Go to Top

Makkelie: “We vonden het gewoon een mannelijk duel”

Makkelie: “We vonden het gewoon een mannelijk duel”

Sadiq Umar versierde gisteravond een penalty namens NAC. Eind eerste helft ging de spits naar de grond, waarop scheidsrechter Danny Makkelie naar de stip wees. De keuze om te fluiten voor een strafschop, kwam de leidsman op flink wat kritiek te staan.

Na afloop van de wedstrijd deed scheidsrechter Danny Makkelie zijn zegje over het discutabele moment. “Ik zie dat de verdediger, de aanvaller ten val brengt, waarbij er geen reële poging wordt gedaan om de bal te spelen. Dan is het bij een scoringskans een rode kaart.” De vermeende overtreding die Umar maakte voorafgaand aan het moment, wordt ontkracht door de leidsman. “Uiteraard hebben wij dit na afloop teruggekeken. In de wedstrijd vonden wij dit gewoon een mannelijk duel, geen sprake van een overtreding. Dat vinden wij nog steeds, ook na afloop. Het was een duel zoals we dit zo vaak zien in de wedstrijd. Hij (Kanon, red.) wordt fysiek afgetroefd, de aanval gaat door en er volgt een overtreding in de zestien.”

Na de benutte penalty kreeg Makkelie de wind van voren. De fans van ADO Den Haag gingen veelvuldig door met spreekkoren, waarop Makkelie besloot het spel tijdelijk stil te leggen. Na een korte afkoelperiode ging het spel weer verder. In het resterende deel van de wedstrijd hield het gros van de supporters zich koest.

Bron: B-Side Rats, FOX Sports

18 Reacties op "Makkelie: “We vonden het gewoon een mannelijk duel”"

 • Bart
  11 maart, 2018 - 15:00

  Is het toch ook?! Ze gebruiken allebei de armen en dat sadiq uit eindelijk als sterkste eruit komt is gewoon de kwaliteit van sadiq!

  74

  0
 • Rijen
  11 maart, 2018 - 15:10

  Prima gefloten Danny, gij mag vaker komen!

  32

  2
 • G00Ser
  11 maart, 2018 - 15:14

  Ondanks dat het reglementair correct is, vind ik de straf erg zwaar, dat triple punishment moeten ze echt eens aanpassen.

  15

  8
 • BredaBeatrix
  11 maart, 2018 - 15:17

  Wij willen Makkelie!

  14

  1
 • scheppioni
  11 maart, 2018 - 15:22

  Are you watching nicht naaihuis !?! Door zo’n types als naaihuis en mulder ben ik nou gestopt met fluiten, daar wil je niet mee geassocieerd worden !

  12

  9
 • Jurist
  11 maart, 2018 - 15:23

  Penalty meer dan terecht. Die Kanon trekt Umar zijn broek bijna uit …. Rode kaart kun je geven, maar had niet gehoeven, houdt de wedstrijd een stuk spannender. Zoals g00ser al zegt, je wordt op 3 fronten gestraft. Is goed voor NAC deze keer, maar andersom zouden wij ook moord en brand roepen.

  24

  0
 • Wanny
  11 maart, 2018 - 16:46

  Kanon heeft geen enkele intentie om de bal te spelen. Alleen om de tegenstander het spelen onmogelijk te maken. Dan moet je niet zeuren als je rood krijgt.

  15

  3
 • Sia
  11 maart, 2018 - 17:26

  Danny NAC-elie top scheids. Net als Bas Nijhuis.

  7

  1
 • Sia
  11 maart, 2018 - 17:28

  Die vriendelijke spreekkoren aan het adres van Makkelie tijdens NAC – Ajax en Excelsior – NAC werpen hun vruchten af. Ook het “Wij willen Makkelie” als we een andere scheidsrechter hadden, laat zich nu belonen.

  Zonder gekheid: onzin argumenten van ADO. Slechte verliezers.

  12

  1
 • Martinus
  11 maart, 2018 - 18:16

  De rode kaart had een gele kunnen/moeten zijn, ik zie het niet helemaal als een 100% scoringskans en de combinatie met de penalty maakt de straf wel erg zwaar. Ik snap niet dat ik op andere sites zo veel lees dat de penalty onterecht zou zijn. Aanvankelijk is het duw- en trekwerk van twee kanten, waarbij Umar het duel wint. Vervolgens wordt hij duidelijk in de rug geduwd als de bal buiten het bereik van Kanon is. Dat is gewoon een strafschop.

  En ja, Umar reageert theatraal, maar mag NAC ook eens zo’n speler hebben? Zo eentje die álles in de strijd gooit? Bij ADO vinden ze het geweldig, die voetballers die smerig spelen in hun eigen shirt. Nu zou daar sprake van zijn bij een tegenstander en dan gaan ze daarover janken…

  6

  5
 • Ahtel
  11 maart, 2018 - 18:19

  Makkelie heeft het goed gezien wat eerste contacten en overtreding betreft. Maar rood is te zwaar. Gewoon op de stip en verder gelijke kansen voor beiden in de rest van de wedstrijd
  Misschien wordt hij gehinderd door verkeerde regelgeving

  1

  3
 • lazerus
  11 maart, 2018 - 18:54

  Tsja wel of niet goed gezien dat soort dingen hoort er nu eenmaal bij.
  Soms heb je dat mee,de andere keer tegen.
  ADO en Groenendijk schreeuwen nu moord en brand maar die zijn toch echt vergeten hoe ADO hier in Breda heeft gewonnen.

  11

  0
 • willem 4,5
  11 maart, 2018 - 18:57

  Ook de scheidsrechter is maar een mens. Hij heeft zeker niet in het nadeel van NAC gefloten, maar wat wil je als je een half uur helemaal verrot gescholden wordt door dat gajes daar in den Haag. Makkelie heeft in z’n onderbewustzijn gedacht, “nu ga ik die klootzakken naaien”, dus eigen schuld, wij de punten Den Haag het gezeik. Is nog een goedmakertje voor de verliespartij thuis toen Beugeldijk, die alleen maar schoppen en niet voetballen zijn goaltje maakte. Dus Den Haag, bekijk ‘t lekker met jullie gezeik!

  7

  1
 • heksenketel
  11 maart, 2018 - 20:13

  Even wat anders…Ik heb het interview met Makkelie gezien en ik ben onder de indruk. Rustig, beheerst, helder, legt het goed uit en formuleert erg goed. Hij straalde tijdens het interview heel veel vertrouwen uit.

  6

  0
 • Martinus
  11 maart, 2018 - 21:01

  Eens, heksenketel. Er zijn slechts een handvol arbiters in ons land die dat kunnen. Mag zeker gezegd.

  3

  0
 • Jarc
  11 maart, 2018 - 21:07

  Ik ben stomverbaasd over al die commotie rond die penalty. Bij W2 geeft Kuipers twee veel dubieuzere strafschoppen, hoeft echter niets uit te leggen op tv. Higler geeft AZ geen penalty bij een loepzuivere handsbal van Feijenoord ( armen gespreid, plus voordeel van de handsbal) en hoeft niet op TV uit te leggen waarom hij hem niet geeft.
  De strafschop voor NAC gisteravond was trouwens volgens mij niet voor duwen maar het op de hiel trappen.

  3

  0
 • Dutchbird
  12 maart, 2018 - 00:13

  Sterker nog @Jarc, die twee van de zusjes waren geen van beiden een strafschop. Maar niemand die er over zeurt (behalve Pierre vanavond bij Studio Voetbal).

  1

  0
 • Jans.
  12 maart, 2018 - 09:00

  Sadic umar speelde de bai….de keeper pakte Sadic Umar.

  0

  0