Go to Top

Karelse: “NAC heeft nog twee à drie overwinningen nodig”

Karelse: “NAC heeft nog twee à drie overwinningen nodig”

NAC bewees zichzelf afgelopen weekend een uitstekende dienst door uit bij ADO Den Haag te winnen. Omdat de ploeg een week eerder ook al won van Feyenoord, groeide het gat met de onderste plaatsen. Rechtstreekse handhaving lijkt binnen handbereik en dat zou een werkelijk uitstekende prestatie zijn, zo stelt oud-doelman en oud-trainer John Karelse in gesprek met Omroep Brabant.

Het is volgens Karelse nog te vroeg om te stellen dat NAC er al is. Daarvoor is het gat met de onderste plaatsen nog niet groot genoeg: “Sparta staat op dit moment op vijf punten, dat is te krap om te stellen dat NAC al veilig is. Ik denk dat ze nog twee à drie overwinningen nodig hebben. Als NAC in de eredivisie blijft zonder nacompetitie, is dat net zo knap als het winnen van de Champions League.”

Het succes van de afgelopen weken valt niet geheel toevallig samen met de basisplaatsen van Sadiq Umar. Oud-aanvaller Anthony Lurling is onder de indruk van de Nigeriaan: “Hij is een vervelende spits om tegen te spelen. Hij is lang, snel en redelijk technisch. ADO-verdediger Kanon had afgelopen zaterdag een verschrikkelijke avond, en dat is toch een international van Ivoorkust.” Sadiq werd afgelopen zaterdag een aantal keer heerlijk bediend door Manu Garcia. Lurling geniet van de Spanjaard: “Garcia zit echt op voetballen en Angeliño speelt natuurlijk ook geweldig. Hij heeft veel dreiging en een hele goed trap.” Toch moet ook de invloed van de andere middenvelders niet onderschat worden. El Allouchi en Verschueren zijn minstens zo belangrijk: “Dat zijn spelers die je pas mist als ze er niet zijn. Die twee werken zo hard en zorgen er mede voor dat Manu Garcia zo kan spelen.”

Na een lastige eerste seizoenshelft lijkt NAC op het juiste moment in vorm te raken. Stijn Vreven verdient daar de credits voor, vindt Karelse: “Als een club onderaan staat, wordt de trainer verantwoordelijk gehouden voor die resultaten, dan moet dat ook gebeuren als een trainer naar behoren presteert.”

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

20 Reacties op "Karelse: “NAC heeft nog twee à drie overwinningen nodig”"

 • Scheids
  13 maart, 2018 - 08:30

  Ik denk zelf dat 6 punten afdoende zijn om de play-offs te kunnen ontlopen, dat zou echt een prestatie van formaat zijn. Vergeet niet mensen, waar wij vandaan zijn gekomen en waar wij nu staan. Hoelang hebben velen niet geroepen na 15 wedstrijden dat we er direct uit zouden vliegen?
  Als je goed rekent zijn de laatste 4 wedstrijden onze redding geweest en terecht! Sta nu nóg feller achter ons NAC en leg voor 2018/2019 alvast wat opzij voor een nieuwe SC. Ik vertrouw er op!!

  31

  1
 • jandostig
  13 maart, 2018 - 08:31

  Volgens mijn staat Sparta op 6 punten achterstand

  25

  0
 • Granada CF
  13 maart, 2018 - 08:36

  El Allouchi en Verschueren belangrijk voor NAC? Of Lurling snapt niks van voetballen, of sommige reageerders hier moeten zich toch even achter de oren krabben…

  Hup NAC en hala Breda

  39

  1
 • Statler
  13 maart, 2018 - 08:45

  @granada
  Kijk je wel eens naar NAC? Verschuren in als back was geen succes, maar op middenveld absoluut wel.

  43

  1
 • Lamington
  13 maart, 2018 - 08:46

  Jandorstig

  Die Karelse.. stiekeme willem2-ert.. ;-)

  3

  14
 • Granada CF
  13 maart, 2018 - 08:53

  @statler,

  Mee eens, ook al deed Verschueren dat in het begin nog best aardig. Maar El Allouchi? Die heeft eveneens bakken mest over zich heen gekregen op deze site. Ik wil alleen maar aangeven dat sommige mensen hier elk seizoen een speler van NAC lijken uit te kiezen om die daarna wekelijks vakkundig af te fikken. Het doet me dan deugd dat een rasvoetballer als Lurling zegt dat die voetballers ongekend belangrijk voor het team zijn.

  Hup NAC en hala Breda

  28

  1
 • nb
  13 maart, 2018 - 09:15

  El Allouchi is gewoon een nuttige speler, echter snap ik ook wel dat iedereen het liefste 2 keer García op t middenveld ziet. Spelers als García hadden wij buiten de city deal pas over 2 jaar leren kennen als ze doorbraken bij een subtopper.

  6

  0
 • Arie
  13 maart, 2018 - 09:31

  Laat dat 3x winnen maar zijn van Willem II, Roda en Twente dan kan Twente er mooi uitvliegen via de nacompetitie, Roda rechtstreeks en eindigen wij boven Willem II.

  21

  1
 • Van "taajlaand
  13 maart, 2018 - 09:33

  Mooi om te horen en lezen.
  Maar NAC mag nu niet gaan ‘zweven’ of in hosanna stemming raken omdat we zéér belangrijke potjes gewonnen hebben.
  Voetbal is absoluut beter, maar factor geluk heeft ook best een beetje mee gedaan, hoewel zonder vaart ook niemand…
  Scheids was ons niet slecht gezind tegen H-cles, Excelsior en Ado……

  Maar alles in eigen hand, niemand onderschatten, zéker de ‘kat in het nauw’, Roda niet zondag, en we hebben weer wat te vieren straks in mei.
  Zou geweldig zijn!

  5

  0
 • RHCP
  13 maart, 2018 - 09:54

  Er zijn 6 punten voorsprong op Sparta, maar eigenlijk zijn dat er 7 gezien het huidige doelsaldo.

  6

  0
 • Baosje
  13 maart, 2018 - 11:19

  @ Arie

  ik hoop echt dat die rukkers rechtstreeks degraderen , dat Roda en de stillems er in de nacompetitie uitvliegen

  10

  1
 • NAC4Ever
  13 maart, 2018 - 11:34

  Ik ben ook geen Roda fan, maar heb ook geen hekel aan ze. Natuurlijk wil ik revanche voor 2015. Maar waarom word er zo massaal gehoopt dat Roda degradeert?
  Ik hoop ook dat ze onder de streep blijven. Maar dat komt omdat ik hoop dat Sparta er boven komt (en natuurlijk wel onder ons blijft) en dat de Stillems en Twente degraderen.
  Of ik hoop dat Roda degradeert hangt af van wie ze in de Play-offs tegen komen.

  2

  3
 • scheppioni
  13 maart, 2018 - 12:30

  Mooie mins deze oer NaCCer d’n Karel, maar na zondag winnen van roda is nog twee punten genoeg, sparta gaat na zondag echt geen 12 punten bij elkaar sprokkelen !!
  Zondag van roda winnen is een must heren NAC spelers dan kan het niet meer fout !

  2

  0
 • Haafie
  13 maart, 2018 - 12:33

  Ik denk dat we heus wel boven willem 22 kunnen uikomen, die 5-0 was gewoon een zware onderschatting van psv, want daar heeft psv een handje van om vaker tegenstanders te onderschatten.

  1

  2
 • wessel
  13 maart, 2018 - 12:42

  Zoals in een eerder topic aangegeven; met drie keer winnen ben je absoluut veilig.
  Maar dat moet dan wel tegen roda, willem2 en sparta gebeuren.
  Verlies je die en win je van h’veen,vitesse en psv dan kan je alsnog de teil ingaan ondanks negen punten.

  Ofwel; alles in eigen hand, maar nu niet verzaken tegen de directe concurrenten.

  Enne…: lurling, heeft die hier wel tijd voor naast zijn optreden in helemaal het einde :)

  3

  2
 • Spionkop
  13 maart, 2018 - 13:07

  Als je zaterdag wint en gelijk speelt bij sparta ben je er al. Er moet een wonder gebeuren als wij nig play offs spelen.

  Top seizoen!

  6

  0
 • Spionkop
  13 maart, 2018 - 13:07

  Shit…. zondag…..

  1

  0
 • Wanny
  13 maart, 2018 - 15:25

  Als NAC nog 6 punten haalt, dan heeft Sparta er 13 uit 7 nodig om ons in de halen. Twente en Roda nog meer. Dat zal niet gebeuren.

  Een 12e plek zit er ook nog wel in. Ik zie NAC VVV nog wel bijhalen als we dit zo door kunnen zetten.

  2

  1
 • L.
  13 maart, 2018 - 15:38

  Als deze jongens nog een paar jaar samenspelen, kan dat tot hele mooie resultaten gaan leiden.

  Maar helaas staat er bij NAC elk jaar weer een ander dozijn spelertjes op de mat…

  2

  2
 • Belgische Naccer
  13 maart, 2018 - 22:49

  We krijgen roda, sparta, twente, en willem 2 nog….allemaal ploegen die voetballend stukken minder zijn dan ons. En we hebben nu ook de spitsen om dit in het resultaat tot uitdrukking te brengen. Dat is het grote verschil met voor de winterstop. Toen waren we ook al veel beter, maar verloren we steeds…of speelden we gelijk. Nu winnen we deze potjes gewoon met onze Kanu 2.0!

  1

  0