Overal waar we komen

Brood: Verschueren is wél een goede rechtsback

Thiestemberg

In aanloop naar de wedstrijd tegen Jong Ajax heeft Ruud Brood zich in gesprek met BN de Stem uitgelaten over de veelbesproken rechtsback positie. Het lijkt er op dat de ervaren trainer voor deze positie vasthoudt aan de Belgische (vice) aanvoerder.

De wisselvalligheid van Schouten en van Anholt lag volgens Brood aan de basis voor de positiewisseling. Toch is van Anholt nog wel goed genoeg voor de basis, in de laatste twee wedstrijden acteerde hij als linksback en controlerende middenvelder. Van Anholt wisselde dit seizoen sterke optredens af met zwakkere wedstrijden, toch scoorde hij over het algemeen voldoende bij onze wekelijkse Man of the Match verkiezing. Schouten is nog weinig aan bod gekomen toch is het algemeen bekend dat Brood Schouten in defensief opzicht nog te kort vind komen voor een plek bij de eerste elf.

Al met al is Brood is tot de conclusie gekomen dat middenvelder Verschueren (op dit moment) de beste rechtsback is in de selectie: "Als we net zo'n wedstrijd spelen als tegen AA Gent krijgen de supporters zeker een ander beeld over Arno als rechtsback. Ik hoef hem nooit te zeggen dat hij moet gaan als hij ruimte heeft, want dan is hij al onderweg. Hij heeft de duelkracht en de motor voor de rechtsbackpositie."

Dat loopvermogen liet Verschueren ook zien als middenvelder, diepgang en duelkracht waren er altijd bij de middenvelder. Brood had echter meer problemen met Arno als het aankwam op het opbouwen en het geduldig bouwen aan een aanval. Op dit gebied liet Verschueren te veel steken vallen waardoor er nu voor andere spelers wordt gekozen op die positie. Hoogstwaarschijnlijk blijft van Anholt controleur naast Ivan Ilic. Verschueren zal dus ook de komende wedstrijden op de rechtsbackpositie spelen.

Waar zie jij Verschueren het liefst?
Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
38 Reacties
28    
TpT

Pff het probleem is niet dat Verschueren wel of geen prima back is, het probleem is dat je Verschueren ook nodig hebt centraal op het middenveld wat ik een belangrijkere positie vind. Van Anholt voldoet blijkbaar niet op de back, wat ik prima kan volgen, maar zet daar dan maar een ander neer en vervang hem 1 op 1 in plaats van deze verkrachting van het elftal.

20    
Joepel

Het wordt steeds schrijnender met Brood en z'n rare keuzes. Tegen doelpuntenmachine jong ajax een rechtsback opstellen die geen rechtsback is en die al vele malen door de mand is gevallen bij vorige trainers op die positie. Laten we maar hopen dat jong ajax een mindere dag heeft en we de schade beperkt kunnen houden met een dergelijke verdediging.

0    
Benassi

Verschueren pakt nu al regelmatig onnodige gele kaarten, op het middenveld. Wat gaat dat worden in de verdediging dan? Ach, we hebben al wel bewezen dat we met 10 man beter zijn...

17    
Ouwe Spionkop

Ik heb het al paar keer gezegd hier. Brood is totaal van het padje af.
Deze rare opstelling heeft ons tegen Almere al 3 punten gekost.
Als dit vanavond weer het geval is moet onze TD ingrijpen en Brood op het matje roepen.
Ook lekker om te lezen voor onze backs dat Brood Verschueren de beste back vindt.
Trouwens is het niet nieuw om Verschueren back te zetten.
Vreven en vd Gaag hebben dit ook eenmalig wel eens geprobeerd. Maar kwamen daar snel van terug.

5    
fvf6

een ezel stoot zich geen tweemaal aan de zelfde steen (Brood wel) onbegrijpelijk deze opvatting van Brood. Verschuren functioneert beter op het middenveld , bovendien bij veel druk kan hij zich laten zakken tussen de twee centrale verdedigers , waar hij met zijn lengte kopkracht kan geven

2    
Robert

Test

3    
willem 4,5

Never change a winning team!

9    
sjef de gevulde koek

Eerste wedstrijden speelde Verschuren super goed. Daarna niet veel meer van gezien. Hoe kan dit ? Elke wedstrijd een andere opstelling komt het team niet ten goede laten we eerlijk zijn.

-16    
Henkie

Terechte keuze. Verschueren is een bron van onrust en balverlies op het middenveld.

13    
Brecht

Ik had bij de komst van Brood er wel vertrouwen in, maar ik ga met de week meer twijfelen. Het is gewoon geen stabiele coach; iedere keer weer wat anders. Spelers worden daar gek van; publiek ook. Geeft iemand hem wel een weerwoord of bepaalt hij alles alleen waar hij toevallig zin in heeft om aan iedereen maar te laten zien dat hij gelijk heeft.?

4    
Signase

Brood verwijst voor de onderbouwing van zijn keuze naar de wedstrijd tegen Gent. Maar die wedstrijd was vriendschappelijk. Is niet door supporters gezien, zodat we niet vast hebben kunnen stellen in welk systeem Gent speelde (een Belgische club speelt doorgaans geen 4-3-3, zoals de tegenstanders in de KKD). 'Dus' heeft Brood gelijk. Denkt hij. Het is zoals hierboven al door sommigen gezegd: Verschueren is als rechtsback al door eerdere trainers getest. En voor die positie te licht bevonden, ook in de ogen van het publiek. Dat Brood dan juist voor de wedstrijd tegen Jong Ajax, de club voor wie het 4-3-3 heilig is en die daarvoor ook de buitenspelers heeft (snel en wendbaar), voor Verschueren als rechtsback kiest, is spelen met vuur.

6    
Arie

De rare opstellingen van die ezel hebben er al 6 weken voor gezorgd dat we geen wedstrijd meer winnen. Helemaal van de mat onze Ruud.

16    
Viking

Ja ja hier ben ik weer..... ( even mijn gelijk halen ;) )

Ik ben geen Brood fan vanaf het eerste uur. Niet omdat hij niet aardig zou zijn hoor... maar puur om zijn tactische tekortkomingen en herkennen van de kwaliteit van de spelers.

Buiten het feit dat Verschuren wel of geen back is en dat hij daar al meerdere malen heeft gefaald.. Heeft hij toch de kenmerken om een goede back te kunnen zijn.

Wat mij het meest stoort is dat Brood dit vorig jaar al had kunnen zien. Verschuren en v. Aanholt waren al aanwezig in de selectie.
Dus niet alleen is Verschuren verkeerd beoordeeld omdat Brood deze spelers nu van positie te laten wisselen , maar ook van Aanholt ! Want v. Aanholt zet hij ineens op het middenveld als controleur !

Daarbij is Schouten aangetrokken wat eigenlijk weer weggegooid geld is. Deze speler hadden we dus niet hoeven aantrekken want heeft geen meerwaarde. Geld had dus in de zak kunnen blijven of deze besteden aan een "echte" versterking.
Dan ga ik het nog niet eens over al het geschuif van spelers op diverse posities hebben met als dieptepunt van Hooijdonk als linksbuiten??

Ik zie geen herkenbaar voetbal (vastigheid)... We hebben een periodetitel gepakt met alle geluk van de wereld maar we wisten dat het niet goed was... Zogenaamd door de wissels van Brood pakten we de laatste minuten de punten.. Maar ik dacht juist terug aan Volendam uit waar we door een tactische blunder in de wissels de overwinning hoe onterecht dit ook zou zijn uit handen gaven. Hoe slecht we aan de verschillende wedstrijden begonnen ! Maar goed ik ben een echte Naccer dus vanavond heb ik ook weer hoop. Al zouden ze vanavond tegen Real Madrid spelen geloof ik er weer in. Ook al is dit tegen beter weten in !

Tot vanavond !

En wat hoop ik op mijn ongelijk ! ;) en succes met de duimpjes !
Het is maar een mening van een supporter die vanavond gewoon weer op de tribune zit he jongens... dus ben lief voor me !


-9    
Arie

Ik zou van Hooijdonk wel eens op de plek van Roseler willen zien. Hij heeft de lengte voor een CV, dus hij kan dat. Ik denk dat Sydney een goede verdediger is, misschien wel rechtsback als concurrent voor Verschueren.

3    
Gman

Brood begint steeds meer op Maaskant te lijken. Zonder zijn sterkhouder Monsalve achterin is het zoeken geblazen om defensieve stabiliteit te creëeren.
Daar probeert hij nu zelfs wat o.a. van der Gaag ook probeerde met Verschueren. Iedereen weet dat Verschueren op het middenveld het beste rendeert met een voetballer naast hem. Hij moet het vuile werk opknappen voor een ander, dan excelleert hij. Hij is geen spelopbouwer, maar een loper die vuile meters moet maken. Maar Brood verwacht dat hij het spel maakt... tja.

Als Brood centraal toch wil experimenteren, kan hij net zo goed Azzagari een kans geven.

M.i. is het grote probleem dat er centraal geen ervaren man staat (>26 jaar ). We moeten nu teren op jong volk, waar zéker veel voetbal in zit bij tijd en wijlen.. maar nog teveel wisselvalligheid aanwezig is en volwassenheid mist. En daarvoor mogen we de TD best aankijken.

Los van de rechtsback discussie:
Ik hoop vanavond op de eerste minuten van Bohui, eindelijk een echte vleugelaanvaller op de een van de flanken i.p.v. de 2 centrale middenvelders die daar nu staan.

-1    
Breda-Loyal

Verschueren op het middenveld met Azzagari : wereld van verschil

Je hebt met Ivan en Arno 2 dezelfde soort spelers naast elkaar staan , dat is voor die belangrijke 2 mans linie niet handig , daar moet nou juist variatie zijn zodat je niet incasseert en kan aansluiten om bij de goal van de tegenstander te komen.

Ik ben zelf geen trainer , maar zie wel dat NAC door die 2 mans linie die niet goed is ingevuld aan het schutteren is.

Ook niet handig van Brood om Schouten direct te passeren toen Anholt weer net fit was

3    
FCSP

Ik moest lachen...(niet echt). Had zo'n zin in deze wedstrijd maar dat verdween toen ik de fantasie opstelling zag die Ruud Klok uit zijn hoge hoed had getoverd. Laten we hopen dat ik ongelijk heb, maar ik vrees het ergste vanavond...

1    
Dun Diëe

Iedereen is gek behalve de trainer van NAC Breda.

-10    
Henri

Met een deel van de argumentatie van Brood ga ik wel mee. Van de andere kant is het zo dat Van Anholt opbouwend natuurlijk ook niets kan. Daarom zou ook ik asap een kans willen geven aan Azzagari waar ikzelf hoge verwachtingen van heb. Overigens teleurstellend te moeten constateren dat onze TD met de van Volendam overgenomen rechtsback Robin Schouten de plank volledig heeft misgeslagen. Helaas is dit niet de enige miskleun van hem. Goede keuze van juffrouw ooievaar deze TD. Daar gaan we het wel mee redden. Echt niet!

7    
Nicky

Niet 1 reactie hier waarin iemand het probleem dat Brood (terecht?) Schetst kan counteren met een oplossing...

We weten allemaal hoe het niet werkt maar niet hoe wel.

Zonder onze Spaanse linie valt het plan achter in duigen.. Zijn die alle 3 fit sta je als een huis. 100%. Alleen daar koop je nu niks voor.

Wat dan wel? Geen idee, blij dat ik niet in Ruud zijn schoenen sta... nog blijer dat jullie allemaal niet in Ruud zijn schoenen staan. ;)

4    
Ivo

Mijn eerste reactie is: en het middenveld dan?

Net als bij Mitchell van der Gaag ligt de focus veel te veel op het verdedigende en te weinig op de opbouw en de aanval. Met van der Gaag jr. of Boussaid op de plek van Verschueren wordt dat echt niet beter. Die zijn te licht en dan word je middenveld overlopen en verschuif je het probleem naar de verdediging. En dan is het seizoen 2018/2019 all over again. Rug tegen de muur en je komt er voetballend niet meer uit.

We gaan het zien vanavond, de winnende coach heeft altijd gelijk, maar het kan ook verkeerd uitpakken en dan moet je ook je fout toegeven. Dat heb ik Brood dit seizoen nog niet zien doen.

-11    
Marti

Ik heb m’n witte zakdoek bij hoor.!

3    
Rbull

We hadden beter zijn bloed kunnen afnemen in plaats van het interview. Want volgens mij was hij ten tijden onder invloed.

-2    
Henri

@Nicky
Ik heb al meer posts geplaatst met het feit dat ik van mening dat NAC 3-5-2 moet spelen. In een dergelijke systeem speelt dan bijvoorbeeld Ilic als doorgeschoven linksback. Vanavond speelt Mashart waarschijnlijk linksback. Zie je het verschil (kwalitatieve) al? Naast andere voordelen als meestens een overwicht op het middenveld en ruimte op de vleugels. Conte van Inter is ook niet gek.

2    
076

Kat in het nauw....

3    
7Hills

Wat Brood kan, kan ik ook;

Waarom niet Verschueren op 6 ( punt naar achter) geflankeerd door Ivan en Schouten. Kan van Anholt rechtsback en achterin blijven, Schouten kan voetballend best wat en heeft het loopvermogen het gat in te duiken wat Luka achterlaat als hij naar binnen trekt. Plus heeft bij Jong AZ ook een aantal wedstrijden op die plek gespeeld, want dat schijnt ook een argument te zijn.

6    
FVBreda

Wat een hoop onzin en veel gezeik hier weer. Het lijkt wel vrijdag...

@BSIDERATS
Waarom verdraaien jullie de titel van dit interview? Er wordt gesproken over "Verschueren is onze beste back". Niet dat hij wél een goede rechtsback is.

6    
BVV

Ik heb besloten het met Brood eens te zijn als we winnen, als we verliezen ben ik het Brood oneens.

-1    
Cool hand

Het artikel in de Stem vandaag maakt me bang. Brood maakt het heel ingewikkeld. Trainers die het heel ingewikkeld maken, snappen het niet.

0    
Otjes

Brood is de weg kwijt, dit gaat niet lang meer duren...

3    
ome cor

Zullen we eerst even de wedstrijd van vanavond afwachten voor dat we met z'n allen gaan mekkeren en net doen of wij het allemaal beter weten dan een ex-profvoetballer met de nodige trainerservaring ?

Tuurlijk kan de keuze van Brood verkeerd uitpakken, wat dan koren op de molen is van de betweters hier.
Als....en ik zeg "als".... Arno vanavond een puike partij speelt zal er niemand hier zijn die terug komt op z'n berichtje met een "sorry Ruud" Dan zoeken we wel wat anders om Brood op te pakken.

Ik hoop dat Brood zijn team vanavond zo de wei in stuurt dat de punten in Breda blijven. En hoe dat gaat zullen we straks zien.-3    
Ivo

@Ome Cor

Wederom een flauwe reactie.

Als we vandaag Ajax van de mat spelen met briljant voetbal, prima, dan zal ik de eerste zijn om Brood en het team complimenten te geven.

Maar als we door vreemde tactische keuzes weer slecht spelen, mag dat best gezegd worden. We hebben nu 2 punten uit de laatste 4 wedstrijden, bij de volgende zeperd, in combinatie met slecht voetbal, is de kritiek gewoon terecht en komt de positie van Brood onder druk te staan.

3    
RwE

Dit ligt niet aan Verschueren...dit komt omdat hij geen creatieve spelverdeler naast hem heeft staan waar hij de bal in kan leveren.

Dit is werkelijk de beste stofzuiger van de laatste jaren

0    
ome cor

@Ivo
Neem ff een snufje zout, dan.
Na de wedstrijd mag je zeuren, zaniken en jengelen zoveel je wilt wanneer de keuze van Brood mbt Verschueren een slechte was.
Maar de boodschap is: wacht dat nou eens eerst af.
Niet gaan huilen voor je geslagen wordt....gewoon ff afwachten.

-1    
Rat uit Rijen

Brood is helemaal gek geworden... Net als onder vdg de verkeerde poppetjes op de verkeerde plek. En als t dan niet lukt, de week erop maar wéér gaan schuiven... Ik wil echt wel vertrouwen op de trainer, maar het gaat mij weer benieuwen vanavond. I hope i stand corrected!

0    
Belgische Naccer

De eerste 10 wedstrijden heb je prima gespeeld hoor, en achterin weinig weggeven. Waarom dan toch de laatste wedstrijden alles weer op de schop?

Ik vond achterin vooral linksback met Mashart erg zwak, hier kwamen 9 van de 10 tegengoals vandaan. Maar van Anholt rechtsachter is prima voor NAC. Beter gaat het daar echt niet worden met deze selectie. En Verschuren heeft nog een beetje duelkracht op het middenveld. Iets wat je met de Ilic-en en een pak hem beet Allouchi gewoon NIET hebt op het middenveld.

Dus gewoon normaal doen Brood en je winnende team niet vernaggelen! Ik hou mijn hart vast zonder fatsoenlijke backs tegen Ajax....zal een drukke avond worden voor Olij.

0    
The Cosmic Gate

There are no bombs in Iraq ....................

0    
Dutchbird

If Ome Cor says so, there are no bombs in Iraq

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja