Go to Top

Morning After Poll: Schade beperkt?

Morning After Poll: Schade beperkt?

Gisteravond wist NAC niet te stunten tegen de koploper in Eindhoven. NAC kwam al heel vroeg op achterstand, waardoor de wedstrijd leek uit te draaien op een afstraffing. Toch hield de ploeg van Mitchell van der Gaag vrij lang stand omdat een slordig PSV de score niet wist uit te breiden. Het resultaat: 2-0 verlies, en daar is mee te leven.

NAC kwam dus al heel vroeg op achterstand, door goed werk van Gakpo en De Jong. Erik Palmer-Brown hief buitenspel op, Dervite en Koch kwamen beiden te laat. Het was typerend hoe simpel de Bredase defensie zich liet foppen. In het grootste deel van de wedstrijd daarna, hield NAC dus aardig lang stand. De vraag is of dat te wijten is aan een zwak PSV, of een goed standhoudend NAC. Die vraag mag u zelf invullen.

Het buitenspeldoelpunt van Luuk de Jong onderstreepte nogmaals dat het verdedigend absoluut nog niet goed zit. Terwijl Menno Koch en Dorian Dervite samen op één lijn niemand stonden te dekken, vond Erik Palmer-Brown het blijkbaar niet noodzakelijk om de kopsterke De Jong af te stoppen. Gersbach, die een prima wedstrijd speelde overigens, moest daardoor noodgedwongen De Jong van het scoren afhouden. Dat lukte niet, wat ook niet heel gek is gezien het grote lengteverschil en het feit dat de spits van PSV misschien wel dé beste kopper van de Eredivisie is. Wat zijn de afspraken? Waarom wordt er niet geanticipeerd? Ook in de wedstrijd tegen Vitesse ging het vaker dan eens mis. En dat terwijl de verdedigers absoluut de kleinste niet zijn. Het is broos, niet goed genoeg.

Het is vandaag overigens exact één jaar geleden dat NAC een uitwedstrijd won. Dat kan er ook nog wel bij. Op 10 maart 2018 won NAC van ADO Den Haag. De tijd dat NAC beschikte over spelers als de opbouwend en verdedigend sterke Pablo Marí, de absolute klasse van Garcia en Angeliño, de wilskracht van Thierry Ambrose en het slangenmens Sadiq Umar. Stuk voor stuk spelers die er vol overtuiging voor gingen, met een bevlogen trainer langs de lijn. Een trainer waarover Sjoerd Mossou ooit zei: “Stijn Vreven zou een been afstaan om NAC in de Eredivisie te houden.” Daar is alles mee gezegd.

PSV maakt in de slotfase nog een einde aan alle hoop van NAC op een gelijkspel, of zelfs meer. PSV dendert door, stevent af op de titel. Terwijl NAC strijdt om lijfsbehoud in de Eredivisie. De vraag is of dat doorgedrongen is tot iedere speler die deel uitmaakt van de selectie van de Parel van het Zuiden. Zonder namen te noemen, zijn er uiteraard een aantal jongens die er alles aan doen om onze mooie club op het hoogste niveau te houden. Volgende week staat de wedstrijd tegen FC Utrecht op het programma, een dolend elftal dat na de winterstop ook niet in al te beste doen is. Wil NAC nog wat maken van dit seizoen, dan zijn er echt absoluut geen excuses meer. De negen wedstrijden die resteren, zijn de wedstrijden waar NAC het moet laten zien. De veilige vijftiende plaats lijkt mijlenver, maar gaat het NAC lukken om boven De Graafschap te eindigen?

Eindigt NAC nog boven De Graafschap dit seizoen?

Bekijk de resultaten

Laden ... Laden ...

Bron: B-Side Rats

106 Reacties op "Morning After Poll: Schade beperkt?"

 • Vreven4president
  10 maart, 2019 - 13:20

  Wat een armoede om in ‘schade beperken’ te moeten spreken. Waar is dat lef gebleven!?! Verman je en pak je verantwoordelijkheid.

  Strijden till you die!!!

  51

  1
 • EDM
  10 maart, 2019 - 13:24

  Mijn plantenbakken van het balkon gehaald… Wat waait het hard hè…
  De schade lijkt nu heel klein te blijven…

  40

  3
 • Babosje
  10 maart, 2019 - 13:25

  Maurice Steijn zei vorige week dat hij niet weet hoe zone verdedigen moet!
  Gewoon op lengte bij standaarsituaties. De langste bij de langste etc….
  Het is zo eenvoudig maar dat zone dekken werkt niet Vd Gaag!!!

  25

  0
 • Simon
  10 maart, 2019 - 13:29

  Vd Gaag past in de Smuldersschool! Wat een slechte trainer! Houd de eer aan jezelf en VERTREK!

  39

  7
 • Sanseveria
  10 maart, 2019 - 13:30

  Vastberaden om helemaal los te gaan zaterdag en tot de laatste seconde mijn cluppie naar voren te schreeuwen.

  Want de enige manier waarop we thuiswedstrijden winnen is door fel en verbeten de tegenstander op de huid te zitten. Zie de overwinningen thuis tegen De Graafschap, Vitesse en Heerenveen dit seizoen.

  Doelstelling: als maart voorbij is staan we boven de Graafschap.

  39

  10
 • Ouwe Spionkop
  10 maart, 2019 - 13:31

  Met thuiswedstrijden tegen oa Utrecht, Emmen, PEC, VVV en uit tegen Excelsior, Fortuna, Heracles kan je zelfs nog 15e worden.
  Opgeven is geen optie!

  83

  11
 • De trainer
  10 maart, 2019 - 13:34

  Enige redding is ontslag Vd gaag. Nieuw elan,frisse wind, schock effect. De gelatenheid straalt er van af, hij heeft zich al bij degradatie neer gelegd, bijzonder met nog 9 wedstrijden te gaan. Kan zo kwaad worden van die waardeloze instelling en mentaliteit. Zo lang er een kans is blijven knokken!

  44

  20
 • Yellowarmy
  10 maart, 2019 - 13:35

  Opgeven is geen optie !

  Maar wat een pruts verdedigings werk bij de eerste goal gister. Dat moet je toch aan voelen dat de Jong miss weleens naar de eerste paal kan lopen. Hij staat aan de buitenkant te verdedigen die Brown…..

  16

  0
 • Jantje2
  10 maart, 2019 - 13:38

  @ de trainer

  Helemaal mee eens !!

  9

  1
 • Lamington
  10 maart, 2019 - 13:38

  Ik ben zo klaar met dit seizoen en dit elftal dat het me echt vrij weinig meer interesseert. Triest, diep triest hoe we in een half jaar tijd ZÓ zijn weggezakt zonder concreet uitzicht op verbetering.
  Ik ga nog plichtmatig, gezellig met vrienden de thuiswedstrijden bezoeken en ik hoop volgend seizoen, ere of eerste, op sportieve verbetering.

  En dat het prutskuttencollectief van de RvC is opgerot, samen met die turhola die er écht alleen voor zichzelf zit.

  Hup NAC

  16

  3
 • Lamington
  10 maart, 2019 - 13:40

  Trainer

  Inderdaad. Ben nooit een fan -tenzij keihard verdiend- om mensen individueel op het hakblok te leggen, maar vergeleken bij deze trainer was de heer Dijkhuizen een geweldenaar.

  17

  5
 • Breda1965
  10 maart, 2019 - 13:40

  Jullie moeten eens wa minder gaan drinken allemaal.Van de zomer gaan we pas weer serieus beginnen.Nieuwe selectie nieuwe trainers,hopelijk nieuwe aandeelhouders (wij) nieuwe directeuren nieuwe rvc..Dit seizoen is het belachelijkste wat ik ooit heb meegemaakt,mij houden ze niet meer voor de gek…Hup NAC 2019-2020

  12

  4
 • scheppioni
  10 maart, 2019 - 13:41

  Vd gaag alleen ontslaan heeft geen enkele nut !!!
  Hoe triest zijn we nu wanneer onze trainer doodleuk ligt te verkondigen dat we in deze fase als NAC zijnde nog laf op het veld staan !?! Dat vondt hij namelijk het eerste half uur, dit is rijp voor het gesticht !! Niet normaal meer gvd, kut staf !!!

  20

  1
 • Brecht
  10 maart, 2019 - 13:52

  Van de Graag is geen winner, maar een theoreticus die een systeem heeft bedacht en daar zo lang aan vasthoudt om zijn theorie te bewijzen, dat hij het oog voor de omgeving totaal kwijt is en iedereen om hem heen heeft verloren.
  vasthouden aan Koch betekent dat je een extra man in de verdediging nodig hebt, die je dan weer mist op het middenveld. Kies eens voor het voetbal en durf en motiveer je spelers eens.

  40

  3
 • am
  10 maart, 2019 - 13:56

  Verder dan proberen tegen te houden komt dit Nac niet. En dan zul je ook niet veel punten meer halen.
  Gedurende het seizoen is het eigenlijk alleen maar minder geworden. Ik schat de kans op degradatie 95%.

  17

  1
 • berepoot
  10 maart, 2019 - 13:59

  De Graafschap vocht tenminste nog en bijna 3-3 zit meer vechtlust in dat team, Nac is als los zand; en slechtste team van de eredivisie op alle fronten.

  39

  1
 • Wanbeleid
  10 maart, 2019 - 14:03

  Za maar is met 4 man achterin Pannenkoek…lundqist op 10 blinde geen nijholt mounir maar ilic verschueren…en rosheuvel voor korte….mis 442 kastaneer samen te vrede

  18

  1
 • H'wiel
  10 maart, 2019 - 14:06

  Het is elke wedstrijd van NAC hetzelfde dit seizoen. Het is iedere keer proberen de schade te beperken, dus gaan we maar geen enkel duel aan. Dan staan we volgende week tenminste weer met dezelfde k*telf in de basis. De trainer stelt ons op want hij kan op ons bouwen omdat hij weet dat we geen duels aangaan om de schade te beperken :-(.

  10

  1
 • scheppioni
  10 maart, 2019 - 14:08

  @ berepoot
  Inclusief staf en het beleid bij NAC ! Gisteren nog een speler gesproken die van de zomer in belangstelling van ons NAC stond, spelers zouden voor de beleving bij NAC kiezen, maar wanneer je dan met smulders en staf in gesprek kwam, komt het bij spelers dus het laatste jaar totaal ambitieloos over en juist daar zijn clubs met minder beleving veel verder dan NAC en dat zie je wel gezien de stand ! Amateuristisch ten top !

  14

  4
 • ibio
  10 maart, 2019 - 14:10

  gelukkig gebeuren er op bestuurlijk vlak nu heel veel goede dingen!

  o nee toch niet

  8

  1
 • D'n Klaagmuur
  10 maart, 2019 - 14:16

  En dan zijn er ook nog mensen die van der Gaag de hand boven het hoofd houden en zeggen dat dit niet zijn schuld is. Nou mensen ik zal zeggen dat deze selectie 100% zeker in potentie niet slechter is dan De Graafschap en Emmen, maar als je als trainer werkelijke ie-de-re wedstrijd met een andere opstelling en/of andere spelers speelt dan ga je nooit, maar dan ook nooit meer punten halen.

  Ook de dagelijkse arbeider heeft op zijn werk orde, routine en regelmaat nodig om de beste prestaties te halen plus een werkgever die je motiveert en waardeert.

  Ik zou er als speler eerlijk gezegd ook helemaal klaar mee zijn als ik de ene week weer wel spel, de andere weer niet, de week erop linksbuiten sta en de andere week weer mid mid.

  Zoooooo ontzettend klaar met die vent.

  20

  3
 • Robert
  10 maart, 2019 - 14:17

  @Breda1965. Volgend seizoen nieuwe aandeelhouders, nieuwe RvC? Dat geloof je zelf. Een team, dat een

  schip zo laat vergaan, zal er volgend jaar echt niet anders inzitten. Vleesgeworden cynisme!

  Nieuwe selectie? We hebben 21{!) doorlopende contracten, meest van spelers die volgend jaar ook niet

  meekunnen. Zie onze Helmond Sport nieuwelingen, Koch bij Jong-Utrecht etc.

  Volgend jaar op plaats 10 of zo in de 1e divisie.

  Het seizoen daarop met weinig geld weer iets opbouwen. En dat alles nog steeds met dezelfde klootzakken

  aan het roer!

  Laat ii\emand er de stekker er maar uittrekken wanneer de jaarcijfers 2018 gepubliceerd worden.

  Kunnen nieuwe investeerders, inclusief supporters, de zaak weer optuigen. Duurt ook maar 2-3 jaar.

  En dan kan de Gemeente Breda eens bedenken, welke huur ze willen vangen voor die waardeloze

  betonbak.

  NAC en haar supporters zullen nooit vergaan! Wel die sterfelijke nep-wijnboeren en uitbuiters van Afrika.

  18

  3
 • FUALL
  10 maart, 2019 - 14:18

  nou roepen jullie bozos wel om het hoofd van vd Gaag..supporters zijn net zo incompetent, de helft weet niet eens of er lucht of zand in een bal zit en komen alleen maar voor het bier en de gezelligheid.

  10

  27
 • Lamington
  10 maart, 2019 - 14:26

  FUALL

  FUTWO

  6

  1
 • Mmm
  10 maart, 2019 - 14:37

  Waar is Illic ????

  11

  0
 • RichardPraha
  10 maart, 2019 - 14:41

  @ Fuall Met alle respect hoor, maar als vd Gaag daadwerkelijk volgende week tegen Utrecht WEER aankomt met een 5 mans verdediging waarvan werkelijk waar IEDEREEn met ook maar enig verstand van voetbal kan zien dat dit niet werkt, we structureel een mannetje op het middenveld tekort komen, JA dan moet hij Heel snel opzouten!!

  Het kan wel degelijk verfrissend werken om vd Gaag eruit te flikkeren indien iemand als Brood bereid zou zijn zo’n interim klus aan te nemen! Maar nogmaals, alleen als hij nu nog steeds niet snapt dat hij gewoon 4-2-2 moet spelen.

  NAC speelt nu 5-4-1 bij GEEN balbezit maar we hebben er helemaal niet de spelers voor om bij de omschakeling naar balbezit de juiste bezetting voorin te hebben!!! Als je dat als trainer nu nog steeds niet ziet ben je geen incompetent.

  Zo moeilijk is het niet om de juiste opstelling te maken:

  v Aanholt Dervite Palmer Brown Leigh

  Nijholt
  Verschueren Lundqvist

  Ilic

  MtV Kastaneer

  Met deze opstelling lekker opportunistisch spelen en wellicht gaan we het redden dan.

  17

  5
 • Schrikbarend
  10 maart, 2019 - 14:54

  Lekker getraind vandaag?

  12

  1
 • Chris W.M.
  10 maart, 2019 - 14:55

  Het is te laat om van der Gaag te ontslaan. Nú stapt er niemand meer in, staan al met 1 been in de KKD. En zelfs al zou je hem ontslaan, wie moet er dan een nieuwe trainer aanstellen? Wie heeft er gezocht en de perfecte trainer voor de klus gevonden? Niemand dus.

  De Graafschap uit was de doodsteek, we zullen max op 1 punt van de Graafschap komen. Leg je er bij neer, en kijk verder naar volgend seizoen. AD en TD vastleggen met ervaring in de KKD en opnieuw bouwen.

  10

  7
 • Mark Bieritieti
  10 maart, 2019 - 14:56

  Gersbach prima wedstrijd?? Zag hem het een paar keer opgeven in de achtervolging. Vond het blijkbaar niet nodig om alles te geven.

  26

  3
 • Nacman
  10 maart, 2019 - 15:00

  Wij houden de schade beperkt hopelijk blijft de stormschade aan het stadion ook beperkt

  1

  1
 • Tico
  10 maart, 2019 - 15:20

  Achter de wolken schijnt de zon en na regen komt zonneschijn……….toch?…………hoop ik!

  1

  1
 • Bredafun
  10 maart, 2019 - 15:22

  Met deze trainer blijven elke week n hopeloze opstellling zien. Een aanvallend team met de juiste mensen op de juiste posities hebben we al heel lang niet gezien. T wordt tijd voor een wissel van MvdG. Neem silent penders ook mee. Waarom wordt er geen actie ondernomen?? Wat slecht dit!

  19

  0
 • Tactisch plan
  10 maart, 2019 - 15:24

  Za met 5 man achterin uur voor de wedstrijd VAN DER GAAG ROT OP angsthazen voetbal vanaf nu moet het!!!GODVERDOMME die lundqist op 10 BLINDE

  10

  2
 • RV
  10 maart, 2019 - 15:27

  Hoezo neerleggen dat we onder de Graafschap eindigen?
  We hebben een schema waar echt veel punten te halen zijn.

  De trainer moet wel willen.
  Hij hoopt op een ontslag maar zal inmiddels toch wel beseffen dat hij het seizoen af gaat maken?
  Maak er dan het beste van en toon eens lef.
  Degradatie win of verlies je niet met de schade beperken en op doelsaldo.

  Schade beperken vind ik behoorlijk triest, er viel wel iets te halen als je een beetje bravoure en lef durft te tonen. Maar de trainer houdt zelf bij een vroege 1-0 achterstond vast aan die vijf mans verdediging. De slag wordt al weken verloren op het middenveld (met El Allouchi en Nijholt een middenveld met 2 Eerste divisie spelers) maar de trainer blijft er opmerkelijk genoeg aan vasthouden.

  Er zit geen enkele verrassing in het middenveld én de voorhoede.
  Ik hoop dat we toch een Ilic en Fernandes er bij krijgen die een wedstrijd kunnen beslissen.
  Als je nu achter komt is de wedstrijd eigenlijk altijd al gelopen.

  16

  5
 • Roberto
  10 maart, 2019 - 15:28

  Enige kansje om te overleven is toch echt de trainer morgen ontslaan… misschien ligt het niet aan hem (hoewel ik ook steeds meer begin te denken dat successen uit het verleden ook bij hem geen garantie op succes is) maar een ding is 200% zeker… en dat is dat Van der Gaag de jongens niet aan het voetballen krijgt…. Wie het moet doen… wie er überhaupt wil… geen idee, maar niks doen is regelrecht de keuken kampioen divisie in….

  6

  3
 • Brabo F1
  10 maart, 2019 - 15:28

  Illic, Fernandes,Verschueren…… Het hele creatieve hart van NAC 80% van de competitie niet fit Dat is de kern van het probleem. Zonder gist is het moeilijk brood bakken. Wat zijn de namen van de medische staf. Zet die eerst maar buiten bij het grof vuil.

  17

  1
 • NAC#1
  10 maart, 2019 - 15:29

  Men kan allemaal roepen dat MVG eruit moet maar zodra dat gebeurt is het eind helemaal zoek en zit je gegarandeerd volgend seizoen KKD… Je kunt beter met zn allen erachter blijven staan en op het beste hopen, trainer eruit gooien is gepasseerd station.

  8

  7
 • Michel
  10 maart, 2019 - 15:36

  Denk eerlijk gezegd niet dat er een trainer is die in NAC stapt nu, stop dus met het schreeuwen om Mitchells hoofd, domste dat je nu kan doen is hem laten gaan. Op die manier is er helemaal niets meer aan voetbalverstand binnen de club.

  Als andere Mitchell nu ook nog zou blijven heb je in ieder geval iets om te bouwen

  7

  5
 • Van "taajlaand
  10 maart, 2019 - 15:38

  Ga ik van dit NAC uit, hoewel de letters NAC voor iets anders staan dan wat we dit seizoen gezien hebben….zeg ik dat het gebeurd is, en we linea recta de kelder van het betaalde voetbal in donderen.
  Maar we weten niet hoe dat de tegenstanders van ons zich nog gaan presenteren, en of Emmen en de Graafschap nog vermogen genoeg hebben om ons onder hun te houden.

  Dus vind ik het nog moeilijk, maar dat we énorm slecht zijn dit kut seizoen is iedereen al wel opgevallen.
  Schandalig!!

  9

  0
 • Stino
  10 maart, 2019 - 15:44

  Dit team is toch al kapot in het hoofd. De twijfel is erin geslopen en die krijg je er echt niet meer uit. Die 532 opstelling van vdg is weliswaar een zwaktebod, maar met 433 wordt je helemaal ondersteboven gelopen langs de flanken. Vdg denkt dat hij zo tactisch veiligheid inbouwt, maar hij had in een veel eerder stadium veel meer op het psychische aspect moeten inzetten. Een td’er had hem daarin kunnen begeleiden, maar ja, die isser niet… Volgend jaar kkd en hopen dat het goed komt ofzo. Deze bestuurlijke bende gaat jarenlang sportief doorsijpelen.

  4

  1
 • am
  10 maart, 2019 - 15:47

  Weet iemand voor hoelang vd Gaag getekend heeft?

  1

  0
 • denhulk
  10 maart, 2019 - 15:48

  als vd gaag zo blijft verdedigen en wint niet van utrecht of vvv vliegt hijer uit wat hijzelf niet erg vind denk kassa afkoopsom

  2

  1
 • NAC4Ever
  10 maart, 2019 - 15:59

  Het kan nog, maar dan wel vanaf nu er alles aan doen! (En dus niet pas over een maand of zoiets).

  3

  2
 • Nicky
  10 maart, 2019 - 16:15

  Lekker NOAD mensen….

  Tuurlijk is het haalbaar… Er zijn gekkere dingen gebeurd in de sport. Het begint met niet opgeven. Gek hoe de meeste dit verwachten van de spelers maar zelf niet in geloven.

  9

  3
 • Marti
  10 maart, 2019 - 16:17

  Volgende week met 5 verdedigers , dan gelijk laten horen dat we het er niet mee eens zijn .

  8

  1
 • scheppioni
  10 maart, 2019 - 16:18

  @ am
  Twee jaar !

  3

  0
 • am
  10 maart, 2019 - 16:24

  @Scheppi
  Dan bij degradatie verplichten om te blijven!
  (Met andere assistenten:)

  7

  1
 • Dino Zoff
  10 maart, 2019 - 16:33

  Zolang het team dezelfde inzet blijft tonen als de voorgaande wedstrijden, kunnen we het beter op papier afdoen en degraderen.

  Enige kans op lijfsbehoud is om NOAD te tonen, ELKE wedstrijd, niet dit gezapige “de boel tegenhouden/schade beperken”.
  Gaat MvdG dit lukken? Ik denk het niet. Hem er uit en Vreven er in zou wellicht een oplossing zijn, maar dan moet Vreven wel de spelers kunnen aansporen, of iig de verzakers direct buiten de selectie pleuren (en hopen dat hij er 15 van de 33 overhoudt).

  Qua “zoektocht” naar bestuurders/personeel, tot op heden heb ik geen enkele vacature concreet voorbij zien komen, dus hoe zit het? Laten we het allemaal over aan recruiters die via de achterdeur de zoveelste Stefan Eskes binnenhalen, of gaan we transparant doen en gooien we de openstaande vacatures online, zodat echte NAC supporters ook kunnen solliciteren? Genoeg ervaring hier in de reaguurders burelen, dus wat dat betreft zou het geen probleem zijn.

  10

  0
 • PatjeR
  10 maart, 2019 - 16:42

  Toevallig de bio van Cruijff gelezen. Met wat we nu afgelopen half jaar hebben gezien op het veld en bestuurlijk leest dat wel heel bijzonder….
  D
  Beschrijft exact waar het mis gaat bestuurlijk met mensen zonder voetbalachtergrond in de ren en directie, aandeelhouders die zich bemoeien en politiek. Bij Ajax maar je kunt het zo op ons plaatsen.

  Maar ook qua trainen, spelopvatting en invullen 433 systeem…over hoe achteruitvoetballen en breedtepasses niets oplossen eveneens als trainen op conditie en hoe je een succesvol team samenstelt.

  Bij NAC klopt op dit moment geen enkele van die factoren.pfff om moedeloos van te worden.

  5

  1
 • PatjeR
  10 maart, 2019 - 16:42

  Ren =rvc

  0

  0
 • Henri
  10 maart, 2019 - 16:45

  De beslissende fase start aanstaande zaterdag thuis tegen de FC Utrecht. Dan mag er geen wedstrijd meer verloren worden, ook uit niet.Er zullen series gemaakt moeten worden van achter elkaar gewonnen wedstrijden. Helaas heb ik er weinig vertrouwen in. Deze trainer heeft voor mij bewezen geen groepsprocessen op te kunnen starten en er een hecht team van te kunnen maken. Hetgeen o.a. blijkt uit de muiterij van de afgelopen weken. Hij blijft met een veel te grote groep werken, waarom valt een Mühren regelmatig in en staat Leigh er naast? Ook is Van der Gaag geen tactisch genie. Waarom met 5 verdedigers blijven spelen als het geen resultaat oplevert. Zelfs met 5 man achter, na de winterstop 21 tegengoals in 8 wedstrijden. Dat is 2.6 goals per wedstrijd tegen. Alles zal afhangen van de terugkeer van Ilic en in mindere mate van Fernandes want zij zullen samen met Lundqvist moeten zorgen voor de o zo nodige creativiteit waaruit eventueel kansen kunnen ontstaan. En anders is het helaas over en uit.

  7

  3
 • Charelli
  10 maart, 2019 - 16:48

  @Marti
  Als je naar het interview hebt geluisterd heb je waarschijnlijk ook gehoord dat hij dat wel gaat doen. Dus maak je borst (en keel) maar nat.
  Onbegrijpelijk.
  Welke fout tactisch strijdplan, wisselbeleid, wedstrijdkantelidee, opstelling etc. kan deze man nog bedenken, volgens mij heeft hij ze allemaal al uitgeprobeerd.

  @schepp Twee jaar. Ok betekent een afkoopsom van een jaarsalaris ik denk ca. 200k. Gauw doen.

  2

  0
 • Ernie
  10 maart, 2019 - 16:57

  @charelli
  Geef je bankrekening nummer ff door.

  0

  0
 • Nacdictive
  10 maart, 2019 - 17:00

  Ik snap alle sentimenten hier en begrijp me niet verkeerd maar we kunnen niet ontkennen dat na het ontslag van Smulders alles als een kaartenhuis in elkaar gedonderd is.. (dan laat ik de discussie over het functioneren van Hans buiten beschouwing). Sterker nog: voor de winterstop was er hoop (wellicht ook sentiment) maar erna is het alleen maar rampzalig gebleken (zelfs met aanwinsten?!).
  Ik denk dat de enige oplossing nog is: Van der Gaag weg en Penders het laten overnemen. Ik ben ervan overtuigd dat Rob er meer van maakt dan nu en zit er nu ook als een ‘zoutzak’ bij omdat ik denk dat de samenwerking met Mitchell gewoon een verstandshuwelijk is. Je kunt Penders van alles betichten maar heeft wel een groot NAC hart..

  5

  17
 • De Lange
  10 maart, 2019 - 17:03

  Wanneer er aan dezelfde verzakers wordt vastgehouden wordt t moeilijk. Probeer eens een andere (eigen) keeper. Koch blijft dezelfde fouten maken. El A. Gaat duels aan alsof hij bij J012 speelt. Als Mets weggestuurd wordt vanwege zijn lichaamstaal zou ik ook eens Muhren aan de kant houden. Deze jongen heeft 0.0 met Nac. Na elke wedstrijd neemt hij nog niet eens de moeite om het eigen publiek te bedanken. Gisteren ff kletsen met een PSV er en weg was ie Laatste thuiswedstrijd ook zo. Die is allang bezig met een andere club.
  Over gisteren (zat naast uitvak op uitnodiging) was ik blij dat ik daar zat. Kon ik nog genieten van ons publiek. Want wat kunnen 34.500mensen toch stil zijn in die bioscoop daar. Heel triest, verder dan oeh of ahh komen ze niet.
  Zaterdag moeten wij het verschil maken,ongeacht wat erop het veld gebeurd.

  16

  5
 • Nachoreca1
  10 maart, 2019 - 17:03

  Ongelooflijk! 2 punten halen in 2019 en nu op 10 maart rond 17.00 uur zit van de gaag er nog…. alles hens aan dek! Hij moet er rap uit met die assistenten van hem en de laatste 9 wedstrijden een echte people manager en tactisch sterke vent voor de groep. Er is geen tijd meer voor slappe teksten en kut opstellingen. Come on nac

  13

  5
 • RichardPraha
  10 maart, 2019 - 17:07

  @Nacdictive wil je nu serieus tussen de regels door gaan beweren we er zo beroerd voor staan doordat Smulders weg is????? WTF…Smulders is juist hoofdverantwoordelijk voor deze trainer en onsamenhangende selectie zonder veel ED kwaliteit….just saying.

  7

  2
 • Charelli
  10 maart, 2019 - 17:11

  @Ernie

  Wat heb je aan mijn bankrekening nummer? Wil je er 2 ton op storten?

  4

  0
 • scheppioni
  10 maart, 2019 - 17:33

  @ am
  Nog niet zo verkeerd andere assistenten, liefst een ervarene !
  @ Charelli
  Wat am zegt is ook nog een optie, of Ruudje Brood moet alsnog willen instappen !

  3

  1
 • Buurman
  10 maart, 2019 - 18:01

  Goed een voorbeeldje dat van der Gaag helaas faalt. In de winterstop interview Nijholt. Tot mijn grote ergernis had hij het over verlengen bij NAC of mogelijk een buitenlands avontuur. Nijholt totaal niet in de gaten dat hij een waardeloos half seizoen achter de rug had. Wie had deze speler moeten overtuigen dat hij niet goed genoeg was en rap beter moest gaan spelen ? Juist de trainer. Gersbach had van Arnold een geweldige referentie. Zou een soort Vidmar de tweede worden. Nu speelt hij als een natte krant. Heeft Arnold NAC opgelicht of maakt onze trainer met zijn onmogelijke systeem spelers eerder minder dan beter ? En zou kun je tig voorbeelden geven. Ik vraag me af welk belang mensen dienen die stellen dat we met deze trainer door moeten gaan ?? Neemt niet weg dat nu van der Gaag wegsturen veel te laat is. Een optie is misschien om voor de moraal Karelse a.i. boven de technische staf te plaatsen. Dat doe je toch iets. Geef je een signaal af.

  34

  0
 • Dun Diëe
  10 maart, 2019 - 18:01

  RichardPraha, Nacdictive,

  De werkelijke oorzaak zijn de aandeelhouders en een RVC die teveel macht heeft waar het de verkeerde dingen mee doet. Ik weet dat de naam Smulders erg onpopulair is hier maar hij vulde in principe beleid in dat hem werd opgedragen: geen overbodige risico’s nemen die de club in het verleden bijna de kop gekost heeft. Binnen het salaris plafond blijven, spelers van de City groep gebruiken voor korte termijn success en in de eigen jeugd investeren om daar op lange termijn de vruchten van plukken. Smulders heeft inderdaad de fout gemaakt dit deels verkeerd in te vullen waardoor we staan waar we staan. Echter had hij weinig budgetruimte, maakte met dat weinige budget een paar verkeerde keuzes en werd hij niet goed gecontroleerd door De Roover. Ik geloof dat zijn intentie goed was.

  Kortom: MvdG, Smulders zijn de symptomen. De échte oorzaak ligt daarboven. We zullen zien wat er van Smulders terecht komt na zijn NAC periode. MvdG gaat na NAC weer ergens opbloeien. Ik ben het volledig eens met Broeder Kip onder het vorige artikel: er zijn teveel spelers en trainers die bij andere clubs wel succesvol zijn en bij NAC niet. Dat is een levensgroot probleem waar de club kapot aan gaat.

  Ondertussen krijgen de simpele waterdragers, in dit geval MvdG en spelers, de volle laag van een veel te emotioneel reagerende achterban, die hun onbeschoftheid rechtvaardigen door altijd weer terug te komen op het feit dat het over de mooiste club op aarde gaat die ze aan het hart gaat, dat ze geel zwart bloed door hun aderen hebben stromen en dat daarom ieder personeelslid van de bvo die niet functioneert een lul, eikel, achterlijke zak, enfin, vul zelf maar in – hij moet in elk geval zo snel mogelijk oprotten – clubheld of niet. En ondertussen blijft de oorzaak van dit alles buiten schot. Dát is het probleem.

  7

  13
 • am
  10 maart, 2019 - 18:04

  @Scheppi
  Wij zijn het volledig eens!

  3

  1
 • Breda Nac
  10 maart, 2019 - 18:09

  Zet Fred1 voor deze groep, die heeft trainerservaring en een heldere visie, je hoeft dan vd gaag niet te ontslaan .
  Misschien is Fred wel bereid om gratis cd gaag weer op het goede padje te helpen

  5

  3
 • Kipiani
  10 maart, 2019 - 18:16

  Over het voetballen: het was gisteren weer ontzettend zwak, slecht en krachteloos.
  Het is dat PSV er ook niet veel van bakte maar normaal is het 7 of 8-0.
  Dat is de realiteit hoe pijnlijk en verdrietig ook is.
  Het is heel, heel slecht. We komen gewoon niet aan potje voetballen toe, zo groot zijn de verschillen met de tegenstanders.
  Laat staan dat we een duel winnen. Kansen krijgen we nauwelijks. Bij de andere keeper komen we bijna nooit. De tegenstander scoort altijd !
  Als Nijholt al de vrije trappen moet gaan nemen weet je hoe het zit. Geen hiërarchie op basis van kwaliteit en leiderschap in het team. Overigens vrije trappen die de 16 meter nauwelijks halen.
  Het is onvoorstelbaar dat het zich zo heeft kunnen ontwikkelen dit seizoen.
  Hele schrale troost: PSV moet zich ook ernstige zorgen maken als je slechts met 2-0 wint van dit zeldzaam troosteloos en slap NAC Breda.

  6

  0
 • Heksenketel
  10 maart, 2019 - 18:31

  Natuurlijk is opgeven geen optie! Maar wat mij betreft gaat de knop in de koppies om naar “Laten we er vanuit gaan dat we degraderen, maar ook de keuze maken om de 9 nog resterende wedstrijden met plezier en inzet te gaan ballen. Dan zien we wel waar we komen. We hebben niks meer te verliezen!”

  Volgens mij werkt dat beter dat het huidige angstige, berekenende en risicomijdende spel, waar een veel te grote druk op staat voor deze jongens.Mannen als Lurling werden in dit soort situaties alleen maar beter, maar deze jonge jongens niet.

  7

  2
 • scheppioni
  10 maart, 2019 - 18:45

  Zekersssss am !!
  @ Breda Nac
  Veel liever dan de assistenten waar ons NAC aan ten ondergaat !! Nogmaals als speler waren ze prima, maar dat telt nu niet meer, het verleden komt niet meer wel de toekomst !!

  9

  2
 • Janmetdenacpet
  10 maart, 2019 - 18:58

  Het enige wat wij kunnen doen is vol erop met zijn allen ! En dan maar hopen dat het wat meezit, tactisch hoeven we niets te verwachten van onze (technische ) staf.
  Bedroevend of misschien wel heel helder en duidelijk dat de 3 punten alleen te pakken zijn,
  Wanneer wij vanaf de eerste minuut er ( wel ) volle gas tegenaan gaan.
  Of zeggen we voor … WIJ GAAN NIET OPZIJ !!!

  2

  0
 • Kipiani
  10 maart, 2019 - 18:58

  Mijnheer Rosheuvel staat aanstaande zaterdag in de basis en zal zijn klasse, demarrage en assists op teVrede loslaten.
  Hij gaat Utrecht helemaal dronken spelen. Advocaat wil hem meenemen.
  Ook met zijn overzicht en de enorme werklust (slidings, ballen terug veroveren) laat hij zien klaar te zijn voor het linkerrijtje.
  VEDETTE. STER. PRIMA DONNA. GEWELDENAAR. Dank je Hans.

  9

  4
 • Jonka
  10 maart, 2019 - 19:12

  Gisteren de wedstrijd in het Philips stadion bekeken. Wat een grafsfeer en een negativiteit hangen daar zeg, niet niet normaal. Dat heeft meer weg van een zittende receptie dan van een voetbalwedstrijd. Gênant! Op dat soort momenten besef je weer eens dat ondanks alle misère we toch een verrekte unieke sfeer hebben bij ons clubke..

  15

  7
 • Dreman
  10 maart, 2019 - 19:21

  Zie allen eens de realiteit onder ogen.
  We gaan het gewoon niet redden.
  Simpelweg omdat het niet kan en we vanaf nul van boven tot onder moeten beginnen.
  En dat kan het beste nu met degradatie gebeuren,hoe erg het nu ook klinkt.
  Nieuwe fundamenten leggen vanaf de KKD met eigen mensen ,eigen jeugd en geen City meer

  Met goed plan en juist analyseren en beleid voor de toekomst zie ik het positief in.

  Liever 2 jaar KKD en stabiel worden dan deze rotzooi waar we allemaal niks mee opschieten

  7

  6
 • RaraNAC
  10 maart, 2019 - 19:45

  MvdG ontslaan heeft nul zin als vervolgens Penders het over neemt.
  Hebben wij, sinds Penders bij de technische staf zit, een stabiele verdediging gehad?!
  Al jaren is die slecht, dus zijn meerwaarde zie ik niet.

  11

  1
 • Ivo
  10 maart, 2019 - 19:47

  Op het oog is het een onmogelijke opgave om met dit “team” ineens punten te gaan pakken.

  Hopelijk kunnen we met Ilic en Verschueren op het middenveld weer wat meer vooruit spelen in plaats van 90 minuten met de bekende rug tegen de muur te staan.

  Lundqvist hoort niet op links, die moet gewoon op 10 staan. Ik hoop dat de trainer dat ook inziet.

  Thuis tegen Utrecht moet je gewoon met 4 verdedigers gaan spelen, met 5 lukt het gewoon niet om die goal te maken.

  Even afwachten om te zien wie er allemaal wel en niet fit zijn komend weekend.

  1

  2
 • H.V.M.
  10 maart, 2019 - 19:50

  In theorie kan het allemaal nog!
  Echter, een club die stijf onderaan staat en in 25 wedstrijden er slechts vier heeft gewonnen, gaat niet ineens de pannen van het dak afspelen.
  Zó stormachtig als vandaag gaat NAC dus niet spelen.
  De praktijk zal er dus voor zorgen dat wij op het eind van ‘t seizoen weinig te vieren hebben!

  De Russische Roulette spelende Smulders heeft er een schandalige puinhoop van gemaakt, maar de overige beleidsbepalers hebben inmiddels óók opzichtig gefaald.

  15

  1
 • Fred1
  10 maart, 2019 - 20:26

  @ Nachoreca het feit dat Ten Rouwelaar, Penders en v d Gaag er nog steeds zitten heeft diverse redenen:
  – ze hebben een bord voor hun kop.
  – ze vinden zichzelf belangrijker dan de club dus houden de eer niet aan zichzelf.
  – Penders denkt nog steeds hoofdtrainer te worden en is meer bezig met inlikken dan zijn baas te helpen.
  – ze hebben thuis geen spiegel.
  – ze hebben geen eergevoel.
  – ze hebben geen enkel idee hoe ver het water ons aan de lippen staat.
  Deze mensen moet je gewoon wegsturen want uit zichzelf zullen ze never nooit gaan, de eerste prioriteit voor JTR en RP is om v d Gaag buiten te werken zodat ze verder kunnen met hun destructieve werkzaamheden. Dit zijn survivers die zich niet aan de kant laten zetten maar met de verkeerde intenties aanblijven ze maken NAC niet beter, ze drijven de club de afgrond in. Net als toen gaat JTR weer te lang door, als keeper zorgde hij ook eigenhandig dat we degradeerden en hij draagt nu weer zijn steentje bij.
  Maar ik vrees dat we het sowieso niet gaan redden van achteruit is geen sturing niet van de aanvoerder dat is een blok aan het been en ook niet van de keeper en op het middenveld is geen regiseur die het spel verdeelt , en we missen ook spelers die willen blijven gaan voor resultaat en die diepgang hebben, buiten niet willen en niet kunnen hebben ze ook de conditie niet.
  Het is een kansloze missie met deze trainers, maar tenslotte is wel duidelijk , die zijn belangrijker dan de club, sommigen noemen het zelfs helden …….

  15

  9
 • Charelli
  10 maart, 2019 - 20:38

  @dun diee

  Ik weet niet of dat je erg in hebt maar de patiënt ligt op sterven. Als je niks doet gaat ie dood. Je zult dus in eerste instantie moeten proberen zijn toestand te stabiliseren. Aan de hand van de symptomen neem je een aantal maatregelen die gericht zijn op overleven. In dit geval een schok door het technisch hart met een externe defibrillator. Daarna als de patiënt in het ziekenhuis ligt,nog verder is gestabiliseerd en buiten levensgevaar stel je een behandelplan op.
  Mooi om te zeggen dat anderen een te grote mond hebben of mensen schofferen maar zelf alleen maar roept wie de echte schuldigen zijn.Ik kan je vertellen met het wegsturen van RVC, Aandeelhouders of AD gaat de patiënt nog steeds dood. Dus het is nu kiezen voor 100% KKD en aansluitend mogelijk faillissement of nieuwe trainer voor de groep met kleine kans op behoud. Mijn keuze is snel gemaakt.

  3

  0
 • Ernie
  10 maart, 2019 - 20:45

  @Fred
  Pffff
  Sterkte jongen!

  2

  2
 • Breda Nac
  10 maart, 2019 - 20:45

  Moet nu toch wel onderhand duidelijkheid komen over vd gaag. Staat de beste man onder druk van iemand om deze opstelling te maken of is hij echt het spoor totaal bijster?

  1

  0
 • Bommel
  10 maart, 2019 - 20:46

  Knap dat er nog fans zijn die erin geloven en zelfs één die de 15e plek nog mogelijk acht. Op basis van ons zogenaamde makkelijke programma. Heracles, VVV, Excelsior, Fortuna, Utrecht, Doen we even joh. Al die teams zijn een klasse beter dan die van ons. We hebben 4 van de 25 wedstrijden gewonnen, waarvan 3 met het nodige fortuin. Van al de 25 wedstrijden waren we alleen thuis tegen de Graafschap de betere partij. (Heerenveen met 9 man telt niet) Op basis waarvan zouden we nu opeens 15 punten gaan halen uit de resterende 9 duels?

  11

  3
 • Dreman
  10 maart, 2019 - 20:56

  @bommel

  Gemakshalve gaat de rest even eraan voorbij dat De Graafschap ook 0 – 3 punten pakt.

  Dreams on.
  Wees realistisch
  5 punten zijn maar nogmaals 2 overwinningen plus 8 goals goedmaken.
  Graafschap pakt ook nog maar nimaal 6 punten helaas

  1

  0
 • Dreman
  10 maart, 2019 - 20:57

  Nimaal is minimaal

  0

  1
 • Nachoreca1
  10 maart, 2019 - 20:58

  @Fred… mooie theorie van je. Zou helaas nog kunnen kloppen ook.. man man man wat een ellende allemaal.

  2

  2
 • Bommel
  10 maart, 2019 - 21:10

  Daarbij hebben we uit de afgelopen 8 wedstrijden (720 speelminuten!) ‘maar liefst’ 2 keer gescoord. De cijfers liegen helaas niet, maar spreken boekdelen.

  4

  1
 • willem 4,5
  10 maart, 2019 - 21:27

  Er is niets, helemaal niets wat mij kan overtuigen dat het nu ineens beter zou kunnen gaan. Dit elftal heeft geen zelfvertrouwen en te weinig kwaliteit. De trainer heeft geen lef en mist tactisch vermogen. Bij welke club zit het stadion nog steeds vol onder deze omstandigheden, bij welke club zit de trainer er nog steeds na alleen maar verliespartijen en al weken op de laatste plaats. Snap er niets meer van, dat is dus NAC, mijn NAC!

  4

  2
 • Ad B uit Roosendaal
  10 maart, 2019 - 21:36

  Jammer dat er al zoveel supporters de handdoek in de ring gooien.

  En dat met nog negen wedstrijden te gaan.

  NAC moet met strijd de laatste fase in gaan en “tot het gaatje!!!!!!!” Met steun van de supporters!!!!!!!

  8

  5
 • Hugo
  10 maart, 2019 - 21:44

  Maar we zijn er zaterdag wel weer allemaal? Ups en downs toch. Zaterdag gas erop. 2-1. Hup NAC

  3

  2
 • Cees
  10 maart, 2019 - 21:54

  Jonka,

  Bij mij verzacht het de misère die momenteel bij NAC heerst totaal niet hoor, door expleciet aan te geven dat de sfeer bij PSV een grafstemming uitstraalt en deze bij ons zo uniek is. En over negativiteit gesproken, gelukkig hebben wij daar nu totaal geen last van!

  Wat ik wil zeggen, unieke sfeer, schitterend, meen ik echt. Prachtige bijkomstigheid. Zou de ploeg normaal gesproken een boost moeten geven?

  Maar nu lijkt het net alsof het een soort van bagitaliseren is tegenover datgene wat zich hier afspeelt. Nogmaals, sfeer, dikwijls bijzonder goed in Breda. Echter al dat andere, zoals o.a een acceptabel team, leiding,……”enz. Is naar mijn mening vele malen urgenter. Daar gaat het in eerste instantie om, en dat hebben ze in Eindhoven en bij vele andere verenigingen stukken beter op orde als bij ons.

  Nogmaals, helaas!

  10

  3
 • Buurman
  10 maart, 2019 - 21:55

  Beste Bommel. Rationeel heb je natuurlijk gelijk. We gaan kansloos degraderen. Maar een supporter zal altijd hopen op een wonder. Geloof in een wonder maakt een ellendige situatie draaglijk. Als er een goeie overname kandidaat komt staat ons NAC snel terug op de kaart. Zo niet dan wordt het heel moeilijk.

  15

  1
 • 10Diego
  10 maart, 2019 - 22:27

  Ben het helemaal eens met @ouwespionkop. Opgeven is nooit een optie en alles is nog mogelijk.

  Om een andere uitkomst te krijgen moet Gaag eens wat anders gaan doen. En het laatste opportunistische middel „ de trainer eruit“ moeten we niet schuwen.

  Zo lang we nog in leven zijn moeten we knokken! NOAD.

  0

  0
 • StijnBreda
  10 maart, 2019 - 22:42

  Zou Willem Weijs zijn 1e trainers papieren hebben??

  1

  1
 • Ivo
  10 maart, 2019 - 22:43

  Het experiment met 5-verdedigers is wat mij betreft mislukt, we worden totaal met de rug tegen de muur gedrukt omdat we op het middenveld tekort komen. We scoren niet en creëren veel te weinig kansen. Het lijkt helemaal nergens op en het levert tot nu toe ook geen extra punten op.

  NAC moet punten pakken dus risico’s nemen. Vanaf de komende wedstrijd weer met 4 verdedigers en een mannetje erbij op het middenveld. Als Ilic of Verschueren weer fit zijn, komt dat heel goed uit.

  2

  0
 • Al 50 jaar onvoorwaardelijk fan
  10 maart, 2019 - 23:20

  VD Gaag is een man die ons aller NAC niet in de steek laat
  Kom op met z’n allen achter Breda.

  DE PAREL VAN HET ZUIDEN ZAL NOOIT VERLOREN GAAN

  1

  3
 • Dutchbird
  10 maart, 2019 - 23:47

  Een trainer vervangen heeft alleen zin als je een schokeffect verwacht. Als zet je deze selectie met z’n allen drie dagen in de elektrische stoel dan is er nog steeds geen schokeffect te verwachten.

  Bij veel spelers mis ik het respect voor de club, NOAD, alles geven voor de club. Ik zie dat niet bij Mühren, Rosheuvel, Mets, Nijholt, Kali, Karami en ook niet bij deze MC lichting. Eigenlijk is dat niet gek want ik ken ook veel bedrijven waar dat respect ontbreekt. Allemaal bedrijven met waardeloze directeuren en managers die primair voor shareholder value gaan. Niet voor de klanten en de medewerkers. Bedrijven met een “ze zoeken het maar uit, het zal mijn tijd wel duren” mentaliteit.

  De spelers die ik noem stralen datzelfde uit. Dat wordt pas beter als NAC weer aandeelhouders, een bestuur en een directie heeft waar de spelers respect voor hebben. Als de leiding van NAC weer echte interesse toont in het wel en wee van spelers, supporters en sponsoren. Justin Goetzee had dat. Van Aalst, van Weelde, Burema, Gielen, van Mierlo en Edelenbos hebben dat helemaal niet.

  Stel je zelf de volgende vraag: Als dat de leiding was van het bedrijf waar jij werkt, zou je dan de mouwen opstropen en nauwelijks meer op de klok kijken?

  4

  2
 • TheBeek
  10 maart, 2019 - 23:48

  We staan 5 (eigenlijk 6 met doelsaldo) punten achter.

  Elk jaar pakken de staartploegen op het laatst nog punten. (clubs die klaar zijn en niks meer voor te spelen hebben, of ploegen die al zeker zijn van play-offs etc)

  Dus dat geld ook voor de graafschap. Als die nog 2x winnen moet nac dus al zeker 4x winnen om boven hun te eindigen.

  En dat gaat niet meer gebeuren.

  Bereid je alvast maar voor op de vrijdag volgend jaar

  In de 1e seizoenshelft verloren we ook van fortuna, excelsior, vvv, emmen etc. Dus ik kan niet geloven dat we nu ineens wel ‘ff’ een puntje of 12/15 nog erbij gaan halen

  Alleen als je een ontzettend grote geel/zwarte bril op hebt geloof je daar nog in

  3

  1
 • misterbean
  11 maart, 2019 - 01:28

  Schade beperken? Het was weer als vanouds met Koch. Staat de hele tijd te zwaaien en te wijzen en stapelt de fouten op elkaar. Hij heeft dezelfde uitstraling als de trainer, misschien dat ie daarom aanvoerder mag blijven en steeds opgesteld wordt? En Mets kan heus wel voetballen. Zet hém eens op het middenveld rechts en Leigh links, dan heb je tenminste wat body op het middenveld, kun je tenminste wat tegenstanders opvangen en hoef je ook niet met 5 man achterin te spelen. Wellicht krijgt het elftal dan ook wat plezier in het spel. Nu is het gewoon pompen en verzuipen achterin, en iedereen loopt naar achteren. Ik zou er als speler ook een sik van krijgen als ik steeds in een systeem moet spelen wat alleen maar problemen oplevert.
  Keep on dreaming, de volgende keer zet vd Gaag weer gewoon dezelfde spelers in dezelfde verkeerde opstelling weg. Leigh blijft op de bank, en Koch mag met aanvoerdersband gewoon blijven zwaaien, wijzen en fouten maken. En natuurlijk met de 5-mans zone verdediging waarvan we allemaal gezien hebben dat het niet werkt.
  Er moet echt iets veranderen, of we moeten weer heel veel mazzel hebben, zoals bij de vorige 2 overwinningen.
  Én er moet iets gebeuren richting aandeelhouders. Dit kan zo echt niet langer. Wie wil zich nu inzetten voor een stuurloos schip zonder AD en TD?

  1

  2
 • misterbean
  11 maart, 2019 - 01:38

  @Dutchbird
  Helemaal waar.
  Maar vdGaag slaat ook niet met zijn vuist op tafel. Niet richting aandeelhouders en niet richting spelers. Ik heb nooit het gevoel gehad dat hij het respect van de spelers heeft. Die voelen behalve dat de organisatie van NAC gatenkaas is, ook dat de trainer de spelersgroep niet in de hand heeft. Die zogenaamde disciplinaire maatregelen komen als het kalf allang verdronken is, dan is het kwaad allang geschied.

  1

  0
 • Fritske d'n Olifant
  11 maart, 2019 - 07:02

  Het ontslaan van vd Gaag lost niets op tenzij een Fritz Korbach-achtige figuur de boel nog kan lostrekken en spelers boven zichzelf kan laten uitstijgen. HtC is de enige die dat zou kunnen imo. Lijfsbehoud is dan wel een ontslagvergoeding waard.

  Wat Dutchbird zegt is helemaal waar. Het is niet voor niets dat John Peek door de generatie PvH nog steeds “Voorzitter” wordt genoemd. Gewoon mensen die 24/7 met NAC bezig zijn. Zou er in het hele verzorgingsgebied van NAC (West-Brabant/Zeeland) nou niemand te vinden zijn die onze prachtige club uit de stront kan trekken?

  4

  0
 • Sia
  11 maart, 2019 - 08:39

  Uit met 2-0 verliezen van PSV is absoluut niets om je voor te schamen. Dit overkomt ook de middenmoot.

  Alleen vraag ik me af of 5-3-2 wel werkt aangezien Te Vrede alleen bij 3x aftrappen de bal van dichtbij heeft gezien. Zeker in thuiswedstrijden mogen we best met wat meer push vooruit spelen.

  1

  4
 • Fred1
  11 maart, 2019 - 09:15

  Cijfers zeggen niet alles maar zie de cijfers in de Stem , Koch 4,5 en Palmer Brown een 4 .
  Eeste goal was een fout van dit geweldige duo en de tweede goal is ook een fout van Palmef Brown al doet Elalouchi ook niet meer dan voor de vorm een beetje meelopen.
  Kijk die tweede goal eens na , die Malen staat tussen 6 Naccers en kan ongehinderd scoren.
  We zie het allemaal maar de idioten op de bank kijken weg die zijn alleen maar bezig met het feit dat we “ maar “ met 2-0 verloren hebben en dag het niet instortte, maar dat had alles met PSV te maken en helemaal niks met NAC . Zolang dit soort spelers in de basis staan is elke kans op resultaat verkeken.

  5

  0
 • jvt
  11 maart, 2019 - 09:43

  Mensen hebben een geweldige plaat voor de kop omdat het slechts 2-0 werd. Dit heeft niets met ons NAC te maken. Van der Gaag zal wel zeggen dat we hier op verder kunnen bouwen. Al is het maar op een bepaald aantal minuten dat ie gezien heeft. Natuurlijk zal hij voor de camera niet toegeven hoe slecht we wel niet zijn want dat is een brevet van onvermogen voor hemzelf afgeven. Hij was er immers bij toen van de zomer Smulders zijn verwoestende werk mocht uitvoeren, er tig oefenpotjes verloren werden en hij de ‘broodnodige versterkingen’ in de winterstop heeft gehaald. Versterkingen die er meteen zouden zijn en staan want de eerste 3 wedstrijden waren immers cruciaal. We hebben twee poenkten en that’s it.

  Nergens lees je dat ie met 18 spelers het gaat doen, dat slappe hap spelers worden verbannen, dat er anders getraind gaat worden en dat vaste plekken en duidelijkheid voor spelers wordt gecreëerd. Het feit dat je met 5 wat het zich noemt verdedigers speelt betekent dat je een zwakke defensie wilt camoufleren, een mannetje tekort komt op het al zo zwakke middenveld en je aanval dus niet kan beginnen. Geef Mets eens een wedstrijdje of 5 /6het vertrouwen op het middenveld, we hebben inderdaad niet beter. Die zal echt wel wat kunnen als international.

  4

  0
 • Peter
  11 maart, 2019 - 11:33

  Vier keer winst en een keer gelijk is 13punten. Er moeten hierin geloven. Zaterdag nog een keer knallen als supporters.. We maken ze gek.. Met Willem jassen dit gaat over de rooie hi hi

  0

  5
 • scheppioni
  11 maart, 2019 - 13:32

  @ Peter
  Ik mag het zo hopen jongen, maar met weer zo’n laffe k^t opstelling van ons NAC zal janssen ons flink te kijk zetten vrees ik !

  0

  0
 • Jonka
  11 maart, 2019 - 15:44

  @Cees,

  Het was slechts een constatering die mijn verbazing wekte.

  Voor het overige ben ik het met je eens.

  0

  0
 • Nacdictive
  11 maart, 2019 - 17:45

  Dun Diee heeft gewoon volledig gelijk, het zit ook in de top, helemaal eens. Ongekend dat er zoveel duimpjes omlaag komen..
  Dat is in notendop ook meteen een ongekend groot probleem: het overgrote deel vindt en roept maar wat zonder kennis van zaken en creeert daardoor een enorm moeilijk werkklimaat. Een reactie als zet Fred1 voor de groep zal toch zeker wel een cynische opmerking zijn?

  @RichardPrada: heb je wel eens gehoord van begrijpend lezen? Ga je nu serieus beweren dat het er na het ontslag niet dramatischer op geworden is? En nogmaals: dan laat ik de discussie over Smulders’ functioneren afwezig..

  0

  2
 • naccccccccc
  11 maart, 2019 - 19:29

  Naarmate het einde van de competitie nadert, wordt het steeds moeilijker om te winnen. De druk wordt groter. Dus een thuiswedstrijd tegen VVV dat lijkt op het oog wel leuk en aardig, maar VVV kan vrij spelen, EL play-offs is voor hun bonus, geen druk. Als je het schema bekijkt, zou je zeggen dat De Graafschap ingehaald kan worden, maar praktijk is anders dan op papier. Utrecht is de laatste wedstrijd voordat de laatste fase aanbreekt na interlandperiode, als je geen punten pakt tegen hun, dan is het gewoon klaar.

  0

  0
 • Fred1
  11 maart, 2019 - 19:45

  @ Nacdictive, 10 maart 17:00 , uiteraard heeft het ontslag van Smulders een verkeerde wending genomen, als hij was blijven zitten had hij zeker actie ondernomen om zijn dikke kont te redden.
  Maar het is nu eenmaal anders gelopen en het effect heeft averechts gewerkt, het feit dat Goetzee ook meteen aan zijn stutten trok maakte het ook niet makkelijker. Er is niet nagedacht .
  Neemt niet weg dat Smulders terecht is buiten gegooid.
  @ Nacdictive, uiteraard is dat cynisch bedoelt dat mag ik toch hopen , alhoewel ik wel met mijn papieren de plaats van rubberen Robbie zou kunnen innemen en op zijn minst zou iedereen er zeker van kunnen zijn dat er zaterdag een andere opstelling stond.
  Samen met enkele oud spelers zou ik wel graag eens met enkele spelers van het huidige NAC willen discussiëren , ook dat is eerder voorgesteld en de uitdaging is ook bij NAC weggelegd , puur als hulp maar uiteraard zonder respons.
  Want beste mensen ben eerlijk als we praten over degradatievoetbal en NOAD zou de huidige generatie dan niet iets op kunnen steken van John Smit, Jack Koumans, Bertus Quaars, Tom Smits, Jan van Gorp , Ati Graauwmans en ik kan er nog wel 10 opnoemen die die gasten weleens van een cursus NOAD willen voorzien. Eigenlijk is het te gek voor woorden dat zoiets niet van NAC zelf uitkomt.
  Dat is gratis informatie die goud waard is en je mee naar de volgende wedstrijd kunt nemen.
  Want geloof mij al die oud Naccers hebben ook slapeloze nachten.

  3

  0
 • Nacdictive
  11 maart, 2019 - 21:06

  @Fred1: bedankt voor je oprechte reactie.
  Het woord NOAD vind ik echter een overtrokken woord, net alsof ineens toevallig alle spelers met een slechte instelling bij NAC spelen, m.i. heeft het veel meer te maken met wat Dun Diee ook aangeeft: bottom down, alles begint bij de top (CvA/RvC).
  De instelling is nu eenmaal anders dan spelers uit de tijd die jij noemt, maar dat is overal zo. Tom Smits (een oud trainer van me) was destijds al tegen de houdbaarheidsdatum aan qua trainer en dat waren niet mijn woorden. Jack heb ik ook nog heel even mee gevoetbald, had idd een fantastische instelling maar tijden veranderen en ook de clubliefde en drive van spelers (noodzaak om te excelleren omdat geld/aanzien/trots hele andere betekennis hadden).
  De term Rubberen Robbie snap ik echter niet.

  1

  0