Go to Top

Morning After Poll: Waarom is het dit seizoen niet gelukt?

Morning After Poll: Waarom is het dit seizoen niet gelukt?

Hoewel alles in theorie nog niet verloren is, zullen er na gisteren weinig mensen in Breda te vinden zijn die nog geloven in handhaving. NAC verloor op ontluisterende wijze met maar liefst 4-0 van FC Utrecht en deed precies niet wat het moest doen. Het elftal van Mitchell van der Gaag oogde apathisch en leverde een werkelijk gênante prestatie. Omdat het gat met De Graafschap groeide naar acht punten, lijkt degradatie onafwendbaar.

De wijze waarop NAC gisteren de degradatie officieus inluidde, was het voorlopige dieptepunt in een toch al bar- en barslecht seizoen. De wedstrijd tegen FC Utrecht moest het startsein voor de eindspurt zijn, maar bleek de definitieve bevestiging dat NAC gewoon het allerslechtste team van de Eredivisie heeft en dus simpelweg degradeert aan het einde van de rit. Op 120 enthousiaste beginseconden na maakte NAC geen moment aanspraak op de overwinning. In een wedstrijd waarin de ploeg zou moeten domineren, was de balbezitverhouding 20-80. FC Utrecht speelde een heel matige wedstrijd, maar was desondanks probleemloos de bovenliggende partij.

Na driekwart seizoen twijfel ik nog steeds over wat dit elftal nou precies zo matig maakt. Afgelopen zomer kon ik me voor een groot deel vinden in de aankopen. Als ik td was geweest, had ik jongens als Rosheuvel en Kastaneer ook transfervrij opgepikt. En ook de andere aankopen vond ik best prima te verdedigen. Ik dacht echt dat we twaalfde of dertiende zouden worden. Natuurlijk, het liep vanaf de eerste oefenwedstrijd eigenlijk al voor geen meter. En nee, dat werd gedurende de voorbereiding niet echt beter. Toch dacht ik ‘Dat komt straks vast wel goed als we eenmaal bezig zijn. Worst case scenario gaat het in oktober pas draaien. Prima trainer gehaald en als die jongens aan elkaar gewend zijn, dan komt dat echt wel in orde.’ Ik was er echt van overtuigd dat de selectie van NAC kwalitatief in orde was. Gek genoeg ben ik daar nu nog steeds van overtuigd. Ergens.

Ik vind nog steeds dat NAC op papier best een prima selectie heeft. Keeper van Ajax in het doel, verdediging met een Australisch international, voormalig talent van PSV als captain, Amerikaans international en rechtsback met een bak eredivisie-ervaring. Middenveld met ervaren jongens, aangevuld met een talentvolle Belg, Zweed van PSV en wat spelers van Manchester City. Voorin iemand die recent nog jeugdinternational was, een voormalig eerste spits van Feyenoord en een ervaren rechtsbuiten. Dat zou ik bij elke andere degradatiekandidaat gewoon een prima elftal gevonden hebben, waarmee je je best zou moeten kunnen handhaven. Achteraf zijn kwaliteiten van spelers niet altijd goed ingeschat, maar het voelt nog steeds alsof er meer in zat.

Het voelt daarom te makkelijk om te zeggen dat NAC degradeert, omdat het eenvoudigweg slechte spelers heeft. Ik denk wel dat de selectie niet in balans is en er wat mist in de groep. NAC mist wat mij betreft in ieder geval een goede centrale middenvelder. Een type Alfred Schreuder, zeg maar. Een wat meer ervaren speler, die op het middenveld het ritme van het spel bepaalt en dominant in de groep is, een leider. Wat Garcia vorig jaar uiteindelijk deed, maar dan met meer ervaring. Er staan natuurlijk talloze centrale middenvelders onder contract, maar toch mist er één. Kali is voor die rol aangetrokken, maar heeft dat geen seconde waar kunnen maken. Als je dan ziet wat Diemers bij Fortuna presteert, is het toch zuur dat het geld van Kali niet anders gespendeerd is.

Als Van der Gaag een betere centrale middenvelder had gehad, weet ik zeker dat hij minder met zijn opstelling gegoocheld had. Een rustpunt voor de verdediging, die de bal in de ploeg houdt en het spel verlegt, had heel wat defensieve problemen gescheeld. Nu is het telkens kiezen tussen of defensieve kwaliteiten en dus geen creativiteit of heel creatief, maar verdedigend te zwak.

Toch is ook wijzen naar het ontbreken van specifieke rollen of kwaliteiten te eenvoudig, vind ik. De aanstaande degradatie komt echter wel goeddeels op het conto van de inmiddels vertrokken Hans Smulders. Als gisteren één ding duidelijk werd uit de interviews met Koch en Te Vrede, is het wel dat er afgelopen zomer te veel naar individuele kwaliteiten van spelers en niet voldoende naar hun kwaliteiten in teamverband is gekeken. NAC heeft geen moment een samenhangend geheel gevormd, waarin spelers zich op willen offeren voor het collectieve belang. Gek genoeg werd de focus op meer individuele ontwikkeling genoemd als reden om afscheid te nemen van Stijn Vreven, die zich te veel met de kern van zijn elftal bezig zou houden. Niemand kan ontkennen dat daar afgelopen zomer een kapitale inschattingsfout is gemaakt.

Maar ook een verkeerde focus binnen een verkeerd samengestelde selectie geeft niet het complete beeld. Want hoewel de kwaliteiten van spelers niet goed ingeschat zijn, er gaten in de selectie zitten en de selectie mentaal niet klopt, geloof ik nog steeds dat NAC beter had gekund. Ook de technische staf draagt hier een verantwoordelijkheid. Mitchell van der Gaag, Rob Penders, Jelle ten Rouwelaar, Jefta Bresser en later Maurice Verberne hebben, ondanks dat ze drie volledige elftallen gebruikten, geen moment de juiste opstelling gevonden. Ik geloof gewoon niet, dat je een elftal niet kunt leren verdedigen. Als je elke dag samen traint, moet het toch op enig moment beter gaan. En aanvallend is het inmiddels ook ronduit hopeloos wat NAC laat zien. Van der Gaag heeft zich zo gefocust op het voorkomen van tegendoelpunten (niet gelukt), dat NAC niet meer weet wat wat het in balbezit moet en aanvallen verleerd lijkt.

Dat spelers zo muiten en zich alleen op hun eigen belang focussen, zegt voor mij ook iets over de positie van de trainer. Je neemt alleen de ruimte om aan jezelf te denken, als je de trainer niet serieus neemt. Als de trainer ontzag inboezemt en de kleedkamer regeert, denk je wel twee keer na voor je de kantjes ervan afloopt. Het zal Van der Gaag natuurlijk absoluut niet geholpen hebben, dat er vanuit de organisatie inmiddels geen enkele rugdekking meer is. Na het vertrek van Smulders, Goetzee en binnenkort Gilissen is er niemand meer, die de trainer kan steunen. Spelers weten dat en maken gebruik van de zwakke positie van hun trainer. Zeker wanneer het niet loopt. Maar toch denk ik dat Van der Gaag ook een stukje autoriteit en gezag mist, want spelers luisteren gewoon niet naar hem. Dat besef lijkt Van der Gaag inmiddels zelf ook te hebben. Mijn gevoel zegt dat hij maandag opstapt of in overleg vertrekt. Hij weet inmiddels ook dat er voor hem niets meer te halen is in Breda, zeker niet omdat hij volgend jaar niet in de Keuken Kampioen Divisie voor de groep wil staan.

Ik vind het moeilijk inschatten of NAC in dezelfde shitstorm was beland, wanneer Goetzee en Smulders waren gebleven en als hun opvolging niet zo lang had geduurd. Maar zeker is dat het absoluut niet geholpen heeft. Onrust op kantoor werkt altijd door op het elftal. Uiteindelijk degraderen altijd de clubs waar het ook in de organisatie een puinhoop is. Kijk naar FC Twente vorig jaar, naar NEC, naar onszelf. Ook de aandeelhouders en RvC ontkomen er niet aan te erkennen dat zij een grote rol in de aanstaande degradatie hebben gehad.

Maar als ik dan zo alles in overweging neem, vind ik het nog steeds lastig de vinger op de zere plek te leggen. Het is nog steeds lastig aan te geven wat nou precies de doorslag gaf. Misschien kun je ook wel helemaal geen individuele oorzaak vinden en is de enige juiste conclusie dat de combinatie van factoren uiteindelijk een dodelijke cocktail bleek. Dat maakt het overigens niet eenvoudig de problemen komende zomer op te lossen. Want waar moet je beginnen, wanneer er nergens houvast is?

Aan jullie de vraag waarom het dit seizoen niet gelukt is. Waren het de spelers? Was het de technische staf? De chaos op kantoor? Zeg het maar.

Waarom is het dit seizoen niet gelukt?

Bekijk de resultaten

Laden ... Laden ...

Bron: B-Side Rats

53 Reacties op "Morning After Poll: Waarom is het dit seizoen niet gelukt?"

 • Balletje
  17 maart, 2019 - 10:46

  Iedereen een verwarmde plek op de tribune geven op de zweed en te vrede na, accepteren dat we gaan degraderen en in de jeugd van nac shoppen voor willende spelers die na een debacle geen ere rondje gaan maken. Jong bloed, frisse ideeen en geen balspasmes hebben. Voor t eerst vind ik het zonde van mijn 200 euro dit jaar.

  24

  2
 • Chris W.M.
  17 maart, 2019 - 10:46

  Kan me 100% vinden in bovenstaand verhaal. Had het zelf geschreven kunnen hebben. Problemen zijn in de top begonnen, wat daarna doorgesijpeld is naar de lagere niveau’s. Schoon schip maken op álle posities beginnend van bovenaf ( nieuwe aandeelhouder, RvC, AD,TD, technische staf én spelers) is de enige oplossing. Bouw je de club weer van ónder af op dan is het wachten tot de volgende crisis, de volgende soap waarin de aandeelhouders uit emotie gaan reageren en een RvC die zich laat overrulen.

  14

  1
 • Arie
  17 maart, 2019 - 10:46

  Voornamelijk Smulders en Van der Gaag. En hun non-controlerenden daarboven. Zo slecht als nu is het nog nooit geweest.

  19

  1
 • Heksenketel
  17 maart, 2019 - 10:48

  De club moet helemaal opnieuw opgebouwd worden. Het probleem zit hem niet in de individuen, maar in het collectief. De wijze waarop onze mooie club is opgebouwd en georganiseerd werkt niet en zal ook nooit gaan werken.

  8

  0
 • Juupke
  17 maart, 2019 - 10:49

  Ze krijgen iedere maand netjes op tijd hun geld zouden dan de persoonlijke ego’s aub op zij gezet kunnen worden en speel wedstrijden voor de stad Breda en de hondstrouwe supporters! Hondsbrutaal wanneer je nu je eigen ego prioriteit geeft en de club die vertrouwen in je heeft gegeven om op dit platform te mogen spelen in de steek laat! NAC zal nooit verloren gaan en geef de jeugd die gretig is maar de kans om met plezier in het Rat Verlegh stadion te mogen spelen!

  2

  1
 • Breda
  17 maart, 2019 - 10:50

  Van een andere TD, aandeelhouder of RvC gaan spelers niet beter voetballen of een trainer beter trainen. Als je ingrijpt in die lagen moet je dat voor of na een seizoen doen. Niet tijdens.

  Als het op het veld niet loopt grijp je in door of veel betere spelers te halen op zwakke plekken of een andere trainer. Beiden is niet gebeurd.

  Tijd voor een goede analyse in de komende maanden en dan moet je wel naar alle lagen kijken.

  6

  3
 • Heksenketel
  17 maart, 2019 - 10:51

  Zo slecht als gisteren heb ik het nog nooit gezien. Het was apathisch, afwachtend, ongeïnteresseerd en futloos. Ik kan er niet eens meer boos om worden. Ben ik nu ook apathisch?

  11

  0
 • misterbean
  17 maart, 2019 - 10:53

  De neergang is al ingezet bij het aanstellen van drs Rutjes als TD na de ‘reorganisatie” met de aandeelhouders bij NAC. Die begon al met het afbreken van de scouting. Sindsdien is er geen duidelijke visie en duidelijk beleid geweest. En iedereen stond erbij en keek er naar. Met alle gebakken peren van nu als gevolg.

  3

  2
 • Hont
  17 maart, 2019 - 10:54

  Laat wat mij betreft Gillese alvast maar beginnen met het samenstellen van een KKD selectie inclusief technische staf. MvdG buiten.
  Voor Gillese geen probleem of belangenverstrengeling want we spelen volgend jaar toch niet tegen Heracles.
  Als we nu niet beginnen vissen we weer achter het net, krijgen we weer en B selectie omdat “we nog niet zeker wisten in welke competitie we volgend jaar uit zouden komen”. Je ziet wat er dan van komt.
  Er is een handvol spelers die mogen blijven, de rest, inclusief trainer, mogen weg.

  8

  1
 • van Flieger
  17 maart, 2019 - 10:57

  Reden 1: van Aalst
  Reden 2: Gielen
  Reden 3: Goetzee en Smulders

  Zoveel non valeurs, facebooklulletjes en twitteraars bij elkaar, dan houdt het een keer op.

  28

  6
 • Henkie
  17 maart, 2019 - 10:57

  Het is ongekend. Clubjes als
  Vvv
  Excelsior
  De graafschap
  Fortuna
  Emmen
  Pec zwolle
  Heracles
  Willem 2

  En nac met de vierde grootste achterban van de eredivisie met elke week 19.000 man op de tribune staat laatste.
  Waarom kunnen wij geen speler als diemers krijgen? Waarom kan een promovendusje fortuna meer betalen? Wat gebeurt er in godsnaam met al die inkomsten?

  Tja, eerlijkheid gebied te zeggen dat mets en koch vorig jaar best aardig presteerden. De komst van een ervaren middenvelder als kali juichte ik toe. Een opstelling als:
  —————-te vrede
  Kastaneer fernandes rosheuvel
  —-——-—-illic- Kali
  Leigh—–mets-koch—van anholt
  —————van leer

  Zag ik nog best zitten.

  Maarja dan volgt de voorbereiding waarin mets en koch, en die eerste helemaal, totaal door het ijs zakken.

  Wordt er ingegrepen? Nee. Daar ging het fout. Een waardeloos centrum.

  Dan komt de winterstop. Van anholt was net terug, leigh presteerde aardig en we hadden nog met carolina een redelijke tweede linksback.
  Gaat de staf de belangrijkste posities versterken met 2/3 échte gerichte versterkingen?

  Nee, ze halen twee matige backs die niet eens een versterking zijn. Daar gaat het weer mis. Totaal geen gevoel voor prioriteiten.

  5 spelers gehaald. Alleen lunqvist heb je wat aan. Had je ala groningen gezorgd dat je 2/3 goede spelers nog gehaald had, ben ik er van overtuigd dat het goedgekomen was. Hier ging het helemaal mis.

  Dan heb je nog vd gaag die niet snapt dat je ala de graafschap er zeker thuis vol op moet klappen. Strijd en naar voren en het publiek meekrijgen. Nee meneer gaat weer doodleuk met 5 achterin voor de pot hangen en nac had na 25 minuten spelen welgeteld 16% balbezit in eigen huis. Niet tegen barcelona hoor, niet eens ajax, nee tegen fc utrecht in eigen huis. Wat een schijtluis deze trainer. De graafschap heeft geen betere spelers, maar die trainer snapt het wel. Die hebben 1 goede gerichte aankoop gedaan en zie het resultaat.

  Nouja gersbach kaikai en al die meuk hebben weer een langdurig contract gehad. Laten we hopen met een degradatieclausule zodat we daar niet weer nog jaren aan vast zitten.

  26

  5
 • Cool Hand
  17 maart, 2019 - 10:58

  Tijdens de wedstrijd tegen de A-jeugd (B-jeugd?) van Man City in de voorbereiding was het al duidelijk dat het dit seizoen niet zou lukken. Toen had men door moeten pakken. Helaas.

  19

  0
 • Judge M.
  17 maart, 2019 - 11:00

  De degradatie was al officieus na de uitwedstrijd bij De Graafschap. Tegelijkertijd betekende die wedstrijd voor de superboeren de ommekeer en hangt daar nu een teamgeest waar ik heel jaloers op ben. De trainer neemt daar met opgeheven hoofd afscheid en ik zie ze nog wel boven degradatiestreep eindigen dit seizoen.

  Zie daar in een notendop wat er bij NAC maar niet wil lukken.

  11

  0
 • van Flieger
  17 maart, 2019 - 11:00

  Het slechtste NAC sinds 35 jaar, in alles: qua organisatie, bestuurders, hoofdtrainer en selectie. Sinds het jaar dat we 17e werden in de eerste divisie (met die 2-7 thuis tegen RKC voor 2.000 man) was het niet zo slecht.

  19

  3
 • Hugo
  17 maart, 2019 - 11:01

  Ik heb eigenlijk al wel zin in het komende seizoen . Hoe raar dat ook klinkt. Ik ben dit zo beu hé.
  Zal nooit verloren gaan. Hup NAC

  8

  0
 • NAC Breda F.C.
  17 maart, 2019 - 11:01

  Samenloop van omstandigheden denk. Combo vanalle factoren

  3

  0
 • Fanneke
  17 maart, 2019 - 11:06

  Omdat er een team staat dat geen team is, de spelers geen passie hebben en het lijkt dat ze plichtmatig hun ding doen. Er een trainer is die spelers niet beter maakt en tactisch niet de juiste keuzes maakt. Dat zijn de reden dat we degraderen.

  4

  1
 • Becherovka
  17 maart, 2019 - 11:11

  Heel simpel; de trainer. Die apathische lutser heeft vanaf het begin geen autoriteit over de groep gehad. Met al die karakters in de selectie gaan die muiten. Met een Advocaat of Verbeek was dit nooit gebeurd.

  Om te zeggen dat het de schuld van Smulders is: ja. Die had de kolossale flapdrol genaamd Mitchel van der Gaag nooit moeten aanstellen.

  12

  2
 • Breda-Loyal
  17 maart, 2019 - 11:17

  Selectie samenstellen is fout gegaan

  Technische staf samenstellen is fout gegaan

  In de top bij de clubleiding is het fout gegaan

  En dit seizoen is het pijnlijk duidelijk geworden dat de grote 3 het na hun redding van NAC het eigenlijk niet zo goed voor hebben met de club als dat ze toen bleken te hebben.

  Mijn hoop voor volgend seizoen zijn de mannen Weijs , Molhoek en Hellemons die met hun visie en met een groot aandeel van de jeugd de selectie rond moeten gaan krijgen.

  Je hebt ( voordat de jeugd krijgt geen kans bij NAC schreeuwers komen ) met de 10 vertrekkende sponsoren geen keuzen meer en je moet op je opleiding gaan teren met hier en daar een ECHTE versterking

  6

  1
 • ome cor
  17 maart, 2019 - 11:19

  Eerlijk gezegd- en dat zal veel duimpjes omlaag opleveren, maar t is mijn mening- denk ik dat de spelers die Smulders haalde niet eens individueel zo slecht zijn.
  Okay, het is zeker geen materiaal voor de top tien, een aantal hadden groeipotentie en moesten zich als speler voor de breedte hier ontwikkelen, maar al met al spelers die je er goed bij kunt hebben in een eredivisie selectie.

  De fout is dat er geen team gesmeed kon worden. Dat het allemaal losse spelers bij elkaar zijn. Een echte ervaren trainer kan daar iets mee.
  Misschien een fanatieke enthousiasteling (Vreven) ook nog wel. Maar die beste brave van der Gaag is daar nog veel te bleu voor. Op de bank zitten bij een solide team is meer zijn ding, maar dat kan elke supporter ook.

  18

  3
 • van Flieger
  17 maart, 2019 - 11:22

  Het lozen van de eerste trainer die in jaren had opgeleverd. Daar is de ellende begonnen. Smulders wilde zo graag een eigen projectje (net als Stewart toen) en de afhankelijkheid van City ging hij wel even afbouwen. Hij voelde zich groots en onaantastbaar. De slordige ijdeltuit Gielen liet het allemaal gebeuren.

  14

  3
 • Ton
  17 maart, 2019 - 11:25

  Onderliggende echte reden van dit debacle ligt veel dieper. Niemand bij NAC die contact met elkaar heeft. Eerste elftal traint in Zundert, staf en administratie in t stadion, de jeugd weggestopt elders in Breda. Jeugdspelers moeten t eerste elftal dagelijks meemaken en omgekeerd, iedere amateurvereniging heeft dit model. Behalve bi NAC. Onze materiaalman zit moederziel alleen in t stadion. Wie gaat r naar de training kijken in Zundert om na afloop nog even een bakje koffie te pakken of een pilsje voor t NAC gevoel??? Waar werken alle vrijwilligers voor? Zoek t maar uit! Als je t hoofd van een mens, de romp met t hart en de benenwagen van elkaar scheidt kun je nog zo enthousiast zijn maar dan werkt t niet De eenheid is doorgesneden op een veel dieper niveau. Een plek in Breda voor alles en iedereen is broodnodig, zodat we weer een echte vereniging zijn zoals iedere amateurclub in de regio! Als we daar niet aan gaan werken zal t nooit van de grond komen. Hup NAC!

  35

  1
 • Tom
  17 maart, 2019 - 11:31

  @ Henkie. Diemers koos niet zo zeer voor het geld. Net zoals vele andere spelers is Diemers niet naar NAC gekomen door de City deal!! Tekenen bij NAC en vervolgens maar afwachten of er op jou positie spelers worden toegeschoven die moeten spelen van die Engelsen! Doet niemand toch??

  8

  10
 • Martinus
  17 maart, 2019 - 11:32

  Andere trainer voor de groep, komende duels alleen maar jeugdspelers opstellen aangevuld met Te Vrede en – mits fit – Verschueren. Kwalitatief zullen die niet veel onder (kunnen) doen voor de huidige spelers die op het veld staan, maar die willen zich in elk geval bewijzen. En we hebben ze volgend seizoen hard nodig, want die massa nutteloze selectiespelers moet er toch uit.

  5

  0
 • Pannelap
  17 maart, 2019 - 11:35

  Waarom het niet lukt?

  Zolang uitgerangeerde greppel prostituees als Gielen het geel / zwarte pluche bevuilt en bezoedeld….

  Zolang we opgescheept zitten met een angsthaas als trainer die zelfs bij VV Gilze wordt uitgekitst…..

  Zolang Penders er ook maar als een zak oude aardappelen bij zit….

  Zolang onze Parel wekelijks te kakken wordt gezet door ‘n zooitje laffe, treurige en zielige eerloze broodvoetballers die het shirt niet waard zijn laat staan de centen en de supporter….

  Zolang die compleet kansloze weggooier van ‘n Koch aanvoerder blijft…..

  Zolang….. ach…. laat ook maar. Om o.a. al deze redenen wil het nu niet, dan niet, nooit niet lukken….

  Hup NAC

  6

  0
 • Los muchachos del Breda
  17 maart, 2019 - 11:37

  Eens met Da Pope dat het niet direct aan het spelersmateriaal ligt. Wanneer het elftal goed zou lopen, kan je veel hebben aan spelers als van Leer, Kasteneer en Kali. Nu het totaal niet loopt, zie je dat die spelers totaal niet het verschil maken en meegaan in de malaise.

  Ik las het hierboven al, maar wat ik heb behoefte aan een zomer zonder NAC om vanaf volgend seizoen er weer vol voor te gaan in de KKD. Frisse groep, frisse trainer voor de groep (Weijs of Brood),een goede TD die spelers haalt die bij NAC passen en een AD die een gezonde basis kan leggen voor een terugkeer naar de eredivisie en vanuit daar kan gaan doorgroeien.

  7

  1
 • WW
  17 maart, 2019 - 11:38

  Het begint al elders.

  Aandeelhouders die niet willen of kunnen investeren.

  Dat je van een redelijke algemene begroting de allerkleinste spelersbegroting van de eredivisie overhoudt is een schandaal en / want niet enkel te wijten aan huisvestingskosten. En het beetje geld wat er dan wel is wordt ook nog eens hopeloos verkeerd aangewend.

  Het is niet zo moeilijk: een kleinere maar kwalitatief betere selectie ipv heel veel middelmaat, goeie echte voétbaltrainers ipv voedingsdeskundigen en sportpsychologen, en goeie scouts ipv drones leveren een veel hogere ROI per geïnvesteerde euro op.

  Voor nu zou ik de huisadvocaat aangetekende brieven naar de selectie sturen dat er een personeelsdossier van ze wordt opgebouwd, en dat er geen salaris wordt uitgekeerd als er nog eens zo’n daverende wanprestatie geleverd wordt. Misschien dat ze dan wél de juiste motivatie vinden.

  Ik moet dit seizoen vaak denken aan een oude uitspraak van Rat Verlegh, gepubliceerd in een Klok eind jaren 20 of begin jaren 30: “Wie niet in aanmerking komt voor bevordering, komt in aanmerking voor ontslag”. Tijd dat we die maatstaf herintroduceren om het functioneren van alles & iedereen aan af te meten.

  12

  0
 • vriendjespolitiek
  17 maart, 2019 - 11:40

  Grootste fout!!!

  De onverwachte promotie!!!!!!!!!!!

  Daar is de ellende begonnen en had er gelijk ingegrepen moeten worden

  Waarom:

  5 jarenplan,kon gelijk de vuilnisbak in,waardoor er “in paniek” spelers zijn gehaald,voor veel te veel geld omdat er geen back-up plan was.

  .Niemand heeft volgens mij toen geweten wat er moest gebeuren en hebben ze smulders zijn gang laten gaan ,onder het mom”het komt wel goed schatje”

  2

  12
 • Breda
  17 maart, 2019 - 11:47

  @ Tom

  Pure onzin. Kreeg in Sittard gewoon 50K pj meer. Wilde wel naar NAC maar NAC hield vast aan salarisplafond. Heeft niks met City te maken.

  5

  2
 • Henkie
  17 maart, 2019 - 11:52

  Inderdaad Breda.

  Daarnaast, bied spelers als bruns en el hassani 50.000 meer voor een half jaartje dan groningen deed en dan kwamen die gewoon een half jaartje hier ballen hoor. Kan die spelers echt niets schelen.

  Nee maar in plaats van 2/3 goede spelers moesten er zo nodig vijf matige komen, onder wie een reserve rechtsback en een derde linksback.

  10

  0
 • van Flieger
  17 maart, 2019 - 12:02

  Wilbert – jouw opmerking over de wanverhouding tussen binnenkomende gelden en de verdeling daarvan over de verschillende posten (met name niet direct voetbalgerelateerd) is een keiharde trap in de zak van Gielen en Goetzee. De 1 toezichthouder (of wat daarvoor door moet gaan), de ander uitvoerder in opdracht van van Aalst. Hoe kan dat nou ? Goetzee was toch een geweldenaar die uitgezwaaid moest worden ? een zelfbenoemde twitterheld die solidariteit hoog in het vaandel had staan ? Of was hij een laffe vaandelvluchter en kwakzalver ?

  10

  4
 • Ad
  17 maart, 2019 - 12:08

  Er missen 2/e spelers die echt beter zijn als de rest die mensen mee op sleeptouw nemen.

  Ik ben er van overtuigd dat als we dit jaar Mari, Angelino en Garcia hadden gehad dat de rest van de spelers ook een veel hoger niveau hadden gehaald en we makkelijk 14e waren geworden.

  3

  0
 • Breda
  17 maart, 2019 - 12:14

  Nac is een volks club waar passie en gevoel vooraan staan. Dit moet je als trainer en speler ook hebben. Nac dna!! Helaas zijn er op dit moment te veel medewerkers op alle lagen die met een verkeerde intentie bezig zijn. Al vanaf 92 kom ik bij nac en ik moet zeggen dat mijn hart nog nooit zo hard gebroken is als dit seizoen. Zolang wij als supporter onze ziel en zaligheid er in blijven gooien zal deze club nooit verloren gaan. Tijd om wederom te bouwen aan een goede fundering. Laat jullie stem niet verloren gaan en blijf aub knokken voor de mooiste club en stad!!

  3

  0
 • PatjeR
  17 maart, 2019 - 12:20

  Er is idd door luchtfietserij veel te veel geld naar niet voetballende en ondersteunende deel gegaan. En dan met een slappe zak als trainer die van een veel te grote groep geen team heeft kunnen smeden. Als je selectie de helft kleiner is en je voetbalbudget groter kun je spelers halen die 3x zo duur zijn bij wijze van.

  Ongelofelijke bestuurlijke onkunde en arrogantie van RvC en Smulders, waar overigens ook Goetzee mee akkoord is gegaan.

  Nu uithuilen en een reboot.

  4

  0
 • van Flieger
  17 maart, 2019 - 12:25

  Ad – uiteraard, maar “als” telt niet. Van de 5 grootheden: Sadiq speelt niet, Ambrose mag alleen maar af en toe invallen, Pablo Mari is basisspeler en Manu Garcia af en toe wel en dan weer niet. Angelino is ongeevenaard.

  Smulders is hier vet en lui van geworden, hij accepteerde die lichtgewichten die erna kwamen en veroorzaakte een keeperssoap die ons NAC tenminste 5 punten heeft gekost. Smulders heeft zonder toezicht een waardeloze selectie samengesteld (Kastaneer, Kali, Mühren etc etc) waar de Club nog lang heel veel last van zal hebben. Voeg daaraan toe een incompetente voorzitter RvC en zeer onwillige en nauwelijks nog integere grootaandeelhouders (zie interview RvW met Bsiderats – tenminste 15 vergoeilijkingen, halve en hele onwaarheden) en de zwijnenstal is compleet en begrijpelijk. Alleen als zij vertrekken is er kans op verbetering, ander niet. Je moet er niet aan denken dat de vazallen die zij nu weer aanstellen de finale doodssteek voor de Club worden. Want zo dicht zijn we bij het einde.

  11

  0
 • Balletje
  17 maart, 2019 - 12:28

  Als je NAC als carriere ziet, dan ben je NAC niet waard. En zeker 19000 idioten niet.
  Iedereen zegt het beter te kunnen. Maar het moet beginnen die sponsors of uit te kopen, maar als dat niet lukt monddood te maken.
  Zou ik t kunnen? Wel met mijn NAC hart en geen gevoel voor een groot deel van dit NAC.

  1

  3
 • Rechtsback
  17 maart, 2019 - 12:29

  Het was gisteren jongetjes tegen mannen voetbal, waarbij de mannen zich niet eens bijzonder inspanden. Ieder fysiek duel werd verloren.
  Voeg dat bij een gebrek aan “dood of gladiolen ” mentaliteit en dan ook nog een matige kwaliteit en het is over en sluiten.
  Wat mij betreft is het hopen op een overname door een partij die wel wil investeren om door te groeien.
  Tevens wordt er hopelijk afscheid genomen van 90% van de huidige contractspelers. Een te Vrede houden zou prima zijn, ook Lundquist zou ik behouden. Daarnaast wellicht verschueren en wat jeugd spelers die nu al aan de poort rammelen.
  Maar neem alsjeblieft afscheid van alles wat gisteren verder in het veld stond. Met figuren als o.a. Koch, Allouchi, Nijholt en ga zo maar door ga je ook in de keukendivisie niet meespelen om het kampioenschap. Sterker nog, denk dat het linkerrijtje zelfs te hoog is gegrepen
  Sommigen zullen wellicht een doorlopend contract hebben, maar geef ze in godsnaam maar gewoon gratis weg.
  Nieuwe start gaan maken met hopelijk sterke directeuren en een investeerder die bereid is om geld erin te stoppen om eindelijk eens een serieuze club te worden.

  2

  1
 • Sam
  17 maart, 2019 - 12:50

  Om dat selectie niet goed samen gesteld is,

  Keeper die te laat aangetrokken is.
  Rechtback die vorige jaar liet zien geen eredivisie waardig te zijn.andere back was heel lang gebleseerd maar tekende wel 3 jaar contract.
  Andere back speelde op 4 niveo in england.
  1 centrale verdediger die aanvoerder is speelde vorige jaar maar 3 wedsrtrijden in her eerste van fc Utrcht.

  Te veel verdedigend ingestelde spelers.technischestaf op amateur nivoe.

  Te veel op te nummen.

  0

  0
 • Stoney
  17 maart, 2019 - 12:57

  Denk ook wel dat er kwaliteiten in het elfral zitten, alleen het is geen team, karakterloos en mentaal zwak. Geen winnaars mentaiteit.

  Brood voetballers En wetend dat ze volgend jaar toch weer ergens anders voetballen..geen binding met de club of stad.

  Vroeger gingen ze na een gewonnen wedstrijd de stad in nu gelijk na huis.

  0

  0
 • Ivo
  17 maart, 2019 - 13:13

  Tja. Alle bovenstaande antwoorden. Het is een kettingreactie.

  Verkeerde spelers door de verkeerde TD. De verkeerde TD door de verkeerde RVC. De verkeerde RVC door verkeerde aandeelhouders.

  Het is een amateuristische bende gebleken. Werk aan de winkel, maar ik vrees dat het volgend seizoen nog een hele kluif wordt. Dit buig je niet in 1 seizoen om.

  4

  0
 • Castle
  17 maart, 2019 - 13:33

  Waardeloze trainer ,waar was leigh en 5 verdigers,en de wissels koch moet je naar huis sturen en de laatste man van jong nac erin,en fernandez wisselen als je schter staat,dit is egt de slechtste trainen die er is pppppfffffffff

  2

  1
 • Dun Diëe
  17 maart, 2019 - 13:52

  Ik kan niet anders dan me volledig aansluiten bij dit stuk. Het is een cocktail van alle factoren. En er werd op de verkeerde manier ingegrepen toen het nodig was. Niet Smulders, maar van der Gaag had weggestuurd moeten worden. En als dat geen soelaas had geboden had er eerst naar fatsoenlijke vervanging voor zowel Smulders als Goetzee gekeken moeten worden voordat zij ook de wacht aan zouden worden gezet. Dit is de omgekeerde wereld en heeft ervoor gezorgd dat de club nu in een destructief vacuüm zit.

  Tot slot,natuurlijk zou ik redders van alle problemen met open armen ontvangen. Maar alle onheilsprofeten hier, die ben ik ook meer dan beu. Het feit alleen al dat ze nu wanhopig hun gelijk proberen te halen geeft alleen al aan dat je niets aan ze hebt om de club weer op te bouwen. “Als er nou eens fatsoenlijk naar ons geluisterd was”. Ik snap de frustratie maar die moet je dan vooral bij jezelf zoeken. Als het je voor elkaar krijgt dat er niet naar je geluisterd wordt moet je niet naar de ontvangers kijken maar naar de boodschapper, dus naar jezelf. (Zegt iemand die in sales zit en zoals elke salesmanager enorm veel deuren in zijn gezicht gesmeten gekregen heeft).

  0

  2
 • WW
  17 maart, 2019 - 14:24

  @Van Flieger

  Het probleem is dat teveel mensen, ook degenen die het voor het zeggen hebben, verkeerd redeneren. ‘Al maken ze de spelers maar een paar procent beter’ zeggen ze over dat contingent overbodige met imponerende maar nikszeggende functienamen behepte ‘deskundigen’.

  Alsof dat ertoe doet.

  Die momenteel in flauwekul geïnvesteerde euros hadden natuurlijk in goeie spelers, staf & scouting gestoken moeten worden. Dat had zoden aan de dijk gezet.

  Maar goed. De spelers kunnen nu in elk geval wel fijn op maandagmorgen op de bank bij de sportpsycholoog over hun gevoelens praten na de zoveelste kansloze kutpot.

  6

  0
 • Oosterhout 3
  17 maart, 2019 - 15:49

  Ik snap geen reet van nac meer….

  Wat willen ze in godsnaam??
  Waarom werden bv de stand van de graafschap niet getoond?? (bang dat de spelers wel inzet tonen ofzo)?

  Gister gedegradeert….

  Ik zeg bij deze…. Als nac nu nog erin blijft spring ik de singel in in juni

  Enigste oplossing is hellemonds voor de groep met Willem weijs als veldtrainer& alleen spelers laten spelen die toekomst bij de club hebben… Zelfs als bv een tevrede daarvoor moet banken… Dan is dat maar zo! (niet bijtekenen is banken!)

  Stel maar jeugd op, het kan toch niet meer kapot!!

  Penders gaat zelf weg na dit seizoen denk ik(wil hoofdtrainer zijn op lager niveau)

  1

  0
 • van Flieger
  17 maart, 2019 - 17:22

  Wilbert – ja, er is totaal geen businesscase voor deze mensen, te beginnen bij Droneman.

  1

  0
 • Jon
  17 maart, 2019 - 17:24

  Het probleem: v.d. Gaag! Te verdedigend neergezet, verkeerde loyaliteit aan falende speleres, met vooral het steeds maar weer volharden in het opstellen van Koch en el Alllouchi. Voorbij gegaan aan de enige speler die wel wisselwerking had met het publiek, Leigh. Zijn aankopen als lid van het TH waren ongelukkig.
  Hoe nu verder?
  Onmiddelijk vd Gaag op non actief zetten. Hellemons voor de groep. Alle huurlingen naar de tribune. Vol inzetten op eigen spelers die het gras willen opvreten. Degraderen we dan hebben in ieder geval eigen spelers wat meer ervaring opgedaan voor komend seizoen.

  Mocht die vd Gaag blijven dan neem ik geen seizoenkaart meer, na 41 jaar.

  4

  0
 • Dutchbird
  17 maart, 2019 - 17:39

  Duidelijke analyse van DaPope maar als ik de poll zie valt het mij op dat de aandeelhouders (grote drie) niet worden aangewezen als hoofdschuldigen.

  Zij grepen in 2013 de macht en hadden voor die macht wel 4 miljoen over. Sindsdien hebben ze nog enkele kruimels in NAC gestoken. Bovendien hebben ze alleen maar beslissingen genomen die NAC veel geld hebben gekost en NAC in een sportieve afgrond hebben gestort.

  Tot overmaat van ramp tonen ze 0,0 betrokkenheid bij staf, spelers, supporters en sponsoren. Totale desinteresse. Niet raar dat je die ook terugziet bij staf en spelers en binnenkort ook bij supporters en sponsoren. De vis begint te rotten bij de kop.

  2

  0
 • Dutchbird
  17 maart, 2019 - 17:51

  Vergelijk maar met Utrecht. Speelden gisteren niet echt goed. Maar ze gaven wel alles. Ze stralen uit dat het hun club is. Dat zie je ook bij Advocaat, bij de directie en bovenal bij van Seumeren.

  0

  0
 • scheppioni
  17 maart, 2019 - 20:48

  Verkeerde staf met stip !!!!! Helaas !

  2

  0
 • The Cosmic Gate
  17 maart, 2019 - 21:45

  Verkeerde poppetjes op de verkeerde plek ,en dan ook geen basis in het team geslepen ….allemaal fouten door vd Gaag.
  Simpel…

  1

  0
 • nac fan
  17 maart, 2019 - 22:46

  gewoon stoppen met spelers van mc geef de eigen jeugd de kans

  1

  0
 • Theo
  18 maart, 2019 - 08:44

  Verkeerde trainer,en assistenten die alleen maar ja knikken en zelf als een paar doodsgravers op de bank zitten.lekker opnieuw beginnen en opbouwen met eigen spelers en nieuwe stap O.A een ruud brood als assistent Anthony lurling,en stoppen met die samenwerking met Manchester City,levert helemaal niets op.

  3

  0