Go to Top

Korte: ”We staan met 1-2 voor, dan mag je dat niet weggegeven”

Korte: ”We staan met 1-2 voor, dan mag je dat niet weggegeven”

Giovanni Korte stond in Groningen weer eens in de basis. Hij was de vervanger van Mounir El Allouchi. Helaas kon de vleugelspeler het verschil niet maken. Korte baalt van de nederlaag en beseft dat de nood hoog is: ”We staan onderaan en hebben de punten keihard nodig.” 

NAC leek even op weg naar een overwinning in Groningen, maar gaf de doelpunten na de 1-2 te makkelijk weg, zo constateerde ook Korte. ”Heel zonde. We staan met 1-2 voor, dan mag je dat niet weggegeven. Oké, het wordt 2-2, maar 5-2 mag het niet worden. Dat is doodzonde.”

Na zijn basisplaats in de oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem was dit de tweede keer dat Korte begon in het nieuwe systeem met vijf verdedigers. Volgens de aanvaller was de nederlaag niet aan het systeem te wijten. Korte voelt zich fijn in de nieuwe formatie: “Voor mij is het een prima systeem. Ik kan veel lopen en loopacties in de diepte maken. Dat is mijn kwaliteit.“

Kort na de 2-2 kreeg Korte nog een goede mogelijkheid, maat die ging er helaas niet in. ”Het was een moeilijke bal. Ik raakte hem gewoon niet goed. Achteraf had ik hem aan moeten nemen. In de zestien is het echter druk en heb je niet veel tijd. Ik kon hem wel maken. Daar baal ik van.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

75 Reacties op "Korte: ”We staan met 1-2 voor, dan mag je dat niet weggegeven”"

 • Bredafun
  3 december, 2018 - 12:02

  Ik word zo onderhand echt moedeloos van al die excuses. Ze weten allemaal te vertellen dat t niet goed was, waar de fouten zitten, maar vervolgens doen ze r schijnbaar niets mee. Want elke week dezelfde soorten van fouten.
  Doe er gvd ook onderhand eens iets mee man!

  50

  7
 • naccer076
  3 december, 2018 - 12:04

  no sh… sherlock!

  6

  0
 • Arie
  3 december, 2018 - 12:05

  Korte loopt niet over van kwaliteit, gezien ook de gemiste kans die hij aanhaalt. Toch heb je aan hem 15x meer dan aan El Al. Die kwam erin, verloor meteen zn eerste bal en het wordt meteen 3-2.

  55

  4
 • Realist
  3 december, 2018 - 12:07

  Korte heeft in ieder geval KARAKTER! LEZEN JULLIE MEE, Rosheuvel, Kastaneer, Van Leer, El Allouchi, Carolina, Palmer-Brown……..

  29

  19
 • Henkie
  3 december, 2018 - 12:13

  Precies realist,

  Korte heeft karakter en nul goals en nul assists. En al speelde die 20 wedstrijden dan stond hij nog op die cijfers. Inderdaad een subliem voorbeeld om onze beste speler rosheuvel mee aan te pakken.

  Niks tegen korte hoor, werkt hard, prima inzet. Maar kan er helaas geen klote van.

  84

  9
 • Habe
  3 december, 2018 - 12:13

  Inderdaad, El Al kwam erin. Nog dezelfde minuut zijn man kwijt, nu nog zonder consequenties. Aanval hierna laat hij weer zijn man lopen, nu wel doelpunt. Dit gebeurde hiervoor tegen Korte dus niet!!!

  49

  4
 • Sjef de gevulde koek
  3 december, 2018 - 12:19

  Kan iemand mij vertellen of kasteneer al fit is en fernandez ?

  3

  0
 • NAC!!!
  3 december, 2018 - 12:28

  Klopt Henkie, en zo zitten er nog een hoop in de selectie. Als je er met de grote borstel door moet tijdens de winterstop moet je afscheid nemen van o.a. El a., korte, schoofs, rommens, haemouts, Verschueren, koch, Carolina.. enz.. het houd gewoon niet op. En dan moet je betere krijgen/vinden. Half in het seizoen. Dit lukt nooit.

  Het is gewoon diep triest

  13

  4
 • Bart
  3 december, 2018 - 12:28

  Ik weet ook niet of ik wel boos moet worden op deze jongens.. heb toch het idee dat ze echt alles geven maar dat ze gewoon niet beter kunnen

  16

  3
 • Baosje
  3 december, 2018 - 12:32

  jongens , het begint bij vd Gaag ….

  vd Gaag maakt de opstelling ( die in mijn ogen niet deugt)
  vd Gaag stelt de tactiek ( welke ???? ) op
  vd Gaag maakt de wissels ( welke geen enkel verbetering tijdens de wedstrijden opleveren)

  DAAR gaat het al fout

  dat we voorts een baggerselectie, van niveau lik me vestje, hebben maakt de misère kompleet

  onze technische adviseur gaat liever een potje voetbal in de Kuip kijken…
  moeten we die straks serieus gaan nemen ?????

  NAC is een doodzieke patient , die maar niet beter wil worden…
  eens is het gewoon over en sluiten

  29

  28
 • Analist
  3 december, 2018 - 12:37

  Volgens mij sluit Fernandes deze week aan bij de groep en Kasteneer is mij onduidelijk.

  Met fernandes ga je de strijd niet winnen, maar een beetje creativiteit in dit creatief loze elftal is voor mij al een verademing.

  Niks ten nadele van Korte, van hooydonk, Te vrede, (Muhren)en Rosheuvel.

  Combinaties tussen de aanvallend ingestelde middenvelders en aanvallers is nagenoeg 0. Het is hopen dat Rosheuvel op snelheid iemand passeert en dat Te vrede met zijn fysiek zich langs tegenstanders worstelt.

  De verdediging mag op sommige posities zeer beperkt zijn, het aanvalsspel is minimaal net zo slecht. Alles puur op toeval, hoe vervelend dat is om te zeggen.

  6

  3
 • Habe
  3 december, 2018 - 12:40

  Misschien ook eens een verdediging proberen zonder Koch. Valt me op dat deze speler voor veel onrust zorgt in de verdediging, in plaats van leiding geven aan de mede verdedigers.
  Verder eens wat opportunistischer spelen. Bij balbezit van de tegenpartij staat ons NAC ongeveer met alle 5 zn verdedigers in het het doel, in plaats van vooruit verdedigen en druk op de bal proberen te zetten, waardoor ook de tegenpartij fouten gaat maken. Nu kunnen hebben ze de vrije spelers voor het uitzoeken en doordat ze alle tijd hebben, komen de ballen nog aan ook. Fouten bij de tegenstander moet je namelijk wel afdwingen. Tegenstanders zijn namelijk ook niet van hoog nivo, alleen krijgen ze van NAC alle tijd en ruimte om te voetballen.

  15

  3
 • The Cosmic Gate
  3 december, 2018 - 12:40

  Het is een elftal zijn enig karakter ! Want keer op keer is het hetzelfde geouwehoer , elke keer is het voorstaan en binnen nog geen 5 min weer gelijk .
  Het is waardeloos , zonder ook maar één samenhang , er is geen klootzak aanwezig die de boel op scherp zet, er staat een compleet incapabele aanvoerder , de verdediging is geen knip voor de neus waard en zelfs met 5 man lukt het niet om 1 mannetje op te vangen, het is een kansloos zooitje.
  Spelers hebben als laatste ook geen enkel club gevoel en laten dit keer op keer zien , waar-de-loos.

  9

  2
 • scheppioni
  3 december, 2018 - 12:50

  Ja Gio, verdedigen is ok een kunst, blijkbaar hebben we daar de grootste kneuzen, die het NAC shirt niet waard zijn !!! Maar ook Verschueren moet die bal gvd breed leggen op Te Vrede dan is het 1-3 !! Sukkels sommige in NAC shirt !!

  7

  0
 • Ststler
  3 december, 2018 - 12:51

  Het team speelt voetbal op een manier zoals Van Der Gaag coached. Hij straalt weinig tot niets uit; hij staat of zit als een standbeeld.
  Wat kan ik de gedrevenheid van Vreven soms missen.

  17

  3
 • Robert
  3 december, 2018 - 12:53

  @Analist. Wanneer je Rosheuvel zijnde, in een elftal met zo’n slechte verdediging en middenveld je 3

  doelpunten en 6 assists achter je naam hebt, doe je het toch niet slecht als rechtsbuiten? Had ook gisteren een

  goed rapportcijfer! Zou dan einde seizoen virtueel op 12-15 assists en 7 doelpunten uitkomen. Het is lang

  geleden dat NAC zo’n rechtsbuiten had!

  Te Vrede: die zou virtueel op 15 doelpunten uitkomen. En dat in zo’n elftal!

  Ook gisteren scoren deze heren 2x, maar ja met zo’n achterhoede!

  50

  0
 • Gilze Centrum
  3 december, 2018 - 13:03

  @Robert, Precies! En daarmee zijn ook de enige twee spelers uit de basiself van gisteren genoemd die na de winterstop recht hebben op een basisplaats. De rest is brandhout en mag wat mij betreft heel snel op zoek naar een andere club. Waardeloos team, waardeloze inzet, 0% binding. Hopen op een wonder (of 6) in de winterstop…;-(

  13

  0
 • Zagge
  3 december, 2018 - 13:05

  – Korte voelt zich zelf fijn in de nieuwe formatie, ”Voor mij is het een prima systeem. Ik kan veel lopen en loopacties in de diepte maken. Dat is mijn kwaliteit.“-

  Het gaat allemaal prima en ligt niet aan de spelers

  4

  1
 • NNB
  3 december, 2018 - 13:06

  Spelers als Kastaneer, Schoofs, Kali, Haemhouts. Je hoort er nooit iets van (misschien privacywet) maar dan nog, je zou er alles voor over moeten hebben om te kunnen spelen, en dat prachtige geel-zwarte shirt te mogen dragen. Allemaal passanten, je moet er zo snel mogelijk afscheid van nemen. Maar dat gaat helaas heel lastig worden denk ik…

  6

  0
 • Vrouwke
  3 december, 2018 - 13:13

  Korte komt gewoon veel kwaliteit tekort. Daar kan die jongen ook niks aan doen. Het enigste wat je dan wel kunt doen is alles geven en meeverdedigen, dat doet hij en dat kun je hem dus ook niet verwijten. Je kan wel je bedenkingen hebben waarom zo’n jongens überhaupt bij nac zit.

  11

  0
 • Breda vooruit
  3 december, 2018 - 13:22

  Als korte te kort komt wat komt de rest dan…..heb ik het nog niet over verscheuren,mounir en die amerikaan dat zijn alle 3 amateurs en de rest eerte divisie..alleen te vrede is ere divisie waardig ….wat een drama

  18

  2
 • Adios
  3 december, 2018 - 13:27

  Jammer, jammer!!
  NAC is NAC niet meer, we moeten het doen met spelers van B kwaliteit.

  Waarom 5 verdedigers?
  Wanneer iedereen zijn eigen taken oppakt dan heb je er aan 3 genoeg!
  Dan kun je niet verzaken en moet je wel meer dan 100% geven.

  Sinds Koch de aanvoerdersband om heeft presteert hij ondermaats omdat hij moet voetballen en de boel moet aansturen, is niet te combineren! Geeft te veel onrust.
  Geef die band aan van Leer of te Vrede.

  Rosheuvel kan wat worden mits hij van de 12 keer 10 maal zijn tegenstander weet te passeren.
  Dan krijgt te Vrede ook meer ballen wasr hij iets mee kan. Of plaats hem als linksbuiten, dan staat hij tegen het zwakke been van zijn tegenstander en kan dan op doel gaan schieten

  Kali kan goed worden mits hij bij elk balcontact eerst niet om zijn lengte as draait.

  El Al weet zijn draai nog niet te vinden omdat ‘snelheidsduivel’ Angelino hem niet meer voorbij vliegt.

  Waarom krijgt Sidney van Hooijdonk niet wat meer speelminuten?

  Zo is over alle spelers wat te vertellen.

  Mouwen opstropen jongens, is echt mouwen opstropen en niet alleen voor het zicht!

  8

  2
 • Cownter
  3 december, 2018 - 13:41

  Te Vrede en Rosheuvel zijn eredivisie waardig. De rest niet.

  Een eredivisiewaardige selectie samenstellen doe je aan het begin van het seizoen niet halverwege. Te laat. Degradatie lijkt dus onvermijdelijk.

  Of je moet nog in de nacompetitie uitkomen en tegen Twente of Sparta vrees ik er voor.

  21

  1
 • Cownter
  3 december, 2018 - 13:42

  Oh. En de samenwerking met city is leuk als je ambrose, García en angelino kan lenen. Maar huidige lichting is niet goed genoeg. Dus dan maar NUL spelers van city.

  VVV redt het ook zonder dergelijke samenwerking en zoekt gewoon naar degelijke spelers.

  15

  0
 • Wolfmanjack
  3 december, 2018 - 13:48

  Korte. Om in de sfeer te blijven. Hij bakte er geen pepernoot van. Maar ja zijn vervanger was zoals gewoonlijk nog slechter.

  14

  0
 • Ouwe Spionkop
  3 december, 2018 - 14:06

  Het is wel grappig vast te stellen dat iedereen nu (terecht) los gaat over de kwaliteit van de selectie.
  Dat zijn dan wel vaak dezelfde supporters die Smulders altijd de hand boven het hoofd hebben gehouden.
  Ja de voetbalwereld is hypocriet.

  11

  8
 • Robert
  3 december, 2018 - 14:45

  @Gilze Centrum. Er zijn echt nog wel een paar andere spelers die in de eredivisie meekunnen komen, zeker als

  er inderdaad 4 echte versterkingen komen.

  Spelers als Nijholt, Verschueren, Van Leer, en zelfs Koch haalden gisteren een voldoende. Tel daarbij

  Ilic, Muhren, Kali en Van Anholt, dan heb je echt al wel redelijke spelers in de selectie.

  De 4 versterkingen moeten echt de niet geschikte spelers vervangen en voor een kwaliteitsinjectie

  zorgen.

  Kunst is het natuurlijk er op tijd een eenheid van te maken.

  Gelukkig zijn kwalitstief armoedige teams als Emmen, Graafschap, Excelsior, Fortuna en zelfs VVV echt nog

  wel achter ons te houden.

  O.a. PvH is druk bezig met die versterkingen. Daar doet die belachelijke kritiek, dat hij gisteren bij

  Feijenoord zat niets aan af. Die man had gewoon een drukke werkdag, direct uit Zuid-Afrika komend!

  Ik denk, dat hij bij die wedstrijd van meer waarde was dan met een evt aanwezigheid in Groningen.

  te houden

  mits we nu nog puntensprokkelen.

  10

  5
 • Ron
  3 december, 2018 - 15:03

  Even iets anders: Over van Leer. Gisteren tot 3 x toe heeft ‘ie de bal aan de voet, en speelt ‘m dan recht door het midden bij Koch in de voeten, terwijl er een Groninger in zijn rug komt aanrennen. WAAROM ?????
  Verspeelt kneus Koch die bal is het 1 vrije doortocht. Gelukkig gebeurde dat niet en speelde Koch de bal gewoon weer terug op van Leer.
  Wat bezielt een keeper om een verdediger aan te spelen terwijl je ziet dat er in zijn rug een tegenstander aankomt ?
  Je bent profvoetballer ! Traint dagelijks ! Dit soort ballen geef je niet !!! Amateurisme ten top !
  In het begin dacht ik echt dat we met van Leer wel een solide doelman in huis hadden gekregen.
  Maar uiteindelijk blijkt het ook geen puntenpakker. Heerst niet in de 16.
  Corners ook onzeker ( zie Ajax vorige week )
  is ‘ie werkelijk zoveel beter dan Brondeel, Birrighitti of Noppert ?

  18

  5
 • Analist
  3 december, 2018 - 15:14

  @Robert

  Begrijp me niet verkeerd zowel Rosheuvel als Te vrede presteren naar behoren qua statistieken en zijn een van de weinige lichtpuntjes, maar de een is fysiek sterk en de ander een snelheid monster, maar beide zijn weinig creatief of combinerende aanvallers.

  En dat heeft deels met de spelers achter zich te maken, maar beide heren hebben gewoon een specifieke kwaliteit. Schakel je dat uit… dan kan NAC het niet overeen ander boeg gooien.

  Fernandes/ Ilic hebben wel het vermogen om uit het niets iets te creëren in zowel de combinatie als individueel, maar gaan geen oorlog voor je winnen.

  Zet een fatsoenlijke linksbuiten, Te vrede ( nog een behendige snelle spits als back up) Rosheuvel op rechts en Fernandes/Ilic op 10, dan creer je meer dan 3 kansen in 90min..

  3

  0
 • matc
  3 december, 2018 - 15:50

  En NAC spelers en staf, alweer lekker op de bank FIFA aan het spelen? Lekker joh! Ik werk nog eventjes door he om mijn broodnodige centjes te verdienen. Moet toch mijn vaste lasten kunnen betalen en we moeten ook nog eten!
  Gelukkig ben ik rond zeven uur thuis, nog even lekker eten en dan vroeg onder de wol, morgen weer vroeg op he! Heb aan mijjn baas voorgesteld om 1x in de week anderhalf uur alles te geven en de rest rustig aan te doen, maar daar was hij het jammer genoeg niet mee eens. Dan maar 5 volle dagen knallen. Gelukkig heb ik 2 dagen om te genieten van mijn vrije tijd en kan ik weer genieten van mijjn clubje!
  Maak er een leuke avond van heren en morgen op tijd de wei in he? Hoe laat aanwezig?

  15

  7
 • matc
  3 december, 2018 - 15:51

  O Ja, ik had vorige week 2 keer een foutje gemaakt. Kreeg ik toch even te horen, moet toch niet te vaak gebeuren, is niet goed voor het bedrijf.

  7

  4
 • fvf6
  3 december, 2018 - 16:23

  NAC moet is met mandekking gaan spelen in plats van zone dekking , nu wijst iedereen naar elkaar als er weer 3of4 spelers van de tegenpartij in de zestien meter vrijstaan . Als iedereen een vaste man toegewezen krijgt , ben je van dat probleem af en bovendien is het makkelijker voetballen als je maar op een speler hoeft te letten . HOE SIMPEL KAN HET ZIJN

  15

  0
 • Arie
  3 december, 2018 - 16:57

  Zul je zien dat Pierre met die Summerville aan komt kakken die bij Feyenoord verhuurd wordt na zijn troosteloze matpartij met een teamgenoot.

  2

  7
 • Dirk
  3 december, 2018 - 16:57

  Er word geroepen om de trainer te ontslaan, maar wie o wie zou het roer dan moeten overnemen.

  11

  1
 • am
  3 december, 2018 - 17:21

  Als het toch ooit goed zou gaan bij ons NAC wat zou het dan toch stil zijn hier.

  2

  3
 • Peter
  3 december, 2018 - 18:09

  Speel gewoon op mandekking en neem een spits die effen de bal kan vasthouden. Te vrede is te traag kan de bal ni bijhouden kan alleen schoren als het in een tijd ga.

  2

  21
 • Fred1
  3 december, 2018 - 18:22

  De man met de minste techniek en met de minste conditie maar met meer lef en inzet in zijn kleine lijf dan de rest van het team bij elkaar, deze constatering zegt alles over de staat waarin we verkeren en de beleving.
  In de 74e minuut ging Korte er uit en we weten allemaal welk onheil zich toen over ons heen stortte.
  Dat zijn gewoon feiten die niemand kan ontkennen want toeval bestaat in dit geval niet meer.
  Een uitgebluste Korte is altijd nog beter dan een “ fitte “ Elalouchi .
  Ik hoop dat gisteren eindelijk is doorgedrongen dat Elalouchi, Verschueren , Koch absoluut niet meer kan en dat ook Nijholt, Palmer Brown, Klomp , Mashart er stig tekort komen.
  Inderdaad 1-2 of 2-2 mag je nooit meer weggeven en ik acht daar V d Gaag en Penders 100% verantwoordelijk voor, ik roep het al jaren begin eerst eens met die Penders weg te saneren dat is al jaren de luis in de pels maar blijkbaar is iedereen ziende blind en horende doof .
  Ik hoorde gisternacht dat de wissels op voorhand al besproken worden door de TS , dat geloof je toch niet, is te gek voor woorden dan laat je je dus niet leiden door het verloop van de wedstrijd en doe je maar wat.
  Het is echt te krankzinnig voor woorden .

  30

  5
 • Zagge
  3 december, 2018 - 18:52

  Als de tegenstander zo eenvoudig bij de NAC speler weg blijven lopen en daarmee eenvoudig vrijlopen blijf je verliezen. Noad, 5 mans verdediging of wat dan ook het maakt niks uit. Mannetje houden en taken uitvoeren.. thats all. Maar goed dat is tegenwoordig teveel gevraagd voor een betaald voetbal speler bij NAC,,,,

  Je kan niet eens zeggen dat het team niet functioneert.. het is iedere week een opeenstapeling van individuele fouten. Zoals men hier al vaker roept.. 4 directe versterkingen anders is het hopeloos

  2

  1
 • scheppioni
  3 december, 2018 - 19:08

  @Fredje
  Ik geloof dit helaas wel, daarom is dit NAC met hun staf ook zo triest !!! NAC moet snel minder liefdadig worden in geval van de twee assistenten want tis al tijden kachelhout met de verdediging en keeper !!!

  9

  0
 • scheppioni
  3 december, 2018 - 19:08

  Zeker krankzinnig !

  2

  0
 • HupNac!
  3 december, 2018 - 19:18

  Het grote verschil met Vreven vorig jaar was toch wel dat hij na zo’n wedstrijd zelf alle kritiek op zich nam omdat hij de eindverantwoordelijke was. Hierdoor bleef het team nog een beetje buiten schot en zijn strijdbaarheid sloeg uiteindelijk wel over op het team. De hopeloosheid en mogelijk realisme dat van der Gaag uitstraalt is volledig in het team gaan zitten en ook in het stadion is er teveel berusting bij de supporters.

  Ik wil nu ook niet zeggen dat drie x per seizoen naar de tribune gestuurd worden de oplossing is maar op die momenten gebeurde er toch echt wat en dat is ‘t enige dat dit team nodig heeft op dit moment.

  13

  2
 • Zagge
  3 december, 2018 - 19:24

  @HupNAc de supporters wisten oa Vloet vorig jaar ook prima te vinden als zondebok

  4

  2
 • DunErwt
  3 december, 2018 - 19:27

  Mag je niet weggeven maar het gebeurd wel.
  Bietjeprutswerk zou mijn baas zeggen

  0

  0
 • DunErwt
  3 december, 2018 - 19:29

  @zagge

  Jij bedoelt DE Vloet die nu de show steelt in de serie A, whoehahaha

  8

  1
 • Henkie
  3 december, 2018 - 19:40

  Dunerwt,

  Je bedoelt die vloet die op de bank zit of niet eens geselecteerd wordt bij de nr 19 van de serie A toch?

  Doet hij mee aan een playbackshow oid, of welke show steelt hij precies?

  11

  0
 • 7
  3 december, 2018 - 19:55

  Vak G weer op slot zondag? Hoorde dat er plannen zijn maar dan blijf ik lekker thuis

  11

  0
 • Zagge
  3 december, 2018 - 20:00

  @DunErwt

  Vloet wil vast het tij keren in de Serie A

  4

  0
 • De Lange
  3 december, 2018 - 20:23

  Eigenlijk zou je de slelectie moeten verplichten om nu gezamenlijk naar de wedstrijd Jong Psv-G Ahead te kijken. Wat het is om volgend jaar daar te spelen op een regenachtige maandagavond voor 550 man. Maar als als we degraderen zijn de meeste toch weg. Goh Jeff Stans je zou er spontaan naar verlangen….

  10

  1
 • Bassi
  3 december, 2018 - 20:27

  @7,

  Waar heb je dat vandaan?

  0

  0
 • Badeend
  3 december, 2018 - 22:07

  Maak
  Van
  Die
  Man
  Een

  Back.

  5

  5
 • Tonneke
  4 december, 2018 - 00:47

  Die Korte heeft nog wel NOAD en vechtlust in z’n donder, maar de rest ????
  Ik hoop toch zo dat de spelers en vooral de trainer dit forum ook lezen!!!

  DOE ER WAT AAN, STELLETJE ………. SCHAAM JULLIE KAPOT!!!

  4

  1
 • jvt
  4 december, 2018 - 07:40

  Het zijn tegenwoordig allemaal broodvoetballers. Wat maakt het uit dat ze degraderen. Het deel van MC is dan weg. Een ander deel zal zoals nu ook al het geval is gratis weg mogen en een deel blijft gewoon zitten zoals Haemhouts. Die hebben een weloverwogen 3-jarig contract van NAC gekregen met iets minder jaarsalaris waar tegenover 3 jaar zekerheid stond. Die gaan echt niet weg zonder een zak geld hoor.

  Wat ik ongelofelijk vindt is dat de RvC grotendeels blijft zitten. Dezelfde RvC die dit ‘beleid’ toestond. Je kunt toch niet met droge ogen beweren dat het blijven zitten in het belang van NAC is. Ook Goetzee is volledig medeverantwoordelijk.

  Ongelofelijk ook dat iedere nieuwe speler de afgelopen 5 – 6 jaar door menigeen steevast als versterking werd bestempeld. Liefde maakt blind. Levensgevaarlijk dus. Een versterking (en het woord zegt het al) is een aantoonbaar betere speler dan die je had. Jvt schreef al jaren, concentreer je op 16 spelrs en aangevuld met MC, je komt voor het 1e naar het stadion, daar koop je je seizoenkaart voor.

  Degradatie is onontkoombaar. Welke gehuurde speler straks heeft de intrinsieke motivatie NAC in de ere te willen houden? Een over mijn lijk mentaliteit. Ook dat kost geld, a la Den Bosch die schijnbaar flinke extra winstpremies in het vooruitzicht stelt. Maar die hebben een financier. We moeten in de nacompetitie tegen Sparta of Twente, ga er maar aanstaan.

  19

  2
 • Wanny
  4 december, 2018 - 08:51

  Korte is typisch een speler die je als invaller moet gebruiken. Tweede helft, als de tegenstander er een beetje doorheen zit, nog even zo’n jongen brengen die op alles loopt.

  Voor de basis helaas niet geschikt.

  11

  2
 • Sjef de gevulde koek
  4 december, 2018 - 09:11

  Je kan als supporter overal tegen aan gaan trappen en een statement maken zondag maar dat slaat nergens op. Smulders is al weg en VD Gaag valt niks tot weinig te verwijten. Ook gaan ze niet beter voetballen want dat kunnen ze gewoon niet. Het is weer hopen op een wonder en achter de ploeg gaan staan

  5

  8
 • Pietjebel
  4 december, 2018 - 09:35

  @peter
  Noem jij eens een betere spits dan hem die we kunnen halen

  We moeten blij zijn dat hij bij ons speel samen met rosheulen een lichtpunt
  De rest kan allemaal vertrekken

  11

  0
 • Prager
  4 december, 2018 - 09:44

  Ach, Van der Gaag begint gewoon komende week met een 6-2-2, de week daarna met een 7-2-1, vervolgens een 8-1-1 om ergens eind maart te starten met de aloude 10-0-0 waar het 16e elftal van Lutjebroek al jaren mee overleefd in de grochten van het amateurvoetbal…

  *zucht*

  6

  3
 • nachoreca1
  4 december, 2018 - 09:47

  @sjef de gevulde koek… van de gaag weinig te verwijten…??! Hoe vaak zou hij met smulders mbt het nieuwe seizoen samen hebben gezeten, en spelers hebben vastgelegd? Hoe vaak stelt hij die verschueren en el achoui nog op? Hoe lang laat hij van hooijdonk nog warm lopen (die zit nu op 83 graden….)? Hoe vaak heeeft hij die gasten afgebeuld tijdens een training? Ga corners, vrije trappen en spel situaties oefenen… tis drie keer niks heel die namaak voetbal professor niet.

  9

  2
 • Cool Hand
  4 december, 2018 - 09:47

  @ Ron – “Even iets anders: Over van Leer. Gisteren tot 3 x toe heeft ‘ie de bal aan de voet, en speelt ‘m dan recht door het midden bij Koch in de voeten, terwijl er een Groninger in zijn rug komt aanrennen. WAAROM ?????”
  Heb je het Nederlands voetbal van de afgelopen 10-15 jaar niet gevolgd? Dit proberen sommige clubs zelfs bij de D-tjes; verplicht opbouwen heet dat. Beetje lullig als je keepertje niet kan trappen en de verdedigers niet echt heel goed zijn. Schijnbaar is 3-4 onnodige doelpunten tegen krijgen in een wedstrijd goed voor hun ontwikkeling. Kijk voor de lol eens naar de KK-divisie schakelprogramma op vrijdagavond. Als ze schakelen, dan krijgt in de helft van de gevallen het team dat op dat moment balbezit heeft just een tegendoelpunt. Keeper speelt de bal verkeerd in, een te korte terugspeelbal, verdediger die knullig balverlies lijdt etc. etc. Hilarisch en tragisch tegelijk.

  5

  0
 • Boei
  4 december, 2018 - 10:37

  Die Haemhouts is wel een slimme Belg zeg. Hij voldeed 5 jaar geleden bij Willem 2 al niet meer aan het niveau, en nu pakt hij hier dus gewoon elk jaar een paar ton voor het warmhouden van de bank. Zo wil ik ze ook wel verdienen.

  12

  1
 • 210853
  4 december, 2018 - 10:45

  NAC mist gewoon leiderschap… Een type schreuder, schaars, van bommel van mijn part.
  Iemand die eens ff de lijnen uitzet… Een echte aanvoerder.
  Wij hebben Menno Kuch… Een aanvoerder die bij elke bocht eruit vliegt.

  Daar gaat NAC een hele dure prijs voor betalen…

  8

  0
 • Sjef de gevulde koek@nachoreca1
  4 december, 2018 - 10:46

  Misschien stelt hij verscheuren en el alouchi wel op omdat er gewoon niemand anders is ofwel slimmerik ? of wie moet hij dan opstellen ? we hebben namelijk geen anders spelers momenteel.

  1

  2
 • G00Ser
  4 december, 2018 - 10:46

  Er lijkt hier een heksenjacht te ontstaan, op zoek naar het nieuwe zondebok. Ik begrijp de frustratie, die deel ik ook, maar dat gaat niets veranderen. Hoe vervelend het ook is, we moeten dit nog enkele wedstrijden aanzien en hopen dat de winter-transferperiode voor een omslag kan zorgen. Tot die tijd moeten we achter de ploeg blijven staan, van negativisme is nog niemand beter gaan voetballen.

  5

  3
 • Baosje
  4 december, 2018 - 11:57

  @ Gooser

  laten we dan de pijlen maar richten op de 3 grote aandelhouders ….
  zij houden NAC in een wurggreep , waar het dreigt in te verstikken

  5

  5
 • Ouwe Spionkop
  4 december, 2018 - 12:01

  Mensen zoeken graag zondebokken. Zo zit de mens nou eenmaal in elkaar.
  Die zondebok is Smulders en is al buiten geschopt.
  Helaas zitten we nu met zijn chaos opgescheept.
  Laten we er met zn allen maar het beste van maken.

  3

  4
 • Habe
  4 december, 2018 - 12:19

  De zondebok is niet alleen Smulders. Er zijn ook nog mensen die hem zijn gang hebben laten gaan en hem niet gecontroleerd hebben. Alleen Smulders weg zal dus ook niets oplossen, er dient meer te gebeuren . . . . .

  12

  0
 • Ouwe Spionkop
  4 december, 2018 - 12:23

  @Habe Daar ben ik het mee eens. Maar eerst zorgen dat we niet degraderen. Dat heeft alle prioriteit lijkt me.

  5

  0
 • scheppioni
  4 december, 2018 - 12:48

  Niks met zondebokken te maken, spelers die geen NOAD hebben of het niveau niet aankunnen moet men geen NAC shirt aangeven, dat zijn ze niet waardig evenals ex spelers die prima mensen en spelers waren in het verleden om die maar voor het goeie doel vanwege ze 10 jaar geleden een icoon waren om die lekker gezellig op de bank te laten zitten, in zo’n geval zijn we helaas echt een lachertje en dat verdiend onze waardige club niet !! Zet nou eens mensen weg met ervaring sowieso in de staf en voor mij part als speler een NOAD/NIVEAU contract, alleen dit is een redding want het blijft nog steeds(we zijn nog niet op de helft), vier wedstrijden winnen en de wereld ziet er heel anders uit maar dat gaat never op deze manier gebeuren !

  3

  0
 • Baosje
  4 december, 2018 - 13:07

  @ Scheppioni

  helemaal mee eens

  3

  0
 • van Flieger
  4 december, 2018 - 13:09

  Alpen, 0 graden, lichte sneeuwval.

  Het was om te janken zo slecht, vanaf de 60e minuut. Een uurtje leuk meegedaan en daarna het bekende kaartenhuis. Allouchi was slechter dan Korte, zijn wissel onnodig.

  We krijgen de ene vernedering na de andere en mogen alleen nog hopen dat we eind december niet meer dan 6 punten achterstaan op De Graafschap, want dan hoeft het allemaal niet meer. De 15e plaats is nu al definitief uit zicht.

  In het licht van de enorme ruine die Smulders heeft kunnen aanrichten is de stille en boosaardige afgang van John Peek begin dit jaar een onderbelicht gegeven gebleven. Hij was het totaal niet eens met de Woenselse brokkenpiloot en vertrok. Hij moest zijn eigen afscheid in de Stem redigeren, want de bekende parvenu’s uit de RvC, zoals Gielen, die het op alle kanalen uitschreeuwen als iemand van het niveau Perry H vertrekt, bleven nu zwijgend langs de kantlijn staan. In de marge. Met de messen in de knuistjes.

  Het is de afgelopen 6 maanden een weerzinwekkende slangenkuil gebleken. Van Aalst, Burema en van Weelde hebben geen verstand van de voetballerij en besteden er ook veel te weinig tijd aan. Ze dachten alles wel over te kunnen laten aan de lichtgewicht Goetzee en de morsige blunderaar Smulders. En daarvoor aan Rutjes en Maaskantje. Wat het allemaal kwalijk maakt is dat zij de afgelopen jaren tenminste 2 keer een bod op de aandelen afwezen (1x 8 miljoen + 4 miljoen voor de exploitatie, 1×4 miljoen en 3 miljoen voor de exploitatie na de degradatie). Dit waren achteraf gezien top aanbiedingen. Had ze maar genomen, want nu zijn die zelfde aandelen NIETS Meer waard. Nul, nada zero. Maar zij wilden meer, meer meer ! Als je dan in zo’n vraaggesprekje met Burema leest dat ze het belang van NAC voorop hebben staan springen de tranen bij van Flieg pas echt in de ogen. Wat een huichelachtige figuren, wat een bagger.

  De huidige trainer heeft inmiddels alle opties en alle spelers binnen de beschikbare selectie al minstens 2 keer gebruikt en het zit er gewoon niet in. Het ontbreekt over de volle breedte aan kwaliteit en al die commissarissen en eigenaren hebben dat niet aan zien komen. Even eye off the ball in juni en het was gebeurd. Even geen controle op het Woenselse mavomannetje (volgens eigen zeggen havo) en weg is de club. Met grote schade tot gevolg. Er is tenminste voor 2 miljoen (waarschijnlijk 2.5 miljoen) aan waarde vernietigd, en dat komt niet met een armoedige 6 ton weer goed.

  PvH vierde vorige week zijn 49e verjaardag en bracht een aantal dagen door in Zuid-Afrika voor de worldcoaches. Pierre heeft een geweldig leven en de stress van allerlei onprofessionele clowns aan de stadionstraat helemaal niet nodig. Na de landing uit Jo’burg meteen naar de Kuip en vervolgens door naar Sport Studio. Een beetje ginnegappen met vd Vaart (pas op Pierre: vdV is geen geweldige analist, blijf zelf bij de les!). Een kwart Pierre en een halve ome Cor moeten nu voor ons NAC de sportieve kar trekken. Het is belachelijk en bijna zielig. De rest loopt radeloos, en reddeloos rond. Goetzee is een zombie door zijn openlijke steun voor Smulders die verantwoordelijk is voor deze puinhoop. Bovendien tekende Justin alles mee.

  Om de spirit nog enigszins hoog te houden in dit voorlopig laatste eredivisiejaar, zou het fijn zijn om snel met transfernieuws te komen.

  18

  4
 • Braze
  4 december, 2018 - 13:25

  Deze selectie is van onvoldoende kwaliteit voor de ere. Iedere trainer faalt bij zijn pogingen er iets meer van te maken. Hopelijk kan er in de winterstop gerepareerd worden. Anders is het rechtstreekse degradatie en weg alles wat de goede kant op leek te gaan met NAC. Toezichthouders hebben zitten slapen terwijl. Smulders enkele miljoenen aan spelersbudget verkwanselde.vd Gaag mag de brokken oprapen.

  4

  0
 • Molenschot Loco
  4 december, 2018 - 13:49

  Van Flieger…als jij studio voetbal hebt gezien van afgelopen zondag ….dan had je kunnen horen dat er pas in de winterstop versterkingen gaan komen….niet eerder niet later…aldus VHD………

  2

  1
 • gaoperd
  4 december, 2018 - 14:01

  @ Flieger

  hulde !

  de spijker volledig op zn kop geslagen deze keer !

  5

  2
 • van Flieger
  4 december, 2018 - 14:08

  De Finse competitie is al klaar, waarom hebben we de spits van de koploper geen aanbieding gedaan ? De Noren en Zweden zijn ook klaar. Waarom moet er gewacht worden tot de winterstop ? MLS ook klaar grotendeels. Het is part-time gedoe en van Flieg is er gewoon ziek van al dat amateurisme.

  4

  11
 • Nachoreca1
  4 december, 2018 - 17:30

  FLIEGER; top verwoord En niets aan toe te voegen!!!

  1

  3
 • buurman
  5 december, 2018 - 10:26

  Goed stuk van Flieger. Daar valt weinig aan toe te voegen.

  1

  0