Overal waar we komen

Ex-NAC: Elmander:"Het is moeilijk om een ​​nieuwe droom te vinden"

Eddy W

Wat gebeurt er als het licht uitgaat en de laatste wedstrijd voorbij is? Waar ga je heen als je carrière voorbij is en je geen voetballer meer bent? Op deze vragen zoekt Anders Lindegaard, doelman die onder andere voor Manchester United uit kwam, het antwoord. Dit door hij in zijn programma ’Livet efter sidste fløjt’ (Leven na de laatste fluit) voor de Deense televisie. In een van de laatste afleveringen ging de doelman op bezoek bij Johan Elmander.

De 38-jarige Elmander kondigde afgelopen jaar aan dat hij stopte als voetballer en zijn eerste jaar als ex-profvoetballer is niet gemakkelijk geweest voor de spits. “Mijn vrouw zou zeggen dat ik bijna depressief was. Ik kon overal kwaad op worden en soms staarde ik gewoon naar de muur.” Volgens Elmander komen deze gevoelens bij veel oud spelers voor. “Het is moeilijk. Je kent alle statistieken, alle cijfers, over wat er gebeurt als je stopt. Maar je denkt dat het bij jou niet gebeurt. Maar als je aan het einde van je carrière bent en het tot je door dringt dat je in het zwarte gat valt ben je al te laat.”

Elmander droomde zijn hele jeugd over het profvoetbal. Vanaf zijn debuut tot zijn afscheid mocht hij zijn droom uitvoeren. Het gat wat daarna kwam was dan ook ongekend groot. Zoals zoveel oud-voetballers wist ook Elmander niet wat hij verder moest in zijn leven. “Ik heb mijn droom geleefd, dus wat moet ik nu doen? Het is moeilijk om een ​​nieuwe droom te vinden,” zegt een openhartige Johan Elmander.

Die nieuwe droom lijkt hij inmiddels gevonden te hebben. Elmander is ambassadeur van The Perfect World Foundation geworden. “Het is moeilijk om een ​​nieuwe droom te vinden. Het kost wat tijd, maar nu heb ik een droom om te helpen en het verschil te maken. De Perfect World Foundation vecht voor de hele wereld en voor het redden van natuur en dieren in het wild over de hele wereld. Het geeft me weer een doel.” Juist door zijn achtergrond als profvoetballer en model, wat Elmander ernaast doet, kan hij zich inzetten voor een betere wereld. “Ik heb veel vrije tijd, dus ik kan iets doen.”

Bron:
B-Side Rats, Ekstrabladet
Terug naar overzicht
11 Reacties
10    
Babosje

Nee dat was Mark Schenning!
Je haalt ze door elkaar denk ik.

3    
Sp1

Wat een spits was dat, misschien wel de beste die ik ooit in het NAC shirt heb zien spelen.

10    
Babosje

Nee dat was Mark Schenning!
Je haalt ze door elkaar denk ik.

2    
Marti

Is misschien wel een zeer goede jeugdtrainer voor NAC, of spitsen trainer,

7    
Brecht

Beste spits ever: Bogdanovich

3    
Cool hand

Bob. Meer hoeft niet te worden gezegd.

1    
Wessel

Exact: Bob. Slechts een half jaar,maar onuitwisbaar en absoluut de beste spits ooit bij NAC.
Met Elmander als goede tweede.

6    
Michel

Bij Rade Bogdanovich had je zoiets van: what the fuck doet deze man hier op dit niveau 😆

Daarentegen had je ook gasten als Borahsasar; we hebben veel spitsen gehad van allerlei niveaus en Johan zat in het topsegment voor ons.

3    
TheBelg

Graham Arnold, Matthew Amoah, Achil Arveladze, ...
Heimwee !

0    
Sp1

Latchford speelde 16 potjes en scoorde daarin 13 maal, dit was in het jaar 1984, toen was ik 5 . dus op mij heeft deze engelsman weinig indruk kunnen maken. ;)

dat geldt overigens ook voor , Regilio Simons, Brt v/d Eede, Poepon,Enevoldsen, Jari Oosterwijk, Kastaneer,Felitciano Zschusschen,Hakim Borahsasar,Nadir Çiftçi,Lasnik,Edinho Pattinama, godver ik blijf van die flops vinden....

5    
7Hills

Vond Salmon altijd wel een fijne....

5    
steefl

Gaan we nou Pierre van Hooijdonk niet noemen?

Laad alle berichten na dit bericht in