Go to Top

NAC en Haemhouts ontbinden contract

NAC en Haemhouts ontbinden contract

NAC en Robbie Haemhouts hebben overeenstemming bereikt over een contractontbinding. De overeenkomst tussen NAC en de Belg, die tot het einde van dit seizoen liep, wordt per direct beëindigd. Haemhouts heeft besloten per direct te stoppen als prof. Hij gaat verder als jeugdtrainer.

Haemhouts kwam al langere tijd niet aan spelen toe en was voor NAC een dure kracht. De ontbinding van het spelerscontract geeft NAC financieel wat meer mogelijkheden om zich deze winter te versterken. Voor Haemhouts betekent de ontbinding dat hij zich per direct kan focussen op zijn carrière na zijn actieve loopbaan. De Belg gaat aan de slag als assistent-trainer van de onder-19.

Robbie Haemhouts debuteerde op 19 september 2001 in de met 3-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Huizen namens NAC in het betaald voetbal. De Belg, die de Bredase jeugdopleiding doorliep na overgekomen te zijn van Zwarte Leeuw, viel in de 71e minuut in voor Youssouf Hersi. Bij NAC brak de (toen nog) linksback onder Henk ten Cate niet door. Hij vertrok (eerst op huurbasis) naar FC Den Bosch en speelde later nog voor Emmen, Almere City, Helmond Sport en Willem II. Hij keerde tweeënhalf jaar geleden terug bij NAC, dat toen nog in de Jupiler League speelde. Hij promoveerde met de Parel van het Zuiden, maar kwam daarna (mede door blessures) niet meer aan spelen toe. Met de contractontbinding komt een wat roemloos einde aan zijn carrière.

Haemhouts: “De afgelopen periode zijn we met elkaar in gesprek gegaan over mijn situatie en daarin tot de conclusie gekomen dat dit een goed moment is voor mij om te stoppen. Ondanks dat ik meer van de afgelopen anderhalf jaar had verwacht, is het voor mij bijzonder dat ik mijn carrière heb kunnen afsluiten bij de club waar ik ooit begonnen ben. Het is daarom geweldig dat ik bij deze club kan blijven en de kans krijg om bij de Onder 19 het trainersvak te ontdekken. Zelf weet ik wat het is om als jonge jongen bij NAC binnen te komen en iedere dag keihard te moeten knokken om het profvoetbal te halen. Hopelijk kan ik die ervaringen overbrengen om de volgende generatie weer te helpen.”

Bron: B-Side Rats, NAC

40 Reacties op "NAC en Haemhouts ontbinden contract"

 • RickBreda
  4 januari, 2019 - 19:00

  Eindelijk de grote schoonmaak is begonnen. Zal ook wel lucht geven qua financiën. Hopelijk dat de versterkingen binnen gaan komen. Robbie natuurlijk succes bij O-19!

  49

  6
 • Ouwe Spionkop
  4 januari, 2019 - 19:01

  Eerst Rommens nu Haemhouts. De blunders van Smulders worden weggepoetst door het huidig technisch hart.

  64

  11
 • Kinderkaartje
  4 januari, 2019 - 19:03

  Ik gun die jongen het beste, maar dit is zo prima opgelost.
  Als je weet dat ie toch niet maar gaat spelen, maar voor NAC begrippen wel een grootverdiener is, dan is het niet houdbaar.

  Succes bij O19 en bedankt.

  24

  4
 • NAC4Ever
  4 januari, 2019 - 19:09

  Bedankt en succes met je nieuwe functie!

  9

  4
 • Han Mulders
  4 januari, 2019 - 19:09

  Hij gaat voor 1,5 jaar aan de slag als assistent trainer bij -19. Dus zijn resterende salaris zal dan worden uitgesmeerd over 1,5 jaar denk ik? Aangezien hij een grootverdiener schijnt te zijn is dit nog redelijk dik betaald. Uiteraard heeft hij er wel gewoon recht op zijn geld te krijgen, contract is contract. Ik vraag me wel af wat hij toe gaat voegen als trainer. Voor de camera stond hij alleen maar hakkelend uh uh uh te brabbelen, en was hij niet op zinnige of spraakmakende teksten te betrappen, lijkt me nou niet bepaald de communicatie waar de jeugd op zit te wachten.
  Toch succes!

  16

  27
 • Brecht
  4 januari, 2019 - 19:11

  Hij zal zich toch in zijn nieuwe functie moeten laten zien !

  10

  0
 • Scheids
  4 januari, 2019 - 19:12

  Enige en best mogelijke beslissing!
  Dat hij als assistent aan de slag gast is meer een zoethoudertje als noodzaak, anders had hij zeer waarschijnlijk vast gehouden aan zijn langdurige contract.
  Nooit meer een dergelijk contract aanbieden aan een oude speler, hoe waardevol het ook mag lijken! Hoe je het ook went of keert, dit kost gewoon bakken geld, zonder nuttig effect!

  21

  6
 • Cor Nuijten
  4 januari, 2019 - 19:19

  Ergens zonde dat dit soort baantjes nodig zijn om van contracten af te komen, terwijl andere iconen niet in aanmerking komen hiervoor. Deze oplossing zag je van ver aankomen. Evengoed, succes bij de O19 en een mooie trainerscarriere gewenst, Robbie!

  9

  3
 • Breda-Loyal
  4 januari, 2019 - 19:23

  Tis voor Robbie natuurlijk ideaal dat hij assistent van Weijs wordt.

  Hopelijk steekt Robbie wat op van Weijs zijn manier van werken en hebben we een nuttige trainer in de gelederen

  10

  2
 • AJ
  4 januari, 2019 - 19:25

  Sympathieke, empathische en slimme gozer die Robbie. Kan wel eens een ver komen als trainer.
  Voor iedereen de beste beslissing.

  6

  4
 • Zagge
  4 januari, 2019 - 19:27

  Prima opgelost! Succes in je nieuwe functie en ik hoop dat je met hulp van ManCity snel doorgroeit tot een zeer succesvolle (jeugd)trainer waar het eerste elftal direct of indirect haar vruchten van gaat plukken en je via deze omweg uiteindelijk je salaris meer dan waard bleek te zijn.

  Succes en welkom bij de club!

  2

  4
 • Los muchachos del Breda
  4 januari, 2019 - 19:35

  Nu we het hierboven over hebben en de u19: Wat zou de reden zijn dat Verberne voor het eerste is aangetrokken en ze niet Weijs hebben doorgeschoven voor de functie als assistent? Volgens mij is die Weijs een erg goede trainer in wording.

  8

  2
 • Ad B uit Roosendaal
  4 januari, 2019 - 19:36

  Robbie, bedankt voor jouw inzet. Helaas is het niet gelukt belangrijk te zijn voor NAC in de eredivisie/Jupiler League.

  Veel succes bij de jeugd en in die functie kun je veel voor NAC betekenen.

  2

  5
 • scheppioni
  4 januari, 2019 - 19:37

  Het beste voor iedereen lijkt me, nu hoop ik wel dat ons NAC er toch iets zakelijker wordt, dat Robbie as assistent een kans krijgt, prima !!! Maar bij geen resultaat niet te sentimenteel, het gaat om NAC ! Hopelijk hebben we hier ook mee geleerd !

  7

  1
 • Robert
  4 januari, 2019 - 19:43

  Voorzover mij bekend heeft hij geen Engel trainersdiploma. En dan bij zo,n belangrijk jeugdteam aan de slag! Wie praat one bij over deze financiele truc I’m een boekjaar op the poetsen?

  3

  6
 • P.Raten
  4 januari, 2019 - 19:54

  En Robbie?””uh uh weet niet uh…..

  11

  9
 • ibio
  4 januari, 2019 - 20:03

  Robbie is hbo afgestudeerd, kan een goede toevoeging voor NAC zijn

  6

  15
 • Rat uit Rijen
  4 januari, 2019 - 20:05

  Ik had Haemhouts meer gegund, maar dit is een goede zaak. Hopelijk blijft t hier niet bij en volgen er na Rommens en Haemhouts meer. Zoals ik hier wel vaker zeg staan er veel teveel mensen op de loonlijst. Dit gaat ten koste van de kwaliteit. Succes bij de o19 Robbie!

  5

  3
 • kopspion
  4 januari, 2019 - 20:13

  goed, mooie oplossing voor beide partijen

  4

  4
 • Joop Klepzeiker
  4 januari, 2019 - 20:13

  Het zou mooi zijn wanneer er ook spelers zouden zijn die van de loonlijst afgaan zonder dat ze daarna nog geld kosten. Het enige wat je hiermee bewerkstelligt is dat er al een stukje van de begroting voor komend seizoen wordt opgeslokt aan het salaris van een duurbetaalde assistent-jeugdtrainer. Gevalletje sigaar uit eigen doos die op korte termijn financiële mogelijkheden creëert, maar op de lange termijn eerder een negatief bij-effect heeft dan een positieve uitwerking.

  6

  11
 • kopspion
  4 januari, 2019 - 20:14

  nu zitten we nog met Schoofs en Damen waar we eigenlijk ook vanaf zouden moeten….

  11

  2
 • Breda-Loyal
  4 januari, 2019 - 20:16

  @Los muchachos del Breda

  Wat ik begrijp van Willem is dat hij werken met spelers in de jeugd en ze laten ontwikkelen simpelweg leuker vind als voor de groep staan van het 1e.

  Hij is een type trainer die graag spelers in een vroeg stadium ze zo ver mogelijk wilt zien te ontwikkelen zodat ze een sterke basis hebben als ze naar het 1e worden gehaald.

  Willem Weijs is gewoon een soort Foppe de Haan. Hij houdt zich liever met de jeugd bezig om dat te ontwikkelen en zo de organisatie aansturen met de communicatie van Tim Gilissen als leider

  8

  2
 • Ivo
  4 januari, 2019 - 20:28

  De beste beslissing voor beide partijen, en respect voor Haemhouts, niemand wil op deze manier zijn carriere eindigen maar het zat er niet meer in.

  Voor NAC betekent dit dat er weer een beetje salarisbudget vrijkomt. Haemhouts zal als jeugdtrainer minder verdienen dan als speler, maar waarschijnlijk wel wat cursussen op kosten van de club mogen volgen.

  2

  4
 • Cambridge
  4 januari, 2019 - 20:32

  Die uitwedstrijd tegen VVV (0-4) was toch wel (gevoelsmatig voor mij dan) de ommekeer in het promotiejaar, mede dankzij die schittere pegel van Haemhouts. Daar zal ik hem met name om herinneren als speler.

  24

  3
 • Ed
  4 januari, 2019 - 20:38

  Zonder TD wordt er schoon schip gemaakt. Nu nog versterkingen en we zitten weer in de lift naar boven. Hup NAC!!

  3

  3
 • Rubenac
  4 januari, 2019 - 21:50

  Twee violen en …💥

  4

  3
 • Nr. 20
  4 januari, 2019 - 22:00

  Sympathieke speler en ik vond ondergewaardeerd. Prima oplossing gelet op situatie. Gaat nog ver schoppen als trainer. Succes Robbie!

  3

  4
 • Los muchachos del Breda
  4 januari, 2019 - 22:34

  Breda-Loyal

  Ah, dat lijkt me een duidelijk reden waarom hij die stap naar het eerste niet maakt.

  Wat ik zo hoor is het namelijk een erg innovatieve trainer die al in de top van Nederland heeft gewerkt (PSV, Ajax), zeker geschikt om de stap naar boven te maken. Ze zien aan de prestaties van u19 dat hij als trainer in de jeugd in ieder geval van toegevoegde waarde is!

  4

  3
 • HenriJ84
  4 januari, 2019 - 23:41

  Ik weet niet wat de ambities zijn van Weijs dus geen idee hoe of wat maar Verberne is tot Juni 2019 onder contract. In theorie kan Weijs zijn job afmaken en dan in juni volledig bezig met het eerste.

  Hij doet nu overigens bij Helmond Sport ook minimaal 1 keer per week ervaring op als assistent en contactpersoon van onze huurlingen daar.

  0

  4
 • 210853
  4 januari, 2019 - 23:57

  Bedankt dat je altijd met je juiste instelling de clubkleuren hebt vertegenwoordigd

  2

  5
 • Kc
  5 januari, 2019 - 00:00

  @Rubenac
  Een nitraatje erbij.

  3

  3
 • Toontje plus
  5 januari, 2019 - 01:02

  Fijn weekend! Deze gasten voegen zelfs op de training niets toe.

  5

  4
 • reflektor
  5 januari, 2019 - 07:23

  Toch goed bezig die technische mannen .

  0

  3
 • Tram
  5 januari, 2019 - 08:05

  En ja hoor, weer een baantje gecreeerd voor een oud-speler die als trainer nog niks heeft gepresteerd (zie Jelle, Penders). Was kennelijk een voorwaarde van hem om zijn contract te ontbinden maar moet je als club niet je oren naar laten hangen. We zijn weer lekker bezig.

  8

  2
 • Jesse
  5 januari, 2019 - 08:41

  Ik ben het met Tram helemaal eens!

  7

  1
 • robert
  5 januari, 2019 - 09:35

  @Tram. Helemaal met je eens! Voorzover ik weet heeft deze man in 15 jaar profvoetbal niet de energie gehad

  om ook maar een trainersdiploma te halen.En nu moet NAC dat faciliteren. Corrigeer mij als het anders

  is.

  Niets persoonlijks tegen Haemhouts, maar Mister-Nac is hij met 6 clubs in zijn carriere, waaronder Willem II (!)

  ook niet; wel uitgekookt.

  5

  1
 • Cool Hand
  5 januari, 2019 - 10:56

  En al die jeugdtrainers die al jaren in de marge werken, hun diploma’s halen, door weer en wind richting trainingsveld trekken om hun passie voor het spel aan de jeugd door te geven, worden gepasseerd door iemand die schijnbaar niet eens de moeite heeft genomen om het vak te leren. Je kunt niet beweren dat hij geen tijd heeft gehad.
  Of kan iemand bevestigen dat hij zich de afgelopen jaren WEL heeft voorbereid op deze nieuwe baan?

  3

  0
 • Ivo
  5 januari, 2019 - 11:13

  Je kan er van alles van vinden, maar het is gewoon een win-win situatie.

  De grootste fout is 2 1/2 jaar geleden gemaakt door een 32-jarige speler een 3-jarig contract aan te bieden. En ook nog – als het waar is – een op dat moment vrij stevig contract. Waarbij je weet dat zo’n speler zijn beste tijd gehad kan hebben. Een contract van 2 seizoenen was op dat moment uit te leggen geweest, maar 3 seizoenen is gewoon absurd.

  Wat nu gebeurt is damage control.

  Haemhouts had over een half jaar op straat gestaan zonder verder carriereperspectief. Hij levert nu salaris in om een nieuw vak te leren met baanzekerheid voor de komende anderhalf jaar. Hij krijgt waarschijnlijk een jaarcontract van NAC, voor het seizoen 2019/2020.

  Voor NAC valt er nu wat salarisbudget vrij waar (deels) een nieuwe speler mee gehaald kan worden.
  En de spelersgroep is weer iets ingekrompen, dat was ook nodig. Ik zie Schoofs, Damen en Vermeer ook nog wel vertrekken, want die gaan dit seizoen niet meer in actie komen.

  1

  3
 • Jack
  5 januari, 2019 - 12:34

  Er word helemaal geen schoonschip gemaakt hij word gewoon door geschoven voor het zelfde geld want contract is contract zou ik ook doen !!!

  6

  0
 • Uitvak Nac-W2
  5 januari, 2019 - 19:50

  Ik heb een leuk lied verzonnen, voor onze cultheld GREG LEIGH!! op de melodie van Que si Que no.

  Que leigh que non, Nac die staat te springen, Greg leigh geeft een voorzet en te Vrede schiet hem binnen!

  Inzetten in het uitvak in Tilburg?

  4

  8