Go to Top

Hoe NAC zich ontwikkelt tot volwaardig Eredivisionist

Hoe NAC zich ontwikkelt tot volwaardig Eredivisionist

Goed, we zijn nu een aantal maanden onderweg als promovendus. Normaliter degradatiekandidaat nummer één en een prooi voor menig opponent. Na een zware seizoenstart staat NAC echter op een keurige veertiende plaats. ‘Bonuspunten’ tegen Feyenoord, speloverwicht tegen ADO Den Haag en een goede indruk. Jelle ten Rouwelaar begon het seizoen met een veelbelovende uitspraak: “NAC wordt de verrassing van dit seizoen.” Jelle zal zomaar eens zijn gelijk kunnen halen.

28 mei 2017. Een datum die menig NAC-supporter nooit meer in zijn of haar leven zal vergeten. Euforie, opluchting en nog vele andere emoties gierden door het lijf van de aanwezigen. Waar wij, de NAC-supporter, nog dagen lang feestten, was er werk aan de winkel voor de directie van NAC. Een volwaardige Eredivisie-selectie moest samengesteld worden. Spelers halen die NAC naar een hoger niveau tillen. Spelers behouden die belangrijk waren en mede zorgden voor de promotie naar de Eredivisie. De Eredivisie waar onze club thuis hoort. Het vertrek van Jorn Brondeel was immers al een feit. Spits en publiekslieveling Cyriel Dessers bleek niet te behouden. Cyriel had zijn keuze gemaakt. De Belg wilde hogerop, en waarom ook niet. Hij heeft ons naar de Eredivisie geschoten. Cyriel gunde je alles, zijn toewijding, blauwe ogen en uitstraling zorgde ervoor dat hij al snel in de harten werd gesloten. Zijn keuze voor Utrecht legde hij uit als een stap die niet alleen voor hem sportief gezien beter is, maar ook dat hij het risico niet wilde nemen een verschrikkelijk seizoen te draaien en zo zijn status van held te laten dalen naar matige spits. Hoe zuur het ook voor ons was, een volwaardige Eredivisie-spits zat eraan te komen.

De samenstelling van de selectie van NAC moest in ongeveer twee maanden tijd rond zijn. Halverwege augustus startte immers de competitie weer. Als club zijnde wil je in grote lijnen je selectie dan al rond hebben. En dat gebeurde. Iets waar Hans Smulders trots op is. 90% van de selectie stond er gewoon al met de voorbereiding. Daardoor kon er vanaf 1 juli gewerkt worden aan een op elkaar ingespeeld team in een vaste formatie. Al snel werd duidelijk dat er een aantal opvallende veranderingen toegepast werden aan het elftal. Manu García werd nog één seizoen gehuurd van Manchester City. De kleine Spanjaard wilde zelf zó graag naar NAC, dat hij alle andere aanbiedingen naast zich neer legde. Maar, Manu speelt niet meer vanaf zijn favoriete ’10’ positie. Stijn Vreven heeft ervoor gekozen om Manu als hangende linksbuiten te gebruiken. Een oplossing voor een creatieve, niet fysieke spelmaker. Manu heeft wat aanpassingstijd nodig, maar zijn klasse druipt er zó enorm vanaf, dat hij ook rendeert vanaf links. Hoewel hij op ’10’ een lust voor het oog is, komt hij scorend vermogen te kort. Vreven heeft zo zijn eigen opvatting over het spelletje, net als iedere trainer dat heeft. Stijn wil spelen met een aanvallende middenvelder die niet alleen passend goed is, maar ook in de zestien komt en kan scoren. Hoewel Vloet niet altijd even scherp oogt, kun je niet ontkennen dat hij zijn stempel drukt op het spel van NAC. Met drie doelpunten is hij clubtopscorer en dat terwijl hij een schorsing van twee wedstrijden al achter de rug heeft.

De formatie van NAC veranderde van een ouderwetse 4-3-3 met de punt naar voren naar 4-2-3-1 met buitenspelers die minder diep spelen. De eerste drie City-huurlingen staan alle drie geregeld in de basis. Marí en Ambrose begonnen beide iedere wedstrijd in de basis. Alleen Fernandes kwam mede door blessureleed nog niet heel veel in actie. Pablo Marí werd na zijn komst tot aanvoerder gebombardeerd. Een huurling als aanvoerder klinkt niet erg logisch, maar wel als het gericht is op de toekomst. Neem als voorbeeld Marko van Ginkel van PSV. Als Chelsea huurling is hij nu ook aanvoerder, puur om het feit dat hij al meerdere jaren rondloopt in Eindhoven en met oog op de toekomst definitief gehaald moet worden. Pablo Marí vond het tijd om buiten Spanje zijn carrière te vervolgen. Niet geheel ontoevallig loopt Marí’s contract na dit seizoen af bij Manchester City. Hij is dus transfervrij na dit seizoen en heeft dan – als het goed is – de clubs voor het uitkiezen. En ook NAC. James Horsfield is het meest recente en tot nu toe enige voorbeeld dat wij ook definitief spelers van Manchester City kunnen en mogen overnemen. Wellicht is Marí dus met het oog op de toekomst aanvoerder gemaakt om hem na dit seizoen definitief in te lijven. Over Fernandes en Ambrose kunnen we kort zijn, Smulders is lyrisch over de talenten: “Ambrose en Fernandes zijn de beste spelers van hun generatie. Zij zullen bij iedere club, met uitzondering van de top drie, in de basis staan.” Vooral in het begin waren er veel vraagtekens bij de Citydeal, maar inmiddels ziet menig supporter in dat zo’n deal gewoon fantastisch is voor een club als NAC.

Kort na de presentatie van de eerste City-talenten volgden er meer spelers. Koch, Vloet, Garcia, Angelino, Agyepong en nog vele anderen. Een waardige Eredivisie-selectie werd samengesteld. Maar, werd er gezegd, deze jongens hebben tijd nodig. De jongste NAC-selectie ooit stond op het veld tegen Vitesse. Tegen Sparta had Michel Breuer in zijn eentje meer Eredivisie-ervaring dan de gehele selectie van NAC bij elkaar. Ervaring is mooi, maar kwaliteit wint het simpelweg van ervaring. Dat hebben wij inmiddels zelf mogen ervaren. NAC is zich nu écht aan het ontwikkelen tot volwaardig Eredivisionist. Voetballes kregen we in Arnhem, maar we gaven het in Breda tegen Sparta. Deze selectie maakt enorme stappen. Hoogtepunt was de historische winst in De Kuip. Met 1000 man sterk waren we het grote verlies eigenlijk al aan het incalculeren. Het werd een 0-2 winstpartij waar we gewoon goed voetbalden, ons mannetje stonden zowel op het veld als erbuiten. Als we echt degradatiekandidaat nummer één waren, zouden we dan kunnen winnen in Rotterdam, en FC Groningen de les lezen? Immers verloren de buurtjes met maar liefst 5-0 van Feyenoord. Het loopt gewoon goed in Breda. Vastigheid, duidelijkheid en een fris elftal. Geen constante wisselingen van formatie of posities, zoals er wél gebeurd in Groningen en Tilburg. Met de aanstelling van Vreven is er een last van de schouders gevallen bij zowel de achterban als de technische staf. Vreven geeft wat NAC nodig heeft. Hij zorgt ervoor dat deze jonge jongens zich ontwikkelen tot mannen. Iedereen die nu bij NAC voetbalt, wil in zichzelf investeren en beter worden. Spelers als Koch en Vloet hebben zelf salaris ingeleverd om bij NAC te kunnen en mogen voetballen. We hebben gewoon een selectie die het moet kunnen halen. Een selectie waar een fantastische achterban achter staat. De hoogste bezettingsgraad in de Eredivisie. Alle ingrediënten zijn aanwezig om van dit NAC een succesvol NAC te maken. Laat de rest van het seizoen maar komen. NAC is zich aan het ontwikkelen tot volwaardig Eredivisionist.

Bron: B-Side Rats

 

43 Reacties op "Hoe NAC zich ontwikkelt tot volwaardig Eredivisionist"

 • Zand in je ogen
  12 oktober, 2017 - 11:33

  Schrijven Goetzee en Smulders tegenwoordig ook al stukken tekst op deze site ;-).
  Wat een positiviteit allemaal, en ik ben het ermee eens. Nu zaterdag winnen, anders heeft de azijnverslaafde reageerder hier weer de overhand.

  62

  0
 • 1912
  12 oktober, 2017 - 11:37

  Mooi stuk! Ik sluit me ook aan

  25

  5
 • F8
  12 oktober, 2017 - 11:37

  Mooi stuk, omschrijft denk ik de gevoelens van menig NAC-supporter!

  21

  1
 • nachoreca1
  12 oktober, 2017 - 11:45

  dan maar azijnzeiker….dit soort teksten moet je typen als je veilig staat… ik hoop net als jullie op het aller, allerbeste voor onze mooie club, maar laten we niet te euforisch worden. zaterdag as is wederom een hele belangrijke, en tegen sparta en ado is het resultaat gewoon tegenvallend geweest. allemaal leuk en aardig dat frivole, maar het gaat om rendement en effectiviteit. come on nac!

  47

  46
 • F8
  12 oktober, 2017 - 11:48

  @nachoreca1

  sodemieter nou is op met dat gejank ouwe, kom het voor zwolle anders ff prediken in ‘t Hoekske

  10

  43
 • Ritchie Bakkers
  12 oktober, 2017 - 11:49

  niks op aan te merken!
  gaat helemaal goed komen !!!

  12

  2
 • Nacir
  12 oktober, 2017 - 11:59

  Utrecht uit: 13.50 en autocombi omwisselen bij het uitvak. Zou je ook met het OV naar het stadion mogen? Of weet iemand wie ik hiervoor zou kunnen bereiken?

  6

  0
 • F5witcher
  12 oktober, 2017 - 12:03

  Heerlijk deze zelfbevlekking. En terecht, wat hebben we dat verdiend na de treurnis van de afgelopen jaren!

  10

  4
 • van Flieger is in Geneve
  12 oktober, 2017 - 12:08

  Zaterdag verliezen van Roda en je hele verkoopverhaaltje kan zo de sloot in. 7 uit 7 is niet bepaald geweldig zeker niet gezien het peperdure puntverlies tegen ADO en Sparta. De 3 bonuspunten tegen Feyenoord zijn bittere noodzaak gebleken.

  59

  71
 • Hans
  12 oktober, 2017 - 12:22

  Zijn er voor de wedstrijd van Utrecht uit ook buskaarten te verkrijgen, want er staat nergens op de NAC site hoeveel kaarten er voor wat beschikbaar zijn.

  Ik ben aanwezig!
  Hup NAC!

  3

  0
 • TpT
  12 oktober, 2017 - 12:24

  Ben het helemaal eens met bovenstaande stuk.

  Toch ben ik bang dat we doordat we zo’n jong team hebben, we nog vaker in het mes gaan lopen zoals tegen ADO en Sparta. Deze ploegen beheersen het degradatiespelletje toch beter, ook omdat ze spelers hebben die kwalitatief nooit hoger dan onderin rechterrijtje eredivisie hebben gespeeld of zullen spelen en er werkelijk schijt aan hebben hoe het voetbal eruit ziet. We gaan deze wedstrijden niet allemaal winnen, tenzij we vroeg in de wedstrijd scoren.

  De keerzijde is weer dat we met deze jonge ploeg, wel enorm kunnen stunten, zoals tegen Feyenoord.

  Het evenwicht tussen in het mes lopen van botte degradatieploegen en af en toe bonuspunten pakken moet in ons voordeel gaan uitvallen dit jaar. Dan zie ik het zeker goedkomen.

  6

  1
 • Wanny
  12 oktober, 2017 - 12:29

  Er zit zeker muziek in deze selectie. Ik heb tegen ADO combinaties gezien die al heel lang niet meer te bewonderen waren. Echter zal het rendement flink omhoog moeten om niet bij de onderste 5 te blijven hangen. Vooralsnog wordt er te weinig gescoord en vliegen ze achterin nogal eens knullig binnen.

  Wat dat betreft geef ik de criticasters gelijk. 7 uit 7 is niet meer dan redelijk, dus het is nog een beetje vroeg voor euforie.

  25

  0
 • HenkTelefoon
  12 oktober, 2017 - 12:35

  @zand in je ogen

  Ik las dat Goetzee vandaag 2 afspraken en een belafspraak had staan. Die heeft toch helemaal geen tijd om dit soort stukjes te schrijven ;)

  5

  1
 • scheppioni
  12 oktober, 2017 - 12:59

  Zaterdagavond in Kerkrade is een echte maar dan ook een hele echte zes punten wedstrijd, mocht ons NAC nu weer teveel de kat uit de boom kijken en het schep ingaan uhh schip dan is die mooie winst in dordt noord steeds minder van waarde voor een sportief gezonde toekomst van ons NAC, in ieder geval op korte termijn !!
  Hopelijk zijn onze NAC spelers mes en mes scherp !!! NAC we follow !

  7

  0
 • ome cor
  12 oktober, 2017 - 13:00

  Het is heel makkelijk: als supporter kun je tot in de eeuwigheid positief zijn of we nu vierde van boven of vierde van onder worden.
  Op het moment dat je beroepsmatig verbonden bent en het werk wordt is het een ander verhaal.

  Zo zonde van de energie om te zeiken, maar goed…. dat zijn ook altijd dezelfde lieden.

  7

  4
 • BredaParel
  12 oktober, 2017 - 13:07

  Smulders’ actie om ManCity te koppelen aan onze club, is de beste die er gedaan is in de afgelopen jaren. Hoewel VVV het goed doet zonder grote inkopen of dergelijke deals (zoals onze City-deal), hebben zij geen brede bank. NAC heeft deze wel en laat jonge talenten voetballen. Niet voor niets zijn verschillende spelers (Garcia, Angelino) al gebombardeerd tot talent van de week door AD, VI etc. Stijgende lijn is zichtbaar en met deze basis kun je denken aan de financiele toekomst. Die ziet er rooskleurig uit, beter dan 10 jaar geleden.

  11

  7
 • Bryon
  12 oktober, 2017 - 13:24

  Op dit moment is dit een goede deal voor NAC. Voor contractspelers als Vloet, Koch en Mets was geen ruimte geweest zonder deze gratis spelers. Je moet dit wel langzaam afbouwen net zoals Vitesse gedaan heeft.

  8

  1
 • Robert
  12 oktober, 2017 - 13:38

  BredaParel. Waar haal jij de informatie vandaan over een financieel zonnige toekomst? Zijn de sponsorinkosten zo gestegen, of de transferinkomsten, is de huur van het stadion gehalveerd? Pompen de andeelhouders plotseling wel serieus geld in Nac, en dus niet alleen om de jaarlijkse gaten te dichten?
  Ik zie over al deze zaken geen informatie van NAC komen.
  Als we dit jaar zouden degraderen zijn we gewoon weer terug bij af!

  14

  5
 • Sjef de gevulde koek@ alle droeftoeters met een blindengeleidehond
  12 oktober, 2017 - 13:50

  Volgens mij net als nachoreaca1 en nog een paar droeftoerters hier kijken jullie helemaal geen wedstrijden. Ieder met een beetje voetbalverstand en dat zijn er hier op deze site niet veel, Ziet dat NAC gewoon prima voetbalt. Tegen sparta, groningen en ado thuis ben je gewoon veel beter als je tegenstander. Dit komt niet door hotseknotse voetbal maar door echt voetbal met verstand en inzet. Ook bij Az uit en Feyenoord natuurlijk helemaal doe je het gewoon goed. Hoe kun je dan met je domme kop elke keer zulke reacties plaatsten. Vorig jaar rond deze tijd zat er 12000 man in het stadion en speel je het aller slechtste voetbal wat ik ooit bij NAC heb gezien. Nog geen jaar later hebben we dit met elke week een uitverkocht stadion. Dus word aub wakker of ga lekker bij Ajax kijken want dan ben je de naam NAC Suporter echt niet waard!!!!!!

  25

  7
 • buurman
  12 oktober, 2017 - 13:51

  Heb de afgelopen weken nog wat wedstrijden van NAC terug gekeken. Dat je dat weer graag doet….. zegt eigenlijk al genoeg. In de Juup wist ik soms niet eens tegen wie we gingen ballen, maar ik was er altijd wel uiteraard. Nu leeft NAC weer echt.

  Je hoeft geen analist te zijn om te zien dat als NAC beter de kansen had benut we 6 punten meer hadden gehad. Dan had je in de subtop gestaan. En qua voetbal zou dat niet onredelijk zijn geweest.
  Er zijn twee zorg punten; – kansen dikwijls niet benutten – na 60 minuten is de pijp op.
  Dat zijn geen kleine problemen. Ik heb NAC al meer in de problemen of zelfs degraderen met goeie ploegen in aanleg. Daarom is minimaal een punt bij roda (helemaal niet zo’n slechte ploeg !) broodnodig.

  12

  3
 • buurman
  12 oktober, 2017 - 13:52

  in de problemen zien komen

  1

  3
 • F8
  12 oktober, 2017 - 14:24

  @Sjef de gevulde koek

  hahaha ow ow, wat een held

  3

  1
 • Dutchbird
  12 oktober, 2017 - 14:31

  Realistisch stuk van LarsW. Weliswaar geschreven met een glas op het bureau dat half vol was maar dat is niet meer dan normaal op een fansite.

  Snel naar beneden gescrolld op zoek naar ene Flieger en jawel, hij schrijft vanuit Genève. Die Geneefse lucht doet hem goed want het blijft bij een klein waarschuwend vingertje. Als we van Roda verliezen kan het verhaal van LarsW volgens Flieger de sloot in. Met andere woorden als we van Roda winnen staat het artikel van LarsW zelfs volgens Flieger als een huis.

  8

  0
 • Henk
  12 oktober, 2017 - 15:16

  Kansen benutten was alleen de laatste wedstrijd een probleem. In de serie wedstrijden daarvoor was NAC juist de op één na meest efficiënte ploeg van de eredivisie.

  6

  3
 • Wanny
  12 oktober, 2017 - 15:43

  @ Henk

  Dat zijn statistieken die niet alles zeggen. NAC scoorde waarschijnlijk procentueel gezien het meest uit de doelpogingen. Echter zijn er ook veel kansen die niet tot een doelpoging leiden.

  1

  4
 • Ojee
  12 oktober, 2017 - 15:48

  Fliegertje hoort helemaal niet in Geneve te zitten. Die hoort onderweg te zijn naar Breda voor de bijeenkomst van vanavond.

  8

  2
 • Munt
  12 oktober, 2017 - 16:55

  @Dutchbird

  Mooi interview. Wat mij direct opviel is dat stukje over de wedstrijd in de Kuip. Hier komt weer duidelijk naar voren dat Vreven de juiste snaar weet de raken bij de jonge spelers.

  7

  1
 • ady
  12 oktober, 2017 - 17:14

  beste larsw

  leuk geschreven!

  maar mag wel iets kritischer

  5

  2
 • Dikke Lul, 3 Bier
  12 oktober, 2017 - 17:24

  VVV is de verrassing van dit seizoen tot nu toe.
  Maar ik ben echt super tevreden met hoe NAC het doet in de Ere, die punten komen wel.

  7

  0
 • Ollie bier halen
  12 oktober, 2017 - 17:57

  Voor alle azijnzeikers en Fliegertje, je bent wat je denkt! Alle negatieve reacties trekken alle positieve energie weg en daar heeft NAC geen zak aan. Daarom blij met dit stuk en met de vele positieve reacties. Vol goede moed zaterdag naar Roda, lekker veel bier halen want ik weet zeker dat we dan een gezellige avond hebben en denk dat we gaan winnen!

  7

  3
 • Peppie&kokkie
  12 oktober, 2017 - 18:14

  Positief stuk! Bravo en ja zo makkelijk al te roepen als het fout zaterdag gaat. Het zal wel vaker nog eens zo gaan als bij ADO en Sparta maar zoals iemand reeds schreef: ” het spel bekoort mij mee dan heel het vorige seizoen”. Ben trouwens blij dat ” de oranjekoorts” voorbij is….. op naar zaterdag!

  3

  0
 • Leeuw
  12 oktober, 2017 - 18:55

  Zo’n trainer zet ook geen zoden aan de dijk!

  2

  1
 • HupNac!
  12 oktober, 2017 - 18:58

  @fliegertje: tsjah.. Zaterdag verliezen… En stel dat we nu zaterdag winnen? Dan weer even een weekje fijn je mondje houden toch? Ow ja.. HupNac! eens een x vanuit Roemenië.. Schijnt belangrijk te zijn om dat te melden..

  4

  0
 • RV
  12 oktober, 2017 - 20:06

  Er is heel weinig om negatief over te zijn op zich, maar laten we die hosanna stemming achterwege laten.
  Typisch NAC en nergens op gebaseerd. In het seizoen van degradatie konden we volgens iedereen ook niet degraderen, uiteindelijk was het zwaar terecht. We staan gewoon in een gevarenzone en ik ben er honderd procent van overtuigd dat teams als Roda en Willem II ingespeeld gaan raken. Terwijl ik me hardop de vraag stel of dit NAC überhaupt in staat is dit lang vol te houden. Unal was na 15 wedstrijden compleet kapot, Ambrose moet er dit jaar 34 spelen want we hebben geen alternatief (!).

  Als je ziet hoe eenvoudig je eigenlijk door Sparta en ADO over 90 minuten opzij wordt gezet dan is dat ook zorgwekkend. Zowel Sparta als ADO haalden vrij eenvoudig punten in Breda. Op dat moment denk je vaak onterecht, maar als je realistisch bent dan voel je het in zo’n wedstrijd ook gewoon aankomen.

  Dat neemt trouwens niet weg dat dit NAC tegenwoordig ook met een goed strijdplan de wedstrijd in gaat en dat vind ik positief. Sfeer rondom de club is goed en dat is belangrijk. De supporters zien weer een herkenbaar NAC en jongens die graag dat geel zwarte logo op de borst dragen, dat is het belangrijkste aspect.

  Maar wat als er dit weekend verloren wordt en de week daarna tegen Zwolle maar een puntje wordt gehaald? WIe gaat in godsnaam dit team er mentaal uittrekken en dit team op sleeptouw nemen?

  Mijn grootste vrees is dat dit NAC geen karakters heeft die degradatievoetbal kunnen spelen.

  Pierre van Hooijdonk zei het pas treffend.
  NAC gaat een makkelijk seizoen tegemoet en speelt zich vroeg veilig óf NAC eindigt al vroeg in de problemen. Laten we keihard blijven werken voor ieder punt en als supporters er achter blijven staan.
  Vertrouwen is er, positieve dingen gezien maar laten we die hosanna stemming eens achterwege laten.

  Als je die CIty deal hebt en ook nog eens een flinke begroting dan moet je gewoon ergens tussen plaats 12 en 15 kunnen eindigen en jezelf een wedstrijd of 4 voor het einde van het seizoen vrij kunnen spelen.

  Welk team heeft kwalitatief goede en gratis spelers van een grootmacht in de Premier League én ook nog eens zo’n begroting? We mogen ook best wat verwachten hoor!

  10

  1
 • Driekus
  12 oktober, 2017 - 20:56

  Heel goed verwoord tv. Alleen hoop ik dat het negatieve niet uitkomt. Lets go. VT Creed

  0

  0
 • Driekus
  12 oktober, 2017 - 20:59

  En die Groenendijk denkt dat hij met rustugghh de Europa cup gaat halen.Blaaskaak eerste klas met die schopper .

  4

  0
 • Achterkleinzoon van Boerke Verschuren
  12 oktober, 2017 - 23:28

  Al vaker gezegd: dit wilden wij met zn allen! Nu zijn we terug en nu moeten we genieten!
  De ene keer stunt je, de andere keer verlies je lullig.. Kan allemaal. Zolang er maar sprake is van NOAD!! Alle vertrouwen in dit NAC. En zaterdag revanche nemen op die stinkclub!

  0

  1
 • Loup
  13 oktober, 2017 - 04:00

  Alhoewel ik van mening ben dat Stijn zich ook niet tot dit soort uitspraken moet laten verleiden, vind ik Alfred echt een slappe zak.. iets als de pot verwijt de ketel, de man in kwestie hij kan er zelf ook wat van.. azijncoach nr1 eredivisie naar mijn mening, volgens Alfred ligt het altijd aan de tegenstander. Laat Stijn alsjeblieft niet de trend volgen, hou je bezig met je eigen selectie en niet met de buitenwacht! Die laatste opmerking geldt overigens ook voor Hans Smulders imo.

  Idd slechts bijzaken:), ik heb er echt vertrouwen in dit seizoen!

  0

  0
 • Toontje
  13 oktober, 2017 - 06:09

  Eerst maar eens zorgen dat we morgen punten halen..wat dat betreft..geen woorden maar daden

  2

  1
 • Gerrit39
  13 oktober, 2017 - 07:09

  Als het positief over nac gaat horen hier nog geen eens de duimpjes omlaag te gaan.

  0

  1
 • ctk
  13 oktober, 2017 - 08:35

  Het klopt grotendeels wel, NAC Breda gaat steeds beter voetballen, maar vorig seizoen won GAE ook van feyenoord en deze club is toch gewoon gedegradeerd.
  Dus die overwinning zegt niks of je wel of niet in de ere blijft!

  2

  0