Go to Top

Hellemons fulltime Hoofd Jeugdopleiding NAC

Hellemons fulltime Hoofd Jeugdopleiding NAC

Eric Hellemons gaat zich definitief en enkel focussen op de jeugd als Hoofd Jeugdopleiding. De interne verschuiving werd vorig jaar al aangekondigd en is nu volledig afgerond.

Eric Hellemons had een soort van duobaan en combineerde deze functie al met die van assistent-trainer bij het Eerste Elftal. Hij kan zich dus nu volledig richten op de ontwikkeling van jeugdspelers, samen met Manager Jeugdopleiding Tim Gilissen. Hellemons zal zich als Hoofd Jeugdopleiding met name richten op het voetbaltechnische onderdeel van de jeugdcomponent en de aansluiting bij de selectie. Hij houdt hierbij een directe lijn met de technische staf in Zundert, maar zal dus niet meer als assistant-trainer aansluiten bij de trainingen en wedstrijden van de hoofdmacht. Rob Penders blijft de enige assistent-trainer.

Hellemons is de interne pingpongbal zo ongeveer. Zo werd hij na het ontslag van Gudelj vanuit de C1 omgedoopt tot tijdelijk hoofdtrainer van NAC. Toen Robert Maaskant kwam in de winterstop, werd hij assistent-trainer. Toen Maaskant weer mocht vertrekken, nam hij de eindverantwoording wederom over en het duo HellePenders 2.0 deed dat niet onverdienstelijk. Met de komst van Marinus Dijkhuizen werd hij weer assistent en combineerde hij dit met zijn werkzaamheden bij de Jeugdopleiding.

Hellemons: “Het is fijn om mij volledig te kunnen richten op de jeugd. De degradatie heeft laten zien hoe belangrijk het is om gedegen Jeugdopleiding te hebben. Het is mijn passie om dagelijks met jonge spelers bezig te zijn en ze zienderogen te verbeteren. NAC is de goede weg ingeslagen door onder andere Tim Gilissen een sleutelrol in deze structuur te geven. We kunnen nu in alle rust verder bouwen aan het fundament van de organisatie.” Ook Technisch Directeur Hans Smulders geeft aan dat de jeugd de toekomst heeft: “NAC laat hiermee zien hoe belangrijk de pijler Jeugdopleiding is voor de toekomst van de club. Het raamwerk om de Jeugdopleiding succesvol te maken is hiermee compleet. Hier ligt het hart van Eric en zetten wij hem volledig in zijn kracht.”

Eric, succes!

Bron: B-Side Rats, NAC

19 Reacties op "Hellemons fulltime Hoofd Jeugdopleiding NAC"

 • Wanny
  9 februari, 2016 - 12:37

  Investeren in de jeugd is noodzakelijk. Goede zaak dus.

  Denk ook dat Dijkhuizen wel met 1 assistent toe kan. Pak er nog een stagiair bij om de pionnen weg te zetten en klaar.

  0

  0
 • scheppioni
  9 februari, 2016 - 12:56

  Zonder nu meteen te negatief over te komen mag ik hopen dat dit goed gaat uitpakken !
  Verder citeer ik nu maar wijselijk niks, alles in belang van ons NAC !

  0

  0
 • e. Ricvan
  9 februari, 2016 - 13:15

  en nu nog Pierre als spitsen trainer

  0

  0
 • Judge M.
  9 februari, 2016 - 13:33

  Zou Rutjes hem ten tijden van Hellependers 1.0 een contract voor onbepaalde tijd hebben gegeven? Enerzijds blij dat NAC zo doorpakt en investeert in de jeugd maar anderzijds toch een enigszins opmerkelijke keuze voor Hellemonds.. Maar ik hoop dat ik ongelijk krijg..

  HUP NAC!!

  0

  0
 • enjoy.
  9 februari, 2016 - 13:36

  Ik zal het nog sterker vertellen, als Tonny bij Wolfsburg niet uitkijkt
  zal hij blij zijn met een functie bij Nac.
  Zo rooskleurig staat men er daar niet voor.

  0

  0
 • NOAD1912
  9 februari, 2016 - 13:43

  Hellemons alle dagen carnaval oud gastel ????

  0

  0
 • Uit je Naaht
  9 februari, 2016 - 13:43

  Prima, volgens mij. Opvallend dat hij zo expliciet verwijst naar de samenwerking met Gillissen. Een van de weinige (ex-)voetballers met een overdosis aan hersens. Gelukkig heeft Rutjes dat niet ook kunnen verkloten en wilde Gillissen zelf na schandalig behandeld te zijn nog terug naar de club. Handen dichtknijpen met zo’n jongen.

  0

  0
 • jasper
  9 februari, 2016 - 13:55

  Inderdaad een klein wonder dat Gilissen nog wilde blijven. Op hem kun je bouwen.

  Ik kan me voorstellen dat een tweede assistent erbij fijn is. Wellicht dat daar budget voor vrijkomt in geval van promotie.

  0

  0
 • Breda
  9 februari, 2016 - 15:46

  Niet genoeg om assistent te zijn.

  0

  0
 • Molenschot loco
  9 februari, 2016 - 17:31

  Hellemonds heeft ballen getoond op het moment dat nac er om vroeg….en nu zegt hij dat de jeugd opleiden zijn passie is…ik wens hem daarbij het allerbeste!!!

  0

  0
 • ThesilverH
  9 februari, 2016 - 18:32

  Een held die hellemonds, voelt zich niet te goed om een stapje terug te doen en de club te helpen op de plaats waar het nodig is, in de jeugd, als assistent of hoofdcoach. Geweldige vent voor ons clubke!

  0

  0
 • Freek
  9 februari, 2016 - 19:46

  We hebben 4 jeugdelftallen en daarvoor een manager en directeur aangenomen…?

  0

  0
 • Peer11
  9 februari, 2016 - 21:57

  Hij heeft ballen getoond toen daar door de club om werd gevraagd door voor de groep te gaan staan. Mooi dat hij nu kan gaan doen waar zn hart ligt. Ben benieuwd wie de lege plek in de toekomst op gaat vullen.

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  9 februari, 2016 - 22:40

  Eric, veel succes in de fulltime job als Hoofd Jeugdopleidingen. Het is een belangrijke functie voor de club.

  0

  0
 • Dutchbird
  10 februari, 2016 - 01:29

  Hellemons wordt niet om vier uur wakker. Die slaapt lekker door en laat alles over zich heen komen. Ik ken maar weinig mensen met zoveel flexibiliteit. Vraag me wel af of de jeugd van tegenwoordig wordt geïnspireerd door mensen van het type Hellemons. Is hij voldoende in staat om de echte drijfveren van jongens tussen 12 en 18 jaar te doorgronden? Die jongens staan heel anders in het leven dan de leden van de KPJ van Kruisland dertig jaar geleden.

  0

  0
 • badeend
  10 februari, 2016 - 07:40

  @ Dutchbird – dat is misschien wel precies het probleem. Ik voel me ineens erg oud worden maar ik heb toch sterk het idee dat de gemiddelde jeugdspeler of betaald voetballer meer in zichzelf zou kunnen investeren dan hij nu doet. Bovendien zou hij meer bij zichzelf kunnen zoeken. Of is dit puur een generatieding?

  Je moet de jeugd kunnen begrijpen om met ze te werken en er het maximale uit te kunnen halen, maar je hoeft zeker niet overal in mee te gaan. Je kunt ze wellicht ook écht iets leren, met de mentaliteit, insteek en ervaring van Hellemons.

  Het ziet er allemaal goed uit, die professionele voetbalorganisatie. Een stabiele trainer, een td, een manager jeugdopleiding en een hoofd jeugdopleiding. Heb ik nog ontwikkelingen op scoutinggebied gemist?

  Dat je hiervoor eerst moet degraderen, is toch wel opvallend.

  Maar misschien helpt het wel in het ‘kennen van je plaats’ als club. We zijn uiteindelijk ‘maar’ NAC. De mooiste kutclub ter wereld.

  0

  0
 • Ed
  10 februari, 2016 - 09:43

  Gilissen was een prima voetballer en kan volgens mij ook nog goed organiseren en netwerken. Toppertje met nac hart en verstand van voetbal !!

  0

  0
 • Breda
  10 februari, 2016 - 19:03

  stapje terug? Die zie je nooit meer op het hoogste niveau. Die wordt assistent van de man waar ie op papier de baas van is door zijn diploma.

  0

  0
 • scheppioni
  11 februari, 2016 - 12:57

  Blijkbaar zijn er toch nog bij vol lof over deze gast, ik ben blij dat er een verstandige Tim Gilissen bij loopt !
  Pff

  0

  0