Go to Top

Kali: “Ik moet het geleidelijk opbouwen”

Kali: “Ik moet het geleidelijk opbouwen”

Anouar Kali hoopt na de winterstop te kunnen pieken. De middenvelder kwam door fysiek ongemak in de eerste seizoenshelft tot slechts elf wedstrijden. De stap van niet spelen bij Utrecht naar iedere week spelen bij NAC bleek niet eenvoudig, zo erkent Kali in gesprek met BN DeStem

Kali was in de zomer dé grote aankoop van NAC, maar viel (net als veel van zijn collega’s) behoorlijk tegen. Hij legt uit waarom het niet lukte in de eerste helft van de competitie: “Ik had last van mijn rug; overbelasting. Vorig seizoen bij Utrecht had ik weinig gespeeld, bij NAC ging ik opeens van nul naar honderd. Met de trainer heb ik besproken om gas terug te nemen en te herstellen om na de winterstop fit te zijn.”

De Marokkaanse spelverdeler heeft vertrouwen in tweede seizoenshelft: “De eerste maanden waren we los zand. We wisten van elkaar niet hoe of wat. Later is het gegroeid en beter geworden. We deden dingen waar we niet goed in zijn. Een verdediger moet verdedigen en de bal inleveren, een middenvelder speelt in dienst van het team en een aanvaller moet gewoon scoren. Voorheen was dat andersom. De eerste drie wedstrijden straks met Willem II, ADO Den Haag en De Graafschap zijn voor ons van groot belang. Daarin moeten wij de basis leggen voor een goede tweede seizoenshelft.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

 

 

52 Reacties op "Kali: “Ik moet het geleidelijk opbouwen”"

 • Kinderkaartje
  9 januari, 2019 - 08:21

  Geen woorden maar daden, mijnheer Kali!
  Ook al is dat van een andere club, geldt ook voor die gasten bij ons.

  Laat maar zien, 20 januari!

  24

  13
 • Da Pope
  9 januari, 2019 - 08:25

  Ik blijf het vreemd vinden dat veel voetballers zoveel moeite hebben om fit te raken. Is de intensiteit van een wedstrijd dan zó fundamenteel anders dan die bij trainingen? Je zou toch verwachten dat je, als je niet veel aan spelen toekomt, manieren zoekt om die intensiteit na te bootsen. Het voelt toch raar dat spelers datgene waarmee ze hun geld verdienen (hun lijf) blijkbaar niet voldoende kunnen onderhouden, wanneer ze in het weekend niet in actie komen.

  65

  5
 • Chris W.M.
  9 januari, 2019 - 08:58

  Heel apart;

  “Een verdediger moet verdedigen en de bal inleveren, een middenvelder speelt in dienst van het team en een aanvaller moet gewoon scoren. Voorheen was dat andersom”

  Wat hebben ze in vredesnaam gedaan op de trainingen en in de voorbereiding dat bovenstaande niet duidelijk was? De spelers die bij NAC spelen zijn toch niet allemaal nieuw op die positie dat hier verwarring over kan ontstaan, die hebben toch al jaren ervaring met het uitvoeren van hun taken wat verwacht wordt in die positie?

  16

  2
 • Balkan
  9 januari, 2019 - 09:02

  In de tijd van data zou je haast denken dat een simpele fitheidstest genoeg zegt. Een medische test heb ik vaker gelezen, maar worden deze gecombineerd met een intensiteit/duurtest om de belasting op bv. oude blessures te testen?

  .

  3

  1
 • Ivo
  9 januari, 2019 - 09:05

  Een met Da Pope. Zie ook het Muhren-verhaal. Ervaren full-profs die niet fit bij hun nieuwe club binnenkomen, en dan erg veel tijd nodig hebben om volledig fit te raken.

  Na een ernstige blessure kan dat, maar anders mag dat eigenlijk niet gebeuren. Als prof moet je ervoor zorgen dat het conditioneel en fysiek goed zit. Ook als je minder speelt. Het is te compenseren met andere dingen.

  Overbelasting is kwalijk en te voorkomen. Daar moet je als speler samen met technische en medische staf op kunnen anticiperen.

  10

  0
 • Kipiani
  9 januari, 2019 - 09:34

  Hele slechte transfer. Niet goed gescout. Onvoldoende informatie ingewonnen. Jongen is ‘op’ voor dit niveau.
  Kapitaals vernietiging. Paniekaankoop? Het ultieme bewijs waarom Smulders op de totaal verkeerde rijbaan terecht gekomen was. Met dank aan onze RvC.

  12

  33
 • Arie
  9 januari, 2019 - 09:41

  Ze moeten je geleidelijk aan buiten trappen.
  Als je prof bent en je kunt jezelf niet fit houden tijdens of heel rap na de zomerbreak, dan ben je ongeschikt. Mentaliteit van lik-mn-vestje en voetballend ook geen wonder. Zonde van de centen. Het is verdomme januari en Kali is nog steeds een beetje moe. Je bent Romario niet. Next!

  28

  11
 • Van "taajlaand
  9 januari, 2019 - 09:42

  Rare praat van Kali!

  Je bent TOPSPORTER, althans dat zal je droom zijn, en de kansen liggern er.
  Dus, zal je op élk moment, ook als reserve moeten laten zien dat je aan spelen toe bent, scherp, conditioneel stek en FIT!
  “Overbelast’ zouden spelers in de Engelse competities kunnen zijn, maar hier in Nederland mag zo’n jonge kerel dat uispreken.
  Kom op zeg, profvoetballer, je beroep bij een suptopper, en nu bij een laagvlieger, waar geen bekerwedstrijden of Europees gespeeld hoeft te worden.
  Daarom, werker, trainen en zorgen dat je fit bent en er staat als je het veld in moet
  Een blessure is een ander verhaal, maar ook dat kan eerder voorkomen worden indien een speler coditioneel op orde is.
  Je hebt verdomme een ‘beroep’ waar 90% van je fans jaloers op is!

  12

  5
 • Kipiani
  9 januari, 2019 - 09:50

  Waarom stelt BN de Stem trouwens niet de vragen die bij dit verhaal horen ? Vragen welke in de reacties hier duidelijk naar voor komen. Is Kali anders geen informatie punt meer soms ? Vrienden blijven ?
  Waardeloze journalistiek. Snoepreisje. Wel Smulders afbranden, afmaken en stemming maken.

  11

  3
 • Pizzabakker
  9 januari, 2019 - 09:51

  Snap ook niet waarom spelers bij ons de laatste tijd langer uit de roulatie zijn dan vroeger. Dit terwijl er toch al jaren wordt gesproken over een topsportklimaat en sterk verbeterde trainingsfaciliteiten. Dat zou er eigenlijk toe moeten leiden dat geblesseerde spelers sneller terug zouden moeten keren en sneller wedstrijdfit moeten geraken. Laat de begeleiding dan toch nog te wensen over?

  9

  0
 • Nacbreda076
  9 januari, 2019 - 10:06

  —————————-Van Leer———————

  Van Anholt — Klomp —Koch — Mets —Karami

  —————-Verschueren—Nijholt——————

  ———————-Muhren/Fernandes—————-

  ———Rosheuvel——————-Te Vrede———

  Zet gewoon Rosheuvel en Te Vrede samen voorin, wisselend van flanken. Bij die goal van Rosheuvel kwam hij toch ook vanuit links? En dan Muhren of Fernandes daarachter zetten.

  7

  20
 • Sjef de gevulde koek
  9 januari, 2019 - 10:09

  Moet zeggen dat niet fit verhaal begint echt om te kotsten te worden alle aankopen waren en of zijn niet fit dat kan natuurlijk echt niet dat mag je Smulders echt aanrekenen is gewoon beschamend.

  9

  6
 • Gilze = NAC
  9 januari, 2019 - 10:21

  Wat een slecht verhaal. Hebben we voor dit krakkemikkig gevalletje echt 4k betaald? Veel te veel voor een overgewaardeerd karretje dat altijd bij FC Utrecht in de garage heeft gestaan… Lijkt inderdaad wel een trend te worden bij NAC. Slechte zaak!

  10

  5
 • gaoperd
  9 januari, 2019 - 10:52

  vandaag 10.00 trainen
  vandaag 15.30 trainen

  je zal wel versleten zijn aan het eind van de dag…..

  6

  3
 • Voorwaarts
  9 januari, 2019 - 10:52

  Ik ga even advocaat van de duivel spelen.

  Kali heeft zijn lichaam overbelast en is daardoor niet fit. Dit betekent niet dat hij zijn best niet heeft gedaan of niet al fit was.
  Het verwijt dat hem nu gedaan wordt is vergelijkbaar met een bouwvakker die door zijn rug gaat. Je gaat tegen die bouwvakker toch ook niet zeggen dat hij dan maar vaker (te) veel meer had moeten dragen? Want het is zijn werk en als hij meer had getild was hij niet door zijn rug gegaan.

  Echter zijn zulke blessures tot op zekere hoogte wel te voorkomen door een kundige fysio en communicatie van de speler. Maar ook dan blijft er altijd nog een risico.

  Daarnaast is de vermoeidheid anders dan de meeste supporters kennen, het is geen kwestie van eerder naar bed gaan of een redbull drinken. Het is een kwestie van een overbelast lichaam en kapotte spieren die fysiek niet meer kunnen leveren wat er gevraagd wordt.

  31

  3
 • Boekenworm
  9 januari, 2019 - 10:55

  Na een periode minder te hebben gespeeld gaat hij te hard van stapel omdat hij té graag wil. Ik kan dat wel waarderen. Er wordt meer van spelers gevraagd in het moderne voetbal. Wat een zure reacties weer. Zijn jullie wel voor NAC?

  10

  5
 • Geeltje
  9 januari, 2019 - 10:58

  Draait alleen maar naar achteren open en speelt alleen maar ballen terug. Geen basisklant helaas.

  7

  6
 • Eljé
  9 januari, 2019 - 11:23

  Goed punt Kipiani. Dat is het heikele punt met journalistiek anno 2019 voor politiek én sport. De ‘journalisten’ zijn door overdaad aan media-aanbod zo blij dat ze iemand mogen spreken, dat ze niet meer kritisch zijn uit angst hun contact te verliezen en als gevolg daarvan niet hun ‘controlerende’ taak uitvoeren.
  Nu is dat in sport natuurlijk niet zo erg als politiek, maar wel bijzonder irritant.

  Maar dat is ook de reden dat je geen actieve voetballers en trainers meer bij bv VI ziet. Die laten toch alleen voorgekauwde clichés los waar niemand wat aan heeft. Is men kritisch, zie je ze nooit meer.

  1

  0
 • Robert
  9 januari, 2019 - 11:26

  Ik heb hier geen woorden voor! Graag door de achterdeur naar buiten. Heeft het nooit ergens waargemaakt,

  en nu hier weer niet. Is een mentaliteitskwestie.

  Bij het artikel over Remie hebben we het nog over mentaliteit gehad en het investeren in jezelf.

  En dan haalt iemand bouwvakkers erbij! We spreken hier over bevoorrechte mensen met topsalarissen

  voor een paar uurtjes trainen per dag, een wedstrijd in de week en serieus leven!

  Op instagram heeft hij genoeg energie. En waarom in de vakantie weer naar Marokko vliegen in plaats

  van hier aan je fitness werken?

  Hij is helaas niet de enige in onze selectie.

  Maar ja, er is veel geld voor hem betaald door onze geweldige directie.

  22

  16
 • Balletje
  9 januari, 2019 - 11:29

  Dus de therorie is……iedereen is nu op de juiste plek, ingespeeld, ze kennen elkaar, nu gaat het gebeuren.
  Ik denk dat zelf ook, het losse zand was meer los water, geen grip op te krijgen. MvdG is wel slim, niet iedereen tegelijk op een betere plek, maar gewoon een paar per keer.
  Ik geloof dat als en mochten we W2 winnen, en het liefst als een steamroller eroverheen gaan, dat we alles op zn plek zien vallen. Op de juiste plek is er meer kwaliteit, en met de herstelde spelers in een wedstrijd of 3 volle 90 minuten gaan, komt het echt goed!

  0

  0
 • Breda1965
  9 januari, 2019 - 11:32

  verwende babys zijn het

  4

  3
 • Breda1912
  9 januari, 2019 - 11:37

  @Robert

  Mag hij misschien zelf weten wat hij in z’n vakantie doet? Volgens mij mag iedereen dat zelf bepalen dus waarom hij niet? En verder sluit ik me volledig aan bij Voorwararts. Niet gek dat je overbelast raakt als je ineens alles speelt. Hij werkt gewoon prima aan z’n herstel dus laat die jongen in z’n waarde..

  17

  4
 • Robert
  9 januari, 2019 - 11:54

  @Breda1912. Ja hoor!

  Maar ja, jongen, wanneer ik niet klaar ben met iets pas ik mijn vakantie aan! Ik geloof ook niet, dat er zoiets

  als Kerst is daar! Had hier gewoon doorgegaan met je revalidatie

  Om dat langzaam wennen en overbelast raken moet ik echt lachen! Wat heb je dan bij Utrecht op de training

  gedaan?

  En ineens alles spelen? 1 wedstrijd van 1 1/2 uur in de week en een paar uurtjes trainen per dag.

  Geen topsport-mentaliteit!

  En wat er niet in zit, komt er ook echt niet uit!

  16

  16
 • Tombola Breda
  9 januari, 2019 - 11:55

  Wat een negativiteit weer zeg. Waarom denken jullie dat er altijd wordt gesproken over ‘wedstrijdritme’? Al hang je uren in de sportschool, de fysieke en mentale inspanning van een wedstrijd is nooit na te bootsen tijdens een training. Je kunt in de training tot 90% gaan als je echt heel goed bent. Maar de volle 100% piek kan alleen tijdens een wedstrijd voor het echie.

  Ik vind Kali zijn verhaal daarom plausibel. Hij is gebracht op een moment dat het een zooitje was. Dan moet je als speler gaan overcompenseren. Hetgeen een nog grotere aanslag is op het fysieke gestel. Helemaal als wedstrijdritme ontbreekt. In hoeverre kun je dat een speler kwalijk nemen? Eerder een vervelende samenloop van omstandigheden. Had het team beter op elkaar ingespeeld geweest, druk minder hoog en minder minuten op het veld, dan had hij waarschijnlijk meer van zichzelf kunnen laten zien.

  12

  5
 • Breda1912
  9 januari, 2019 - 12:03

  @Robert

  Als je je conclusies al getrokken hebt blijf je toch lekker thuis, aan types zoals jij hebben we niet zoveel.

  10

  2
 • Robert
  9 januari, 2019 - 12:14

  @Breda1912. Thuis? Ik werk wanneer projecten niet af zijn. Dus ook in een Kerstperiode. Dat Kali-verhaal is er

  een dat past in een zieligheids- en zorgcultuur.. Je moet als vent gewoon ergens staan dus ook als

  bevoorrechte profvoetballer. Niet daarna zielige verhalen ophangen.

  De echte sportman, neem Epke Zonderland, zou erom lachen!

  20

  16
 • Gaoperd
  9 januari, 2019 - 12:21

  Haal De Kamps maar terug !
  Die schopte ook naar alles wat bewoog
  Maar die heb ik nooit horen klagen dattie oververmoeid of niet fit was

  12

  6
 • Jf
  9 januari, 2019 - 12:33

  Echt wat een reacties weer dat hij meer moet trainen hahaha. Hij heeft rugklachten en is juist overbelast en hij doet er alles aan om fit te worden. Een bruikbare speler mits hij fit is.

  18

  1
 • Henk
  9 januari, 2019 - 12:34

  Zonderland is de laatste die hierom zou lachen. Dat is een topsporter en een arts die veel blessures heeft gehad. Daardoor moet hij ook nu nog steeds waken voor overbelasting. Dat zal voor Kali niet anders zijn. Die heeft ook een aantal serieuze blessures gehad, waarvan de laatste vorig jaar. De kans dat het met mentaliteit, zieligheid, of aanstellerigheid te maken heeft is niet zo waarschijnlijk.

  Ps.
  Als jij je werk niet op tijd af hebt, dan moet je het beter plannen of eerder het aantal uren opschroeven. Eventueel een paar weekenden of nachten doorwerken. Is wel zo leuk voor je gezin/familie als je ook aan de dis zit.

  11

  -1
 • Breda1912
  9 januari, 2019 - 13:22

  @Robert

  Bedoel als in thuis, dan kom je toch lekker niet naar het stadion. ‘Supporters’ als jij hebben we namelijk niks aan :)

  8

  0
 • scheppioni
  9 januari, 2019 - 13:28

  Tot nu in mijn ogen zeker nog geen aanwinst, Kali is kampioen in het temporiseren !
  Gelukkig boekt Koch hier wel positief vooruitgang in, dus wie weet deze tweede seizoenshelft !?

  2

  2
 • Chris W.M.
  9 januari, 2019 - 13:37

  Aha. Aan de reactie van Anti cor Rotterdam te zien zijn de basisscholen ook weer begonnen.
  Is er niets anders dat je kunt doen in je vrije woensdagmiddag, knul?

  7

  0
 • Jon
  9 januari, 2019 - 14:03

  @Anti cor Rotterdam
  Ga op je eigen kruikensite zeiken!

  1

  0
 • Vreven4president
  9 januari, 2019 - 14:05

  We spelen veel beter sinds balletje-terug-Kali geblesseerd is. Voegt nog niks toe dan alleen onrust. Sinds ie voor de wedstrijd niet meer in de kleedkamer zit, is de sfeer in het team met zienderogen toegenomen.
  En dan het argument gebruiken dat z’n rug de oorzaak is dat ie nooit een bal vooruit durfde te spelen… how sad…

  Wat ik al eerder schreef: doe mij maar Verschueren. Brengt veel meer en zit meer rek in. Hopelijk gaat Kali me verrassen en mag ik al mn woorden terugnemen.

  Hup Kali en vooral Hup NAC!

  8

  4
 • Chris W.M.
  9 januari, 2019 - 14:17

  @Vreven4president

  Niet eens met je uitleg. Mét Kali hebben we een reeks neergezet tegen willem 2, ADO en Heracles waar we 5 punten haalden. Zónder Kali verloren we direct daarna van Emmen, Ajax en Groningen. Pas toen we omschakelden naar 5-2-3 tegen Ajax thuis is er wat gaan groeien. Heeft denk ik meer te maken met de speelwijze dan de afwezigheid van Kali.

  In mijn ogen maakt het echt niet uit of je Kali of Nijholt op die plek opstelt. In het vorige systeem moesten ze 75% van de tijd de gaten dichtlopen die ontstonden door het naar binnen trekken van El Allouchi en daardoor het opkomen van de back bij balverlies. Zónder hun steun kwam de back constant tegen 2 man te staan waardoor ze automatisch verdedigend gingen spelen. In het huidige systeem staat daar altijd een buitenspeler ( Korte ), en door het hoog neerzetten van Leigh laat een back het wel uit zijn hoofd blind mee op te komen. Doordat ook Leigh rugdekking heeft van Mets zal een Kali of een Nijholt veel meer aan voetballen toekomen, i.p.v. alleen maar met verdedigen bezig te zijn. Wíe die taak het beste vervuld, geen idee, dat is aan de trainer.

  9

  0
 • gedoe
  9 januari, 2019 - 14:18

  weinig sporters hier, zo te lezen

  maar dat was aan de bierbuiken al wel te zien :o)

  8

  1
 • Chris W.M.
  9 januari, 2019 - 14:20

  * Zónder hun steun kwam ONZE back

  1

  1
 • Charpie
  9 januari, 2019 - 14:33

  Heel weinig mensen hier hebben zelf aan ( top)sport gedaan zo te lezen.
  Heel veel onbegrip voor overbelasting; JUIST bij de meest toegewijde sporters ligt dat op de loer. Voorbeelden te over. Marianne Vos bijvoorbeeld. Ook zo’n voorbeeld van een luie en ongemotiveerde sporter die niets voor het wielrennen deed. Zucht….
  Daarbij is het bekend dat MvdG erg veel en hard traint. Vervelend voor een medische staf is dat spelers die graag willen spelen altijd hun eigen vermoeidheid zullen bagatelliseren….

  14

  2
 • S.NAC.G
  9 januari, 2019 - 14:40

  Wat lees ik hier toch bekrompen reacties van mensen met 3 paar oogkleppen op. Kali vraagt hier om een stukje begrip van de supporters. Iemand zo afbranden win je niks mee. Zeker als je geen enkele aanleiding hebt iemand af te branden. Kali is een sterke voetballer naar mijn mening die alleen maar beter kan worden.

  14

  1
 • S.NAC.G
  9 januari, 2019 - 14:41

  ps. neem eerst zelf eens een abonnement op de sportschool voordat je commentaar mag geven.

  5

  2
 • Kinderkaartje
  9 januari, 2019 - 15:38

  Amsterdam Zuid Oost, 7 graden licht bewolkt, met een flets zonnetje.

  Dit typende; zou dit I E M A N D boeien?

  5

  2
 • Breda vooruit
  9 januari, 2019 - 15:38

  Ik vind kali een goede voetballer vol in de strijd vi d hem beter dan nijholt verscheuren en mounir,hij speelt altijd met strijd en passie en zegt wat hij denkt ,beter dan die slijmers die der shirt bij iedere club kussen ,en dan nog van die zeikers dat ie een keer in de kroeg staat te zingen ik ben met lurling ook een paar keer weg geweest wat is daar het probleen van.je hebt hem egt nodig na de winterstop

  3

  0
 • Vrouwke
  9 januari, 2019 - 15:55

  Wij kunnen hier niet over oordelen want we weten niet wat die jongen voelt. Maar niks zo vervelend als last van je rug hebben. Mensen onderschatten dat je doet alles vanuit je rug.

  Maar het is wel zo dat de voetballers van tegenwoordig wel erg snel klagen. Ze moeten 1x per week 90 minuten knallen en de rest van de week hun lichaam onderhouden. Je moet natuurlijk ook pijn willen voelen.

  2

  0
 • Pedro
  9 januari, 2019 - 16:01

  Lachwekkend verhaal. Kali kom je vaak genoeg tegen in de stad met al zijn aparte maniertjes enz. Foute instelling, slecht karakter, verwend ventje enz. Hij kan redelijk voetballen maar komt qua instelling zwaar tekort. Slechtste combi ooit om in een team als dat van Nac te moeten voetballen. Totaal geen NOAD. Hopen dat hij de tweede seizoenshelft piekt en dan gelijk een strik er omheen om nog wat te vangen.

  4

  4
 • Sjef de gevulde koek
  9 januari, 2019 - 16:04

  Ik brand geen spelers af maar het is gewoon te gek voor woorden dat al je bepalende spelers die je heb gehaald dus niet fit waren hoe krijg je het voor elkaar. Muhren, van Anholt, Kali, Palmer Brown, Kasteneer, Illic Allemaal spelers die het verschil zouden moeten maken maar niet fit waren en de meeste ook nog niet zijn na een half jaar om welke reden dan ook dat kan gewoon niet en zie je echt nergens behalve bij NAC

  7

  1
 • am
  9 januari, 2019 - 16:19

  Ik vrees dat Kali zijn plek kwijt is. Anderen functioneren beter op die plek. Ik was vanaf het begin al geen fan van hem. Een zeer beperkte voetballer heb nog geen kwaliteiten kunnen ontdekken bij hem.

  5

  2
 • Charpie
  9 januari, 2019 - 16:26

  @ Pedro; beetje vooringenomen?

  foute instelling….
  slecht karakter….
  verwend ventje….

  Nou nou, jij moet wel heel close met hem zijn om dit te weten.

  Stukje van Peter Remie niet gelezen? Het halve elftal zat vaak tot diep in de nacht in de stad en spelers als Frans Bouwmeester hadden gewoon een bierbuik. Nu kan dat niet meer, want het voetbal is veel fysieker geworden, maar niet zo hypocriet doen graag.

  Lijkt ook wel alsof Marokkaanse spelers bij NAC een wel heel hoog ideale-schoonzoon-gehalte moeten hebben voordat ze hier gepruimd worden. Maar dat mag ik natuurlijk niet zeggen.

  5

  4
 • robert
  9 januari, 2019 - 16:31

  @Pedro @vreven4president. . Ik kom hem gelukkig niet tegen in de stad en smoezen hou ik ook niet van bij

  niet-presteren.Maar het onderschrijft mijn stelling.

  @Henk. Sommigen hebben geen 9-5 baan,; overigens een voetballer als Kali ook niet: 20 uur in de week. Zou

  er eigenlijk niet op moeten reageren.

  We gaan er alleen maar meer ellende mee krijgen. Ik neem dat types als Smulders gewoon kwalijk, dat we er

  mee opgescheept zitten!

  5

  6
 • Breda
  9 januari, 2019 - 16:42

  Die blessure is minder erg dat het eindeloze tikkie breed. Verschueren lekker laten staan en een goede spelverdeler halen.

  1

  1
 • Sia
  9 januari, 2019 - 16:43

  Lekker fanatiek schoffelen op het middenveld tegen de kruiken op 20 januari (zonder een rode kaart te krijgen natuurlijk!) en dan moet het goed komen. Te Vrede en Rosheuvel mogen de doelpuntjes maken en onze 5-mans verdediging en doelwachter moeten ze voorkomen. Winnen in Stilburg zou een grote stap in de goede richting zijn.

  1

  1
 • Dun Diëe
  9 januari, 2019 - 19:09

  Ik denk dat de niet fitte spelers toch een beetje een verwijt aan MvdG zijn (en het enige serieuze verwijt).. Die is er in het begin op z’n Portugees vol op geklapt met overbelaste spelers tot gevolg. Ik ben natuurlijk ook geen expert maar het concept rustig opbouwen klinkt me vrij logisch. Ook iets waar Epke Onderpand waarschijnlijk veel vanaf weet.

  Waarom hij me erbij wordt gehaald is een raadsel. Net zoals waarom Kali in zijn kerstvakantie niet naar Marokko op vakantie zou mogen. Natuurlijk zijn er 9-5 banen en banen waar er meer wordt gevraagd. Maar topsport is daar toch echt niet één van. Regelmaat en lichamelijke rust lijken me daar net zo belangrijk als training.

  3

  0
 • Buurman
  9 januari, 2019 - 22:16

  Kan beslist voetballen. Maar los van zijn overbelaste rug , dat kan gebeuren , moet er mentaal wel aan deze speler worden gesleuteld. De moeite waard om bv. PvH tijd in Kali te laten steken. Als Kali het dan niet oppikt binnen een paar weken is het hopeloos. Voor Kali is het nu erop of eronder. Ik hoop erop.

  1

  1