Go to Top

NAC start zondag met Birighitti in het doel

NAC start zondag met Birighitti in het doel

De wedstrijd van zondag komt te vroeg voor Muric, daarom mochten Birighitti en Niemczycki uitvechten wie er in Alkmaar onder de lat mag beginnen. De technische staf maakte vandaag bekend dat de keuze is gevallen op Mark Birighitti, de keeper die in de zomerstop nog weg mocht bij de parel van het zuiden.

Birighitti kwam afgelopen seizoen last minute binnen omdat Noppert en Bertrams niet leken te voldoen. De keeper tekende een contract voor twee jaar, met de optie voor een derde. Lang leek het erop dat de Australiër, die de concurrentiestrijd verloor van de inmiddels vertrokken Bertrams, deze zomer zou verhuizen. Birighitti besloot echter te blijven zodat hij kon laten zien wat hij kan. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen voor de doelman.

De keuze voor de Australiër lijkt ook te betekenen dat de Poolse doelman Karol Niemczycki dit seizoen derde keeper is van NAC. Het talent dat eind 2017 een vijfjarig contract tekende bij de parel van het zuiden word gezien als doelman voor de toekomst, maar is blijkbaar nog niet klaar voor het echte werk. Niemczycki mag zijn minuten dit seizoen gaan maken in Jong NAC.

Bron: B-Side Rats, BN deStem

46 Reacties op "NAC start zondag met Birighitti in het doel"

 • Bart
  11 augustus, 2018 - 15:52

  Kom op birri! Mijn steun heeft hij ik weet dat met vertrouwen een prima keeper kan zijn! Utrecht, Feyenoord, Heracles, City u23 waren prima wedstrijden! Hoop dat deze man de revalatie word van dit seizoen!!! HUP NAC EN HUP BIRRAZ

  128

  3
 • Rat
  11 augustus, 2018 - 15:57

  Maak me meer zorgen over degene die ervoor staan. Birri heeft vorig jaar ook wel echt een aantal goede wedstrijden gekeept. Mets en Koch moet ik nog maar zien hoe dat loopt.

  70

  1
 • tripomatic
  11 augustus, 2018 - 15:57

  Birrighitti keepte vorige week tegen City EDS gewoon goed. Ik heb er vertrouwen in dat hij dat morgen ook gewoon doet.

  Come on Mark, give ‘m hell! HUP NAC!

  59

  2
 • leeuw
  11 augustus, 2018 - 15:58

  Tja, wat is eigenlijk blijkbaar nog niet klaar?
  Persoonlijk had ik graag dit veel belovend talent uit eigen kweek onder de lat gezien, zijn we niet té voorzichtig met onze eigen jeugd?
  Er zijn veel voorbeelden die goed uitpakten in het verleden en nu nog, als een talentvolle speler eenmaal zijn kans krijgt hij hem ook pakt en meteen veel ervaring opdoet, gewoon durven, hij heeft het langste contract en kan heel veel geld opleveren als deze jongen echt doorbreekt.

  17

  20
 • Sjef de gevulde koek
  11 augustus, 2018 - 15:59

  Met alle respect ik heb Karol Niemczycki 2 keer zien keepen en was zeer matig tot echt slecht totaal nog niet geschikt voor de eredivisie. Ik snap deze keuze volledig.

  73

  4
 • Spaulus
  11 augustus, 2018 - 16:01

  Zoals hierboven al genoemd, Birri keepte tegen EDS zeker een verdienstelijke pot met als hoogtepunt zijn 3-voudige redding. Keepen kan deze man wel. Vertrouwen is wat hij nodig heeft. Vorig jaar natuurlijk een verre van ideale voorbereiding gehad. Werd toen last-minute gehaald en voor de leeuwen gegooid. Hopelijk doet een degelijke voorbereiding hem goed!

  44

  1
 • Johan o
  11 augustus, 2018 - 16:01

  Let’s go… nieuwe ronde , nieuwe kansen…

  Come on NAC

  14

  0
 • Sander P
  11 augustus, 2018 - 16:05

  @Barte en @Rat

  Helemaal met jullie eens. Alle vertrouwen in Birrighitti. Ik verwacht dat hij zich op sportieve wijze gaat revancheren en xzich positief gaat onderscheiden.

  Echer heb ik minder vertrouwen in het centraal duo wat voor hem staat Mets/Koch. Ik hoop dat ze mn ongelijk gaan bewijzen.

  30

  0
 • Kaasknabbelaar
  11 augustus, 2018 - 16:06

  Denk eerlijk gezegd dat dit misschien nog niet eens zo’n slechte zaak is. AZ morgen word gewoon een hele moeilijke wedstrijd en we moeten er niet raar van opkijken als we er dik af gaan. Als onze nieuwe keeper dan op doel zou staan zou dat gelijk een deuk in zijn vertrouwen geven. Verder hoop ik natuurlijk dat Mark het morgen goed doet en we een resultaat kunnen halen maar volgende week tegen de Graafschap vind ik belangrijker dan morgen.

  9

  12
 • Henri
  11 augustus, 2018 - 16:23

  @kaasknabbelaar
  Als je betaald voetbal speelt en pretendeert een topsportorganisatie te zijn dan is gewoon iedere wedstrijd belangrijk. Het gaat erom om er 34 wedstrijden te staan en niet 17 of 12 of 21. Sommige supporters moeten eens beseffen dat ze supporter zijn van een BVO en niet van een amateurclub of cafeteam.

  29

  1
 • Gvd
  11 augustus, 2018 - 16:23

  @gevulde koek, ik raad je aan om vaker te gaan kijken voor je dit soort conclusies trekt.

  Als je zo redeneert kun je het hele elftal beter niet opstellen.
  We kunnen beter eigen jeugd de kans geven dan vertrouwen op de jeugd van een ander.

  7

  12
 • Mmm
  11 augustus, 2018 - 16:27

  Natuurlijk kan Birgitti dit!! Wel vreemd.nieuwe goeie keeper meteen geblesseerd..lijkt.wel Nac..

  5

  14
 • Maxiem NAC
  11 augustus, 2018 - 16:28

  Waarom zouden we in godsnaam hard af gaan van AZ ?

  Johnson niet fit dus waarschijnlijk speelt Friday.

  Alireza weg Weghorst weg.

  til is een talent maar ja alsof hij zoveel beter is als middenvelders die wij hebben.

  Bizot ook geen geweldige keeper Vlaar rent de honderdmeter nog niet in 5 minuten.

  een of andere onbekende buitenspeler en aan de andere kant die idrissi dus we moeten niet doen alsof we morgen tegen Barcelona spelen?

  51

  1
 • Nac bredaa
  11 augustus, 2018 - 16:35

  @gevulde koek hij is pas 19 he dit seizoen gewoon altijd mee laten trainen met het eerste alle wedstrijden van jong nac laten keepen en dan gewoon verhuren naar helmond. Later is hij vast goed genoeg

  12

  1
 • Jeroen
  11 augustus, 2018 - 16:39

  Birri heeft ook goede wedstrijden gespeeld voor ons. Heb AZ in de Europa League gezien. Ze schoten alles over en verdedigend stonden ze ook te blunderen. Geef ons morgen een goed kans.

  HUP NAC!

  11

  1
 • Kaasknabbelaar
  11 augustus, 2018 - 16:39

  @henri
  Natuurlijk is iedere wedstrijd belangrijker maar uiteindelijk zijn wedstrijden tegen directe concurenten een stuk belangrijker om te winnen. Ik zeg ook niet dat je er morgen met de pet naar moet gooien maar AZ uit is gewoon en moeilijke wedstrijd.

  @Maxiem NAC
  Ik hoop het ook niet ofzo, maar AZ heeft over het algemeen gewoon meer kwaliteit dan NAC daar is geen discussie over. Ik zeg ook niet dat we per definite 3/4 o verliezen maar het is ook nou weer niet zo dat dat niet per se onrealistisch is. En dan mag je me pessimistisch noemen maar ik ben liever voorzichtig en dan positief verrast met het resulaat morgen. Ondanks dat zal ik natuurlijk wel gewoon voor dit cluppie blijven juichen ondanks winst of verlies.

  7

  2
 • maikolg
  11 augustus, 2018 - 16:54

  @henri

  Ik zal het anders formuleren.

  Kies je ervoor om nu Muric in de goal te zetten tegen AZ met risico dat zijn lichte blessure terugkomt en hij moet passen voor de eerste thuiswedstrijd die tegen een ?directe? concurrent is. (idem Fernandes)

  of kies je ervoor Birighitti op te stellen, met het idee dat je beter deze wedstrijd geen risico loopt omdat de waarschijnlijkheid dat je punten haalt realistisch gezien gewoon wat minder is, met als gevolg dat je met enige zekerheid je beoogde vaste 11 thuis tegen je directe concurrent kunt opstellen.

  Ik kies voor de tweede optie.

  Wel moet ik je meegeven dat kaasknabbels motivatie voor Birighitti > Muric een beetje overtrokken is. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat deze keuze op basis van ‘vertrouwen’ gemaakt is.

  HUP NAC

  7

  2
 • Dr.
  11 augustus, 2018 - 17:04

  Zoals altijd bij sommigen: roepen dat je er keihard afgaat is de makkelijkste weg….kan het alleen maar meevallen…zo makkelijk.
  Tuurlijk is de kans dat je wint kleiner dan dat je verliest, maar als je zo’n instelling hebt zou ik niet eens gaan kijken. NAC is tot grootse dingen in staat, zie fnoord vorig seizoen….ik laat me verrassen hoe NAC gaat starten!!

  Hup NAC!!

  12

  1
 • 210853
  11 augustus, 2018 - 17:12

  En laat hem nou gewoon staan… Als het goed gaat! Die bonenstaak van city heeft ook geen enkele ervaring op het hoogste niveau.

  7

  5
 • West-Ham
  11 augustus, 2018 - 17:12

  Hierdoor maak ik me ernstige zorgen. Hoop dat Hij ons verrast.

  2

  6
 • Tommes15
  11 augustus, 2018 - 17:12

  Voor iedereen die zegt dat het morgen niet zo belangrijk is en dat je beter de punten tegen concurrenten moet halen….

  Haal de 6 behaalde punten vorig jaar tegen Feyenoord er eens vanaf. Kijk eens waar we dan zouden staan.

  Geen enkele wedstrijd moet je op voorhand weggeven. Iedere week volle bak!

  Morgen tegen AZ zonder weghorst en alireza. Hebben toch een stuk kwaliteit ingeleverd en daarnaast (Denk ik) een flink steun gehad van de Europese uitschakeling. Knallen morgen!

  Hup NAC!

  15

  0
 • Sigaar
  11 augustus, 2018 - 17:22

  Muric hebben we pas een paar minuten in de goal zien staan! Wat nou als Birighitti morgen een wereldpartij speelt?!!?

  19

  1
 • tripomatic
  11 augustus, 2018 - 17:29

  @Sigaar:

  Dan hebben we in potentie 2 keepers die uitermate geschikt zijn voor de Nummer 1-positie.

  14

  3
 • maikolg
  11 augustus, 2018 - 17:43

  @Tommes15

  Dat ze er vol voor gaan en 100% gas geven is het minste wat we kunnen verwachten… Maar ik heb liefst dat ze geen risico’s lopen met blessures! Ik zeg dus ook niet dat deze wedstrijd nergens over gaat, enkel dat je hier geen onnodige risico’s moet lopen!

  verder heb je 100% gelijk, mensen die deze wedstrijd niet belangrijk vinden ga je hier denk ik ook niet vinden op een NAC forum ;) (hoop ik)

  1

  4
 • Arie
  11 augustus, 2018 - 17:48

  Karol is pas 19. Wueh wueh.

  Tadaaaaa Muric is ook pas 19.

  Ellende.

  5

  23
 • Henkie
  11 augustus, 2018 - 17:50

  Karol is 19 en van minder niveau dan muric, Arie.
  Vergat je even te melden.

  14

  3
 • tripomatic
  11 augustus, 2018 - 18:00

  @Arie:

  Klopt, ze zijn allebei 19. Maar je kunt overduidelijk zien qua niveau dat de ene bij NAC -19 zat en de andere afkomstig is van City. ;-)

  7

  6
 • De rijdende coach
  11 augustus, 2018 - 18:09

  Ik geef geen reactie meer, krijg iedere keer een blokkering

  13

  1
 • matanza
  11 augustus, 2018 - 18:22

  Mbappe is ook pas 19 !!

  7

  2
 • tripomatic
  11 augustus, 2018 - 18:29

  @matanza:

  Maar Mbappe schijnt dan weer een waardeloze keeper te zijn. :-P

  18

  1
 • Otjes
  11 augustus, 2018 - 18:29

  Laten we hopen dat biergieter de revelatie van het seizoen wordt. Dan verdienen we er nog wat aan.

  Muric leuk maar jah, blijft een leenkeeper.slechte zaak

  6

  2
 • 1 van de 2
  11 augustus, 2018 - 18:33

  ‘ rijdende coach’

  Je plaatst wel een reactie?

  7

  0
 • 3 biertjes graag !
  11 augustus, 2018 - 18:36

  Laten we sowieso met zijn allen achter Mark blijven staan. Gezien welke steun Karius van de Liverpool supporters kreeg bij zijn terugkeer op Anfield Road van de week ?

  18

  0
 • Bieritieti
  11 augustus, 2018 - 18:42

  Laat het maar zien!

  0

  0
 • toontje
  11 augustus, 2018 - 19:06

  Laat ze een poepie ruiken…zorg dat je de hele competitie blijft staan.

  0

  0
 • Dun Diëe
  11 augustus, 2018 - 19:07

  Ik heb vertrouwen in ‘m. Hup Birghitti en hup NAC!

  5

  0
 • Ouwe Spionkop
  11 augustus, 2018 - 19:33

  Ik sta achter Brighitthi maar het keepers beleid van Smulders is een groot drama. Als dit ons de kop gaat kosten dit seizoen dient Smulders op staande voet worden ontslagen!

  11

  14
 • Gvd
  11 augustus, 2018 - 19:43

  Heb wel vertrouwen in Birighitti maar wat minder in de “analisten” tripomatic en henkie.

  4

  2
 • Arie
  11 augustus, 2018 - 19:59

  @ 3 biertjes graag

  Gezien waar Karius nu zit? Op de bank!
  Als hij eerste keeper was gebleven hadden de supporters wel wat anders gereageerd, richting het bestuur.

  Wij hebben nu alleen nobodys in de goal, dan kan je net zo goed je 19jarige eigen talent erin gooien.

  4

  9
 • tripomatic
  11 augustus, 2018 - 20:38

  @Gvd:

  Hahaha, dat mag hoor. Zelfs ik zit er weleens naast. B)

  2

  3
 • MickJ
  12 augustus, 2018 - 08:04

  @. Ouwe Spionkop
  Had al eerder gemoeten , het leed is er al en niet terug te draaien.
  Waar blijft meneer nu ? Ja in zijn schuilkelder .

  3

  1
 • NAC76
  12 augustus, 2018 - 08:37

  Donnaruma stond met 17 jaar onder de lat bij AC Milan.

  Waar het om gaat is kwaliteit. En indruk heeft Karol zeker niet gemaakt tijdens de oefen wedstrijden.

  4

  1
 • Belgische Naccer
  12 augustus, 2018 - 09:19

  In tegenstelling tot velen hier, heb ik helaas totaal geen vertrouwen in Biri.

  Hij heeft vorig jaar laten zien, niet beter te zijn dan Bertrams of Noppert.
  Gewoon zwakke keeper die onrust brengt, onzeker is bij corners en machteloos op houdbare afstandschoten…

  Ik hoop natuurlijk dat ik het mis heb en dat hij vanavond een wereldprestatie levert, maar hij zal het druk krijgen met onze zwakke verdediging. Gebaseerd op het verleden mag je verwachten dat er meerdere in vliegen bij hem. Het is zowiezo geen keeper die de 0 houdt of punten pakt voor ons NAC.

  Het zal dus voorin moeten gebeuren! En ik heb daar ook wel meer vertrouwen in dan vorig jaar. Met Rosheuvel en Kastaneer hebben we 2 snelle buitenspelers met een goede voorzet. Dus de aanvoer zal tov vorig seizoen echt wel beter zijn, toen Ambrose vaak geen enkele fatsoenlijke bal kreeg.

  Hopelijk herleven de tijden van Peter Remie en van Hooijdonk….toen kregen we ook regelmatig goals tegen, alleen we maakten er zelf ook gemiddeld 2 of 3 per wedstrijd en dan win je vaak!

  Aanvallen blijft de beste verdediging en dan heeft Birri het ook automatisch minder druk…
  Hup NAC! verbaas vriend en vijand, net zoals Heracles gisteren en neem de punten mee naar BREDA!!!!!

  6

  3
 • scheppioni
  12 augustus, 2018 - 12:40

  Rat heeft zeker een punt !! Zo’n wedstrijd als in de kuip Mark !

  1

  0
 • Dutchbird
  12 augustus, 2018 - 13:30

  Ik hoop dat Birra een dijk van een wedstrijd keept. Iemand die dat niet hoopt?

  1

  1
 • NAC Breda F.C.
  12 augustus, 2018 - 13:41

  Gewoon 3 punten meenemen en met 1 punt ben ik content mee. Maakt mij niet uit wie er op goal staat. Laat Birigitti gewoon ook op goal staan tegen Feyenoord uit… toch van bijgeloof he.

  0

  1