Go to Top

‘NAC strijdt om handtekening De Wijs’

‘NAC strijdt om handtekening De Wijs’

NAC richt volgens het voetbalblad Voetbal International haar pijlen op centrumverdediger Jordy de Wijs. De linkspoot moet de opvolger van Pablo Mari worden in het hart van de Bredase defensie.

De interesse die NAC toont in De Wijs is geen grote verrassing: eerder werkte hij en kersverse NAC-trainer Mitchell van der Gaag succesvol samen bij Excelsior, waar de mandekker anderhalf jaar op huurbasis speelde. Bij PSV heeft De Wijs geen perspectief op een basisplaats, waardoor NAC – zoals eerder het geval was bij voormalig PSV-spelers – uitkomst biedt. Volgens VI zet NAC in op een huurperiode van één jaar, wat niet geheel logisch lijkt. Het contract van De Wijs loopt door tot medio 2019. Normaliter huurt NAC alléén spelers van Manchester City voor één seizoen, tenzij er extra voordelen voor de Bredase club zijn. Eerder was dit het geval bij Jorn Brondeel (twee jaar huur), Lucas Schoofs (anderhalf jaar huur) en Sadiq Umar (half jaar huur met wederzijdse intentie voor nog één jaar).

Een eenzelfde route als Menno Koch en Rai Vloet lijkt meer in de lijn der verwachting te liggen. Het is vooralsnog niet duidelijk welke afkoopsom PSV verlangt voor De Wijs, die dus nog een éénjarig contract heeft bij de Eindhovenaren. Wat wellicht in het voordeel spreekt van NAC, is dat De Wijs’ vriendin en moeder van zijn dochter, geboren Bredanaar is. Daarbij heeft de mandekker nog steeds goed contact met onder meer Rai Vloet. Op dit moment bevindt De Wijs zich op het Spaanse eiland Ibiza, waar de voltallige selectie van Excelsior geniet van een welverdiende vakantie. Net als Van der Gaag dus, die wellicht al meteen een goed woordje zal doen.

De Wijs kwam dit seizoen tot ‘slechts’ 20 eredivisieoptredens, mede door blessureleed. In totaal is de geboren Vlijmenaar goed voor ruim 100 duels in het profvoetbal, waar hij het gros in de Eerste Divisie speelde namens Jong PSV. Daar herinneren vele De Wijs als vrije-trappen specialist. Mocht de keuze vallen op NAC, dan hengelt de Parel van het Zuiden een relatief jonge speler binnen met, voor zijn leeftijd, al aardig wat ervaring. De voormalig jeugd-international keert volgende week terug uit Ibiza, daarna zal spoedig duidelijk worden waar zijn toekomst ligt.

Bron: B-Side Rats, Voetbal International

128 Reacties op "‘NAC strijdt om handtekening De Wijs’"

 • jesse
  17 mei, 2018 - 13:19

  Terecht ! Zou goed bij Nac passen

  51

  3
 • Dun Dieee
  17 mei, 2018 - 13:23

  Klinkt als een interessante speler.

  36

  1
 • Baron
  17 mei, 2018 - 13:26

  MvdG laat maar eens de loyaliteit onder je (oud) spelers zien.
  Dit is op het eerste gezicht een directe versterking voor dit NAC, Laat komen!

  14

  2
 • Kinderkaartje
  17 mei, 2018 - 13:27

  Kom maar lekker naar NAC toe jongen.

  12

  3
 • nacman
  17 mei, 2018 - 13:28

  laten we ons niet van de wijs laten brengen.
  en een wijs man denk na voor hij beslist smulders

  6

  17
 • Dun Diëe
  17 mei, 2018 - 13:32

  Overigens moet Heerenveen het met Olde Riekerink doen. Geen idee of het een goede of slechte coach is maar geen eredivisie ervaring… Als ik kijk hoe het er bij andere clubs aan toe gaat dan mogen we momenteel toch in onze handjes knijpen hoor. Geen paniekvoetbal. Gewoon verdiend in de ere gebleven, hadden wellicht nog wat hoger kunnen staan zelfs. Prima coach gehaald. Heerlijk die rust.

  42

  3
 • denhulk
  17 mei, 2018 - 13:32

  jordy de wijs naar nac smulders naar psv kost niets en smulders is weer terug in eindhoven

  10

  117
 • Chris W.M.
  17 mei, 2018 - 13:34

  Al eerder geschreven hier, lijkt een ideaal plaatje.

  Grote ( 1,89 m), sterke verdediger, linksbenig, jong maar met ervaring, link met het Bredaasche in de vorm van vriendin en schoonfamilie, betaalbaar (waarschijnlijk) en daar komt nu ook nog bij dat hij een trainer zou treffen die het in hem ziet zitten.

  Zie ook die Levi Garcia van AZ graag komen. Die is transfervrij nu. Linksbuiten (die zoeken we nog), 21 jaar, heeft al wat wedstrijden in de Ere in de benen en kent de trainer goed. Sinds zijn komst in de winter naar Excelsior bijna alles gespeeld onder van der Gaag.

  Heerlijk…de transferperiode en het speculeren is weer begonnen!!

  45

  6
 • Kinderkaartje
  17 mei, 2018 - 13:40

  Wat is er toch met die Smulders bashers?

  Smulders haalt eerst een voor NAC begrippen top-trainer binnen, vervolgens gaan ze achter De Wijs aan en nog krijgt Smulders de volle laag.

  We zijn hard op weg om een een gezonde club met reeele doelen te krijgen Smulders en Goetzee karrenvrachten stront over zich heen. Ik snap het het gewoon niet.

  Wat ik me wel hardop af vraag is wat die mensen zelf allemaal presteren in hun dagelijkse leven. Dat moet wel heel fantastisch zijn.

  190

  10
 • Svt076
  17 mei, 2018 - 13:42

  Zou een mooie versterking zijn. Dan hebben we in mijn een heel sterk centrum achterinmet Koch, Meijers, Mets en evt de Wijs.
  Redelijk jonge gasten met veel potentie.
  Gvd wat kan ik alweer niet wachten op het nieuwe seizoen, gaat een hele lange zomer worden ..
  Laat Smulders ons maar verrassen de komende tijd.
  Hup NAC!

  15

  2
 • Oldskool
  17 mei, 2018 - 13:43

  Zal wel een constructie worden dan als met Koch en Vloet. Geen transfersom maar hoger % voor psv bij doorverkoop.

  7

  3
 • Bart
  17 mei, 2018 - 13:44

  Zou perfect hier passen jong toch ervaring en harde werken!

  3

  0
 • Chris W.M.
  17 mei, 2018 - 13:44

  * Aanvullend op mijn opmerking over Levi Garcia;

  Heeft sinds zijn komst bij Excelsior gemiddeld 43 minuten per wedstrijd in 15 wedstrijden gespeelt. Dus niet alles, maar heeft genoeg minuten gemaakt.

  2

  5
 • Kroeif
  17 mei, 2018 - 13:44

  krijgt die Kroeif toch nog gelijk… riep dit al dagen geleden. vd Gaag en de Wijs klopt dus.
  Vloet naar Italie, let maar op.
  En Te Vrede ook nog lang niet zeker dat hij blijft…

  6

  10
 • Jozo
  17 mei, 2018 - 13:48

  Kinderkaartje, ik had het zelf niet beter kunnen zeggen.

  6

  9
 • Die ne gast
  17 mei, 2018 - 13:48

  Weet niet of De Wijs heel entousiast over NAC wordt als hij nog veel contact met Vloet heeft???

  15

  4
 • nacman
  17 mei, 2018 - 13:48

  @kinderkaartje

  de mensen die hier op smulders en goetzee lopen zeiken zijn zo gefrustreerd over hun eigen leven dat ze nog nooit iets hebben bereikt dat ze maar een ander afzeik om zelf een goed gevoel te krijgen.
  ze zijn gewoon zielig

  34

  15
 • Breda-mike
  17 mei, 2018 - 13:49

  @ kinderkaartje ach zijn waarschijnlijk kleine kinderen die niet weten waar ze over praten. Vind dat smulders wel wat meer credits verdiend.

  16

  13
 • Ric
  17 mei, 2018 - 13:51

  De Wijs en Elbers komen hopelijk mee met de trainer. Hij weet als geen ander of deze gasten het gewenste niveau van het vernieuwde NAC moeten zijn.
  De wijs heb ik erg hoog staan. Fysiek beresterk en een heel goed linker been en daarnaast ook kopsterk. Jarenlang met Koch samengespeeld. Wat dat betreft kunnen ze samen een mooi duo vormen.

  7

  4
 • Robert
  17 mei, 2018 - 13:55

  @Kinderkaartje. Ik zie Van der Gaag ook als geschikte trainer, maar hij is natuurlijk (nog) geen toptrainer. Het is eerder andersom. Nac is een topclub voor Van der Gaag, die tot nu toe slechts kleinere clubs, met succes, heeft getraind.
  Laat onverlet, dat Smulders niet verder kan kijken dan zijn Eindhovense neus. Netwerk Eindhoven en Belgische provincie. Nu ook weer met De Wijs.
  Onze vorige 2e hands autoverkoper had een groter netwerk. Alleen geen te strak zittend pak.

  18

  74
 • kopspion
  17 mei, 2018 - 13:56

  laat maar komen !
  maarre….ik wil ook mijn tobclub terug :-)

  alles lijkt nu rozengeur en maneschijn te worden….

  9

  4
 • Dutchbird
  17 mei, 2018 - 13:57

  @kinderkaartje die Smulders bashers als denhulk zijn al een heel jaar bezig met hun hobby. Die denken ongeloofwaardig te zijn als ze nu applaudiseren voor Smulders Dus gaan ze door met bashen en maken zichzelf compleet belachelijk. Weten we precies wat we aan ze hebben en dat meningen over andere onderwerpen van hetzelfde niveau zijn.

  17

  14
 • Chris W.M.
  17 mei, 2018 - 14:09

  @Robert

  Dus jij vind het een probleem dat wij misschien straks 5 spelers rond hebben lopen die opgeleid zijn door de kampioen van Nederland? Een van de clubs die de meeste talentvolle jeugdspelers wegkaapt uit jeugdopleidingen van clubs als NAC. Spelers die welliswaar niet het niveau (nog) hebben om in de top van Nederland en de CL te spelen maar natuurlijk prima spelers zijn voor het niveau van NAC.

  Ik snap dat dus echt niet. Je haalt nu talentvolle, Nederlandse spelers waarvan je mag uitgaan dat ze een hoger niveau halen dan wanneer je een speler uit de JL haalt. Persoonlijk heb ik dat liever dan een paar onbekende Duitsers of Serviers binnenhalen die niemand ooit heeft zien spelen en waarvan je maar moet afwachten of ze aarden in NL en hun niveau halen…als je al kan inschatten wat hun niveau is.

  En wat is er mis met de Belgen? Zij leiden meer goede spelers op dan NL, alleen zit het in hun cultuur jonge spelers niet heel snel de kans te geven waar NAC dan weer van kan profiteren. Belgen passen beter bij NAC dan jongens uit Amsterdam en omstreken, en zijn goedkoper.

  Waanzinnen, die kritiek op het netwerk van Smulders.

  63

  13
 • sam
  17 mei, 2018 - 14:14

  We hebben ervaring nodig ,de wijs mag best komen maar hij heeft ook zijn tijd nodig om aan eredivisie niveau te wennen .
  Hij heeft 20 wedstrijden gespeeld afgelopen seizoen .

  Bovendien zijn er nog 20 spelers die onder contract staan tot 2019 waarvan meer dan de helft niet geschikt is .

  Hopelijk blijven we komend seizoen rechtstreeks in .En bij goede samenstelling van selectie doen we voor de playoffs Europese voetbal over 2 seizoenen mee !!!

  14

  12
 • Gilze
  17 mei, 2018 - 14:18

  Dat is een hele goeie! Daar kan je zelf enig wat aan gaan verdienen als je hem na een jaar huur weet vast te leggen.

  7

  0
 • Chris W.M.
  17 mei, 2018 - 14:18

  @sam

  Onzin, het jaar ervoor zat hij ook al bij Excelsior. Heeft dus al 2 seizoenen Eredivisie ervaring.

  Daarbij, wanneer heb je genoeg ervaring? Meeste spelers van NAC hebben nu 1 seizoen Eredivisie in de benen. Weten dus wat er gevraagd wordt. En dat ze er van geleerd hebben was heel duidelijk te zien. Zet de wedstrijd thuis tegen Heerenveen maar eens naast de eerste wedstrijd uit tegen Vitesse. Dan zie je dat de jongentjes mannen zijn geworden….

  19

  17
 • Kinderkaartje
  17 mei, 2018 - 14:24

  @Robert

  Met alle respect voor onszelf, maar wij zijn ook gewoon een kleinere club. VDG had ook naar Heerenveen kunnen gaan, maar kiest voor ons. (Waarschijnlijk mede door zijn goede band met Smulders; als die twee elkaars bloed wel konden drinken was hij hier natuurlijk nooit gekomen)

  Onze tweedehands auto verkoper had zeker geen groter netwerk. die had een vollere portemonnee en een klapper vol met telefoonnummers van over-the-top-nul-transfewrwaarde spelers en hun zaakwaarnemers die best nog wel even zakken wilde komen vullen bij NAC.

  Dat je daar best ver mee kunt komen bewijst hij nu bij ADO, maar dat is nou ook niet echt beleid, visie of scouting te noemen.

  21

  15
 • Kuikentje
  17 mei, 2018 - 14:45

  Wat een gezeur weer over me clubje, we hebben stand gehouden en er in gebleven, en snap wel sommige wel dat City deal maar tel maar eens op dat we niet die huur hebben moeten betalen spelers daarom caterogie 3 gekomen. Smulders doet het goed , wie gaat er morgen ook naar NAC

  10

  17
 • Harold
  17 mei, 2018 - 14:52

  Vloet wordt verhuurd aan Volendam.

  11

  9
 • BVV
  17 mei, 2018 - 15:00

  @Harold

  Vloet wordt volgend jaar de relevatie van de eredivisie. Hup Rai!

  En die de Wijs is ook nog een vrijtrappenspecialist met links, misschien niet zo als Angelino, maar wel een prima vervanger.

  18

  17
 • BredaParel
  17 mei, 2018 - 15:00

  Doen! Eerste meegenomen speler van van der gaag?

  7

  0
 • a
  17 mei, 2018 - 15:04

  @kinderkaartje

  Onze tweedehands autoverkoper heeft in ieder geval een hogere opleiding genoten dan de meesten die het leuk vinden om van As als zodanig te betitelen, en wat is er mis met een tweedehands autoverkoper.

  16

  10
 • van Flieger
  17 mei, 2018 - 15:07

  Smulders verlengde Dijkhuizen. Smulders gaf langjarige contracten aan een hele batterij onbruikbare spelers die niet verder komen en kwamen dan het tweede. Smulders gaf ons NAC 3 waardeloze keepers. Smulders presenteert zich als een autoverkoper en heeft inmiddels verschillende keren gelogen. Smulders verkocht 29 goals voor een habbekrats. El Allouchi mocht weg van Smulders, een maand geleden noemde hij deze speler als voorbeeld van zijn eigen genialiteit.

  En nog vragen mensen zich af waarom er kritiek is op deze man.

  44

  96
 • Bredaaaa
  17 mei, 2018 - 15:09

  nou nou kinderkaartje, je moet je club niet zo verlagen als kleine club. In potentie zijn we net zo groot als heerenveen of utrecht. Dat waren we ook. Alleen de afgelopen 5 jaar ging het minder met ons. We zijn nog steeds de sleeping giant van de eredivisie.

  33

  1
 • van Flieger
  17 mei, 2018 - 15:12

  En waarom is Smulders er niet in geslaagd de cultheld Vreven te coachen en tot langjarige NAC asset te maken? De etalagepop Gaag zal minder naar de tribunes worden gestuurd maar gaat hij ook met resultaten komen?

  28

  89
 • Breda-mike
  17 mei, 2018 - 15:14

  Van flieger zonnesteek opgelopen? Sodemieter toch eens een keer op met dat gezever van je. Achterlijke vent

  57

  28
 • Bredaaaa
  17 mei, 2018 - 15:14

  van flieger. Klopt allemaal wat je zegt. Alleen ik merk wel dat NAC onder smullie stapjes maakt. Gepromoveerd en daarna 14e eindigt. Zal ook met geluk te maken hebben, maar tot nu toe werkt zijn aanpak.

  20

  8
 • Eljé
  17 mei, 2018 - 15:15

  Met wie strijden we eigenlijk allemaal om zijn handtekening?

  9

  2
 • D
  17 mei, 2018 - 15:15

  @Flieger

  Als je Smulders vervangt door die frietketen Smullers is je verhaaltje ineens best grappig. Doe je dat niet blijft het saai om te lezen.

  15

  6
 • WW
  17 mei, 2018 - 15:18

  @van Flieger

  Feitenkennis is alles.
  Smulders verlengde Dijkhuizen niet. Dijkhuizen zat er al met een contract voor ruim anderhalf jaar en toen kwam Smulders pas.

  36

  14
 • van Flieger
  17 mei, 2018 - 15:22

  De Wijs is geen echte versterking. Ga nou eens fatsoenlijke spelers halen. Enfin, Smulders en de hele board hebben uitermate laf gehandeld in de casus Vreven. Konden ze hem nou echt niet coachen en verstand bijbrengen? Triest dat ze hem als schreeuwlelijk (letterlijk) neerzetten maar er zelfs niks aan deden. Bah bah.

  11

  76
 • 7Hills
  17 mei, 2018 - 15:22

  @van Flieger

  “Smulders verlengde Dijkhuizen” = gelogen. Dijkhuizen heeft in 2015 een contract voor 2 seizoenen getekent bij NAC. Smulders is daarna pas gekomen.

  “Smulders gaf langjarige contracten aan een hele batterij onbruikbare spelers die niet verder komen en kwamen dan het tweede”. Dat is te makkelijk. Wees eerlijk en zet er dan bij; Smulders gaf langjarige maar zeer goedkope contracten…Jongens als Rommens, Vermeer, Fisayo etc hebben/hadden prestatiecontracten, een klein basissalarisje wat ze zelf door te presteren konden aanvullen met bonussen.

  “Smulders gaf ons NAC 3 waardeloze keepers” = ook onwaar. Noppert zat er al voordat Smulders kwam, heeft onder druk van Jelle een verlenging gekregen maar ook tegen een laag salaris. Birighitti was een fout, klopt, en Bertrams is gewoon een talentvolle keeper. Dat hij nog de ervaring mist en dus fouten maakt is inherent aan zijn leeftijd en gebrek aan speelritme op het hoogste niveau. Kan alleen maar beter worden.

  “Smulders presenteert zich als een autoverkoper en heeft inmiddels verschillende keren gelogen.” Iemand bekritiseren op zijn uiterlijk, schaam je. Jij bent ook geen looker Hansje Deelen. En daarbij, iemand uit de bankenwereld die onze TD kwalijk neemt dat hij gelogen heeft? HAHAHA

  “Smulders verkocht 29 goals voor een habbekrats”. Smulders heeft voor een habbekrats de maker van 29 doelpunten gehaald, maar door zijn lege portemonnee moest hij helaas akkoord gaan met een clausule. Had hij dat niet gedaan, hadden wij nooit van Dessers gehoord.

  ” El Allouchi mocht weg van Smulders” De coach op dat moment, Dijkhuizen, gaf de voorkeur aan andere spelers op die positie. In overleg is toen besloten dat hij mocht uitkijken naar een andere club. Dat had alles met Dijkhuizen te maken en niet met Smulders. Aangezien de coach aangaf hem niet te willen opstellen kan ik begrijpen dat Smulders hem wilde laten vertrekken en het vrijgekomen salaris in een andere speler te willen steken. Het heeft namelijk geen nut een speler te moeten betalen die nooit speelt.

  Jammer van Flieger, lijkt erop dat je je scherpte verloren bent. Normaal had je nog wel eens een punt, nu kom je met een hele opsomming van #fakenews feiten.

  Volgende keer beter!

  135

  20
 • Mike Zonneveld
  17 mei, 2018 - 15:25

  Mike van Duinen mag van mij ook aansluiten.

  9

  29
 • van Flieger
  17 mei, 2018 - 15:30

  Haha de TD die nergens voor verantwoordelijk was, tegen een volle zaal sponsoren zei dat Brondeel voor 2 jaar aan NAC was verhuurd, die een afkoopsom betaalde voor Vloet, die Horsfield aannam op een liedje van de achterban, die Stans maar niet wegkreeg, die tegen Dijkhuizen zei “we gaan door”, die niet kon uitleggen waarom de eerste trainer in 5 jaar die wel opleverde weg moest, dat die Smulders er nog zit.

  24

  72
 • Chris W.M.
  17 mei, 2018 - 15:31

  @van Flieger

  Ga je nu serieus ineens Vreven verdedigen?

  Dezelfde man die jij verwelkomt hebt met de woorden:

  Vreven is bij NAC binnengekomen op basis van een oppervlakkig imago van gepassioneerde indiaan.
  Daar hebben wij niets aan.

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit, van Flieger die zijn mening aanpast.

  72

  10
 • van Flieger
  17 mei, 2018 - 15:34

  Vreven kun je alleen verwijten dat hij zichzelf was. Dat is ook de reden waarom ze van hem afwilden. Hij heeft de carriere van Smulders voorlopig gered en mocht als dank oprotten.

  34

  47
 • tsjonge,tsjonge
  17 mei, 2018 - 15:38

  Al eerder aangehaald op deze site.
  Als het kan haal dan ook Elbers(exelsoir), Garcia (is van/was AZ maar speelt bij exelcior)
  en een extra spits met Noad…… van Duinen(exelsior)

  4

  7
 • H.V.M.
  17 mei, 2018 - 15:41

  Het van Flieger riedeltje is bekend!
  Tot in de treure dezelfde mensen binnen NAC Bashen.
  Vervelend of niet, iemand monddood proberen te maken, hoort niet in een democratie.
  Op bovenstaande post(s)
  betreffende Smulders, zijn verdomd weinig speldjes tussen te krijgen.
  Natuurlijk heeft Smulders niet alles verkeerd gedaan, maar dat hij net iets te vaak de plank heeft misgeslagen is ontegenzeggelijk waar.
  Dáár moet je je ogen niet voor sluiten,
  anders ben je behoorlijk ongeloofwaardig.

  24

  18
 • Chris W.M.
  17 mei, 2018 - 15:43

  H.V.M.

  Noem mij eens 1 TD waarbij alle spelers die gehaald zijn schoten in de roos zijn geweest.

  24

  21
 • Dun Diëe
  17 mei, 2018 - 15:45

  Wat een kolder van onze Flieghans. Een bestuur van een voetbal club leeft altijd bij de prestaties van de spelers en technische staf. Maar bij NAC is het opeens een probleem. En opeens met een enorme draai Vreven verdedigen om een punt te maken tegen de td. Dat is pure draaikonterij Hans. En daar houdt de achterban niet zo van.

  14

  13
 • Wanny
  17 mei, 2018 - 15:45

  NAC heeft Vreven juist helemaal niet weggezet als schreeuwlelijk. In alle commentaren hebben ze juist angstvallig gezwegen over de vele wedstrijden schorsing. Wat dat betreft is er naar buiten toe uiterst netjes mee omgesprongen.

  28

  3
 • Kinderkaartje
  17 mei, 2018 - 15:45

  Inhoudelijk discussieren met Hans Deelen (ons fotomodel, pfffff) heeft geen zin.
  Feiten doen er niet toe voor deze man.

  Vreeven mocht niet oprotten, die wilde zelf.

  Maar mensen verwijten maken over hun uiterlijk is zo triest. Zeker als je eruit ziet als Hansje Deelen. Met zijn wijkende haargrens, plofkop en lelijke ruiten bloesjes (met korte mouw).
  Je bent nu zelf ook niet bepaald eye candy, Hansje.

  28

  17
 • baosje
  17 mei, 2018 - 15:45

  HOPPA 7HILLS

  dat was de definitieve knock out voor ons laagvliegertje

  begon me al serieus af te vragen , of er werkelijk waar iets deugde in een NAC leven ….

  12

  15
 • Geel/Zwart
  17 mei, 2018 - 15:46

  Van Flieger heeft de weddenschap verloren. Hij had ingezet en gehoopt dat NAC zou degraderen. Hij heeft gegokt en verloren. Als inzet is hij weer goed in de poepert genomen door het voltallige NAC bestuur, zo blijkt uit zijn reacties..

  23

  9
 • Robert
  17 mei, 2018 - 15:55

  @Chris W.M. Ik heb niets tegen spelers, die het bij PSV niet halen, maar wanneer er 5 of 6 spelers van Jong PSV , 1e divisie dus, in korte tijd naar NAC gaan krijg je, denk ik, geen basisteam, dat boven de middelmaat uitkomt. Vloet en Sporkslede (Ajax-afvaller) zijn daar al voorbeelden van.
  In Belgie worden spelers beter opgeleid? Dat bestrijd ik. De jeugdopleidingen in Nederland zijn daar superieur aan. Ik hoef maar te kijken naar Ajax en Feyenoord, of zelfs NAC nu.
  Dat jeugd hier nier niet doorbreekt, ik woon in Belgie, heeft ook met de mentaliteit te maken. De Vlaming is behoorlijk gemakzuchtig,er heerst hier totaal geen topsportcultuur, er zijn zowiezo weinig behoorlijke sportfaciliteiten.Complexen als van Jeka of Boeimeer, tref je hier niet veel aan.
  Het is ook daarom, dat ik dat Belgische netwerk van Smulders niet serieus kan nemen.

  17

  9
 • Chris W.M.
  17 mei, 2018 - 16:11

  @Robert

  Tsja, het is maar net hoe je er naar kijkt. Koch, Bertrams, de Wijs en Vloet hebben allemaal al ervaring opgedaan bij andere clubs dus komen niet rechtstreeks van Jong PSV. Hebben een goede opleiding gehad, nu moeten ze nog ergens aan spelen toe komen om ervaring op te doen en te groeien als voetballers. En ik ben blij dat dat bij NAC is (hopelijk de Wijs ook). En natuurlijk zijn het op dit moment nog middelmatige spelers, als NAC zijnde kun je alleen topspelers halen dmv die City deal. Meer is er op het moment ook niet te betalen. De verwachting is dat ze nog groeien, dan heb je er gewoon volwaardige Eredivisiewaardige spelers aan.

  Mbt Belgie; ik geloof je, alleen moet ik ook concluderen dat er in elke jeugdopleiding van elke zichzelf respecterende Engelse supermacht Belgische jongentjes rondlopen. Dus ze zijn er wel. En alles wat niet naar Belgie gaat moet dan naar mijn mening nog in Belgie rondlopen, en dus interessant kunnen zijn voor NAC. Je kunt toch niet zeggen dat Dessers, Brondeel en Verschueren slechte spelers voor NAC waren/zijn? En toen Smulders deze spelers haalde was zijn portemonnee leger dan nu het geval is. Dus wellicht vind hij er nog wel 2 of 3. Ik zeg laat maar komen!

  8

  9
 • Svt076
  17 mei, 2018 - 16:12

  @Robert,

  En toch is het Belgische nationale elftal superieur aan die van ons, dus talent zal er vast wel rondlopen.

  27

  -1
 • vlaai
  17 mei, 2018 - 16:19

  effa wat anders, stukje van VI PRO, te leuk om te laten lopen….
  VI PRO mbt kijkcijfers FOX: “Verrassender is de troosteloze laatste plaats van Willem II. De stokoude club die beoogt met traditioneel vleugelspel door het land te trekken, wordt kennelijk niet echt gewaardeerd bij het grote publiek. Met 92 duizend kijkers gemiddeld zijn De Tricolores het lelijke eendje van de competitie.”
  ben de uit-mijn-broek-gelachen ballen nog steeds aan het zoeken……

  357

  1
 • RV
  17 mei, 2018 - 16:29

  Twee jaar geleden maakte hij een goede indruk in de Jupiler League.
  Toen was ik al verbaasd dat clubs als VVV (Clint Leemans) en Excelsior (de Wijs) dit soort spelers er uit haalden en wij het toch met een niveau minder moesten doen.

  Lijkt me wel een goede aankoop, al vind ik dat we op die positie al best aardig bezit zijn met Meijers, Koch en Mets. Ben benieuwd hoe dat dan gaat uitpakken, hoop niet dat het de ontwikkeling van Meijers in de weg gaat staan. Niet dat Meijers al helemaal klaar was voor de Eredivisie maar vind dat hij naar verhouding (en wat je van hem mag verwachten) grotere stappen heeft gemaakt dan Verschueren en El Allouchi.

  De Wijs centraal achterin (links, Meijers en Koch het laten uitvechten voor centraal achterin (rechts)?
  Mets een linie naar voren voor de nummer 6 positie?

  Toch ook benieuwd wat het voor Verschueren gaat betekenen volgend jaar, ik denk dat we op die positie of moeten door selecteren of Verschueren en Nijholt / Mets (voor de nodige ervaring) er naast moeten zetten en met twee controleurs spelen. Die combinatie pakte tegen Heerenveen goed uit.

  12

  1
 • Naccie1912
  17 mei, 2018 - 16:40

  @7Hills
  <3 jouw reactie aan het adres van die fliegermafklapper.
  Amen.

  8

  7
 • Ernst
  17 mei, 2018 - 16:42

  Ik zie veeeel liever iemand op de plek van vloet komen

  13

  4
 • Chris W.M.
  17 mei, 2018 - 16:54

  @RV

  Ik hoop eigenlijk niet dat Mets terugkeert naar het middenveld. Verschueren speelt nog wel eens een balletje vooruit of loopt met de bal, Mets speelde alles terug. Dus dan zou Mets samen met de Wijs moeten uitmaken wie er links in het centrum staat, Koch en Meijers wie er rechtstaat. Dan moet Klomp weer verhuurd worden.

  Ik verwacht niet dat er veel zal veranderen op het middenveld, voorin liggen de echte uitdagingen. Als van der Gaag gewoon 4-3-3 wil spelen hebben we Verschueren, Haemhouts, Nijholt, Damen Vloet en Schoofs voor de 2 plekken achter de nummer 10, wat in mijn ogen dan El Allouchi en/of Ilic moeten gaan worden. Genoeg middenvelders dus.

  Voorin hebben we eigenlijk alleen Te Vrede nog.Sadiq is nog niet zeker, Snepvangers en Sprangers zullen waarschijnlijk verhuurd worden. Dan houd je Korte nog over. Dus ik hoop dat Levi Garcia komt (linksbuiten, met linkerbeen dus kan mooi ballen erin slingeren op het hoofd van Te Vrede) en Elbers (rechtsbuiten, rechterpoot, zelfde reden als Garcia). Wellicht zelfs die van der Water van Almere, ook een linksbuiten en je hebt je flanken dubbelbezet. Voordeel is dat Garcia en Elbers transfervrij zijn.

  5

  7
 • Tvb
  17 mei, 2018 - 16:59

  Astemblief een ban voor flieger. De lol om op deze site te komen gaat er snel vanaf met dat eeuwige gezever

  23

  12
 • RV
  17 mei, 2018 - 17:02

  Er komt echt wel iemand voor de plaats van Vloet maar waarom zo negatief telkens over Vloet?
  Wij zijn toch zulke positieve supporters, laten we die jongen dan ook eens het vertrouwen geven en bij de hand nemen. Die jongen speelde met lood in zijn schoenen. Ik vind dat niet NAC waardig, zeker niet voor spelers die een transfersom hebben gekost en op onze eigen loonlijst staan.

  In het begin van de competitie speelde hij helemaal niet slecht, kwam regelmatig in de zestien (daarom stond hij ook opgesteld omdat we voorin geen scorend vermogen hadden) alleen was niet dodelijk in de afwerking. Daarna is zijn spel duidelijk minder geworden maar het vertrouwen wat hij kreeg (van supporters en staf) draagt er ook niet aan bij.

  Hij moet volgend jaar wel stappen maken en er moet zeker een concurrent voor die positie bij komen (misschien gewoon Fernandes voor de nummer 10 positie?) maar afschrijven vind ik echt onnodig. Dat kan over 1 of 2 jaar altijd nog.

  25

  2
 • Anticortaxi
  17 mei, 2018 - 17:04

  Geef mij maar van As.Ik vond het een kanjer.

  5

  30
 • RV
  17 mei, 2018 - 17:05

  Eens hoor Chris W.M.
  Weet het ook niet met Mets op die positie, Nijholt kan ook prima de nummer 6 positie invullen (die denkt ook vooruit).

  Op de buitenposities moeten er zeker een 3-4 tal spelers gehaald worden.
  De voorzetten gaan dit jaar niet meer vanaf de linksback positie komen, tenminste…
  Niet met die snelheid en nauwkeurigheid zoals bij Angelino.

  6

  3
 • Dirk
  17 mei, 2018 - 17:17

  En Grad Damen komt ook terug voor middenveld, evenals Schoofs

  2

  11
 • Enjoy
  17 mei, 2018 - 17:18

  @ RV
  Lood in zijn schoenen ? Kom op zeg
  hij heeft dezelfde mentaliteit en karakter als
  zijn vader, in de trant van,
  wat stik mijn dat nou , en nu niet gissen
  kan dit volmondig stellen n a v div gesprekken
  toen pa nog bij Sparta rond liep .

  20

  3
 • jvt
  17 mei, 2018 - 17:19

  Mensen die het track record van Smulders verheerlijken leven op de roze wolk van handhaving. 40 punten was de doelstelling, niet gehaald. De versterkingen die Smulders zelf gehaald heeft hebben amper voldaan of zijn voortijdig weg. Het aantal mislukte spelers is veeeeel groter dan die paar gelukstreffers. Wees realistisch en kijk eens nuchter naar de cijfers.

  Dijkhuizen is weliswaar niet verlengd maar wel nadat iedereen maar dan ook iedereen zag dat je met deze man het seizoen niet moest beginnen gewoon gehandhaafd, ik noem het verlengd. Wat een miskleun.

  En de drie van Breda met driejarige contracten Stans, Haemhouts, Nijholt, dat waren niet de spelertjes met de laagste inkomens hoor. Brigitte Bardot, Enevoldsen, Verbeek (jaar verlengd), Horsfield die je nota bene al kende en met bravour werd gesteld dat dit het resultaat was van het partnership, dat NAC spelers van MC overneemt, gefeliciteerd! De keeperssoap, Vloet, Koch, Korte, Rommens, hoe vaak hebben ze hier niet afgegeven op de zachte Verschueren?

  Het is nog een geluk dat je MC had en twee off days van Feijenoord want anders had de wereld er totaal anders uitgezien. We hebben het geld met bakken over de balk gegooid sinds het vertrek van onze Ernie. Wees realistisch. Laten we het management dan ook maar doorselecteren.

  24

  32
 • tripomatic
  17 mei, 2018 - 17:22

  @7Hills:

  Goede repliek jegens Flieger. Vrees helaas alleen dat het zinloos is, Fliegermans rant rustig door. ;-)

  On-topic:

  Een type als De Wijs in je selectie is nooit verkeerd.

  13

  4
 • Joost
  17 mei, 2018 - 17:27

  Wat is die Flieger toch een aparte vogel he. Lijkt me mooi als Bsiderats het voor elkaar krijgt om een podcast/interview op te nemen met hem, waar hij uitgebreid de tijd krijgt om uit te leggen wat hij nu eigenlijk vindt, en dat jullie hem vragen kunnen stellen over wat hij dan wel zou doen.
  Want dat hoor je nooit van Van Flieger. Hij zeikt alles en iedereen af, maar komt ook niet met namen van bestuurders/trainers/spelers die het beter zouden doen. Ik begrijp dat bsr hem regelmatig geband heeft, als discussieforum zit je niet te wachten op mensen die alleen dezelfde langspeelplaat afspelen

  16

  5
 • Kudeta
  17 mei, 2018 - 17:49

  Ben nu wel benieuwd geworden naar het uiterlijk van Flieger, iemand fotoke

  5

  4
 • Fan uit Zevenbergen
  17 mei, 2018 - 17:56

  Nac wil na de samenwerkking met City !
  Met een nederlandse club gaan samen werken neem aan dat ht Psv gaat worden !!!

  2

  16
 • Bijna Carnaval
  17 mei, 2018 - 17:56

  Helemaal eens met jvt, flieger, e.d. Het gaat echt slecht met de club. Er moet nu ingegrepen worden!!! Booooo weg met het bestuur!!!!

  ????????????????????

  Ff serieus, je kunt altijd en overal wel wat vinden om op te zeiken. Sommige zelfs in het extreme…om verdrietig van te worden.

  11

  9
 • van Flieger
  17 mei, 2018 - 17:59

  Smulders heeft ook veel uitstekende zaken gedaan .Dessers ,brondeel. Garcia angelino. Van der gaag binnengehaald. Heel Nederland is er verbaasd dat hij voor nac koos vanwege de kwaliteit. En een paar randdebielen, werkelijk het domste volk uit Breda lopen te klagen op het moment dat we in de lift zitten. Ik schijt bijna in me broek om zulke onzin te moeten lezen op deze prachtsite.

  Zoals Vlieger altijd zegt : een achterlijke bredanaar is net zo erg als een slimme kruik

  10

  12
 • Geel/Zwart
  17 mei, 2018 - 18:00

  Een bijna failliete club met kasten vol lijken uit het verleden. Ga er maar aan staan. Twee jaar op rij een nagenoeg nieuwe selectie moeten bouwen én een nieuwe trainer aanstellen. Ga er maar aan staan. Met nihile financiële middelen.

  We zijn in een jaar tijd gepromoveerd. Vreven is de juiste trainer in de juiste tijd geweest. Aangesteld om die jonge gasten passie en strijd erin te rammen, om te vechten en een team te vormen. Vervolgens zijn we behouden gebleven in de eredivisie en als klapper op de vuurpijl, voor het eerst in categorie drie geplaatst. Wat een prestatie! Met zo weinig middelen in zo weinig tijd!

  En nu afscheid genomen van Vreven. Via de voordeur. Vd Gaag binnen weten te hengelen. Hij kwam en was onder de indruk van de professionalisering binnen NAC in alle gelederen. Een trainer met meer ervaring, rust, oog voor individuele ontwikkeling en veel tactisch inzicht. Voor NAC een toptrainer op dit moment. We zijn weer gestaag aan het groeien! En hopelijk weet vd Gaag spelers als een De Wijs mee te nemen.

  Niets dan lof en niets dan trots op onze club en de koers die we varen!!

  61

  3
 • Uit je Naaht
  17 mei, 2018 - 18:01

  Ik heb een vraag over Van Flieger (niet aan hem, hij geeft toch geen antwoord).

  Volgens mij geeft hij al meer dan tien jaar (wellicht tikt hij onderhand de vijftien aan) hetzelfde commentaar. Nu is in die tien á vijftien jaar echt alles veranderd bij onze club. Nieuwe mensen volgden oude op; sommige werden benoemd omdat het vriendjes waren, anderen moesten juist het veld ruimen wegens wanbeleid en werden opgevolgd door hun tegenpolen. Allerlei stromingen, stijlen en personen hebben hun positie binnen de club gehad, maar het verhaal van VanFlieger bleef altijd hetzelfde.

  De kans dat de grieven inhoudelijk zijn lijkt me dus vrij klein, want op heel verschillende soorten beleid en personen (megalomane plannen of kleine stapjes, jonge en oude selecties, gladjanussen, kontkussers en introverten) kwam hetzelfde soort commentaar. Dan kán Van Flieger dus niet inhoudelijk gemotiveerd zijn. Bovendien: Van Flieger is een intelligente gast, dat zie je aan hoe hij zijn zinnen formuleert en zijn verhalen opbouwt. Hij zal zélf ook weten dat hij zichzelf tegenspreekt.

  Vraag is dan: wat is wél het doel. Het makkelijkste antwoord zou zijn: zelf aan de knoppen zitten. Dat lijkt me echter niet, omdat hij nooit de indruk wekt het zelf te willen doen. Bovendien: het imago dat hij zichzelf inmiddels heeft aangemeten maakt hem direct onmogelijk, dus dergelijke commentaren helpen hem niet om dit doel te bereiken – als hij het zou hebben.

  Ik probeer hier geen argument te maken, het is écht een vraag: wat drijft Van Flieger al meer dan tien jaar? Zie ik iets over het hoofd? Is er tóch een inhoudelijk punt dat hij wil maken? Wil hij tóch aan de knoppen zitten? Is er iets anders wat hij graag wil? Ik ben heel benieuwd of iemand hem beter begrijpt dan ik.

  20

  3
 • Beest
  17 mei, 2018 - 18:08

  Uit je naaht

  Gewoon aandacht. Een zure man als hij kan onmogelijk een vrouw hebben. Ik verwacht dat hij een beetje mollig is . Vies zwart vet haar heeft en een uilenbrilletje. Een tuinbroek met van die lelijke brutels. Als we van hem een snoepje zouden maken zou het toch wel een zure mat moeten worden

  10

  2
 • Oldskool
  17 mei, 2018 - 18:10

  @ Kudeta

  Zoek een foto van Tejo Mommers in een korte broek. Hij lijkt er sprekend op. Een rode korte bandplooibroek, zeg maar alleen nog te koop in Naarden/Bussum (en Zwitserland)

  4

  4
 • Oldskool
  17 mei, 2018 - 18:14

  @ Uit je Naaht

  Er zijn ook mensen die al 15 jaar denken dat ze Napoleon zijn. Die moet je niet willen begrijpen.

  7

  4
 • Kudeta
  17 mei, 2018 - 18:20

  @Oldskool
  Mommers wel gevonden, maar die broek is niet meer te vinden hihi

  2

  0
 • Kinderkaartje
  17 mei, 2018 - 18:21

  @Uit je Naaht

  Hele goed analyse. Je aannames zijn spot on.

  Voor zover ik het weet;
  Hans Deelen heeft zich ooit opgeworpen voor -ik meen- de RVC. Hij is toen bij NAC vrij resoluut de deur gewezen.

  Zijn goede vriend Van Dijk (Spaarselect en Into Telecom) is heel even -onbezoldigd- marketing manager bij NAC geweest. Met veel bombarie binnen gekomen (gratis seizoenskaarten voor kinderen onder andere) en na een paar maanden met nog meer bombarie weer vertrokken.

  Hij en zijn vriend Van Dijk willen heel graag NAC in handen krijgen of het in ieder geval voor het zeggen krijgen. 100% overtuigd dat ze het beter kunnen dan degenen die er nu zitten. Dar waag ik hardop aan te twijfelen. Dit is denk ik nooit uitgesproken, maar dat is volgens mij de agenda.

  Daarom hoopt Hans Deelen ook dat het slecht gaat met NAC en er veel negatief sentiment om de club hangt. Dan zouden de aandelen minder waad zijn en komt zijn droom dichterbij. Vandaar ook zijn getier op Van Aalst, die de aandelen stevig vasthoudt en in een positie zit dat hij zich dat kan veroorloven.

  Ik zal er op details wel naast zitten, maar dat is volgens mij in grote lijnen het verhaal Hans Deelen.

  20

  4
 • Ibio
  17 mei, 2018 - 18:22

  Omdat Smullie nu vd Gaag heeft gehaald, dan is het ineens een goede td? Eerst maar eens afwachten.
  Onder de streep heeft Smulders het middelmatig gedaan, de keepers soap is 100% zijn verantwoordelijkheid. Transfersom betalen voor Vloet, Koch, Mets en Verschueren was absoluut onverantwoord. En dan beweren dat ie met de blessuregevoelige Koch eredivisie ervaring had binnengehaald is schandelijk. En dan heeft de beste man afgelopen jaar bijna geen ervaren spelers gehaald, dat getuigt van een slechte visie.
  Denk eens aan Nac zonder de gratis MC spelers. Dan waren we keihard gedegradeerd.
  Daarnaast heeft ie ook nog de uitstraling van een aardappel.

  Neen beste mensen, Hans Smulders is nog niet de juiste man op de juiste plaats gebleken.

  En haal eens een normale keeper gvd

  12

  21
 • Elektrische vanFliegermepper.
  17 mei, 2018 - 18:22

  Zeer welkom. ????????????????

  7

  0
 • F7 Gekkelijke
  17 mei, 2018 - 18:25

  @Kinderkaartje

  Haters gonna hate

  We promoveren, handhaven en zijn vor het eerst in jaren gezond. En: JA we gaan echt nog wel 1/2 pittige seizoenen tegemoet. Maar met wéér wat nieuwe eigen spelers, met een nieuwe moderne trainer en weer wat meer gezonden stapjes. Maw: het gaat gewoon meer dan prima. Laat die paar haters lekker hun azijn blijven drinken. Lekker negeren joh.

  16

  5
 • F7 Gekkelijke
  17 mei, 2018 - 18:30

  Lachen met Ibio. Keepers “fout” is niet alleen te wijten aan Smulders, Jelle heeft hierin ook fouten gemaakt (en dat kan gebeuren) en Vloet werd door velen als aanwinst gezien. Gewoon te licht bevonden. Klaar. Met Mets & Verschueren is helemaal niks mis. Verschueren is ook jong, flink gegroeid en wordt inmiddels door meerdere Belgische clubs gevolgd. En zonder die MC deal.. tja zonder die MC deal hadden we andere spelers moeten halen en waren we waarschijnlijk nu nog niet gezond geweest. Dude… NAC was ten dode opgeschreven. Ga lekker luchtfietsen. Wat had je afgelopen seizoen verwacht? Europees Voetbal?

  17

  4
 • Kinderkaartje
  17 mei, 2018 - 18:33

  @F7 Gekkelijke

  Hans Deelen doet zijn best maar. Vroeger ging ik er nog wel eens op in, tegenwoordig zelden of nooit.
  Het is toch nooit goed bij hem. Al zouden we Messi persoonlijk binnenhalen of de CL winnen. Hij heeft altijd wat te zeiken.

  @Uit je Naaht

  Artikel van 8 jaar geleden, maar geeft wel inzicht in de ziel van de man.
  https://www.bndestem.nl/breda/nac-rebel-met-virtuele-voorhamer~af1c211f/

  5

  1
 • Elektrische vanFliegermepper.
  17 mei, 2018 - 18:33

  Azijn is in de aanbieding bij de AH , stelletje zeikerds.

  3

  2
 • buurman
  17 mei, 2018 - 18:41

  Ik vind de vraag die ” Uit je Naaht” stelt over Flieger een goeie. Ik vraag me dat ook af.
  Als je louter negatief bent en dan ook nog regelmatig daarin jezelf tegen spreekt dan zijn je reacties in ieder geval niet oprecht. Maar gekunsteld. En dat mag !
  Ik denk dus dat het bedoeld is als satire. Maar satire leuk te houden moet je wel je programma op tijd aanpassen en met regelmaat veranderen.
  Kortom het is satire/theater die niemand meer leuk vindt omdat het allemaal bekend is bij iedereen. En waarom dat toch daarmee doorgaan ?

  8

  2
 • buurman
  17 mei, 2018 - 18:42

  om satire , dan toch mee doorgaan

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  17 mei, 2018 - 18:45

  Omdat hij geilt op aandacht, mijn beste Buurman. Aandacht, die ook jij, en indirect ook ik nu, hem weer geeft. De man heeft een beetje narcistische trekjes. Doodzwijgen en doorgaan is de enige remedie. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, mij dunkt.

  Even in: die we Wijs heeft echt een levensgevaarlijke vrije trap. Heel veel meer weet ik er niet van.

  19

  0
 • jvt
  17 mei, 2018 - 18:48

  Zonder al die financiële miskleunen van onterecht transfergeld betalen, de grote broek aan doen, al die afkoopsommen na het vertrek van onze Ernie, hoeveel trainers versleten? De commerciële dienst vervangen, de scouting weg; spelers bijbetaald om te vertrekken, spelers gehaald zoals die spits van Twente, onze keeper en Enevoldsen en amper gespeeld, sponsoring niet echt toegenomen, spelers op basis van een videootje gehaald… Er is zoveel misgegaan.

  We hadden in categorie 5 kunnen staan en om Europees voetbal kunnen strijden!
  Waar is de ambitie! De onverzettelijke wil om succes te hebben. Slimmer, sneller en beter dan je concurrent ter zijn. NAC – Paris Saint Germain Dat wil iedere voetballer en supporter. Voetballen!

  7

  38
 • 7
  17 mei, 2018 - 18:54

  Als VDG Vloet aan het ballen krijgt zou dat wel erg lekker zijn. Gun hem nog wel een kans, aan een goede Vloet kunnen we veel plezier beleven.

  83

  3
 • Robert
  17 mei, 2018 - 19:06

  @Chris W.M. De discussie is toch niet of er in Belgie talenten rondlopen. Het ging over de jeugdopleiding in Belgie. Ja, in Engeland lopen een aantal Belgische talenten in de jeugdopleiding, dus niet in Belgie.
  Overigens zijn er daar ook nogal wat Nederanders of Spanjaarden (zie MC).
  Over het Nac-middenveld: wanneer Ilic komt is het gedaan met een basisplaats voor El Allouchi. En zal Van der Gaag een matige voetballer als Verschueren opstellen als Nac er toch nog een keer in slaagt Breinburg te halen. Of als Nijholt. toch zou bijtekenen?
  We zijn niet in de eredivisie gebleven door onze Nederlandse en Vlaamse sterren!
  Spelers als Brondeel, Verschueren, Dessers lopen er zat in Nederland rond. Daar hoef je echt niet voor naar de Vlaamse provincie. Brondeel en Dessers hadden overigens niet eens een basisplaats dit jaar.

  @Svt076. Natuurlijk is het nationaal elftal van Belgie nu sterker dan dat van Nederland. Maar het zijn ook golfbewegingen van aanwezig talent. De jeugdopleiding daar heeft daar minder mee te maken.
  Veel van de topvoetballers zijn allochtonen, die er zelf voor geknokt hebben, vergelijk Nederland jaren geleden met Surinaamse jongens die ook een stukje harder liepen dan Nederlandse jongens.
  Overigens, Belgie heeft nog niets gewonnen et deze lichting. Een groot deel van de spelers loopt tegen de 30.

  4

  4
 • Jf
  17 mei, 2018 - 19:19

  Robert gelukkig hebben we een trainer die wel kijk heeft op het spelletje! El Allouchi heeft ook volgend jaar een basisplaats en Verschueren ook.

  5

  2
 • Belgische Naccer
  17 mei, 2018 - 19:42

  In Belgie noemen we iemand zoals Flieger ene ZEVERAAR.

  18

  1
 • Johan Apeldoorn
  17 mei, 2018 - 19:56

  Zou echt een aanwinst zijn hoor…die De Wijs. Hoop dat het lukt!

  7

  0
 • Chris W.M.
  17 mei, 2018 - 20:02

  Haha die jvt diskwalificeert zich in een keer met die laatste zin, die neem ik nooooit meer serieus. Die denkt serieus dat we ooit met NAC Champions League gaan spelen of dat NAC kan groeien tot een club die dat zou kunnen halen….

  Misschien minder vaak FIFA spelen en je meer verdiepen in de werkelijkheid knul!

  14

  3
 • Sigaar snor
  17 mei, 2018 - 20:07

  Van Duinen ? weet nog wel toen die idioot heel irritant naar het ADO logo ging wijzen tegen over vak-g

  Ook iemand die ff een rode kaart pakt de week voordat wij tegen ADO moeten spelen en hij heeft 0 NOAD + dat tie er hooguit maar 7 maakt

  10

  0
 • tripomatic
  17 mei, 2018 - 20:29

  @Los Pollos Hermanos:

  “Even in: die we Wijs heeft echt een levensgevaarlijke vrije trap. Heel veel meer weet ik er niet van.”

  Ik dacht altijd dat De Wijs een iets meer gepolijste versie van De Kamps (verdedigende middenvelder) was, blijkt het dus een centrale verdediger te zijn.

  Hij is wel groot en sterk, altijd een plus.

  Dus zoals ik al eerder poste: lijkt me we een prima type om er bij te hebben.

  8

  1
 • Wanny
  17 mei, 2018 - 20:48

  Wat hier allemaal gepost wordt doet uiteindelijk toch niet ter zake. Een beetje ouwehoeren over NAC zoals je dat ook op de tribune of in de kroeg doet. Ik mag hopen dat de leiding van NAC zich daar niet door laat sturen.

  9

  0
 • Dirk
  17 mei, 2018 - 20:51

  Smullie, Gaag en Penders samen op de bank naar play offs kijken voor talenten ???

  4

  0
 • PatjeR
  17 mei, 2018 - 21:06

  Van Flieger, ik heb het al vaker gezegd is een narcist. Dat is iemand die zijn eigen waarheid schept en er nog zelf in gelooft ook. Kritiek externaliseren ze altijd (altijd de schuld van een ander). Je kunt hem 100x tegenspreken of met concreet bewijs zijn ongelijk aantonen, maar dat helpt niet. Narcisme is een persoonlijkheidsstoornis.. Het verhaal van kinderkaartje, als dat klopt, verklaart dan helemaal de bron van zijn gedrag. De behoefte om zijn baan, locatie en fantastische carriere bij iedereen in te wrijven is een definitieve bevestiging van zijn droevige toestand. Op de tribune en hier zijn we allemaal gelijk, of je nou schoonmaker of directeur bent.

  Nu genoeg over die clown.

  Ik denk dat overal waar gewerkt wordt fouten worden gemaakt. Niet alles pakt goed uit en een speler die in een bepaalde situatie groeipotentie lijkt te hebben of goed functioneert kan toch slecht uitpakken. Maar laten we het grote geheel eens bekijken vanuit het 5 jaren plan:

  1. City deal levert toegevoegde waarde en kennis
  2. Categorie 3
  3. Volle tribunes
  4. Promotie en -behoud
  5. Trainingsfaciliteiten verbeterd
  6. Jeugdopleiding verbeterd
  7. Nieuwe trainer op tijd
  8. Rust in de tent

  Ik heb vertrouwen in de weg omhoog. Daarbij zullen altijd hobbels zijn, maar wel trots op mijn cluppie!

  128

  3
 • Svt076
  17 mei, 2018 - 21:28

  @PatjeR,

  Amen!
  Ik en volgens mij 97% van de supporters zijn t hier mee eens!
  Laat de andere 3% maar lullen.
  Hup NAC!

  11

  0
 • AJ
  17 mei, 2018 - 21:30

  Wie gaat er weg….? Anders snap ik het niet!

  2

  0
 • F7 Gekkelijke
  17 mei, 2018 - 21:43

  ps: Heerlijke reply 7hills! Las m nu pas. Netjes alles geretourneerd.

  2

  0
 • F7 Gekkelijke
  17 mei, 2018 - 21:44

  En “Amen!” to PatjeR _O_

  3

  0
 • j.d.BSIDE
  17 mei, 2018 - 21:46

  Kunnen we (net zoals de trainer) een wissel toepassen met bepaalde reageerders hier.
  Wordt tijd dat men eens wat positiever reageert >> wissel die negatievelingen maar in A.U.B.

  8

  0
 • NAC4Ever
  17 mei, 2018 - 22:12

  @PatjeR
  Had het zelf niet beter kunnen verworden.

  3

  5
 • scheppioni
  17 mei, 2018 - 22:15

  Prima voor ons NAC, ons NAC is echt volwassen bezig !!

  3

  0
 • NAC4Ever
  17 mei, 2018 - 22:18

  @jvt
  Als je serieus denkt NAC nu tegen PSG had kunnen spelen is er inderdaad iets goed mis.
  Maar integenstelling tot jou denk ik niet dat er bij NAC iets mis is, maar bij jou.

  6

  3
 • Fred5
  17 mei, 2018 - 22:30

  Bij Almere zitten ook wel n paar leuke voetballertjes!

  2

  0
 • tripomatic
  17 mei, 2018 - 22:46

  @PatjeR:

  Dikke vette amen!

  5

  0
 • Rat uit Rijen
  17 mei, 2018 - 22:51

  Lekker PatjeR! Dat is nu nog eens een reactie die er toe doet! Zonder gezeur over duimpjes omhoog of omlaag… Mooie Analyse!

  2

  0
 • NAC4Ever
  17 mei, 2018 - 23:41

  *bedoel verwoorden

  1

  1
 • Sia
  18 mei, 2018 - 00:08

  Is ook een beer van een vent, een voordeel voor een centrale verdediger. Samen met Koch/Mets zou het een eredivisiewaardig centraal verdedigingsblok zijn. Op papier.

  3

  0
 • Nacfan1912
  18 mei, 2018 - 00:17

  Denk dat de wijs dan uiteindelijk met van vlerken weer zon aankoop gaat worden als vorig seizoen met vloet en koch.

  0

  2
 • Kinderkaartje
  18 mei, 2018 - 01:48

  De vraag van @Uit je Naaht heeft mij (toch weer) meer bezig gehouden dan ik wilde. Zover zat ik er niet naast in mijn commentaar van 17 mei, 2018 – 18:21 (hierboven dus)

  Ik heb nog even wat zitten Googlen. Voor degenen die het interesseert hier wat links naar artikelen over Jan Willem van Dijk (die inderdaad de club wilde/ wil(?) overnemen) en de reacties van zijn vriend Hans Deelen. Lees ook vooral de reacties van Hans Deelen zelf onder de BSR stukjes van die tijd.

  Er staat in niet mis te verstane woorden dat de club dient overgenomen te worden door JW van Dijk en dat hij dan zelf ook een rol kan spelen.

  Ook mijn verhaal over de prijs van de aandelen zit er niet ver naast:

  Van Flieger
  3 april, 2015 – 08:48

  Kom op mensen, op deze site is al herhaaldelijk aangegeven wat er aan de hand is op de achtergrond ! De prijs voor de aandelen wordt al een tijdje betwist. Het gaat om wie de langste heeft en ook waarom de huidige eigenaren moeten opkrassen. Egoistische types die niet het belang van NAC voor ogen hebben maar hun eigen belang !

  En dan deze:
  Dit klinkt toch als een regelrechte coup? Puur voor geldelijk gewin?

  Van Flieger
  3 april, 2015 – 10:18

  Even een paar dingetjes ter duiding.

  [….]

  En ja, het gaat in eerste instantie om geld en daarna om de liefde voor ons NAC en het inbrengen van echte kwaliteit. En dan niet van het niveau Goetzee of Baardemans, sorry mensen.

  https://www.bsiderats.nl/van-dijk-nieuwe-manager-bij-nac/

  https://www.bndestem.nl/nieuws/bredase-zakenman-jan-willem-van-dijk-wil-nac-kopen~abbbb4f6/

  https://www.bsiderats.nl/jan-willem-van-dijk-wil-nac-kopen/

  Lees alles maar eens rustig na. Vooral ook de comments van Von Flieger zelf. Flieger is een vriendje van JW van Dijk en beiden hebben/ hadden dus wel degelijk plannen om met NAC aan de haal te gaan.

  Hans Deelen is dus meer dan een aandachtshoer/ narcist. Hij icm JWvD willen een groot belang in NAC en zijn dus gebaat bij een slecht presterend NAC met negatieve sentimenten eromheen, zodat ze het voor een habbekrats kunnen overnemen.

  Vandaar het gedraai en gekronkel van Hans Deelen rondom alles wat er rondom NAC gebeurt. Als Dessers komt, is het een uitgerangeerde onervaren tweederangs Belg. Als ie naar Utrecht gaat zijn het 29 goals die voor een habbekrats de deur uit lopen.
  Als Vreeven komt is het een onervaren ongwenste no-no. Als hij zelf kiest om niet door te gaan wordt hij zogenaamd door NAC een mens in zijn rug gestoken.

  Etc. etc. etc.

  Hans Deelen is geen narcist. Het is een serpent.

  5

  0
 • Dutchbird
  18 mei, 2018 - 02:43

  Graag een beetje begrip voor van Flieger. Hij had graag zelf in de slipstream van telefoonhersteller JW van Dijk een directiefunctie gekregen bij NAC. Gelukkig zijn Goetzee en vooral Smulders gekomen om ons NAC weer op de rit te krijgen na jaren van wanbeleid sinds 2000. Daardoor is er geen plaats voor Flieger & van Dijk en dat is maar goed ook als je ziet welke puinhopen de bancaire wereld heeft aangericht en welke ellende van Dijk met zijn Spaarselect bij vele Bredase huishoudens heeft gebracht. Die twee hadden ons NAC binnen drie seizoenen definitief ten gronde gericht.

  14

  1
 • Baron
  18 mei, 2018 - 05:46

  @AJ
  Wat dacht je van Mari?

  0

  0
 • Chris W.M.
  18 mei, 2018 - 07:47

  Helmond Sport en NAC Breda zijn het nagenoeg eens over een samenwerkingsverband voor meerdere jaren. Komend seizoen moeten al meerdere NAC-spelers op huurbasis in Helmond gaan voetballen.

  Brusselers, Klomp, Sprangers en Snepvangers zouden de eerste spelers moeten worden die naar Helmond vertrekken.

  Ga ik toch nog wat JL wedstrijdjes bezoeken dit seizoen ;-)

  https://www.ed.nl/helmond-sport/helmond-sport-in-zee-met-nac~a9ddcdff/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  3

  0
 • Wanny
  18 mei, 2018 - 07:55

  Stuk goedkoper dan een eigen team in de Jupiler League.

  1

  0
 • ben
  18 mei, 2018 - 07:56

  alle lof voor stein vrede maar ik denk dat na 1.5 jaar de chemie weg is . dus toe aan een nieuwe trainer.

  1

  2
 • jvt
  18 mei, 2018 - 08:22

  NAC – PSG Je moet er natuurlijk wel de humor van zien. Maar NAC en voorronder Europaleage, waarom niet?

  3

  0
 • F7 Gekkelijke
  18 mei, 2018 - 09:34

  stein vrede… Ben wel blij met zijn opvolger Danielle Overgaag…

  0

  0
 • Arie
  18 mei, 2018 - 09:47

  Smullders wordt verketterd, omdat hij precies hetzelfde doet als zijn voorgangers. Mensen uit je eigen kliek en netwerk halen. En dan nog wat opzichtiger zelfs met een Eindhovens verleden. Ik vind het een enge man.

  2

  0
 • Kroeif
  18 mei, 2018 - 10:25

  Gaat niet door. De Wijs kan naar clubs in Engeland championship en Schotland… daar kan hij veel meer verdienen.
  Psv wil 1 miljoen voor hem. NAC wil alleen huren.

  2

  1
 • Nac man
  18 mei, 2018 - 16:35

  Dessers huren van Utrecht en Brondeel terug halen!

  0

  1