Makkelie fluit NAC-Ajax

Aanstaande zaterdag staat in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion Danny Makkelie op het veld als scheidsrechter van dienst. Hij zal worden ondersteund door de heren Diks en Steegstra. De man met het wisselbord is meneer Mulder.
Makkelie floot dit jaar een keer eerder een wedstrijd van NAC en slechts een keer een wedstrijd van Ajax. Beide wedstrijden werden door NAC en Ajax gewonnen. NAC won onder leiding van de 34-jarige Dordtenaar van FC Groningen en op 22 oktober floot Makkelie de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in de Kuip. In totaal vielen er in deze twee wedstrijden veertien gele kaarten. Van de acht gele kaarten in de wedstrijd NAC-Groningen waren er vijf voor NAC. Hiervan vielen er drie in de blessuretijd voor Giovanni Korte, Mark Birighitti en Manu Garcia. Vorig seizoen stond Danny Makkelie slechts een keer op het veld in Breda. Op 18 november floot hij de wedstrijd tussen NAC en VVV Venlo. Deze wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Tijdens deze wedstrijd vielen er twee gele kaarten aan de kant van VVV. Van alle 22 wedstrijden van NAC die Danny Makkelie floot wist NAC er slechts zes als winnaar te eindigen. Zes keer werd er gelijk gespeeld en tien keer werd er verloren. Opmerkelijk is dat geen enkele andere ploeg meer gele kaarten kreeg van deze scheids als NAC. Tijdens NAC-Groningen was de 50ste gele kaart voor NAC voor Giovanni Korte. Dit aantal staat nu op 52. Slechts drie keer werd er een strafschop gegeven in de wedstrijden van NAC onder leiding van Makkelie.

Bron: B-Side Rats, KNVB