Go to Top

Jong NAC wint in Eindhoven van Jong PSV

Jong NAC wint in Eindhoven van Jong PSV

Jong NAC heeft vanavond op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven een ruime oefenzege geboekt op Jong PSV. Trainer Frank van Kempen had een aantal spelers van het eerste elftal onder zijn hoede, waaronder Luka Ilic. De Serviër stond vanaf het eerste fluitsignaal op het veld. Doelman Aro Muric ontbrak vandaag zowel tijdens de wedstrijd als op het trainingscomplex in Zundert.

De Bredanaars hadden weinig moeite met de tegenstander uit Eindhoven, dat aantrad met een zeer jeugdig Jong-elftal. Het team bestond vooral uit spelers die vorig seizoen deel uitmaakte van de jeugdopleiding van PSV. Namen als Joël Piroe en Zakaria Aboekhlal stonden in de basis. De welbekende Jong-PSV’ers, zoals Gudmonsson en Obispo, deden niet mee.

NAC kwam op voorsprong via Gervane Kastaneer. De aanvaller pikte opnieuw een doelpunt mee in de voorbereiding. Niet veel later wist Skender Loshi namens NAC de score te verdubbelen, wat tevens de ruststand in Eindhoven betekende: 0-2.

In de tweede helft wist NAC nogmaals het net te vinden. Jordan van der Gaag, die vermoedelijk als tien speelde, maakte de derde van de avond. In de slotfase wist Jong PSV nog wat terug te doen via Aboekhlal. Daarmee werd de eindstand van het oefenduel bepaald op 1-3.

Muric, die in de oefenwedstrijd tegen Konyaspor geblesseerd raakte aan zijn bovenbeen, was niet aanwezig. De doelman ontbrak vandaag eveneens in Zundert en lijkt derhalve nog steeds geblesseerd te zijn. Het is nog steeds onbekend hoe lang en waaraan precies Muric geblesseerd is. Het lijkt er daarom steeds meer op dat Mark Birighitti komende zondag onder de lat zal staan in Alkmaar.

Opstelling NAC: Niemczycki; Van Beijnen (Stenzler ’46), Klomp, Palmer-Brown, Carolina; Kali (De Fretes ’60), Damen (Broeren ’60); Ilic (Vermeer ’60, Van Beijnen ’70), Van der Gaag, Kastaneer; Loshi (Mashart ’60).

Formatie NAC (4-2-3-1):

Niemczycki;

Van Beijnen, Klomp, Palmer-Brown, Carolina;

Kali, Damen;

Ilic, Van der Gaag, Kastaneer;

Loshi.

Bron: B-Side Rats, R.J. Dumfries (Twitter), BN DeStem

36 Reacties op "Jong NAC wint in Eindhoven van Jong PSV"

 • Johan o
  7 augustus, 2018 - 22:19

  Lekker toch!? Wat basisklanten ff nog wat speelminuten laten maken. Van der gaag die zijn doelpuntje weer mee pakt. Leuk man…
  Beetje positiviteit meenemen naar de kom ende wedstrijd.. lekker man ?

  65

  0
 • HenkTank_4823
  7 augustus, 2018 - 22:26

  Murich, het klinkt allemaal niet best.

  AVG weg ermee. Net een virus joh.

  Buiten dat snap ik niet dat de directie geen toestemming vraagt aan de persoon in kwestie om duidelijkheid over zijn lichamelijke gesteldheid met de achterban te mogen delen. Ik kan het mezelf niet voorstellen hij dit weigert. Dit brengt alleen maar onrust bij de supporters, getuigen mijn eerste zin.

  26

  8
 • HenkTank_4823
  7 augustus, 2018 - 22:30

  Kan iemand wat vertellen over het getoonde spel van Luka Illic?

  17

  3
 • Luusje
  7 augustus, 2018 - 22:35

  Vermeer na 10 minuten geblesseerd ofzo??

  3

  1
 • LarsW
  7 augustus, 2018 - 22:40

  @Luusje

  Ja, inderdaad. Vermeer viel al na 10 minuten geblesseerd uit.

  2

  0
 • Nacbreda076
  7 augustus, 2018 - 22:44

  Waarom laten ze Koch en Palmer-Brown niet spelen naast elkaar? Moeten denk ik toch dit seizoen de twee centrale verdedigers worden…. ik ben ook benieuwd hoe Ilic het deed, iemand die dit weet?

  10

  0
 • Semsi
  7 augustus, 2018 - 22:44

  En de keeperssoap dendert maar door. Smulders heeft er blijkbaar niets van geleerd.

  9

  106
 • Sjef de gevulde koek@semsi
  7 augustus, 2018 - 22:47

  Met alle respect maar word je niet moe van jezelf. Elke keer die onzin. Wat kan Smulders hier nu aan doen dat deze jongen door een ongelukkige botsing geblesseerd raakt. Muric is een top keeper voor ons dit is pure onmacht dus hou aub op met elke keer negatieve onzin te posten en ga achter je club staan

  113

  10
 • Semsi
  7 augustus, 2018 - 22:51

  Negatief? Niet achter mijn club staan? Onzin!
  Aan de blessure kan niemand iets doen, maar door geen duidelijkheid te geven over de blessure van Muric voegt Smulders wat mij betreft een hoofdstuk toe aan de keeperssoap.

  16

  130
 • Sjef de gevulde koek@semsi
  7 augustus, 2018 - 22:58

  Nu val je helemaal door de mand en ben je niet serieus meer te nemen. En blijft dus dat je alleen maar negatieve onzin post om te posten. Staat al
  3 dagen hier op de site waarom er niks gecommuniceerd word door Smulders en NAC. Slaap lekker

  80

  5
 • Naccer in Ozzie
  8 augustus, 2018 - 03:51

  @semsi

  Door figuren zoals jij word hier de sfeer verpest. Er zijn nu al tig berichten gepost over het privacybeleid. Kan Smulders daar iets aan doen??? NEE!
  Ik hoop dat dit je laatste onzin bericht is en wat meer positief laat gelden.

  39

  1
 • Pura Vida de Costa Rica
  8 augustus, 2018 - 04:42

  NAC heeft 2 hele goede trainers gehaald van sparta en ajax. Wordt duidelijk gebouwd aan de toekomst. Deze uitslag zegt mij niks maar het js wel goed dat er groep staat die potentie laat zien en dan zitten er nog 4 bij Helmond om veel minuten te maken. Belangrijk dat NAC eindelijk verder kijkt dan NAC-1 alleen.

  22

  0
 • Belgische Naccer
  8 augustus, 2018 - 05:54

  Het is te hopen dat Muric snel herstelt is, anders herhaalt de geschiedenis zich.

  Als dit nog een paar weken duurt, verspeel je zo weer 10 punten onnodig. Net zoals vorig jaar, en dan loop je het hele seizoen weer achter de feiten aan. Tijd voor nog een keeper erbij en afscheid nemen van Brigitte.

  Actie Smulders, dit moet je niet op zijn beloop laten, net zoals vorig jaar!!!

  7

  27
 • Hup NAC
  8 augustus, 2018 - 07:42

  @Semsi houd toch aub op met onzin uitkramen. Ga eerst eens je huiswerk doen door uit te zoeken waar AVG precies voor staat. Nu roep je maar wat ongefundeerd en breng je het niveau van deze AVG discussie verder naar beneden.

  8

  0
 • nacman
  8 augustus, 2018 - 08:13

  volgens horen zeggen speelde illic een dijk van een wedstrijd een echte regelrechte aanwinst

  15

  0
 • GinnekenGabber
  8 augustus, 2018 - 08:39

  @belgischenaccer

  Zet jij eens snel een geelzwarte bril op meneertje.

  3

  0
 • BVV
  8 augustus, 2018 - 08:41

  Volle bak vertrouwen geven aan Birighitti. Hij krijgt een nieuwe kans, en hij zal er alles aan doen om deze met beide armen en bennen vast te klemmen. Niemand moet er nu zo gebrand op zijn om te presenteren als Mark.

  21

  0
 • Molenschot Loco
  8 augustus, 2018 - 08:44

  Ik heb zo het gevoel….dat we niet veel meer van Semsie gaan horen…..en ik denk dat Mark Birrighitti..ons gaat verassen komende zondag…hup Mark…hup NAC!!

  16

  0
 • Molenschot Loco
  8 augustus, 2018 - 08:45

  BVV….je bent me net je snel af….

  5

  0
 • ibio
  8 augustus, 2018 - 09:09

  Dit wordt het jaar van Mark Birighitti. Ik hoop dat deze antiheld ons allemaal positief gaat verassen. En dat er een nieuwe NAC held gaat ontstaan.
  In de laatse minuut stop hij komende wedstrijd een pingel..

  10

  3
 • Ki Utsuri
  8 augustus, 2018 - 09:10

  @Semsi 7 augustus, 2018 – 22:44:
  ‘En de keeperssoap dendert maar door. Smulders heeft er blijkbaar niets van geleerd.’

  Blijkbaar is er een groep supporters die behoefte heeft aan een keepersoap, het lijkt wel of men die namelijk zelf probeert te creeeren. Mijn advies daarin is om je beide hobby’s apart te houden (voetbal en soaps kijken).

  Muric is de eerste keeper, Birighitti de tweede keeper. Als Muric niet 100% fit is, speelt Birighitti. Daar moeten we het mee doen.

  Birighitti kwam vorig jaar last-minute ingevlogen en werd direct tussen de palen gezet in een team dat worstelde tegen degradatie. Birighitti heeft fouten gemaakt, punten gekost maar ook punten gepakt.
  Ik vind dat Birighitti een uitstekende lijnkeeper, maar onbetrouwbaar bij hoge ballen (dat is ook een stukje communicatie). Birighitti is een selectiespeler en heeft het recht om te laten zien aan de nieuwe trainer wat hij in huis heeft. Ik gun hem daarom een ‘normale’ seizoensvoorbereiding en ik verwacht dat hij gewoon een degelijke stand-in kan zijn voor Muric.

  We kunnen we weer aan die caroussel gaan draaien maar ook een ervaren keeper is geen garantie. Kijk maar maar naar vorig seizoen: Jones (Feyenoord), Pasveer (Vitesse) en Hansen (Heerenveen).

  Misschien komt er richting 31 augustus nog ergens een ‘buitenkansje’ voorbij maar tot die tijd: accepteer de selectie zoals die er nu is. Daar heb je meer aan dan de komende drie weken dagelijks vragen naar de status van de keepers of de extra spits.

  41

  0
 • Semsi
  8 augustus, 2018 - 09:12

  Hier ben ik weer. Beetje flauw om mij af te doen als negatief. Laat mij niet zomaar wegjagen.
  Case closed.

  Hup NAC!

  12

  19
 • Lamington
  8 augustus, 2018 - 10:00

  Vorig jaar waren er vier keepers op een gegeven moment. Birighitti werd als angstaankoop gehaald en bleek niet de juiste man te zijn (enkele goede wedstrijden heeft hij wel gespeeld, overigens). Nu hebben we er drie, waarvan de beoogde nummer 1 onduidelijk lang geblesseerd is en het eigen jeugsproduct als ‘te jong/onervaren’ wordt gezien.

  Smulders kan niks doen aan de blessure van Muric en het feit dat de wet hem tegenhoudt in communiceren (wat al niet zijn sterkste kant is, maar dat het zijde). Wél kan verteld worden wat nu het plan gaat zijn omtrent de doelman. Muric 1, Birighitti 2 en Niemczycki 3? Of komt er stiekem weer een vierde bij? Birighitti tijdelijk op 1? En wat als hij prutst? Risico lopen met onze eigen jonge keeper?

  Ik vind het wel opmerkelijk dat zo’n vier maanden geleden Bertrams zo’n beetje dé keeper voor NAC was, maar 2018-2019 wordt opeens ‘het jaar van Birighitti’ want ‘hij is zo gebrand’. Zou mooi zijn. Maak dat maar waar. Ik denk dat hij nog niet zo ver is en door de situatie nu net zo veel of misschien zelfs meer druk voelt dan vorig jaar (JIJ moet het nu WEER gaan waarmaken, zoiets).
  We gaan het zien. Wat meer over de ‘hoe verder’ kan in ieder geval m.i. geen kwaad. En iedereen kan een scenario of 5 verzinnen; laat degenen die erover gaan het maar vertellen.

  2

  1
 • Ojee
  8 augustus, 2018 - 10:47

  Birighitti hield er afgelopen weekend op wonderbaarlijke wijze 3 schoten van zeer dichtbij en direct achter elkaar uit. En dan nog wat andere poginkjes. Bovendien leek hij rustig aan de bal, zelfs met een uiterst zwakke verdediging voor zich. De eerste twee tegengoals waren zeker niet zijn schuld, de derde kon ik niet goed zien.

  Afgelopen seizoen maakte hij er vaak een potje van, maar heeft hij o.m. tegen Feyenoord prima gekeept. Hij kan het dus wel. Mij lijkt het zinvol om niet teveel tegen de beste man aan te schoppen, want zolang Muric geblesseerd is zal hij het moeten gaan doen. Help hem daarbij.

  20

  0
 • buurman
  8 augustus, 2018 - 10:50

  Bij mij blijft toch hangen die wedstrijd van Birri in de kuip vorig seizoen.
  Een paar keer heeft hij laten zien te kunnen keepen. Maar een groter aantal keren was het shit. Al vond ik zijn vervanger nog zwakker. Dat was echt van de regen in de drup.
  Verder heeft hij iets in zijn uitstraling waar ik een zwak voor heb. Kortom geef hem, wat mij betreft, nog een goeie kans.

  13

  0
 • buurman
  8 augustus, 2018 - 10:53

  Gek dat het gezegde niet is; “van de drup in de regen” , valt me nu pas op. Regen is toch erger dan wat drup?

  5

  7
 • Nacbreda076
  8 augustus, 2018 - 11:05

  Birighitti is echt niet zo’n hele slechte keeper hoor…. hij heeft een paar wedstrijden dramatisch gespeeld maar die 6 punten die hij bij twee wedstrijden had weggegooid heeft hij wel gepakt tegen Feyenoord en niet te vergeten Heracles. Als we allemaal achter Birighitti gaan staan zal hij wel moeten. Ik heb er toch wel heel veel vertrouwen in.

  13

  0
 • GinnekenGabber
  8 augustus, 2018 - 11:09

  Als we allemaal achter birigitti gaan staan zit het vak veel te vol.
  Das gevaarlijk en dat mag niet.

  8

  2
 • Nicky
  8 augustus, 2018 - 11:12

  Hoewel het volgens de hedendaagse betekenis juist omgekeerd klinkt, gaat de situatie er niet op vooruit wanneer je van de regen in de drup belandt.

  De drup die hier bedoeld wordt, komt van het woord drop, waarmee de plaats onder de dakrand wordt bedoeld waar de regen naar beneden stroomt. Wanneer je dus denkt te schuilen voor de regen en onder een druipend afdak gaat staan, ben je slechter af dan in de oorspronkelijke situatie.

  8

  0
 • Snuffelrat
  8 augustus, 2018 - 11:34

  Maar komt er nog een nieuwe spits?

  6

  2
 • scheppioni
  8 augustus, 2018 - 12:41

  Prima voor het vertrouwen voor de potentiele NAC 1 spelers voor zondag bij de kazen a.s. !!
  Knalluhhhh zondag !

  5

  1
 • 210853
  8 augustus, 2018 - 13:00

  Birghitti gaat gewoon keepen en pakt zijn kans.

  7

  0
 • G00Ser
  8 augustus, 2018 - 13:29

  Johan,

  Lekker blijven zeuren op Smulders, alsof hij Muric zelf heeft geblesseerd…man man.

  6

  2
 • Gilze
  8 augustus, 2018 - 18:34

  Spits erbij!!!!!

  11

  0
 • Kroeif
  8 augustus, 2018 - 23:15

  Samenvatting is te vinden op de Psv websites.
  Op die beelden overigens duidelijk te zien dat NAC met namen op de shirts speelt!

  1

  0
 • Dutchbird
  9 augustus, 2018 - 00:59

  @Kroeif goed opgelet, inderdaad bij iedereen de naam onder het rugnummer.

  0

  0