Go to Top

NAC plaatst units voor de jeugdopleiding

NAC plaatst units voor de jeugdopleiding

Vandaag is NAC begonnen met het plaatsen van de flexibel units voor de jeugdopleiding. Dat maakt de club bekend op de website. De units worden geplaatst op Sportpark Heksenwiel. 

De units gaan door de jeugdopleiding onder andere gebruikt worden als bestuurskamers, videoruimte, medische ruimte en krachthonk. Omdat het om flexibele units gaat, kan er in de loop van de tijd nog een andere invulling worden gegeven aan de ruimtes.

De komende dagen worden de units geïnstalleerd en gebruiksklaar gemaakt. Later in het seizoen worden ze in gebruik genomen.

Bron: B-Side Rats, NAC

33 Reacties op "NAC plaatst units voor de jeugdopleiding"

 • Vreven4president
  11 maart, 2019 - 20:25

  Plaatst

  8

  2
 • NAC!!!
  11 maart, 2019 - 20:25

  Kunnen ze misschien de A selectie in opsluiten tot ze punten pakken en boven de streep staan . Misschien ze dat dan beter snappen 😂😂😂😂.. ..

  Laat de jeugd maar doorgroeien, daar loopt of beter liep alles nog op wieltjes . 💛🖤

  6

  3
 • RichardPraha
  11 maart, 2019 - 20:41

  De ‘befaamde’ NAC jeugdopleiding, welke ons in de laatste 25 jaar stuctureel talenten heeft aangeleverd voor het eerste waarvan er vele zijn verkocht voor een mooie transfersom en mede daarom is de jeugdopleiding helemaal geen kostenpost maar maken we er winst op…….OH WACHT dat klopt niet helemaal he?????!

  Helaas is onze jeugdopleiding niet goed genoeg gebleken en heeft het ons alleen maar geld gekost, blijkbaar zijn we niet in staat om de jeugdopleiding de levensadder van onze club te maken zoals clubs als Sparta, AZ of zelfs het poenerige Vitesse.

  Het hebben van een jeugdopleiding is veel meer een sentimentele keuze dan een rationale, met als standard argumenten als ‘ binding met de regio/stad’ en meer van dat soort emotionele redenen. Echter onder aan de streep kost het alleen maar geld.

  We zouden het geld vd jeugdopleiding beter kunnen stoppen in een heel goed scoutingsapparaat voor het eerste elftal, bij voorkeur ook met een international netwerk.

  12

  43
 • Judge M.
  11 maart, 2019 - 20:45

  Hulde!

  1

  3
 • henk
  11 maart, 2019 - 20:54

  @RichardPraha
  Het hebben van een jeugdopleiding is een voorwaarde van de KNVB. Als je mee wilt doen, dan is het rationeel om er een te hebben. Ondanks dat Van As de jeugdopleiding kapot heeft bezuinigd braken er toch Eredivisiewaardige spelers door de laatste jaren. Als je de jeugd serieus neemt dan kan er ook aan worden verdiend.

  26

  2
 • BonoBreda
  11 maart, 2019 - 20:59

  @RichardPraha

  Het hebben van een kwalitatieve jeugdopleiding is een eis uit het licentiesysteem van de KNVB.

  7

  1
 • Harrie
  11 maart, 2019 - 21:00

  @RichardPraha jij begrijpt er helemaal niets van. Pas sinds 3 1/2 jaar met Gilissen en Hellemons neemt NAC de jeugdopleiding serieus. Daar zal je pas echt rendement over kunnen krijgen over een paar jaar. Of denk jij dat spelers makkelijker en serieus kans maken op doorstroming als ze in d 2e divisie tegen Baronie e.a. spelen bij O19 of als ze zoals nu tegen de top 8 van Nederland? Ze zijn met de jeugd op de goede weg maar nog lang niet waar het wezen moet want nog niet alle teams (O17, O15) spelen op het hoogste niveau. Je ziet aan de teams die dat inmiddels wel doen dat ze eraan moeten wennen, omdat ze nooit structureel tegen zulke tegenstanders spelen. Of wil jij graag weer terug naar de tijd van Geert Brusselers en zijn vriendjes? Dat koste niet zoveel, alleen een paar bakken bier tijdens een overleg, maar was ook het aanzien niet waard. Een goede jeugdopleiding kost tijd, AZ heeft er ook meer dan 10 jaar over gedaan sinds 2009 DSB failliet is gegaan.

  20

  2
 • Buurman
  11 maart, 2019 - 21:09

  Ik denk wat RichardPraha zegt veel meer is dan wat geleuter. Richard noemt terecht clubs met goede jeugdopleidingen. NAC moet dus zorgen dat ook hun jeugdopleiding zo goed wordt. Goeie internationale scouting is inderdaad net zo belangrijk voor een club als NAC. Wat ik hier laatst las is helemaal waar. Die spelers die w2 in de winterstop heeft gehaald hadden (deels) bij NAC moeten zitten. Alle concurrenten hebben in de winterstop betere spelers gehaald dan NAC. Alles bij NAC moet worden gereviseerd of vervangen door nieuw. Het is een grote puinhoop.

  12

  6
 • Harrie
  11 maart, 2019 - 21:25

  Buurman dat is nu net het probleem bij NAC. Waar de laatste jaren de jeugd bezig is aan een opmars is dat bij Zundert/stadion neerwaarts gegaan omdat daar niemand zit of heeft gezeten met voetbalverstand als beleidsbepaler(s). Dat was nu juist de kracht van Gilissen/Hellemons, waarvan er nu 1 vertrekt.

  Nu is het juist een goede kans om de kennis en kunde van de jeugd door te zetten binnen de hele club en te gaan bouwen. Maar het probleem daarbij is wie gaat dat regelen binnen ons clubje.

  7

  0
 • Harrie
  11 maart, 2019 - 21:28

  Overigens is Sparta steeds meer vergane glorie betreft jeugdopleiding en staat Vitesse er enkel door het oliegeld en niet op basis van een goed opleidingsprogramma. Wij kunnen ons beter optrekken aan hoe AZ het heeft aangepakt en daar onze eigen saus overheen gooien. Maar dan zal er (stap voor stap) wel geïnvesteerd moeten worden.

  6

  1
 • RichardPraha
  11 maart, 2019 - 21:30

  @ Harrie Jij begrijpt er zelf helemaal niets van: Het achterland van NAC is zo klein en ligt zo opgesloten tussen het werkterrein van clubs als PSV, Sparta en Feyenoord( welke allemaal een betere jeugdopleding hebben) wat er dus voor zorgt dat je structureel achter het net vist voor de echte pareltjes..of denk je soms dat het toeval is dat bijvoorbeeld Sparta al zo’n 20 jaar een uitstekende jeugdopleiding heeft?

  OK, blijkbaar is het hebben van een jeugdopleiding een eis van de KNVB, wat net zo bizar als typisch Nederlands is, die drang tot regelgeving en regulering. MAAR dan kun je nog steeds de strategische keuze maken dat scouten voor het eerste elftal belangrijker is dan opleiden.

  10

  16
 • Harrie
  11 maart, 2019 - 21:40

  Volg jij onze jeugd wel? Ik weet zeker van niet. Ook het “opgesloten werkterrein” klopt niet. Zeker niet in vergelijking met AZ. Die hadden een veel kleinere vijver en lagen dik achter op AJAX, Volendam en zelfs Heerenveen. Maar intussen kiezen talenten bewust al jaren voor AZ terwijl AJAX diverse van deze jongens ook wil hebben. Dat heeft toch echt met visie en werkwijze te maken.

  Dat de NAC jeugdopleiding op de goede weg is en een door jou geroemde opleiding als Sparta in een sneltrein voorbij schiet bewijst de Nederlandse selecties waar steeds minder Spartanen en steeds meer NAC spelers voorkomen. En, helaas ook, eerder spelers van ons door de traditionele top 3 weggeplukt wordt dan die van Sparta. Hierom is de volgende stap noodzakelijk anders spelen we over 3 jaar weer 2e divisie met O19 en wordt het nooit iets

  12

  3
 • Jeroen
  11 maart, 2019 - 21:50

  Zeeland, West Brabant, Drechtsteden, Rotterdam, Gorinchem, Waalwijk en zelfs Antwerpen en omgeving, is geen verkeerd werkgebied. Dat is groot genoeg voor ons en de concurrentie in het gebied

  12

  1
 • RichardPraha
  11 maart, 2019 - 21:56

  @ Harrie Ja ik zie toch wel 2x per maand een wedstrijdje van de u19 en 17 en de beste spelers zijn afdankertjes van clubs als PSV….Dat moet jij dan ook weten als je zo vaak de jeugd ziet, TOCH????

  NAC gaat helemaal niet Sparta ‘ in een sneltrein’ voorbij! Op basis waarvan, 1 spelertje dat werd geselecteerd voor Oranje o15? Kijk de ranglijsten en divisies maar eens na,Sparta o19,017,015 spelen allemaal of in een hogere divisie dan NAC of staan hoger in dezelfde divisie.

  Ook over de jeugdopleiding van AZ en de vijver waarin ze vissen praat je redelijke onzin, ze hebben een VEEEEEL groter achterland dan NAC met minder concurrentie.

  9

  8
 • malpolon
  11 maart, 2019 - 22:45

  “Levensadder” vind ik toch wel een prachtig woord. Hartelijk dank voor deze onbedoelde verrijking van mijn woordenschat, Richard.

  4

  2
 • RichardPraha
  11 maart, 2019 - 23:05

  @malpolon Graag gedaan Gramma-nazi! Jij kunt ook weer met een goed gevoel naar bed nu je iemand ffff gecorrigeerd heb…nog wat inhoudelijks te zeggen of was dit het?

  3

  10
 • malpolon
  11 maart, 2019 - 23:59

  Hmm Gramma-nazi… ook niet slecht. Iemand die oma’s terroriseert.

  Je zou kunnen proberen het leven met iets meer humor tegemoet te treden jongen, ook al valt dat niet mee in deze barre tijden.

  Inhoudelijk ben ik het niet met je eens. Ik denk dat we met de jeugopleiding op de goede weg zijn. Hopelijk stort de zaak niet in na het vertrek van Tim Gilissen.

  6

  3
 • Dutchbird
  12 maart, 2019 - 00:07

  Nog geen jvt?

  1

  3
 • Charelli
  12 maart, 2019 - 00:08

  @Ricardo,
  Ik ben het helemaal met je eens. Jeugdopleidingen zijn een farce zolang er geen fatsoenlijke opleidingsvergoeding wordt betaald en de grote 5 gewoon afspreken geen talenten bij elkaar weg te halen. We zagen er onlangs al een aantal vertrekken en daarnaast wordt de doorstroming naar het eerste vanwege allerlei belachelijke constructies ook nog eens tegengehouden als we bijvoorbeeld naar van Hooijdonk kijken. Nee jeugdopleidingen bij kleinere clubs zijn er enkel als het verlengstuk van de grote 5 en laat dat nou net iets zijn waarvoor ik geen begrip heb en me ook niet voor het karretje zou willen laten spannen. Dus geld in de scouting en direct cashen als je bal op de juiste manier raakt. Nemen wij die spelers die na hun 20ste buiten de boot vallen wel voor een habbekrats over.

  8

  1
 • Fritske d'n Olifant
  12 maart, 2019 - 06:22

  Mooie ontwikkelingen zo bij de jeugdopleiding. Het zou mooi zijn als NAC daar op termijn de vruchten van kan plukken. Maar dan moet de jeugd wel de kans krijgen en dat gebeurt op dit moment maar mondjesmaat. Je gaat mij niet vertellen dat bijvoorbeeld een Skender Loshi niet meer kan brengen dan slappe zak Mühren. Of dat een Jan Paul van Hecke minder is dan luchtdekker Palmer Brown.

  3

  0
 • Harrie
  12 maart, 2019 - 07:13

  Richard Praha wie zijn dan die goede afdankertjes van PSV en andere topclubs die jij zo goed vindt in O19 en O17? Alleen Wout Neelen speelt in de basis en doet het goed. Sabir Agougil, Yassine Azzaghari, Gianni Vd Pitte, JP van Hecke, Mo Amissi, Jetro Mashart hebben daar nooit gespeeld en zijn jongens voor de toekomst in het betaald voetbal. Bij O17 Luc Marijnissen, Tika de Jonge, Martijn Brand, Sil van Doorn, Bart Verbruggen, Bjorn Hardley allemaal al jarenlang bij NAC en de beste van het team. Er spelen nauwelijks afdankertjes meer van andere BVO’s bij de jeugdopleiding omdat die simpelweg niet goed genoeg meer zijn. Dat was 4 jaar geleden wel anders, speelde de jeugd toen allemaal 2e divisie.

  Het achterland van AZ is inderdaad veel groter dan dat van ons als je de Waddenzee mee neemt, maar misschien wist je niet dat daar niemand woont.
  Onze jeugd is Sparta in ranglijst nog niet voorbij, maar kijk maar eens naar spel en ontwikkeling in onderlinge wedstrijden. 4 jaar geleden verloor NAC jeugd van Excelsior en Den Bosch en nu die zijn nu op grote achterstand. Sparta en anderen zoals Twente en Heerenveen zijn de volgende.

  Niet alleen een international bij O15.
  O17 Bart Verbruggen
  O16 Tika de Jonge
  O15 Sohayb El Battah, Aimane Jaddi
  O14 Oualid Agougil, Omar Mekkaoui, Mostapha Rached en Jaydino Jacobus

  6

  2
 • Badeend
  12 maart, 2019 - 07:26

  Jeeeeeez

  Chill, Praagse, het is bijna Lente.

  3

  1
 • RichardPraha
  12 maart, 2019 - 08:35

  @Harrie en laat Wout Neelen nou net degene zijn welke echt laat zien veel potentie te hebben. Marshart speelt net 1 jaartje bij NAC en is helemaal niet opgeleid door ons. Verder ram je gewoon een rijtje spelers op, en nu? Dat zijn allemaal talenten welke beter zijn dan de vorige lichtingen? Ik heb het niet gezien.

  Scouting is belangrijker dan opleiden en levert meer op, en met scouting bedoel ik dus ook het scouten op jongere leeftijd, het huidige scoutings apparaat is een grote grap…een soort “tip lijn” wat ze hebben.

  Maar ik laat verder iedereen lekker in de illusie dat de jeugdopleiding belangrijker is dan een goed opgezet netwerk van scouts in zowel Nederland alsmede in bijvoorbeeld Oost-Europa of Scandinavië.

  Want ALS je al een speler opleidt voor het eerste welke een contract tekent op zijn 16e dan mag deze maar voor 3 jaar worden vastgelegd en als zo speler het echt goed doet dan komt een AZ,Vitesse of Zelfs Feyenoord langs in zijn 2e of 3e contract jaar en nemen zo’n gast over voor Max. 750.000 euro ofzo. Want waarom zouden ze hun contract verlengen als ze een veelvoud van hun NAC salaris kunnen pakken? Zeg maar een Kluivert scenario bij Ajax.

  Om als club echt door te groeien moet je een paar financiële klappers maken met transfers van +2miljoen en daarvoor moet je riciso’s nemen met het aankopen van buitenlandse talenten rond de 19,20jaar.

  3

  1
 • Harrie
  12 maart, 2019 - 08:45

  Richard Praha jij toont duidelijk aan dat je de jeugd niet volgt. Mashart speelt al vanaf de C bij NAC.

  4

  3
 • Wanny
  12 maart, 2019 - 09:18

  Onzinnige discussie hier.

  Scouting en jeugdopleiding zijn beide even belangrijk voor een club als NAC.

  2

  0
 • Cool Hand
  12 maart, 2019 - 09:34

  Ik heb vroeger ook op de scouting gezeten, maar ben er echt niet beter door gaan voetballen.

  1

  0
 • Cool Hand
  12 maart, 2019 - 09:34

  I’ll get my coat.

  0

  0
 • ome cor
  12 maart, 2019 - 10:11

  Voldoende leegstand op Heksenwiel. Ze hadden daar wel een ruimte kunnen pakken.

  0

  0
 • Cees
  12 maart, 2019 - 10:18

  Malpolon,

  Zowel in je eerste, als tweede reactie geef je de lezers de schijn, dat je ook tot de groep van notoire onruststokers behoort. De zeg nadrukkelijk de schijn? Verder kan ik een heel relaas gaan houden hoe ik denk over deze groep, echter besef ik terdege dat het compleet verspilde tijd is. De onderste alinea in je tweede betoog is wel relevant, daarom spreek ik over schijn.

  Nou ben ik reuze benieuwt naar je vast goed onderbouwde reactie. Hopelijk heeft NAC er in het algemeen wat aan? Want dat is feitelijk toch de essentie als je op deze site je mening weergeeft, toch? Hopelijk maak ik geen taalfoouten, oeps toch!

  Daar komen de duimpjes naar beneden weer van je paladijnen.

  1

  0
 • Cees
  12 maart, 2019 - 10:20

  Malpolon,

  Zie het als een puzzel, er staan nog meer taalfoujes in. Succes.

  0

  0
 • Cees
  12 maart, 2019 - 10:21

  Oeps, nog een keer.

  0

  0
 • Nacdictive
  12 maart, 2019 - 10:29

  Sparta opleiding passe noemen? Kijk even hoeveel spelers er van het Ned XI een opleiding bij Sparta heeft gehad…
  De NAC opleiding is aan de weg aan het timmeren en dat kost (heel veel) tijd en geld. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat destijds het VAB idee ridicuul is afgeschoten.

  1

  0
 • malpolon
  12 maart, 2019 - 14:20

  @Cees

  Tikfouten vind ik normaal niet interessant genoeg om op te reageren. “Levensadder” toverde echter een glimlach op mijn gezicht, en dat heb ik Richard verteld. Dat hij op mijn plaagstootje als door een adder gebeten reageert, tja.

  Als jij op grond hiervan (aan mijn reacties van de afgelopen jaren kan het niet liggen) meent dat ik de schijn wek een notoire onruststoker te zijn die over een leger paladijnen beschikt, dan bespeur ik toch een zweem van overreactie.

  Mag ik hierbij nogmaals pleiten voor meer humor, meer incasseringsvermogen en minder verbetenheid?

  0

  1