaal met je eens. Iets te kort door de bocht om alles nu bij TM op zijn bordje te leggen. Hij gaat absoluut niet vrijuit, maar is zeer zeker ook niet in zijn eentje verantwoordelijk voor de malaise. Neemt niet weg dat hij wel de verantwoording heeft. En het lijkt mij onmogelijk dat hij terug komt.

  0

  0
 • Helsie
  27 mei, 2010 - 09:38

  @ Dun Nakkenist

  Ik ben er niet van overtuigd dat hij overspannen thuis zit. Jij wel. Dat kan en dat verschil in mening legt de basis voor hoe je verder handelt. Blijkbaar gelooft De Stem ook niet dat hij ziek thuiszit. ;)

  0

  0
 • Hoi
  27 mei, 2010 - 09:42

  Vorige keer kreeg Oltmans in zijn eentje de schuld van heel de zooi nadat hij eerst op non actief was gezet. Later bleek dat het hele bestuur de zaak verkut had. Nu begint hetzelfde riedeltje weer van voor af aan

  0

  0
 • Mnac
  27 mei, 2010 - 09:47

  Tuurlijk is Tejo niet alleen verantwoordelijk maar dat hij een grote bijdrage heeft is iets wat als een paal boven water staat. Is Tejo een dictator? Ik weet het niet maar wat ik wel weet dat het MT binnen NAC MTejo wordt genoemd omdat de rest geen flikker te zeggen heeft.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  27 mei, 2010 - 10:09

  @Mnac
  Zegt dat niet minstens net zo veel over de rest van het MT dan ?

  By the way: de man heet Theo, geen Tejo. Een beetje zielig om 's mans naam expres fout te gaan schrijven.

  0

  0
 • Mnac
  27 mei, 2010 - 10:40

  @Narcist Dat zegt ook veel over de rest van het MT maar nog meer over Tejo.

  By the way: was het jouw kont die Tejo in Spanje kuste of is het alleen maar andersom?

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  27 mei, 2010 - 11:36

  @Mnac
  Spijtig dat je geen niveau hebt.

  0

  0
 • Mnac
  27 mei, 2010 - 11:41

  @Dun Nakkenist Spijtig dat je niet tegen een geintje kan.

  0

  0
 • Brightest Star
  27 mei, 2010 - 15:21

  Het is bekend dat BN/deStem een uiterst negatief dagblad is,zonder trouwens ook enig gevoel van humor! Op onze voetbal club NAC hebben ze het nooit zo gehad.Ze zijn er als de kippen bij zodra er ook maar iets niet goed gaat bij NAC. Nu er weer wat lijken uit de kast dreigen te vallen storten ze zich als aasgieren op hun prooi! Ditmaal T.M. waar ze al bijna twee jaar een privé oorlogje mee voeren!! Okay,T.M. is niet foutloos,maar toch´.Het is echt te simpel om alleen deze man aan de schandpaal te nagelen,maar het komt BN/deStem nu wel heel goed uit! Geloof me, T.M. heeft het heus niet alleen voor het zeggen als het om aantrekken van spelers, personeelsbeleid,
  of verbouwingen gaat.Wel is het zo dat de eindverantwoordelijke bij mistanden vrijwel altijd de klos is.Terecht of niet terecht!! Dat BN/deStem het met de feiten niet zo nauw neemt blijkt wel als het over Leonardo gaat! "De algemeen directeur zou in het afgelopen half jaar beslissingen hebben genomen, die de club klauwen vol geld gekost hebben. Deze beslissingen omvatten ondermeer het aantrekken van Leonardo, die een flink salaris verdient en tegen de verwachting in niet verkocht werd". Volgens mij werd Leo toch echt al aan het begin van de competitie aangetrokken en niet een half jaar geleden. Destijds waren bij BN/deStem alle ins en outs betreffende Leo bekend.De welbekende stok hebben ze destijds nog even in de hoek laten staan. De stok hebben ze inmiddels vervangen door een flink stuk ijzer! En jawel,je moet het ijzer smeden als het heet is! Payback time richting T.M. Voor de goede orde: ik ben geen fan van T.M. maar van NAC. En idd.ik ben al zéker geen fan van BN/deStem. Deze krant is in vrijwel alles negatief. Heeft een uitermate onprettige leesstijl en trapt maar al te graag´tegenstanders de grond in´

  0

  0
 • flappy
  27 mei, 2010 - 16:18

  @ Heldere ster

  Hoe vaak zat BN de Stem er naast de afgelopen maanden?

  0

  0
 • marti
  27 mei, 2010 - 17:13

  Ben toch bang dat dit het begin van het einde NAC Breda zal worden.

  0

  0
 • Hoi
  27 mei, 2010 - 17:59

  @ flappy

  Hoe vaak heeft de Stem in de afgelopen tijd niet ongenuanceerd en zonder verder onderzoek artikelen gepubliceerd?

  Euh… oh ja, dat doen ze al jarenlang. Is niks nieuws.

  Ik vind het bericht over Theo de schuldenaar nogal tendentieus. Er is duidelijk uitgegaan van 1 bron en er is absoluut geen poging gedaan om die bron en zijn verhaal te controleren. Binnen NAC is er duidelijk iemand die er baat bij heeft om in ieder geval de persoon Theo te beschadigen (maar dat zullen er meer zijn) en die blijkbaar nog wat andere baten heeft. Bij De Stem zit dat Van Bergen jongetje dat zich blijkbara erg graag wil bewijzen. Jammere combinatie

  0

  0
 • papaedje
  27 mei, 2010 - 20:10

  Je kon op je vingers natellen dat dit de schuld van Mommers is.Hij zit niet voor niets overspannen dan wel met “hart klachten “ thuis. Het word tijd dat er een heel nieuw bestuur komt. Met de komst van Van As als Technisch directeur verwacht ik nog meer problemen bij NAC. Als zulke ondeskundige mensen bij NAC aan de macht komen zal ik ook maar eens gaan solliciteren voor een functie.

  0

  0
 • Hoi
  27 mei, 2010 - 20:22

  @ papaedje

  Theo = directie = niet bestuur

  Als je ondeskundig commentaar hebt moet je niet anderen betichten van ondeskundigheid.

  0

  0
 • nm
  27 mei, 2010 - 23:44

  Dinsdag hoor je meer, en het zal schokkend zijn. Verwacht idd een serieuze wisseling van de wacht in zowel bestuur als directie.

  0

  0
 • nm
  27 mei, 2010 - 23:45

  btw van As wordt geen technisch directeur. Hij gaat wel een deel van de taken van een TD tijdelijk waarnemen dat is wat anders

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  28 mei, 2010 - 08:27

  @NM: laat ons niet langer wachten en vertel het dan ..

  0

  0
 • Mnac
  28 mei, 2010 - 09:38

  @nm Dat Van As geen TD wordt is dan weer positief nieuws…

  0

  0
 • 013
  28 mei, 2010 - 22:01

  en maar lachen……… forza WILLEM II TILBURG

  0

  0