Go to Top

Het programma van de degradatiekandidaten: Nog vier punten

Het programma van de degradatiekandidaten: Nog vier punten

Door het gelijke spel van afgelopen vrijdag lijkt de kans dat NAC zich rechtstreeks handhaaft alleen theoretisch nog mogelijk te zijn. Toch is rechtstreekse degradatie nog af te wenden. NAC pakte dit weekend een punt, waarmee het wederom inloopt op Excelsior en De Graafschap die beide verloren. De achterstand op beide teams is vier punten, waarbij NAC het slechtste doelsaldo. Omdat het pas over is als er echt geen kans meer is hebben we deze week wederom het programma van de degradatie kandidaten voor jullie neergezet. Omdat FC Emmen op zeven punten staat en er een wonder moet gebeuren voordat NAC dat inloopt, nemen wij het programma van FC Emmen niet mee.

Eerst Exelcior, de Rotterdammers hebben op papier het moeilijkste programma. De tegenstanders van Excelsior staan gemiddeld op plek 7,5*. Waarbij de ploeg slechts tegen een tegenstander uit het rechter rijtje moet spelen. Excelsior mag volgend weekend als eerste op bezoek bij Willem II, de Tilburgers lijken in the winning mood te zijn. Huurling Isak scoort er op los en aangezien de Kralingers op dit moment moeite hebben met scoren lijkt het erop dat het erop dat de Tilburgers zondag met drie punten naar huis gaan.

De Graafschap heeft een iets makkelijker programma. De tegenstanders van de ploeg uit de Achterhoek staan gemiddeld op plek 9*. Maar de ploeg moet nog wel tegen de huidige nummer 15, FC Emmen. Maar eerst mag De Graafschap op bezoek bij VVV. De ploeg van Ralf Seuntjens had het lastig om Breda, maar is toch veilig omdat het tegen de onderste ploegen punten bij elkaar sprokkelt. VVV haalt gemiddeld per thuiswedstrijd 1,4 punt waardoor er een aanzienlijke kans is dat de ploeg van Henk de Jong zaterdag met een punt uit Venlo vertrekt.

Hekkensluiter NAC lijkt het makkelijkste programma te hebben. De tegenstanders van NAC staan gemiddeld op plek 9,75*
en de ploeg uit Breda treft met Feyenoord nog maar een ploeg uit het linker rijtje. Maar omdat de ploeg van Ruud Brood soms te makkelijk doelpunten weg geeft
mag het op eerste paasdag opnemen tegen Fortuna Sittard. De Limburgse promovendus leek het seizoen goed te beginnen maar hebben na de winterstop niet meer hun vorm van de eerste seizoenshelft kunnen vinden. Toch staan de Limburgs knap op de 14e plek met acht punten voorsprong op NAC en vier punten voorsprong op de plekken voor de nacompetitie. Fortuna pakt per thuiswedstrijd gemiddeld 1,53 punt waardoor het voor NAC, dat de afgelopen wedstrijden aanvallender speelde dan onder Mitchell van der Gaag, lastig om drie punten mee te nemen. NAC won dit seizoen alleen nog maar uit bij Excelsior en lijkt, zeker uit, moeite te hebben met scoren.

Excelsior:

Excelsior-Willem II
ADO Den Haag-Excelsior
Excelsior-AZ Alkmaar1.47
Heracles Almelo-Excelsior

De Graafschap:

VVV-De Graafschap
De Graafschap-FC Emmen
De Graafschap-Ajax Amsterdam
Vitesse Arnhem-De Graafschap

NAC:

Fortuna Sittard-NAC Breda
NAC Breda-Feyenoord
NAC Breda-PEC Zwolle
Heerenveen-NAC Breda

*Omdat dit geschreven is voordat alle wedstrijden gespeeld waren deze speelronde kunnen de gemiddelde plek van de tegenstanders aan het eind van de middag anders zijn dan hier staat

Bron: B-Side Rats, Soccerstats

120 Reacties op "Het programma van de degradatiekandidaten: Nog vier punten"

 • Bier en friet
  14 april, 2019 - 15:39

  eitje

  24

  3
 • scheppioni
  14 april, 2019 - 15:43

  Je lunt er nu alle theorieen op loslaten maar woj moeten gewoon zelf drie keer winnen en ik zie dat vooral met anholt, kasteneer em rosheuvel met name niet meer gebeuren ! Een wonder in sittard en hulp van stilburg en Ralf Seuntjens&co !
  Tis denk ik te veel gevraagd !?

  18

  6
 • NAC4Ever
  14 april, 2019 - 16:00

  Eerst van Fortuna winnen. Daarna kijken hoe we er voor staan.

  22

  8
 • WW
  14 april, 2019 - 16:04

  Zinloze statistieken.

  De enige zinvolle statistiek is deze:

  Van de laatste 5 speelronden (1 gehad, nog 4 te gaan) was met afstand Emmen onze zwakste tegenstander. Als je dan voor een stijf uitverkocht eigen huis tegen die zwakste tegenstander niet verder komt dan 1-1 waarbij je ook nog eens 88 minuten lang uitermate labbekakkerig voetbalt (pas na de 1-1 die toevallig tot stand komt zag ik wat vuur), dan is de voorspelling niet heel moeilijk dat wij ons laatste punt in de eredivisie gepakt hebben.

  Fortuna moet nog 1x winnen om echt veilig te zijn dus die gaan vol voor hun kans tegen NAC.
  Feyenoord is momenteel simpelweg te sterk.
  Zwolle is onder Stam een stuk stugger en opgeleefd.
  Heerenveen zal zijn laatste thuiswedstrijd goed af willen sluiten, want die hebben ook geen best seizoen gehad.

  En laten we eerlijk wezen: er is toch geen ploeg meer die nog met knikkende knieën naar Breda komt? Ja; wijzelf, zo lijkt het soms wel, zoals afgelopen vrijdag. Over ons track record in uitwedstrijden zullen we het maar helemaal niet hebben.

  Ik snak werkelijk naar het laatste eindsignaal van dit enorme kutseizoen. Volgend jaar hopelijk beter. Ik hoop dan ook veel gezichten niet meer terug te zien.

  Ben benieuwd naar de plannen van de aandeelhouders. Hoe gaan wij extra kapitaal bij elkaar krijgen om ons uit de shit te krijgen? Je zal m.i. bijstorten door kapitaalkrachtigen moeten toestaan. Dat de aandelen daarmee verwateren: so be it. We zitten in een soort zombie-achtige lethargie, die moet doorbroken worden.

  79

  4
 • Lamington
  14 april, 2019 - 16:06

  NAC heeft het meest makkelijke programma.
  Ja, lekker roepen. Dan komt er helemaal niks van terecht..

  7

  7
 • Pietjebel
  14 april, 2019 - 16:13

  Inzet 0.0

  We komen veel te kort
  Gewoon het verlies nemen volgendjaar kkd
  Hele selectie opdoeken en opnieuw beginnen

  31

  1
 • am
  14 april, 2019 - 16:14

  Op dit moment is de kans op winst zeer klein. Op papier allemaal sterkere tegenstanders. Op zich niet zo raar als je laatste staat:).

  13

  0
 • Willem 4,5
  14 april, 2019 - 16:18

  @ scheppioni. Inderdaad, je rijk rekenen heeft geen zin. Ik alleen denk gek genoeg dat NAC buiten Breda op dit moment meer kans heeft dan thuis.Thuis staat er veel meer druk op dan uit. De 12e man werkt op dit moment als ‘remmend’ denk ik, de boys zijn nerveus thuis Hopen is het enige wat we kunnen doen. Heb op Fox nog een groot gedeelte van Psv /Graafschap gezien. De Graafschap gaat het wel redden hoor, die speelden daar een groot gedeelte van de wedstrijd vol op de aanval, en speelden goed. Natuurlijk moest duikelaar Lozano weer eens over een beentje struikelen, is daar kampioen in, en gelukkig kreeg onze jankerd De Jong een gele kaart voor zijn eeuwige gemekker, wat een ongelooflijke eikel is dat toch! Uiteindelijk werd het toch nog 2-1 voor Pisvee. We zijn afhankelijk van onszelf natuurlijk en ook van Excelsior, die bakken er ook niets van op dit moment.

  3

  3
 • Marti
  14 april, 2019 - 16:21

  Voor MAC is iedere tegenstander te sterk , dus hebben we Gewoon het zwaarste programma

  15

  3
 • Tonneke
  14 april, 2019 - 16:23

  Nog steeds blijf ik hoop houden maar diep in mijn hart weet ik goed dat het is gebeurd, degradatie….

  Dit is het resultaat van al maanden n hoop gepruts en zeer onprofessionele wanpraktijken zowel van de leiding als van de spelers ….

  Schoon schip maken, de bezem er doorheen en hopelijk van vele spelers afscheid nemen!!!!!

  Actie: Seuntjes vastleggen en een zeer ervaren cv erbij, wat te denken van Henrico Drost, leeftijd speelt wellicht n rol maar hij heeft wel ervaring, deed het altijd goed bij NAC en zijn contract loopt af bij Rkc.

  1

  12
 • Tom
  14 april, 2019 - 16:23

  Alleen rode kaarten, eigen doelpunten, gemiste penalty’s, mazzelgoals etc. kunnen nog voor een mirakel zorgen. En dan nog moet de concurrentie meewerken aan dat wonder.

  7

  0
 • Rubenac
  14 april, 2019 - 16:24

  STEL: we halen nacompetitie.
  Dan krijgen we Sparta, Almere, gae etc
  Pfff… hoe erg ook, liever rechtstreeks..

  6

  25
 • Wolfmanjack
  14 april, 2019 - 16:26

  De Graafschap tegen psv gezien. Wat een inzet en passie en opofferingsgezindheid. En NAC tegen Emmen. Niets van dit alles. Helemáál niets.

  52

  1
 • Zwampie
  14 april, 2019 - 16:29

  We hebben de kans laten liggen om druk op 3 clubs te leggen, en daarmee de kans enig uitzicht te houden om zelfs na een slecht seizoen nacompetitie te ontlopen.
  Nu kunnen we wel naar andere clubs verder gaan kijken maar wie o wie moet et voor ons scoren.
  Vrijdag was vanaf het begin al te zien dat het hem niet ging worden.
  Opstelling,tactiek en instelling klopte al niet. Als je zo elke wedstrijd ingaat win je niks meer.

  16

  0
 • scheppioni
  14 april, 2019 - 16:29

  Klopt Willem 4,5, ik heb het ook grote deels gezien en die pingel was ook weer zeker de voordeel van een topclub thuis, want hij werd minimaal geraakt als ie geraakt werd ? Gisteren bij dordt noord ook een belachelijke pingel, geen var, maar goed naar ons eigen kijkend, ik hoop dat je met uitduels gelijk hebt ! Maar met die drie die ik noem van ons NAC is het te plichtmatig, daarbij Te Vrede uit vorm met vaak een te trage aansluiting van het middenveld ?! Nee ik probeer altijd nog ergens wat positief te zien en met Brood/Weijs is het wel wat meer wil, maar blijkbaar niet genoeg !!! Meest ga ik nog balen van die maandag en vrijdagavonden mocht het gebeuren, een seizoenskaart pak ik sowieso, al zal het reizen naar BREDA regelmatig niet te doen zijn !! Maarrrrrr het draadje is er nog ….

  7

  3
 • Mo
  14 april, 2019 - 16:34

  Dankzij Goetzee en Smulders is het nu zo’n grote puinhoop!

  En als we volgend seizoen met een KKD-selectie gaan spelen, acht ik ons ook kansloos!

  Ons NAC moet met een eredivisie-selectie+ Brood de strijd aan in de KKD! Net zoals Twente dat nu doet!

  31

  8
 • Zwampie
  14 april, 2019 - 16:36

  Scheppioni
  Zet daar kali,Karami en el alouchi ook meteen erbij.
  Kansloze spelers die in een strijdend elftal veel te kort komen.
  En Karami moet zich meer bezig houden met zijn eigen spel en het team ipv te reageren op de supporters

  11

  3
 • scheppioni
  14 april, 2019 - 16:45

  @ zwampie
  Die jij noemt zijn daarintegen nog wisselvallig vind ik, die zouden net as excelsior uit nog redelijk van waarde kunnenn zijn ! Maar je hebt wel een punt !

  5

  3
 • Nachoreca1
  14 april, 2019 - 16:53

  Tis wat… naar schemaatjes van Excelsior en de graafschap moeten kijken… wat zijn we gezonken lieve mensen… ik heb er geen woorden voor. Overigens zit er een overname aan te komen vwb de aandelen van de 18 kleinere… twee transporteurs en een bekende Bredase dj… de naam beginnend met een t… zeer betrouwbare bron en het lijkt te kloppen ….. wordt vervolgd.

  8

  5
 • Moppernac
  14 april, 2019 - 17:06

  Er is maar EEN degradatie kandidaat !!! NAC!!!

  10

  6
 • scheppioni
  14 april, 2019 - 17:09

  Joh Moppernac !! Serieus ?

  6

  5
 • F7-Top
  14 april, 2019 - 17:13

  Iedereen die de ‘do or die’ wedstrijd van vrijdag heeft gezien weet dat het programma van de concurrentie helemaal niet relevant is. Helaas. Hup NAC.

  15

  2
 • Breda1965
  14 april, 2019 - 17:15

  Gelukkig kan ik nog 1x mijn wedstrijd zien,die tegen fnoord.Deze wedstrijd zal ik het meeste missen,de komende jaren…En dan zetten ze m op een woensdag,ongelovelijk.Bestond er maar geen fox,dan kon ik gewoon naar mijn club NAC in de eerste-divisie op een normale zaterdag of zondag.Vroeger was alles beter,nou geloof me,dat was echt zo wat betreft de eerste-divisie.Ik heb dit schijtseizoen al vele keren mijn baas moeten smeken om op een vrijdag eerder weg te mogen,de komende jaren gaat dat niet lukken helaas.Nogmaals grote 3 rvc..hartelijk dank voor jullie schijtbeleid,voor het bewust kapotmaken van mijn voetbalweekendjes,HUP NAC..

  12

  3
 • Robert
  14 april, 2019 - 17:19

  Robert ‘ Bij ‘ van ‘ Bij -bewustzijn ‘ versus coma/ inertie / lethargie / stuiptrekken .

  Dus enig idee hebben waaraan dat ligt , deze Untergang!

  Welbegrepen strijden de beide erfenissen van van der Gaag, Excelsior en NAC, om de laatste plaats , in hun wegzinken .

  Welk wrakhout moeten we ze toewerpen . Wellicht wat restanten van het
  Beatrixstadion. Ligt daar niet nog een subtiel stukje tribune beton in het NAC museum. ????

  Dus een stuk wrakhout met de voetbalnoppen erin van Frans Bouwmeester, Heintje van Gastel, lazeroms, Kees kuys, Jacques vissers, van Hooijdonk, Pelckmans , Peter van de Merwe, Canjels , vul zelf nog aan.

  Want dat wat nog steeds voetbal wordt genoemd is slechts georganiseerd weg zinken.

  Dus wie van de beide Gaag erfenissen zinkt het minst snel weg.

  Kortom. Niets te verliezen , juist omdat het verloren is.

  En welke optimale ruimte geeft dat ???
  Juist , het geeft juist daardoor alle alle alle ruimte om dit elftal volledig op te doeken. Nu , morgen !!!
  Daarvoor in de plaats , alle talent uit de jeugdelftallen. En dan per half uur een ander elftal.

  Enfin, u begrijpt in ieder geval , dat juist nu , alles kan, met nimmer uitgeprobeerde combinaties.

  En KNVB , zou aanmerkelijk vitalere , regels mogen introduceren , waarbij , iedere club die 4 maal achter elkaar niet 1 keer wint, voor 4 wedstrijden , naar een divisie lager moet. Waarbij ze bij 2 maal winst in de 4 daar te spelen achtereenvolgende wedstrijden , weer mee mogen bij de divisie waar ze uitlazerde en onder aan mogen aansluiten .

  Ook transfer zou permanent mogen zijn. Contracten voor 3 wedstrijden . En dat 3 maal.
  Bij gebleken kunnen . Dus na 3 maal 3 proef wedstrijden , een proefcontract voor bv 1 jaar.

  Publiek hangen in de hangmat van de hoop; behoort dan tot het verleden .
  Zelfde omgang met alles wat trainer heet.
  Ook deze omgang met de kapitaal bezitters.

  Enfin, zo lang u de macht van 19.000 mensen niet weet aan te wenden om uw doeleinden te dienen buiten slechts geloof en hoop, is het ook niet langer de moeite om alles wat deze malle tradities in stand houdt , te volgen .

  Dit is mijn zoemmmend voorjaarscadeautje. Ik zelf ken geen enkel gebouw waar niet eerst een architect een ontwerp voor heeft ingediend , doorgaans in competitie met nog 6 anderen .

  Robert ‘ Bij ‘

  PS

  Gemeente Breda en Bsrats ga eens met elkaar aan tafel zitten. Stap uit deze georganiseerde goed onderhouden traditie van onmacht , folklore en sentimenten .

  De 19.000 dienen een 20 tal voetbalarchitecten volledig carte blanche te geven voor innovatieve input!!!! Die zitten tussen de 19.000. Ontwerp een competitie voor hen .
  De 19.000 seizoen betalers kunnen dan met deze 20 ontwerpers in competitie !

  Vruchtbare zomer.

  3

  19
 • Kees
  14 april, 2019 - 17:21

  Al spelen we nog 6 weken achter elkaar dan halen we nog geen punt

  11

  3
 • Boxer
  14 april, 2019 - 17:48

  Smaakt ie Robert?

  12

  2
 • Geel/Zwart
  14 april, 2019 - 17:49

  Het heeft geen enkele zin om naar de tegenstanders te kijken. De grootste tegenstander zijn ze van zichzelf. Als je het in de cruciale wedstrijd (zo ongeveer de tiende ‘finale’ waarin het moest gebeuren) niet op kan brengen om er alles voor te geven, te strijden voor degradatie, voor
  de allerlaatste kans, dan houdt het simpelweg op. Pas na 88 minuten spelen vuur in je reet krijgen? Zo’n 8 minuten er keihard voor gaan met z’n allen? Dan zit er echt iets niet goed

  17

  0
 • Cees
  14 april, 2019 - 17:57

  Je mag uiteraard blijven hopen, maar de kans dat NAC het “nu” nog gaat redden, is haast nihil! Excelsior gaat net als Emmen en De Graafschap nog punten pakken. NAC moet eerst maar eens proberen om überhaupt aan de 26 punten te komen, ook dat gaat al een hele klus worden. Je kunt je eigen wel een vette vis blijven voor blijven houden, maar niets, en dan ook niets wijst erop dat we een reële kans hebben om het in te halen.

  6

  3
 • vriendjespolitiek
  14 april, 2019 - 18:08

  Ik hoop dat het gross van deze selectie,een clausule,heeft,dat ze bij degradatie,gratis de deur uit mogen lopen,zal dan die deur ook nog openhouden voor hun.

  Deze,zogenaamde profs,met aardig wat ervaring,zouden zich kapot moeten schamen,voor hun vertoonde spel.

  Het gaat er mij niet zozeer om dat ze een nac-shirt dragen,maar ze zouden een voorbeeld voor de jeugd moeten zijn en trots zijn dat ze,door hard werken en een prof mentaliteit,goed betaalde profs geworden zijn ,en dit dan ook uitstralen.

  Maar het zijn gewoon een stel lapzwansen,die goed betaald worden terwijl ze de kantjes er vanaf lopen.

  Echt met zo’n waardeloze instelling,wordt menig supporter,er bij zijn baas,er gewoon uitgetrapt en deze gasten,gaan gewoon op dezelfde voet verder.

  Zelfs Brood kan hier dus ook niks aan veranderen.

  Onbegrijpelijk!!!!!!

  10

  0
 • fvf6
  14 april, 2019 - 18:10

  @scheppioni

  Zet er Te Vrede ook maar bij wat laat het die kerel afweten , kan geen bal vast houden .Is echt een over het paard getilde voetballer . Hij loopt rond alsof hij de koning van Breda is bah bah

  9

  13
 • Gerrit39
  14 april, 2019 - 18:18

  Resterend programma me reet.Je moet gewoon van jezelf proberen uit te gaan 2x proberen te winnen,en dan naar kijken hoe of wat.

  8

  0
 • ome cor
  14 april, 2019 - 18:24

  Als we net zoveel strijd leveren als tegen Emmen dan kunnen we rekenen wat we willen maar worden we probleemloos 18e en hebben daarmee de titel keukenKAMPIOEN dubbel en dwars verdiend !

  Kunnen we het nog wel opbrengen op iets meer te geven dan die slappe hap van afgelopen vrijdag (en het weekend daar voor) dan is er een klein kansje op de NACompetitie.

  Als als als telt niet, maar als we gewoon op basis van inzet en wilskracht gewonnen hadden vrijdag….dan had ik er geld op durven inzetten en was zelfs plek 15 nog haalbaar, maar het vertoonde spelbeeld…man man man wat was dat slecht. Als het om het even welke andere club was geweest hadden we met z’n allen gezegd: die moeten degraderen !

  Gelukkig hebben Excelsior en De Graafschap ook verloren, maar ik zie ons nog niet zo 1-2-3 winnen van die vlaaien. Zeker niet wanneer Brood blijft aanklooien met Kastaneer voor Rosheuvel of Rosheuvel voor Kastaneer. Die gasten hebben allebei geen enkele meerwaarde voor dit elftal en daarmee ga je het niet redden. Stel dan Fernandes op, desnoods Loshi of zet Theo Zwarthoed rechtsbuiten……slechter dan wat we tegen Emmen zagen kan het niet worden.
  En Van Anholt, dat is een lieve jongen, kan leuk voetballen, maar op dit niveau en in deze fase van de competitie moet je die jongen een mooi plekje op de tribune gunnen om lekker naar het voetbal te KIJKEN.
  Stel dan Mashart op wanneer Leight niet kan spelen…..come on Ruudje Brood.

  Op naar Zondag om weer zo’n belachelijke en onnodige periode te krijgen van 3 wedstrijden in 8 dagen….en dat in deze fase van de competitie. Tja, de KNVB kijkt niet verder dan Neuzendam als het gaat om het bevoordelen van ploegen hè…..

  4

  4
 • am
  14 april, 2019 - 18:25

  Wanneer begint de nieuwe TD?
  Dan kan hij alvast gaan inventariseren voor volgend seizoen Kkd. Hopelijk een volledig nieuwe voorhoede die de ballen er wel inschiet.

  6

  1
 • Jack
  14 april, 2019 - 18:30

  We winnen van PEC. Die spelen sinds vandaag nergens meer voor!

  2

  6
 • NAC
  14 april, 2019 - 18:35

  Brood effect is nul. 5 punten uit 4 wedstrijden waar het er zeker 9 hadden moeten zijn. Excelsior in de laatste seconde en emmen in de 88e minuut.
  En dan zou deze selectie opeens minimaal 4 punten gaan pakken?

  6

  5
 • Juupke
  14 april, 2019 - 18:36

  Heren spelers lees nog eens het begin van het verslag in BN De Stem na de wedstrijd tegen Excelsior!! Laat zien dat de beer via nacompetitie toch nog het vege lijf redt!!

  4

  0
 • scheppioni
  14 april, 2019 - 18:42

  @ Fvf6
  Daar ben ik het toch niet helemaal mee eens. Hij wil wel alleen mist totaal de vorm en wordt ook totaal verkeerd gebruikt ! Elke kee door de lucht, om moedeloos van te worden !

  12

  5
 • WW
  14 april, 2019 - 18:45

  Overigens, dat vorige stuk van Da Pope was in wezen prima, op 1 aspect na: met degradatie ga je de boel niet rechttrekken. Je gaat niet vanzelf schoon schip krijgen.

  In hoofdzaak moet er geld bij, en er moet daarnaast eens kritisch gekeken worden waar dat geld allemaal aan op gaat. Gisteren in de kantine van de Gunners hadden we het er ook weer over waarom je in hemelsnaam van pakweg 14 miljoen budget zo achterlijk weinig spelersbudget overhoudt – en dat zit hem echt niet louter in de huur.

  Over geld erbij, er is volgens mij maar 1 realistische mogelijkheid:

  De aandeelhouders stappen over hun ego heen en staan bijstorten toe. Hier hoop ik op. Ik hoop ook dat hier 18 april gewoon duidelijkheid over gegeven wordt.

  7

  0
 • Moppernac
  14 april, 2019 - 18:48

  Jack@

  Fijn dat je van Pec wint, dan heb je 25 punten.

  1

  0
 • GeelZwartHart
  14 april, 2019 - 18:50

  0 kansen is kans groot op 0 punten

  1

  0
 • Haafie
  14 april, 2019 - 19:03

  Komt tie…… dan he. Het wordt wel heel moeilijk hoor hahaha. Maar er is nog kans.

  Excelsior: Totaal 4 punten

  Excelsior-Willem II (verlies)
  ADO Den Haag-Excelsior (verlies)
  Excelsior-AZ Alkmaar1.47 (winst)
  Heracles Almelo-Excelsior (gelijkspel of verlies)

  De Graafschap: Totaal 2 punten

  VVV-De Graafschap (gelijk of verlies)
  De Graafschap-FC Emmen (gelijk of verlies)
  De Graafschap-Ajax Amsterdam (verlies)
  Vitesse Arnhem-De Graafschap (verlies)

  NAC: 6 punten

  Fortuna Sittard-NAC Breda (gelijkspel of winst)
  NAC Breda-Feyenoord (verlies)
  NAC Breda-PEC Zwolle (winst of gelijk)
  Heerenveen-NAC Breda (verlies)

  3

  9
 • Ernie
  14 april, 2019 - 19:04

  Je moet afvragen of we de nacompetitie nog wel moeten halen?
  Het spel is de laatste wedstrijden alleen minder geworden. Daarom worden we nog een keer te kakken gezet door een kkd ploeg.

  3

  5
 • Haafie
  14 april, 2019 - 19:06

  Het zal echt op doelsaldo worden beslist denk ik, met 1 van de twee.

  1

  5
 • Sjoebaloe
  14 april, 2019 - 19:17

  4 wedstrijden, 4 punten …
  Onze club staat toch voor NOAD!! Dit moet gewoon te doen zijn als we alles geven!!

  Niet opgeven voordat het echt zo is!

  6

  2
 • Robert
  14 april, 2019 - 19:30

  Van Bij

  Is het werkelijk zo dat het kleine aantal alhier in de weer zijnde van het 19.000 koppige tribune-personeel van een geloof hoop en liefde show , waar iets wat NAC heet , de nectar van is , het ontbreekt aan een Koningin, en dat de desoriëntatie van alle werkbijen inmiddels aldaar een traditie is die ongetwijfeld samenbindende bekommernis oproept, die eigenlijk nog slechts in staat is, ieder gehalte buiten te sluiten . Dus een zichzelf onderhoudend systeem waarbij het soort gezelligheid geen kwaliteit verdraagt, en alles wat wat anders denkt , via de negatieve heersende selectie ook binnen bsrats , uitsluit opdat het al te bekende gegons de boventoon voert. Zelfs zozeer dat ook maar enig out of the box denken ( spelen ) wordt teruggefloten dmv duimpjes naar beneden , of slechts kunnen veronderstellen dat enig esprit, slechts toegeschreven kan worden aan drugs.
  In hoeverre is BS rats zelf in staat om uit hun aanhangverslaving te stappen en kwaliteit gebruiken om op zichzelf te reflecteren op de misère waarvan zij als bühne de mede-onderhouders zijn. Is het wellicht een bredaas opium, om gekluisterd te blijven aan de weerkeer van dezelfde epidemie door de jaren .
  Toon eens een lijn op een vel over de 100 jaren , om zicht te krijgen op deze traditie.
  Dus op een vel met in de breedte 100 vakjes en bv een vertikale lijn met 60 vakjes, waarin je de deelnemende aantallen van de divisies waarin nac figureerde hun aantal geeft.
  Hoe ziet die lijn eruit . Het geeft zicht op het korte termijn denken. Het informeert je namelijk heel helder binnen welke golfbeweging NAC en het gemoed van de Bredase en regionale aanhang zich voltrekt. Wellicht is dan ook te zien , welke uitschieters er waren, en of dat incidenten waren of episodes. Vervolgens nagaan wat de factoren waren die de betere fases in die 100 jaren wisten te bewerkstelligen .
  Ga eens echt ergens voor door daadwerkelijk te investeren vanuit de je daarvoor gegeven mogelijkheden , niet anders als dat jullie voortdurend als spelletje onderhouden met wat je meemaakt , zoals dit jaar. Ik vraag me af of de lijn die 100 jaar NAC in beeld brengt je niet zorgvuldig informeert over waar jullie supporter van zijn. ( willen zijn ?)
  Die spiraal doorbreken , doorbreekt meer dan enig succes , komende weken hoogstens resulterend in de NACompetitie . Nomen est omen.

  Robert ‘ Bij ‘

  1

  9
 • Rechtsback
  14 april, 2019 - 19:30

  De, n.m.m. enige oplossing na de onvermijdelijke degradatie is het afscheid nemen van zo’n 90tot 95 % van de huidige selectie.
  Ben ervan overtuigd dat we met hetgeen we nu rond hebben lopen op zn best een middenmoter in de keukendivisie gaan worden.
  Helaas zijn er een behoorlijk aantal doorlopende contracten. Deze zullen afgekocht moeten worden, want kan me werkelijk niet voorstellen dat er vanuit andere clubs interesse is in hetgeen wij hebben.
  Het is dus wederom een kwestie van (veel) geld.
  Geld dat nodig is om van alle pulp af te komen en geld om een keukenselectie samen te stellen die voor plek 1 mee kan gaan doen.

  2

  1
 • willem 4,5
  14 april, 2019 - 19:39

  @ Haafie, wat een lulverhaal, je geeft NAC 2x gelijkspel of winst, bij gelijkspel zijn dat dus 2 punten. Daarbij is het volkomen onzinnig om zulke voorspellingen te doen, net zoals mijn reactie hierop, heb er nu al spijt van!

  9

  1
 • TvB
  14 april, 2019 - 19:42

  In principe kan NAC alle resterende duels winnen. Alleen de huidige vorm en vertoonde spel geeft erge zorgen voor lijfsbehoud. Er zijn totaal geen aanknopingspunten of verbetering zichtbaar.

  3

  1
 • Da Huge
  14 april, 2019 - 19:42

  Al die afhakers op de tribune zetten en alleen maar jeugd opstellen. Laat die maar minuten maken ipv die mislukte zakkenvullers.
  Op naar vrijdagavond helaas

  5

  4
 • Buurman
  14 april, 2019 - 19:56

  De vraag is of Excelsior nog zwakker is dan NAC ? Bij Fortuna winnen en dan de balans opmaken. Tegen feye hoeft NAC het spel niet te maken. Dat is een voordeel. Ik geef ons nog een kans op plaats 17. Als we degraderen is dat volkomen terecht. Maar het is nog niet zo ver.

  12

  1
 • Bommel
  14 april, 2019 - 19:57

  Nietszeggende statistieken. De 2e seizoenshelft staat PEC op plek 7 en op basis van thuiswedstrijden staat Fortuna ook in het eerste rijtje. Excelsior en de Graafschap gaan zeker nog een keer winnen. Dan moet je er dus 3 van de 4 winnen. Mission Impossible.

  4

  2
 • Ivo
  14 april, 2019 - 20:02

  Alleen een totale instorting van Excelsior (max 1 punt uit 12) en een opleving van NAC (6 of meer uit 12) kan nog redding brengen. Respect voor degenen die nog blijven zoeken naar lichtpuntjes, maar ik geloof er niet meer in.

  3

  2
 • Sp1
  14 april, 2019 - 20:07

  Neehoor… NAC gaat in Sittard wederom Zonder punten huiswaarts.
  Ik heb me er al bij neergelegd… En de spelers ook! Alleen hun al veel eerder.

  13

  4
 • F3
  14 april, 2019 - 20:13

  Zolang je zelf geen 3 punters binnenharkt maakt het geen bal uit wat “de concurrenten” doen.
  Dit elftal heeft maar 1 concurrent en dat zijn ze zelf…

  11

  0
 • De Leijtenant
  14 april, 2019 - 20:28

  Wedstrijd voor wedstrijd. Nacompetitieplek is het maximaal haalbare. Uit naar Fortuna, weer alle kans. Als je Eredivisie waardig wilt zijn moet je zo een pot kunnen winnen. En als we het uiteindelijk niet redden is dat meer dan terecht.

  7

  0
 • Sjef de gevulde koek
  14 april, 2019 - 20:50

  Iedereen die vrijdag heeft gekeken gelooft hier toch niet meer in man. Kut elftal zonder ziel en zonder overwinningsmentiteit.

  24

  2
 • Braze
  14 april, 2019 - 20:53

  De meeste goals tegen, de minste goals voor en de minste punten. Stijf onderaan.
  Trainer vd Gaag heeft echt alles geprobeerd, extra spelers in de winterstop erbij, trainer Brood weet intussen ook welk materiaal hij tot zijn beschikking heet: BRANDHOUT.

  Intussen ga ik al een mensenleven naar NAC, maar de ellende van dit seizoen heb ik nog nooit meegemaakt.

  Ik heb me moeten dwingen om naar het stadion te gaan omdat het huidige NAC je plezier in voetbal vergalt.

  De bestuurlijke chaos is daar schuld aan. Aandeelhouders die te pas en vooral te onpas op de directiestoel gaan zitten, een Raad van Commissarissen die niet capabel is, een warhoofd als TD(gelukkig weg) en een selectie die niet geschikt is voor betaald voetbal. Trainers die zich uit de naad werken maar dit gezelschap niet tot prestaties weten te brengen.
  Degradatie is het enige wat nog rest, dan grote schoonmaak en hopelijk een frisse start met een nieuwe selectie, want de meeste huidige spelers hoef ik echt nooit meer te zien.

  14

  2
 • SjorsNAC
  14 april, 2019 - 21:15

  Ik zou Loshi graag eens zien spelen, te vrede heeft het helaas niet meer.

  17

  10
 • willem 4,5
  14 april, 2019 - 21:20

  @ sjef de gevulde broek. kun jij ook commentaar geven zonder kut te schrijven, of gaat jou vocabulaire niet verder dan dat.

  1

  3
 • Jf
  14 april, 2019 - 21:26

  Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik me al neergelegd heb bij degradatie en qua voetbal ook volledig terecht.
  Ook tegen Emmen is het foutenfestijn en speelt er geen enkel spelers van wie ik denk nou die gaat ons uit het slob trekken.

  Maar ja zolang er nog vier wedstrijden zijn is er gek genoeg ook hoop.

  4

  1
 • Hugo
  14 april, 2019 - 21:31

  Met meer dan de helft aan spelers die niet begrijpen of niet willen begrijpen wat noad inhoudt, die hun tijd bij NAC uitzitten en na de zomer lachend met het shirtje van hun nieuwe werkgever poseren, is te veel van het slechte. Dat valt niet te compenseren. Daarnaast is het op cruciale posities in het elftal gewoon niet goed genoeg. Er moet een mirakel gebeuren wil NAC directe degradatie ontlopen. En ja, die kans is er en ik hoop erop. Maar die kans is echt minder dan 15 procent. In Sittard een driepunter doet de procentjes stijgen. Hup NAC

  5

  1
 • Ad B uit Roosendaal
  14 april, 2019 - 21:56

  Hoe je het ook went of keert…..het kan nog.

  Te beginnen met winst op Fortuna Sittard.

  Natuurlijk is het lastig, maar met steun van de supporters is directe degradatie nog af te wenden.

  6

  5
 • Geelzwartwit
  14 april, 2019 - 22:00

  Ik zie NAC nog wel 4 punten halen en excelsior 0 punten maar dan ga je er vast nog op doelsaldo uit.

  Overigens had @ivo een mooi overzicht van contract spelers van NAC waarvan de contracten nog doorlopen… Dat zijn er maar liefst 22!!? Lekkere start volgend seizoen.. Eerst 16 spelers afkopen of verhuren en dan met een lager budget nieuwe betere halen?!

  #hoedan

  4

  1
 • BavelSuBert
  14 april, 2019 - 22:26

  NAC is dood

  7

  3
 • F-7 vanv
  14 april, 2019 - 23:00

  Stop svp met deze valse hoop verhalen,
  Nac is gewoon helemaal kut dit seizoen,
  Degraderen opnieuw beginnen

  10

  4
 • ton
  14 april, 2019 - 23:19

  iederreen praat over 4 punten!! das nie genoeg moeten er 5 zijn doelgemiddelde van exelsior en de graafschap is nl beter

  4

  1
 • Haafie
  14 april, 2019 - 23:24

  @willem 4,5

  Kan reactie niet meer bijwerken, maar ik doel op meest mogelijke kansen op punten, en dat kunnen er voor ons heus nog wel 6 zijn.

  Het moet meezitten, zo niet dan is het gewoon einde verhaal dit seizoen. Jammer dat er niet eerder werd ingegrepen op van der gaag. Het leeft nu gewoon helemaal op.

  0

  0
 • van Flieger
  14 april, 2019 - 23:41

  Breda, frisjes, whisky,

  Het is duidelijk na een rondje langs de velden dat niemand meer gelooft in deze selectie, in dit elftal. Het geloof in deze aandeelhouders en commissarissen was al geruime tijd weg, het laatste restje fiducie in K3 & Co is nu ook vertrokken. Met deze instelling halen we nog maximaal 2 punten. Laat maar koud worden derhalve.

  8

  8
 • Bommel
  15 april, 2019 - 02:11

  We praten over Fortuna uit alweer hetzelfde als over Emmen thuis. “Als we die winnen dan….” Hoe dan met dit elftal zonder enig idee of scorend vermogen? Dat Fortuna verloor pas 4 keer thuis, van Ajax, PSV, AZ en Heerenveen (met 10 man). Die spelen thuis met volle energie op de aanval. Wij hebben uit dit seizoen 1 keer tegen een dramatisch Excelsior via een verdwaalde voorzet van Korte en 94e alles of niets corner gewonnen. Van de overige 14 uitduels ook maar 2 gelijk gespeeld en 12 verloren!! Doelsaldo 9 voor, 40 tegen!! Fortuna won maar 2 uitwedstrijden, waarvan 1 dikverdiend bij ons. Hoe gaan wij daar 3 punten halen? Dan moet Fortuna een enorme offday hebben, of tegen 2 rode kaarten oplopen. Dan hebben we een kansje. En dan speelt het prima spelend de Graafschap uit tegen het zwalkend VVV, dat nergens meer om speelt. Dan Weet je het wel. En Willem II heeft de laatste 5 uit 6 wedstrijden gewonnen. Die spelen prima, maar die blijven niet winnen. Excelsior uit op dat stroeve kunstgras, wat onderschatting, bekerfinale die steeds dichterbij komt, Excelsior met nieuwe trainer. Alle factoren aanwezig dat Excelsior een resultaat oplevert. Of een week later wanneer Excelsior naar ADO moet, die zich dit weekend ook definitief veilig hebben gespeeld en nergens meer om spelen. Die gaan net als de Graafschap zonder enige twijfel nog 3 of 4 punten halen. Wij MOETEN dus 3 van de 4 resterende potten winnen. Met ons programma zou alleen PSV, Ajax en AZ dat kunnen. Het zou een houdini-act zijn die ik in mijn 35 jaar supportersloopbaan nog nooit heb gezien. Het zou al een stunt zijn wanneer we er 1 van de 4 zouden winnen. Ik voorspel dat wij nog 2 punten pakken. Met een dosis fortuin in Sittard een punt en thuis tegen Zwolle. Heerenveen uit is voor de kat zijn viool. Dat is niet negatief, maar realisme.

  Ik ben geen fan van de meeste comments van Flieger, maar het valt niet te ontkennen dat hij al voor aanvang seizoen gevoelige snaren wist te raken. Door het enthousiasme, waarmee de aanwinsten voor dit seizoen werden ontvangen, was ik gematigd kritisch. Wie was ik om daar vraagtekens bij te plaatsen? We speelden ons vorig jaar ternauwerenood veilig met de vertrokken sterkhouders Manu Garcia, José Angelino, Thierry Ambrose, Thomas Agyepong, Umar Sadiq en Pablo Mari. No worries, we kregen er immers Jethro Mashart, Pele van Anholt, Erik Palmer-Brown, Greg Leigh, Gervane Kasteneer, Anouar Kali, Mikhall Rosheuvel, Jurich Carolina en Robert Muhren. In de breedte gingen we er dus al op vooruit en dan ben ik Karol Mets nog vergeten.
  Het vertrouwen was groot, want de resultaten in de voorbereiding waren ok. Skeptici werden met regelmaat de mond gesnoerd, NAC was goed bezig, want spelers zonder Eredivisie-ervaring met enorme potentie (Mashart) werden voor 3 jaar vastgelegd. Er moest immers kapitaal op het veld komen en sommigen zagen NAC met dit team al spelen om een plek voor de play-offs voor Europees voetbal. Helemaal niemand die zijn vraagtekens plaatste bij de aanstelling van droomkandidaat van der Gaag.
  Alle positiviteit hier op BSR was gebasseerd op de wens die de vader is van de gedachte. Zonder de 5 city-huurlingen van vorig jaar stonden we nu al in de Keuken-divisie. De rest was al brandhout. Het vertrek van die spelers werd vervangen door nog meer brandhout en de laatste plaats en degradatie is verklaard. Je kunt en mag niet afhankelijk zijn wat City levert. Onze begroting is van middenmoot Eredivisie, hoger dan nummer 6 Heracles. De basis van vorig jaar zonder City was al niet eredivisiewaardig en daar kwam voor dit seizoen alleen maar van hetzelfde niveau bij. Met de City bijdrage van vorig seizoen stonden we, met Fortuna, Emmen en de Graafschap in de competitie nu zorgeloos minimaal op plek 14. Hun aanwezigheid zorgden enkel voor uitstel van executie. Maakt geen zak uit of je je Vreven, Vd Gaag of Brood voor de groep hebt staan. Ik las gister een tweet van een mede-supporter:”Met Brood 5 punten uit 4 wedstrijden, als we Brood heel het seizoen hadden gehad, hadden we nu 38 punten gehad en veilig gestaan.” Een conclusie die hier op BSR ook wel eens getrokken wordt. “Hadden we maar eerder van trainer gewisseld”. Scorebordjournalistiek van de bovenste plank. Eenieder die realistisch naar NAC-Emmen heeft gekeken, heeft kunnen concluderen dat er geen enkel verschil viel te ontdekken met het NAC onder vd Gaag. Wie Heracles-NAC heeft gezien al helemaal niet. Nul schoten op doel na 90 minuten. 5 punten behaald tegen Heracles, VVV, Excelsior en Emmen, dat had vd Gaag ook kunnen overkomen. Wellicht dat de trainerswissel voor een beetje extra spirit heeft gezorgd, maar dat heeft niets met Brood te maken. Hetzelfde was gebeurd met Been, Jans of Maaskant voor de groep. Nothing special.

  24

  3
 • Los Pollos Hermanos
  15 april, 2019 - 02:53

  NAC haalt met al het geluk van de wereld nog 4 punten. Dan heb je wel héél veel mazzel nodig. En zelfs dat is niet genoeg.

  Leg je er toch bij neer mensen. Scheelt ook bakken frustraties. We zijn gedegradeerd. Dit komt echt niet meer goed. Die kans is minder dan 5% en dan schat ik het nog positief in.

  19

  2
 • am
  15 april, 2019 - 07:02

  Misschien moeten we wel de conclusie trekken dat ons NAC de slag gemist heeft. De club NAC is anno 2019 gewoon niveau kkd. Niet meer en niet minder. In feite zag je dat 10 jaar geleden al aankomen. Ik heb me er inmiddels wel bij neergelegd.

  3

  1
 • Michel
  15 april, 2019 - 07:29

  Wow…just wow!

  Hoe tekenend is die post van die kruik dat er nu nog een groep zo bezig is? Gelukkig heb je Fraaanske nog die wel normaal kan doen

  Wat een rasmongool zeg: ik merk er in downtown Tilburg echt niets van dat die club leeft op wedstrijddagen. Je zou dan toch meer mensen in pyjama moeten zien?

  Clubliefde kent geen divisie, dus ik sta altijd achter NAC / Breda!

  6

  4
 • Fritske d'n Olifant
  15 april, 2019 - 07:33

  De kans dat er in het VK op 31-10 een akkoord is over een Brexit deal is groter dan dat NAC na dit seizoen nog eredivisie speelt. Voor de bühne houden veel mensen zich noch strijdvaardig, maar aan alles en iedereen merk je dat de handdoek zeker na afgelopen vrijdag in de ring ligt. Het gros van de spelers kan het geen reet schelen waar NAC volgend seizoen acteert. Van Leer, Palmer Brown, Karami, Kali, Kasteneer, Rosheuvel, Ilic, Fernandes, en Mühren spelen volgend jaar weer in een ander shirtje. Koch, Korte, Leigh El Allouchi en Nijholt kunnen gewoon niet beter. Te Vrede is na zijn blessure hopeloos uit vorm, Lundqvist haalt als enuge nig een acceptabel niveau en Verschueren is helaas het hele seizoen al geblesseerd. En dan is er nog een hele batterij spelers waarvan je je afvraagt waarom ze een profcontract hebben. Met de instelling waarmee NAC tegen Emmen de wedstrijd in ging dan ben je tegen Fortuna kansloos. Tegen Feyenoord gaan alle weesgegroetjes die de heren voor de wedstrijd doen echt niet helpen en dat is niet omdat God niet met ons is. Tegen PEC kan met veel kunst en vliegwerk misschien nog een puntje gehaald worden en daarna is het te laat want de concurrentie zit ook niet stil. Toch hoop ik tegen beter weten in dat ik er volledig naast zit.

  Als uiteindelijk over een paar weken de beul zijn werk heeft gedaan dan huilt iedereen weer dikke krokodillentranen. De zogenaamde grote drie moeten zich eens gaan afvragen waarom ze zo graag de meerderheid van de aandelen wilden hebben als ze er vervolgens niets mee doen en hun speeltje laten doodbloeden (van een doodstrijd is nauwelijks sprake). Het wanbeleid van het afgelopen jaar is volledig op hun conto te schrijven. Op Smulders werd nauwelijks toezicht gehouden. Toen zij situatie onhoudbaar werd gingen ze als een kip zonder kop te werk door hem en daarmee Goetzee weg te sturen zonder back up. Een half jaar lang was NAC stuurloos en liep iedereen gillend te tent uit. Sponsoren zegden op. Dan kan je niet zeggen dat je het goed gedaan hebt en dan ben je moreel verplicht om volgend seizoen bij te storten zodat NAC niet een heel decennium in de krochten van het betaalde voetbal hoeft te figureren.

  10

  0
 • Belgische Naccer
  15 april, 2019 - 08:23

  Die watterige spelertjes van ons die weten niet wat INZET is….
  Het is een schande dat deze spelers het NAC shirt dragen, ze zijn het stuk voor stuk niet waard!

  Op inzet scoren alleen Korte, Leigh en Nijholt (als hij mee mag doen) een voldoende. Maar voetballend komen ook zij te kort. Maar wellicht in de KKD ok. Daarnaast hebben we 1 eigen speler met een heel klein beetje creativiteit (Lundqvist). Dat zijn er 4 maar eigenlijk maar 1…

  De andere 28??!!! zij stuk voor stuk BAGGER en mogen allemaal vertrekken met als eerste die parodie op een keeper en Tevrede ook, niks meer gepresteerd na de winterstop en straalt niks meer uit. Zal nog moeilijk zijn voor hem om een fatsoenlijke club in de eredivisie te vinden. En dan al die slappe passanten: Kali, Anholt, Kastaneer, Rosheuvel, Karami, Ilic, Palmer-brown, noem ze allemaal maar op.

  Mijn club gaat kansloos ten onder aan spelers die er geen reet om geven en niet bereid zijn ook maar 1 minuut te zweten voor 18.000 mensen in het stadion. Zelfs Emmen komt punten ophalen in BREDA…..Laat ze allemaal het salaris maar teruggeven. NIETS voor gedaan dit jaar. NIETS! Je had echt niet hoeven degraderen, als je gewoon je werk had gedaan. Jagen, Inzet, vechten voor elkaar. Maar NEE niets van dit alles, en Brood krijgt het er ook niet ingeslagen blijkbaar. LAMZAKKEN!

  Nogmaals een SCHANDE!

  11

  1
 • WW
  15 april, 2019 - 08:24

  Fritske raakt een essentieel punt: waarom hebben die aandeelhouders de meerderheid gekocht? Mij is in elk geval niet duidelijk wat ze nu willen met de club. Wat is hun toekomstvisie?

  En vinden ze nou zelf echt dat het beter gaat nadat ze zichzelf op de directiestoel geplaatst hebben?

  Het capabele deel van je personeel is weggelopen of doet dat binnenkort (al heb ik wel vertrouwen in Brood en Weijs maar van Brood is het maar de vraag of hij bijtekent).

  We zitten intussen wél met teveel doorlopende contractenmeuk opgescheept die in de KKD in de middenmoot mee kunnen én een hoop ‘specialisten’ die zogenaamd onze spelers een paar procentjes beter maken, al moeten we naar het bewijs voor die stelling met een mijnwerkerslampje zoeken want we staan (niet voor niks) troosteloos laatste.

  Lekker toekomstbeeld.
  Ben echt benieuwd naar de 18e.

  6

  0
 • Robert
  15 april, 2019 - 08:38

  15 april , gisteren , werd de TD operationeel.
  Van den Abeele ?
  Wat mag het inhouden. ?

  bsiderats TV ga deze TD interviewen
  Ook Weys interviewen

  Ik ben ultiem nieuwsgierig naar

  ‘ de interviews met hen ‘

  Stel de cruciale vragen.

  En , bsiderats waarom is deze misère waarin jullie jaar in jaar uit misbruikt worden , als onbetaalde 12de man, als 19.000 lamlullen die zich dit alles steeds opnieuw laten overkomen , niet het ultieme moment , om een absoluut geheel nieuw NAC op te richten .
  De naam voor dat nieuwe NAC zou kunnen ziin .

  Nummer Twaalf
  Of
  bsiderats ( dus dat wordt dan ‘ de ratten ‘
  Of ‘ de ratten bende ‘
  Of ‘ de ratten horde ‘

  Gebruik alle macht kracht en potentie van de 19.000!
  Wat kun je met dit jaar in jaar uit verloren geld niet opbouwen , wanneer je het in eigen beheer vanuit de bsiderats spirit allemaal in eigen hand neemt ????????

  Pourquoi pas ‘ ?

  Robert ‘ Bij ‘

  1

  9
 • Buurman
  15 april, 2019 - 08:39

  Willem 2 is geëvolueerd op een prima wijze. Chapeau. Bij ons het tegengestelde. En dat ligt ook aan ons zelf. We pikken veel te veel en we hebben een waardeloze supportersvertegenwoordiging. Een volk krijgt de leiders die men verdient. Op dit moment staan we waar we thuis horen.

  20

  1
 • Nachoreca1
  15 april, 2019 - 08:39

  Wat denk je van zo’n Tilburg? Moet dat voor volwassen doorgaan? Echt te triest voor woorden om dit op een andere supporters site te publiceren. Op het moment dat je schrijft het mooie Tilburg… ben je al rijp voor tbs natuurlijk. Kortom ; kan zo’n kutkneus geen ban krijgen? We hebben al genoeg aan ons hoofd.

  5

  8
 • Breda1965
  15 april, 2019 - 08:43

  iets positiefs is er wel met de degradatie…..geen geouwehoer meer over w2….voorlopig geen nepderby gecreeerde wedstrijden…daar ben ik dan wel blij mee…

  6

  11
 • Buurman
  15 april, 2019 - 09:00

  Iedereen die sport weet dat je ook je verlies als een vent moet dragen. En het enige juiste antwoord is er aan werken dat je weer resultaten wegzet. Steek dus je energie in zaken die helpen de situatie te verbeteren.

  8

  0
 • Frans
  15 april, 2019 - 09:00

  Alleen maar verliezers!
  Met Smulders en Goetzee hadden we er absoluut beter voor gestaan. De paniek aanval van onze grote 3 Is killing geweest.
  6 weken na de competitie start de hele tent op zijn kop zetten en geen plan B hebben heeft ons de das om gedaan .
  Verder is het ontslag van Van der Gaag te laat gekomen . Met Brood een maandje eerder aan het roer had het er anders uit gezien .

  2

  5
 • Hugo
  15 april, 2019 - 09:22

  Het is niet erg. Gooi maar wat tilburgs zout in de Bredase wond. Het is terecht. Ik verafschuw die k*tstad en die club meer dan iedere ander club. Daarentegen niets dan lof hoe de buurtjes dit seizoen doorrollen, flink gecashed hebben met Sol en Frenkie en een tropische doelpuntenmachine hebben weten te halen die het waarmaakt en een een bekerfinale halen waar ik en menig ander NAC supporter al 30 jaar van droom.

  Het geloof op handhaving is tot aan het nulpunt gedaald. Maar alsjeblieft, pak het waterkansje wat er nog is. Voer de druk op door (per ongeluk) te winnen in sittard.. Ik wil noad. ik wil een Te Vrede zien die er weer eens twee in knalt. Ik wil vooruit voetballen zien, ik wil de tegenstander over de boarding zien vliegen, ik wil een over mijn lijk mentaliteit.

  Ik wil weer trots zijn op mijn club. Onze club. Hup NAC!

  13

  3
 • Optimist
  15 april, 2019 - 09:26

  Nu we het toch allemaal over Willem II hebben, laten we hopen dat die de laatste 4 wedstrijden wint.

  Flieg sprak gisteren wijze woorden “Met deze instelling halen we nog maximaal 2 punten.”
  Dat is geen Macause consensus, maar pure psychologie.

  Hopelijk verandert die instelling alsnog als we Fortuna aan onze zijde hebben en daar 3 punten weghalen.

  3

  1
 • Bommel
  15 april, 2019 - 09:32

  Zit je een half uur te tikken op een stukje, lees je vervolgens enkel reacties op een comment van een 12-jarige puistenkop uit Tilburg. Als je daar al niet boven kan staan (negeren) en dit het niveau wordt, ga ik me serieus afvragen wat ik hier nog te zoeken heb. Ga lekker op Facebook of Instagram lopen kwallen met elkaar.

  16

  5
 • Baosje
  15 april, 2019 - 09:43

  gaan we het nu werkelijk waar zowat enkel over willemII hebben ?

  laat die rukkers lekker gelukzalig masturberen op een goed seizoen….

  dat ze telkens hier op de site terugkomen , is een duidelijk teken dat onze kutclub NAC vele malen groter is dan die club uit Tilburg

  laten we het over NAC hebben en niet over die in piposhirtjes verklede kruiken !

  3

  9
 • Budisic
  15 april, 2019 - 09:47

  Wat mij als volger op afstand (ja, ik was er NIET bij, ik geef het toe) opviel tegen Emmen. Een snelle achterstand. Vervolgens heel erg lang niks. Ik zag geen eens gele kaarten voor NAC als teken dat er gestreden werd. Bedacht ik me dat me dat eerder ook al was opgevallen. Pas aan het eind kwamen de kaarten en de gelijkmaker. Waarom gebeurt dat niet eerder ?

  2

  0
 • Opa-Alex
  15 april, 2019 - 10:06

  Eerst van W-II uit winnen (we zijn immers de favoriet), dan van FC Utrecht-Thuis winnen en punten pakken, we maken goede kans!!, De Graafschap uit, moet kunnen.
  Dan VVV thuis winnen (moet kunnen). Als we nu eens bij Heracles Uit punten pakken?
  En ga zo maar door.
  Nu hoeven we alleen nog maar de komende vier wedstrijden te winnen en/of een aantal al van te voren berekende punten te pakken!!!! Gezien de te verwachten resultaten van de concurrentie????
  Zal wel aan mij liggen, maar zelfs de Na-Competitie gaan we geen enkele tegenstander pakken, ook al zijn we de favoriet.
  Dat ze nu maar eens het tegendeel bewijzen??
  Ik laat me verrassen.

  10

  0
 • Los Pollos Hermanos
  15 april, 2019 - 10:09

  Wat doen al kut kruiken hier? Is dat een nieuw fenomeen o.i.d. ? En wat is dat voor sympathie richting sommige van hen? Flikker op man.

  Oprotten met die lui. Allemaal, geen enkele uitgezonderd. Ongezien de tyfus voor ze! Ik mag er geen één. Ik heb er ook voor géén één sympathie. Van mij mag die hele club kapot en het stadion tot de grond afbranden. Dan sta ik er nog lachend overheen te pissen.

  Vroeger had je dit soort fratsen niet. En dat is beter ook. Sjonge jonge, wat is NAC veranderd zeg. Het hele ruwe en kei-harde is er vanaf. De nieuwe generatie is meer bezig met likes halen, witte voetjes en de status op Facebook en Instagram.

  Zum kotsen. Maar om de oude garde maar even te vertegenwoordigen.

  Kut kruiken, wij hoeven jullie support niet. Wij hoeven jullie mening niet, wij hoeven helemaal niks van die mongolen kut clubje van jullie. Dus flikker op met je goedbedoelde (en minder goedbedoelde) adviezen en betuigingen en kom nooit meer terug. Ik hoop dat jullie ooit kapot gaan en er nooit meer bovenop komen.

  Ik gun jullie niks. Smerig kut volk !

  54

  18
 • ibio
  15 april, 2019 - 10:10

  Laat het lijden maar snel over zijn
  Ik ben er al een tijdje klaar mee
  Met dit beleid verdienen we niet meer dan degradatie

  5

  0
 • Baosje
  15 april, 2019 - 10:38

  ik hoef persoonlijk geen enkel medelijden te krijgen van wie dan ook mbt de aanstaande degradatie..

  want ik heb ook geen medelijden met die zogenaamde topsporters van ons NAC die er zgn alles aan hebben gedaan om deze degradatie te voorkomen …dat de degradatie maar héél mooi op hun CV mag staan !

  vanaf de voorbereiding af, is het gewoon 1 losgeslagen bende
  vanaf dag 1 een hoop gepruts

  waardeloos KUT elfatl met 0,0 binding met de club , stad én de supporters

  straks allemaal opbokken met deze amateurs aub !

  12

  1
 • 7Hills
  15 april, 2019 - 10:42

  Het behaalde aantal punten moet niet de reden zijn waarom er nog hoop is. 4 punten uit 4 potjes onder Brood is op zich prima. Waarom ik de moed verloren heb is het vertoonde spel. Had je de lijn van VVV en Excelsior doorgetrokken tegen Heracles en vooral Emmen thuis, dan had ik er nog hoop op gehad. Tegen Emmen was alleen duidelijk te zien dat we weer terug bij af zijn.

  In theorie is alles nog mogelijk. Maar ik zie echt niet in hoe wij nog potjes gaan winnen met de instelling waarin vrijdag gespeeld is, en feitelijk dezelfde instelling waarmee 75% van het seizoen gespeeld is.

  Bij 110% kans maak je buiten de top 6 tegen iedereen kans, alleen begrijpen de heren spelers dat nog steeds niet.

  8

  0
 • BuurmanNogSteedsBoos
  15 april, 2019 - 11:14

  Degradatie was boor mij welen geleden al onvermijdelijk. Da Pope heeft het in de reacties eens mooi verwoord hoe dit elftal het plezier bij veel supporters heeft weggenomen.

  Dit elftal verdient het zonder twijfel om direct te degraderen. En alle spelers die hun bijdrage tot een minimum hebben beperkt dit seizoen wens ik een enkeltje Poolse 6e divisie.

  Kan ik volgend seizoen met iemand carpoolen naar Groesbeek, Volendam en Oss?

  6

  0
 • GeelZwarteNeger
  15 april, 2019 - 11:24

  We gaan eruit, is niet te doen. Fortuna gaan we verliezen, Feyenoord en Heerenveen al zeker. Excelsior gaat echt niet van Willem2 winnen. Dat is voetballend zo’n beetje de 4 of 5e beste ploeg van dit seizoen. Als je die ziet spelen als voetbal liefhebber dan kun je daar ook wel beetje van genieten en vooral jaloers zijn. Wat is nac ver gezonken zeg. Kutploeg hebben we en de droeftoeter sfeer met dat gezuip wordt ook iedere thuiswedstrijd erger. Schaam me kapot!

  14

  8
 • Kipiani
  15 april, 2019 - 11:45

  We moeten ons voorbereiden op de KKD. Nu mee beginnen. Onmiddellijk.
  Een van die bouwstenen is Bredanaar Ralf Seuntjens.
  Als NAC Breda die nu niet haalt zijn ze echt maar dan ook echt hartstikke gek en hardleers.
  Niets aantrekken van die wijsneuzen hief.
  Ralf mist veel, maar heeft juist die eigenschappen in het veld die ons team nodig heeft.
  Slim, gemeen, ervaring, winnaar, schijt aan iedereen in het veld.
  NAC man.
  Zet daar Arno, Leigh en Lundqvist naast en je bent al aardig op weg.

  12

  5
 • Bredafun
  15 april, 2019 - 11:48

  Ondanks dat kutelftal wat hier wordt genoemd, ben ik nog steeds van mening dat wij gewoon de nacompetitie gaan halen.
  Hoogstwaarschijnlijk ben ik dan de enige positieve hier, terwijl de rest al n plaatsje aan t zoeken is bij de keuken, dan geloof ik er nog steeds in, dat we in die 4 wedstrijden voldoende punten sprokkelen om te overleven in “DE ERE” !
  Laten we hopen dat ik gelijk krijg 😉👍🏼

  14

  5
 • Buurman
  15 april, 2019 - 12:31

  Beste Kipiani. Je kunt de gok met Ralph voor de KKD wat mij betreft maken. Zie ik zitten. Maar alles heeft zijn prijs. NAC moet gewoon bij een dergelijke speler met een jaarcontract werken. Waarom 3 jaar ? Bij vvv trappen ze daar ook niet in. Als Ralph het goed doet wordt er steeds verlengd.

  6

  0
 • van Flieger
  15 april, 2019 - 12:38

  Midden Brabant, terras in de zon, 14 gr,

  Ja brave mensen, vanochtend van Zandberg tot Zundert in de weer geweest. Van Flieg sprak met voor ongeveer EUR 2 mio aan sponsorvolume. De conclusie is volstrekt helder: van Aalst en van Weelde staan er met Burema nu alleen voor. Niemand is nog bereid bij te lappen. Degradatie betekent een bloedbad. En dat hebben de heren er door hun gedrag en wanbeleid zelf naar gemaakt. Sponsoren die op de rem gaan staan betekent maar 1 ding: zij moeten bijstorten. Doen zij dat niet dan zijn we in 1 klap middenmoot KKD. Het is verschrikkelijk.

  17

  3
 • tomaat
  15 april, 2019 - 12:39

  Bredafun, droom maar lekker verder, nacompetitie halen? Dan moeten er wel 11 nieuwe spelers komen, deze zit niks in; KKD. word het. Fortuna is thuis zeer sterk, word 6-1 voor fortuna.

  3

  7
 • Robert
  15 april, 2019 - 12:40

  Wanneer dit alhier het speelveld is. Dan is een vruchtbare interactie nagenoeg geheel
  afwezig . Deze supporters blijken door hun onvermogen om op de uiterst incidentele momenten waarin heel even enig talent wat voorstelt , op geen enkele manier in staat om dan tot een veelbelovende omgang te komen.
  Helaas lijkt het er op dat bsrats al niet minder dan NAC zelf, verstoken is van ideeriijke conversatie . Als cultuur. Waaronder angst voor meningsverschillen en zelf-reflectie ! In hoeverre deze eenkennige bubbel de 19.000 gelovigen representeert is uiterst ondoorzichtig .

  Maar op de vraag waarom 19000 avondje NAC mensen niet zelf autonoom hun eigen NAC kunnen samenstellen is een vraag die in fragmentisme van ego’s die niet eens door weten te dringen tot hun eigen passief onderhoud van dit Nac, verloren gaat.

  De 19.000 gelovigingen dienen simpelweg een aanpak te vinden om de vertaalslag te vinden naar de zaken die ze willen

  Dus

  Welke 11 op het veld en welke 11 reserves.
  Welke trainer en welke assistenten .
  Welke TD , in welke vruchtbare samenspraak met de representatie van de 19000 gelovigen . Die moeten ophouden met passief hopen en geloven , maar handelen vanuit kennis, en analyse. Vanuit bv tien steekhoudende ijkpunten .
  Welke financiering . In hoeverre niet alle 19000 aandeelhouder .

  Kom bij zinnen en val uit je eenkennige passieve bubbel! Dus doe er echt iets aan inplaats van dat voortdurend afhankelijk zijn van al die hardhorende schillen en eenkennige eilanden en blinde bubbels om NAC heen.

  Op de scholen die jullie bezochten kreeg je ook cijfers vanuit toetsbare ijkpunten per vak.

  Met voetbal, kun je precies hetzelfde doen.

  Robert ‘ Bij ‘

  4

  9
 • scheppioni
  15 april, 2019 - 12:49

  Nee hoor Bredafun !
  Ik wil het ergens ook nog wel geloven daar ben je op zijn minst als NAC supporter waardig in mijn ogen, daarbij ik het met deze staf beter kan vinden, blijft het erbij dat we NAC het in sittard toch wel slimmer moeten aanpakken en niet zo oliedom als tegen emmen om hen helemaal in de kaart te spelen !
  Drie keer winnen en we zijn in ieder geval zeker geen laatste met 31 punten, daarbij zie ik dan sparta als moeilijkste opponent maar ook die zijn zo labiel als de nete zagen we gisteren, er is dus nog wel wat mogelijk !
  COME ON NAC !

  3

  1
 • van Flieger
  15 april, 2019 - 12:52

  Vandaag start de Belg met de bijwagen in spelersbemiddeling, gerecruteerd uit het ons-kent-ons circuitje Jacco J, Cor van R en Arie T. Bedankt mensen, voor deze enorme aanwinst !!!

  11

  3
 • Bommel
  15 april, 2019 - 13:25

  @ Robert, ben jij het gekke broertje van Kees?

  3

  1
 • De Lange
  15 april, 2019 - 13:26

  @ kipiani, helemaal mee eens. Prima fundering. Maar Ralf flirte al eerder met Nac, toen hadden ze ook oogkleppen op . Te Vrede kan bal goed vasthouden, zou ook niet misstaan, maar ja wil die dat.

  3

  3
 • MarcNBnac
  15 april, 2019 - 13:45

  @Bredafun

  Ook ik probeer het nog positief in te zien. Sommige van onze supporters die zeggen dat we verdienen te degraderen snap ik niet. Je wilt toch erin blijven. Al is het maar met 1 punt de nacompetitie bereiken. Liever in de ere een nieuw elftal opbouwen. Zo trek je toch iets betere spelers aan dan als je in de keuken speelt.

  Daarnaast programma van excelsior. Ik zie excelsior niets meer winnen. Wij moeten Fortuna pakken en we stunten met 1-0 tegen Feyenoord. Pec verliezen we. maar heerenveen spelen we gelijk. dat is mijn voorspelling

  5

  5
 • domoor
  15 april, 2019 - 13:46

  Jullie nieuwe “TD” zal wel snel een persconferentie beleggen om alle schijn van belangenverstrengeling, meerdere banen tegelijkertijd en geen focus voor eens en altijd te ontzenuwen. Deze lichtgewicht manager van verweggistan had de normale vragen van de pers niet verwacht maar heeft zijn vakantie gebruikt om zakelijk gezien met zijn vrouw te breken. Of worden jullie de volgende klant en referentie op de website van gpsports? Want daar staan al meer van zijn ex-werkgevers op. En dat zijn die via zijn vrouw uit de medische sector klant geworden?

  Kom maar op met die persconferentie of dat interview.
  Hoe geloofwaardig kun je nieuwe spelers aantrekken? Veel succes met jullie nieuwe team in de KKD.
  Positief is dat jullie al een behoorlijke kern van 3 jarige contractanten hebben met veel potentie. Pff.

  4

  2
 • Jeffrey
  15 april, 2019 - 14:05

  Ik lees ook de reacties van de zusjes. Wij zouden hetzelfde doen in deze situatie. En inderdaad er zitten kinderen bij die reageren waar wij weer als volwassenen niet op moeten reageren. In Tilburg hebben ze het gewoon goed voor elkaar punt. Hopen dat ze dan ook van Excelsior winnen wat ik wel verwacht.

  6

  4
 • gedoe
  15 april, 2019 - 14:58

  wat zegt die kruik nou eigenljk

  Het gaat kut met NAC. Klopt.

  Het gaat goed met willem ii. Klopt ook.
  Sinds het goed met willem ii gaat, zingen ze ook weer.

  Ja. Wat is dan precies het nieuws?

  8

  7
 • ome cor
  15 april, 2019 - 15:15

  @Gedoe
  Hij had het over “het mooie Tilburg” en dat is een smerige leugen.

  16

  9
 • wordt m niet
  15 april, 2019 - 15:21

  Excelsior heeft juist een gunstig schema. ADO, AZ en Heracles zijn waarschijnlijk uitgespeeld tegen die tijd. En de uitwedstrijden zijn op kunstgras. De Graafschap heeft niks te vrezen, komen zelfs tegen PSV goed voor de dag. Waarom zouden die niet kunnen winnen van VVV, Emmen, Vitesse?

  NAC gaat niks pakken in uitwedstrijden. Fortuna kan zich veilig spelen en ze verdienden de 3 punten al tegen Venlo, Heerenveen heeft wat goed te maken richting supporters en daarmee zijn ze al begonnen tegen Groningen. Wordt een uitzwaaiwedstrijd waar ze alles geven. Dan moet je dus 6 punten halen in thuiswedstrijden, maar ik denk dat dat zelfs niet genoeg is.

  Nee ik denk degradatie.

  6

  3
 • Kipiani
  15 april, 2019 - 15:40

  Arie T., Ralf &Co.

  2

  0
 • Bredafun
  15 april, 2019 - 15:53

  Ik ben blijkbaar dus inderdaad de enige die er nog in geloof.
  😉

  0

  2
 • C'mon NAC
  15 april, 2019 - 16:41

  Als we de punten in Sittard kunnen jatten en Willem 2 gewoon wint van Excelsior kan het nog spannend worden. Dat had tegen Emmen al gemoeten maar toen was de druk te groot. Nu ze niet in eigen stadion spelen zou het makkelijker kunnen zijn voor die gastjes…. Laten we hopen dat ze ons eens een keer positief verrassen. Net als niemand er meer een stuiver voor geeft… :-)
  En Willem 2 is nu gewoon even goed. Ach nou en, leuk voor ze. Zouden wij ook soms willen….

  5

  1
 • Bommel
  15 april, 2019 - 16:46

  BSR, is het geen idee om iedere kruik en met grote bek en nog erger: kruiken die zich overduidelijk voordoen als één van ons zoals 076YBlck en Jeffrey hierboven een permaban te geven? Ik ben hier zooo klaar mee.

  10

  3
 • scheppioni
  15 april, 2019 - 18:46

  Ligt er veel aan welke elf zondag Bredafun !!

  2

  0
 • Otjes
  15 april, 2019 - 18:57

  Mijn hoofd zegt dit wordt nix meer. Mijn hart zegt, nee hugodver het kan nog.

  Wij winnen thuis van Feyenoord….🍻

  2

  1
 • Let’s go Nac!
  15 april, 2019 - 19:02

  Kom op Breda, wakker worden!!!

  Ja, het voetbal is niet goed, maar sinds wanneer maakt dat iets uit als je in de onderste regionen speelt? Fortuna speelt ook weinig klaar de laatste weken, Feyenoord en Heerenveen zijn zo wisselvallig als wat en ook Pec leek helemaal nergens op gisteren in Tilburg. Mede-Tilburgers die lachen/stoer doen om de situatie van Nac beseffen niet hoe mooi de Derby is. Wij pakken Excelsior zondag, laat in Sittard zien dat het nog niet klaar is.

  Ik hoop oprecht dat het jullie lukt…
  It ain’t over till it’s over!

  10

  2
 • NAC4Ever
  15 april, 2019 - 19:25

  @Let’s go Nac!
  Goed om te zien dat er ook normale berichten vanuit Willem II komen.
  Hopelijk toch nog tot volgend seizoen!

  2

  2
 • Bredafun
  15 april, 2019 - 19:30

  @scheppioni, gelojk heb je. Als t aanvallend niks is, dan zullen er geen punten komen. Zo wie zo heeft te vrede iemand nodig naast hem, want die gast komt echt niet meer op gang na zn blessure. We gaan t zien zondag 😉

  2

  0
 • Nac hart
  15 april, 2019 - 20:19

  Jeugd in de spits???

  Misschien meer rendement.

  On.. tevreden is niet in goede doen meer.

  4

  1
 • misterbean
  16 april, 2019 - 23:20

  Degradatie of niet, het eerste waar afscheid van moet worden genomen zijn de grote 3. 3 voetbal-onbenullen die te pas en te onpas op de voorzitterstoel zijn gaan zitten inderdaad, totaal verkeerde beslissingen genomen hebben en zo de club naar de kloten helpen. Zolang zijn hun machtspositie niet afgeven of laten uitkopen zal het nooit beter gaan met NAC. Ik ben geen fan van Flieger, maar hier heeft hij echt wel gelijk over.

  1

  0